Kvaak.fi - keskustelu

Sarjakuvantekijöiden keskustelut => Julkaisu, markkinointi, tekijänoikeudet ja palkkiot => Aiheen aloitti: Petri Aarnio - 06.01.2019 klo 14:10:28

Otsikko: Kvaak kustannus / Kvaak Kirja
Kirjoitti: Petri Aarnio - 06.01.2019 klo 14:10:28
Onko koskaan pohdiskeltu voisiko Kvaak toimia kustantajana?
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus???
Kirjoitti: Miqz - 06.01.2019 klo 14:49:36
Joukkorahoituksesta puhuttiin joskus (http://www.kvaak.fi/keskustelu/index.php/topic,3149.msg489435.html#msg489435 Joukkorahoituksesta puhuttiin joskus), lupauduin toimimaan mesenaattina, mutta hommaa ja ideaa kai pidettiin pääosin foorumilaisten mielestä liian hankalana.

Muoks: Linkki lisätty.
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus???
Kirjoitti: VesaK - 06.01.2019 klo 14:52:59
Idea on sinänsä hyvä, mutta se vaatii sitoutumista työhön vähintään kahdelta ihmiseltä. Rahaa ei tarvita aivan niin paljon kuin monet luulevat, jos nyt ei haluta julkaista kaikkea väreissä ja vasikannahkaisissa kansissa. Joukkorahoituspohjainen julkaiseminen saattaisi toimia. Ehkä. Se on helpottunut ja tullut ihmisille tutummaksi viime vuosina.
Ongelma on teosten levitys. Suuria painoksia eli yli 500 kpl per nimike tuskin kannattaa tehdä, ellei ole sopivaa varastotilaa seuraaviksi 50 vuodeksi. Se taas merkitsee sitä, että tekijänpalkkion, toimituksen ja painatuksen jälkeen rahaa on plus miinus nolla muuhun kuin guerillamarkkinointiin tms.  
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus???
Kirjoitti: STD - 06.01.2019 klo 19:10:53
Mielenkiintoinen idea. Kvaakhan olisi jo heti edes jonkinlainen brändi.

Jos painos on 500 kpl, niin ainakaan kotimaisen sarjakuvantekijän palkkio esim. vuoden tai puolen työstä ei paljon päätä hivele. Käännösalbumeissa vaatimatonkin myynti voinee antaa asianosaisille sen verran rahaa, että ei tarvitse mennä miinukselle, ainakaan tolkuttomasti.

Toki jos toiminnan tarkoituksena on vain harrastella ja myydä yksi opus siellä ja toinen täällä, niin asia on silloin täysin eri.
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus???
Kirjoitti: Secos-Bill - 06.01.2019 klo 19:13:53
Tässä olisi sekin hyvä puoli, että suuri osa asiakaskunnasta on jo läsnä ja pystyy aina pitämään ajan tasalla siitä mitä halutaan ja kuinka paljon.
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus???
Kirjoitti: Toni - 06.01.2019 klo 19:23:34
Tässä olisi sekin hyvä puoli, että suuri osa asiakaskunnasta on jo läsnä ja pystyy aina pitämään ajan tasalla siitä mitä halutaan ja kuinka paljon.

Toisaalta Kvaakin yleisö on sen verran pieni ja moniin eri lajeihin kiinnostuksensa puolesta jakautunut, ettei tämän porukan varaan voi kovin monen kymmenen kappaleen levikkiä laskea. Tämä myös vaikeuttaa mahdollisten julkaisupäätösten tekoa, kun yhdet haluavat toista ja kolmannet viidettä.

Ja mitä on RW:n painoksia seurannut, niin eikös se ollut niin, että painokset alkoivat olla 300 kpl:n luokkaa? Ilman yhteispainatuksia tuolla ei paljon plussalle pääsyn mahdollisuuksia ole. Varsinkaan ilman tapahtumia ahkeraan kiertävää markkinointi- ja myyntiosastoa. Eli keiden niskaan käytännön myyntityö kaatuisi?

Hieno idea sinänsä, jos vain löytyy kunnon kokoinen sakki, joka pystyy uhraamaan rutkasti rahaa, aikaa ja vaivaa hankkeiden eteen. Ja todellakin sitoutuu tekemään työtä vuosien ajan.
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus???
Kirjoitti: Miqz - 06.01.2019 klo 20:06:21
En tiedä kannattaako havitella 300 kpl painoksia. Tehdään joukkorahoituskampanja, joka kattaa kulut, jos minimimäärä sitoutuu rahoittamaan. Niitä tehdään sitten vain rahoittaneille, joten melkoisia keräilyharvinaisuuksia olisi luvassa. Petri varmaan vapaaehtoinen AD ja suunnittelija, sit tarvitaan yksi joka hankkii luvat julkaisuihin ja mielellään omaa jo kontakteja ja lisäksi kääntäjät tarvittaessa. Vapaaehtoishommaahan tämä pääasiassa olisi ja ehkä korkeintaan kääntäjille maksettaisiin palkkiot (kirjapainon ja lupien jne pakollisten lisäksi)

Mä voin auttaa eri laskennassa ja lupaan myös ottaa useampia kappaleita eli tuen kirjahankkeita, kunhan ne ovat itselle mieleisiä. Sit jos kirja ei saa riittävästi tukijoita, sitä ei tehdä. Joukkorahoitusalustat ovat jo olemassa ja voisin myös periaatteessa hallinnoida sitä plus muuta rahaliikennettä.
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus???
Kirjoitti: Reima Mäkinen - 06.01.2019 klo 22:46:13
Löytyy ketju Kvaakin oma sarjakuva-albumi (http://www.kvaak.fi/keskustelu/index.php/topic,13673.0.html) ja kustantamon perustamista pohditaan yleisesti. (http://www.kvaak.fi/keskustelu/index.php/topic,14066.0.html)

Vapaaehtoishommaahan tämä pääasiassa olisi ja ehkä korkeintaan kääntäjille maksettaisiin palkkiot (kirjapainon ja lupien jne pakollisten lisäksi)
Tekstaajan ja taittajan, graafikon, myyjän ja markkinoijan, sekä kirjanpitäjän työkö olisi sitten "ilmaista"? Ihan yleisesti kuulostaa huonolta tai pikemminkin lyhytjännitteiseltä, että harrastusmeingissä olisi moinen tasa-arvon notkahdus. No, perinteisesti paino ja Posti ovat ainoat, jotka näitä sarjakuvahommia tekevät kannattavasti.

Toinen yleinen huomio, johon Toni tai joku jo viittasikin. Hajontaa on harrastamisessa, muutenhan kustantaminen olisi helppoa, jos olisi semmoisia tuotteita, joilla olisi se varma 500:n menekki.  :)

Positiivisen kautta jos mietin niin kotimaista tietenkin saisi kustantaa ja itselläkin on mielessä tukemisen arvoisia projekteja, mutta veikkaisin että Aarnio ja Miqz olisivat enemmän ulkomaisen tavaran perään.  :)

Mitä tulee joukkorahoitukseen, niin itse hylkäsin idean (Mantsuria-albumin kanssa (https://cgemannerheim.wordpress.com/)), koska jo se pelkkä apparaatti syö jonkun 17% kerätyistä rahoista. Siinä olisi järkeä ainoastaan jos olisi semmoinen tuote, jota menisi tosi paljon juurikin sen kamppiksen ansiosta. Esim. siis niistä viidestäkymmenestä kvaakilaisesta, jotka ehkä tukisivat hanketta, 8:n rahat menisivät Mesenaatin ja Paypalin taskuun. Loppujen 42:n sijoittamilla rahoilla tehtäisiin ja postitettaisiin sitten se julkaisu kaikille 50:lle.

Ja vähän veikkaan että sarjakuvapuolella semmoisten sarjojen ja brändien oikeuksia tuskin löytyy kodittomana halvalla hankittavaksi, jotka innostaisivat laajat kansanjoukot tilailemaan? Pahkasiankin joukkorahoitusmeiningitkin jäivät yhteen kierrokseen. Niin ja sitä joukkorahoitusta hoitamaan pitäisi löytyä yksi tyyppi, jolla olisi intoa hukata vähintään parin viikon duuniaikansa.  :)

Joukkorahoituksella on toki hyvätkin puolensa ja niistä löytyy netistä paljon hypetystä.
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus???
Kirjoitti: Toni - 07.01.2019 klo 02:30:28
Täytyy myös miettiä se, että käännössarjakuviin tuskin irtoaa oikeuksia, jos on vain idea, että tehdään kavereille pieni yhteispainos. Eli pitäisi perustaa joku virallinen firma tai yhdistys homman hoitamiseen. Ja löytää siihen ihmiset, jotka ovat toiminnasta taloudellisesti vastuussa. Hoitavat alvit ja muut byrokratiat ja vastaavat taloudesta sekä lupauksista ja neuvottelevat oikeuksista.
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus???
Kirjoitti: STD - 07.01.2019 klo 13:27:44
Jotta tästä päästäisiin eteenpäin, ketjun aloittaja voisi lisätä oman visionsa Kvaak-kustantamosta.

Sitten vapaaehtoiset voivat ilmoittautua.
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus???
Kirjoitti: Korro - 07.01.2019 klo 13:35:16
Jos tämä kustannus yms edistyy ajatuksena ( aluksi) voin yrittää tehdä tätä varten matskua. Kunhan vain nimeni näkyy, en vaadi / odota mitään.
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus???
Kirjoitti: Petri Aarnio - 10.01.2019 klo 07:31:40
Kiitos näistä. Vähän varhaista puhua itse artikkeleista tässä vaiheessa, mutta käännössarjakuvasta toki on kyse. Mulla on yhteyksiät oikeuksienomistajiin. Joo yhdistys / yritys tälle toiminnalle pitäisi löytyä. Itse ajattelisin jonkinmoista break-even tyyppistä diiliä maksujen suhteen. Täytyy kehitellä tätä idea pienemmällä köörillä. Pitäiskö vaikka Kupliissa pitää jollakin köörillä paltsu?
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus???
Kirjoitti: Reima Mäkinen - 11.01.2019 klo 10:30:53
Itse ajattelisin jonkinmoista break-even tyyppistä diiliä maksujen suhteen.
Kannattaa suunnitelmissa huomata yritystoiminnasta tuttu ohje, että arvioi menot yläkanttiin ja tulot alakanttiin. Siltikin break-evenin toteutuminen on epätodennäköistä.
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus???
Kirjoitti: Petri Aarnio - 12.01.2019 klo 11:02:04
Joukkorahoituksen mahdollisuus olisi tosi kiinnostava tutkia.

Mä näen myös sillä että alalle tulisi ohi virallisten julkaisijoiden uusi toimija jonkinlaista markkina-potentiaalia. Siis marginaalista mutta silti! Täytyy kehitellä.

Otsikko: Vs: Kvaak kustannus???
Kirjoitti: Reima Mäkinen - 12.01.2019 klo 14:59:17
Joukkorahoituksen mahdollisuus olisi tosi kiinnostava tutkia.
Se voisi kyllä sopia tähän sikälikin, että sillä tulee samalla mitattua kannatus ja markkinoitua. Hommaan ei kannata kuitenkaan lähteä "kevyesti" kokeilemaan tai ajatella että se olis jotenkin helppo (helpompi kuin muu) tie.
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus???
Kirjoitti: Antti Valkama - 31.01.2019 klo 09:06:32
Ei liity suoraan "Kvaak-kustannukseen", mutta mainitsen, että Hopeanuoli-manga tuli Suomeen suurelta osin addressini vuoksi. Nimiä oli sen verran rutkasti, että muuten riskaabelilta näyttänyttä sarjaa uskallettiin kokeilla. Olemassa olevien kustantamoiden päätöksiin voi siis vaikuttaa.

Yksi ainakin periaatteessa mahdollinen tapa saada harrastajien haluamia julkaisuja suomeksi voisi olla tuollaisen addressin kehittyneempi muoto: Ei vain nimiä vaan selkeämmin ostamiseen sitoutuneita ihmisiä ja lisäksi vaikka ehdotuksia (tai tarjouksia) levitystavoista. Esim. lupaus jollakin joukolla myydä julkaisua pienillä festareilla sun muilla, joihin kustantajat eivät kustannussyistä (heh) halua osallistua. Ja varmaan muutakin nokkela sarjakuvahenkilöjoukko keksii.

Juu ei tämä ollut mikään kustantajan lupaus. Kunhan vaan nousi mieleen.
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus???
Kirjoitti: Timo Ronkainen - 31.01.2019 klo 13:40:54
Jotain, jossa joukkoistaminen menee joukkorahoitusta pidemmälle?
Kvaakissa vaan on "aktiiveja" vähän ja nekin vähät eri sarjakuvista kiinnostuneita.

Timo
Otsikko: Vs: Will Eisner
Kirjoitti: VesaK - 20.04.2020 klo 13:29:07
No nii! Siitä sitten vaan kustantamaan. Ei se niin vaikeeta ole.

Kyllästyttää kaikki käsienvääntelijät, jotka hokee "miksi ei suomenneta, voi kun joku, voi että mikäli joku tekisi, ai että kun". Lopettakaa se ulina ja alkakaa töihin! Ei tartte käydä edes parturissa ja armeijassa ensin!


