Tällaisia kysymyksiä olen itse miettinyt lukiessani sotasarjakuvia. En tiedä sopivatko esitettäväksi Korkkarin tekijälle. Ehdotuksia:
Missä määrin olet joutunut painimaan omassa mielessäsi sen kanssa, ihannoiko sarjakuvasi liiaksi militarismia ja sodan arvomaailmaa yleensä ? Jos yrität välttää militarismin ihannointia, miten sen käytännössä teet ?
Entä toiseen suuntaan,
millaisen suhteen haluat sarjakuvillasi ja sodanvastaisuudella olevan ? Onko pasifismilla sijaa töissäsi. Jos on, kuinka ja missä määrin haluat sen näkyvän ?
Oletko miettinyt konkreettisia keinoja, joilla pyrit välttämään sitä että sodan traagisuus typistyy töissäsi pelkäksi kevyeksi seikkailuviihteeksi ?
Oletko miettinyt konkreettisia rajoja joiden yli et halua mennä, sen suhteen miten haluat sodan, sotilaan ja armeijan töissäsi esittää ?
Missä määrin koet historiallisen todenmukaisuuden tärkeäksi sotasarjakuvissa ? Historiasta on etenkin sotien suhteen tunnetusti monta versiota. Oletko kokenut ulkopuolisilta tahoilta painetta tapahtumien esittämiseksi jossakin tietyssä valossa ? Mikäli olet kokenut, millaista paine on käytännössä ollut ?
Mitä neuvoja antaisit aloittelevalle sotasarjakuvan tekijälle ? Millaista sinun mielestäsi on hyvä sotasarjakuva ? Entä mitkä näet sotasarjakuvan suurimmiksi sudenkuopiksi ? Onko jotakin erityistä, josta pidät ja toisaalta josta et pidä sotasarjakuvissa ?