Pertti Avolan (HS) arvostelu oli muutenkin... kummallinen. Mitä mieltä olette väitteestä: "Sen sijaan on koomista, että kaikkien supersankarileffojen pahikset aina puhuvat englantia brittiaksentilla. Heitä kun lähes poikkeuksetta esittävät brittinäyttelijät, tässä Tom Hiddleston Lokin roolissa."?
Thomas Haden Church, Willem Dafoe, Mickey Rourke, Jeff Bridges, Topher Grace, Michael Clarke Duncan, Sam Rockwell, Kevin Bacon, Danny Huston, Tyler Mane...
Vähän yli kaksi tuntia sitten poistuin leffaa katsomasta ja luvatusti kommenttia.
Oli tämä odottamisen arvoinen. Toiminta oli hyvää ja hahmojet kemiat pelasivat hyvin yhteen. Tämmöinen suuren mittakaavan crossover-leffa oli todella kiehtovaa katsottavaa koska tämä joutui pelaamaan aiempien leffojen asettamilla säännöillä siinä missä kaikki X vs Y räpellykset ottavat aiemmista osista lähinnä vain haluamansa. Tosin tässä on se kompastuskivi, että jos et ole aiempia leffoja katsonut niin löydät itsesi luultavasti raapimasta päätäsi pari kertaa, mutta pystynet silti nauttimaan Kostajista sellaisenaan.
Tässä pari päivää sitten näin erään toisenkin Whedonin käsikirjoittaman leffan (Cabin in the Woods) ja alan tosissani pitää miehestä. Huumori oli oikeasti hauskaa ja tämän onnistui tasapainoitella kaikkien hahmojen kanssa eikä lopputulos ollut todellakaan (vaikka jotkut näin manasivat) Iron Man and his Amazing Friends.
Näyttelijät olivat kaikki ehtaa a-luokkaa. Hemsworth, Evans, Downey ja Hiddleston vetivät kaikki hyvän suorituksen (kuten aiemmat leffat olivat antaneet jo osata odottaa) ja Johansson oli valovuosien päässä Iron Man 2:n tasosta (osittain tämä menee hyviä naishahmoja ennenkin kirjoittaneen Whedonin piikkiin). Ruffalo oli hyvä, mutta tämä ei kiljunut "Bruce Banner" samalla tavalla, kuin tämän yllä mainitut kollegat omien hahmojensa nimiä. Plussaa siitä, että vaikka tämä ei näytä yhtään Nortonilta niin Ruffalon eleissä ja puhetyylissä oli tiettyä samaa Nortonin Bannerin kanssa.
Toimintakohtaukset eivät ehkä olleet mitään omaperäisyyden juhlaa, mutta olivat silti viihdyttävää katsottavaa. Etenkin lopun turpakäräjät kaupungilla oli komeaa menoa ja tätä trailereitten perusteella Transformers-leffoihin verranneet eivät tunnu tajunneen tämän pieksevän kyseiset leffat jo pelkästään sillä, että kyvyiltään ja ulkonäöltään täsmälleen identtisten robottejen sijaan paikkoja pistävät matalaksi toisistaan poikkeavat tyypit. Loki tosin päihitettiin aivan liian helposti/nopeasti.
Vähän risuja kuitenkin, joista menkööt osa spoileriin, koska ovat melko juoni painotteisia:
Selitys sille miten Thor palasi Asgardista oli aika heikko ja emme kertaakaan päässeet kunnolla näkemään Kapun totuttelua nykymaailmaan vaan asia ohitetaan parilla vitsillä. Leffa oikein kiljui tunteellista kohtausta, jossa Steve tapaisi jonkun sodanaikaisen (tyttö)ystävänsä vanhainkodissa. Olen tosin valmis antamaan nuo molemmat anteeksi, jos niitä käsitellään Thorin ja Kapun jatko-osissa. Eniten häiritsi kuitenkin Coulsonin kuolema, koska se ei tuntunut missään. Joo, tyypillä on uskollinen fanbase enkunkielisillä nettisivuilla, mutta minulle tämä on vain pari kertaa aiemmissa leffoissa pyörähtänyt tyyppi.
Lisäksi melkein kaikkea jäi kaipaamaan lisää. Onko tämä hyvä vai huono asia, se saadaan tietää siinä vaiheessa vasta, kun Avengers 2 joko antaa lisää tai pettää odotukset.
Perus leffakävijänä antaisin tälle kolme ja puoli tähteä, hyvää toimintaa hyvillä hahmoilla, mutta sarjisfanina tämä saakoot puoltoista tähteä lisää, koska tässä oli paljon nörtti-orgasmi hetkiä, kuten Kostajien the-big-three seisomassa kasvokkain ja loppupuolella ollut badass joukkoposeeraus. Ehdottomasti paras leffa Avengers-jatkumossa ja ehkä jopa paras Marvel-leffa koskaan. Toivotaan, että Avengers 2 on yhden lisätähden puolikkaan arvoinen.
Kannattaa muuten jaksaa istua pari ylimääräistä minuuttia, koska lopputekstien aikana tulee pieni yllätys.
Nyt-liitteen arvio mietitytti elokuvan alkaessa, kun ensimmäinen tunti oli mukamas tyhjänkäyntiä. Paskapuhettahan se oli. Joss Whedonin tyylitaju osoittautui aivan uskomattomaksi. Esimerkiksi vaikka tapa jolla elokuvan nimiteksti tuotiin ruutuun oli niin nerokasta ettei mitään rajaa. Vastaavia elokuvallisisia pikkujuttuja bongasin ja pidin niistä.
Eipä ole kaksi tuntia ja 20 minuuttia koskaan soljunut näin nopeasti elokuvaa katsellessa. Ei tämä tarinallisesti varsinaisesti ihmeellinen ollut, mutta en sitä nyt odottanutkaan ja viihdyin aivan täydellisesti. Ja menen katsomaan uudestaan. Ja katson pidennetyn version heti kun se ilmestyy. Kyllä toiminnan väliin kehtaa lisätä suvantohetkiä kun elokuvan hahmot ovat näinkin toimivia!
Huumoria ja toimintaa riitti, ja helicarrierin lentoonlähtö oli elokuvan Se Pakollinen Kaunis hetki. Stan Lee oli äijä. En edes yrittänyt laskea kuinka monta "(insert hahmo) vastaan (insert hahmo)" -pikataistelua tässä nähtiin. Yleisö hurrasi ja aploodeerasi Stan Leelle, lopetukselle, ja Hiddlestonin nimelle lopputeksteissä. On se jotenkin ihmeellistä että tämä meidän populaarikulttuurimme on kehittynyt tähän asti. Ei ollenkaan huono asia.
THE GODDAMN THANOS!!!!!! Uskomatonta että sarjakuvafaneille tarjotaan lopputeksteissä tämmöistä mannaa. Jatko-osassa tapetaan sitten vähintään puolet koko universumin väestöstä, eiks jeh?
Kyllä nyt alkaa kovasti tuntua siltä että tämä elokuva yltää sinne viiden parhaan sarjakuvaelokuvan joukkoon.
Eihän supersankarielokuva ole enää kymmeneen vuoteen ollut mikään pikkujuttu. On tullut sarjakuvafilmatisaatiota niin pirusti, että saa jo alkaa miettimään, että mitäs sitä nyt vielä ei olla nähty. Marvelilta ehkä joku Tohtori Outo olisi kiva nähdä. Salaisissa haaveissani toivon Iron Fist & Power Man -leffaa oikeassa blaxploitation/kung fu -hengessä.
No kyllähän viime vuonna ilmestyneessa Thor: Viikingit kirjassa Thor parani paljon pahemmista vammoista nopeasti ja ilman pistoa olisi pitänyt keksiä jokin muu syy miksei Thor vain iskenyt Lokia siinä ja nyt tainoksiin. Pisto pisti Thorin pois pelistä ratkaiseviksi sekunneiksi, jotta Loki saattoi urheasti paeta paikalta.
En lähtisi vertaamaan Ennisin hömppäkirjaan elokuvien Thoria.
(Sain jokin aika sitten luettua kyseisen hömppäkirjan, ja palaan siihen oikeassa ketjussa kyllä. Ja kun minä palaan aiheeseen, silloin taas jytisee. Buahaahhaahaa!)
Mutta kyllä muistelisin jossain nähneeni miten Thor paranee kaikenmaailman jumala lyö Thoria niin että Thor räjähtää haavoista...
Käväisin tänään kaupassa ja silmiin osui aika huvittava juttu.
Kaupan DVD - osastolla mainostettiin Avengers - leffaa julisteella... joka oli jonkun fanin photoshoppaama. Eikä se edes ollut photoshopattu kuvilla varsinaisesta leffasta, vaan Kapu ja Hulk ovat fan art kuvia, Musta Leski on Iron Man 2:sta ja Haukansilmä on Jeremy Renner, jonka päälle piirretty sarjispuku.
Pienen googlettamisen avulla kyseinen kuva löytyi teidänkin nautittavaksi:
(http://avengerswallpaper.net/wp-content/uploads/2012/07/avengers-movie-poster.jpg)
Ja muistutan: joku luuli tätä viralliseksi julisteeksi ja alkoi mainostamaan sillä leffaa. FAIL!!
Typerä elokuva, jonka menestyksen ansiosta samaa mämmiä tulee jatkossakin.
En ole nähnyt, joten en sano mitään... mutta: Disney sees 'Avengers' as next 'Cars' or 'Toy Story' (http://www.latimes.com/entertainment/envelope/cotown/la-et-ct-avengers-disney-20120920,0,4743874.story).
And I would say the `Avengers' is just another great example along with Princesses, `Cars,' `Toy Story.' It's just a next one in that line that our company will broadly use across all of our businesses."
(http://www.kvaak.fi/keskustelu/index.php?action=dlattach;topic=14194.0;attach=23697)
Kostajat ja Disney-prinsessat, sama tuotteistamismalli.
Minusta Musta Leski todisti hyödyllisyytensä muilla tavoin, kuin pyssyjen paukuttelulla.
Olihan näitä kohtauksia kirjoitettava, että hahmolla olisi edes jotain tekoa. Todellisuudessa Musta leski oli mukana, koska muut sankarit ovat miehiä, samoin kuten Fury on nyt musta, koska muut sankarit ovat valkoisia. Tai vihreitä.
Mielestäni Whedonin tv-sarjatausta paistaa lävitse pahasti siinä, että elokuva on kirjoitettu täyteen tarpeettomia kohtauksia, minkä ansiosta elokuva polkee paikallaan:
* Loki vangitaan. Thor singahtaa paikalle. Nähdään Rautamies vs. Thor -tappelu sarjakuvien malliin. Loki vangitaan uudelleen, mikä tietysti olikin Lokin suuri suunnitelma.
* Hulk riehuu. Nähdään Thor vs. Hulk -tappelu sarjakuvien malliin. Hulk ei riehu enää.
* Musta leski kuulustelee Lokia. Lokin suunnitelma paljastuu. Oooh, miten fiksu tytsy, vaikka runko onkin vaatimaton.
* Sankareilla on suukopua. Voi kauhia. Sitten ollaan taas ystäviä. Joukkohali uupuu.
* Rautamies riisuutuu viettääkseen laatuaikaa Lokin kanssa. Loki kepittää Rautamiestä, mutta Rautamies ei antaudu Lokin kepille. Rautamies pukeutuu lennossa uudelleen.
Tähän päälle kaikki typeryydet, joista pahimmat:
* Meillä on muutama örkki Manhattanilla, jotka ottavat turpaan Kapteeni Amerikalta. Paniikki, paniikki, ydinpommitetaan koko Manhattan! Onko Buffy yhtä tyhmä sarja?
* Lokin riivaamat hahmot virkoavat saadessaan tällin päähänsä. Kops.
* Emoaluksen räjähtäessä kaikilta örkeiltä katkeaa sähköt ja ne kaatuvat toimintakyvyttöminä maahan. Ei taas tätä.
On tätä kyllä harvinaisen yksimielisesti ylistetty, eilen uteleliaisuudestani lukaisin, millaisen vastaanoton elokuva on Suomessa saanut. Kyllä se vaan niin on, että tässä yhden totuuden maailmassa yksin Hesarin ei tarvitse nuoleskella fanipoikia.
Niin se kai vain menee, että kun yleinen mielipide on kerran suuntansa valinnut, nämä nettijulkaisut myötäilevät lukijakuntansa tuntemuksia, etteivät nämä vain hermostu, käyttäjäkatoa kun seuraa mainostulojen väheneminen.
