Tavoita sarjakuvaharrastajat kotimaassa! Tutustu Kvaak.fi:n mediatietoihin.


Kolumnit ja matkaraportit: Fluctuat nec mergitur (28.05.2020 klo 19:09:38)
Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointi sähköposti saamatta?
18.09.2020, klo 16:11:05

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Haku:     Tarkempi haku
484812 viestiä 10319 aihetta kirjoittanut 3849 jäsentä. Uusin jäsen: kukkaol
Lue lisää pikkuilmoituksesta.
   Etusivu |   Ohjeet | Galleria | Kirjaudu | Rekisteröidy  
Sivuja: [1] 2 3 4 5 6 ... 10

 1 
 : tänään kello 15:16:20 
Aloittaja -- - Uusin viesti kirjoittanut amasofi
Mahtikokoelma!

Tilasin Heavy Metalin kesäkuussa, juurikin siinä tarkoituksessa, että varmaankin lähtee tilaus juoksemaan tästä tasanumerosta... mutta eipä ole näkynyt. Huokaus.

Mielestäni heidän sivustoilla oli tarkemmin tietoa mihin mennessä tilatut ehtii numerosta 300 tai 301 tai 302 alkaen toimitetuksi - ja todella hyvin ajoissa olisi pitänyt olla liikkeellä, että olisi ehtinyt edes tohon numbaan 301.

 2 
 : tänään kello 14:33:26 
Aloittaja jonecky - Uusin viesti kirjoittanut Toni
Onko nuo Cinebookin Thorgalit ulkomitoiltaan samankokoiset kuin Suomessa julkaistut?

On tosiaan valitettavasti vähän suomen kokoa pienemmät, mutta kelvollisesti toimii näinkin.

Cinebooksin nykyiset Thorgal-julkaisut voi tsekata tuolta (lisääkin on kuulemma luvassa):

https://www.cinebook.co.uk/thorgal-c-141_146_215.html

 3 
 : tänään kello 14:00:48 
Aloittaja allas - Uusin viesti kirjoittanut Janne
jutut jotka ovat useinkin varsin traagisia tai tagikomiisia, kuten Der Paksun ensimmäisen Tex Willerin poltto,

Tämä menetyksen tuska välittyi kunnolla ainakin tälle lukijalle.

Eipä tässä ole voinut viime päivinä vapaa-ajallansa tehdä oikein muuta kuin lukea tätä opusta, kun sitä ei malta laskea käsistään. Lämpimät suositukset siis vielä kerran.

 4 
 : tänään kello 13:03:06 
Aloittaja jonecky - Uusin viesti kirjoittanut ekku
Onko tietoa löytyykö Thorgalia englanninkielisinä integraaleina tai muuten tarinakokonaisuuksiksi niputettuina?

Ekku

 5 
 : tänään kello 11:58:03 
Aloittaja Jyrki Vainio - Uusin viesti kirjoittanut Timo Ronkainen
Mahtava tarina... tuosta saisi sarjakuvan ihan tuoltakin pohjalta.

Ei tullut sarjakuvaa, mutta tuore tietokirja näyttäis tulleen.
Sivupoluillehan tää ny menee...

Timo

 6 
 : tänään kello 10:44:25 
Aloittaja Jiksi - Uusin viesti kirjoittanut Darth Mika
Se sama tuuletin menee myös tuohon Raspberry pi 3 B+-koneeseen.
Sen saa ylikellotettua muistaakseni 1400 MHz:sta 1750 MHz:een.
Ongelmanhan tuossa on, että RAM on vain sen 1 GB.

Tuolla kyllä pystyy pelata PS1:n pelejä, mutta PSP pelit vähän tökkii...varsinkin God of War-peli. Dreamcastit ei taida onnistua myöskään...en kyllä ole kokeillutkaan.

Itse kuolaan tämmöisen perään kuin UDOO BOLT V8.
https://shop.udoo.org/udoo-bolt-v8.html
Vähän on vain turhan kallis kone!

Sitten kiinnostaisi myös tämmöinen projekti.
https://www.youtube.com/watch?v=9LkZLFiFLd8
Tolla saisi tehtyä taskuun mahtuvan Wii/GameCube pelikoneen. Noita emulaattoreitahan ei voi pelata Raspberry pii-koneilla, koska puhti ei riitä ja ne on x86-pohjaisia. Ainoa huono puoli on, että pitää hajoittaa oman Wii-koneen emolevy tohon.