EDIT: Siirretty Will Eisner -ketjusta kustannushaaveilut tänne. (http://www.kvaak.fi/keskustelu/index.php/topic,2043.msg512258.html#msg512258) /Lurker 22.4.2020
Otsikko: Vs: Will Eisner
Kirjoitti: Doc Lomapäivä - 20.04.2020 klo 13:56:12
No nii! Siitä sitten vaan kustantamaan. Ei se niin vaikeeta ole.

Kyllästyttää kaikki käsienvääntelijät, jotka hokee "miksi ei suomenneta, voi kun joku, voi että mikäli joku tekisi, ai että kun". Lopettakaa se ulina ja alkakaa töihin! Ei tartte käydä edes parturissa ja armeijassa ensin!
Vitut minä mitään käsiäni vääntele.
Otsikko: Vs: Will Eisner
Kirjoitti: tmielone - 20.04.2020 klo 15:24:12
No nii! Siitä sitten vaan kustantamaan. Ei se niin vaikeeta ole.

Kyllästyttää kaikki käsienvääntelijät, jotka hokee "miksi ei suomenneta, voi kun joku, voi että mikäli joku tekisi, ai että kun". Lopettakaa se ulina ja alkakaa töihin! Ei tartte käydä edes parturissa ja armeijassa ensin!

Jotenkin olin kuvitellut, että kustantaminen vaatisi jonkinlaista ammattitaitoa, mutta nähtävästi olin hakoteillä. Ehkä tämä osaltaan selittää miksi sarjakuvamarkkinat kituuttavat Suomessa  ;)
Otsikko: Vs: Will Eisner
Kirjoitti: Lurker - 20.04.2020 klo 16:37:09
Kvaak Kirja (http://www.kvaak.fi/keskustelu/index.php/topic,18605.0.html) -joukkorahoitusta vaan kehiin. Kustannetaan kaikki ne sarjakuvat, jotka halutaan itse lukea. Kukahan niitä sitten vielä ostaisi...

(http://www.kvaak.fi/keskustelu/index.php?action=dlattach;topic=18605.0;attach=38612;image)

Will Eisneria on näköjään kumminkin aika hyvin saatu suomeksi.
http://sarjakuvat.eurocomics.info/spirit.html (http://sarjakuvat.eurocomics.info/spirit.html)
Otsikko: Vs: Will Eisner
Kirjoitti: Miqz - 20.04.2020 klo 18:49:39
Mä olen mukana talkoissa ja rahoittamassa. Olisko tää Eisnerin ”The contract with god” nyt eka projekti? Uskon että taiton ja graafisen suunnittelun voi hoitaa palstalainen Petri Aarnio, jonka käsialaa tuo logokin on. Petrin kanssa joskus asiaa yhdessä ideoitiin enemmänkin. Tarvitaan oikeudet ja kääntäjä, Anyone...? Voin tehdä sivun mesenaattiin, ja sit kaikki haalimaan rahoittajia, jos saatais vaikka muutama palstan ulkopuolinen innostumaan. Markkinointia voi hoitaa myös fb:n kautta, ja useilta eri (sarjakuva)-fb-sivuilta saadaan varmaan jonkin verran porukkaa mukaan.
Otsikko: Vs: Will Eisner
Kirjoitti: Lurker - 20.04.2020 klo 19:08:37
Mä olen mukana talkoissa ja rahoittamassa. Olisko tää Eisnerin ”The contract with god” nyt eka projekti? Uskon että taiton ja graafisen suunnittelun voi hoitaa palstalainen Petri Aarnio, jonka käsialaa tuo logokin on. Petrin kanssa joskus asiaa yhdessä ideoitiin enemmänkin. Tarvitaan oikeudet ja kääntäjä, Anyone...? Voin tehdä sivun mesenaattiin, ja sit kaikki haalimaan rahoittajia, jos saatais vaikka muutama palstan ulkopuolinen innostumaan. Markkinointia voi hoitaa myös fb:n kautta, ja useilta eri (sarjakuva)-fb-sivuilta saadaan varmaan jonkin verran porukkaa mukaan.

Täysi Käsi kustantaa vähän samanlaista kamaa, hyvin toimitettua, sarjakuvien harrastajille. Tämähän voisi jopa toimia.

Talo Bronxissa ja Elinvoima on siis jo julkaistu suomeksi, ja nyt pitäisi saada suomeksi myös Dropsie Avenue. Wikipedian mukaan (https://en.wikipedia.org/wiki/Dropsie_Avenue) oikeudet ovat W. W. Norton & Company'lla.

 
Otsikko: Vs: Will Eisner
Kirjoitti: tmielone - 20.04.2020 klo 20:31:35
Täysi Käsi kustantaa vähän samanlaista kamaa, hyvin toimitettua, sarjakuvien harrastajille. Tämähän voisi jopa toimia.

Talo Bronxissa ja Elinvoima on siis jo julkaistu suomeksi, ja nyt pitäisi saada suomeksi myös Dropsie Avenue. Wikipedian mukaan (https://en.wikipedia.org/wiki/Dropsie_Avenue) oikeudet ovat W. W. Norton & Company'lla.


Kyllä minäkin voin lähteä näin jaloon hankkeeseen mukaan.
Fonectan (https://www.finder.fi/Taiteellinen+luominen/Täysi+Käsi+Oy/Porvoo/yhteystiedot/2515488/) tietojen perusteella Täysi Käsi on ollut voitollinen viimeisistä neljästä vuodesta kolmena, joten ehkä tällainen hanke ei olisi täydellinen taloudellinen itsemurha. Eikä tässä edes astuttaisi Täyden Käden reviirille, kun heidän edustajansa juuri kehotti kaikkia kustantamaan omat sarjakuvansa.

Kukas kysäisee oikeuksien perään?

Sitten pitäisi päättää tehdäänkö sellainen perusalbumi vai vedetäänkö kunnolla överiksi jonkinlaisella kuraattoriversiolla (https://aeindex.org/reviews/will-eisners-a-contract-with-god-curators-collection/)  ;D
Otsikko: Vs: Will Eisner
Kirjoitti: STD - 20.04.2020 klo 20:36:25
Tuo kuraattori-versio puolustaisi paikkaansa, mutta jos julkaistaan sama teos kuin Jalava aikoinaan, niin kysyn vaan, miksi ihmeessä.
Otsikko: Vs: Will Eisner
Kirjoitti: tmielone - 20.04.2020 klo 20:49:45
Tuo kuraattori-versio puolustaisi paikkaansa, mutta jos julkaistaan sama teos kuin Jalava aikoinaan, niin kysyn vaan, miksi ihmeessä.

Minä käsitin, että ideana olisi julkaista koko trilogia yksissä kansissa
Otsikko: Vs: Will Eisner
Kirjoitti: Doc Lomapäivä - 21.04.2020 klo 09:16:52
Koko trilogia yksissä kansissa ois kova juttu, mutta se on 498 sivuinen hökötys. Se on niin iso, että se on pakko julkaista kovissa kansissa. Järkevintä olisi julkaista pelkästään Dropsie Avenue, niin saisi koko trilogian suomeksi. Toki Talo Bronxissa on sekin nykyisin huonosti saatavilla, eipä taida löytyä kaikista kirjastoistakaan.

Isoinpana ongelmana pidän tekstin ladontaa. Ainakin Elinvoimassa on jonkin verran aaltoilevia tekstejä, ja onnistuuhan se koneladontanakin, mutta lopputulos on hirveä.

Mitä pitäisi tehdä:

- Ensin jonkun pitäisi lukea Dropsie Avenue ja todeta onko se kustantamisen arvoinen.

- Sen jälkeen pitäisi tehdä kustannuslaskelma ja ruinata oikeudet. Homma voi helposti kaatua molempiin.
Otsikko: Vs: Will Eisner
Kirjoitti: TOSA - 21.04.2020 klo 09:47:51
täysin oma mielipide: Yksittäisenä en ostaisi mutta kovakantisena trilogian sisältävänä ostaisin. Jotenkin minuun vain vetoaa nuo kokoelmat jossa saat kaiken yksissä kansissa tai useammassa osat mutta saat kuitenkin kaiken (Blueberry)
Otsikko: Vs: Will Eisner
Kirjoitti: tmielone - 21.04.2020 klo 12:08:34
Koko trilogia yksissä kansissa ois kova juttu, mutta se on 498 sivuinen hökötys. Se on niin iso, että se on pakko julkaista kovissa kansissa. Järkevintä olisi julkaista pelkästään Dropsie Avenue, niin saisi koko trilogian suomeksi. Toki Talo Bronxissa on sekin nykyisin huonosti saatavilla, eipä taida löytyä kaikista kirjastoistakaan.

Isoinpana ongelmana pidän tekstin ladontaa. Ainakin Elinvoimassa on jonkin verran aaltoilevia tekstejä, ja onnistuuhan se koneladontanakin, mutta lopputulos on hirveä.

Mitä pitäisi tehdä:

- Ensin jonkun pitäisi lukea Dropsie Avenue ja todeta onko se kustantamisen arvoinen.

- Sen jälkeen pitäisi tehdä kustannuslaskelma ja ruinata oikeudet. Homma voi helposti kaatua molempiin.

Ainakin Goodreadsin (https://www.goodreads.com/book/show/123911.Dropsie_Avenue) arvioiden perusteella kyseessä ihan tasokas teos, mutta olisihan se tosiaan hyvä ensin lukea ja miettiä vasta sitten kustantamisen mielekkyyttä.

Oma käsitykseni kovista kansista on se, ettei ne kauheasti hintaan vaikuta. Ja näkisin, että tällaisella julkaisulla ei kuitenkaan ole suuren suurta määrää ostajia, joten hinta jäisi pakosti korkeahkoksi, jolloin kansien merkittävyys kustannuksien osalta pienenee entisestään. Tiestysti on mahdollisuus, että kovat kannet voivat karkoittaa osan ostajista.

Entäs noiden kirjojen koot? Eikös se Talo Bronxissa ollut aika pieni ja jatko-osat normikokoa? Niiden yhdistämisessä voi siis olla sellainenkin tekninen haaste.

Docin kanssa samaa mieltä, että isoin ongelma varmaankin tekstin ladonta, sillä joku peruskonefontti pilaa ulkoasun.

Kääntäjä löytynee helpommin ja käännöksen tekemiseen voi kustantaja hakea tukea.
Otsikko: Vs: Will Eisner
Kirjoitti: Veli Loponen - 21.04.2020 klo 12:49:54
Oma käsitykseni kovista kansista on se, ettei ne kauheasti hintaan vaikuta. Ja näkisin, että tällaisella julkaisulla ei kuitenkaan ole suuren suurta määrää ostajia, joten hinta jäisi pakosti korkeahkoksi, jolloin kansien merkittävyys kustannuksien osalta pienenee entisestään. Tiestysti on mahdollisuus, että kovat kannet voivat karkoittaa osan ostajista.
Ainakin pienissä painoksissa sidonta tehdään usein käsityönä, jolloin hinta on kappaletta kohden aika korkea (~20 euroa!). Vajaa 400-sivuisen kirjan kustannukset ovat siis pienellä painoksella jo muhkeat, joten myyntihinta kivunnee yli 50 euron.
Mutta kyllähän tuon kokoisen voi vielä pehmeäkantisenakin tehdä, jolloin kustannukset ovat huomattavasti pienemmät.
Otsikko: Vs: Will Eisner
Kirjoitti: tmielone - 21.04.2020 klo 14:30:29
Ainakin pienissä painoksissa sidonta tehdään usein käsityönä, jolloin hinta on kappaletta kohden aika korkea (~20 euroa!). Vajaa 400-sivuisen kirjan kustannukset ovat siis pienellä painoksella jo muhkeat, joten myyntihinta kivunnee yli 50 euron.
Mutta kyllähän tuon kokoisen voi vielä pehmeäkantisenakin tehdä, jolloin kustannukset ovat huomattavasti pienemmät.

No 20 € per kirja on kyllä merkittävä kuluerä, joten jos tuohon menisi, niin sitten pehmytkantinen varmaankin järkevämpi vaihtoehto. Mites sellainen pehmytkantinen kotelossa? Onko kellään tietoa miten paljon sellaiset kotelot lisäävät hintaa?
Otsikko: Vs: Will Eisner
Kirjoitti: Petteri Oja - 21.04.2020 klo 15:44:07
Kuulkaa. Ette varmaankaan meinaa painaa Will Eisneriä 50 kappaletta jossain gradupainossa. Ei sellaiseen anna yksikään oikeuksienomistaja lupia, eikä siinä ole muutenkaan mitään järkeä. Oikeassa painossa saatte 300-500 kappaleen painoksen samalla hinnalla kuin digipainossa 50-100.
Otsikko: Vs: Will Eisner
Kirjoitti: Lurker - 21.04.2020 klo 17:33:58
Kuulkaa. Ette varmaankaan meinaa painaa Will Eisneriä 50 kappaletta jossain gradupainossa. Ei sellaiseen anna yksikään oikeuksienomistaja lupia, eikä siinä ole muutenkaan mitään järkeä. Oikeassa painossa saatte 300-500 kappaleen painoksen samalla hinnalla kuin digipainossa 50-100.