Kassamenestys se on viime kädessä kuitenkin kaikkein tärkeintä, niin tälläkin foorumilla. Ketäs se nyt voi kiinnostaa, onko elokuvassa mitään tolkkua, tärkeintä kun on yhdessä hämmästellä montako miljoonaa leffa on takonut. Ooh!
* Loki vangitaan. Thor singahtaa paikalle. Nähdään Rautamies vs. Thor -tappelu sarjakuvien malliin. Loki vangitaan uudelleen, mikä tietysti olikin Lokin suuri suunnitelma.
* Hulk riehuu. Nähdään Thor vs. Hulk -tappelu sarjakuvien malliin. Hulk ei riehu enää.
* Musta leski kuulustelee Lokia. Lokin suunnitelma paljastuu. Oooh, miten fiksu tytsy, vaikka runko onkin vaatimaton.
* Sankareilla on suukopua. Voi kauhia. Sitten ollaan taas ystäviä. Joukkohali uupuu.
* Rautamies riisuutuu viettääkseen laatuaikaa Lokin kanssa. Loki kepittää Rautamiestä, mutta Rautamies ei antaudu Lokin kepille. Rautamies pukeutuu lennossa uudelleen.
Tähän päälle kaikki typeryydet, joista pahimmat:
* Meillä on muutama örkki Manhattanilla, jotka ottavat turpaan Kapteeni Amerikalta. Paniikki, paniikki, ydinpommitetaan koko Manhattan! Onko Buffy yhtä tyhmä sarja?
* Lokin riivaamat hahmot virkoavat saadessaan tällin päähänsä. Kops.
* Emoaluksen räjähtäessä kaikilta örkeiltä katkeaa sähköt ja ne kaatuvat toimintakyvyttöminä maahan. Ei taas tätä.
On tätä kyllä harvinaisen yksimielisesti ylistetty, eilen uteleliaisuudestani lukaisin, millaisen vastaanoton elokuva on Suomessa saanut. Kyllä se vaan niin on, että tässä yhden totuuden maailmassa yksin Hesarin ei tarvitse nuoleskella fanipoikia.
Niin se kai vain menee, että kun yleinen mielipide on kerran suuntansa valinnut, nämä nettijulkaisut myötäilevät lukijakuntansa tuntemuksia, etteivät nämä vain hermostu, käyttäjäkatoa kun seuraa mainostulojen väheneminen.
Kassamenestys se on viime kädessä kuitenkin kaikkein tärkeintä, niin tälläkin foorumilla. Ketäs se nyt voi kiinnostaa, onko elokuvassa mitään tolkkua, tärkeintä kun on yhdessä hämmästellä montako miljoonaa leffa on takonut. Ooh!
* Hulkin riehumisen loppuminen kävi järkeen. Ekalla kerralla Banner muuttui tahtomattaan stressin takia, mutta lopussa tämä päätti muuttua ja kohdisti vihansa alieneihin.
* Kostajat eivät ystävystyneet noin vain. Tarvittiin Coulsonin kuolema herättämään todellisuuteen ja Fury oikein väritti olosuhteita (keräillykortit) jotta paksukalloiset sankarit varmasti tajuaisivat.
* Rauttis ei mitenkään vastustanut Lokin keppiä. Rinnassa oleva arkkireaktori pelasti. Eikä tämä viettänyt laatuaikaa Lokin kanssa vaan osti aikaa jotta uusi haarniska ehtisi valmistua. Olisko lopputappeluun pitänyt mennä vanhalla romulla, joka nippa nappa pysyi ilmassa?
* Kapu on yhden miehen armeija ja lisäksi Kostajat alkoivat tappelun edetessä jäädä alakynteen. Kapu ja Leski olivat ihan puhki, Haukkiksen nuolet olivat loppu, oli ihan pienestä kiinni, ettei kourallinen alieneita päihittänyt Rauttista paljain käsin ja JOPA HULK alkoi pysyä maassa, kun alienit alkoivat joukolla tulittaa. Kyllä se pommitus alkoi olla varmasti olla houkutteleva (vaikkei hyväksyttävä) vaihtoehto. Lisäksi muistaisin lukeneeni, että leffassa piti olla kohtaus jossa armeija saa alineita aluksi köniinsä, mutta Whedon ei saanut armeijalta kalustoa lainaan, koska ylpeydelle otti, että leffaversumissa työskennellään SHIELDin alaisina.
* Lyöntihän oli hyvin perusteltu (ja kun vähän vaivautuu miettimään niin täysin järkeenkäypä) keino virrota aivopeusta. Mielummin se, kuin puolen tunnin montaasi jossa Stark väsää "antiaivopesumasiinan" ja selittää jotain tekaistua sci-fi logiikkaa siitä miten se toimii. Eikä kukaan valittanut, kun Whedonin X-Menissä aivopesusta selvitään lankakerällä ja kaljalla.
Myönnän, että Musta Leski ei ole paras naishahmo elokuvahistoriassa, mutta paljon hyödyllisempi ja kiinnostavampi (ja paremmin näytelty) tämä oli kuin Storm X-Meneissä, Jessica Alba (oli niin kustu tulkinta hahmosta, ettei ansaitse kutsuttavan sarjisnimellä) FF:ssä ja Elektra tämän omassa elokuvassa!
En muutenkaan ymmärrä mitä kaikki valittajat oikein odottivat Avengerilta. Pelkästään se on ihme, että saatiin kaikki viisi päähahmoa tasapainoteltu tasaisesti ja loppuun vielä tyydyttävä turpakäräjä. Paljon parempi on säästää niitä draamoja jatko-osaan (kuten Whedon on luvannut) ja soololeffoihin. Ja jos tänä olisikin jättänyt lopun tappelun pois ja käyttänyt sen ajan johonkin muuhun niin kitistäit, että ei oo tarpeeksi toimintaa. Eivätkä aiemmatkaan leffaversumin leffat olenmitään Oscar - materiaalia. Tarivtseeko jokaisen leffan olla jokin hiton Citizen Kane? Tykätä ei tarvitse, mutta ei myöskään syitä miksi leffasta ei tykkää tartte keksimällä keksiä.
Onko se nyt väärin, että on tyytyväinen kun leffa josta piti on menestynyt rahallisesti? Ja jos minä kuvittelisin, että lipputulot = laatu (niin kuin vihjailet) niin sittenhän Avatar, Yön Ritari, Twilightit ja hitto vie Transformerssit olisivat minusta hyviä leffoja.
ei kun noin kauniisti ilmaistuna: sinä et näe ihmistä hahmossa.
Jos sinä näit vain Rambon(ensimmäisessä ja neljännessä elokuvassaan jopa monisyisen hahmon) Haukansilmän ja Mustan Lesken sijasta sinä kuulut niihin ihmisiin jotka katsoivat 300 ja näkivät yhdysvaltain oikeistolaisen ulkopoliitikan.
Minä pidän niitä ihmisiä ainakin sen asian suhteen ylisymbolisoivina idiotteina, joilta en kyllä paljoa odota koska ei voi kauhalla vaatia jos on lusikalla annettu.
Jos tunnistit itsesi ei mahda mitään.
Riddle:Sinä päätit skipata hahmot vain koska heillä on väkivaltainen tausta.
Itselläni on reaalimaailmassa tuttuja jotka ovat tappaneet kanssaihmisiään. Se ei tee heistä hirviöitä tai väkivallan ihannoijia.
Yksi on jo hyvin vanha mies ja tappoi sodassa, ei vihaa venäläisiä eikä ole ylpeä teoistaan muttei häpeäkään sitä.
Muut ovat suorittaneet yhteiskunnalle tekonsa.
Nämä väkivaltaiset teot eivät määritä heitä.
Yksi näistä yhteiskunnalle tekonsa sovittaneista on yksi rakastavimmista isistä jonka tiedän tuttavapiirissäni. Pitää eläimistä, nauramisesta ja romanttisista elokuvista, kannattaa tasa-arvoa.
Moni lokeroi heidän välittömästi arvottomiksi tai aseiksi, epäinhimillisiksi, vain entisten tekojen perusteella.
Ja tekee siinä saman virheen kuin näiden fiktiivisten hahmojen kanssa.
Koetetaan tehdä jotain mikä sinulle tuntuu olevan ylivoimaista: pysytään aiheessa.
Avengersia on tehty sarjakuvana peruslehteä päältä 500 numeroa, West Coastia, Force Worksia, Secretia ja Newta, synkkää ja nuorta ja akatemiaa ja ja sellaiset noin parisataa numeroa siihen päälle.
lähdemateriaalia siis löytyy mihin tahansa alkaen 60 luvun versioista näihin tämänhetkisiin Marvel NOWn kuvioihin.
Iso osa on silkkaa roskaakin mutta mittavasti hyvää settiä mihin pohjata kakkos-osa.
Mutta: Elokuvayleisöä varten mennään asetuksilla jotka löytyvät enemmän Ultimatesin sivuilta.
Muutenkin kuin Samuel L Jacksonin osalta.
Sinällään Riddle: mitä luulet elokuvan muukalaishyökkääjille käyneen ykkösessä?
Eikä vain niille jotka hyökkäsivät New Yorkiin vaan ulottuvuusportin takaisille.
Ehkä Rautamiehen heille nakkaama ydinase vain aivopesi heidät kilteiksi?
Tai ensimmäisen Iron man-elokuvan terroristeille sama hahmo joita ampuu, joihin käyttää liekinheitintä ja ohjuksia?
Elokuvien koodisto toimii asetuksin joita odotetaan toimintaelokuvilta, eli ero on sama kuin miksi sarjakuvasankari Dick Tracyn konnagalleria on lyhytikäisempi kuin sarjakuvasankari Batmanin vastaava.
Se väkivalta kun ei ole noiden hahmojen määrittelevin tekijä tai mikään osa luonnetta kuin vain sinulle, ei sarjakuvissa eikä elokuvissa.
AOU virallinen synopsis on julkaistu
http://www.ign.com/articles/2014/09/15/official-plot-synopsis-released-for-marvels-the-avengers-age-of-ultron
"When Tony Stark tries to jumpstart a dormant peacekeeping program.. eli olisiko Pym sittenkin rakentanut Ultronin aikanaan, ja Stark vain aktivoi sen? Lopputekstien jälkeen kohtaus jossa Michel Douglas kiroaa Rautamiehen typeryyttä, ja siitä päästään parin kuukauden odotuksella Ant-Man leffaan?
no jopas!
Idris Elba paljasti että AOU:ssa on kohtaus jossa ovat Thor, Loki ja Heimdall - lopputekstikohtaus joka alustaa Ragnarokkia?
sorsa: http://www.telegraph.co.uk/culture/film/11195704/Idris-Elba-interview-Marvel-movies-are-torture.html
"Enää yksi kohtaus SDCC-pätkästä on näkemättä" - Mikäs tämä onkaan? Se dramaattinen loppukohtaus? :)
Stark kahlaamassa kuolleilta vaikuttavien Kostajien ruumiiden seassa - tästä kohtauksesta on nähty trailereissa vasta Kapun hajonnut kilpi.
Muutama (jo huhuissa mainittu) cameo paljastuu, kun katsotte julisteen pohjalla olevaa pieni fontista cast - listaa.
Elba ja Cheadle tiedettinkin jo (jälkimmäinen näkyy trailerissakin) mutta Antony Mackie on iloinen yllätys. Jännä kyllä listassa ei ole Hiddlestonea, vaikka filmasivat Elban kohtauksen yhdessä.. ehkä sitä pidetään vielä salassa niiltä jotka eivät käytä internettiä? Stellan Skarsgårdon hieman kysymysmerkki, samoin Halyey Atwell vaikka hänestä ei saakaan koskaan tarpeeksi (Agent Carter loppui, nyyh!).
Tulee kerta kerralta vakuuttavammaksi.
Ja syteen tai saveen, tuossa trailerissa on osuus:
(https://33.media.tumblr.com/b62a0c05a3c51cb34d97f22dbb21ee80/tumblr_nkpdcmXBQm1qj34j2o1_500.gif)
pateettista hyperbolea, kyllä, mutta;
tämä on suoraan sarjakuvasta, juuri kuten pitääkin.
Taannoiset jutut mm. Empiressa antavat varovaista uskoa että efektien ja kuvauksen lisäksi tässäkin elokuvassa on edeltäjänsä tavoin on myös sitä lihaa luitten päällä.
Se on jo aikoja sitten ilmoitettu olevan jonkin sortin uni/illuusio - kohtaus.
