Ja kirjoittaja edellä mennään. Nimet isolla kannessa kuin kaunokirjallisuudessa konsanaan!
Robin Hood näkyy olevan yhden kirjan kirjoittaja. :)
Se joskus julkaistu Road To Perdition-sarjakuva oli ainakin aika vaatimaton. Kerrankin elokuva oli lähdemateriaaliaan parempi.
Olikos tämä Matkalla kadotukseen sarjis nyt uusintajulkaisu Suomessa vai joku jatko-osa sille? Se joskus julkaistu Road To Perdition-sarjakuva oli ainakin aika vaatimaton. Kerrankin elokuva oli lähdemateriaaliaan parempi.
Se joskus julkaistu Road To Perdition-sarjakuva oli ainakin aika vaatimaton. Kerrankin elokuva oli lähdemateriaaliaan parempi.Ollaan näemmä selvästi katsottu eri elokuvat. Elokuva on katsottava Tom Hanksista huolimatta mutta ei sarjakuvan kanssa lainkaan samalla kalkkiviivalla, valitettavasti.
Ollaan näemmä selvästi katsottu eri elokuvat. Elokuva on katsottava Tom Hanksista huolimatta mutta ei sarjakuvan kanssa lainkaan samalla kalkkiviivalla, valitettavasti.
Tossa Perdition-pokkarissa palautusviikko on 24 eli kesäkuun puoliväli. Luulisin, että kolmessa muussa samaan aikaan ilmestyneessä on sama. Viittaako tämä sitten siihen, että näitä tulee kahdesti vuodessa, ehkä tai sitten ei.
Nämähän ovat fiksusti myös kirjakauppalevityksessä eli saatavilla kioskilevityksen päätyttyäkin.
Synti ja häpeä jos Rick Randomia ei enää suomennettuna nähdä, mutta minkäs teet kun.
Arvatenkin silloin löytyy paremmin myös hyvin varustelluista erikoisliikkeistä, eikös?
Mutta Curtin mainitsemia scifinimiä ostan heti kaikki, jos tulossa on.
Mutta Curtin mainitsemia scifinimiä ostan heti kaikki, jos tulossa on.Samoin minä! Jostain syystä tästä keskustelusta tulee mieleen edesmennyt Tempo-lehti ja sen ympärillä käyty keskustelu. Mutta joo, jos Pulpissa nähdään mainittuja scifinimiä, tai mitä tahansa muuta aihepiiriin viittaavaa, niin ostan varmasti. Tai lisää Robin Huudiii, tai jotain muuta historiallista miekankolistelua...
Eiköhän se ole niin että Random kuuluu Korkkareihin, turha Pulpin alla on julkaista mitään millä on jo oma sarjansa olemassa.
Ei maha mittään tuo Peridition on Tom Hanksin pilaama, tulee mieleen aina se puu-ukko kun tuon sarjiksen nimen kuulee, siis jää hyllylle.
Ja julkaistiinhan tässä sarjassa myös Rip Kirbya (http://www.bookpalace.com/PicLibs/SDPL/pages/SDL120.htm)!Taitaa tuo olla sama Kirby-jakso joka pyörii par' aikaa Ilta-Sanomissa.
En voinnut vastustaa kiusausta ja ostin kolusta lähtiessäni Synkkiä enteitä-polkkarin.Viime vuonna luin tän englanniksi ja silloin pidin erityisesti alkupuolesta. Vasta puolenvälin jälkeen alkoi vähän tympimään, kun palattiin mielestäni erikoisemmasta juoni-ideasta tavanomaisempaan. Jäi sellainen maku, että kirjoittaja meni lopun kanssa siitä, mistä aita on matalin.
Päästyäni sivulle 24 olin jo kyllästynyt BB:ee vaikutteiseen juoneen,
BB:ee vaikutteiseen juoneenMikä on BB?
Mikä on BB?
Mikä on BB?
Battler Britton!Kiitos Askolle.
Mä ihan oikesti ajattelin, että jos siinä on joku Big Brother Iso veli valvoo -tyyppinen juoni. Tai joku pudotuspeli.
"Synkkiä enteitä" on suosittu ohjelma, mutta kun makaaberi kulissitalo alkaa ahdistella sarjan tähtiä oikeasti, yliluonnollisten asioiden tutkija John Constantine palkataan soluttautumaan porukkaan ja selvittämään tilanne! Modernista kummitustalotarinasta vastaa bestseller-kirjailija Ian Rankin.
Valttiässää en varmaan hanki, koska se on minun makuuni liikaa Korkkaria eli sotaa. Modernit sarjat vaikuttavat kunnianhimoisilta ja synkähköiltä.
Pitää tutustua muihin pokkareihin ennen ostopäätöstä. Valttiässää en varmaan hanki, koska se on minun makuuni liikaa Korkkaria eli sotaa.
Mutta siinäkin on Moogin suomennos!
Mua kiinnostaa näistä selvästi eniten Synkkiä enteitä. Matkalla kadotukseen lienee myös sujuvaa viihdettä, kaksi muuta jäänevät odottamaan kesän helteitä ja mökkireissuja.
Britanniasta ja Italiasta löytyy kaikennäköistä sopivaa materiaalia. Amerikasta ja Ranskasta ei taida löytyä. Onhan kaiken maailman Marvel-pokkareita jenkeissäkin tullut, mutta ne ovat karseita, 2-3 ruutua per sivu tai iso ruutu levitetty aukeamalle jne.