Jos oikeudet saadaan ja joukkorahoitus onnistuu niin...

...pitäisikö lähettää tarjouspyyntö jonnekin painoon? Pitäisikö perustaa yhtiö joukkorahoitusta varten vai onko joku luotettu henkilö, joka olisi samalla "kustannustoimittaja" ja koordinoisi koko homman?
Otsikko: Vs: Will Eisner
Kirjoitti: tmielone - 21.04.2020 klo 21:36:37
Jos oikeudet saadaan ja joukkorahoitus onnistuu niin...

...pitäisikö lähettää tarjouspyyntö jonnekin painoon? Pitäisikö perustaa yhtiö joukkorahoitusta varten vai onko joku luotettu henkilö, joka olisi samalla "kustannustoimittaja" ja koordinoisi koko homman?

Minusta tämä on vähän muna-kana-ongelma. Olisi hyvä kysäistä heti alkuun onko oikeuksia mahdollista saada, mutta niiden kysyjä vaikuttaisi uskottavammalta, jos edustaisi yhtiötä/yhdistystä. Toisaalta, ei ole oikein mieltä perustaa yhtiötä, jos ei tiedetä onko oikeuksia mahdollista saada tai onko niiden ehdot liian kovat.

Tietysti, jos ajatus on, että jos tämä naula ei vedä, niin yritetään jotain toista teosta, niin sittenhän yhtiön perustaminen lienee perusteltua. Edetään miten tahansa, niin "kustannustoimittaja" olisi syytä olla. Muuten tämä jää taas vain käsien heilutteluksi.

Mutta pitää vielä sanoa, että on tämä lukuharrastus mennyt erikoiseksi. Jos haluat kirjoittaa kirjan, niin pitää pistää pystyyn joukkorahoituskampanja ja kerätä sitä kautta riittävästi maksavia lukijoita, jotta kustantaja suostuu kustantamaan kirjan. Jos haluaisit lukea jonkun kirjan suomeksi, niin pitää pistää pystyyn joukkorahoituskampanja ja kerätä sitä kautta riittävästi maksavia lukijoita, jotta voit itse kustantaaa kirjan  :laugh:
Otsikko: Vs: Will Eisner
Kirjoitti: Doc Lomapäivä - 22.04.2020 klo 09:21:55
Mutta pitää vielä sanoa, että on tämä lukuharrastus mennyt erikoiseksi. Jos haluat kirjoittaa kirjan, niin pitää pistää pystyyn joukkorahoituskampanja ja kerätä sitä kautta riittävästi maksavia lukijoita, jotta kustantaja suostuu kustantamaan kirjan. Jos haluaisit lukea jonkun kirjan suomeksi, niin pitää pistää pystyyn joukkorahoituskampanja ja kerätä sitä kautta riittävästi maksavia lukijoita, jotta voit itse kustantaaa kirjan  :laugh:
Eipä aikaakaan kun ollaan tilanteessa, että kun haluat lukea kirjan sinun pitää itse kirjoittaa se, ja jos haluat kaverille oman kappaleen pitää löytää munkki kopioimaan se.

Helpointa olisi jos joku kustantaja tai muu firma ottaisi teoksen siipiensä suojaan, ja joku täältä hoitaisi teoksen toimittamisen ja rahoituksen. Eli tällainen "artisti maksaa" -tyyppinen kuvio.

Petteri on oikeassa että teos kannattaa painattaa oikealla kustantajalla (Latvia, Viro tms). Sitä myydään ehkä se 200 kpl, jos menee enemmän niin se on plussaa.

Mesenaattiin en luota niin paljon että sieltä koko rahoitus löytyisi. Eli tarvitaan pääomaa.
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus???
Kirjoitti: Reima Mäkinen - 22.04.2020 klo 14:04:57
Ei liity suoraan "Kvaak-kustannukseen", mutta mainitsen, että Hopeanuoli-manga tuli Suomeen suurelta osin addressini vuoksi. Nimiä oli sen verran rutkasti, että muuten riskaabelilta näyttänyttä sarjaa uskallettiin kokeilla. Olemassa olevien kustantamoiden päätöksiin voi siis vaikuttaa.
Jos jostain haaveilee, niin tästä kannattaisi ehkä ottaa vaari. Joukkorahoituksessa ja muutenkin kustantamisessa on nimittäin kyse markkinoinnista, enemmän kuin mistään muusta. Mielestäni ehdottomasti järkevin tapa olisi kerätä vaikkapa 5000 tai 10 000 nimen adressi sen teoksen puolesta, mitä toivoisi saavansa lukea suomeksi.

Ei välttättä helppo homma, mutta helpompi ja järkevämpi muoto uhrata omaa aikaansa kuitenkin, kuin kyseisen kirjan kustantaminen. Toisaalta tämä olisi markkinointia sen tulevan kustantajan puolesta ja saattaisi tosiaan mahdollistaa sen että kirja näkisi päivänvalon.
Otsikko: Vs: Will Eisner
Kirjoitti: Lurker - 22.04.2020 klo 14:52:25
Eipä aikaakaan kun ollaan tilanteessa, että kun haluat lukea kirjan sinun pitää itse kirjoittaa se, ja jos haluat kaverille oman kappaleen pitää löytää munkki kopioimaan se.
--

Heh, muistan maalaustarvikemainoksen, jossa oli otsikkona: "Maalaa itse omat taulusi, voit säästää tuhansia markkoja!"

Ei oma kustannusyhtiö mahdoton ole, onhan näitä sarjakuvan pienkustantamoita, mutta sitä varten pitäisi löytyä muutama tai ainakin yksi todella asialle omistautunut stressinsietokykyinen ihminen, jolla pitäisi olla vähän rahaakin. Ja nurkissa sen verran tilaa, että muutaman sadan kappaleen painos mahtuu nurkkiin. Sitten pitäisi olla kykyä ja ymmärrystä myös markkinointiin ja jakeluun.

Kyvykästä väkeä löytyy varmaan täältä Kvaakista, toivottavasti tukeakin vanhoilta tekijöiltä.
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus???
Kirjoitti: Timo Ronkainen - 23.04.2020 klo 01:38:11
Kun havaitsee, miten todella paljon hyviä sarjakuvaromaaneja jää kääntämättä, ranskasta, norjasta, ruotsista, japanista, englannista jne... tulee vain ajatelleeksi, mitä jos tilanne olisi sama kaunokirjallisuuden puolella? Vuosittain vain kourallinen käännöksiä. Ohhoh.

Timo
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus???
Kirjoitti: tmielone - 24.04.2020 klo 22:55:04
Jos jostain haaveilee, niin tästä kannattaisi ehkä ottaa vaari. Joukkorahoituksessa ja muutenkin kustantamisessa on nimittäin kyse markkinoinnista, enemmän kuin mistään muusta. Mielestäni ehdottomasti järkevin tapa olisi kerätä vaikkapa 5000 tai 10 000 nimen adressi sen teoksen puolesta, mitä toivoisi saavansa lukea suomeksi.

Ei välttättä helppo homma, mutta helpompi ja järkevämpi muoto uhrata omaa aikaansa kuitenkin, kuin kyseisen kirjan kustantaminen. Toisaalta tämä olisi markkinointia sen tulevan kustantajan puolesta ja saattaisi tosiaan mahdollistaa sen että kirja näkisi päivänvalon.

Fiksun kuuloinen idea tämäkin, sillä olemassa olevat kustantamot pystyvät varmasti hoitamaan homman tehokkaammin kuin aloittelijat. Mutta minusta tuollainen 5000 tai 10000 nimen adressi kuulostaa aika utopistiselta. 200 kirjan myyminen kuulostaa helpommalta rastilta. Ja tietysti, jos kustantaa itse, niin on "varmaa", että kirja tulee tehtyä. Vaikka kustantajille esittäisi miten pitkän listan nimiä, niin ei se välttämättä saa heitä innostumaan niin paljon, että kirja tulee ulos.

Pitäisi varmaan valjastaa Kvaakin twitter-tili asian kartoittamiseen? Eli kysyä siellä, että miten moni olisi kiinnostunut vaikka tästä Dropsie Avenuesta ja millaisessa formaatissa sarjiksen mieluiten ostaisivat. Sitä kautta varmaan tavoittaisi suuremman yleisön kuin täällä.


Ei oma kustannusyhtiö mahdoton ole, onhan näitä sarjakuvan pienkustantamoita, mutta sitä varten pitäisi löytyä muutama tai ainakin yksi todella asialle omistautunut stressinsietokykyinen ihminen, jolla pitäisi olla vähän rahaakin. Ja nurkissa sen verran tilaa, että muutaman sadan kappaleen painos mahtuu nurkkiin. Sitten pitäisi olla kykyä ja ymmärrystä myös markkinointiin ja jakeluun.

Kyvykästä väkeä löytyy varmaan täältä Kvaakista, toivottavasti tukeakin vanhoilta tekijöiltä.


Keskusteluun osallistuneiden puheiden perusteella rahoitusta voisi löytyä osuuskuntatyyliin, eli jokainen pistää vähän, jolloin puljulle saataisiin vähän pääomaa. Loput voisi kasata joukkoistamalla.

Tila ei välttämättä ole ongelma, sillä eikös meillä kaikilla ole jo ennestään nurkissa satoja tai tuhansia sarjakuvia. Muutama sata uppoaa sinne ihan huomaamatta  :laugh:

Ja yksi vaihtoehto painamiseen olisi nykyisin niin muodikas print-on-demand. Sillä varmistaisi, että nurkkiin ei jäisi satoja kirjoja lojumaan. Tietysti riskinä on, että laadussa voi olla vähän heittelyä ja varmaan kustannukset kirjaa kohden ovat suuremmat kuin perinteisessä painossa. Toisaalta taloudellinen riski on pienempi.
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus???
Kirjoitti: VesaK - 24.04.2020 klo 23:19:39
Joo, tämmöistä tämä on. Kerätään nyt toki adressi että "myö haluttais että joku kustantais, kyl myö sit varmaan ostettais jos meitil olis rahaa juu".

Voi kun joku voi että kun että voi voi voi.

Se on semmosta, itse olen tässä katsellut miten eräskin lupaava nuori tekijä on kolmekymmentä vuotta väännellyt käsiään että voi kun että ja minäkin jos saisin apurahaa niin alkaisin heti Liberatoria Fumettin ja New York Comicin ja Paris Bande Dessineen sarjakuvatoimittajaksi. Mutta voi voi voi kun nyt joku ensin tekis miksei joku rupee hei.
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus???
Kirjoitti: Miqz - 25.04.2020 klo 02:22:57
Vähän nyt tekisi mieli näyttää tälle kustannusalan kyynikolle sitä käsienheiluttelun mallia ja että ”we can do it”, niin loppuisi tuo ainainen kuittailu että kukaan ei tee mitään. Jos joku saa ne oikeudet neuvoteltua, niin mä hoidan sen joukkorahoituspuolen ja vaikka varastoinnin/lähetyksen. Kääntäjä/latoja/taittaja varmaan tarvitaan vielä.

Edit: pistin WW Nortonille kyselyä julkaisun oikeuksista heidän www-lomakkeen kautta.
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus???
Kirjoitti: Doc Lomapäivä - 25.04.2020 klo 09:36:44
Edit: pistin WW Nortonille kyselyä julkaisun oikeuksista heidän www-lomakkeen kautta.
Mahtavaa! Kukin kun tekee omaa myyräntyötään niin jossain välissä lyödään ajatukset yhteen!

itse olen tässä katsellut miten eräskin lupaava nuori tekijä on kolmekymmentä vuotta väännellyt käsiään että voi kun että ja minäkin jos saisin apurahaa niin alkaisin heti Liberatoria Fumettin ja New York Comicin ja Paris Bande Dessineen sarjakuvatoimittajaksi. Mutta voi voi voi kun nyt joku ensin tekis miksei joku rupee hei.
Eikös se oo näin vähän kaikilla? 10% ideoista lopulta päätyy julki, asiat kaatuu rahaan, aikaan ja ennen kaikkea sarjakuva-alalla lukijoiden/ostajien vähyyteen. Silti hommia tehdään ja koko ajan tapahtuu.

Itse voisin nostaa sarjakuvantekijän joka painaa hommia niska limassa, vuosittain ilmestyy useita sarjakuvia lehtinä, lehdissä ja kokoelmissa. Ikinä ei oo annettu kunnon apurahoja mutta se ei miestä pysäytä. (En siis puhu itsestäni.)

Ja yksi vaihtoehto painamiseen olisi nykyisin niin muodikas print-on-demand. Sillä varmistaisi, että nurkkiin ei jäisi satoja kirjoja lojumaan. Tietysti riskinä on, että laadussa voi olla vähän heittelyä ja varmaan kustannukset kirjaa kohden ovat suuremmat kuin perinteisessä painossa. Toisaalta taloudellinen riski on pienempi.
Joukkorahoituksen ongelmana on ostajien viitsimättömyys "en jaksa kirjautua, ostan sitten jos se oikeasti ilmestyy". Yksi mahdollisuus on rajattu painos, eli kirjaa ei saa mistään muualta kuin Mesenaatista. Osta nyt tai jää itkemään.
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus???
Kirjoitti: tmielone - 25.04.2020 klo 12:16:58
Vähän nyt tekisi mieli näyttää tälle kustannusalan kyynikolle sitä käsienheiluttelun mallia ja että ”we can do it”, niin loppuisi tuo ainainen kuittailu että kukaan ei tee mitään. Jos joku saa ne oikeudet neuvoteltua, niin mä hoidan sen joukkorahoituspuolen ja vaikka varastoinnin/lähetyksen. Kääntäjä/latoja/taittaja varmaan tarvitaan vielä.