Viime kesän Comic-Con materiaalia, ja kyseessä on Thanos eikä Ultron jonka jaloissa Kostajat makaavat
Spekulaatiota tulevasta Infinity Warin kokoonpanosta, mahdollisesti spoilaa Age of Ultronia: http://economictimes.indiatimes.com/magazines/panache/characters-for-avengers-infinity-war-part-i-revealed/articleshow/46660668.cms
miksei mukana ole Black Panther?
Luotettavuudesta ei hajua.
Mahdollisesti lievä spoileri, mutta vaikuttaisi siltä että Rhodey on paitsi siviileissä myös Sotakoneena leffassa: http://www.flickeringmyth.com/2015/03/hot-toys-avengers-age-of-ultron-iron-man-mark-xliii-and-war-machine-mark-ii-collectible-busts.html/hot-toys-avengers-age-of-ultron-1-4-war-machine-collectible-bust_pr1
Drokk ja Crom! Kvaak aiheuttaa tarvetta terapialle ja tukee Suomen valtiota alkoholiveroista saatavan tulon muodossa.
Heh, Kvaak ajaa hulluuteen ja humalaan. No, täällä sitä vaan ollaan.
(http://www.kvaak.fi/keskustelu/index.php?action=dlattach;topic=14194.0;attach=30218)
Kävin itsekin keskiviikkona heti katsomassa Kostajat ja tykkäsinhän minä. En tiedä johtuiko se yleisestä 3d:n surkeudesta, mutta alun kohtauksesta oli välillä vaikea saada selvää tai sitten tarkoituksella meno oli kuin piripäisillä oravilla. Hydran linnassa alkoi vasta saamaan selvää kuvasta, sen jälkeen juonellisesti elokuva oli sekava mutta toisaalta katseli Kostajien seikkailua ympäri maailman kuin helialuksen roottoreiden korjaamista.
Ultronin juoni sentään oli suoraan sarjakuvista vedettyä, en näe että X-Meneissä tai DC:n leffoissa tullaan näkemään mitään tuollaista. Ja pahis oli kerrankin uhkaava ja asioita tekevä, Loki ja Kuvotus viimeksi olleet "jotain". Parannusta aiempiin siis.
Pari juoniaukkoa leffassa kuitenkin on vähän enemmän olisi voitu selittää kaksosista ja AoS-sarjan tapahtumiin ei mitenkään viitattu (luulisi Starkin tienneen mitä Coulson ja kumpp. ovat tehneet Hydran kanssa) ja leffasta olisi voitu supistaa paljonkin pois, en usko että kaikkien painajaisia olisi tarvinnut näyttää. Mutta Haukansilmän "kehittäminen" oli suurta plussaa.
Olisin ehkä lisännyt Ultronin avuksi "pahuuden mestareita" kaksosten rinnalle, taistelut olisivat olleet muutakin kuin sitä joku vs. Ultron ja muut lyövät metallia. Kuvotus kai pääsi SHIELDin romahtamisen jälkeen vapaalle jalalle ja löydettiinkö Ruoskan/Dynamon/Vankon ruumista ikinä?
Oliko Ultronin aivokäyrät osittain vai kokonaan Starkin vai mielikiven ihan omia juttuja? Oikeasti parissa päivässä olisivat (Banner ja Stark) koodanneet moisen monsterin vai oliko se verenhimo sitten bugi softassa jota mielikivi vahvisti?
Miten Elohopea sai damaa ja Haukansilmä ei ja tämä ehdittiin siirtää täysin suojaan? Vähän epäloogista voimankäyttöä.
Mistä Thor aina tietää tulla paikalle lopputaisteluun?
Mid-credits kohtaus ei käynyt järkeen.
Kyllä tämä ensimmäisen elokuvan voittaa, mutta ei Talvisotilasta eikä GotG:ia. Infinity Watchiin pitäisi löytyä jotain muutakin kuin Iso Paha ja sen kasvoton roboarmeija.
3D ei juniorin mukaan toiminut myöskään mutta elokuva oli kyllä skarppi 3Dksi sitä efektiä kun ei näe.
vaikka osa näistä sinulla on retorisia
Oliko Ultronin aivokäyrät osittain vai kokonaan Starkin vai mielikiven ihan omia juttuja? Oikeasti parissa päivässä olisivat (Banner ja Stark) koodanneet moisen monsterin vai oliko se verenhimo sitten bugi softassa jota mielikivi vahvisti?
Miten Elohopea sai damaa ja Haukansilmä ei ja tämä ehdittiin siirtää täysin suojaan? Vähän epäloogista voimankäyttöä.
Mistä Thor aina tietää tulla paikalle lopputaisteluun?
Mid-credits kohtaus ei käynyt järkeen.
ja koska enin osa ei ole nähnyt vielä
Starkiltahan mielikiven annettiin ottaneen Ultronin piirteet, tarkemmin vielä sen jälkeen kun Wanda oli antanut Tony Starkille näkynsä.
Ultron on siis enemmän Tonyn pimeää puolta ja hybrista.
Elohopeahan paitsi oli ottanut aiemminkin luotia paikallismiliisiltä vahingossa mutta paitsi siirsi Haukansilmää ja poikaa niin tuuppasi mielestäni autonraatoa tulituksen tielle edellämainittuja suojaamaan pyyteettömästi ja nappasi siinä yhteydessä oman osansa.
Thor: Koska käsikirjoitus.
Elokuvassahan annettiin raskaalla kädellä ymmärtää että harmaa purppuranvärinen eminenssi on koko ajan määrätietoisesti ohjaillut tapahtumia tähän suuntaan ja siinä vaan toteaa että jos jotain aikoo tehdä se pitää tehdä itse.
Infinity Wariin kun Thanos liittyy olennaisesti.
Olisi voinut olla parempikin, lievä pettymys. Toki odotukset olivat pilvissä mutta silti. Paljon pieniä asioita jotka ärsyttivät, ja ilmeisesti leffaa oli leikelty liiaksi? Extended edition DVD:tä odotellaan.. Päällimmäisenä mieleen jäi miten hyvin Haukansilmä oli kirjoitettu, viimeinkin hahmo sai sarjis-vastineensa luonteenpiirteitä.
MEGASPOILER:Erityisesti pidin siitä miten Haukansilmän kuolemaa pedattiin koko jälkipuoliskon ajan. Lähes jokainen kohtaus sisälsi klassisen "tää kaveri kuolee ihan varmasti" tunnusmerkin, minkä vuoksi Elohopean tapattaminen olikin shokki mutta kuolema oli myös täysin turha, mikä raivostuttaa suunnattomasti; varsinkin kun hahmo oli minusta parempi kuin Foxin versio. Varsinkin Clintin ja Pietron naljailu oli kuin suoraan sarjiksien sivuilta. Odotin koko loppu-leffan ajan että Pietro herätetään jollain ihmehärpättimellä henkiin, mutta ei. Kirottu olkoon Whedonin trademark-shokki-kuolema.
Jälki-härnäke olisi sopinut paremmin GOTG:n loppuun, tai johonkin myöhempään leffaan, koska Ikuisuuskiviin tuskin kajotaan hetkeen (Ant-Man ja Civil War seuraavina).
Alkukohtaus muuten oli ihan skarppi 2D:nä.
huhutustihan tästä olisi se reilua tuntia pidempi versio, kellottaen ajassa 3 tuntia 30 minuuttia.
Esim. Thor-sivujuoni oli täysin tynkä ja Loki oli leikattu kokonaan pois :o
Ai niin ja vielä yhdestä asiasta piti valittaa, nimittäin von Struckerin täysin turha tapattaminen ottaa pattiin. Ensin Punakallo ja nyt tämä; lisäksi Faustus lienee ollut kuopattuna jo vuosikymmeniä (ks. Agent Carter) ja Zolan tulevaisuus on sekin kysymysmerkki. Miksi Kapun pahikset eivät saa koskaan levittää siipiään MCU:ssa? Jos Civil War leffassa on Zemo kuten huhutaan niin ihan varmasti jää taustalle mitättömyydeksi joka teilataan olankohautuksen saattelemana. >:(
Olen samaa mieltä, eikä sille murhalle ole oikeastaan syytäkään. Kai Ultron olisi sitä huomiota muutenkin saanut ja kaksosethan olivat vapaehtoisia joten kaipa kiitollisia loppujen lopuksi olleet voimistaan.
Zemo ja Madame Hydra enää "kovista nimistä" jäljellä Hydran johdosta. Zemoksi huhuttua Daniel Bruhliahan nähdään Kapun kolmosen lisäksi Tohtori Oudossa, eli veikkaukseni on että Zemo ja Mordo yhdistetään.
Ja vielä Curtvillelle vastaus spoileritageihin:
No kai Elohopea olisi itsekin ehtinyt niiden luotien tieltä, jos siivosi kymmenittäin siviilejä metrojunan edestä. Mutta kaipa tämä tapettiin vain Foxin version (joka esiintyy tulevassa X-men-leffassa) takia ettei tule sekaannusvaaraa.
Ja tuosta kääntämisestä, tyttöystävääkin (joka tietää sarjakuvat vain juttujeni ansiosta) häiritsi se että kaikki hahmot Rautamiestä ja Sotakonetta lukuunottamatta suomennettu.
Itse uskon, että Whedonin poisjäänti seuraavista Kostajat-leffoista on vaan hyvästä, koska Russon veljekset pärjäsivät tosi, tosi hyvin Talvisotilaassa.
Lähinnä ropleemi on siinä, että videopelihahmot tykittelevät yksirivisiään niin tiuhaan, ettei tekstitys pysy perässä. Eikä kääntäjä ilmeisesti tunne ihan täydellisesti Marvelin kaanonia. Ratkaisu olisi tietenkin dubbaus. Esmes Arttu Wiskari olisi kiva Hulkin äänenä ja Jope Ruonansuulta irtoaisi Ultroni lupsakasti.
arvostan sarkasmiasi ja itse sitä käyttämättä totean surullisena että ehdotuksesi olisi parannus käännökseen.
Ja vielä Curtvillelle vastaus spoileritageihin:
No kai Elohopea olisi itsekin ehtinyt niiden luotien tieltä, jos siivosi kymmenittäin siviilejä metrojunan edestä. Mutta kaipa tämä tapettiin vain Foxin version (joka esiintyy tulevassa X-men-leffassa) takia ettei tule sekaannusvaaraa.
eipä mene juuri keneltäkään yksikään nimeni oikein että sinänsä, vastauksen vastaus
aivan mutta sillähän elokuva pelasikin: jo aiemmin oli näytetty että Elohopea Pietro uuvahtaa vähän käytettyään voimiaan. Ja siirrettyään siviilit pois tieltä ja pelastettuaan Sokoviaa ja matsattuaan Ultronarmeijaa vastaan joutui jo vetämään henkeä. Muistaakseni juuri kun oli Kapun "if you get hit hit back, if you get killed just walk it off" tämä ja suojan työntö kun jo aiemmin oli osoitettu ettei ole niin supernopea etteivät luodit yms projektiilit osu.
Osaltaan varmasti mainitsemastasi syystä mutta enemmän scarlet witch/purppuranoidan motivoinnin takia ajatellen tulevia elokuvia ja olihan sarjakuvien faneja varten jo Vision vasiten pelastamassa tämän.
Jarvisin hakkerointihan on hatun nosto Visionin sarjakuvissa tekemälle pakotan ihmiskunnan rauhaan vedolle joka johti mm Byrnen Vision Questiin
Russon veljekset kyllä näyttivät hanskaavat alansa suvereenisti, sinällään tuntuu olevan hyvissä käsissä mutta vasta kun näkee tietää.
Kävin eilen katsomassa ja rakastin joka minuuttia. Pikkuvioista huolimatta.
Tarinallisesti oli jotenkin "mehevämpi" kokonaisuus, kuin eka leffa, joka myönnettävästi oli enimmäkseen Helialuksella kyhöämistä ja lopputappelu (toki loistavilla hahmohetkillä ja vuorovaikutuksella höystettynä, mutta silti). Edes jokin pieni hetki saatiin mahtumaan jokaiselle hahmolle ja tunnelma oli katossa. Ymmärrän sinällään ihmisten kritiikin siitä kuinka tämä on hieman Iron Man 2 - henkisesti aika häpeämätön "kokoillan traileri" tuleville leffoille, mutta tuntemattomista syistä kaikki punaiset langat pysyivät käsissä ja leffa oli itsenäisestikin toimiva kokonaisuus. Ehkä Whedon on vaan Favreuta niin paljon parempi ohjaaja, tuotontoaika oli paljon IM2:sta inhimillisempi tai Marvelille on ympäripyöreästi kehittynyt parempi käsitys miten pyörittää leffaversumia?