Tekstilaatikoissa on koko ajan mielikuvitusta ruokkivaa, elävää toiminnan kuvailua: ”Heikko ääni kaikui metsässä”, ”Ripeästi munkit avasivat luostarin portit”, ”Robin kohotti välkkyvän miekkansa”, jne. Aivan hykerryttävää on tunteiden kuvailu: ”Hänen luihut kasvonsa vääntyivät pilkalliseen hymyyn”, ”Sherwoodin valtiaan hartiat nytkähtivät hieman pidätellystä naurun pyrskähdyksestä”, jne. Suomentaja Moog on tehnyt hienoa työtä.
En tiedä, mille hertsitaajuudelle valinta oli viritetty, mutta kansankanava löytyi ja jostain käsittämättömästä syystä hetki Robin Hoodin julkaisulle oli täsmälleen oikea.
Pankaa Parker pulp-lautoihin!
Pankaa Parker pulp-lautoihin!
Nyt on kyse siitä mitä saa pokkarin muotoon. Täytekauhusarjikset on tehty lehtikokoon, ja pienessä koossa painettuna siitä tulee vain suttua.
Robin Hoodia selasin mutta ei innostanut, saman kohtalon koki korkkarijulkaisu.
Mutta siinäkin on Moogin suomennos!
Se joskus julkaistu Road To Perdition-sarjakuva oli ainakin aika vaatimaton. Kerrankin elokuva oli lähdemateriaaliaan parempi.
Taiteeltaan Robin-pokkari ei missään nimessä ole hienostunutta ja pikkutarkkaa, ”historiallisten” sarjojen joukossa esimerkiksi Prinssi Rohkeaan tai Thorgaliin verrattavaa.
Onks tää nyt sit tulossa?
Minustakin elokuva oli jännittävämpi ja muutenkin tehokkaampi. Sarjis oli silti lukemisen arvoinen, mutta vähän emmin uuden julkaisun ostoa. Kertokaapa mielipiteitä te pokkarin lukeneet.
Itse en ole lukenut, mutta tänään kaupassa selattuani ei näyttänyt yhtään niin hyvältä kuin eka osa.Piirrostekniikka on erilaista, mutta moukka on se, joka dissaa Jose Luis Garcia-Lopezia. Mua ton lukeminen ei oo vielä kiinnostanut, mutta useaan kertaan olen selaillut läpi ihaillen Josen kuvitusta. Harmi, että keskimmäinen jakso on toiselta piirtäjältä.
Piirrostekniikka on erilaista
Taiteeltaan Robin-pokkari ei missään nimessä ole hienostunutta ja pikkutarkkaa, ”historiallisten” sarjojen joukossa esimerkiksi Prinssi Rohkeaan tai Thorgaliin verrattavaa.Täsmälleen päinvastoin, taiteeltaan Robin Hood -pokkari on välillä hyvinkin hienostunutta, miltei klassista. Vaikka esimerkiksi ensimmäisessä tarinassa taustat ovat välillä niukkoja, on tuo pikkutarkkuuden puute korvattu todella realistisen oloisella valojen ja varjojen käytöllä. Sitä paitsi mm. hevoset on toteutettu usein hienosti. Olihan siellä silti sitä vähän rosoisempaakin ja ei niin hienostunutta jälkeä seassa, mutta koko pokkaria ei tuosta voi syyttää.
60-luvun loppupuolella englantilaiset Thriller Picturet alkoivat loppua ja Robbareita alettiin suomentaa jostain ranskalaisesta irvikuvasta nimeltä Oliver.
Kannet olivat edelleen huippuluokkaa, mutta sisältä pelkkää silkkoa.
Tuo selittää paljon miksi 70-luvun alun Robbarit olivat niin yäk.
Täsmälleen päinvastoin, taiteeltaan Robin Hood -pokkari on välillä hyvinkin hienostunutta, miltei klassista. Vaikka esimerkiksi ensimmäisessä tarinassa taustat ovat välillä niukkoja, on tuo pikkutarkkuuden puute korvattu todella realistisen oloisella valojen ja varjojen käytöllä. Sitä paitsi mm. hevoset on toteutettu usein hienosti. Olihan siellä silti sitä vähän rosoisempaakin ja ei niin hienostunutta jälkeä seassa, mutta koko pokkaria ei tuosta voi syyttää.
Ai niin, osaako joku sanoa mitkä ovat aiemmat julkaisut suomeksi näille pokkarin tarinoille?
(Moogin tekstiä:) 60-luvun loppupuolella englantilaiset Thriller Picturet alkoivat loppua ja Robbareita alettiin suomentaa jostain ranskalaisesta irvikuvasta nimeltä Oliver.
...Buck Jones ...Davy Crockett ...Kit Carson
Miks ihmeessä sen lehen nimi oli Oliver?
Oliver on ranskalaisen mytologian kuuluisia ritareita (http://en.wikipedia.org/wiki/Oliver_%28paladin%29). Veikkaan, että se on tuon ranskalaisen seikkailulehden nimi, että itse Robinin nimeä ei ole siinä muutettu Oliveriksi.
