Kirjoittaja Aihe: The Avengers  (Luettu 158803 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

X-men

  • Jäsen
  • Viestejä: 15 088
  • Comics costs too much, damned!!!
Vs: The Avengers
« Vastaus #315 : 19.05.2013 klo 19:40:11 »
Sitäpaitsi Pietro ja Wanda paljastuivat Erikin lapsiksi vasta pitkään ensiesiintymisten jälkeen, Avengers vol1 taisi käydä jo lähempänä pariasataa siinä vaiheessa? (ainakin Nights at Wundagore aikoihin alkuperä katkesi Bovaan).

Niin alunperin selvisi numeron 100 tuolla puolen mutta äskettäin tulleissa Origineissa (eli retconeissa) isäpappa selvisi jo ekan Brotherhood of evil mutantsien alkuaikoina.

En ymmärrä näiden kahden mukana oloa ollenkaan. Jätetäänkö esim. Magneto ja muut mutantit ylipäätänsä syrjään?

Ei vaan jätetään ns. sivulauseeseen sillä sopparien mukaan Foxkin voi käyttää heitä (tosin missä se käyttäisi niitä on asia erikseen (nuoret versiot vaikka X-Men Origins 3ssa olisi yksi mahis jos Av2ssa on riittävän vanhat versiot)).
There Are Too Many Comics Which Don't Get Published Here.

Curtvile

  • Ylläpitäjä
  • ****
  • Viestejä: 16 014
Vs: The Avengers
« Vastaus #316 : 19.05.2013 klo 19:46:51 »
Ja se että Marvel muutti näitä hahmoja, ei tarkoita että meidän pitää hyväksyä muutokset kritiikittä, ja alistua yhä tulkitsemaan hahmoja Marvelin määrämällä tavalla. Ja mikäli lähdemme viilaamaan pilkkua, niin minä en muista nähneeni kummankaan mainituista hahmoista murhanneen ketään. Mitä en ole nähnyt, ei ole tapahtunut, kunnes toisin todistetaan.

mutta kun ei ole kyse siitä oletko nähnyt vai et.
Eggheadin kuolemasta Haukansilmälle rapsahti murhasyytekin mutta sai vapauttavan tuomion

samassa Marvelin omassa wikissä on jopa lista Mustan lesken tappamat jossa siis vain nämä tärkeät tyypit ei Hydran agentti 245, 341 jne.
Tietty loogista ottaen huomioon kuinka hahmo alunperin saapui jenkkilään salamurhaamaan loikannut Purppuradynamo.

Semanttisesti voidaan lähteä erottamaan murha ja tappaminen toisistaan, mutta kun edellisen kommenttisi perusteella et niin tee.

Mutta mitenkään hämmentynyt en ole, ollaan melko eri tangenteilla muutenkin kanssasi.

Itselle kun elokuvaAvengersin parhaimmisto kulminoitui Kapteeni Amerikka/Musta Leski akselilla Haukansilmän ja Hulkin ollessa hyvinä kakkosina.

Doctor Phantomizer

  • Kesyttämätön outolintu
  • Jäsen
  • Viestejä: 6 253
  • Bite from the dust til the dawn
Vs: The Avengers
« Vastaus #317 : 19.05.2013 klo 21:08:09 »
Et nyt ymmärrä Curt. Et näe kuin sen minkä haluat nähdä, aivan kuten minäkin.
Siinä on kyse tulkinnasta. Onko kukaan listannut Robocopin, John Mclanen jne. actionhahmojen tappoja? On. Miten tapot tekevät näistä hahmoista uniikin? Ei mitenkään. Ei tappojen määräkään. Vaikka olisi kuinka korkea. Se on jo nähty. Se myi joskus, ei enää.

Rambot eivät enää kiinnosta ihmisiä. Niitä on jo liikaa.
Nyt on aika kirjoittaa aidosti todellisuutta luonteeltaan lähenteleviä hahmoja, joilla on epäinhimillisiä voimia, mutta hahmoihin voi silti samaistua. Hahmot saavat tehdä virheitä, mutta eivät liikaa. Ja niiden virheiden pitää olla uniikkeja, jotta ne kiinnostavat ylipäätään ketään.

Curt, olemme käyneet tämän keskustelun jo aiemmin.
Miksi haluat tehdä kaikista hahmoista väkivaltaisia, jotta ne miellyttävät sinua?
En minäkään pidä väkivallasta, ja sen yhdistäminen muuten miellyttävään hahmoon ja/tai omankädenoikeutta jakavaan hahmoon toimii joskus. Mutta ei tässä yhteydessä.
Kun hahmo on käytännössä katsoen pelkkä ase, jolla on tappoaseen tausta, ei hahmossa ole enää mitään inhimillistä tai edes mitään kiehtovaa, koska tämä kaikki on jo nähty moneen kertaan.

Hyväksyn sen mikäli nämä piirteet liitetään aikuisille suunnattuun sarjakuvaan tai elokuvaan, mikäli niissä tarjotaan jotain uutta, kuten Tuomari sarjakuvissa. Mutta en hyväksy tätä positiivisissa supersankarituotoksissa, jossa ongelmat voidaan ratkaista oikeassakin elämässä, koska mitään lopullista ei ole tapahtunut. Kuolema on lopullista, ja sen aiheuttamiselta ei kukaan edes ihminen itse itseään armahda.