Edit: pistin WW Nortonille kyselyä julkaisun oikeuksista heidän www-lomakkeen kautta.

Kiitettävää aloitteellisuutta! Hienoa!
Mielenkiintoista kuulla millaisen vastauksen heiltä saat.

Minä tiedän pari kääntäjää, joten voin kysäistä heiltä oisko kiinnostusta tällaiseen hankkeeseen ja millaisella hinnalla. Potentiaalisen taittajankin tunnen, joten voin olla häneenkin yhteydessä.

Joukkorahoituksen ongelmana on ostajien viitsimättömyys "en jaksa kirjautua, ostan sitten jos se oikeasti ilmestyy". Yksi mahdollisuus on rajattu painos, eli kirjaa ei saa mistään muualta kuin Mesenaatista. Osta nyt tai jää itkemään.

Joo, joukkorahoituksessa on omat hankaluutensa/riskinsä. Tuollainen rajattu painos vois olla hyvä, sillä varmasti motivoisi joitakuita ostamaan useamman kappaleen. Voi sitten myydä ylimääräiset kappaleet hyvällä katteella hankkeen päätyttyä niille, jotka eivät kuulleet siitä ajoissa.

EDIT:
Nyt kun asiaan vähän tarkemmin perehdyin, niin onhan tuosta trilogia jo julkaistu yhtenä niteenä (https://www.mycomicshop.com/search?TID=10212371) (510 pages, B&W. Cover price $29.95).
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus???
Kirjoitti: Reima Mäkinen - 25.04.2020 klo 18:58:03
Fiksun kuuloinen idea tämäkin, sillä olemassa olevat kustantamot pystyvät varmasti hoitamaan homman tehokkaammin kuin aloittelijat. Mutta minusta tuollainen 5000 tai 10000 nimen adressi kuulostaa aika utopistiselta. 200 kirjan myyminen kuulostaa helpommalta rastilta.
Kai se kuulostaakin koska se on. Entäs 400 kirjaa? tai 450, jos joukkorahoitukseen mennään (koska nekin kulut pitää saada peittoon).

Joo, tämmöistä tämä on. Kerätään nyt toki adressi että "myö haluttais että joku kustantais, kyl myö sit varmaan ostettais jos meitil olis rahaa juu".
Ei olisi luullut että Vesallekin pitää tätä selittää. Tuossa on ideana siis se että adressin kerääjä tekee sen markkinoinnin kustantajan puolesta. Sanoisin että sellaisen hypen ja odotuksen nostaminen ja tiedon levittäminen on kustantamisessa tärkeää myös. Ja sitähän se joukkorahoituskin on, sillä erotuksella että joukkorahoituspalvelu kuppaa osan kerätystä rahasta.
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus???
Kirjoitti: tmielone - 25.04.2020 klo 20:53:34
Kai se kuulostaakin koska se on. Entäs 400 kirjaa? tai 450, jos joukkorahoitukseen mennään (koska nekin kulut pitää saada peittoon).

Ihan en nyt pysynyt kärryillä. 400 kirjan myyminen taitaa olla jo melkoinen haaste nykyaikana, joten tuskin kannattaisi sellaista edes yrittää. Eli itse lähtisin pienemmällä painoksella liikkeelle (jos se kulujen puolesta on mitenkään järkevää), jolloin ei luonnollisestikaan ole tarvetta myydä enempää kuin painos on.

Tuosta joukkorahoituspuolesta en ole kovinkaan hyvin kärryilllä, joten en tiedä miten paljon alusta vetää välistä, eli en osaa ottaa kantaa sen aiheuttamiin lisähaasteisiin.

Ja tietystihän hankkeen taloudelliseen järkevyyteen vaikuttaa se, että tehdäänkö tätä harrastuksena vai onko tavoitteena saada edes muodollinen korvaus tehdystä työstä. Kummassakin tapauksessa tietysti maksetaan ammattilaisille heidän tekemästään työstä, mutta oman osuutensa voi tehdä harrastuspohjalta. Ja eihän se ole mikään oikea harrastus, jos siihen ei mene kaikki aika ja raha  ;D 
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus???
Kirjoitti: Sampsa Kuukasjärvi - 25.04.2020 klo 22:01:15
Iloisena ja paineettomana harrastuksena tätä tehtäisiin.

Eisnerin ”romaanit” kuuluvat yleissivistykseen, ovat ajattomia ja sopivat aikuiseen makuun - olisin mielelläni mukana tässä hankkeessa. Minulle riittäisi mainiosti myös pelkkä trilogian viimeinen osa. Olisiko muuten trilogian nimi suomeksi Talo Bronxissa (en ole nähnyt käytettävän mitään suomalaista nimeä)?

Omalla toivelistallani suomentamattomien töiden kärkipäässä olisi monia eurosarjoja (esim. Jodoa ja Fuenten Sunday) sekä kulttisarja Eternauta (https://en.wikipedia.org/wiki/The_Eternaut). Isoilta amerikkalaisilta kustantamoilta löytyy monia populaareja helmiä kuten vaikkapa Frank Thornen Red Sonja, mutta oikeudet niiltä taitavat maksaa liikaa?

Ehkä kustantamon kannattaisi aluksi keskittyä sarjoihin, joilla on jo täällä lukijoita ja joita ei ole saatavilla lainkaan englanniksi, tyyliin suomentamatta jääneet Ken Parkerit. Vaikeaa tämä on, koska edes Thorgal ei mennyt albumeina.
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus???
Kirjoitti: Doc Lomapäivä - 26.04.2020 klo 09:59:37
Olisiko muuten trilogian nimi suomeksi Talo Bronxissa (en ole nähnyt käytettävän mitään suomalaista nimeä)?
Heh, hyvä kysymys! Pelkkä Talo Bronxissa sotkeentuu liikaa ensimmäiseen painokseen eikä kerro sitä että mukana on muutakin, ja Sopimus Jumalan kanssa karkottaa viimeisetkin lukijat. Tätä on syytä miettiä.
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus???
Kirjoitti: Lurker - 26.04.2020 klo 10:15:10
Ensimmäisen julkaisun ei ehkä kannata olla liian kunnianhimoinen monisatasivuinen jööti... eiköhän tuo Dropsie Avenuen julkaiseminen yksistäänkin olisi aika kova juttu.

Laadukkaiden sarjakuvaromaanien kustantamiseen keskittyvä pienkustantaja olisi kyllä sarjakuvafanille herkkua.
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus???
Kirjoitti: STD - 26.04.2020 klo 10:49:10
Joo, ei kannata nykästä päätä pilviin ennen kuin on ensimmäinenkään julkaisu pihalla. Julkaistavia teoksia ehtii listata myöhemminkin. Niistä ei liene pulaa.
Jo tuo Dropsie Avenue suomen kielellä olisi uskomaton saavutus.

Keskittykää nyt vaan siihen. Ihan on hommaa tarpeeksi tuossakin.

Edit:
Unohtui. Kuinka monella mahdollisesta ostajasta (sarjakuvaharrastajasta) ei tuota ole hyllyssään jo ennestään, englanniksi. Eli onko markkinoita?
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus???
Kirjoitti: Miqz - 26.04.2020 klo 11:57:57
Heh, hyvä kysymys! Pelkkä Talo Bronxissa sotkeentuu liikaa ensimmäiseen painokseen eikä kerro sitä että mukana on muutakin, ja Sopimus Jumalan kanssa karkottaa viimeisetkin lukijat. Tätä on syytä miettiä.

Lähtisin siitä että vain se kolmas julkaisematon nyt alkuun ja nimi olisi yksinkertaisesti ”Dropsie Avenue”. Mesenaatissa julkaisu toki esiteltäisiin perin pohjin ja sissimarkkinointi toimisi Facebookin eri ryhmissä. Uskaltaisin väittää että jo itse saisin sen ~10 tuttua innostumaan ja hankkimaan 1-2 opusta. Mesenaatissa päätettäisiin kaikkien tiedossa olevien kulujen jälkeen minimipainos mikä järkevällä hinnalla kannattaa tehdä, ja jos sitä rajaa ei saada täyteen, hommaa ei vaan yksinkertaisesti toteuteta. Tässä tapauksessa menee vaan aktiivien käyttämä aika hukkaan. Arvioisin että 100-200 tukijalla saataisiin kirja painettua n. 25e hintaan. Voin toki olla täysin hakoteillä tässä arviossa, mutta ajatuksena ehkä myös se, että taittaja ja latoja voisi löytyä Kvaakin aktiiveista. Kääntäjä ehkä myös voisi löytyä kohtuullisella korvauksella. Hienointahan olisi jos kaikki voitaisiin tehdä talkootyönä. YES WE CAN!

Edit: Mesenaatin sivuilta:

”Minitavoite tarkoittaa summaa, jonka vähintään tarvitset voidaksesi toteuttaa hankkeesi, ja siten täyttää rahoittajille antamasi lupauksen sekä toimittaa rahoittajille lupaamasi vastikkeet.

Minimitavoitteen tulee olla vähintään 1000 €.

Mikäli rahoituskampanjasi ei saavuta minimitavoitetta asettamassasi määräajassa, rahoitussitoumukset raukeavat ja varat palautetaan rahoittajille.”

https://mesenaatti.me/info/ohjeet2/
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus???
Kirjoitti: tmielone - 26.04.2020 klo 12:20:35
Tajusin hetki sitten, että paikallinen pienkustantamo voisi olla kiinnostunut juuri Dropsie Avenuen tyylisen sarjakuvan julkaisemisesta. Kannattaisiko kysäistä mitä mieltä ovat ideasta?

Jonkun kustantamon mukana olo saattaisi helpottaa projektin loppuun saattamista, sillä heillä olisi todennäköisesti levitys- ja markkinointikanavat sekä muut vastaavat valmiina. Me voisimme sitten keskittyä joukkorahoitukseen ja markkinointiin.

Käännöksen suhteen laitoin jo Koivumäen Antille spostia ja kysyin kiinnostusta/hinta-arviota. Ilmoittelen, sitten kun vastauksen saan.
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus???
Kirjoitti: Miqz - 26.04.2020 klo 12:45:47
Tajusin hetki sitten, että paikallinen pienkustantamo voisi olla kiinnostunut juuri Dropsie Avenuen tyylisen sarjakuvan julkaisemisesta. Kannattaisiko kysäistä mitä mieltä ovat ideasta?

Jonkun kustantamon mukana olo saattaisi helpottaa projektin loppuun saattamista, sillä heillä olisi todennäköisesti levitys- ja markkinointikanavat sekä muut vastaavat valmiina. Me voisimme sitten keskittyä joukkorahoitukseen ja markkinointiin.

Käännöksen suhteen laitoin jo Koivumäen Antille spostia ja kysyin kiinnostusta/hinta-arviota. Ilmoittelen, sitten kun vastauksen saan.

Ehdottomasti! Kysäise sieltä myös!

Edit: laitoin pariin Facebookin sarjisharrastajaryhmään tällaista alustavaa kyselyä:

”Tervehdys! Ollaan Kvaakin porukoiden kanssa ideoitu/suunniteltu sarjakuvien kääntämistä ja kustantamista joukkorahoituksella. Ensimmäiseksi kohteeksi olisi niinkin vaatimaton ja kunnianhimoinen kohde kuin Will Eisnerin ”A contract with God” -trilogian suomeksi julkaisematon kolmas osa, ”Dropsie Avenue”. Alustavasti ilman sitoumuksia, kuinka monella kiinnostaa tällainen toiminta ylipäätään ja tuo ko. Teos?”

Katsotaan paljonko tulee tykkäystä/kiinnostusta...  ???
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus???
Kirjoitti: Timo Ronkainen - 26.04.2020 klo 15:11:40
No jos W.W. Norton ylipäätään vastaa ja saatte rahaa tarpeeksi kerättyä, niin kyllä minä taitan ja tekstaan, mikäli siitä rahasummasta joku murena siihen saadaan budjetoitua.

Timo
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus???
Kirjoitti: Miqz - 26.04.2020 klo 19:51:16
No jos W.W. Norton ylipäätään vastaa ja saatte rahaa tarpeeksi kerättyä, niin kyllä minä taitan ja tekstaan, mikäli siitä rahasummasta joku murena siihen saadaan budjetoitua.

Timo

Hyvä Timo, arvasin että sinuunkin voi luottaa! Kaikki apu tässä hankkeessa on tervetullutta!
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus???
Kirjoitti: Reima Mäkinen - 26.04.2020 klo 22:47:39
Ihan en nyt pysynyt kärryillä. 400 kirjan myyminen taitaa olla jo melkoinen haaste nykyaikana, joten tuskin kannattaisi sellaista edes yrittää. Eli itse lähtisin pienemmällä painoksella liikkeelle (jos se kulujen puolesta on mitenkään järkevää), jolloin ei luonnollisestikaan ole tarvetta myydä enempää kuin painos on.
Mitä pienempi painos sitä suurempi hinta kirjalla. Ja jos englanninkielisen saa Amazonista 7$+postikulut, voiko suomenkielisestä pyytää esim. 30€?