Kansikuva on kyllä niin Robinia niin Robinia (ed. viestini). Mikähän tuon julkaisun historia lie. Alkuaan lokalisointi käännöksen kautta Robin -> Oliver ja sen jälkeen jatkettu omatuotantoisilla sarjoilla?
Varmaan ihan hyvin. Ongelma (yksi niistä) on kuitenkin siinä, että Pecos Billit julkaistiin pääsääntöisesti värillisinä.Jos tuota värillisyyttä ei huomioida, niin Pecos Bill tosiaan saattaisi sopia Pulp-linjaan. Pecos Bill on kuitenkin mielestäni ollut aina vähän kökkö, mutta ehkä jotkut voisivat siitä innostuakin. Aikaisemmin mainittu Pyhimys rupesi sen sijaan heti kutkuttamaan mieltä.
Ketjussa mainitut Prattin korkkarit olis kova asia, juu. En ole Korkeajännityksen ystävä, mutta jo tekijän nimi saisi ostamaan.
Hugo Pratt -korkkarit olivat ainakin etusijalla, mutta ne jämähtivät muodollisuuksiin...
Kuinka kattavasti Mustanaamio-lehti julkaisi aikoinaan Flash Gordonia? Vieläkö sieltä löytyisi jotain? Entä Buck Rogers? Jotain vanhaa James Bond -sarjakuvaa?
Saako kysyä, istuuko joku Ranskassa tai Italiassa Prattin julkaisuoikeuksien päällä, vai mikä tässä on pulmana? Jalavakin julkaisee Cortoja kummallisen harvaan tahtiin, vaikka luulisi, että kysyntää olisi. Vai ovatko kaikki Prattin Suomen-oikeudet Jalavalla (niin kuin Corto-ketjussa muistaakseni on sanottu), mutta sillä ei ole varaa julkaista enempää Prattia ilman yhteispainatuksia eikä se halua antaa edes poikkeuksena sarjojen oikeuksia muille kustantajille?
Kuinka kattavasti Mustanaamio-lehti julkaisi aikoinaan Flash Gordonia? Vieläkö sieltä löytyisi jotain?
Dan Barryn parhaat on nähty Mustiksissa. Niitä tuli viime vuonnakin.
Ennemmin Siivet kuuluu Korkkareihin. Rick Randomin kaltaisia sarjakuvia ei normikorkkarissa ole julkaistu 50 vuoteen.
Mainitsinkin vasta tulevien sarjakuvien ketjussa, että Risingshadowin foorumilla Jalavan loppuvuoden tulevia julkaisuja oli kysytty suoraan kustantajalta. Olivat sarjakuvien osalta sanoneet julkaisevansa Dan Barryn 60-luvun Gordoneita kokoelman. Tuskin siis tulee Pulpissa.
Saako kysyä, istuuko joku Ranskassa tai Italiassa Prattin julkaisuoikeuksien päällä, vai mikä tässä on pulmana? Jalavakin julkaisee Cortoja kummallisen harvaan tahtiin, vaikka luulisi, että kysyntää olisi.
Sarjan esittelyssä ”yliluonnollinen”-sana vähän häiritsee (”yliluonnollisten tapausten tutkija”), sillä käsittääkseni toisiin todellisuuksiin uskovat ja väitetysti niitä tutkivat käyttävät nykyään paljon mieluummin yliaistillinen-sanaa.
Constantine voisi käyttää vaikkapa neutraalia paranormaali-termiä (”normaalin kokemuksen tai tieteellisen selityksen ylittävä”), jos sekä ”yliaistillinen” (extrasensory) että ”yliluonnollinen” (supernatural) ovat hänelle omituisia käsitteitä.
Egmont voisi julkaista Demianin loppuun tässä sarjassa...
"Yliaistillisen" ongelmahan on aiemmissa merkityksissä (minäkin olen tähän jossain suomennoksessa törmännyt), sillä kantasana "aistillinen" ei ole suomeksi sama kuin "sensory" engelskaksi (aistinvarainen, aistimuksellinen). Näin ilmaisu yliaistillinen kantaa mukanaan selvästi esteettisempää elämystä ja merkitystä. Mutta kyseinen termi on nuori ja saattaa hyvinkin olla "viimeinen sana" näissä määrityksissä. Hikipedian parodiasta huolimatta: http://hikipedia.info/wiki/Yliaistillinen
Ostin Synkkiä enteitä. Ensivaikutelma on "ihan kiva", rehellisyyden nimissä täytyy sanoa että (edellinen?) Constantine-lehtipistejulkaisu Savua ja tulta oli mun mielestäni julkaisumuotona parempi. Mutta pojot uudesta formaattikokeilusta joka tapauksessa. Pitäähän näistä poimia jatkossakin kiinnostavimmat pois päältä.
Missä kaikissa julkaisuissa Hellblazeria hahmona on nähty suomeksi ennen tätä pokkaria? Onko muualla kuin Kalmassa, Magic Fantasyssä ja yhdessä spesiaalissa (ym. Savua ja tulta)?
Täällä (http://www.kaarinanuutiset.fi/index.php?option=com_content&view=article&id=1882:robin-hoodia-naavaparroille&catid=93:sarjakuva&Itemid=129) on Robin Hood -pokkarin arviointi Kaarinan uutisissa. Se ei ole kehuva, pitää sarjaa vanhentuneena.