Kun ajattelen Kostajat leffan Haukansilmää ja Mustaaleskeä, mieleen tulee vain yksi ajatus, ja se on: Kuka juuri poistui huoneesta?/Kuka juuri tuli huoneeseen?
Muuten minulla ei sitten olekaan mitään negatiivista sanottavaa elokuvasta.
Whedon osaa käsitellä valmiita hahmoja, mutta hän ei osaa luoda hahmoja uudestaan.
Hänet omat hahmotkin unohdan hyvin usein. Ainoastaan Vaara jäi Astonishing X-Menissä mieleen. Kykloopista hän teki realistisesti tylsän.

Luotan siihen kuitenkin, että Marvel pitää huolen siitä, että Purppuranoita ja Elohopea ovat aidosti kiinnostavia, eikä vain pelkkiä koristeita joilla on hieno nimi. Sitä olen pelännyt alusta asti.
"Ollie, the only people who have to worry about Big Brother are the people who are doing something wrong."-Green Lantern, Hal Jordan.

q-mies

  • Jäsen
  • Viestejä: 2 807
  • The cut runs deep
Vs: The Avengers
« Vastaus #318 : 19.05.2013 klo 21:36:33 »
MR:
ehkä olet jo alitajuisesti huomannutkin tämän, mutta MarvelDisney ei tee leffoja sinulle, yksikölle, vaan meille suurelle yleisölle. Joten hajoa siihen, ja joko sopeudut tilanteeseen tai "hajoa aamuihisi" kuten armeijassa oli tapana sanoa.

Aivan sama mitä sinä hyväksyt tai et. Se mikä myy määrittää mihin MCCU on menossa. Eikä Magneto tule osaksi M+D:n leffa-universumia ehkä koskaan, ei ainakaan Ian McKellenin hahmossa (ikävä kyllä).

Leski ja Haukansilmä ovat hahmoina vielä auki. Niitä ehkä avataan vastaisuudessa, ehkä ei. Riippuu suuren yleisön reaktiosta hahmoihin.

Jos haluat "raato-laskurin" per hahmo, katso Hot Shots 2.
« Viimeksi muokattu: 20.05.2013 klo 00:32:20 kirjoittanut q-mies »
t.Q

Curtvile

  • Ylläpitäjä
  • ****
  • Viestejä: 16 014
Vs: The Avengers
« Vastaus #319 : 19.05.2013 klo 22:01:15 »
ei kun noin kauniisti ilmaistuna: sinä et näe ihmistä hahmossa.

Jos sinä näit vain Rambon(ensimmäisessä ja neljännessä elokuvassaan jopa monisyisen hahmon)  Haukansilmän ja Mustan Lesken sijasta sinä kuulut niihin ihmisiin jotka katsoivat 300 ja näkivät yhdysvaltain oikeistolaisen ulkopoliitikan.

Minä pidän niitä ihmisiä ainakin sen asian suhteen ylisymbolisoivina idiotteina, joilta en kyllä paljoa odota koska ei voi kauhalla vaatia jos on lusikalla annettu.
Jos tunnistit itsesi ei mahda mitään.

Riddle:Sinä päätit skipata hahmot vain koska heillä on väkivaltainen tausta.

Itselläni on reaalimaailmassa tuttuja jotka ovat tappaneet kanssaihmisiään. Se ei tee heistä hirviöitä tai väkivallan ihannoijia.
Yksi on jo hyvin vanha mies ja tappoi sodassa, ei vihaa venäläisiä eikä ole ylpeä teoistaan muttei häpeäkään sitä.
Muut ovat suorittaneet yhteiskunnalle tekonsa.

Nämä väkivaltaiset teot eivät määritä heitä.
Yksi näistä yhteiskunnalle tekonsa sovittaneista on yksi rakastavimmista isistä jonka tiedän tuttavapiirissäni. Pitää eläimistä, nauramisesta ja romanttisista elokuvista, kannattaa tasa-arvoa.

Moni lokeroi heidän välittömästi arvottomiksi tai aseiksi, epäinhimillisiksi, vain entisten tekojen perusteella.
Ja tekee siinä saman virheen kuin näiden fiktiivisten hahmojen kanssa.

Koetetaan tehdä jotain mikä sinulle tuntuu olevan ylivoimaista: pysytään aiheessa.

Avengersia on tehty sarjakuvana peruslehteä päältä 500 numeroa, West Coastia, Force Worksia, Secretia ja Newta, synkkää ja nuorta ja akatemiaa ja ja sellaiset noin parisataa numeroa siihen päälle.
lähdemateriaalia siis löytyy mihin tahansa alkaen 60 luvun versioista näihin tämänhetkisiin Marvel NOWn kuvioihin.
 Iso osa on silkkaa roskaakin mutta mittavasti hyvää settiä mihin pohjata kakkos-osa.

Mutta: Elokuvayleisöä varten mennään asetuksilla jotka löytyvät enemmän Ultimatesin sivuilta.
Muutenkin kuin Samuel L Jacksonin osalta.
Sinällään Riddle:
(klikkaa näyttääksesi/piilottaaksesi)

Elokuvien koodisto toimii asetuksin joita odotetaan toimintaelokuvilta, eli ero on sama kuin miksi sarjakuvasankari Dick Tracyn konnagalleria on lyhytikäisempi kuin sarjakuvasankari Batmanin vastaava.

Se väkivalta kun ei ole noiden hahmojen määrittelevin tekijä tai mikään osa luonnetta kuin vain sinulle, ei sarjakuvissa eikä elokuvissa.