Minulla ei myöskään ollut mitään ongelmaa siitä, että kaksoset ja Vision saivat suht vähän ruutuaikaa, sillä koko leffaversumin konsepti takaa sen, että hahmot voivat saada hahmokehitystä missä tahansa myöhemmässä leffassa. Iron Man 2:sen jälkeen moni (minä mukaan lukien) tuomitsi Scarlett Johansonin Mustan Lesken helposti huonoimmaksi hahmoksi koko MCU:ssa ja kaikki ennusmerkit osoittivat tämän tulevan olemaan The Avengerssin heikoin lenkki. Nyt hahmo on fanisuosikki ja tälle vaaditaan omaa soololeffaa. Toisena esimerkkinä voisin sanoa, että Haukansilmä ei ollut kenenkään lempihahmo ekan Avengerssin jälkeen, mutta en ihmettelisi jos se nyt muuttuisi ;)
Näyttelijät ja hahmot? Helvetti, tämä on Marvel Studios. Se on käytännössä Jumalan tahto, että kaikki hahmot on roolitettu täydellisesti. James Spaderin Ultron ei aivan kirinyt Hiddlestonin Lokin ohi, mutta tämä on ehdottomasti MCU:n pahiksista paremmasta päästä (mikä ei ehkä ole paljon sanottu, mutta kuitenkin). Hahmon parasta antia oli tämän kehityskaari hämmentyneestä lapsesta verenhimoiseksi ekstremistiksi. Paul Bettanyn Vision kuitenkin melkein varastaa shown. Miehen liikkeissä ja eleissä oli erittäin hypnotisoiva Outo laakso - efekti.
Minulla on oikeastaan vain kolme mainitsemisen arvoista kritiikkiä leffasta. Aloitetaan pahimmasta: Hulk/Leski - sivujuoni. Tämä ei ideana haittaisi niin paljon, jos sitä oltaisiin vaivauduttu pohjustamaan jotenkin, mutta se tulee kirjaimellisesti tyhjästä ja leffa käyttäytyy kuin se pitäisi vain hyväksyä (ainakin jokaista asiasta hämmästynyttä hahmoa kohdellaan kuin idioottia). Asiaa ei auta se, että minusta melkein teinimäinen miehen perään huokailu ei sovi lainkaan Lesken hahmoon. Ei ainakaan aiempien leffojen perusteella. Myöskin Bettyyn oltaisiin voitu viitata edes ohimennen. Ruffalon ja Johansonin välinen kemia ja näyttelijän lahjat pelastivat tästä sen mikä oli pelastettavissa, mutta se ei ollut tarpeeksi.
Toisekseen, Thor sai luultavasti kaikista hahmoista lyhyimmän tikun. Tällä ei ole mitään (selkeää) kasvua hahmona leffan aikana ja tämän sivujuonikin on leikelty niin tynkäksi, että hädin tuskin pysyin kärryillä missä mentiin ja mitä tapahtui. Mihin edes Selvigiä tarvittiin?
Kolmas, mutta pienin, valitukseni on, että leffan kliimaksi muistutti ehkä vähän liikaa ekaa leffaa. Kostajat vastaan pääpahiksen armeija, jonka päätteeksi pahista isketään pataan. Toki tikittävä kello oli tällä kertaa paljon tehokkaampi ja Ultron pisti Lokia vakuuttavammin hanttiin, mutta hieman oli sellainen olo, että on tämä jo nähty.
Kokonaisuutena kuitenkin huikea kokemus, joka tyydytti Marvel - fanin nälän ähkyyn asti. Pelkästään visuaalinen puoli, monen kohtauksen ja kuvakulman ollessa kuin suoraan sarjakuvasta repäisty, piti tyytyväisenä. Jos tykkäät MCU:sta yhtään, niin kyllä tämä iskee. Jos taas et ole tähänkään asti pitänyt MCU:sta... miksi ihmeessä edes harkitsisit katsovasi tämän?
Lopputekstien aikainen kohtaus oli kyllä hyvin hätäisesti hutaistun oloinen ja meni ohi niin nopeasti, että hyvä, kun ehti mitään rekistöröidä.
Eikö ketään muuta häiritse se että Hulk näyttää edelleen CGI-örkiltä? Kyllähän ne tehosteet ovat edelleen kehittyneet, mm. ekan Hobitti-elokuvan Klonkku ja Dawn of the Planet of the Apesin apinat tuntuivat jo ihan oikeilta ja hämäsivät hyvin tehokkaasti. Tässä vaan ei toiminut kuin ajoittain. Johtuisko sitten siitä, että Hulk on kuitenkin Klonkkuun ja apinoihin verrattuna vielä ihmismäinen, ja silmä havaitsee herkemmin.
Kun vähän aikaa on nyt sulatellut, niin laitetaan jotain pientä kitinää spoileritageihin:
Quicksilver ja Scarlet Witch jäivät hahmoina hieman ohuiksi, vaikka kyllä yritettiin. Ainoa luonteenpiirre Stark-viha.
Mitä ihmettä ne Quicksilveriä seuraavat viirut olivat? Mikä oli logiikka? Ärsytti vaan.
Ultronin vibranium-päivitys ohitettiin pienellä metelillä ja lähes olankohautuksella, vaikka sarjakuvan puolella tämä oli tärkeää evoluutiota ja yksi syy miksi iso U oli niin kova jätkä.
Thor-sivujuoni oli tosiaan ihan turha, ellei tähän sitten myöhemmin palata. Selvigkin kävi vain näyttäytymässä.
Vähän jäi sellainen kutina, että Vision on Adam Warlockin vastine näissä elokuvissa. Mielikivi ja kaikki.
Niin ja se sauvan kristalli olikin mielikivi. Joko ei ajateltu loppuun asti tai sitten tahallaan haluttiin tehdä Thanoksesta ääliö. En tykkää.
No joo, mut kyllä minä tästä silti tykkäsin. Kevyttä hömppää seikkailuviihdettä, joka ei ihan pärjää ekalle.
Eikö ketään muuta häiritse se että Hulk näyttää edelleen CGI-örkiltä?
Ks. edellä..
Ultronin vibranium-päivitys ohitettiin pienellä metelillä ja lähes olankohautuksella, vaikka sarjakuvan puolella tämä oli tärkeää evoluutiota ja yksi syy miksi iso U oli niin kova jätkä.
Nonniin no.. minä taas sain sellaisen kuvan että kaikki vibranium käytettiin Visionin kehoon, mutta voin olla väärässäkin? Se trailereissa nähty sulassa metallissa uitettu käsi yms puuttui leffasta kokonaan.
Vähän jäi sellainen kutina, että Vision on Adam Warlockin vastine näissä elokuvissa. Mielikivi ja kaikki.
Niin ja se sauvan kristalli olikin mielikivi. Joko ei ajateltu loppuun asti tai sitten tahallaan haluttiin tehdä Thanoksesta ääliö. En tykkää.
Eri mieltä. Ensinnäkin Warlockilla on Sielukivi, Mielikivi oli Kuukäärmeellä. Toiseksi minusta Thanos laski sen varaan että Loki hankkii hänelle Tesseraktin jonka jälkeen hän voi vaatia sauvan takaisin. Nyt Tesserakti on Asgardin holveissa joita vahtii valepukuinen Loki, ja piru pääsee irti kun Thanos tulee sitä hakemaan. Suu messingillä odotan myös että joko Thanos itse hakee Voimakiven Xandarista tai lähettää Nebulan tekemään planeetasta selvää hieman kuten sarjiksissa.
Minua kyllä ärsyttää se että Vision tapetaan tai ainakin pistetään palasiksi kun Thanos tulee hakemaan Mielikiveä.
Avengers AoU nähty ja olihan se komiaa höttöä. Tarpeeksi erilainen ekaan osaan verrattuna ja vähemmän tunnettuja henkilöhahmoja muistettiin tällä kertaa avata enemmän (tiedätte kenestä puhutaan).
Uudet tyypit saatiin mielestäni hyvin mukaan tarinaan, Ultronista en jostain syystä koskaan ole niin sarjakuvissa välittänyt, mutta toimihan se pahiksena paremmin kuin etukäteen ajattelin.
Spoilerissa mielestäni elokuvan ainoa häiritsevä tekijä, mutta eipä sekään elokuvanautintoa pilannut
Ainoa miinus tulee Bannerin ja Lesken romanssista, joka tuntui hieman jopa vaivaannuttavalta.
Vaimokin tykkäsi, vaikkei näistä mitään ymmärrä. Sanoi että menipäs 2,5h nopeasti ja voiko leffaa sen paremmin kehua? ;D
Lopputekstien teaseri todella toimi, tulis jo seuraavat elokuvat...
Edit: Tämän voinee siirtää avengers leffa -ketjuun, kun näköjään sellainenkin on olemassa ::)
Heitetäänpä omakin lusikka soppaan elokuvan osalta.
Elokuva oli loistava tekele omassa genressään, aivan yksi parhaista sarjakuvaelokuvista. Varsinkin vahvat toimintakohtaukset olivat kuin suoraan lehden sivuilta ja se osui nappiin. Uudet hahmot toimivat ja varsinkin Vision teki ison vaikutuksen, toivottavasti hahmo nähdään uudestaan kankaalla isommassa roolissa mahdollisimman pian.
Juonellisesti elokuva oli perus Marvelia ja täytti odotukset vaikka olikin täysin erilainen kuin nimi vastineensa sarjakuvien puolella. Vaikka Kostajat rakentuvatkin vahvasti ristiriidoilla ja persoonien väliselle erolle, niin turhan paljon tässä luotiin pohjia Civil Warille. Myös Thorin oma tarina selvinnee paremmin vasta extended cutissa.
lopussa paljastetussa uudessa line-upissa olisi saanut olla mukana myös Ant-man ja Black Panther. Olisi toiminut mukavana teaserina heidän omia elokuvia varten.
No niin, käyty katsomassa ja heti alkuun sanon että olen niitä harvoja ilmeisesti jotka eivät tykänneet alun järjettömästä kaaos-action-sopasta, jotenkin pitäisi rakentaa elokuvan alku - vaikka kyse olisikin tällaisesta sarjis-action-filkasta - paremmin. Ja ilman 3D:täkin oli siinä silmille liikaa seurattavaa kun heti vilistää surkean selvästi tietokoneistettu Thor (+ co) silmissä, kun käväisi Blade 2 leffan yksi "ninja"-kohtaus mielessä niin se on jo huonompi juttu :P
Älyttömän alun jälkeen päästiin vähän enemmän sisään itse tarinaankin ja kuinkas ollakaan kaiken ääksönin keskellä oli se viehättävä suvantovaihe "Kostajat mökkireissulla" joka oli jopa yllättävän pitkä. Ja olen ainakin kvaak:in porukoista ainoita joka TYKKÄSI Lesken & Bannerin romanttisesta vipinästä eikä Leski millään teinimäisellä tavalla toiminut. Vähän tosin fundeeraan että ikusinkkuna (niin luulin) ollessani olisin suhtautunut ehkä eri tavalla kuin nyt pari vuotta seurusteltuani. Mene ja tiedä, ehkä en, olen tällainen nössö romantikko.
Ultron by Spaderin ääni oli mahtava. Tykkäsin.
Haukansilmä (siis Renner) sai selvästi näyttelyllisesti parhaat osiot leffassa ja oli mukava "tavis" siellä kaikenmaailman vasaran nostelijoiden >:D joukossa. Vähän kuin tyhmempi (no jaa, ainoa johon Purppuranoidan aivotemput eivät tepsineet tai ennakoi ne
) Battis Oikeuden puolustajissa with a .
Eniten leffassa alun sähläyksen lisäksi ärsytti Elohopean & Purppiksen karsea aksentti mutta ehkä ne sokolomokolaiset mitä ne nyt olikaan oikeasti puhuvat englantia noin. Mene ja tiedä. Onneksi selvititte eron X-menin Elohopean ja tämän Elohopean välillä koska hämmennyin ihan tyystin kun se kuoli. X-men-leffan Elohopea oli kyllä 100 x paremmin näytelty ja hahmoteltu kuin tämä Kickass-näyttelijän vetämä übernöösi joka halusi vaikuttaa pahikselta mutta epäonnistui surkeasti
Mitäs vielä...no juu, minusta Avengersin Hulk on paras koska sen piirteissä näkyy selvästi Ruffalon piirteitä ja se on ihan GRRRRAAAH silti :laugh: Ei se tietsikkaefekteily siinä Hulkissa haitannut, enemmän noissa muiden heeroksien sankartöissä, epäaidon ja tyhmän näköistä paikoin.