Mainitsen arvioinnissa, että tämän pokkarin ohjevähittäishinta on euron korkeampi kuin mitä Egmontin mainoksissa luki: 9,95, ei 8,95 €. Tuolla blogissakin lukee väärä hinta 8,95.
Kun ostaa kaikki neljä kirjakaupasta, on säästänyt 4 euroa ja voi mennä kaljalle?
Eip, kolmen muun kirja ovh on 9,95 kirjakaupoissakin.
Ihme touhua. Mistä johtunee.
Yllätyin minäkin, mutta kaippa tällä haetaan uusi lukijoita Texille?
Uskoisin, että taustalla on tehdä tutulla nimikkeellä Pulp-sarjaa tunnetuksi. Jos näin on, niin ehkä ensimmäisen Pulp-setin myyntiluvut eivät ole olleet toivotun kaltaisia.
Tuskin tästä tulee Tex-sarja, vaan haiskahtaa kokeilulta. Toki mainio väylä julkaista noita Suuralbumeita uusintoina.
Tuskin tästä tulee Tex-sarja, vaan haiskahtaa kokeilulta. Toki mainio väylä julkaista noita Suuralbumeita uusintoina.
Eiköhän se ole niin että Random kuuluu Korkkareihin, turha Pulpin alla on julkaista mitään millä on jo oma sarjansa olemassa. Sama koskee myös supersankareita.
En usko että Pulp-linjan myynti olisi ollut välttämättä toivottua huonompi, vaan uskon että Egmont ymmärtää, että jotta linja voisi menestyä halutulla tavalla, tulee se liittää tuttuihin nimikkeisiin. Egmont on ottanut huomioon Robin Hood pokkarin suosion verrattuna muihin nimikkeisiin. Tämä on hyvä ja nokkela ratkaisu joka tuo kolme erilaista lukijaryhmää Pulp-linjan ääreen.
Jos haluaa tuotteelle uudenlaisen imagon, siihen ei pidä kopioida jo olemassa olevia tuotteita.
Myyntiluvuista vielä, että tietääköhän kustantaja muka niitä, kun ensimmäiset neljä pokkariahan ovat yhä lehtipistemyynnissä, aina viikolle 24? Epäilen. Sen jälkeen niitä myydään kirjakaupoissa. Ja me emme tiedä Robin Hoodin myynnistä.
Tältä pohjalta ajatellen en uskalla povata Pulpille kovin pitkää ikää. Yleensä näen asiat liian synkässä valossa, toivottavasti nytkin.
Toisaalta, meidän tulee nyt ottaa huomioon, että Pulp on linja, ei lehti. Linjan ei tarvitse kuolla, vaikka siihen sisältyvät tuotteet eivät menestyisikään.
Imagoa enemmän kustantajaa kiinnostaa raha. Onhan sarjassa jo julkaistu yksi puhdasverinen korkkari-pokkari.
Ohhoh, vanhaa kunnon Cannibal Corpse kansiartisti Vince Lockeakin näkyy olevan tulossa. Pitänee tarkastaa. Pidin elokuvasta.
toisto on opintojen äiti: sarjakuva on parempi, toimivat osuudet elokuvassa ovat sarjakuvasta.
Osaavatko willeristit arvioida, miksi juuri tämä Tex on valittu Pulpiin? Onko siinä jotakin erityistä? Se näkyy olevan yhdeksän vuoden takaisen Suuralbumin uusinta. Tiedän, että piirtäjä on piirtänyt Ken Parkeria.
Ja nyt puhutaan nimenomaan History of Violencesta? Odotukset nousivat korkeahkoiksi.
Hyvä, sittenhän Tex-pokkarilla on lisäarvoa niille, joilla albumi on ennestään.
. Kiinnostaisi kuulla häneltä, mitä ohjeita Pulpien sijoitteluun on annettu Lehtipisteeltä, vai onko annettu mitään.
No jaa, jää ainakin itseltäni tämä pokkari ostamatta. Olen täysin tyytyväinen albumiversioon: iso koko jossa Milazzon taide pääsee kunnolla oikeuksiinsa, hyvä painojälki, sama suomennos. En keksi yhtään syytä ostaa seikkailua toiseen kertaan.
Tämän päivän Keskisuomalaisessa on suhteellisen laajat arvostelut Synkistä enteistä ja Robin Hoodista. Valitettavasti ne eivät ole netissä luettavissa, joten en voi linkittää.
Oikeat vastaukset! Ja Kippari-Kalle samalta ajalta on hyvä idea. Sinun pitäisi ruveta kääntäjäksi.
Vielä tuohon suomalaiseen kuplaan, jossa siis lukee Amos, olen pahentunut. Mieleeni tuli, että olisiko siinä sittenkin tunnistettu radio-ohjelma ja haettu vääräkielistä suomennosta.
Ei ole vielä näkynyt kesäkuun pulppeja kioskeilla. Onko ilmestymispäivä tiedossa?
Matkalla kadotukseen (http://www.kvaak.fi/naytajuttu.php?articleID=1572) -pokkari ruoditaan nyt arvostelussa, joka venähti pitkäksi.
Juurikin tänään pitäisi tulla, jos ei myöhästy.