Doctor Phantomizer

  • Kesyttämätön outolintu
  • Jäsen
  • Viestejä: 6 253
  • Bite from the dust til the dawn
Vs: The Avengers
« Vastaus #320 : 20.05.2013 klo 01:23:05 »
MR:
ehkä olet jo alitajuisesti huomannutkin tämän, mutta MarvelDisney ei tee leffoja sinulle, yksikölle, vaan meille suurelle yleisölle. Joten hajoa siihen, ja joko sopeudut tilanteeseen tai "hajoa aamuihisi" kuten armeijassa oli tapana sanoa.

Aivan sama mitä sinä hyväksyt tai et. Se mikä myy määrittää mihin MCCU on menossa. Eikä Magneto ei tule osaksi M/D:n leffa-universumia ehkä koskaan, ei ainakaan Ian McKellenin hahmossa (ikävä kyllä).

Leski ja Haukansilmä ovat hahmoina vielä auki. Niitä ehkä avataan vastaisuudessa, ehkä ei. Riippuu suuren yleisön reaktiosta hahmoihin.

Tiedostan sen, että Marvel ei tee leffoja minulle.
Tähän asti on kuitenkin tehnyt.
En näe mitään syytä mikseivät tekisi jatkossakin, koska se toimii ja myy.
Ei Haukansilmä ja Musta Leski myynyt Kostajat leffaa, vaan kaikki muu.
Ihmiset tykkäävät hyvin tehdyistä vakavasti otetuista elokuvista, joissa on voimakkaita hahmoja, one-linereita ja näyttävää toimintaa. Ja kun pakettia mainostetaan näkyvästi, se on siinä.

Kaikkea tätä samaa tarjosi The Dark Knight, Iron Man ja Avengers.
Se nyt vaan sattuu olemaan täysin yhteväinen nörttien haluaman kanssa.
Avainasia on se, että elokuva ottaa genrensä vakavasti.
Sen voi ottaa vakavasti vain olemalla sarjakuvalle ja sen hahmoille tärkeimmille elementeille uskollisia, mutta luovasti. Ei pidä luovuttaa vaikka kaikki leffat ei menekään yleisölle läpi.

Mikäli muuten katsoit yhtään myöhempiä kommenttejani, selvensin, miten tilanteen voi korjata. Sisarusten isäksi voi laittaa romanialaisen terroristi pomon. Se olisi paljon helpompi ratkaisu käsitellä yleisölle, kuin Magneto ja mutantit. Juurihan rasismi ja isäsuhde on hahmojen konflikti, josta hahmot ovat rakentuneet. Sitäpaitsi hahmoilla on Romania tausta. Saadaan kerrottua syntytarina paljon nopeammin. Ja eri tavalla kuin Haukansilmän ja Mustan Lesken. Silti pysytään uskollisina alkuperäistarinalle, säilyttäen kuitenkin uudet oleellisemmat piirteet hahmojen historiassa.

Toki mehän emme voi kutsua romanialaisia terroristeiksi.
Mutta sitä tuskin sanaa tarvitsee käyttää.
Sen kuin vain kerrotaan kuinka sisarusten isä halusi Romanian takaisin Nicolae Ceaușescun kommunismin aikaisessa Romaniassa 80-luvulla. Marvel Univesumissa aika kulkee muutenkin oudosti, niin kukaan tuskin alkaa nostamaan meteliä yksityiskohdista. Tuona aikana sisarukset, tuolloin vielä lapsia, joutuivat kokemaan kovia ja osallistumaan rikolliseen toimintaan isänsä käskystä. Kunnes sitten lopulta päättivät teini-ikäisenä karata Amerikkaan, jossa heille tehtiin kokeita joilla he saivat voimansa ja työnsä Shieldiessä Amerikan kansalaisuutta vastaan.

Tämän tarinan kertoo leffoissa n. 5 minuutissa.

Riddle:Sinä päätit skipata hahmot vain koska heillä on väkivaltainen tausta.

Itselläni on reaalimaailmassa tuttuja jotka ovat tappaneet kanssaihmisiään. Se ei tee heistä hirviöitä tai väkivallan ihannoijia.
Yksi on jo hyvin vanha mies ja tappoi sodassa, ei vihaa venäläisiä eikä ole ylpeä teoistaan muttei häpeäkään sitä.
Muut ovat suorittaneet yhteiskunnalle tekonsa.

Nämä väkivaltaiset teot eivät määritä heitä.
Yksi näistä yhteiskunnalle tekonsa sovittaneista on yksi rakastavimmista isistä jonka tiedän tuttavapiirissäni. Pitää eläimistä, nauramisesta ja romanttisista elokuvista, kannattaa tasa-arvoa.

Moni lokeroi heidän välittömästi arvottomiksi tai aseiksi, epäinhimillisiksi, vain entisten tekojen perusteella.
Ja tekee siinä saman virheen kuin näiden fiktiivisten hahmojen kanssa.

Koetetaan tehdä jotain mikä sinulle tuntuu olevan ylivoimaista: pysytään aiheessa.

Sinällään Riddle:
(klikkaa näyttääksesi/piilottaaksesi)

Se väkivalta kun ei ole noiden hahmojen määrittelevin tekijä tai mikään osa luonnetta kuin vain sinulle, ei sarjakuvissa eikä elokuvissa.

