Sarjakuvantekijät ry on jakanut apurahoja ja tunnustusta. Vuoden Sarjakuvateko 2020 -palkinnon saa Limingan taidekoulun sarjakuvalinja.
Limingan taidekoulun sarjakuvalinja täytti viime vuonna 20 vuotta. Sarjakuvatekijöiden perinteinen kunniapalkinto suomalaista sarjakuvakulttuuria edistäneestä teosta sarjakuvalinjalle julkistettiin 27.3.2021. Palkinto, jättiläiskokoinen sivellin, luovutetaan myöhemmin koronan hellittäessä.
Limingan sarjakuvalinja on Suomen pisimpään toiminut sarjakuvan tekemiseen keskittynyt koulu. Se aloitti toimintansa elokuussa 2000. Parhaimmillaan siellä on opiskellut 40–50 oppilasta kahden vakituisen opettajan ja vierailijoiden johdolla. Pääsykokeita ei ole, vaan opiskelijat valitaan ilmoittautumisjärjestyksessä. Linja on kaksivuotinen, mutta opiskella voi myös yhden tai useamman vuoden.
Sarjakuvatekijöiden hallitus perusteli päätöstään seuraavasti:
Limingan taidekoulu on perustettu 1892 Limingan kansanopiston nimellä. Taidekouluksi se on muotoutunut 1960-luvulla. Nykyään vapaana kansanopistona toimivassa koulussa on myös kuvataidelinja, teatterilinja ja vapaalinja. Siellä järjestetään myös avoimen yliopiston kursseja ja erilaisia lyhytkursseja.
Kahden vuosikymmenen aikana sarjakuvalinjalla on opiskellut suuri määrä sarjakuvien tekemisestä kiinnostuneita nuoria ja myös vanhempia taiteilijoita, joiden joukossa on useita tunnetuiksi tulleita sarjakuvantekijöitä. Sarjakuvalinjan hengen loi sen ensimmäinen opettaja Keijo Ahlqvist, joka painotti erityisesti uuden luomista ja opiskelua laaja-alaiseksi taiteilijaksi. Ahlqvist sovelsi myös itse epäsovinnaista tyyliään, sillä jäätyään opetustöistä opintovapaalle hän ilmoittautui sarjakuvalinjan opiskelijaksi. Opettajina ovat toimineet myös Anna Karjula, Jukka Kostet, Ville Ranta ja Petteri Tikkanen, nykyään Tessa Astre ja Mikko Jylhä. Lisäksi Limingassa on käynyt monia vierailevia opettajia.

Limingassa on viime vuosina järjestetty kansainvälisiä sarjakuvataiteilijoiden residenssejä yhteistyössä Oulun sarjakuvakeskuksen kanssa. Residenssitaiteilijoita on ollut Suomen lisäksi Egyptistä ja USA:sta.
Sarjakuvalinja on julkaissut vuosittain yhteisjulkaisuja tai opiskelijoiden omia pienlehtiä. Koostekirjojen teemoina ovat olleet mm. seitsemän veljestä, maailmanhistoria, maailmanparannus tai mörmörutto. Työn alla oleva vuoden 2021 julkaisu perustuu Juha Hurmeen tekstiin Limingan ihmeestä, eli sisällissodan aikana Limingassa tehdystä hyökkäämättömyyssopimuksesta.
Limingan sarjakuvalinja on luonut oman linjansa opetuksessa ja kasvattaa nimenomaan taiteilijoita, sekä kannustaa kokeilemaan ja rikkomaan rajoja. Sarjakuvantekijät ry toivottaa palkinnon myötä Limingan sarjakuvalinjalle pitkää ikää ja intoa jatkossakin.

Pätkä-apurahat 2021
Sarjakuvantekijät ry jakaa vuosittain apurahoja varoista, joita kertyy jäsenten yhdistykselle luovuttaman valtakirjan perusteella Kopioston jakamina tekijänoikeuskorvauksina sarjakuvien kopioinnista. Vuonna 2020 Sarjakuvantekijät ry:lle tulleista kopiostokorvauksista jaettiin 28 pätkä-apurahaa, yhteensä 70 900 euroa.
Avi Heikkinen
Sarjakuva-albumin käsikirjoitus ja kuvakäsikirjoitus, 3000 e.
Kristian Huitula
Taiteellinen työskentely, 3000 e.
Juliana Hyrri
Sarjakuvakirjan piirrostyö, 3000 e.
Petri Hänninen
Sarjakuva-albumin käsikirjoitus, 3000 e.
Milja Komulainen
Sarjakuvakirja, 2000 e.
Ilpo Koskela
Sarjakuvaromaanin piirtäminen, 3000 e.
Mika Koskinen
Sarjakuvaromaanin käsikirjoitus, 3000 e.
Aapo Kukko
Sarjakuvaromaani, 3000 e.
Elina Lahdenperä
Sarjakuva-albumin painokulut, 1100 e.
Heidi Lintula
Sarjakuvateoksen piirtäminen, 3000 e.
Emmi Nieminen
Sarjakuvan painokustannukset, 500 e.
Essi Nieminen
Sarjakuva-albumi, 3000 e.
Hans Nissen
Sarjakuvalehden piirtäminen, 3000 e.
Niko-Petteri Niva
Sarjakuva-albumin käsikirjoitus, 1000 e.
Tiina Paju
Sarjakuvateos nettiin, 3000 e.
Sampsa Pirtola
Erkki Pirtolan sarjakuvatuotannon julkaisu, 3000 e.
Kari Puikkonen + työryhmä
Sarjakuvaromaanisarja, 4000 e.
Anna Raatikainen
Sarjakuva-albumi, 3000 e.
Aapo Rapi
Lehden julkaisu, 3000 e.
Henna Räsänen
Sarjakuvateos, 3000 e.
Tiia Salmelin
Sarjakuva-albumin painokustannukset, 2000 e.
Juho Sihvonen
Sarjakuva-albumi ja näyttely, 2000 e.
Tuomas Tiainen
Sarjakuvakirja, 2500 e.
Juhani Tolvanen
Kirja IS:n kuukauden kotimaisesta, 2000 e.
Kaarina Uimonen
Sarjakuva-albumin käsikirjoitus, 2000 e.
Emmi Valve
Sarjakuvapienlehtinäyttely, 800 e.
Johanna Vehkoo
Sarjakuvaromaanin käsikirjoitus, 3000 e.
Mikko Väyrynen
Sarjakuva-albumin visuaalinen toteutus, 3000 e.
Kvaak onnittelee!
Sarjakuvatekijöiden sarjakuvateko- ja apurahatiedote
Kvaakissa voi keskustella Sarjakuvantekijöistä