Uutiset | Teksti: Reijo Valta | Julkaistu: 16.04.2018 klo 22:20:07 | Luettu: 730 kertaa

Porissa juhlitaan sarjakuvaa toisen kerran

Porin toiset sarjakuvafestivaalit järjestetään tulevana viikonloppuna 20.-21.2018 Porin pääkirjastossa. Pääesiintyjinä ovat Petri Hiltunen, Jope Pitkänen ja Milla Paloniemi.

Virallista ohjelmaa festivaaleilla on perjantaina 14-19 ja lauantaina 9-17. Festivaalin päänäyttelyinä on Outi Mentulan poliittisia pilapiirroksia otsikolla Epäluottamusmies, Jouko Nuoran Nani Cowgirl 20 vuotta ja Jopen Juhlanäyttely. Näyttelyitä on myös Porin kansalaisopistolla (sarjakuvakurssin satoa) ja Info-kirjakaupassa (Miha Rinne).

Perjantai alkaa Jopen näyttelyn avajaisilla ja Jouko Nuoran haastattelulla, ja se päättyy Milla Paloniemen ja Petri Hiltusen jututukseen. Lisäksi puhutaan muun muassa Talvisota-värityskirjasta. Lauantaina Hiltunen esitelmöi historiasarjakuvista, ja Tuomas Myllylän Pakanat julkistetaan. Jaana Suorsa kertoo Äijäsarjakuvista ja JinSei järjestää anime- ja mangavisailun. J. Tilsan Julma Jytä saa esittelyn.

Lauantaina nähdään myös animaatiota. Pariin otteeseen esitetään Juho Sihvosen ja Annamari Kinnusen filmi Karl Magnus & Helvetin Viimeinen Vitsaus.

Ohjelmaan voi tutustua netissä.* Porin sarjakuvafestivaaleista voi keskustella Kvaakissa

Tekstissä esitettyjen kuvien, tuotemerkkien ja hahmojen tekijänoikeudet kuuluvat haltijoilleen. Itse tekstin tekijänoikeudet ja -vastuut kuuluvat kirjoittajalle. Tekstiä lainatessa pyydämme ilmoittamaan vähintään kirjoittajan ja palvelun nimen, online-lainauksissa myös linkin palveluun tai suoraan tähän tekstiin.

Bookmark and Share

Mainos:

Yhteistyössä:
© Copyright Kvaak.fi - sarjakuvaportaali