 7 
 : tänään kello 10:24:49 
Aloittaja JP - Uusin viesti kirjoittanut VesaK
Jotenkin Belzebubsilla ei ole omaa ketjua, mutta ainakin se puoli miljoonaa fania.
*Mistä se tuon repäisi? *

Mistä nyt partajouhiesi lomasta kaikenlaista revitkään, mutta totta on että esimerkiksi Belzebubs-opuksen Venäjän-laitoksen painos oli perkeleen iso. Olisiko ollut peräti 100000?
Animaatiosarjalle tulee taatusti olemaan kansainvälistä kysyntää. Nyt tekisi mieli mennä vauva.fiihin aloittamaan keskustelu "Yle rahoittaa SATANISTISTA piirros sarjaa meiän VERO RAHOILLA!"

 8 
 : tänään kello 07:57:12 
Aloittaja allas - Uusin viesti kirjoittanut Mölöpoika
Joku sarjakuvaessee tai -pakinakokoelma voisi olla mielenkiintoinen. Moogin muisteluitakin luin hyvällä halulla. Toisaalta sitten taas millään huumorihintaoppaalla en juuri näe mitään käyttöä. Tai no, onhan siinä pohjaa tällekin keskustelulle.  Smiley
Painos on varmaan maltillinen ja siksi hintakin kova. Kirjan tilaajat ja maksajat tietävät jo odottaa saavansa "sitä mitä tilaavat", joten sinänsä ihan hieno projekti, mikäs siinä. 

Buenos dias, täältä vaarojen keskeltä!

Kuten arvata saattoi on Mölöpoikien Hintakatalooki ehtinyt herättää tuoreeltaan keskustelua. Ennakkoon oli jo tiedossa että sekä hinnat että lehtien esittelyt aiheuttavat mielipiteiden vaihtoa.

Pöyhösen Hintaopasta ei sitten ennakkoilmoituksista huolimatta ilmestynyt viime vuosikymmenellä, vaikka julkaisupäiväkin oli jo Ensipainoksen etusivulla. Mekin ehdimme jo tilata useita kappaleita ennakkoon. Kun Keskusarkistonkin kokoelman arvo pitäisi arvioida vakuutusta varten ja edellisestä hintaoppaasta on jo lähes parikymmentä vuotta, niin sillä ei juuri hintojen osalta käyttöä ole. Niinpä kun kokoelmaa arvioitiin, niin virisi idea oman oppaan teosta.

Hinnat pyrittiin määrittelemään SILLÄ HETKELLÄ eri nettidivareissa ja muissa myyntipaiokoissa olleiden REAALIAIKAISTEN HINTOJEN mukaan. Eli ensin kirjoitti päätoimittaja Naba eli lehtimerkkien listauksen ilmestyneistä numeroista, joka sinänsä oli jo haastavaa eri lähteiden ja listauksien puutteiden eroavaisuuksien johdosta. Tämän jälkeen säätiön eri jäsenet etsivät hintoja itse kukin tahollaan kaikista mahdollisista nettidivareista ja myyntipaikoista. Jokainen laittoi esimerkiksi Tarzanista eri vuosien myyntihinnat, kuntoluokat ja myyntipaikat, koska kuten kaikki hyvin tiedätte niin osassa nettidivareita on moninkertaiset pyyntihinnat yleiseen tasoon nähden.Lopuksi keräännyimme yhteen ja vertailimme tuloksia.Yli 90% olimme yhtä mieltä hinnoista, luonnollisesti tietyn marginaalin puitteissa. Lopuista lehdistä katselimme vielä yhdessä syyn sille, miksi tulimme eri tulokseen.

Eli nuo hinnat, jotka saimme Katalookiin ovat mielestämme ne hinnat, jotka sillä hetkellä olivat voimassa Suomen myyntipaikoissa. Luonnollisesti kun esimerkiksi vaikkapa Minipokkareiden "Maissilapsista" pyydettiin yhdessä suurimmista divareista pyydettiin K4- kuntoisena yli 50 euroa, niin muualla sen hintahaarukka oli 1-5 euroa. Kumpi on oikein? Päädyimme halvempiin. Ja ne harvat jotka ovat vielä viikon myynnissä ollutta Katalookia lukeneet, ovatkin jo havainneet, että olemme jättäneet joitakin nimikkeitä hinnoittelematta, koska niitä ei puolentoista vuoden projektin aikana kerta kaikkiaan missään ollut myynnissä, eikä mistään ilmestyneestä lähteestä voinut määrittää. Emme ryhtyneet laittamaan meidän tapauksessamme valistumattomia arvauksia. Varmaankin sinne on tullut joissakin sarjoissa virheitäkin, johtuen myynnissä olleiden artikkeleiden vähäisyydestä. Ja kun listasimme lähes 1600 lehtinimikesarjaa ja yli 50 000 lehteä, niin vängällä sieltä on jäänyt huomioimatta joissakin sarjoissa olevat harvinaisemmat ja siten kalliimmat numerot, jota pahoittelemme. Sheriffinkin Morgan Kanen arvon jätimme laittamatta, kun se ei kvaakistakaan selvinnyt...