Tuosta joukkorahoituspuolesta en ole kovinkaan hyvin kärryilllä, joten en tiedä miten paljon alusta vetää välistä, eli en osaa ottaa kantaa sen aiheuttamiin lisähaasteisiin.
Spekuloin tätä jo ketjun ekalla sivulla. Kannattaa myös muistaa että Mesenaattityyppinen joukkorahoitus tarkoittaa vain sitä että markkinointi tehdään kokonaan ennen kirjan painamista. Aivan kuin perinteisessä kustantamisessa, joukkorahoitettaessa markkinointia pitää tehdä. Mesenaatin käyttö poistaa ns. kustantajan riskin, mutta tästä ilosta taas maksetaan mesenaatille korvaus, se on kulu jota perinteisemmässä kustantamisessa ei ole.

Ja tietystihän hankkeen taloudelliseen järkevyyteen vaikuttaa se, että tehdäänkö tätä harrastuksena vai onko tavoitteena saada edes muodollinen korvaus tehdystä työstä. Kummassakin tapauksessa tietysti maksetaan ammattilaisille heidän tekemästään työstä.
On sanomattakin selvää, että se kuinka monelle "ammattilaiselle" maksetaan ja paljonko, vaikuttaa kustannuksiin.
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus???
Kirjoitti: Markku Jalava - 26.04.2020 klo 22:52:16
No jos W.W. Norton ylipäätään vastaa ja saatte rahaa tarpeeksi kerättyä, niin kyllä minä taitan ja tekstaan, mikäli siitä rahasummasta joku murena siihen saadaan budjetoitua.

Timo

Koska minulla on kokemusta Eisnerin kustantamisesta ja yli 30 vuoden kokemus alalta sallittakoon muutama huomautus:

Kustantamoa on yritetty perustaa aiemminkin Kvaakin sivuilla, ei ottanut tuulta purjeisiin

Eisner ei ole myynyt kovin hyvin Suomessa. Talo Bronxissa otettin 2 painosta: 1500 ja 1000 kpl, jotka myytiin loppuun ilman alennusmyyntejä

Muita Eisnerin kirjoa painettiin á 2000 kpl. Suuri osa painoksista myytiin alennusmyynneissä, eivät olleet kovin kannattavia.

Oikeuksien ostaminen on aika kallista, tämän suunnitellun kirjan osalta ainakin 2000 $.

Tekstaus on vaativa, varmasti Timo osaa, mutta työ on aika kova. Normaalipalkkio käännöksestä plus tekstauksesta ainakin yli 2000€, mikä on vielä työmäärään nähden huono palkkio. Ja sosiaalikulutkin on maksettava.

Painokulut 1000 kpl:n painokselle A5 koossa nelivärikannella ehkä 3000. Paperin pitäisi olla 100-110 g, 500 kpl:en painokseen tuskin saatte oikeuksia.

Markkinointi- ja varastokulut ainakin 500-800.

Osakeyhtiön perustaminen maksaa muutaman satasen.

Ja yleiskulujakin pitää laskea muutama satanen.

Siitä vaan kustantamaan! Onnea yritykselle!
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus???
Kirjoitti: tmielone - 26.04.2020 klo 23:18:43
Mitä pienempi painos sitä suurempi hinta kirjalla. Ja jos englanninkielisen saa Amazonista 7$+postikulut, voiko suomenkielisestä pyytää esim. 30€?

Joo, niinhän se menee. Onneksi tämän kirjan tapauksessa jenkkipainosten hinnat vaikutti nopealla googlauksella olevan jossain parin kympin tienoilla, joten ihan valtavaa hintaeroa ei pitäisi syntyä.

Spekuloin tätä jo ketjun ekalla sivulla. Kannattaa myös muistaa että Mesenaattityyppinen joukkorahoitus tarkoittaa vain sitä että markkinointi tehdään kokonaan ennen kirjan painamista. Aivan kuin perinteisessä kustantamisessa, joukkorahoitettaessa markkinointia pitää tehdä. Mesenaatin käyttö poistaa ns. kustantajan riskin, mutta tästä ilosta taas maksetaan mesenaatille korvaus, se on kulu jota perinteisemmässä kustantamisessa ei ole.

Kustannuslaskelman kannalta oleellista on, että kuinka iso se kulu on.

On sanomattakin selvää, että se kuinka monelle "ammattilaiselle" maksetaan ja paljonko, vaikuttaa kustannuksiin.

Aivan. Koivumäki vastasi, että hänellä ei ole nyt mahdollisuutta osalllistua projektiin, mutta esitti arvion, että käännös maksaisi vähintään 5 euroa per sivu, eli pelkkä käännös olisi vähintään tonnin.

Koska minulla on kokemusta Eisnerin kustantamisesta ja yli 30 vuoden kokemus alalta sallittakoon muutama huomautus:

Kustantamoa on yritetty perustaa aiemminkin Kvaakin sivuilla, ei ottanut tuulta purjeisiin

Eisner ei ole myynyt kovin hyvin Suomessa. Talo Bronxissa otettin 2 painosta: 1500 ja 1000 kpl, jotka myytiin loppuun ilman alennusmyyntejä

Muita Eisnerin kirjoa painettiin á 2000 kpl. Suuri osa painoksista myytiin alennusmyynneissä, eivät olleet kovin kannattavia.

Oikeuksien ostaminen on aika kallista, tämän suunnitellun kirjan osalta ainakin 2000 $.

Tekstaus on vaativa, varmasti Timo osaa, mutta työ on aika kova. Normaalipalkkio käännöksestä plus tekstauksesta ainakin yli 2000€, mikä on vielä työmäärään nähden huono palkkio. Ja sosiaalikulutkin on maksettava.

Painokulut 1000 kpl:n painokselle A5 koossa nelivärikannella ehkä 3000. Paperin pitäisi olla 100-110 g, 500 kpl:en painokseen tuskin saatte oikeuksia.

Markkinointi- ja varastokulut ainakin 500-800.

Osakeyhtiön perustaminen maksaa muutaman satasen.

Ja yleiskulujakin pitää laskea muutama satanen.

Siitä vaan kustantamaan! Onnea yritykselle!


Kiitos Markulle hyvästä summeerauksesta!

Tuon pohjalta laskin nopeasti, että kulut olisi vähintään 8000 €, eli jos kirjan hinnaksi pistettäisiin 25 €, niin 350 kappaleen myynnillä päästäisiin kuiville. Tuo on tietysti aika kova hinta, mutta 20 € hinnalla pitäisi myydä vähintään 400 kappaletta, mikä alkaa kuulostamaan jo hyvin haastavalta. Kyseessä kuitenkin 25 vuotta vanha kirja.
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus???
Kirjoitti: STD - 27.04.2020 klo 00:00:47
Jos tämä on rakas harrastus ja puuhamiehet himoitsevat kyseisen teoksen suomen kielelle saattamista, niin satku tai kaksi tappiota per nenä ei liene ihan hirveätä. Maksaa se lätkäjengin kausikorttikin jotain, noin niin kuin vertailun vuoksi.
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus???
Kirjoitti: Doc Lomapäivä - 27.04.2020 klo 09:40:50
Kannattaa varmaan tehdä kululaskelma koko trilogian ja pelkän Dropsie Avenuen välillä, paljonko jälkimmäisessä säästää. Jos ei suhteessa paljoa, niin sitten kannattaa tehdä kerralla koko hökötys. Jos nyt oikeuksia edes saadaan.

Tuon pohjalta laskin nopeasti, että kulut olisi vähintään 8000 €, eli jos kirjan hinnaksi pistettäisiin 25 €, niin 350 kappaleen myynnillä päästäisiin kuiville. Tuo on tietysti aika kova hinta, mutta 20 € hinnalla pitäisi myydä vähintään 400 kappaletta, mikä alkaa kuulostamaan jo hyvin haastavalta. Kyseessä kuitenkin 25 vuotta vanha kirja.

Mulla ei oo hajuakaan millaisia määriä sarjakuvia nykyisin myydään. Jalavan parin tuhannen kappaleen myynnit kuulostaa ällistyttäviltä, mutta se oli kasaria se. 25-30 e kovakantisesta eepoksesta on lähellä sitä mitä sarjakuvat nykyisin maksaa.

Mesenaatin palvelun provisio + maksupalvelu ovat yhteensä 10 % tuotosta. Indiegogo ja Kickstarter ovat vähän halvempia (hinnat ovat varmasti muuttuneet siitä mitä viimeksi katsoin), mutta vaativat enemmän puljaamista. Onko joku perehtynyt niihin?

Pitää tarkkaan miettiä saako joukkorahoituksen käytöstä hyötyä myynnin kannalta, ei ole juuri järkeä jos samat tyypit jotka ostaisivat muutenkin ostavat Mesenaatin kautta.

Yhtenäinen markkinointisuunnitelma varmistaisi tiedon leviämisen, mitä kukin levittää Facebookissa, Twitterissä, Instassa, Youtubessa, blogeissa ja omilla hämärillä foorumeillaan jne. Mainokset herättävät vasta kun ne on nähty n. 17 kertaa, että jokaisen osallisen pitäisi tehdä vähintään se.

Kallista lystiähän tämä on, kyllähän se tiedetään. Persnettoa on tiedossa mutta jos käännössarjakuvaa haluaa lukea niin vaihtoehdot on aika vähissä.
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus???
Kirjoitti: Markku Jalava - 27.04.2020 klo 09:44:37

Kiitos Markulle hyvästä summeerauksesta!

Tuon pohjalta laskin nopeasti, että kulut olisi vähintään 8000 €, eli jos kirjan hinnaksi pistettäisiin 25 €, niin 350 kappaleen myynnillä päästäisiin kuiville. Tuo on tietysti aika kova hinta, mutta 20 € hinnalla pitäisi myydä vähintään 400 kappaletta, mikä alkaa kuulostamaan jo hyvin haastavalta. Kyseessä kuitenkin 25 vuotta vanha kirja.
[/quote]

Valitettavasti 350 kappaleen myynnillä ei vielä päästä omilleen. Näin käy jos kirja myydään suoraan kustantajalta lukijalle ja viimeksi mainittu maksaa lähetyskulut.

Kirjoista myydään ainakin 90 % kirjakaupan kautta tai kirjastoille. Kirjakaupan myyntipalkkio on 42%. Ketjut ottavat vielä suuremman palkkion. (Sarjakuvia on nyt vaikea myydä ketjuille). Yksittäiset kirjakaupat ja kirjastot ostavat kirjansa tukusta, siis esim. Kirjavälityksestä, jonka myyntipalkkio on ainakin 50%.

Lisäksi kirjanmyynnistä on maksettava arvonlisävero. Kuitenkin kustantaja voi vähentää myynnistään painolaskun alvin (ja muutkin mahdolliset alvit), mikä saattaa nollata alvin vaikutuksen.

Eli lonkalta heitettynä omilleen päästäisiin 1000 kpl:een painoksella noin 600 kpl:een myynnillä. Se edellyttäisi noin 30 €:n hintaa.

Käytin esimerkkinä A5 kokoista kirjaa. Kirja olisi näyttävämpi suuremmassa koossa, mikä vielä lisäisi painokuluja reilusti. Ja kovat kannet myös lisäisivät kustannuksia.Otsikko: Vs: Kvaak kustannus???
Kirjoitti: Lurker - 27.04.2020 klo 19:02:35
--
Eli lonkalta heitettynä omilleen päästäisiin 1000 kpl:een painoksella noin 600 kpl:een myynnillä. Se edellyttäisi noin 30 €:n hintaa.
--

Hyvää Excel-kräkkäystä tämä, ja sangen valaisevaa, tässähän alkaa ymmärtää jotain kustantamisen lainalaisuuksista.

Tuollainen myyntimäärä, ilman jotain onnenkantamoista, on kaunis kangastus tätä nykyä.
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus???
Kirjoitti: tmielone - 27.04.2020 klo 20:06:43
Valitettavasti 350 kappaleen myynnillä ei vielä päästä omilleen. Näin käy jos kirja myydään suoraan kustantajalta lukijalle ja viimeksi mainittu maksaa lähetyskulut.

Kirjoista myydään ainakin 90 % kirjakaupan kautta tai kirjastoille. Kirjakaupan myyntipalkkio on 42%. Ketjut ottavat vielä suuremman palkkion. (Sarjakuvia on nyt vaikea myydä ketjuille). Yksittäiset kirjakaupat ja kirjastot ostavat kirjansa tukusta, siis esim. Kirjavälityksestä, jonka myyntipalkkio on ainakin 50%.

Lisäksi kirjanmyynnistä on maksettava arvonlisävero. Kuitenkin kustantaja voi vähentää myynnistään painolaskun alvin (ja muutkin mahdolliset alvit), mikä saattaa nollata alvin vaikutuksen.

