Tuoreimmat viestit

Sivuja: 1 2 [3] 4 5 6 7 8 ... 10
21
Aku Ankka ja kumppanit / Vs: Aku Ankan taskukirja
« Uusin viesti kirjoittanut TOSA 23.01.2021 klo 03:10:55 »
Totta, 487 tosiaan oli tuossa välissä vain 15100 kpl myynnillä. Aika jännä miksi tuo myi noin paljon vähemmän muihin verrattuna. Ei tuota oikein selitä tarinat eikä ajankohtakaan.

lainaus Antilta:
"Siinä sai suhteellisen edulliseen hintaan sivumäärällisesti paljon luettavaa. Myyntiä saattaa myös nostaa täysin sisältöön liittymättömät asiat, kuten se että kyseessä oli 50-vuotisjuhlajulkaisu ja poikkeuksellisen paksu numero. Siis keräilymielessä halutaan omistaa kaikkien aikojen paksuin taskari."

Suhteellisen edulliseen hintaan luettavaa joka kaikilla kaikki taskarit omistavilla jo on ja ainakin itse keräilymielessä luopunut jo kaikista noista taskareista joissa on vain pelkkiä uusintoja ja lopettanut pelkkiä uusintoja sisältävien ostamisen edes kirpparilta. Useammat divaritkaan ei tahdo noita numeroita ottaa vastaan edes vaihdossa. Todellinen 50-vuotisjuhlajulkaisu olisi ollut julkaista taskari jossa on 50 vuoden aikajaksolta aiemmin suomessa julkaisemattomia tarinoita. Toki vain minun mielipide ja hyvä että noin moni on ollut tyytyväinen uusintoihin ja varmasti saadaan niitä sitten jatkossakin teemanumeroissa kun on ollut noin suosittu.
22
Top 20 yhteenlaskettuna 34740kpl

Listassa on 23 julkaisua, koska 20. sija on jaettu. Eli kolme viimeistä pitäisi jättää summasta pois, varsinkin jos vertailee kokonaisuutena kahtakymmentä myydyintä vuosien välillä.

Lainaus
10/20 ihan outoja minulle. Kaikki uutiset sarjakuvista pyrkinyt aina lukemaan ja kvaakissa päivittäin eikä silti kuulosta tutuilta.

Sarjakuvalistauksia-sivustolla on RSS-syötteitä, niitä seuraamalla tietäisit kaikista.
23
Aku Ankka ja kumppanit / Vs: Aku Ankan taskukirja
« Uusin viesti kirjoittanut Antti Peltola 23.01.2021 klo 02:37:25 »
Miten ihmeessä myydyin taskari voi olla se jonka kaikki tarinat oli jo aiemmin julkaistu jossain muussa julkaisussa?

Siinä sai suhteellisen edulliseen hintaan sivumäärällisesti paljon luettavaa. Myyntiä saattaa myös nostaa täysin sisältöön liittymättömät asiat, kuten se että kyseessä oli 50-vuotisjuhlajulkaisu ja poikkeuksellisen paksu numero. Siis keräilymielessä halutaan omistaa kaikkien aikojen paksuin taskari.

Lainaus
Muuten näyttää taskarien myyntilukemat olevan noin 20000 ja uusimpia ei vain ole vielä listaukseen mennessä myyty yhtä paljon kuin vanhempia ja siksi niissä lukemat pienempiä.

Esimerkiksi taskari 487 oli jo ehtinyt poistua myynnistä joulukuun alussa joten sen kokonaismyynti on tuossa. On niissä siis tuhansien kappaleiden verran vaihtelua kuitenkin.

Vuoden päästä selviävät lukemat ovatkin sitten mielenkiintoisempia. Ei ole juhlavuotta kuten nyt oli ja varsinkin taskarin 500 jälkeisten pokkarien myynti ehkä kertoo jotain siitä, kuinka moni lopettaa keräämisen kyseiseen tasanumeroon eli saa tarpeekseen.
24
Aku Ankka ja kumppanit / Vs: Aku Ankan taskukirja
« Uusin viesti kirjoittanut Keuhko 23.01.2021 klo 02:18:33 »
miten ihmeessä myydyin taskari voi olla se jonka kaikki tarinat oli jo aiemmin julkaistu jossain muussa julkaisussa? Kuka innostuu uusinnoista ja miksi? Pari kertaa tuota selannut enkä mitenkään saanut tunnetta että olisi pitänyt ostaa.

Jos tätä koittaa miettiä vähemmän vihkiytyneen Disney-harrastajan näkökulmasta, niin ehkä monille tuossa on ollut vaan tavallista paksumpi pokkari ankkahuttua. Tuskin kovin merkittävä osa kansasta on lukenut noita tarinoita ennestään, saati harmistuisi vaikka joku viimeksi lapsena luettu tarina sattuisikin tämän myötä palaamaan mieleen.
25
Aku Ankka ja kumppanit / Vs: Aku Ankan taskukirja
« Uusin viesti kirjoittanut TOSA 23.01.2021 klo 01:55:30 »
miten ihmeessä myydyin taskari voi olla se jonka kaikki tarinat oli jo aiemmin julkaistu jossain muussa julkaisussa? Kuka innostuu uusinnoista ja miksi? Pari kertaa tuota selannut enkä mitenkään saanut tunnetta että olisi pitänyt ostaa.