Miksi helvetissä fiktiossa pitäisi mehustella ja romantisoida sotaa, tai tappamista?
Etenkin kun tarkoitus on olla fiktiota, joka on perusluonteeltaan positiivista?
Minulla ei ole sotaveteraaneja mitään vastaan. Isoisäni oli yksi heistä.
Mutta alan pikkuhiljaa pitämään enemmän Suomalaisista sotaelokuvista, koska ainakaan niissä ei ole ruikuttavia tappajia, jotka ulisevat katuvansa tekojansa ja tekevät saman uudestaan.

Ja Haukansilmän pointti on rikollinen tausta. Sota ei ole rikollista kenellekään muulle kuin ihmiselle itselleen. Minä eikä kukaan muukaan tuomitse sitä. Paitsi kun siitä ruikutetaan fiktiossa jossa ammuskellaan Norjalaisen Jumalan komentamia avaruusörkkejä. itäpaitsi käytännön sota on sekä pelottava ja inhottava, myös tylsä aihe. Tämmöisissä jutuissa se aihe ei palvele ketään.

Terroristit lietsovat sotaa ja ruokkivat asekauppaa. Tottakai Sci-Fi haarniiskaan pukeutunut fiktiivinen filantropiksi kääntynyt asekauppias voi potkia niitä munille.
Mutta Haukansilmä ja Musta Leski omistavat oikeita aseita. Se ei ole hauskaa.

Ja minusta on aika oleellista, että kun keskustellaan Avengers nimisessä ketjussa Avengers nimisestä leffasta, niin keskustellaan myös Avengers nimisen leffan hahmojen olennaisista piirteistä suhteessa todellisuuteen ja sarjakuvaan.
« Viimeksi muokattu: 20.05.2013 klo 02:22:08 kirjoittanut Michael Riddle »
"Ollie, the only people who have to worry about Big Brother are the people who are doing something wrong."-Green Lantern, Hal Jordan.

Gothicus

  • Jäsen
  • Viestejä: 2 788
Vs: The Avengers
« Vastaus #321 : 20.05.2013 klo 09:00:28 »
Miksi helvetissä fiktiossa pitäisi mehustella ja romantisoida sotaa, tai tappamista?
Niin, tai sitten sitä seksiä, josta itkit Ninja Turtles -ketjussa. Pertti Pasasen elokuvatuotanto on sinua varten, vaikka voi se mennä sinulta ylikin. Ehkä Pekka ja Pätkä -elokuvat... Jätä Speden Speedy Gonzalesit kuitenkin varmuuden vuoksi väliin, sillä niissä näkyy nallipyssyjä ja niillä ammutaankin vähän.
Etenkin kun tarkoitus on olla fiktiota, joka on perusluonteeltaan positiivista?
Heheh, siis nimenomaan Avengersin tapauksessa, vai ihanko fiktiossa noin yleensä meinasti?
"Ihminen on ihmiselle kettu."

Vincent

  • Jäsen
  • Viestejä: 1 187
Vs: The Avengers
« Vastaus #322 : 20.05.2013 klo 10:38:35 »
The Avengerissa tehdään minusta aika selväksi, että Musta Leski on tappanut ihmisiä jo ennen SHIELDIID liittymistä. Juuri näitten touhujen takia Haukkis lähetettiin Lesken perään, mutta mysteeriksi jääneitten yksityiskohtien takia tarjosikin tälle töitä.

Doctor Phantomizer

  • Kesyttämätön outolintu
  • Jäsen
  • Viestejä: 6 253
  • Bite from the dust til the dawn
Vs: The Avengers
« Vastaus #323 : 21.05.2013 klo 02:38:19 »
Niin, tai sitten sitä seksiä, josta itkit Ninja Turtles -ketjussa. Pertti Pasasen elokuvatuotanto on sinua varten, vaikka voi se mennä sinulta ylikin. Ehkä Pekka ja Pätkä -elokuvat... Jätä Speden Speedy Gonzalesit kuitenkin varmuuden vuoksi väliin, sillä niissä näkyy nallipyssyjä ja niillä ammutaankin vähän.Heheh, siis nimenomaan Avengersin tapauksessa, vai ihanko fiktiossa noin yleensä meinasti?

Fiktiossa ylipäätään. En hyväksy kritiikittä turhaa ja tarpeetonta synkistelyä Mustanaamiossa, Aku Ankassa, Speden leffoissa, musiikissa...
Kun ollaan lähdetty positiiviselle linjalle viihteessä, niin sillä pysytään.
Ja negatiiviisiin asioihin pitää liittää sense-of-wonder tai luova elementti.
Väkivaltaa voi myös kuvata muullakin tavoin.
Haukansilmästä saisi kerrottua helposti tarinan jossa olisi paljon enemmän kiinnostavampia elementtejä, pysyen silti maanläheisissä ongelmissa.

Voitaisiin kertoa, kuinka taksionnettomuudessa Japanissa vieraillessaan nuori Barton eksyi vanhemmistaan veljensä Barneyn kanssa. Heidät noukki talteen karnevaaliporukka. Siellä he kohtasivat Jacques Duquesnen ja Buck Chisholmin jotka opettivat heille heidän taitonsa nuolien kanssa. Mutta paljastui, että Clint, Barney, Jasques ja Buck käyttivät taitojaan rikoksiin, mitä nuori Clint ei tajunnut. Hän ei suostunut tähän joten hänet hakattiin puoli kuoliaaksi ja heitettiin jokeen.