Eli lonkalta heitettynä omilleen päästäisiin 1000 kpl:een painoksella noin 600 kpl:een myynnillä. Se edellyttäisi noin 30 €:n hintaa.

Käytin esimerkkinä A5 kokoista kirjaa. Kirja olisi näyttävämpi suuremmassa koossa, mikä vielä lisäisi painokuluja reilusti. Ja kovat kannet myös lisäisivät kustannuksia.


Suuret kiitokset korjauksesta ja selvennyksistä! Tässä sitä nähdään käytännössä amatöörin ja asiantuntijan välinen ero. Enpä ollut tajunnut, että kirjakauppojen ja Kirjavälityksen myyntipalkkiot ovat noin suuria.

Tämä selittänee jo pitkälti miksi tuota kirjaa ei ole vielä kustannettu vaikka sille jokunen innokas lukija/ostaja löytyykin. Lurker summasi omat ajatukseni erinomaisesti:

Tuollainen myyntimäärä, ilman jotain onnenkantamoista, on kaunis kangastus tätä nykyä.

Eli vaikea nähdä miten tästä hankkeesta saisi taloudellisesti kannattavan. Mesenaatin kautta kate olisi parempi, sillä kirjakaupat ja Kirjavälitys jäisivät välistä mutta silloin myös kirjastot tipahtaisivat pois ja niihin kuitenkin saisi useamman kappaleen uppoamaan. Eli Mesenaatin kautta myytävän määrän ei tarvitsisi olla kuutta sataa, mutta melkoinen määrä sieltäkin pitäisi saada kasaan. Se tulisi olemaan haastavaa, etenkin, kun Markun laskelmat pohjautuvat pehmytkantiseen A5-kokoiseen kirjaan, jolla 30 € hintalappu. Vaikea yhtälö.   
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus???
Kirjoitti: Miqz - 27.04.2020 klo 21:35:56
Valitettavasti 350 kappaleen myynnillä ei vielä päästä omilleen. Näin käy jos kirja myydään suoraan kustantajalta lukijalle ja viimeksi mainittu maksaa lähetyskulut.

Nimenomaan näin oli tarkoitus toimia, ja tämä kai on sen joukkorahoituksen perimmäinen idea. Oletetaan, että kulut olisivat 200kpl painokselle 6000€ yhteensä (2000€ oikeudet, 2000€ käännös/tekstaus, 2000€ painatus+postit). Tällöin joukkorahoituksella pitäisi kerätä ~6600€, ja 200kpl painoksella teos postitettuna olisi 33€. Eli ei kannata lähteä yrittämäänkään mitään 1000kpl painoksia enää nykypäivänä.

Katsotaan kuitenkin ensin, mitä vastaavat oikeuksista. Sitten mietitään muut kulut,  laitetaan joukkorahoituskamppis päälle ja katsotaan tuleeko kiinnostusta. Siihen mennessä on hukkaan mennyt vasta kyselyihin ja tällä palstalla pohtimiseen sekä erinäisiin selvittelyihin mennyt aika. Muitakin kirjaprojekteja tehdään joukkorahoituksella, joten ei se mesenaatin kustannus tässä se suurin ongelma pitäisi olla. Se vaan mahdollistaa julkaisun keräämällä rahat etukäteen. En jaksa uskoa etteikö tätä olisi mahdollista tehdä ilman kirjakauppajakelua, vaan haluan nimenomaan katsoa joukkorahoituksen kiinnostuksen ja mahdollisuuden.

Toki tätä ei kannata tehdä myöskään siten, että puuhahenkilöt upottavat tähän satasia itse, jotta palstan vapaa-ajelijat saavat kirjan 25€ hintaan. Enkä myöstään odota kohtuuttomuuksia kääntäjältä tai tekstaajaltakaan, mutta sellaisella rakkaudella sarjakuvaan ja kohtuullinen (ei mikään menetetty työaika markkinahintaan) korvaus tottakai. Varastoinnin ja postituksen aiemmin lupauduinkin jo hoitamaan samoin kuin joukkorahoituksen hallinnoinnin. Ei sitä varastotilaakaan tarvita kuin sen vajaan viikon ajan kun pakkaa ne kirjat ja lähettää vastaanottajille.

Mutta ensimmäisenä tämä tosiaan kaatuu oikeuksien hintaan / siihen että sieltä ei edes vastata tai oikeuksia ei näin pieneen projektiin edes anneta. Toisaalta jos ei yritä, ei voi epäonnistuakaan.  :)
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus???
Kirjoitti: Lurker - 28.04.2020 klo 09:15:14
Mutta olisihan se mageeta, jos bisnesmallina olisi viedä loppuun keskenjääneet (sarjakuva)sarjat Suomessa.

Ja tässähän bisneksen tarkoitus ei olisi luoda rahaa, ei suinkaan, vaan sielunrauhaa ja täydellisiä kokoelmia sarjakuvaharrastajille.

Markku J. todisti vastaansanomattomasti, että perinteisellä kustannusmallilla tämä ei mitenkään onnistu (paitsi jos jostain ilmaantuu tappioita sietävä miljonääri tänne porukkaan).

Joukkorahoitus on toimiva malli, mutta sehän on sitten aina peliä sen kanssa per jokainen julkaisu, että saadaanko tarpeeksi osallistujia.

Ellei, niin se on aina sitten siinä. Kvaakissa on aktiiveja niin pieni määrä, ettei se riitä mesenoijiksi, eikä heistäkään kaikki tietenkään halua osallistua. On tämä vaikeata.

Hmm, onnistuisiko yhteistyö/hybridimalli jonkin kustantajan kanssa? Kvaakilaiset ammattimaiset asianharrastajat tekisivät sarjakuvakulttuuria tukevaa ilmaista (tai nimellistä korvausta vastaan) talkootyötä (esim. käännös, tekstaus) ja rahoituksesta ainakin osa tulisi joukkorahoituksesta? Kustantajan kulut kevenisivät, mutta heillä olisi kyky toimittaa ja jaella opus.
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus???
Kirjoitti: Doc Lomapäivä - 28.04.2020 klo 11:42:41
Katsotaan kuitenkin ensin, mitä vastaavat oikeuksista. Sitten mietitään muut kulut,  laitetaan joukkorahoituskamppis päälle ja katsotaan tuleeko kiinnostusta. Siihen mennessä on hukkaan mennyt vasta kyselyihin ja tällä palstalla pohtimiseen sekä erinäisiin selvittelyihin mennyt aika. Muitakin kirjaprojekteja tehdään joukkorahoituksella, joten ei se mesenaatin kustannus tässä se suurin ongelma pitäisi olla. Se vaan mahdollistaa julkaisun keräämällä rahat etukäteen. En jaksa uskoa etteikö tätä olisi mahdollista tehdä ilman kirjakauppajakelua, vaan haluan nimenomaan katsoa joukkorahoituksen kiinnostuksen ja mahdollisuuden.
Kyllä se näin on, itsekin palasin tähän alkuperäiseen ajatusmalliin. Voidaan myös miettiä mikä joukkorahoitusalusta valitaan, sillähän ei hirveästi tässä tapauksessa pitäisi olla väliä, muuten kuin että ulkomaisille alustoille pitäisi olla ulkomainen yhteyshenkilö. Indiegogossahan kerätyt rahat saa pitää (miinus 9 % summasta oli joskus ehtona).

Vastikkeita voi myös miettiä sen mukaan, että jos joku tahtoo panna rahaa likoon enemmän, niin mitä extraa saa vastineeksi.

Hmm, onnistuisiko yhteistyö/hybridimalli jonkin kustantajan kanssa? Kvaakilaiset ammattimaiset asianharrastajat tekisivät sarjakuvakulttuuria tukevaa ilmaista (tai nimellistä korvausta vastaan) talkootyötä (esim. käännös, tekstaus) ja rahoituksesta ainakin osa tulisi joukkorahoituksesta? Kustantajan kulut kevenisivät, mutta heillä olisi kyky toimittaa ja jaella opus.
Tämä voisi olla paras vaihtoehto.
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus???
Kirjoitti: Timo Ronkainen - 28.04.2020 klo 11:50:47
Onko Mesenaatti ainoa suomalainen alusta?

Timo
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus???
Kirjoitti: tmielone - 28.04.2020 klo 12:05:00
Mutta olisihan se mageeta, jos bisnesmallina olisi viedä loppuun keskenjääneet (sarjakuva)sarjat Suomessa.

Ja tässähän bisneksen tarkoitus ei olisi luoda rahaa, ei suinkaan, vaan sielunrauhaa ja täydellisiä kokoelmia sarjakuvaharrastajille.

Tällainen bisnesmalli kuulostaa minusta erittäin hienolta, joten mielelläni olisin sellaisessa mukana. Keskenjääneiden sarjojen loppuun vieminen kuulostaa runolliselta ja jalolta toiminnalta  :D

Tästä saisimme myös selkeän linjan tekemiselle. Jos joku kirja ei saavuta riittävää rahoitusta tai oikeuksia ei ole saatavilla/ovat ylihintaiset, niin sitten vain jatketaan matkaa seuraavaan kirjaan.

Hmm, onnistuisiko yhteistyö/hybridimalli jonkin kustantajan kanssa? Kvaakilaiset ammattimaiset asianharrastajat tekisivät sarjakuvakulttuuria tukevaa ilmaista (tai nimellistä korvausta vastaan) talkootyötä (esim. käännös, tekstaus) ja rahoituksesta ainakin osa tulisi joukkorahoituksesta? Kustantajan kulut kevenisivät, mutta heillä olisi kyky toimittaa ja jaella opus.

Kuten Doc jo mainitsi, niin hybridimalli voisi olla se lupaavin vaihtoehto. Vielä en ole saanut vastausta paikalliselta kustantajalta. Vain automaattiviestin, että ovat lomalla.

Käännöksen, tekstauksen, taiton lisäksi "sarjakuva-aktivistit" voisivat hoitaa markkinointia. Eli kyllähän siinä työtä riittäisi vaikka kustantaja olisikin mukana.

Eniten tässä vielä mietityttää Markun kommentti painosmäärästä. Että oikeuksia ei saisi 500 kirjan painamiseen vaan pitäisi olla 1000. Mitenhän tuollaiset ehdot toimii joukkorahoituskampanjoissa, joissa lopullinen painos selviää vasta kampanjan päätyttyä? Tietysti voihan kampanjan laskea niin, että kirjoja painetaan tuhat ja myymättäjääneiden kulut sisällytetään siihen realistiseen myyntimäärään.
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus???
Kirjoitti: Petteri Oja - 28.04.2020 klo 12:54:18
Eniten tässä vielä mietityttää Markun kommentti painosmäärästä. Että oikeuksia ei saisi 500 kirjan painamiseen vaan pitäisi olla 1000.

Ihmettelen, jos olisi näin. 500-600 kappaleen painokset ovat nykyään arkipäivää etenkin pienemmillä markkina-alueilla, ja amerikkalaistenkin kustantajien luulisi tietävän sen. Kokemukseni mukaan tietävätkin.
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus???
Kirjoitti: Miqz - 28.04.2020 klo 16:24:08
Tällainen bisnesmalli kuulostaa minusta erittäin hienolta, joten mielelläni olisin sellaisessa mukana. Keskenjääneiden sarjojen loppuun vieminen kuulostaa runolliselta ja jalolta toiminnalta  :D

Tästä saisimme myös selkeän linjan tekemiselle. Jos joku kirja ei saavuta riittävää rahoitusta tai oikeuksia ei ole saatavilla/ovat ylihintaiset, niin sitten vain jatketaan matkaa seuraavaan kirjaan.

Kuten Doc jo mainitsi, niin hybridimalli voisi olla se lupaavin vaihtoehto. Vielä en ole saanut vastausta paikalliselta kustantajalta. Vain automaattiviestin, että ovat lomalla.

Käännöksen, tekstauksen, taiton lisäksi "sarjakuva-aktivistit" voisivat hoitaa markkinointia. Eli kyllähän siinä työtä riittäisi vaikka kustantaja olisikin mukana.

Eniten tässä vielä mietityttää Markun kommentti painosmäärästä. Että oikeuksia ei saisi 500 kirjan painamiseen vaan pitäisi olla 1000. Mitenhän tuollaiset ehdot toimii joukkorahoituskampanjoissa, joissa lopullinen painos selviää vasta kampanjan päätyttyä? Tietysti voihan kampanjan laskea niin, että kirjoja painetaan tuhat ja myymättäjääneiden kulut sisällytetään siihen realistiseen myyntimäärään.


Tuo julkaisu/kustannuslinja kuulostaa  myös omaan korvaani hyvältä. KVAAK KIRJA TO THE RESCUE! :) Pitäytyisin Suomalaisessa Mesenaatissa ihan vaan yksinkertaisuuden vuoksi, en haluaisi tähän mitään ulkomaalaisia välikäsiä. Mitä vähemmän toimijoita, sitä helpommin homma toimii.

Katselin muuten Mesenaattia eilen, ja siellä on mm. Peliaiheiset kirjat aika hvyin saavuttaneet ja jopa ylittäneet n. 5000e tavoitteensa. Sarjakuvia löysin nopeasti vain yhden, kyseessä oli joku (kotimainen?) Manga, joka ei saavuttanut tavoitettaan.

