Arvostelu Roope-setä -lehdestä 4/11:
Kansi ilahduttaa, sillä sen tekijämies on Enrico Faccini, jolta en muistakaan aiemmin nähneeni kansitaidetta.
Ilmeisesti toimitus on tehnyt perinteen siitä, että joka lehden yläosassa täytyy lukea jokin ylistävä kommentti. Tällä kertaa kommentti on "Tasan 100 sivua!", joka tuntuu typerältä, mutta saa selityksen heti seuraavalla sivulla. Ropsu on kokenut uudistuksen; lehti "painetaan nyt paremmalle paperille, josta värit loistavat kirkkaampana". Uusi paperi saa myös lehden näyttämään ohuemmalta. Vertaillessani uutukaista aiempiin numeroihin, päädyin tulokseen, jonka mukaan paperi on todellakin laadukkaampaa ja värit todellakin loistavat kirkkaampana. Myös Ropsun tavanomaisesta hajusta on päästy/jouduttu eroon. Tämä nostalginen (ja outo?) haju oli huumaavan hurmaava yhtä lehteä lukiessa, mutta useamman lehden ollessa samassa paikassa hajusta tulee hirveä. Uusi haju erottuu vasta kunnolla lehteä nuuhkiessa ja mieleen tulee Mini-Taskarin haju.
Sitten nokat kohti tarinoita. Bensiinibakteerit on Giorgio Pezzinin ja Giovan Battista Carpin tekemä Kuukauden klassikko vuodelta 1988. Tarinasta löytyy pieniä aiheita moitteille, mutta pääasiassa siitä jää hyvä maku. Carpin piirrokset vaikuttavat jo hieman väsähtäneiltä, mutta ei voi mitään, sarja vain on mainio!
Naamiaishuveja on Enrico Faccinin käsialaa sekä juoneltaan että piirroksiltaan. On Faccinilta parempaakin nähty, muttei tätäkään voi huonoksi sanoa.
Uusille urille on hieman vanhempi tarina Nino Russolta ja Stefano Intiniltä. Intinin tyyli eroaa paljon nykyisestä. Juonessa ei ole mitään moitittavaa, mutta piirrokset jättävät jälkeensä oudon tunteen. Pitäisikö tätä nyt kehua vai haukkua? Koska en keksi pahaa sanottavaa, päätän tilanteen Intinin eduksi.
Bruno Concina ja Alberto Lavoradori harrastavat Vaihtokauppoja. Tämän juoni jää hieman alemmalle tasolle, eivätkä piirroksetkaan loista. En ole ikinä pitänytkään Lavoradorin tyylistä.
Takasivun yksisivuinen on Silvia Gianattin ja Carlo Limidon keskivertotasoinen Faksi.
Lehdessä julistetaan kansi- ja tarinaäänestysten parhaat. Lisäksi mukana on dekkaria, tietotoimistoa, Donald Soffrittin Pikku-Akua sekä Marco Rotan kaunista kädenjälkeä keräilykuvan merkeissä.
Yhteenveto: Ei missään tapauksessa huono lehti, mutta ei kyllä erityisen loistavakaan. Päätyy taatulle keskivertotasolle, mutta sen asteikolla kohoaa korkeuksiin.
EDIT: Tärkeä lisäkommentti lisätty.