Muistinsa menettäneenä ja kuolleeksi luultuna hän ajautuu joen rantaan, josta hänet pelastaa Maya Lopez, joka vie hänet kotiinsa. Tämä yrittää palauttaa Bartonin muistin yrteillä, mutta tämä laukaisee Bartonin traumat, jotka esiintyvät hänen kaksoispersoonina. Kostonhimoinen Ronin ja kapinallinen Goliath, joka ei kestä auktoriteettiä. Asia jää tarkemmin katsottuna epäselväksi, ja Shield poimii hänet tässä kohtaa mukaansa.

Tässä olisi myös mahdollisuuksia tulevien elokuvien pohjamateriaaliksi.
Ja tarina on uskollinen hahmon luonteelle, kuitenkin pitäen sen kiinnostavana...
"Ollie, the only people who have to worry about Big Brother are the people who are doing something wrong."-Green Lantern, Hal Jordan.

Gothicus

  • Jäsen
  • Viestejä: 2 788
Vs: The Avengers
« Vastaus #324 : 21.05.2013 klo 07:11:17 »
Fiktiossa ylipäätään.
Ok. Eli mielestäsi fiktion perusluonteeseen kuuluu positiivisuus. Niin pelkäsinkin.
"Ihminen on ihmiselle kettu."

Jussi Tyni

  • Jäsen
  • Viestejä: 187
Vs: The Avengers
« Vastaus #325 : 21.05.2013 klo 08:56:35 »
Voitaisiin kertoa, kuinka taksionnettomuudessa Japanissa vieraillessaan nuori Barton eksyi vanhemmistaan veljensä Barneyn kanssa. Heidät noukki talteen karnevaaliporukka. Siellä he kohtasivat Jacques Duquesnen ja Buck Chisholmin jotka opettivat heille heidän taitonsa nuolien kanssa. Mutta paljastui, että Clint, Barney, Jasques ja Buck käyttivät taitojaan rikoksiin, mitä nuori Clint ei tajunnut. Hän ei suostunut tähän joten hänet hakattiin puoli kuoliaaksi ja heitettiin jokeen.

Muistinsa menettäneenä ja kuolleeksi luultuna hän ajautuu joen rantaan, josta hänet pelastaa Maya Lopez, joka vie hänet kotiinsa. Tämä yrittää palauttaa Bartonin muistin yrteillä, mutta tämä laukaisee Bartonin traumat, jotka esiintyvät hänen kaksoispersoonina. Kostonhimoinen Ronin ja kapinallinen Goliath, joka ei kestä auktoriteettiä. Asia jää tarkemmin katsottuna epäselväksi, ja Shield poimii hänet tässä kohtaa mukaansa.

Fanficciä pahimmillaan.

Toivot, että hahmot olisivat uskollisia alkuperälleen, mutta silti niiden sarjakuvaversiotaustoista pitäisi lakaista maton alle kaikki "tarpeeton synkistely". Missä logiikka? Musta Leskihän oli hyvin uskollinen sekä Ultimate, että normi-Marvel -versiolleen, ja Haukansilmä taas oli erittäin uskolinen Ultimate versiolle. Missä ongelma?

Miksei Avengers-elokuvasarjassa saisi olla myös tummempia sävyjä? Kuka ja milloin on määrätty, että kepeän kesäleffan pitää olla pelkästään kepeä? Olemme suurten kysymysten äärellä...

Koko hommahan lähti siitä, että alettiin vänkäämään voivatko Wanda ja Pietro toimia ilman Magneto-taustaa. En näe tässä mitään ongelmaa. Tarvittaessa kaksosten isäksi voidaan tempaista mikä tahansa Avengers-kaanonin superpahis, vaikkapa Punakallo (saataisiin liitettyä Kapteeni Amerikka leffa syvemmin tähän leffauniversumiin), tai taustalla voisi olla vaikka Parooni Von Strucker ja Hydran pieleen menneet kokeet Struckerin lapsilla. Jos halutaan pelata tällä vituralleen menneellä isä - lapsi -suhteella.

Mutta ilman tätäkin aspektia jo pelkästään toisiinsa kietoutuneet kaksoset tarjoavat hyvälle käsikirjoittajalle paljon mahdollisuuksia, eikä tarvitse edes mennä mihinkään Ultimates 3:n sukurutsa-tasolle.

Doctor Phantomizer

  • Kesyttämätön outolintu
  • Jäsen
  • Viestejä: 6 253
  • Bite from the dust til the dawn
Vs: The Avengers
« Vastaus #326 : 21.05.2013 klo 10:13:23 »
Ok. Eli mielestäsi fiktion perusluonteeseen kuuluu positiivisuus. Niin pelkäsinkin.

Ei, vaan on fiktionimikkeitä, joiden perusluonne on positiivisuus. Älä poista sanojani lause yhteydestä ja älä laita lauseita suuhuni. En ole sanonut missään kohtaa että kaiken fiktion pitäisi olla positiivista. Olen sanonut, että:

1) Avengers ei ole ainoa positiivinen fiktiivinen tarinamuoto.
2) Avengersin ohella muissa positiivisissa fiktivvisissä tarinoissa pitää pidättäytyä positiivisessa ulkoasussa.
3) Kuten esimerkkitarinani antavat ymmärtää, ei positiiviselle ole mitään niin tarkkaa määritelmää. Kunhan mukana on romantiikkaa, johon ei liity mehustelu väkivallalla, joka viittaa ihmisille liian negatiivisiin aiheisiin, kuten tappamiseen. Ellei tätä tarinaa voida kertoa luovasti.
"Ollie, the only people who have to worry about Big Brother are the people who are doing something wrong."-Green Lantern, Hal Jordan.