Siis jotain uusia pulp-sarjiksia tulossa tässä kuussa? Ne vanhat siellä näkyvät kauppojen hyllyillä roikkuvan...ikävä kyllä...
Joku toinen varmasti pitää kovasti.
No ensimmäinen 'joku' löytyy täältä. Tosin ostin vain Texin (yllätys...), muita en vielä edes huomannut. Oliko niitä?
Monet eivät, minusta käsittämättömästi, pidä Locken hermostuneen vimmaisesta viivasta makuasia.
Tänään saapui pulp-paketti Turun Sarjakuvakauppaan.
Selailun perusteella saattaa olla että minä kuulun niihin, jotka eivät pidä... Noh, katsotaan kun ehdin kotiin lukemaan.
Katsoin lukemisen jälkeen uusiksi Cronenbergin leffan, ja sanoisin, että se on kyllä vielä paljon kovempi kuin sarjakuva. Tarinaa on kirjoitettu rankasti uusiksi mutta kerrankin perustellusti. Suoraan elokuvaksi siirrettynä sarjakuvan tarina olisi luultavasti ollut varsin epäuskottava.
Sarjakuvalle 3-4 tähteä, elokuvalle täydet 5.
Siitä olen samaa mieltä, että elokuva oli parempi kuin sarjakuva mutta ei sekään mikään helmi ollut. Lopussa William Hurt on varmaan saanut eri käsikirjoituksen kuin muut. Muuten asiallisen vakava elokuva muuttuu komediaksi.
Siitä olen samaa mieltä, että elokuva oli parempi kuin sarjakuva mutta ei sekään mikään helmi ollut.
... Kunpa olisi jokin keino saada hänet toistamaan mielipiteensä vielä kerran...
Ai niin, kerron vain oman, eriävän mielipiteeni!
Oma tulkintani sarjakuvan lopusta on kuitenkin, yllätys yllätys, erilainen.
Koko PULP on mennyt multa ohi ihan kokonaan. Miten en ole muka huomannut näitä lehtipisteissä tai kirjakaupoissa? Constantine kiinnosti/-taa.
Saman tien ajattelin, että tässähän oli mahdollisuus jatkaa Dampyria, mutta ketjun perusteella taitaa jäädä omaksi toiveeksi. Ehkä mun täytyy ihan oikeasti opetella italiaa.Et ole ainoa, mutta tämän ajatuksen voisi laajentaa fumettiin noin laajemminkin. Dampyrin osalta voi olla, että oikeudet on edelleen AB:lla. Tai mistäpä minä tietäisin.
Mistä on kyse?
Ukkostuulta ei ainakaan äsken ollut viereisessä R-kioskissa. Alko polttelemaan sikäli kun kiinnostuin sarjasta.
Leslie ( Lesley) Shanea voisi julkaista tässä Pulp-sarjassa. Pitäisi käyttää sitten niitä sanomalehtiversioita, koska Super Detective Libraryn tarinat ovat lyhennettyjä. Jos saataisiin Conrad Frostin kirjoittama ja Oliver Passinghamin piirtämä Murhaaja Olympialaisissa vihdoin suomeksi.
Klassikko-korkkarit tyssäsivät vaisuun menekkiin.
...
Tuo Lesley Shane -juttu (Murhaaja olympialaisissa) oli alun perin tarkoitus tähdätä tähän olympos-kesään "seikkailusankarien" nostalgiapaketin vetonaulana.
Leslie ( Lesley) Shanea voisi julkaista tässä Pulp-sarjassa. Pitäisi käyttää sitten niitä sanomalehtiversioita, koska Super Detective Libraryn tarinat ovat lyhennettyjä.
Denise Minan dekkareitakin on suomennettu. Stieg Larsson oli kuulemma kova sarjakuvafriikki.
Pulp-sarjan Vakavasti sairas perhe ja Väkivaltainen tausta olivat kuin peilit toisilleen; toisessa uhka tuli perheen sisältä, toisessa ulkoa. Hyvät valinnat.
Lienee siis nääkin myyneet ihan hyvin, kun näin suurella volyymillä jatketaan.Tai sitten on alkusatsauksen takia vielä jalka kaasulla tai vasta matkalla jarrulle.
Kaikkien hinnaksi lukee nyt 8,95.Ovat päivittäneet tuon sivun ja nyt kaikkien hinta on 9,95.
Kaikkien hinnaksi lukee nyt 8,95.
Vähän ihmetyttää tuo hinta.Nykyisen tiedon mukaan hinta on siis 9,95 ei 8,95.
Rottajahdissa-pokkarin (alun perin Vertigo Crime -sarjan Rat Catcher)
Nathan Neveriä Pulp-sarjaan, kiitos.Kannatetaan! Jotain radikaalia tuossa Pulp-linjassa pitäisi nyt räväyttää. Ainakin minulla on alkanut kiinnostus linjaa kohtaan hiipua. Makuasioita nämä silti ovat. Moni on varmasti nykyisistäkin julkaisuista innoissaan.
Tuolla Vertigo Crime -ketjussa voi käydä lukemassa kvaakkilaisten mielipiteitä näistä. Siellä ovat mielipiteet menneet aikalailla ristiinkin.
Kannatetaan! Jotain radikaalia tuossa Pulp-linjassa pitäisi nyt räväyttää. Ainakin minulla on alkanut kiinnostus linjaa kohtaan hiipua.