Mutta mielestämme listauksiimme huoimioitiin sen hetkiset myynti- ja pyyntihinnat ilman mitään henkilökohtaisia näkemyksiä. Kyllä Mölöpojatkin monesti happea eri sarjojen hintojen kohdalla. Huomoiomatta jätimme useinkin huutoneti suhteellisen huikea pyyntihinnat, kun vuoden 1987 Tarzanistakin pyydettiin jotain 120€!

Kun maailma on nykyään usein niin iloton, hektinen ja julmakin paikka, niin mielestämme kaikki se pienikin pilke silmäkulmaan, joka saadaan eri lähteistä, on eduksi. Olisimmehan voineet tehdä vanhan kunnon puhelinluettelon kaltaisen listauksen, mutta kun tämän Katalookin lehdet, jotka esittelimme ovat antaneet meille vuosikymmenten saatossa lukemattomia ilonhetkiä ja unohtumattomia kokemuksia ja muistoja, niin päätimme hyvinkin asiapohjaisten esittelyjen ohella muistella niitä esidigitalisaation aikoja, jolloin mielikuvituksella oli tilaa maailmassa ja tuota mielikuvitusta kaikki ne lukuisat sarjakuvat ja lukulehdet kehittivät. Ei siinä tarvinut kuin mennä ovesta ulos ja seikkailu alkoi. Ei meillä mitään valmiita leluja monestikaan ollut, vaan itse ne piti rakentaa.

Nykyään kun lapsilla on erilaiset älylaitteet suorastaan liimautuneet käsiin kinni, niin kaikenlainen fyysinen leikki ja toiminta on lähes kokonaan loppunut. Samoin on käynyt lukuharrastuksellekin. Moniko on nähnyt viime aikoina kirkassilmäisiä ja innostuneita kymmenvuotiaita tenavia yhä harvenevissa kivijalkadivareissa. Ei me ainakaan. Se löytämisen riemu lehtiä selaillessa ja näiden lehtien tuomat muistot ajoilta paremmilta saivat meidätkin teosta tehdessä suorastaan haltiotumaan ja myönnämme kyllä suoraan, että jotkin jutut lipesivät "ehkä" aiheesta hieman, jutut jotka ovat useinkin varsin traagisia tai tagikomiisia, kuten Der Paksun ensimmäisen Tex Willerin poltto, mummon ostaman Supersarjiksen katoaminen tai pitkään himoitun TV-Dekkari Cannonin aseen sulaminen. Mutta jos nämä edes jollakin tasolla tuovat esille sitä aikaa, jota varmaan useimmat tätäkin sivustoa lukevat ovat eläneet, niin ei siinä mielestämme mitää pahaa ole...

Emme enää häiriköi tämän enempää. Toivottavasti mahdollisimman monet kuitenkin hankkiivat teoksen, ja voivat henkilökohtaisesti päätellä, että toimiiko se. Hinta voi tuntua varsin korkealta, mutta kun se on pienehköpainoksinen omakustanne A4-koossa ja jossa on yli 500 sivua, niin tappiolle tässä kaiken kaikkiaan varmaan jäädään puolentoista vuoden työstä... Mutta tehty mikä tehty!

vaarojen keskeltä savumerkkeilivät
Mölöpojat


 9 
 : tänään kello 06:48:25 
Aloittaja Lurker - Uusin viesti kirjoittanut hannhell
Tästä rievusta pyydetään 20 euroa. Hum?
Onks tää jotenkin joku über-superharvinaisuus?

Timo

Just eilen töissä hinnoittelin liuskoja, Tuon kuntoiselle olisin itte laittanut korkeintaan euron,.  Jos ekaa vuosikertaa. Hävettänyt olisi sekin hinta. Liuskoja liikkuu nykyään vähemmän mutta ne on hankalampia myydä Tex -kirjastojen takia. Eka vuosikerta hienossa kunnossa on  vähän kalliimpaa, mutta tossa kunnossa, huhhuh. Oliskohan olleet jotain 6.- 7. vuosikertaa mitä töissä, en mä niille hyväkuntoisillekaan vitosta enempää laittanut, saattaa sekin olla liikaa.

 10 
 : tänään kello 05:43:11 
Aloittaja seitani - Uusin viesti kirjoittanut seitani
uutta settiä myyntiin.

Sivuja: [1] 2 3 4 5 6 ... 10