Doc otti esille myös nuo "perksit", eli joukkorahoituskampanjoissa on mahdollisuus antaa tukea enemmänkin, ja sen päälle saa jotain extrakivaa. Talkoohengessä varmaan voitaisiin jotain Eisner-henkisiä kirjanmerkkejä tms. painattaa enemmän rahaa likoon laittaneille.

Luulen muuten että Markun kommmentit kuvastavat millaista meno oli sarjakuvien kultakaudella 80-90 -luvuilla, ja Petterin kommentin mukaisesti uskon että tässä on myös oikeuksien omistajat ajan tasalla.
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus???
Kirjoitti: echramath - 28.04.2020 klo 19:30:42
Jotenkin kuitenkin haluaisi ajatella, että pieteetillä tehtynä ja nyt kun on vuosikausia toitotettu, että näitä kuvasarjoja tehdään ja on tehty ihan aikuisillekin, ja kyseessä on vielä Will lisää-tähän-suosikkikirosanasi-genetiivissä Eisnerin yksi pääteoksista, niin noita menisi ns. kulttuurikoteihin enempikin, jokaiseen Suomen yli 700 yleisöön kirjastoon ainakin yksi ja isän- ja äitienpäivän paketteihin, vaikkeivat ne käsittelekään jatkosotaan. Jos nyt vaikka hesari kirjoittaisi kauniisti arvostelussa.

Mutta taitaa olla vähän naiivi ajatus.
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus???
Kirjoitti: Sampsa Kuukasjärvi - 28.04.2020 klo 19:58:32
Tosiaan se kulttuuriväki, joka ei helposti tartu sarjakuviin, saattaisi pitää tällaisista ”vakavammista” jutuista. Toisaalta Eisner kuitenkin on tekijänä Suomessa tuntematon muutoin kuin harrastajien piirissä ja trilogian aiempia suomennettuja osia on vaikeasti saatavilla.

Ehkä kannattaisi harkita jotakin populaarimpaa sarjaa, mutta odotetaan ensin mitä oikeuksien omistajalta kuuluu.
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus???
Kirjoitti: Miqz - 29.04.2020 klo 07:25:15
Jännää! Nortonilta tuli vastaus, kyselevät tarkempia tietoja hankkeesta (www-lomake oli aika ylimalkainen). Pitää muotoilla sinne nyt oikein hyvä ja tarkka vastaus, jotta ottavat asian harkintaan.
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus???
Kirjoitti: Lurker - 29.04.2020 klo 10:06:14
Jännää! Nortonilta tuli vastaus, kyselevät tarkempia tietoja hankkeesta (www-lomake oli aika ylimalkainen). Pitää muotoilla sinne nyt oikein hyvä ja tarkka vastaus, jotta ottavat asian harkintaan.

Kappas, nyt on se ensimmäinen baby step otettu. Kiitos, että otit sen. Kuten aikaisemminkin on todettu, puhetta riittää mutta oikeasti se on tekoja, mitä tarvitaan.

--
Katselin muuten Mesenaattia eilen, ja siellä on mm. Peliaiheiset kirjat aika hvyin saavuttaneet ja jopa ylittäneet n. 5000e tavoitteensa. Sarjakuvia löysin nopeasti vain yhden, kyseessä oli joku (kotimainen?) Manga, joka ei saavuttanut tavoitettaan.
--

Kyse on siis Pelien Suomi, tarinoita kotimaiselta pelialalta (https://mesenaatti.me/1414/_/) -kirjasta. Juho Kuorikoskella on myös yli tuhannen seuraajan twitter-tili (https://twitter.com/RamboAslak), joka auttaa mukavasti markkinoimaan tällaista hanketta.

Tosiaan se kulttuuriväki, joka ei helposti tartu sarjakuviin, saattaisi pitää tällaisista ”vakavammista” jutuista. Toisaalta Eisner kuitenkin on tekijänä Suomessa tuntematon muutoin kuin harrastajien piirissä ja trilogian aiempia suomennettuja osia on vaikeasti saatavilla.

Ehkä kannattaisi harkita jotakin populaarimpaa sarjaa, mutta odotetaan ensin mitä oikeuksien omistajalta kuuluu.

Tässähän ei nyt ole ideana se "populaari", siis laajassa mielessä menevä tuote, vaan sellainen, mitä kohdennettu ja suht' suppea kohderyhmä toivoo ja haluaa. Sarjakuvasta on tulossa LP-levy; painokset ovat vain satoja kappaleita pienelle mutta innokkaalle joukolle, joka on oikeastaan enemmän keräilijöitä kuin kuluttajia.

Tämä on mitä mielenkiintoisin kokeilu.
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus???
Kirjoitti: Miqz - 29.04.2020 klo 10:24:03
Kappas, nyt on se ensimmäinen baby step otettu. Kiitos, että otit sen. Kuten aikaisemminkin on todettu, puhetta riittää mutta oikeasti se on tekoja, mitä tarvitaan.

Kyse on siis Pelien Suomi, tarinoita kotimaiselta pelialalta (https://mesenaatti.me/1414/_/) -kirjasta. Juho Kuorikoskella on myös yli tuhannen seuraajan twitter-tili (https://twitter.com/RamboAslak), joka auttaa mukavasti markkinoimaan tällaista hanketta.
...
Tämä on mitä mielenkiintoisin kokeilu.

Seuraava askel ei olekaan mikään baby step vaan laaditaan sopimus Jumalan kanssa  ;) ;D

Joo nuo Kuorikosken projektit ovat yksi esimerkki, mutta myös Pelaaja-lehti on kustantanut kirjoja Mesenaatin kautta. Olen itse myös tukenut mm. Kuorikosken C64 kirjaa. Noista Pelaajan kirjoista Playstation-kansa  on kerännyt jo yli 20000e (tavoite oli 5000e):

https://mesenaatti.me/en/1347/playstation-kansa-kuinka-pleikkari-valloitti-suomen/

Tämä todella on mitä mielenkiintoisin kokeilu. Ja hyvää Korona-ajan tekemistä, kun muut harrastukset ovat jäissä :)
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus???
Kirjoitti: tmielone - 29.04.2020 klo 11:27:01
Elämme tosiaan jännittäviä aikoja!

Onhan tuon mesenaatin kautta rahoitettu ainakin yksi sarjakuvakirja jo aemmin: Matkailua pelialalla (https://mesenaatti.me/en/matkailua-pelialalla-sarjakuvakirja/). Eli kyllä sen kautta on mahdollista tavoittaa sarjakuvista maksava yleisö.
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus???
Kirjoitti: Sampsa Kuukasjärvi - 08.05.2020 klo 22:33:07
Olisiko muuten trilogian nimi suomeksi Talo Bronxissa (en ole nähnyt käytettävän mitään suomalaista nimeä)?

Heh, hyvä kysymys! Pelkkä Talo Bronxissa sotkeentuu liikaa ensimmäiseen painokseen eikä kerro sitä että mukana on muutakin, ja Sopimus Jumalan kanssa karkottaa viimeisetkin lukijat. Tätä on syytä miettiä.

Sanojen käytöstä vielä. Varsin iskevä ”Talo Bronxissa” tosiaan eroaa selvästi alkuperäisestä, vähemmän vetävästä ”Sopimuksesta Jumalan kanssa”. Suomenkielinen nimi on otettu suoraan ruotsinkielisestä: ”Ett hus i Bronx” (https://www.comics.org/issue/91663/) (1979). Englanninkielisessä ”Contract”-teoksessa ”A Tenement in the Bronx” on vain esipuheen nimi.

On erikoista, miten paljon ”Contractista” puhutaan romaanina, vaikka se pikemminkin on novellikokoelma. Ja ilmeisesti myös tuolla ”Life Forcen” usein viitatulla väärällä ilmestymisvuodella 1988 halutaan painottaa teoksen romaanimaisuutta eli vuotta jolloin osat koottiin yhteen.

Hyvin muuten ”Contractin” kannen God”-sanassa on löydetty vastaavuutta hepreankielisiin kirjaimiin. Olisiko Will itse taiteillut tuon otsikon? Sivumennen muistutettakoon, että hepreaa luetaan oikealta vasemmalle.
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus???
Kirjoitti: Jarmo - 09.05.2020 klo 01:06:35
Turhaa negatiivisuutta ehkä, mutta en millään usko pariin(kaan)sataan ennakkotilaaja/mesenaattiin. Pariin kymmeneen ehkä.

Jos ei halua ihan pyyteettömänä enkelinä ottaa puolet tappiota kulttuurin nimissä, on pakko saada kirjakauppamyyntiä myös. Positiivinen juttu se, että isompi painos ei oikeastaan maksa paljoakaan enempää kuin pienempi. 600 kpl hintaero 300 kpl painokseen on ehkä joku 400e.

Verkostoituminen on vaikeaa, mutta muutaman toimijan yhteispainatuksena tälläinen olisi toteutettavissa jopa ilman tappioita. Voi hyvinkin olla projekti johon löytyisi jostain euroopan maista kiinnostusta.
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus???
Kirjoitti: Reima Mäkinen - 09.05.2020 klo 10:22:29
Turhaa negatiivisuutta ehkä, mutta en millään usko pariin(kaan)sataan ennakkotilaaja/mesenaattiin. Pariin kymmeneen ehkä.
Samaa mieltä. Projektin sisältö(Eisnerin sarjakuvat) ja media(Mesenaatti) eivät kohtaa. (Kukaanhan ei muista niitä toteutumattomia Mesenaatti-hankkeita)

Verkostoituminen on vaikeaa, mutta muutaman toimijan yhteispainatuksena tälläinen olisi toteutettavissa jopa ilman tappioita. Voi hyvinkin olla projekti johon löytyisi jostain euroopan maista kiinnostusta.
Tarkoitatko että ostaisi oikeudet köntissä useampaan maahan, vai mistä säästö?
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus???
Kirjoitti: Sampsa Kuukasjärvi - 09.05.2020 klo 10:26:08
Turhaa negatiivisuutta ehkä, mutta en millään usko pariin(kaan)sataan ennakkotilaaja/mesenaattiin. Pariin kymmeneen ehkä.

Hieman minuakin arveluttaa. Ajattelin tätä ketjussa aiemmin kun kirjoitin että ehkä jokin populaarimpi valinta olisi parempi ja tarkoitin ”populaarimmalla” jotakin ennestään suomennettua sarjaa. Esimerkiksi Asterixia, Ken Parkeria ja Blueberryä olisi julkaisematta suomeksi laillisesti. Ei nyt kuitenkaan sahata oksaa alta pois Eisner-hankkeelta, annetaan Miqzin katsoa kortti loppuun ja autetaan häntä. Ja uskon kyllä useaan kymmeneen tukijaan.

Verkostoituminen on vaikeaa, mutta muutaman toimijan yhteispainatuksena tälläinen olisi toteutettavissa jopa ilman tappioita. Voi hyvinkin olla projekti johon löytyisi jostain euroopan maista kiinnostusta.

Kannatettava idea, mutta vaatisi varmaan kustantamoja. Ruotsissa ainakin Dropsie Avenue (https://www.comics.org/issue/100619/) on julkaistu, mutta en löytänyt Comics.orgista tietoa että esim. Tanskassa olisi, joten ehkä juuteilta vosi kysyä.
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus???
Kirjoitti: Miqz - 09.05.2020 klo 10:53:51
Hieman minuakin arveluttaa. Ajattelin tätä ketjussa aiemmin kun kirjoitin että ehkä jokin populaarimpi valinta olisi parempi ja tarkoitin ”populaarimmalla” jotakin ennestään suomennettua sarjaa. Esimerkiksi Asterixia, Ken Parkeria ja Blueberryä olisi julkaisematta suomeksi laillisesti. Ei nyt kuitenkaan sahata oksaa alta pois Eisner-hankkeelta, annetaan Miqzin katsoa kortti loppuun ja autetaan häntä. Ja uskon kyllä useaan kymmeneen tukijaan.

Kannatettava idea, mutta vaatisi varmaan kustantamoja. Ruotsissa ainakin Dropsie Avenue (https://www.comics.org/issue/100619/) on julkaistu, mutta en löytänyt Comics.orgista tietoa että esim. Tanskassa olisi, joten ehkä juuteilta vosi kysyä.

Väliaikatietona että olemme saaneet vastauksen ja keskustelu on edennyt, mutta hanke vaatii yhteistyökumppaniksi kustantajan, jota nyt etsitään/kartoitetaan. Yhteisön apu on tarpeen. Jos jollakulla on yhteyksiä esim. Tanskaan, olisi siitä varmasti apua myös esim. Yhteispainoksen kautta. Sinällään pienemmän porukan kanssa asiaa ollaan tässä suunniteltu ja keskusteltu, ja meillä on kyllä hyviä ideoita ja suunnitelmia miten haalia kasaan kiinnostuneita ostajia ja jälleenmyyjiä, joten uskomme kyllä isompaan painokseen. Mesenaatin avulla kerätään kustantajalle etukäteen rahaa ja varmat ostajat. Talkootyönä autetaan hankkeen järjestelyissä, ja ”rakkaudesta lajiin” tehdään eri asioita, kuten käännös, tekstaus, varastointi ja kirjojen lähetys tukijoille, ilmaiseksi tai minimikorvauksella.
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus???
Kirjoitti: Jarmo - 09.05.2020 klo 13:52:42
Tarkoitatko että ostaisi oikeudet köntissä useampaan maahan, vai mistä säästö?