Thor oli mielestäni ihan hyvin esillä ja se pieni kässäritsoukki joka kehiteltiin ja jossa kilpailtiin siitä kuka pystyy nostamaan Thorin vasaran ja sitten Vision tulee ja käsittelee sitä kuin pikkulusikkaa oli loistava, siitä lopun hissi-vitsistä nyt puhumattakaan
Onelinereita oli jopa liikaa ja yksikään ei voittanut ykkösen legendaarista "Puny god"-lausetta saati että sitä koko kohtausta. Se oli klassikkokamaa se ykkönen muutenkin, tämä oli mielestäni vain ja ainoastaan pätevä jatko-osa.
Paljon hyvää (Haukansilmä , Hulk, Musta leski, Purppis, Ultron, Vision yms.) ja paljon huonoa (liiankin kova meno ja meininki alusta lähtien, tietsikkaefektien paikoittainen epäonnistuminen, Elohopea, Kapteeni Amerikka - sori, se vaan on vaisu - , osa "vitseistä" yms.).
Lopusta sen verran että Ilmeisesti Haukka on seuraava uhrattava hahmo, mustakin vielä, huokaus, just too obvious
ja se loppujuitsu siellä kiitettävän alussa lopputekstejä oli tosiaankin pedattu liiankin selvästi jo siellä kun ne Ikuisuuskivet vai mitä piruja ne taas olivatkaan vilautettiin jo aiemmin, puuttui vain hanska & sen omistaja ja kah, sieltähän se näytettiinkin. Olisi ollut kiintoisampaa nähdä esim. Musta Pantteri vaikkapa vain vilaukselta koska Wakandassakin rytisteltiin. Mitenköhän Musta Pantteri & Hulkkonen/Banner tulevat jatkossa toimeen kun Hulkkonen pisti Wakandaa palasiksi
All in all ihan jees mutta jos verrataan muihin sarjiselokuviin niin tämän edelle itselläni pyyhältävät selkeästi Universumeja väheksymäti ja luvusta jättämäti esimerkiksi : Burtonin Batman Returns, kaikki X-menit lukuunottamatta sitä Last standia mikä se nyt oli, kaikki kolme Nolanin Battista ja tietysti se eka Avengers Assemble.
PS: Ai niin, yksi juttu vielä; leffassa viljeltiin etenkin kaksimielisiä tsoukkeja harvinaisen paljon. Ihan hauskoja tavallaan.
Joo tuota monessa kohtaa kanssasi ihan samaa mieltä, mutta
Lopusta sen verran että Ilmeisesti Haukka on seuraava uhrattava hahmo, mustakin vielä, huokaus, just too obvious
ja se loppujuitsu siellä kiitettävän alussa lopputekstejä oli tosiaankin pedattu liiankin selvästi jo siellä kun ne Ikuisuuskivet vai mitä piruja ne taas olivatkaan vilautettiin jo aiemmin, puuttui vain hanska & sen omistaja ja kah, sieltähän se näytettiinkin. Olisi ollut kiintoisampaa nähdä esim. Musta Pantteri vaikkapa vain vilaukselta koska Wakandassakin rytisteltiin. Mitenköhän Musta Pantteri & Hulkkonen/Banner tulevat jatkossa toimeen kun Hulkkonen pisti Wakandaa palasiksi
Tästä taas käy ilmeiseksi se toisaalla sanomasi että olisi kiva kun Kostajia julkaistaisiin lehtenä maassamme sillä kuten nykyAvengersissa ja All-New Captain Americasta käy ilmi Haukka on seuraava Kapteeni Amerikka ja hyvä sellainen joten ei siis kuluneesti uhrattava hahmo
ja sen lisäksi haluan huomauttaa yhdestä asiasta Hulk ei riehunut Wakandassa vaan Afrikan rannikolla. Aiemmin on tehty selväksi ettei ole länsirannikolla vaan sisämaassa. Klaw/Klaue´llahan oli hieman passimerkintää selkeämpi maahantulon kieltävä merkintä, varas, kaulassaan. Eli siis Hulk ei pistänyt Marvelin teknisesti kehittyneintä maata planeetalla kilon paloihin.
Koko vibraniumosio kylläkin petaa Pantterin esiintymistä Captain America Civil Warissa.
Curtville on asian ytimessä molemmissa kohdin. Enkä kyllä ymmärrä ylipäänsä missä kohtaa annettiin ymmärtää että Sam Wilson olisi saanut kuolemantuomion; varsinkaan kun Whedon on nyt poissa kuvioista?
Nyt tarkemmin ajatellen mulla ajatus harhaili joskus sen leffan aikana muihin asioihin ja koska se leffa paukkasi eteenpäin jolkottaen kuin vauhko sekopäinen hirvi (paitsi siinä mökki-idylliepisodissa) niin ei ihme että mm. siinä Hulkin riekkumisepisodin aikana ihmettelin että kumman näköstä sakkia siinä kaupungissa ja meni hetki ennen kuin aivoni suostuivat muistamaan että ei oltu Ameriikoissa eikä ihme kyllä etenkään Nykissä vaan ensin siis Wakandassa ja sitten siis jossain Afrikan rannikkokaupungissa...menikö tämä nyt oikein?
Mietin nyt myös että olisin HALUNNUT pitää elokuvasta enemmän mutta kun en vaan pitänyt ja osoitus siitä oli varmaan tuo ajatusten harhailukin pois leffasta paikoitellen. Tästä ei jäänyt sitä epätodellista olotilaa joka joskus - tästähän pitkälti yritin fiilistellä tuolla aiemmin - leffateatterista ulos tullessa on.
Eli selkeä pettymyshän tämä oli. Ei huono mutta ei myöskään loistava niin kuin se eka paitsi paikoitellen...
En yhtään ihmettele informaatio-ähkyä, sama vaiva varmaan lähes kenellä tahansa. Ehkä tarkoituksellakin (?) tässä oli niin paljon kaikkea että se on nähtävä useamman kerran että kaikki aukeaa, eikä varmaan kaikki vielä silleenkään ilman Extended Edition kotijulkaisua.
Minun käsittääkseni Wakandaa ei nähty leffassa lainkaan, se vain mainittiin nimeltä.
Eilen illalla tuli nähtyä AoU toisenkin kerran ja herranjestas tämähän taitaa olla sittenkin paras marvel sarjakuvaelokuva koskaan. Siis painotus sanalla sarjakuvaelokuva. Tällaiselta olen sen haaveillut mielikuvituksessani näyttävän. Ei tuota lähemmäksi ole koskaan päästy, ei itseasiassa edes kovin lähelle. Parempia elokuvia on paljon, mutta ei parempaa sarjakuva-muutettu-elokuvaksi -elokuvaa.
Toimintakohtaukset on aivan huikeaa settiä, ekalla kerralla meni yllättävän paljon hienouksia ohi. Whedon on huikeasti kehittynyt ekasta avengerista.
Lisähuomiona se, että mielestäni Agents of Shieldin seuraaminen Fox:ilta lisäsi tämän elokuvan nautintoa, kyllä se avasi paremmin noita Shield-Hydra-Strucker- Fury- kuvioita.
Banner + Leski in love ei edelleenkään toiminut...
Lisähuomiona se, että mielestäni Agents of Shieldin seuraaminen Fox:ilta lisäsi tämän elokuvan nautintoa, kyllä se avasi paremmin noita Shield-Hydra-Strucker- Fury- kuvioita.
Varsinkin tämän viikon jakso (joka siis tuli ulos ennen kuin AOU tulee jenkkilässä ensi-iltaan) eli Ep19, joka on suora prequel leffalle. Coulson on se joka hankki Lokin Sauvan sijainnin Kostajille
Heikko kun olen niin olen nähnyt sen vuotaneen SDCC-trailerin, ehkä siksi shokki-arvo jää täydestä potentiaalista, mutta pelkästään tunnari-melodia tuo tipan linssiin.
Spekulaatiota joka voi osoittautua spoileriksi:
Rautahanskassa on kaksi kiveä kun Thanos lyö Starkin katuun; tesserakti jonka ilmeisesti Loki nappasi matkaan Ragnarokin lopputaistelussa ja antaa tälle kuten kuutisen vuotta sitten lupasi, ja GOTGv1:ssä nähty Orb mikä saa aikaan spekulaatiota Xandarin kohtalosta. Sielu-kivi muuten on yhä teillä tietymättömillä, ja MCU-leffoja on jäljellä enää yksi ennen Ikuisuussotaa, ja kun miettii että miksi Thanos vaivautuisi hyökkäämään Wakandaan, niin eiköhän se viimeinen kivi löydy sieltä.
Katsottu ja 3D toimi tässäkin. Oli niin hieno matka universumiin poijjaat että 10/10
Hienosti rakennettu leffa, oli nähty todellakin vaivaa ja näkyi laadussa. Yllätyin miten liikuttavakin oli, näin 42v ukkokin herkistyi :)
Thanos oli kyllä hienosti tehty ja Brolin loisti. Tässä todellakin pääsi tutustumaan Titaanin elämään. Ensimmäinen puoli tuntia varsinkin oli mielestäni aivan täydellinen.
Tästä saa varmasti hienoa keskustelua jatkossa kun enemmän ihmisiä nähnyt leffan, mutta pari asiaa tuli jo mieleen:
Leffaversiosta jätetty pois monta kohtaa jotka trailereissa näkyi. Sielukiven löytäminen oli yksi leffan parhaita kohtauksia. Ehkä vähän turhan monta viime hetken pelastusiskua tai seivästä selkään kohtaa leffassa oli. Parin keskeisen hahmon puuttuminen mietityttää, mutta selviää varmasti jatkossa. Nälkää siis jäi.
No mä en selvästikään pitänyt leffasta yhtä paljon kuin tänne jo kirjoittaneet...
Koko arvio Tähtivaeltajablogissa:
http://tahtivaeltajablogi.com/2018/04/26/elokuvat-avengers-infinity-war/ (http://tahtivaeltajablogi.com/2018/04/26/elokuvat-avengers-infinity-war/)
Infinity War kokoaa saman katon alle lähes kaikki aiemmista Marvel-filmeistä tutut sankarit. Tätä silmälläpitäen myös uhan pitää olla eeppinen.
No joo, ensinnäkin arvotelusi spoilaa lievästi eli SPOILER ALERT olisi paikallaan, ja toiseksi ennakko-asenteesi ekan parin kappaleen kohdalla tekee selväksi ettet pitänyt leffasta jo ennen kuin se alkoi. :police:
Yllättävän moni arvostelu tekee virheellisen tulkinnan että tämä on vain puolikas leffa, mutta tosi asiassa tämä on kokonaisuus. Tulkinta puolielokuvasta antaa ymmärtää että halutaan palata leffaa edeltävään status quo tilanteeseen, mutta eihän sitä tavoitella. Leffa päättyy juuri siinä vaiheessa ja erityisesti juuri siten kuin pitääkin. Lähdemateriaalista lähes suoraan poimittu farmari-Thanos hymyilemässä maatilallaan on täydellinen lopetus Thanos-leffalle. Sillä tämähän on hänen leffansa, jonka sivu-osassa on koko muu MCU.
Minulta tämä löi ilmat keuhkoista ja lähes tajun kankaalle, parhaalla mahdollisella tavalla. Muutamia kohtauksia olisin toivonut näkeväni jotka nyt sivutettiin kertomalla niistä, mutta ehkä kolmen tunnin kesto olisi ollut liikaa vaikka tämä 2,5h menikin kuin siivillä.
Kaiken kaikkiaan täydellisin sarjis-crossover toteutus leffaformaatissa mitä kuvitella saattaa. Hahmoja on niin paljon että useimpien kohdalla ei edes yritetä hahmonkehitystä (vert. paljonko ruutuja Infinity Gauntlet sarjiksissa sai esim. niinkin huippusuosittu hahmo kuin Wolverine), vaan keskitytään muutamaan avainhahmoon. Paljon toimintaa, kuten lähdemateriaalissa, välissä tarina hidastuu kun keskitytään kehittämään jotain päähahmoista, sitten taas rymistellään (vert. IG rytmitys). Muutama twisti jotka saavat lukemaan seuraavankin lehden crossover-sarjasta (vert. IG:ssä mm. hanskan omistajan vaihtuminen). Viittauksia hahmojen aiempiin soolo- ja yhteis-seikkailuihin (vert. IG:ssä Surffarin tarina tai Warlock/Thanos historia). Näistä minun tuntemani ja rakastamani sarjis-crossoverit koostuvat, ja niin myös tämä leffa.
