Tuoreimmat viestit

Sivuja: 1 2 3 [4] 5 6 7 8 9 10
31
Strippi- ja sanomalehtisarjakuvat / Vs: Scorchy Smith projekti
« Uusin viesti kirjoittanut Sampsa Kuukasjärvi 16.07.2024 klo 17:14:35 »
Joo. On vaikeaa löytää tarpeeksi ostajia, koska ei ole enää kovin tunnettu. Menisi ehkä jossakin historiallisten sarjakuvien albumisarjassa, jossa tulisi myös muuta, tunnetumpaa tavaraa. Silloin moni tutustuisi myös siihen taikka hommaisi sen periaatteesta täyden sarjan keräämisen takia. Myös markkinoinnin pitäisi toimia hyvin. Itse ostaisin.

Scorchy Smithillä on myös lyhyt oma ketjunsa.
32
Toimintasarjakuvat / Vs: Korkeajännitys
« Uusin viesti kirjoittanut Sampsa Kuukasjärvi 16.07.2024 klo 17:07:31 »
Joo. Vanhoja korkkareita, ainakin 70-luvulta alkaen, on melko helppoa hankkia. Ei pitäisi julkaista niiden uusintoja. Minusta aivan sama juttu on Mustanaamioissa. Ilmeisesti sinulla kuitenkaan ei ollut noita tarinoita ennestään, koska et tunnistanut niitä?
33
Lännensarjakuvat / Vs: Hopeanuoli -lehti
« Uusin viesti kirjoittanut Sampsa Kuukasjärvi 16.07.2024 klo 17:04:44 »
En minäkään löydä kuvia läheskään kaikkien saksalaisten lehtien sisäsivuista, mutta pystyn päättelemään lehtien kansista jotakin. Esimerkiksi Hoppari 6/79:n seikkailussa on talvi ja Pekka taistelee harmaakarhua vastaan. Tällainen kansikuva on Silberpfeil 204:ssä. Talviseikkailuja on niin vähän, että 6/79:n tarinan on pakko olla siitä.

Minulla myös on listaus saksalaisista uusinnoista. Silberpfeilin myöhemmistä numeroista siis löytyy aiempien lehtien tarinoita. Lisäksi monien myöhempien saksalaisten lehtien kansiteksteissä lukee tarinan olennaisia tapahtumia monta lausetta, joiden perusteella voin päätellä tarinan pelkistä teksteistä.

Homma etenee ihan hyvin. Olen nyt selvittänyt noin 110 numeroa, ja 16 muuta on selvitetty todennäköisesti, mutta ne vaativat vielä vahvistuksen.

Ratsujen nimet tulivat näköjään norjasta, mutta suomentajien olisi pitänyt merkitä käyttämänsä nimet muistiin.

Pekan hevonen on suomeksi useimmiten Kotkansilmä, joten sitä voitaneen pitää virallisena nimenä. Kuitenkin ainakin kerran se on Haukansilmä (numerossa 21/85) ja jopa myös Rusko (numerossa 12/83).

Nopsajalka-nimi on varmaan tullut kun on nopeasti pitänyt keksiä jokin sana, joka kuvaa hevosen nopeutta. Sana on huono, koska monilla intiaanien ystävillä tulee mieleen Nopsajalka-seikkailuromaanit. Se vaihdettiinkin Hopeanuolessa suhteellisen pian Ukkospilveen.
34
Toimintasarjakuvat / Vs: Korkeajännitys
« Uusin viesti kirjoittanut Janne 16.07.2024 klo 10:19:38 »
Nyt lehtipisteissä olevassa korkkarissa 4E/2024 eli Petturin viitta on sekä Gordon Livingstonen että Victor de la Fuenten tarina. Eli periaatteessa parasta A-luokkaa. Mutta kumpikin niistä on uusintoja 1970-luvulta. Kersantti Kiven palstalla annetaan ymmärtää, että kaikki pokkarin tarinat olisivat uusintoja. Missään muualla tätä ei mainita. Eli pitääkö tässä nyt alkaa lukea ensin Kersantti Kiven palsta marketissa, että tietää, onko näissä uusintoja? Jos siis ylipäätänsä näitä onnistuu löytämään jostain marketista. Ihmetyttää lujasti, että miksi uusintoja, koska kummaltakin mainitulta piirtäjältä on roppakaupalla Suomessa julkaisemattomia tarinoita. Kuten myös esimerkiksi Jorgelta. Ja olen vieläpä lähettänyt Egmontille monellekin henkilölle listan näistä mestaripiirtäjien julkaisemattomista tarinoista. Tunnen itseni huijatuksi ja 8,95€ meni kuin kankkulan kaivoon.
35
Kolmekymmentäkahdeksan ikävuotta tuli täyteen tänään ja profiilissani on jälleen kakkua!

Kolmekymmentäyhdeksän ikävuotta tuli täyteen tänään ja profiilissani on jälleen kakkua!Joten ilonaiheeni sarjakuvantekijänä kuluneelta vuodelta: Päiväkirjani -sarjan osat kolme ja neljä ovat nyt ilmestyneet! Ja ne ovat nerokkaita, kuten aiemmatkin. Olen niihin todella tyytyväinen.
Päiväkirjani #3: Väliaikainen otsikko
Päiväkirjani #4: Perustuu tositapahtumiin

Sotakamreerikin tuli kauppoihin, ja oli omassa genressään myöskin vallan mainio!
Sotakamreeri Reino Lehväslaiho

Projektit tästä eteenpäin ovat vielä vähän auki, mutta välillä on hyvä lepäilläkin. Sekä unohtaa soittaa takaisin eräälle täälläkin vierailevalle henkilölle...

