Tuoreimmat viestit

Sivuja: 1 2 3 4 [5] 6 7 8 9 10
41
Toimintasarjakuvat / Vs: Teräsmies
« Uusin viesti kirjoittanut Reima Mäkinen 21.05.2024 klo 19:10:52 »
Eli vissiin jollakin kemiallisella kylvetyksellä sivuista irtoaa kaikki muut värit, paitti musta.

Timo
Joo. Ongelmana on tietenkin se että tulokset ei ole aina hääppöisiä ja alkuperäiset lehdet tuhoutuvat siinä täysin.

Katsoin videosi ja pidin siitä. Olet perehtynyt aiheeseen ja olet myös mukavan innostunut. Yhdestä asiasta vain olen eri mieltä: minusta Teräsmies-animaatio vuonna 1941 ei suinkaan ollut ”alkeellinen”, vaan se on edelleen maailman parhaita tai jopa paras realistinen animaatio! Ylittämätön värityksessään ja tunnelmassaan. Sen sijaan kyllä esimerkiksi Teris-seriaalit, joita tehtiin kaksi 40-luvun lopussa, ovat nopeasti ja halvalla tehtyjä; lentokohtauksetkin vain piirrettiin niihin.
Sanoinko minä animaatiota alkeelliseksi. En muistakaan. En ole myöskään piiiitkään aikaan niitä katsonut. Makuasiahan tuo on, mistä kukakin tykkää. Ja kyllä minä niistä pidän. Kuitenkin verrattuna aikalaisen Disneyt animaatioihin Terisanimaatio on simppelimpi. Alkeellinen ei tässä siis viittaa huonoon vaan siihen että resursseja on ollut käytössä vähemmän kuin sen (tai minkään) ajan huippuanimaatioissa.
42
Toimintasarjakuvat / Vs: Judge Dredd
« Uusin viesti kirjoittanut Reima Mäkinen 21.05.2024 klo 19:03:55 »
Siinä on juttuja sekaisin Rebellionin parista eri sanomalehtisarjakokoelmasta. Devils Island on lyhennetty ja sunnuntaisarjaksi muokattu ensimmäinen Dredd-tarina, joka julkaistiin muistaakseni jossain Jalavan alkupään lehdessä.
43
Lännensarjakuvat / Vs: Tex Willer
« Uusin viesti kirjoittanut Nokus 21.05.2024 klo 18:58:43 »
Aloin lukee maxi Texiä neljä kostajaa, mielenkiintoinen alku tarinalla. Mutta sitten tarina menikin aika hentoiseksi. Mutta loppua kohden parani, voisi sanoa ehkä typistetty versio tarinasta olisi parempi, tässä kyllä toistettiin kaksi kertaa juoni. Ensimmäisen kerran texeissä on federaation lippu esillä. Toinen juttu kiinnitti huomiota kirkon kellon numerointi on normaali eikä roomalaiset numerot.
44
Lännensarjakuvat / Vs: Tex Willerin suuralbumeista
« Uusin viesti kirjoittanut TexMex 21.05.2024 klo 18:33:59 »
Texasin kunnian tähden oli kyllä loistava, niin tarinaltaan kuin piiroksiltaankin. Joissakin ruuduissa siellä täällä kyllä oli vähän musta väri jäänyt laihaksi, mutta ei ainkaan tässä kappaleessa itsellä häirinnyt kovin pahasti...

Paljon enemmän häiritsi omassa Armottomat-albumissa kun monella sivulla painojälki oli "tärähtänyttä", kuvien, puhekuplien, tekstin ja jopa itse ruutujen ääriviivat näkyi himmeämmällä vieressä uudelleen...
45
Lännensarjakuvat / Vs: Hopeanuoli -lehti
« Uusin viesti kirjoittanut Sampsa Kuukasjärvi 21.05.2024 klo 17:24:10 »
Toki painopaikka näkyy, mutta siitä tiedosta ei taida olla apua. Hopeanuoli painettiin Exprintissä Vilppulassa koko kymmenvuotisen historiansa ajan. Siellähän painettiin valtavasti suomalaisia ja myös ulkomaisia lehtiä.

Tarkasti sanottuna tuo Ayak-logo esiintyy kannessa Hopeanuolen numeroissa 11–19 /85. Kumma, että kerhopalstalla ei puhuta asiasta yhtikäs mitään. Kolmessa viimeisessä numerossa 20–22/85 sitä ei ole.
46
Sarjakuvien ostaminen ja keräily / Vs: Sarjakuvien arvo? Kysy täällä.
« Uusin viesti kirjoittanut warthog 21.05.2024 klo 11:31:30 »
Millainen keräilyarvo on Mafalda-pokkareilla ja albumeilla?
47
Lännensarjakuvat / Vs: Hopeanuoli -lehti
« Uusin viesti kirjoittanut Timo Ronkainen 21.05.2024 klo 10:55:14 »
Siinähän sitä sitten lukija sai ihmetellä mikä ihmeen Ayak. Liekö toimitukseen tullut ihmetteleviä kirjeita?
Vaan eikö Hopeanuolen apinalaatikossa näy painopaikkaa?