Jos Marvelin kasari-ysäri crossoverit ovat sinun lempikauraa niin tämä leffa on silkkaa mannaa. Jos kiroat ne alimpaan helvettiin ja turvaudut puhkiluettuun Watchmen-opukseesi aina kun sana "supersankari-sarjakuva" mainitaan niin tämä ei luultavasti ole sinun juttusi. Siltä väliltä? Kannattaa ottaa itse selvää, varsinkin jos olet seurannut MCU-leffasarjaa tähän asti.
Yllättävän moni arvostelu tekee virheellisen tulkinnan
Esittämäsi näkemys on toki hyvin perusteltu.
Ja leffan loppukuva on todellakin vaikuttava ja hienosti alkuperäistä sarjakuvaa peilaava! Mutta kyllähän me tiedämme, että jatkoa on luvassa, eikä tilanne tule tähän jäämään.
Ja juu, Watchmen on toki kova, mutta niin on myös Jim "Warlock" Starlin, jota olen fanittanut jo vuosikymmenten ajan.
Mikä käynee ilmi myös tuolta:
http://tahtivaeltajablogi.com/2017/04/27/elokuvat-guardians-of-the-galaxy-vol-2/ (http://tahtivaeltajablogi.com/2017/04/27/elokuvat-guardians-of-the-galaxy-vol-2/)
Myönnettäköön kuitenkin, että kyllä, arvostan elokuvissa ja sarjakuvissa yleensä enemmän tarinaa ja sisältöä kuin ylenpalttista tappeluiden määrää.
Mutta kyllähän me tiedämme, että jatkoa on luvassa, eikä tilanne tule tähän jäämään.
Jos tuota käyttää kriteerinä arvotelussa niin eikö silloin pitäisi dumata jokainen franchise-leffa? Oliko Empire Strikes Back heikko koska jatkoa oli tulossa?
Itse näen tuon enemmän keskusteluna kummasta tykkää enemmän, äidistä vai tyttärestä.
Molemmilla kuitenkin pääosin hyvä elokuvakokemus takana.
Itseä ei roolituksissa ja kerronnassa rassannut muu kuin se että välillä piti väkisin olla hauska vaikkei tilanne sitä salli.
Hieman sama kuin Tonilla siis, minusta tappelukohtauksia ei ollut liikaa ja ne joita oli olivat kuitenkin enimmäkseen juonta ja henkilökerrontaa tukevia.
kun spoilaamiseen mennään niin olihan tässä yhden harvoista aiemmista vihollisista parhaimman cameopaluu ironisessa osassa myös kyky nauraa itselleen kts. team Iron man Starlord.
Tosin itselle kovin oli jumalkasvieläinkuntaa edustava trio.
Paitsi genre-elokuville myös elokuvile ylipäätään hämmentävän hienovarainen kerronta loisti tässä. Tietty ongelmana ettei moni (uskoakseni) nähnyt tätä efekteiltä ja vitseiltä.
Se että kokonaisuus ylipäätään toimi on jonkinasteinen riemuvoitto.
Nimim. 70-, 80-, 90-, 00- ja kymmenluvut sekä Watchmenit ja DC plus rikosta ja bande dessineetä satunnaisilla mangoilla(mielis samuraita ja rikosta taikatyttöjen tai *******n ärsyttävien kissojen sijaan)
Kävin jo keskiviikkona ekassa näytöksessä, johon töiltä ehin, mutta päätin ihan rauhassa sulatella pari päivää ennen tänne mitään kirjoittamista (ja vähäinen aika koneella ololle tietty auttoi ;P).
Kuten q-mies tuossa vähän jo sanoikin, tämä leffa vangitsee hyvän sarjis-eventtin fiiliksen ja rytmityksen täydellisesti. Samat tuntemukset leffa jätti kuin aikanaan alkuperäinen Salatut Sodat ja Ikuisuuden Rautahanska. Varsinaista keskeistä hahmoa ei ehkä ole (Thanos lähimpänä) ja kaikille ei ehditä antamaan isoja rooleja tarinassa tai edes ikiomia valokeilahetkiä, mutta näitten läsnäolo ja karisma ovat silti osa kokonaisuutta, eikä leffaa osaa oikein kuvitella ilman näitä. Tarina on myös erittäin toimintapainotteinen ja sisältää hyvin vähän hiljaisia hetkiä, mutta jokainen toimintakohtaus palvelee tarinaa ja vievät sitä eteenpäin jollain tavalla. Jos pitäisi nimetä jokin vertaillukohde elokuvien maailmasta, Mad Max: Fury Road, pienempää hahmokaartia lukuunottamatta, olisi varmaan kaikista osuvin.
Thanos ottaa reippaasti pesäeroa Starlinin versioon ja en voisi syyttää, jos jotkut tuomitsisivat tämän jopa "in-name-only" sovitelmaksi, mutta hahmon "sisin" tuntuu oleellisella tasolla samalta ja on omissa meriiteissään tarpeeksi onnistunut, että taiteelliset vapaudet lähdemateriaalin tulkinnassa voi antaa anteeksi. Josh Brolin antaa myös CGI-kuoren läpi niin loistavan roolisuorituksen, että hahmo tuntuu aina elävältä. Hahmo ei ole ehkä puhutteleva kuin Killmonger tai samaistuttava kuin Korppikotka, mutta tämmöistä elämää suurempaa kosmisen - tason pahista ei ole ikinä aiemmin tehty näin hyvin missään aiemmassa supersankari - leffassa (ja tämä tyypiltä, jonka mielestä GotG Vol. 2:n Ego oli loistava pahis).
Russo veljesten ohjaajantaitojen venyvyyttä ei voi kuin ihailla. Aloittavat uransa sitcomilla, tekevät läpimurron poliittisella trillerillä ja nyt tekevät yhtään liioittelemalla elokuvahistoriaa isolla kosmisella eepoksella. Puhumattakaan kuinka vaivattomasti kaikkien hahmojen erilaisista tunnelmista ja tyyleistä hypitään edestakaisin, kuin myös yhdistellään niitä loppua kohden.
Melkein jokaisen MCU - leffan kohdalla nousee esille kysymys "mitenkä se pärjää vertailussa muihin?" ja etenkin tälläisen isona finaalina hypetetyn tapauksen (vaikka Avengers 4 joutuu vielä monia asioita selvittelemään) kohdalla on erityisen isot paineet sen suhteen onko odotuksen palkittu. Minun on vielä tässä vaiheessa vaikea sanoa, kun Infinity Warin kaltaista leffaa on vaikea verrata esim. hieman intiimimpään ja poliittisesti provosoivampaan Black Pantheriin, mutta minun odotukseni suorastaan ylittyivät ja vähintään sinne viiden parhaan joukkoon tämä tulisi MCU - leffojen toteemipaalussa pistettyä.
Ja kaikki mahdolliset pisteet Marvelille ettei Punakallon paluu vuotanut tai edes koskaan päätynyt huhupiireihin. Leuka oli lattiassa, kun tämän kasvot paljastuivat hupun alta ja valtavat propsit näyttelijälle, joka veti niin täydellisen Hugo Weaving - imitaation, etten pystynyt sanomaan oliko se oikeasti tämä vai ei. Ehkä hieman mälsää, ettei tämä voinut edes tuommoista pikkuroolia varten vetää keppiä perseestään ja pistää maskin uudelleen naamalleen, mutta vaikea valittaa, kun imitaatio tosiaan oli niin hyvä.
Tämä tuli tosiaan katsottua eilen. Ja toissapäivänä. Tänään en enää jaksanut. Mutta joo, mahtava leffa. Hämmästelin lähinnä sitä, miten suuri osa yleisöä nauroi ihan väärissä kohdissa ja osa katsoi minua kummasti kun nauroin yksinäni ihan selville viittauksille.
Yksi ainoa kohtaus häiritsi, sillä se oli selvästi kirjoitettu tyyliin "hetkinen, mitenkäs me tämä nyt saadaan toimimaan?".
Ymmärrän kyllä metaforan, että on saatiin hiiri pelastamaan puoli universumia, mutta kyllä se vähän tyhjästä tuli.
Silmät kostuivat useampaan kertaan.
mm. I lost the kid, Avengers assamble, I knew it, Don't give me hope.
Loppuun on pakko sanoa tähän imax-scape juttuun, että olen niin iloinen kun saatoin mennä katsomaan maailman ensi-ilta päivänä elokuvan Huittisten alle sadan istumapaikan teatteriin. Siellä ei ole mitään lippuvaraus systeemiä, joten mentiin reilusti puoli tuntia ennen kuin elokuva alkoi. Ei ihan parhaita paikkoja saatu, mutta melkein. Solidaarisuudesta puolisokeita viikinkijumalia tai kattotyöntekijöitä kohtaan, katsoin tämän ihan perinteisenä kaksiulotteisena versiona.
Seuraavaksi sitten yleinen tiedoitus niille, joiden rakko ei meinaa kestää tätä kolmea tuntia pitkää leffaa: Lopputekstien jälkeen ei ole mitään. Eli huoletta voi lähteä.
Edit. Jääkää sittenkin.
Nnnoooh... on siellä jotain. Puristi viimeisetkin kyyneleet allekirjoittaneen kanavista. Sitäpaitsi ei jalat olisi kantanu sitä ennen joten oli pakkokin istua ja odottaa.
Luettuani internettiä ja puhuttuani erään parrakkaan yksisilmäisen viikingin kanssa, tulin samaan lopputulokseen. Olkaa siis ihmiset tarkkana siellä! (Viikingin painosta en sano mitään.)
Mutta itse en kyllä kuullut mitään, ehkä muut ihmiset pitivät vain liikaa ääntä. Toista kertaa katsoessa jouduin lähtemäänkin jo ennen lopputekstien loppua.
Spoilereiden alla on asia jonka tajusin juuri, ja joka piti päästä sanomaan jossain. Todennäköisesti kukaan ei tee sillä tiedolla mitään, mutta huvitti minua suunnattomasti.
Tony sanoo Thoria Lebowskiksi, jolla oli sama näyttelijä kuin Obadiah Stanella, aka Iron-man ykkösen pahiksella.
Mainio leffa, ja kahteen kertaan tullut se nyt nähtyä. Mutta tämän tyyppiset leffat herättävät aina paljon pohdittavaa:
Pidän yleensäkin aikamatkustus elokuvista, mutta se yleensä tarkoittaa kaikenlaisten paradoksien syntymistä ja käsittelyä, joka tekee siitä haastavan aiheen. Endgame:ssa onneksi asiaa oli lähestytty hieman eritavalla ja se toimi oivasti. Mutta nyt pohdin kaikkia niitä uusia aikajanoja, jotka leffassa syntyi :D Tämä artikkeli (https://www.polygon.com/2019/4/26/18518923/avengers-endgame-time-travel-loki-alive-captain-america-old) mainitsi mielenkiintoisen huomion siitä kuinka infinity kivet yhdessä loisivat yhden todellisuuden, joka voi sisältää eri aikajanoja.
Koska vaikka leffassa kivet palautettiin takaisin aikaan, josta ne otettiin, niin siltikin pakostihan siitä on syntynyt uusi aikajana. Isoimpina muutoksina Lokin vapaaksi pääseminen sekä toinen jana, jossa Gamora, Nebula ja Thanos ja hänen kätyrit vain katoavat ja sormiennäpäytystä ei koskaan tapahdu. Lokin vapaaksi pääsyä varmaan käsitellään siinä sen omassa Disney+ sarjassa; mielenkiintoista nähdä kuinka se vaikuttaa pääaikajanaan...
Osa noista ei välttämättä aiheuta mitenkään suuresti erilaista aikajanaa, kuten esim. se että kapu palauttaa aikakiven takaisin ancient one:lle heti sen jälkeen kun Hulk on sen vienyt, mutta periaatteessa joka tapauksessä täytyy syntyä uusi aikajana. Ja tästä pääsenkin siihen kaikkein eniten mietityttävään asiaan, joka on kapun jääminen menneisyyteen. Siitä tietysti syntyy uusi aikajana, mutta miksi kapteeni amerikka on sitten vanhana takaisin tässä aikajanassa, josta hän lähti? Yhdistyvätkö nuo aikajanat toisiinsa sen jälkeen kun se hetki on ohitettu jolloin kapu lähti menneisyyteen, vai siirtyikö vain kapu toisesta aikajanasta takaisin siihen, josta lähti?
Tämä kommentti tuossa artikkelissa on aika yks yhteen mun mielikuvan kanssa:
TheHebrewhammr
The part with Cap at the end does not make sense IMO.