Joulutaskari on löytänyt tiensä varmaan joululahjaksi joka nostanut lukemia. Itse sain myös tuon joululahjaksi. Muuten näyttää taskarien myyntilukemat olevan noin 20000 ja uusimpia ei vain ole vielä listaukseen mennessä myyty yhtä paljon kuin vanhempia ja siksi niissä lukemat pienempiä.

Vielä pari vuotta sitten sai helposti 1-2€/kpl ostettua kaikki uusimmat taskarit kirppareilta mutta nykyään ne ovat kirppareilta hävinneet täysin. Osaltaan kertoo siitä että ostajia vähemmän ja niitä ostajia jotka lukemisen jälkeen laittavat myyntiin on tippunut matkalla pois. Pitääkö oikeasti 20 vuoden tauon jälkeen alkaa ostamaan taskareita kaupasta

26
Top 20 yhteenlaskettuna 34740kpl

vs

2, Aino Havukainen ja Sami Toivonen: Tatu ja Patu - Kovaa menoa kiskoilla, Otava, 35900

aika surullista että yksi myy enemmän kuin 20 yhteensä :(

Toisaalta eipä yksikään näistä ole löytänyt tietään minun hyllyyni vaikka noin 37 vuotta on tullut harrastettua sarjakuvia laidasta laitaan. 10/20 ihan outoja minulle. Kaikki uutiset sarjakuvista pyrkinyt aina lukemaan ja kvaakissa päivittäin eikä silti kuulosta tutuilta
27
Kuuleman mukaan Minna Sundberg myi viime vuonna Kickstarterissa 4000 kappaletta SSSS:n kolmatta kirjaa.

Timo

Kampanjan sivulta käy ilmi hyvin yksityiskohtaisesti, kuinka moni on mihinkin tarjolla olleista vaihtoehdoista tarttunut. Osa osti sen kautta kaksi tai kaikki kolme julkaistua kirjaa, ja pieni osa meni sähköisessä muodossa.

Hyvä lisäys virallisia lukuja kauhistellessa on tosiaan myös tämä puoli, että perinteisten kanavien rinnalla on myös uusi, tilastoissa näkymättömiin jäävä osuus.
28
Lännensarjakuvat / Vs: Sinitakit
« Uusin viesti kirjoittanut Jukka Laine 22.01.2021 klo 23:36:31 »
Jos muistatte Niilo Pielisen sivun, jossa Niilo pukeutui kenguruksi, niin kenguru oli toinen nimihenkilö Lambilin vanhemmasta sarjasta ennen Sinitakkeja.
29
Ihan hirveä taulukko. Kaik' on mänt.

Erityisen ilkeältä tuntuu, että kaunokirjallisuuden myynti on koronavuonna noussut reilusti ja äänikirjojen myynti kaksinkertaistunut, sen sijaan sarjakuvan myynti on laskenut (taas) romahdusmaisesti.

Kaunokirjallisuuden myynti nousi euromääräisesti 10,5 %, sarjakuvan myynti laski -16,5 %.

Lähde: Neljännesvuositilasto 2020Q1-Q4

Manga sentään pitää sarjakuvan hengissä, vielä, Disney-kirjojen ohella. Onneksi on ne.

Mutta on tämä katkera kalkki juotavaksi, joka perhanan vuosi. Mitään muuta ei tuossa tilastossa myydä niin vähän kuin sarjakuvaa.

30
Ei mitenkään odottamaton tilasto. Ja kun vertailee taskarien myyntitilaston kanssa
https://www.kvaak.fi/keskustelu/index.php/topic,1710.msg534192.html#msg534192
Huomaa kokonaislukujen valossa että trendi on sama.
Taskukirjat ovat kivijalkakaupoissa, kioskeissa ja hypermarketeissa siinä proteiinivalmteiden ja älykellojen välissä ennen adresseja.
Kirjakaupat kätkevät muut paitsi sen"kuumaa juuri nyt" nimikkeen sinne tiimari-hörsökkeiden joukkoon.

Ydinryhmä l. sarjakuvaharrastajat ostavat toki noita.
Mutta odottaen aleja ja halvinta tarjousta. Tietty.

Kehitys on tietoinen ja valittu.
Aivan samalla tavoin kuin kotimaisen elokuvan voi jakaa sotaan, puskafarssikomediaan ja valtaosin paskaan draamaan voi sanoa ettei kotimaiseen sarjakuvaan pääse kuin Helsingin Sanomien kautta tai kun uraa on vähintäänkin 15 vuotta.

Hohtimia ei kannata nakata kaivoon, tilanne elää ja kasvaa.
Korona vaikuttaa tässäkin, joskin kirjakaupat ilmoittivat myynnin kasvusta.
https://yle.fi/uutiset/3-11698133

Editoitu idioottimaisen autocorrectin muokkauksia.
Sivuja: 1 2 [3] 4 5 6 7 8 ... 10