Pulp-koon suurentaminen Maxi-Texiä vastaavaksi tuskin hintaan paljon vaikuttaisi (vertaa Maxin ja Pulpin hintoja).
Mutta tarvitseeko sen välttämättä olla pokkari, jotta se myisi? Tai siis. Kyllähän tämä Pulp sarja varmaan myy koostakin huolimatta.
Et kai puhu eri Parkerista kuin Lurker?
Juu, pientä elontuulahdusta kaipaisi Pulp-sarja vaikka kyllä näissäkin tietty hyvät puolensa oli ja ihan mielikseen luinkin.
Sitä minä mietin, mutta kyllä minä muistelin että oikea oli. Ainakin kirjoittajan puolesta luulisin. Siis oletan että tässä puhutaan Richard Stark's Parker:ista...Ja voisitte käyttää koko nimeä, että pysyy perässä mistä puhutaan.
Koettakaa, te pienestä koosta ja huonosta paperista ja painolaadusta valittavat, ymmärtää Pulp-pokkarien idea: tämä on halpissarjakuvaa.
Kympin hinta tällaisesta vain on todella paljon.
Kaikki ne muutkin pokkarit, siis romaanit, ovat hiukan alle kympin hintaan siellä kaupan hyllyssä. Ilmeisesti se on se heräteostoksen psykologinen raja.
No kyllähän nyt alle kympin oleva painotuote on helppo ajatella halvaksi, ja olen huomannut että näin se toimii faijanikin kanssa, joka itseasiassa ostaa noita pulppejakin satunnaisesti aina sen mukaan että vaikuttaako kiinnostavalta.Tuohan onkin se tärkein kriteeri ostopäätöksä harkittaessa oli ostokohde sitten mikä vaan!
Kympin hinta tällaisesta vain on todella paljon.
Näinhän se vähän on. Tässä hintaluokassa Pulp-sarja ei täytä halpiksen kriteereitä, eli tämmöistä ei välttämättä osteta tuosta noin vaan mukaan hetken viihdykkeeksi. Samalla rahalla kun saa aika paljon komeampiakin painotuotteita. Mutta eihän siinä mitään jos sisällöllä pystyy erottumaan joukosta. Ja pienestä koosta on etuakin joskus, pokkari kulkee kätevästi matkassa.
Pari Pulppia olen itsekin ostanut, mutta kokeiluluontoisemmat ostokset menevät valitettavasti kuitenkin muualle.
Tex-pulp Viimeinen kapinallinen on ilmestynyt ja Rottajahdissa saapuu myös näinä päivinä.
Kesällä tulee sitten Ukkostuulta kolmas pokkari sekä Katse pimeydestä. Mikähän tuo jälkimmäinen voisi olla?
Kesällä tulee sitten Ukkostuulta kolmas pokkari sekä Katse pimeydestä. Mikähän tuo jälkimmäinen voisi olla?
Ai tuo on alun perin italialainen. Ilmankos nimi kuulosti oudolta. Se on sitten Gigi Simeonin tekemä Gli occhi e il buio. Romanzi a fumetti Bonelli -sarjaa.
Esittelyteksti kuuluu noin:
Alessandro Simonetti on nuori maalari, jota odottavat lupaava ura sekä avioliitto kauniin Luisan kanssa. Mutta tuhoisa onnettomuus suistaa Alessandron elämän raiteltaan ja iskostaa häneen kohtalokkaan pakkomielteen, joka johtaa veriseen leikkiin virkavallan ja kohtalon kanssa. Mitä tapahtuu kuolevan ihmisen silmissä? Moni viaton saa kohdata loppunsa, ennen kuin Alessandroa piinaava mysteeri ratkeaa.
Italialaisen "giallon" perinteita henkivä, 1900-luvun alun tunnelmalliseen Milanoon sijoittuva rikosdraama on sarjakuvaromaani kaikille dekkareiden ystäville.
Rottajahdissa / Ratcatcher oli aika kiintoisa, parhaita pulppeja tähän mennessä. Tarina oli suorastaan inhorealistisen armoton (loppu oli kyllä hämmentävänkin avoin) ja piirrosjälki hiveli silmää. Tykkäsin. Lissää tämmöstä!
Ainut mikä suomennoksessa tökki oli se FBI:n kääntäminen. Kuulosti järkyttävältä.
Tämä ei osunut silmiini ja piti nyt tarkistaa. Ainakin pokkarin yhdessä kohdassa näemmä luki ”Liittotutkimusvirasto”. Usein kuitenkin suomennoksessa käytettiin pelkkää ”FBI”:tä. ”Liittotutkimusvirasto” ei tosiaan kuulosta hyvältä ja oikealta, mutta Wikipediassa (http://fi.wikipedia.org/wiki/FBI) lukee samoin. ”Liittovaltion tutkimusvirasto” olisi tarkempi suora käännös. Sanakirjani mukaan FBI eli Federal Bureau of Investigation on suomeksi ”Yhdysvaltain liittovaltion keskuspoliisi”.
Eiköhän kaikki kuitenkin tiedä mikä FBI on, joten sen puoleen sitä ei olisi tarvinnut kääntää ollenkaan.
Onkos kellä tietoa mikä tuo Saalistavat petolinnut on? Ei taida olla Vertigo-tavaraa.