Tina DeMona

  • Pervo Örvelö
  • Jäsen
  • Viestejä: 1 604
Vs: The Avengers
« Vastaus #327 : 21.05.2013 klo 20:10:06 »
Hei! Nyt! Positiivisuus helkuttiin fiktiosta, ja saastaa tilalle! *Heti*!

JJalonen

  • Jäsen
  • Viestejä: 841
Vs: The Avengers
« Vastaus #328 : 21.05.2013 klo 21:59:36 »
Hei! Nyt! Positiivisuus helkuttiin fiktiosta, ja saastaa tilalle! *Heti*!

Ei, ei!

Minä vaadin Marco Bjurströmin livekertojaksi kaikkiin elokuviin! Voi pojat, sitä positiivista energiaa!

Nam, nam!

Doctor Phantomizer

  • Kesyttämätön outolintu
  • Jäsen
  • Viestejä: 6 253
  • Bite from the dust til the dawn
Vs: The Avengers
« Vastaus #329 : 22.05.2013 klo 14:45:07 »
No en minä nyt tarkoita etteikö positiivisessa fiktiossa voitaisi käsitellä hiukan rajujakin aiheita. Mutta minusta ylenpalttinen väkivalta ei vain sovi siihen. Annoin hyväksyntäni politiikalle, historialle, terrorismiaiheelle, etiikalle...jne. Mutta Mustan Lesken hahmo ei nyt vain istu hommaan ollenkaan. Ja hahmolla on lempeitäkin puolia. Rakkaus, uskollisuus, oikeudenmukaisuus, viisaus, älykkyys...onhan Mustalla Leskellä paljon ystäviä Marvel Universumissa. Minusta on aika loukkaavaa, että näitä piirteitä ei tuoda esiin. Olkoonkin ensimmäinen elokuva, kyllä kai hahmoon pitäisi pystyä hiukan kiintyä että se alkaisi kiinnostaa. Me näimme jo Iron Manissä Mustan Lesken toimimassa. Nyt on aika nähdä ajatukset tämän toiminnan takana.

Fanficciä pahimmillaan.

Toivot, että hahmot olisivat uskollisia alkuperälleen, mutta silti niiden sarjakuvaversiotaustoista pitäisi lakaista maton alle kaikki "tarpeeton synkistely". Missä logiikka? Musta Leskihän oli hyvin uskollinen sekä Ultimate, että normi-Marvel -versiolleen, ja Haukansilmä taas oli erittäin uskolinen Ultimate versiolle. Missä ongelma?

Koko hommahan lähti siitä, että alettiin vänkäämään voivatko Wanda ja Pietro toimia ilman Magneto-taustaa. En näe tässä mitään ongelmaa. Tarvittaessa kaksosten isäksi voidaan tempaista mikä tahansa Avengers-kaanonin superpahis, vaikkapa Punakallo (saataisiin liitettyä Kapteeni Amerikka leffa syvemmin tähän leffauniversumiin), tai taustalla voisi olla vaikka Parooni Von Strucker ja Hydran pieleen menneet kokeet Struckerin lapsilla. Jos halutaan pelata tällä vituralleen menneellä isä - lapsi -suhteella.

Mutta ilman tätäkin aspektia jo pelkästään toisiinsa kietoutuneet kaksoset tarjoavat hyvälle käsikirjoittajalle paljon mahdollisuuksia, eikä tarvitse edes mennä mihinkään Ultimates 3:n sukurutsa-tasolle.

Kröhöm. Me puhumme nyt Josh Whedonista. Miehestä joka kirjoittaa fani-fiktiota rahasta.
Nämä versioni ovat täsmälleen sillä loogikalla jolla Whedon on kirjoittanut aiemmat tarinansa. Mikäli se kuulostaa fani-fiktiolta, niin silloin kyllä minä en ole siihen syyllinen, vaan Wikipedia ja Whedon. Tämä minusta viimeistään todistaa fani-fiktio ajatukseni todeksi. Tosin joo, Magneton lasten tarinaan on myös tyylitajuisesti yhdistetty Brian Singerin elokuvallista ilmaisua, jossa viitataan historiallisiin tapahtumiin niin että niihin yhdistyy supersankarit. Tämä on itseasiassa hyvin yleistä supersankareissa, ja uskon, että Whedon tiedostaa tämän. Whedon ei ole kuitenkaan mikään idiootti. Eikä tämän historiallisen faktan huomiotta jättäminen teekään hänestä semmoista.

Ja sitäpaitsi Whedonin supersankarijuttujen avainsana on positiivisuus. Kuten aikalailla hänen kaikkien muidenkin juttujen.

Ai. Sitten sinä voit varmasti kertoa kuka Ultimate Haukansilmä on?
Siis eihän Ultimates kertonut Haukansilmästä yhtään mitään, muuta kuin että hän ampuu hyvin jousilla. Normiversumin versio on paljon moniulotteisempi hahmo, ja lisäksi se on kiinnostavampi. On helppo olla uskollinen tyhjälle.