Iloitaan nyt myös siitä, että tänne tuli välissä useampikin ilonaihe, joten iloisuutta on jo joka paikassa!
36
Toimintasarjakuvat / Vs: Teräsmies
« Uusin viesti kirjoittanut TOSA 15.07.2024 klo 22:40:42 »
Tuli kesälomalla ostettua Christopher reeve superman collection jossa oli näitä animaatioita lisukkeina. Nyt tiedän minäkin mistä sarjasta puhuitte aiemmin. Kyllähän niitä katsoi. Vähän ihmetytti kun alussa mainitaan että teräsmies on kotoisin teräsmiesten planeetalta.

Tuokin selvisi nyt kun tuli luettua superman 1-12 ja noinhan teriksen voimat tosiaan selitetään että on kotoisin huippuunsa treenattujen teräsmiesten planeetalta. Mikään partiopoika ei teräsmies kyllä noissa tarinoissa ole. Useimmiten konnat kuolevat joko teräsmiehestä kimpoaviin luoteihin, ohjuksiin, dynamiittiin tai muuhun räjähtävään. Jos Lois on vaarassa niin silloin teris kyllä nappaa ne kiinni supernopeudella mutta roistojen kanssa se ei kiinnosta. Jättääpä roistoja myös tippumaan esim vuorelta kuolemaansa. Teräsmiehen toiminnasta/toimattomuudesta johtuen ehtii noiden numerojen aikana useampi kymmenen roistoa kuolemaan.
37
Strippi- ja sanomalehtisarjakuvat / Vs: Scorchy Smith projekti
« Uusin viesti kirjoittanut Timo Ronkainen 15.07.2024 klo 19:00:41 »
Erityisen tärkeä sarjakuva seikkailusarjojen varhaisen kehityksen kannalta. Harmi vain on suuremmalle suomalaiselle yleisölle tuiki tuntematon ja iso riski julkaisijalleen.
Toivoisin toki tätäkin suomennettavan.

Timo
38
Strippi- ja sanomalehtisarjakuvat / Vs: Scorchy Smith projekti
« Uusin viesti kirjoittanut sarja 14.07.2024 klo 18:13:54 »
Toivottavasti saadaan jossain vaiheessa suomeksi. Kiinnostaisiko?
39
Strippi- ja sanomalehtisarjakuvat / Vs: Scorchy Smith projekti
« Uusin viesti kirjoittanut sarja 14.07.2024 klo 18:10:03 »
John Terry, Noel Sickles ja Milton Caniff. Scorchy Smith on taiteilija John Terryn luoma amerikkalainen seikkailusarjakuva, joka ilmestyi  ensimmäisen kerran 17.3.1930. Katsotaan, että löytyykö innokkaita.
40
Lännensarjakuvat / Vs: Hopeanuoli -lehti
« Uusin viesti kirjoittanut Oiyahe 14.07.2024 klo 12:21:47 »
Projektini etenee nyt 10–20 selvitetyllä tarinalla per päivä. Työ ei ole vaikeaa, mutta aikaa kuluu.

Erinomaista työtä. Koitin itsekin noita selvittää, mutta en oikein tahdo löytää oikeita julkaisuja.

Hopeanuolen hevosen nimestä. Ilmeisesti lehden lukijat olivat ihmetelleet ratsun eri nimiä jo varhain, sillä lehden 21/79 palstalla joku kysyy, onko Hopeanuolen hevosen nimi Nopsajalka vai Ukkospilvi. Vastaus kuuluu: ”Hopeanuolella, niin kuin muillakin preeriasotureilla, oli käytössään useampiakin hevosia. Sankarimme omistaa Ukkospilven, Nopsajalan sekä monia muitakin hevosia, joita hän käyttää eri tarkoituksiin. Ukkospilveä Hopeanuoli käyttää ehkä useimmiten hevosen hyvien ominaisuuksien vuoksi.”

No joo. Kyllä tuo mustangi on selvästi sama valkoinen. Ihan alussa lehdessä käytettiin Nopsajalka-nimeä, mutta myöhemmin Ukkospilveä. Nopsajalka-nimeen ei enää palattu myöhemmin.

Itse uskon, että kyse on vain suomalaisten kääntäjien huolimattomuudesta. Hopeanuolen numerossa 23/81 eläimen nimi muuttuu jopa vierekkäisillä sivuilla: sivulla 52 se on Myrskytaivas ja seuraavalla sivulla Myrskytuuli.

Hesten til Sølvpilen het Tordensky.Hesten til Falk het Ørnøye, og hesten til Månestråle het Jill.

Tuollainen tieto löytyi netistä. En ole varma miten nuo käännetään. Koitin selvittää käännösohjelmien avulla. Kuunsäteen hevonen on tietysti selvä eli Jill. Pekan hevonen ilmeisesti Kotkansilmä. En tiedä miten Hopeanuolen hevonen käännetään norjasta. Olisko se Ukkosmyrskypilvi? Tuo voisi selittää Ukkosmyrskyn ja Myrskypilven sekaannuksia, mutta Nopsajalkaa tuosta ei varmasti saa.

Sivuja: 1 2 3 [4] 5 6 7 8 9 10