Ja jos nyt kerran pidettiin seminaari aiheesta, niin oisiko pitänyt jättää kirjoittamatta siitä?
Kenties pitäiskin puhua yhteiskunnallisesta tms. sarjakuvasta joka käsittelee naisten (ja miesten) asioita eri näkökulmista. Naiset todennäköisesti haluavat tehdä enemmän omasta näkökulmastaan näitä juttuja. Olisiko sitten "feminististä sarjakuvaa". Miehet piirtänevät enempi sitten sotaa ja seikkailua ja pottunokkia
Naisen piirtämä Mustanaamio-seikkailu ei liene naissarjakuvaa, ellei siihen käsikirjoittaja jotain sen suuntaista näkökulmaa tuo. ?
Timo
Seminaarista ehkä just ja just, mutta mielestäni ei pitäisi erotella miesten ja naisten tekemää sarjakuvaa mitenkään erilleen. Naiset ja miehet tekevät erilaisia juttuja mutta tekevät myös samanlaistakin shittiä, eli mielestäni vieläkin teosta ja tekijää pitäisi vain ja ainoastaan katsoa itsenäisenä tapauksena. Jos taiteilija on nainen, niin sitten hän on. Sama miehen kanssa. Mies- ja naissarjakuva tuntuvat nyt vain luokitteluna vähän hölmöltä ja uusin Sarjainfo tältä osin.
Hmm, mitenkähän tän nyt pukis sillain järkevästi. Mua ei kiinnosta onko tekijä mies vai nainen, vaan se itte tarina ja tuote (tai sitten persoona tarinan takana yksilönä). Toivon että tälläisissä asioissa vihdoin päästäisiin eroon siitä että kumpi sukupuoli on tehnyt mitäkin. Eri asia jos naisia esim. systemaattisesti syrjittäisiin apurahahakemuksissa tai dissattaisiin medioissa rankemmalla kädellä vähempiarvoisena, mutta en ole tälläistä nähnyt vaan kokenut naiset ja miehet tasa-arvoisina tekijöinä, eli sarjakuvataiteilijoina. Voisiko sanoa että hämmennyin huomatessani että tälläistä luokittelua harrastetaan vielä suomessa vuonna 2011.
Tämä on nyt siis jo enemmän yleistä ihmettelyä kuin juuri uusimpaan numeroon tähdättyä kritiikkiä, se enemmänkin taisi nyt vain pistää ajattelemaan.