Uutiset | Teksti: Reima Mäkinen | Julkaistu: 08.08.2003 klo 12:06:47 | Luettu: 2750 kertaa

Tukiaisen näyttely Helsingissä

Katja Tukiaisen maalauksia on esillä yksityisnäyttelyssä elokuun ajan sekä "Love Me - tyttöjen elämää" -yhteisnäyttelyssä Amos Andersonin taidemuseossa.

"Tuliainen" -näyttelyn avajaisia vietettiin eilen Galleria Bakeliittibambissa helteisellä Rikhardinkadulla. Tila on muuttunut kesäbasaariksi josta voi ostaa jopa Katja T-paitoja.

Tukiainen muistelee edelleen Intiaa. Matkustelu on ollut hänelle tärkeää lapsesta asti. Matkamuistot vain ovat vaihtuneet käyttöesineistä, kuten koululaukusta, päänsisäiseen visuaaliseen kuvastoon. Tukiainen viljelee öljymaalauksissaan paljon pastellisävyjä. Kontrastina suurille väripinnoille tauluissa on puuväreillä tehtyjä ääriviivapiirroksia.
Mainittakoon vielä, että kyseessä ei ole varsinaisesti sarjakuvanäyttely, vaikka Tukiainen on sisällyttänyt joihinkin töihinsä tekstiä.

Puupäähattutädin uusi näyttely on mannaa Tukiaisen taiteeseen tykästyneille. Se sopii hyvin nautittavaksi vaikkapa Postia Intiasta albumin oheiskuvastona.

Katja Tukiaisen kotisivu

Tekstissä esitettyjen kuvien, tuotemerkkien ja hahmojen tekijänoikeudet kuuluvat haltijoilleen. Itse tekstin tekijänoikeudet ja -vastuut kuuluvat kirjoittajalle. Tekstiä lainatessa pyydämme ilmoittamaan vähintään kirjoittajan ja palvelun nimen, online-lainauksissa myös linkin palveluun tai suoraan tähän tekstiin.

Bookmark and Share

VesaK kommentoi 08.08.2003 klo 19:12:47 seuraavaa:
Harmillista, etten päässyt avajaisiin. Pitää käydä tutustumassa muuten.

Mainos:

Yhteistyössä:
© Copyright Kvaak.fi - sarjakuvaportaali