Oho, Hans Lindahlin Mustista pulp-pokkarikoossa. Normi sivutaitolla? Hmm? Miten käy pikkutarkan tyylin?
Omana mielipiteenä sanoisin, että nuo Korkkari- ja Tex-jutut voisi heivata Pulpista, niillä on jo omat julkaisunsa ja keskittyä muuhun sarjakuvaan.Aivan samaa mieltä
Jeps, jotenkin tuota Rottajahdissa-Pulpia on muutenkin ollut tosi huonosti täällä Turussa tyrkyllä. Kerran törmäsin siihen jossain kauppareissulla, mutta jätin hölmöyksissäni ostamatta. Ei ole tullut sen jälkeen vastaan. Saa nähdä jääkö kokonaan hankkimatta.
Kovin edelleen ihmetyttää, että miksi Pulpissakin pitää yhä julkaista Tex Willeria, kun sitä muutenkin tulee joka tuutista. Nämä Pulp-Texit ovat vielä uudelleenjulkaisuja.
Mitä ihmeen väliä on sillä vaikka Pulpissa julkaistaisiin Aku Ankkaa? On täysin luvallista ostaa vain ne pokkarit, jotka itseä kiinnostavat. Jos Tex-pokkarit sattuisivat houkuttelemaan Pulppien pariin Tex-faneja, niin onko se väärin?
Tex- ja Aku-fanit saavat sarjakuvansa muutenkin. Eikös tämän Pulpin tarkoitus ollut kuitenkin esitellä uutta viihdesarjakuvaa Suomessa? Ymmärrän kyllä pointin, että näillä uudelleenjulkaisuilla on tarkoitus kerätä Pulpille huomiota, mutta jos 20% julkaisuista alkaa olla jatkossakin Tex-uusintoja, niin kyllähän se on muilta sarjoilta pois, jos sarja on kannattava?
Jospa onkin niin ettei Tex ole miltään muulta pois vaan pikemminkin lisä. Onkohan tuo tullut mieleen?
Tällaisista asioista valittajilla on tosiaan yleensä kuvitelmana, että jonkun julkaisu on jostakin toisesta pois. Kokemukseni pohjalta pidän melko epätodennäköisenä sitä, että ilman Texien julkaisua oltaisiin sarjassa nähty 2 kpl jotain ihan uutta sarjakuvaa. Todennäköisemmin niiden tilalla ei olisi julkaistu mitään.
Eikös tämän Pulpin tarkoitus ollut kuitenkin esitellä uutta viihdesarjakuvaa Suomessa?Mä olen ainakin olettanut, että Pulpin tarkoitus on julkaista kioskisarjakuvaa pokkariformaatissa. Siis tarjota normi dekkareille ja jännäreille myös saman formaatin sarjakuvavaihtoehto. Ei tää kai yritä mitään uutta tuoda itseisarvoisesti.
Turun Sarjakuvakaupassa on hyllyssä kaikki pulpit, aina. Sieltä voi siis hakea myös vanhempia numeroita jos on jäänyt välistä.Tämä oli mainio uutinen! Kiitokset Petterille tiedosta...
Unelmoin Prattin Pataässästä tai Varjosta Pulpissa.
Unelmoin Prattin Pataässästä tai Varjosta Pulpissa.
Syksyn sankareita Egmontilta:lähden oletuksesta ettei kyseessä ole DCn Birds of Prey saati Blackhawks joka kylläkin sopisi kuin nyrkki silmään(maailmaa ympäri seikkailevia lentoässiä) mutta en saa aivojani nyrjähtämään mikä on kyseessä tuon käännösnimen perusteella.
- Saalistavat petolinnut (PULP-pokkari), marraskuu
itse soisin enemmänkin tuulahduksia Bonellilta italiasta(Shangai Devil, Saguaro, Cassidy ja tietty Nathan Never)komppaan edellistä. Scouttasin itse Bonellin sivuja pitkästä aikaa pari päivää sitten ja varsinkin tuo Shanghai Devil näytti tosi mielenkiintoiselta. Bonellillahan on myös noita minisarjoja (esim. Caravan ja Greystorm) tullut, jotka taloudellisen riskin minimoimisen näkökulmasta voisi olla hyväksyttäviä päättäjille. Demianin jatkoa soisin edelleen näkeväni Pulpissa, mutta se hahmo voi tietty Egmontin talousihmisten silmissä olla punainen vaate.
en saa aivojani nyrjähtämään mikä on kyseessä tuon käännösnimen perusteella.
Väistämättä rajoitettujen havaintojeni mukaan uusia Pulpeja on ruokakaupoissa vähemmän kuin aiempia. Kuitenkin paikallisella Ärrällä näkyi uusi Ukkostuuli näyttävästi viikon suosituksena.helsingin keskustassa sai käydä varmaankin noin puolessa tusiaa ärrää/K-kauppaa/kirjakauppaa ennen kuin löytyi Ukkostuuli.
Luin viimeinkin katseen pimeydestä, mutta on se vaikeaa kun on niin pientä piperrystä.
Katse pimeydestä on nyt luettu. Muuten hieman venytetyn oloista tarinaa vaivasi sama ongelma, kuin Rottajahdissa-pulpia, eli köykäinen loppu. Viihdyttävää peruskamaa, joka kestää hyvin yhden lukukerran.