Time Travel Rules
The way I understand it to have been explained is that it’s Schroedinger’s timelines. We have our main timeline of the MCU as we understand it, and then splintering realities that exist as soon as that is deviated from. Killing Thanos in say 1995 would create a 1995-TD. They would eventually arrive in a 2023TD that would look vastly different. It has no effect on our reality (2023A). They’re very firm about that last point. We can not change our time (2023A) by doing something in the past.
Time Heist
The whole time heist idea is that they have to borrow the stones to use because just removing them from those alternate paths would doom their realities, just like how keeping mjolnir would leave that Thor without his weapon. They create the fractured reality by traveling there, borrow what they need, arrive right after, and return them. Those timelines will continue while we continue with ours.
Implication
They create a 2012L where Loki escapes with the Tesseract and Hydra thinks Cap is with them. But the scepter and Time Stone are returned. They create a 2014G where the guardians don’t form and Ronan probably gets the Power Stone, but that and the Soul Stone are returned. Well Cap also creates a 1945D when he gets his dance with Peggy. He lives out his whole life happily, and watches as his younger self gets unfrozen and joins the Avengers. If he avoids changing anything he can arrive in a near identical future, although that seems impossible on such a long timeline. He can arrive in 2023D after Cap goes back in time to return the items, but he can’t arrive in 2023A after Cap goes back in time to return the items. It’s possible that maybe he talked to Hulk 2023D and asked for help to be sent to our 2023A, but I didn’t notice a time device on him. The issue with it is that if Cap can affect 2023A (by being there on the bench exactly when he knew they would be there) that means that you can-in-fact plan and change the future by going to the past. The camera never leaves 2023A and there’s no reason to infer that this is anything other than our main continuity.
Posted on Apr 27, 2019 | 10:39 AM
Luettuani internettiä ja puhuttuani erään parrakkaan yksisilmäisen viikingin kanssa, tulin samaan lopputulokseen. Olkaa siis ihmiset tarkkana siellä! (Viikingin painosta en sano mitään.)
Älä sitten.
Tällä taas on ihan toinen paino. Viisi päivää elokuvateattereissa lipputulot ainakin 1,2 miljardia dollaria.
Noin vertailun vuoksi maailmanlaajuinen kolmen kärki (dollariluvut miljardeina taaloina):
1 Avatar Fox $2,788.0 2009^
2 Titanic Par. $2,187.5 1997^
3 Star Wars: The Force Awakens BV $2,068.2 2015
ja kaikkien aikojen inflaationhuomioon ottaen vasta sijalla 203. siis viiden päivän jälkeen.
Elokuvan taiteellisesta puolesta on turha monille edes puhua, vähän sama kuin koettaisi selittää Reinhard Heydrichille ihmisyyden arvoa, joten puhtaan matemaattinen arvio siitä miten nämä elokuvat itse asiassa pitävät elokuvateatterit hengissä suoratoistojen ja piratismin aikana.
Eivät yksin pumpumräiskisräiskis elokuvile vaan sille että on paikka myös hiljaisille draamoillekin.
Koska kuten toinen paarialaji, sarjakuva, elokuva on teollinen taidemuoto ja vaikka kriittisellä arvostuksella on väliä tärkeämpiä ovat ne jotka pitävät useammalle ihmiselle leivän pöydässä, mesenointisysteemit kun nykyään silti on mitä on.
Chomppilla oli spoilerissaan monenlaista pohdintaa joskin jännästi missasi sen että Kapteeni myös palutti sielukiven jolla on..tutuhko vartija ja lähtiessään otti mukaansa kilpensä sijaan yhden vasaran...jota hänellä ei ole.(viitaten sen tuhoon Ragnarokissa.Ehkä)
Elokuvassahan yksinkertaistettiin kvanttiteoriaa lähemmäs narnian aika on hilipatipippaa vaan kuvioita muuttamalla se miten aikavirrassa dilaation kohde kokee pidemmän ajan kuin alkuhetkessä.
Tärkeämpi kysymys on ehkä miten ensimmäisen Avengersin lopussa Loki ja Tessarakti viedään takaisin Asgardiin jos Loki on sen kanssa karkuteillä?
Jonka vastaus koska Lokilla on faniarmada ei toki ole aikamatkustukksen osalta antoisin mutta oman sarjan takia oikein.
Chomppilla oli spoilerissaan monenlaista pohdintaa joskin jännästi missasi sen että Kapteeni myös palutti sielukiven jolla on..tutuhko vartija ja lähtiessään otti mukaansa kilpensä sijaan yhden vasaran...jota hänellä ei ole.(viitaten sen tuhoon Ragnarokissa.Ehkä)
Elokuvassahan yksinkertaistettiin kvanttiteoriaa lähemmäs narnian aika on hilipatipippaa vaan kuvioita muuttamalla se miten aikavirrassa dilaation kohde kokee pidemmän ajan kuin alkuhetkessä.
Tärkeämpi kysymys on ehkä miten ensimmäisen Avengersin lopussa Loki ja Tessarakti viedään takaisin Asgardiin jos Loki on sen kanssa karkuteillä?
Jonka vastaus koska Lokilla on faniarmada ei toki ole aikamatkustukksen osalta antoisin mutta oman sarjan takia oikein.
En vain jaksanut mainita kaikkia juttuja. Toki olisi
ollut siistiä nähdä kapun reaktio kun törmää red skulliin sielukiveä palauttaessaan :D Onko muuten missään mainittu miksi tesseract viskas red skullin sielukiveä vahtimaan? Red skull on ollu siellä kuitenkin ilmeisesti vain sen takia kun ei hänellä ole keinoa päästä sieltä pois...
Vasaran kapu tietysti palautti asgardiin, mutta End Gamen aikamatkustussääntöjen mukaan sillähän ei tietysti ole mitään merkitystä jo tapahtuneseen Thor Ragnarokiin. Toisaalta on varmasti parempi, että estetään syntymästä uutta sellaista aikajana, jossa Thorilla ei olisi vasaraansa.
Ensimmäinen Avengers on jo tapahtunut, joten Lokin katoaminen tesseractin kanssa ei enää vaikuta siihen, mutta nyt tämän jälkeen on olemassa toinen aikajana, jossa Lokia ja tesseractia ei palautettu Asgardiin, joten tärkeämpi kysymys on kuinka se tulee vaikuttamaan tähän pääaikajanaan jatkossa?
Hassua että ihmiset lainailevat netti-artikkeleita ja spekuloivat niiden pohjalta kuitenkaan ymmärtämättä artikkelien sisältöä.. sikäli kun artikkelit nekään ymmärtävät mistä puhuvat tai seuraavat omaa logiikkaansa.
Mikään muun aikajanan seuraamus ei vaikuta "meidän" jatkumoon millään tavalla, ellei niistä jossain kehitetä vastaavaa systeemiä aikamatkusteluun ja tulla sieltä sössimään jo nähtyjä tapahtumia. Pelkän tesseraktin voimin ei aikahyppimiseen ole rahkeita, joten Loki saa touhuta Disney+ sarjassa omiaan ilman että se vaikuttaa leffoihin (olettaen että sarja seuraa tätä versiota eikä ole pelkkiä flashbackeja).
Vanha Kapu on pää-jatkumossa vain koska hän matkusti takaisin vanhuudenpäivillään (oletettavasti Peggyn kuoleman jälkeen) siirtämään manttelin ja kilven Haukalle. Veikkaisin että hänellä on perhettä Peggyn kanssa eletyn elämän jälkeen, tai vähintäänkin elinikäisiä ystäviä, joten hän myöskin saattaa palata siihen jatkumoon leffan loputtua? Tiedä häntä. Nyt kun Pym on palannut ja teknologia hallussa ei ole mitään syytä miksei..
Hassua että ihmiset lainailevat netti-artikkeleita ja spekuloivat niiden pohjalta kuitenkaan ymmärtämättä artikkelien sisältöä.. sikäli kun artikkelit nekään ymmärtävät mistä puhuvat tai seuraavat omaa logiikkaansa.
Mikään muun aikajanan seuraamus ei vaikuta "meidän" jatkumoon millään tavalla, ellei niistä jossain kehitetä vastaavaa systeemiä aikamatkusteluun ja tulla sieltä sössimään jo nähtyjä tapahtumia. Pelkän tesseraktin voimin ei aikahyppimiseen ole rahkeita, joten Loki saa touhuta Disney+ sarjassa omiaan ilman että se vaikuttaa leffoihin (olettaen että sarja seuraa tätä versiota eikä ole pelkkiä flashbackeja).
Vanha Kapu on pää-jatkumossa vain koska hän matkusti takaisin vanhuudenpäivillään (oletettavasti Peggyn kuoleman jälkeen) siirtämään manttelin ja kilven Haukalle. Veikkaisin että hänellä on perhettä Peggyn kanssa eletyn elämän jälkeen, tai vähintäänkin elinikäisiä ystäviä, joten hän myöskin saattaa palata siihen jatkumoon leffan loputtua? Tiedä häntä. Nyt kun Pym on palannut ja teknologia hallussa ei ole mitään syytä miksei..
Eihän kukaan väittänytkään, että tesseract olisi se mikä toisi Lokin pääjatkumoon... Minusta olisi vain selkeämpää ja kiinnostavampaa, jos tuon rinnakkaisen aikajatkumon Loki jotenkin liittyisi pääjatkumoon. Menisi ehkä turhan sekavaksi, jos tule sarjoja (ja miksei leffojakin) useammista eri aikajatkumoista ilman että varsinaisesti liittyvät toisiinsa... Ja nyt kun Feige itse on Disney+ sarjoissa suunnitttelussa mukana niin toivoisin, että nyt vihdoinkin päästäisiin irti tästä tilanteesta, jossa leffojen tapahtumat vaikuttavat sarjoihin, mutta leffat eivät mitenkään huomio tv sarjojen tapahtumia. Mutta voihan se olla, että Lokin sarjalla halutaan vain rahastaa, eikä silä ole enää mitään tekemistä leffajatkumon kanssa...
Kapun matkustaminen itse takaisin pääjatkumoon oli hyvä pointti; en jostain syystä tullut sitä ollenkaan ajatelleeksi...
Nähty ja täytyy sanoa että oli hyvä lopetus vanhalle kaartille (toki osalla on soolonsa edessä), leffassa oli kaikkea juuri sopivasti, kumma kyllä Capu Marvelin rooli ei ollut niin iso kuin olisi odottanut. Aikamatkailu oli hömppää joka oli tehty leffan ehdoilla ja siinä tuli tietty kummallisuus kun nuorempi Nebula kuoli mutta vanhemmalle ei tapahtunut mitään
.
Stan Leen osuus leffassa oli kaikista pienin tämän esiintymisistä.
Syksymmällä kuullaan että Kostajat (ketä sitten ovatkin) tekevät seuraavassa leffassa ja ketä/keitä vastaan.
siinä tuli tietty kummallisuus kun nuorempi Nebula kuoli mutta vanhemmalle ei tapahtunut mitään
.
Sehän toimi juuri niin kuin End Gamen aikamatkustussääntöjen mukaan pitikin; eli et voi vaikuttaa omaan menneisyyteesi.
Minulle Endgame oli pettymys, eikä kyse ole mielestäni edes suurista odotuksista. Tai ehkä sitten oli. Käsikirjoitus oli minusta yksinkertaisesti laiskaa.
-No, aikamatkustus on lähtökohtaisesti aika laiska tapa ratkoa asioita. Sen perusteella, että viisi vuotta tuntui Ant Manista joiltain tunneilta Tony keksii tuosta vaan keinon mennä ajassa taaksepäin kuinka paljon vaan.
-Nää kaverit saa kerättyä ikuisuuskivet kasaan vartissa, kun aiemmin se on ollut ilmeisen haasteellista silloinkin kun sijainti on ollut tiedossa.
-Kaikki muukin, lopputaistelua lukuunottamatta, käy ihan saamarin helposti. Joo, Dr. Strange näki, että tämä on ainoa mahdollinen reitti voittoon, mutta silti.
-Ehkä suurimpana yksittäisenä WTF-hetkenä teatterissa oli, kun Hawkeye pitelee ikuisuuskiveä kädessään täysin vaivatta. Aiemmin on pedattu selvästi maailmaa, missä tavallisen kuolevaisen ei kannata mennä liian lähelle ikuisuuskiviä, mutta näin se nyt vain käy, kun ei jakseta välittää loogisesta jatkumosta loppuun asti. Toki elokuvia on aika paljon, ja kaikkien pitäminen kasassa on haasteellista, mutta ikuisuuskivien ongelma heikompien yksilöiden kanssa on ollut minusta niin vahvasti esillä, että jopa meikäläinen tuon muistaa, vaikka en ole todellakaan mitenkään nörtti näiden kanssa. Jossain netin artikkelissa esitettiin, että tämä ongelma koskisi vain joitain kivistä, mutta sekin nyt on vaan hemmetin laiskaa. Ja ei, ohut nahkahanska ei mielestäni nyt oikein tätä pelasta.