Ultimate universumista voidaan toki ottaa piirteitä.
Mutta varsinainen universumi tarjoaa ne ihmisiä kiinnostavat tarinat.
Elokuvissa pitäisi mennä siis sillä ehdolla, mikä tekee sekä tarinasta ja hahmosta uniikin ja kiinnostavan. Ja mikä toimii. Mies joka ampuu hyvin jousella, ei kiinnosta enää ketään yhden leffan jälkeen, mikäli hänen persoonassaan ei ole mitään kiehtovaa.

No, Punakallon laittaminen Purppuranoidan ja Elohopean isäksi olisi ihan ok. Mutta mielummin katsoisin elokuvan hahmoista jolla on oma historia. Joka on yhteydessä oikean maailman historiaan uskottavasti. Ja kun näistä tehdään Punakallon lapsia, heiltä katoaisi KAIKKI mikä on heidän hahmoissaan uniikkia. Kun kerta on ihan sama, että kuka on Elohopean ja Purppuranoidan isä, niin sittenhän se on ihan sama ketkä laitetaan Purppuranoidan ja Elohopean tilalle. Minä voisin mennä sinne piirtäen läskivatsaani puna-harmaan rastin, ja huutamaan että katsokaa olen Purppurahopea! Minä pelastan maailman Thanosilta pieraisemalla purppuraisia pieruja ja puhaltamalla suustani hopeisia saippuakuplia!

Sekin näyttäisi järkevämmältä kuin tommonen jonninjoutava Fox meininki, jossa ostetaan hahmon oikeudet, ja sitten pieraistaan sen päälle, lauletaan Ave mariat ja ihmetellään seuraavana päivänä miksi kukaan ei käy katsomassa elokuvaa! Ei kyse ole siitä että hahmolle pitäisi olla täysin uskollinen. Ei kukaan inhoa pölypallo Galactusta sen takia, että se ei ole uskollinen hahmolle. Vaan koska se on aivan tolkuttoman tylsä. Kukaan ei edes muista sitä. Minä en itsekään edes ensimmäisellä katselukerralla tajunnut että tässä pitäisi tapahtua jotain eeppistä. Ja kyse on kuitenkin hahmosta, joka syö planeettoja!

Olkoonkin että alkuperäinen Galactus näyttäisi elokuvassa typerältä, ainakin se jäisi mieleen! Sitäpaitsi Marvels sarjakuvassa sama tarina näytetään elokuvamaisella tavalla. Ja jumalauta! Sehän näyttää aivan mielettömän komealta! Juuri Marvelsista olisi pitänyt ottaa vaikutteita elokuvaan! Ei kukaan niistä ihmisistä ihmisistä pelännyt Galactusta sen ulkonäön vuoksi. Vaan sen takia, että se oli aivan tolkuttoman iso, ja sanoi että syö koko planeetan. Kun jokin nin iso sanoo jotain tuommoista, niin ketä tahansa pelkäisi, että hän todella tekee sen mitä sanoo!

Haukansilmän syntytarinassa jonka kerroin, on kaikki hahmolle tärkeät piirteet. Jopa se tappaminen. Mutta se on toteutettu nii, että hahmo muuttuu moniulotteisemmaksi.
Kun Haukansilmä johti Kostajia, hän oli Ronin niminen supersankari. Tämä oli kaikkien aikojen synkintä aikaa Kostajille. Koko maailma oli heitä vastaan. Ja tätä maailmaa pyöritti Norman Osborn. Ronin johti Kostajat vaikeuksien läpi voittoon. Hän oli hyvä johtaja, koska oli inhimillinen. Ronin sortui myös itse, ja yritti tappaa Norman Osbornin vuoteeseensa. Hänen tiiminsä onnistui kuitenkin pysäyttää hänet. Ronin ei ole pelkästään Haukansilmän toinen supersankari nimi, vaan Haukansilmän toinen puoli. Kostonhimoinen puoli. Hyvä johtaja, jolla on inhimillinen halu kostaa miehelle, joka on vienyt kaiken hänelle rakkaan pois. Ronin on persoona, ei supersankarinimi.

Goliath taas oli Haukansilmän vaihe, jossa hän ei enää tuntenut olevansa hyödyksi Kostajille, koska hän ampuu vain nuolia, ja sekin oli mennyt, kun jousi katkesi, ja hän oli siis epäonnistunut siinäkin ainoassa asiassa missä oli hyvä. Hän sai Hank Pymiltä voimat, jotta voisi olla jättikokoinen Goliath. Tänä aikana Goliath kohtasi menneisyytensä hahmot. Ne esiintyvät minun versiossani syntytarinaa. Näihin aikoihin alkoi myös selvitä syitä siihen miksi Haukansilmä ei pidä auktoriteeteistä. Se on itseasiassa hyvin oleellinen piirre Haukansilmälle. Hänen hyvä ja huono puolensa. Goliath oli kuitenkin alusta asti typerä idea. Se ei vain yksinkertaisesti toiminut. Meillä oli jo Hank Pym, mihin me tarvitsimme toista? Oli aivan sama oliko Clint Barton Haukansilmä vai Goliath, ei sillä ollut mitään väliä. Voimien muutos oli turha, koska siinä ei luotu mitään uutta, vaan yhdistettiin 2 vanhaa, aivan turhaa. Luonne on se mikä tekee supersankarin. Nämä kaikki luonteenpiirteet olisi ihan hyvin voitu tuoda esiin Haukansilmänä, ja oli jo tuotu, ja tuotiinkin myöhemmin. Mutta Goliath vaihe on silti ihan yhtä tärkeä vaihe Haukansilmälle, kuin kaikki muutkin. En nyt keksi minkälainen persoona Goliath voisi olla Haukansilmän pään sisällä elokuvassa.