Timo
48
Toimintasarjakuvat / Vs: Batman
« Uusin viesti kirjoittanut Mikael Mäkinen 20.05.2024 klo 21:52:28 »
Ja juhlan kunniaksi myös Sarjismiehet puhuivat Batmanistä!

https://www.youtube.com/watch?v=Gi4tyRnX7VY
49
Lännensarjakuvat / Vs: Hopeanuoli -lehti
« Uusin viesti kirjoittanut Sampsa Kuukasjärvi 20.05.2024 klo 21:13:13 »
Skannaan ja liitän tähän yhden etukannen Hopeanuolen loppuajoilta, numerosta 11/85. Viimeisten suomalaisten lehtien kansissa vuonna 85 näkyy tällainen Ayak-logo ja suden pää ilman että mitään Ayakia on lehdessä ja ilman että asiaa edes selitetään. Näköjään tämä on ranskalainen seikkailusarja, jossa nimihahmo on valkoinen susi ja jota julkaistiin alkujaan yleensä kymmenen sivun mittaisissa jaksoissa meidän Jippoa vastaavassa lehdessä Ranskassa.

Tuumin aiemmin, että suomalainen Hopsu oli lopussa yhteispainatuksessa jonkin sellaisen maan kanssa, joka julkaisi kakkossarjana, luultavasti lehden keskellä liitteenä, tätä Ayakia.  Ajattelin, että sitten kun tämä toinen maa lopetti lehden, suomalainen lehti loppui, koska painaminen yksin olisi ollut liian kallista.

Mutta nyt löysin Ayakista tietoa tuolta Grand Comics Database’istä. Se oli kakkossarjana monessa kymmenessä saksalaisen Silberpfeil-lehden numerossa! Vaikuttaa siis siltä, että suomalainen lehti otti loppuaikoina aineistonsa saksalaisesta julkaisusta. Ja totta tosiaan, maalatut kannet tulivat suomalaiseen lehteen juuri samaan aikaan kuin tuo Ayak-logo. Kansimaalauksiahan tehtiin ja julkaistiin nimenomaan Saksassa.

Löysin jopa suomalaista numeroa 11/85 vastaavan kannen Silberpfeilin numerosta 563 vuodelta 1983 täältä). Liitän sen tähän. Suomikansi on otettu aivan selvästi siitä. Yhteispainatuksesta ei varmaan ollut kyse, koska julkaisemisessa on noin kahden vuoden ero.
50
Muut sarjakuva-aiheet / Vs: Sarjakuvamarkkinoiden koko
« Uusin viesti kirjoittanut Reima Mäkinen 20.05.2024 klo 18:04:58 »
Se on aina hienoa kun nimi mainitaan.  :)

Siinä suhteessa Reiman (melko maltillinen) yllättyneisyys on ihan ymmärrettävää, että viime Suomen-reissullaan Ivrea taisi jälleenmyynnin suhteen mennä helpoimman kautta. Eli Fantasiapeleille erä kirjoja, ja siinä se. Nyt he ovat sentään ottaneet yhteyttä myös Sarjakuvakauppaan ja Urumiin, jotka noin ulkomailta katsottuna saattavat vaikuttaa varsin pieniltä tekijöiltä.

Eli tältä kantilta tässä kolmannessa yrityksessä on enemmän tolkkua. Muutaman muun ratkaisun toimivuutta kyllä epäilen vahvasti.
Juuri noin ajatukseni kulki. Turun Sarjakuvakaupan laaja ja asiantuntemuksella kuratoitu valikoima on ollut minulle jo pitkään selviö. Sen sijaan muistelin sitä miten nihkeää Ivrean meininki oli "ekalla kiekalla" ja vähän vielä toisellakin. Heidän tuotteisiinsa ei juuri vahingossa tai tarkoituksella törmännyt. Enkä ole heidän julkaisujaan varsinaisesti seurannut kun ei siellä ole ollut oikein kiinnostavia. Siis Vagabondin lisäksi - ja sekin jäi kesken, monen muun sarjan ohella.

Mitäköhän tuosta ivrean kirjakauppamyynnistäkin tulee, ymmärtääkseni ko. liikkeet eivät ota tuotteita niputtain vaan sen verran kuin luulevat myyvänsä, sillä pienellä sarjakuvahyllyllä on samaa kirjaa 1-3 kpl.
Jotenkin kuvittelen että Ivrealla on kokemusta pienistä painoksista ja tappiollisesta julkaisemisesta Suomessa. Siinä mielessä Suomalainen kirjakauppa on melkoinen kädenojennus kohti ostajia. Mutta sitten taas Suomalaisen systeemit tuntien, en odottele liikoja. Tuskin siinä puljussa ketään kiinnostaa muu kuin kirjojen oheistuotteiden myynti.

No, en tiedä Urumista, mutta kyllä se olin minä joka otin yhteyttä Ivreaan...
:D
Sivuja: 1 2 3 4 [5] 6 7 8 9 10