-Suurimpana plussana elokuvassa oli mielestäni Tony Starkin kehityskaari. Siinä oli onnistuttu toteuttamaan jotain hieman ehkä yllättävääkin ja ehdottomasti kiinnostavaa ja liikuttavaa. Tämäkään nyt ei mene ihan täysin kritiikittä, edelleen laiskaa tappaa se ainoa hahmo, jolle onnistutaan kehittämään sellainen kaari, jossa kuolemalla on merkittäviä haittoja. Kenen tahansa muun hahmon kuolema olisi ollut inhimillisempää jäljelle jääviä kohtaan. Halpa ratkaisu tuottaa kyyneliä salissa.
Siitä huolimatta, että elokuva oli mulle pettymys, suosittelen kyllä sitä jokaiselle, joka on aiemmat leffat pääsääntöisesti katsellut. Ei tähän saagaan muutakaan lopetusta saada. Kyllä sen 3 h jaksaa tämän parissa istua ihan vaivatta. Jos tuota pidetään onnistumisen mittarina, niin silloin elokuva on kyllä ehdottoman onnistunut.
Tuohon edelliseen kirjoitukseen ikuisuuskivestä: Käsittääkseni Hawkeye sai sielukiven haltuunsa koska BW uhrautui ja "valittu" pystyy sen vuoksi pitämään kiveä kädessä. Eihän sen saaminen edellytä mitään supervoimia tai jumalastatusta. Näin sen itse ymmärsin
Tuohon edelliseen kirjoitukseen ikuisuuskivestä: Käsittääkseni Hawkeye sai sielukiven haltuunsa koska BW uhrautui ja "valittu" pystyy sen vuoksi pitämään kiveä kädessä. Eihän sen saaminen edellytä mitään supervoimia tai jumalastatusta. Näin sen itse ymmärsin
Kuinka näppärää.
Miten sattuikin, että hawkeye oli poimimassa juuri näin toimivaa kiveä. Tätä ei perusteltu elokuvassa tai mielestäni aiemmissakaan yhtään mitenkään. Hahmot eivät myöskään olleet tietoisia etukäteen siitä, mitä sielukiven saaminen edellyttää, tämä kävi mielestäni hyvin selväksi. Laiskaa käsikirjoittamista.
Aikamatkustus oli mielestäni ihan toimivaa sisäiseltä logiikaltaan. Mikä ei poista sitä, että se on todella helppo ja usein kömpelö tapa ratkaista ongelmia käsikirjoituksessa. Melkein mikä tahansa ongelma voitaisiin missä tahansa elokuvassa ratkoa aikamatkustamisella, ja on todella harvinaista, että se tuntuu perustellulta. Eikä se oikein ole sitä tässäkään.
Kuinka näppärää.
Miten sattuikin, että hawkeye oli poimimassa juuri näin toimivaa kiveä. Tätä ei perusteltu elokuvassa tai mielestäni aiemmissakaan yhtään mitenkään. Hahmot eivät myöskään olleet tietoisia etukäteen siitä, mitä sielukiven saaminen edellyttää, tämä kävi mielestäni hyvin selväksi. Laiskaa käsikirjoittamista.
Aikamatkustus oli mielestäni ihan toimivaa sisäiseltä logiikaltaan. Mikä ei poista sitä, että se on todella helppo ja usein kömpelö tapa ratkaista ongelmia käsikirjoituksessa. Melkein mikä tahansa ongelma voitaisiin missä tahansa elokuvassa ratkoa aikamatkustamisella, ja on todella harvinaista, että se tuntuu perustellulta. Eikä se oikein ole sitä tässäkään.
Paitsi että juurikin sisäiseltä logiikaltaan on kaikkea muuta kuin laiskaa käsikirjoittamista valita ne hahmot joilla on keskenään suurin platoninen ystävyys ja kummankin motivaatio toimintaan on samanlainen syyllisyyden riepoma.
toki vaatii aiemman sarjan katsomisen ja hahmojen tuntemisen mutta siinä missä muiden ikuisuuskivien kohdalla vaatimustaso on raaka voima tai tahdonvoima on kyseisen kiven vaade uhrautuminen/uhraaminen. Perusteltu juurikin edellisessä avegersissa Infinity warissa
Myös jälkimmäisen kommentin kohdalla eroava näkemys. Kaikkea muuta kirjoittaa vähämielinen päähänammuttu paviaanikin suht kelvollisesti mutta mitä tarinankerrontaan tulee veri punnitaan komedian, kauhun ja aikamatkustuksen osalta.
Kuningaslajeja joihin keskiverroilla ei ole mitään asiaa.
Mikä ei tarkoita etteivätkö nämäkin olisi siinä taitojaan koettaneet, ikävä kyllä.
Väite että minkä tahansa ongelman missä tahansa elokuvassa voisi ratkaista aikamatkustamisella on se klassinen vasara-teesi. Jos sinulla on vasara alkavat kaikki ongelmat näyttää nauloilta.
Mutta eipä vaikuta keikkaan.
Paras arvio elokuvasta on reilun viikon takaa, duunikaveri kävi poikansa kanssa katsomassa tämän.
Tietää että olen jonkinasteinen sarjisnörtti. Ei anna sen haitat töiden tekoa.
Kun oli menossa ja kysyi tarvitsisiko tietää jotain ja kävi ilmi ettei ole nähnyt ainuttakaan aiempaa Marvelin MCUelokuvista.
Ja joo, ei lue sarjakuvia.
Kun kysyin mitä piti seuraavana päivänä niin naurahti. Kun pääsi yli supervoimista ja asuista totesi että elokuvahan toimi, oli juoni, hahmoja, vauhtia ja tarinaa.
En yhtään osaa ymmärtää taustaa kun on niitä joille elokuvien hahmot ovat olleet tuttuja vuosia ja vuosikymmeniä ennen elokuvia( Guardians of galaxy ja Black Panther mukaanluettuna) mutta osaltaan avasi myös miksi nämä tahkoavat rahaa.
Se ei ole vain ne tuntemani ihmiset jotka tietävät kirjoittajia ja piirtäjiä nimeltä siinä kun kausiakin sarjakuvista ja ne jotka tekevät itse sarjakuvia ja ovat scifimafioissa vaan ihan ne jotka käyvät kerrasta kahteen vuodessa elokuvissa jotka menevät koska on ilmiö ja lapsensa, nuorensa, treffikaveri jne haluaa nähdä tämän.
Se että taso riittää vetämään heidätkin sisään on se juttu.
Haluaisin ajatella että kyseessä on että ottavat lähdemateriaalinsa tarpeeksi vakavissaan mutta ehkä vastauksen saa vasta jos tämä kymmenkunnan vuoden rundi jää poikkeukseksi.
Paitsi että juurikin sisäiseltä logiikaltaan on kaikkea muuta kuin laiskaa käsikirjoittamista valita ne hahmot joilla on keskenään suurin platoninen ystävyys ja kummankin motivaatio toimintaan on samanlainen syyllisyyden riepoma.
toki vaatii aiemman sarjan katsomisen ja hahmojen tuntemisen mutta siinä missä muiden ikuisuuskivien kohdalla vaatimustaso on raaka voima tai tahdonvoima on kyseisen kiven vaade uhrautuminen/uhraaminen. Perusteltu juurikin edellisessä avegersissa Infinity warissa
Laiskaa kirjoittamista on homma sikäli, että kun tiedetään, että ikuisuuskivien hallinta on taviksille haasteellista, niin kirjoitetaan homma niin, että se ikuisuuskiven hankinta tekee automaattisesti saajastaan soveltuvan ko. ikuisuuskiven hallintaan. Ei siinäkään mitään, mikäli tyyppien valinta olisi tehty ajatuksella. ”Menkää te tavikset hakemaan tuo kivi, kun sen kanssa te sitten pärjäätte.” Nyt kaksi tavista hakee yhtä ikuisuuskiveä, mistä ei ainakaan elokuvassa missään välissä ilmaista, että porukalla on tiedossa, että juuri tuon kiven pystyy taviksetkin handlaamaan. Ja kuinka sopivasti se kivi nyt sattuu sitten just olemaan ainoa, minkä Hawkeye ja Black Widow kykenevät tuomaan takaisin vahingoittumatta. Hieman kuin jos lähtisin hakemaan fillarilla postista pakettia, jonka luulen olevan iso ja painava ja perille päästyäni totean onnekseni sen olevan pienen ja kevyen, jolloin väline osui oikeaan. Jälkikäteen katsottuna oikea valinta kulkuneuvoksi, mutta ennakkotietojen perusteella täysin väärä.
Aikamatkustuksen osalta perus insinööri kykenee suht vaivatta tuottamaan keskiverto aikamatkustuselokuvaa loogisemman juonen sen aikamatkustuksen osalta, mutta se ei tarkoita, että se aikamatkustus olisi silti juonenkehittelyltään järkevää ja perusteltua. Tässä aikamatkustus oli helppo ratkaisu ja sen ongelmien ratkaiseminenkin oli Tonylle aivan liian helppoa. Oikeasti, Tony Stark tekee hetkessä toimivan aikakoneen, jolla pääsee menneisyyteen sen tiedon avulla, että Scott Lang oli kokenut aikadilataation. Jos tämä ei ole laiskaa käsikirjoittamista, niin aika harva on tämäntasoisissa tuotannoissa.
Leffassa oli hirvittävät määrät kohtia, mitkä hipoo MCU:ssakin mahdottomuuden rajamaita ja ne kaikki ratkesivat suunnilleen ilman vastoinkäymisiä. Housuunsa kuseksiva Ant Man ei ihan nyt riitä.
Tuli mieleen, että olisiko riittänyt jos Kostajat olisivat hakeneet vain yhden ikuisuuskiven menneisyydestä - silloinhan Thanos ei olisi saanut Rautahanskaan napsautusvoimaa, ja eläväisen puolittaminen ei olisi onnistunut. Tosin tässä tapauksessa Iron Man ei olisi voinut tuhkata Thanosta joukkoineen.
Tuli mieleen, että olisiko riittänyt jos Kostajat olisivat hakeneet vain yhden ikuisuuskiven menneisyydestä - silloinhan Thanos ei olisi saanut Rautahanskaan napsautusvoimaa, ja eläväisen puolittaminen ei olisi onnistunut. Tosin tässä tapauksessa Iron Man ei olisi voinut tuhkata Thanosta joukkoineen.
Et nyt tainnut katsoa leffaa ihan täydellä ajatuksella (ja ymmärrän kyllä, nämä on näitä aikamatkustusjuttuja, siinä pitää parhaassakin tapauksessa vetää aivoja vähän toisenlaiselle kiepille). Näin minä sen käsitin:
Vaikka Kostajat olisivat hakeneet pelkästään yhden ikuisuuskiven menneisyydestä, ei se olisi muuttanut nykyhetkeä miksikään, koska loppujen lopuksi heidän olisi pitänyt viedä ikuisuuskivi takaisin menneisyyteen, ja nykyisyydessä Thanoksella olisi ollut edelleen kaikki kivet. Ja elleivät olisi vieneet takaisin, yhden ikuisuuskiven vieminen olisi luonut vain uuden aikalinjan, jossa Thanoksella ei olisi hanskaansa, mutta edelleen, elokuvassa nähtävässä nykyisyydessä, Thanoksella on käsineensä. Tuo, mikä leffassa tapahtui, oli ainoa mahdollinen tapa toimia.
Ainut asia ehkä mitä jäin vähän kaipaamaan näissä päätöselokuvissa:
että Hulk ja Ross olisivat jakaneet edes yhden vaikka ihan pienen kohtauksen yhdessä. Tuntien heidän historiansa sarjiksista ja myös aikaisemmasta MCU:sta. Toki Ross ei ole enää armeijassa ja ilmeisesti Kostaja-hankkeen myötä suhtautuminen muuttunut Banneriin, mutta vanha Thunderbolt on silti kettu ;) Tämä olisi ollut kiva nähdä. Mut toisaalta nythän Hulkin jatko on ihan auki. Ehkä vanhat kaunat aukee ja jatkuu jotenkin?