Eiku kokeillaan!
Aina kun Haukansilmä tuntee itsensä hyödyttömäksi, hänestä tulee ylimielinen, vallanhimoinen, patrioottinen ja typerä. Goliath. Tarinaan voisi toki liittää vielä David ja Goliath tarinan. Hänet saa ainoastaan rauhoitettua, kun pieni mies voittaa hänet kivellä. Huvittavaa kyllä Hulkin, eli Bruce Bannerin toinen nimi on David. Ja Bruce Banner on pieni mies. Koska ajatus kivellä iskemisestä Clint Bartonin päähän tuntuu jotenkin liian typerältä, on varmasti parempi, Banner päihittää hänet pitkästyttämällä tämän esitelmällään Irving Stonesta, siteeraamalla In the Next Galaxy teosta jonka on kirjoittanut Ruth Stone, kutsumalla apuun Stone nimisen Marvel hahmon (on muuten Marya Lopezin ohella Daredevil hahmo johon Marvelilla on oikeudet nyt myös elokuvissaan. Ajatelkaa näitä kaikkia tarina mahdollisuuksia!) joka hallitsee Itsepuolustuslajit ja itämaiset viisaudet tai sitten Banner voi vain yksinkertaisesti käyttää Goliathiin Calculus lääkettä, joka on kiveä. Käytetään yleensä puudutukseen, kun laitetaan tikkejä. Lithotomiini.

(Tutustuin lääkkeeseen eilen kun eräs tuntemani henkilö oli tikattavana. Oli erittäin hämmentävää, että tilanteessa jossa toinen oli kaatunut pöytää päin talkoissa, en voinut välttää kiinnostustani aiheeseen. Kaikki päätyi kuitenkin ihan hyvin. )

Tämän jälkeenhän Clint Bartonhan voisi vaikka addiktoitua lääkkeeseen. Kivuttomuus on joillekin todella tärkeää. Haukansilmä on kokenut paljon kipua nuoruudessaan.

Pointtini kuitenkin on, että tämä minun syntytarinani avaa paljon enemmän mahdollisuuksia hahmon suhteen. Aivan kuten Purppuranoidan ja Elohopean syntytarinani. Ja molemmat kertoo elokuvassa muutamassa minuutissa.

Ei positiivisuus tarkoita sitä etteikö saisi käsitellä negatiivisia aiheita. Ne vaan pitää käsitellä tavalla, jossa niistä tulee sankarillisia. Ei Ennisin Tuomarikaan teurastanut kaikkia vastaantulevia. Hän välillä puolusti heikompia, nosti heidät ylös ja potkasi käyntiin, teki asioita heidän puolestaan, koska vain hän pystyi siihen, koska hänellä ei ollut mitään menetettävää. Voitte toki ajatella Tuomaria pelkkänä mielipuolena misantroopikkona jonka ainoa tehtävä on tappaa kaikki ihmiset, mutta minusta se on aivan liian tylsä ajatus. Minä en suosi tappamista, mutta minusta jokainen mulkku jonka Tuomari on tappanut, sietäisikin olla kuollut. Ja näin ajattelee aika moni ihminen ihan tosi elämässäkin. Tosi elämässäkin on Tuomareita ja muita Rankaisijoita. Minusta se on huolestuttavaa. Ei siksi että olisin huolissani vain näistä ihmisistä.

Elämme käytännössä katsoen valmiissa maailmassa. Saamme kaiken pyytämättä. Myös tyhjän saa pyytämättä. Ei ihmiset tarvitse apua mielenterveysongelmiin siten että saisivat lääkkeitä. Ne tarvitsevat rakentavaa tekemistä. Ongelmien ratkomista. Jotain, mikä saa heidät kuluttamaan sen kaiken täysin tarpeettoman energian johonkin missä kukaan ei joudu vaikeuksiin. Elämä on liian tylsää kun saa kaiken valmiina.

Britney Spears ei ole selviytyjä, vaan uhri, uhrit valittavat kohtaloaan, selviytyjät eivät, he selviytyvät siitä. Musta Leski taas on selviytyjä. Hän on säilyttänyt ihmisyytensä, vaikka onkin muille pelkkä tappokone. Ei se ole se tappaminen mikä tekee Mustasta Leskestä uniikin. Vaan hänen viehättävä persoonansa. Karisma. Hahmon luonne. Ulkoinen ja sisäinen kauneus fuusioituneena. Ainutlaatuisuus. Yksilöllisyys. Kutsumme sitä ihan millä nimellä tahansa, se ei muuta sen tärkeyttä kun puhutaan fiktiivisistä hahmoista. Kun unohdamme nämä asiat fiktiossa, unohdamme ne myös tosi elämässä. Minä en unohda. Jaksan aina muistuttaa näiden asioiden tärkeydestä vaikka maailman tappiin asti.

Tässä olikin kaikki sanottavani tästä aiheesta, ja kaikesta sen progressiivisista sivuhaaroista.
Mikäli jollakin jäi jotain kysyttävää, niin keskustellaan aiheesta livenä tai yksityisviestitse.
"Ollie, the only people who have to worry about Big Brother are the people who are doing something wrong."-Green Lantern, Hal Jordan.