Luin viimeinkin katseen pimeydestä, mutta on se vaikeaa kun on niin pientä piperrystä.
iPadille tämmöiset laadukkaat kioskisarjakuvat. Näkee vanhakin. Ja kertakäyttöinenhän tämä on, tuskin tulee toiste luettua kun ratkaisun tietää.
Sääli ettei yltänyt Koipeliini-äänestykseen.Niinpä.
Egmont vastaa sarjakuvaharrastajien vanhojen silmien toiveeseen: seuraavat PULP-pokkarit, Die Hard ja Ukkostuuli 4, julkaistaan isommassa koossa. Esitteen mukaan koko on 160 x 220 mm eli aika reippaasti enemmän kuin aiempi 125 x 180 mm.
Omnibus-kokoelmat ovat rapakon takana jo kova sana. Noin 30 X 20 cm.
Omnibus-kokoelmat ovat rapakon takana jo kova sana. Noin 30 X 20 cm.
Näkikö kukaan viimeistä Comic Book Meniä? Siinä olleet Wolverinen kynnet vaikuttivat vaarallisilta. Kyllä ne sanoivat ettei näitä lapsille myydä...
Mittasin Minä Aku Ankan vuoden 1972 painoksen. 355 X 265 cm.
http://www.kvaak.fi/keskustelu/index.php/topic,5403.msg351783.html#msg351783
Kiitokseni ryhmälle sivukokourputtajat! ;D
todennäköisemmin Pulpit ovat myyneet sen verran...
No tuskin Kvaakin papparaisten kävelykepin heristelyt tähän vaikutti, todennäköisemmin Pulpit ovat myyneet sen verran että tällainen muutos oli mahdollinen. ;DElikkä Egmontin korviin ei ole kiirinyt yhtään ainoata valitusta tai toivetta, että Pulppien kokoa olisi syytä kasvattaa. Ihan noin vaan omasta ilostaan päätettiin muuttaa formaattia kesken kaiken. :P
todennäköisemmin Pulpit ovat myyneet sen verran...
...huonosti?
Die Hard: Ensimmäinen vuosi on pulp-linjan tuotos, ja nyt myös arvostelu on etusivulla. (http://www.kvaak.fi/index.php?articleID=1939) Tarina kertoo nuoresta John McClanesta uransa alkutaipaleella.
Useimmiten Kvaak-arvostelujen tekstit ovat kelvollisia, mutta nyt näyttää kirjoittajalla olevan suomen kielen hallinta pahasti kadoksissa. Osa lauseista on täysin käsittämättömiä, monet vain rasittavan kömpelöjä.
Ehkä tekstin kierrättäminen osaavalla toimittajalla tai Kvaakin Ylläpitäjällä olisi tässä tapauksessa paikallaan?
Kyseessä on arvostelun tekijällä ns. "eka kerta". Tekstin toimittaminen tehtiin vain kevyesti, koska muutoin se olisi pitänyt kirjoittaa kokonaan uudestaan.
Toivomme, että kvaakilaisten on vaihteeksi virkistävää lukea tällaista tajunnanvirtatekniikalla kirjoitettua innostunutta fanitusta...
Ottamatta kantaa sisällön innostuneisuuteen on pakko todeta, että asenteen ja tunteen palon voi säilyttää myös hyvällä editoinnilla. Ja näin auttaa kirjoittajaa kehittymään.
Huonoa tekstiä ja kielenkäyttöä on aina hankala lukea, vaikka tekijällä olisi kuinka hyvää asiaa tai ymmärrystä ilmaistavanaan.
Olen Pulpeista lukenut ainoastaan heräteostoksena hankitun Vakavasti sairas perhe, joka oli aika moista kuraa niin piirrokseltaan kuin kynäilyltäänkin. Että on tämä Die Hard aivan takuulla ainakin parempi kuin se...
Nyt vasta heräsin huomaamaan ettei Egmontin syksyn tarjonnassa ollut yhtään Pulpia. Sehän ei tietysti vielä mitään tarkoita, vuoteen mahtuu kyllä pari julkaisua nyt ilmoitettujen jälkeenkin, mutta näinköhän Pulpin taru oli jo tässä?
Jos Pulp jää julkaisuohjelmasta pois, toivottavasti ainakin Ukkostuuli jatkaa omillaan.
(http://blogi.egmontkustannus.fi/2013/08/21/sarjakuvasyksy/comment-page-1/#comment-2838)
Pulp-nimikkeen alla on kätevä julkaista yksittäisi sarjakuvia jatkossa, jos tarvetta on.Mikähän tällaisen yllättävän tarpeen Egmontin päässä sitten aiheuttaisi? Jos homma ei toiminut nykyisellä julkaisustrategialla, niin en oikein usko mihinkään satunnaisiin yksittäisjulkaisuihin. Pulp kuopataan kaikessa hiljaisuudessa. Toivottavasti olen väärässä.
Die hardissa on luetteloitu 16 ekaa. Mukana ei ole itse die hardia eikä viimeistä Ukkostuulta. Ne olivatkin jo isokokoisempia.
Onko jossain listattu mitä pulp-pokkareita julkaistiin?
Erityisesti minusta oli harmi Ukkostuulen loppuminen. Toivotaan että joskus saamme siihen jatkoa.