En ole hirveän selvillä joten vähän mutua.

Mutta oikeudet tuntuu maailmalla olevan tyyliin 10% myyntihinnasta, minimilaskutus 1000kpl. Eli just sen 2000e normi parinkympin albumille. (3000e kolmenkympin, joten albumihintaa nostamalla ja painosta pienentämällä tulee vaikea yhtälö).
Miten tämä jakautuu jos on vaikka se 1000kpl painos 3 maan kesken, ei ole kokemusta.
Isommassa painoksessa myös se etu, että yli 1000kpl rojalteja tarvii tilittää vasta kun on myyty yli 1000kpl.

Ja painot tykkää saada mielummin 1000kpl tilauksen kuin 300 kpl, vaikka sitten pitääkin tehdä esim. 300+400+300 kpl. Näkynee hinnassa sekin, mutta en tiedä kuinka paljon.
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus???
Kirjoitti: kespa - 09.05.2020 klo 17:30:00
Jarmon pohdintaan omaa tietojani Ranskasta, jossa kustantajani, joka kustantaa myös Dynamiten ja Imagen sarjoja sekä Judge Dreddiä maksaa kustantajalle n. 8%/kappale kannessa olevasta hinnasta. Painokset pyörivät alle tuhannessa kappaleessa.
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus???
Kirjoitti: Toni - 10.05.2020 klo 03:21:05
Hiton hieno projekti! Varmaan kantsis myös kysellä Apollolta, Jänikseltä ja Teufelilta, minkä kokoisia painoksia he ovat saaneet myytyä, niin olisi tukevampi perälauta omille päätöksille. Eli puhutaanko nykyisin 200, 400 vaiko jopa 600 levikeistä. Toteutuneet myynnit on ensiarvoisen tärkeä ohjenuora uusille yrityksille. Jee!
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus???
Kirjoitti: Sampsa Kuukasjärvi - 10.05.2020 klo 15:15:28
Ruotsissa ainakin Dropsie Avenue (https://www.comics.org/issue/100619/) on julkaistu, mutta en löytänyt Comics.orgista tietoa että esim. Tanskassa olisi, joten ehkä juuteilta vosi kysyä.

Dropsie Avenue on kuin onkin julkaistu tanskaksi (https://comicwiki.dk/wiki/Dropsie_Avenue) jo 1995. On se myös Comics.orgissa (https://www.comics.org/series/138165/), mutta ilman kansikuvaa ja mitään tietoja, minkä takia se ei osunut aiemmin silmiini.
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus???
Kirjoitti: Toni - 14.05.2020 klo 03:28:35
Aiemmin puhuttiin myös kirjakauppamyynnin merkityksestä. Tähän liittyen kannattaa nykypäivänä huomioda, ettei moista käytännössä ole - ainakaan kivijalkakaupoissa. Hyvä jos tänä päivänä esim. Suomalaisista kirjakaupoista löytyy edes pari Disney-albumia.
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus???
Kirjoitti: tmielone - 18.05.2020 klo 13:17:18
Tiedoksi tännekin, että asiat ovat edenneet jo sen verran, että Kvaak kustannus on saanut ikioman Facebook-sivun (https://www.facebook.com/kvaakkirja/).
Saa käydä tykkäämässä ja mainostaa muillekin ;D
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus???
Kirjoitti: tmielone - 19.05.2020 klo 08:47:00
Ja tässä pieni teaseri
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus???
Kirjoitti: Petteri Oja - 19.05.2020 klo 10:50:57
Tuo "Katu Bronxissa" on hyvä idea! Vie heti ajatukset sinne minne pitääkin.
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus???
Kirjoitti: Miqz - 21.05.2020 klo 21:46:58
Tuo "Katu Bronxissa" on hyvä idea! Vie heti ajatukset sinne minne pitääkin.

Jep, kiitos kustannustiimin puolesta. Tässä on mukana rautaista ammattitaitoa, odottakaahan kun näette maistiaisen tekstauksesta!  :-* ;)
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus???
Kirjoitti: Lurker - 22.05.2020 klo 09:08:37
Dropsie Avenue on sarjakuvaromaanin suuria klassikkoita, joten siitä on tietty julkaisuja ympäri maailmaa - erilaisilla kansilla.

Ohessa muutama maistiainen.
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus???
Kirjoitti: Miqz - 23.05.2020 klo 16:27:58
KVAAK Kustannus esittää: Kampanjavideo!

https://youtu.be/T-hiWgd0RTs
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus???
Kirjoitti: Sampsa Kuukasjärvi - 24.05.2020 klo 14:48:36
KVAAK Kustannus esittää: Kampanjavideo!

https://youtu.be/T-hiWgd0RTs

Videon lopussa siis lukee, että kampanja alkaa Mesenaatissa 29.5. Ja Sininen Jänis näyttää olevan mukana. Upeaa! Minä uskon tähän hommaan yhä vahvemmin! Mukana tullaan olemaan!
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus???
Kirjoitti: Lurker - 24.05.2020 klo 18:27:12
Videon lopussa siis lukee, että kampanja alkaa Mesenaatissa 29.5. Ja Sininen Jänis näyttää olevan mukana. Upeaa! Minä uskon tähän hommaan yhä vahvemmin! Mukana tullaan olemaan!

Sama täällä!

Sarjakuvan julkaisu elää nyt sitä "murroskautta", mielenkiintoista nähdä miten tämä joukkorahoitus onnistuu - Kvaakista löytyy varmasti innokkaita sarjakuvan ystäviä, mutta lisää tarvitaan.

Levittäkää sanaa, kun kampanja alkaa!
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus???
Kirjoitti: MTT - 27.05.2020 klo 13:23:13
Mistäs ihmeestä olette kaikki nuo nimmaroidut "lisukkeet" saanut?
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus???
Kirjoitti: tmielone - 27.05.2020 klo 14:00:15
Mistäs ihmeestä olette kaikki nuo nimmaroidut "lisukkeet" saanut?

Eräältä belgialaiselta kauppiaalta/kustantajalta. Hän on itse painattanut ne ex librikset 2000-luvun alussa ja käytti ne Eisnerillä nimmaroitavana. Julisteet tulevat samasta paikasta mutta niiden historiaa en tunne yhtä tarkasti. Ex libriksiä on neljää erilaista ja jokaisen painos on vain 250 kappaletta.
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus???
Kirjoitti: MTT - 27.05.2020 klo 14:31:43
Eräältä belgialaiselta kauppiaalta/kustantajalta. Hän on itse painattanut ne ex librikset 2000-luvun alussa ja käytti ne Eisnerillä nimmaroitavana. Julisteet tulevat samasta paikasta mutta niiden historiaa en tunne yhtä tarkasti. Ex libriksiä on neljää erilaista ja jokaisen painos on vain 250 kappaletta.

Enpä odottanut noin hienoja juttuja. Hatunnosto kuka tuon onkaan hoitanut!!

Niin ja unohtu kysyä. Ilmoitattehan sitten kellonajan milloin tuo Mesenaatissa on.
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus???
Kirjoitti: Miqz - 27.05.2020 klo 14:57:01
Enpä odottanut noin hienoja juttuja. Hatunnosto kuka tuon onkaan hoitanut!!

Niin ja unohtu kysyä. Ilmoitattehan sitten kellonajan milloin tuo Mesenaatissa on.


29.5.2020 klo 8 tähdätään. :)
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus???
Kirjoitti: MTT - 27.05.2020 klo 14:59:01
29.5.2020 klo 8 tähdätään. :)

Kiitos :)
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus???
Kirjoitti: Darth Mika - 27.05.2020 klo 15:27:08
Eräältä belgialaiselta kauppiaalta/kustantajalta. Hän on itse painattanut ne ex librikset 2000-luvun alussa ja käytti ne Eisnerillä nimmaroitavana. Julisteet tulevat samasta paikasta mutta niiden historiaa en tunne yhtä tarkasti. Ex libriksiä on neljää erilaista ja jokaisen painos on vain 250 kappaletta.
Siis onko Eisner nimmaroinut 4 x 250 Exlibristä! Kyllä on käsi ollut kipeä tuon jälkeen!
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus???
Kirjoitti: tmielone - 27.05.2020 klo 16:33:37
Enpä odottanut noin hienoja juttuja. Hatunnosto kuka tuon onkaan hoitanut!!


Kiitos!
Tulin joskus hankkineeksi noita ex libriksiä itselleni ja ajattelin, että joku muukin voisi niistä tykätä.


Siis onko Eisner nimmaroinut 4 x 250 Exlibristä! Kyllä on käsi ollut kipeä tuon jälkeen!

Onhan se varmasti ollut melkoinen savotta. Mutta ei hän sitä ihan ilmaiseksi ole tehnyt  ;D
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus???
Kirjoitti: Darth Mika - 27.05.2020 klo 18:47:42
Nyt onkin mielenkiintoista nähdä miten paljon tommonen Eisner Exlibris maksaa. Mä en kerää tämmöisiä juurikaan ollenkaan, mutta kyllä Eisnerin nimmarin voisin ehkä omistaa. Saa kyllä olla aika alhainen hinta, että semmoisen itselleni aikoisin hankkia.

Itse tuo "Katu Bronksissa" sarjakuvakin kiinnostaa ja tämä Kvaakin kustannus on hyvä juttu, jos tällä tavalla saataisiin semmoisia sarjakuvia suomeksi, joita tavalliset kustantajat eivät uskalla ottaa hoidettavakseen. Toivotaan, että mahdollisemman moni lähtee mukaan. Itsekin varmaan ostan ton, jos ei hinta hyppää ihan pilviin.
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus???
Kirjoitti: Lurker - 27.05.2020 klo 20:43:13
Will Eisnerista on hyvä aloittaa! Kvaak kirja saa komean alun.

Jos tämä onnistuu, ja sehän riippuu teistä ja muista sarjakuvan ystävistä, niin se voi olla pitkän ja kauniin ystävyyden alku.

Tulkaa kaikki mukaan, sarjakuva ei tästä parane - ja kirja on taatusti harvinainen, sillä painokset ovat ns. kohtuulliset.

Saa myös haaveilla ja ehdotella, mitä muuta tekisi mieli saada suomeksi - mielellään sarjakuvaromaaneja tai muita yhden kirjan kokonaisuuksia.
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus???
Kirjoitti: Sampsa Kuukasjärvi - 27.05.2020 klo 21:19:12
Olisikos antaa suoraa linkkiä kohteeseen Mesenaatissa? Eikö Mesenaatissa (https://mesenaatti.me/) ole mitään hakua? Miten sieltä potentiaalinen rahoittaja löytää mitään?! Itse olen tukenut kohteita Kickstarterissa, jossa on erinomainen sanahaku.
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus???
Kirjoitti: Lurker - 27.05.2020 klo 21:31:35
Olisikos antaa suoraa linkkiä kohteeseen Mesenaatissa? Eikö Mesenaatissa (https://mesenaatti.me/) ole mitään hakua? Miten sieltä potentiaalinen rahoittaja löytää mitään?! Itse olen tukenut kohteita Kickstarterissa, jossa on erinomainen sanahaku.

Kampanja alkaa Mesenaatissa 29.5. eli se ei näy vielä.
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus???
Kirjoitti: Darth Mika - 27.05.2020 klo 21:33:13
Mulle ei ole tuttuja mesenaatti eikä kickstart tai muukaan juttu. Nettiostaminenkin on vähän niin ja näin meikäläisellä. Ostan melkein kaiken kivijalkakaupasta henkilökohtaisesti.
Olis kiva tietää, että kuinka tätä kirjaa sitten ostetaan tuolta. Käykö pankkisiirto...pitääkö olla kirjautuneena jonnekin mesenaatissa?
Alkaako myynti heti pe 29.5 klo 00.01 vai johonkin järjelliseen aikaan, kun ihmiset on hereillä. Jos asuu pääkaupunkiseudulla, niin voiko sen hakea itse jostain, ettei tarvi turvautua Suomen postin aina niin "huolelliseen, paketteja säästävään ja hyvään palveluun". Jos noihin kysymyksiin saisi jotain valaisevaa infoa!
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus???
Kirjoitti: Lurker - 27.05.2020 klo 21:39:32
Mulle ei ole tuttuja mesenaatti eikä kickstart tai muukaan juttu. Nettiostaminenkin on vähän niin ja näin meikäläisellä. Ostan melkein kaiken kivijalkakaupasta henkilökohtaisesti.
Olis kiva tietää, että kuinka tätä kirjaa sitten ostetaan tuolta. Käykö pankkisiirto...pitääkö olla kirjautuneena jonnekin mesenaatissa?
Alkaako myynti heti pe 29.5 klo 00.01 vai johonkin järjelliseen aikaan, kun ihmiset on hereillä. Jos asuu pääkaupunkiseudulla, niin voiko sen hakea itse jostain, ettei tarvi turvautua Suomen postin aina niin "huolelliseen, paketteja säästävään ja hyvään palveluun". Jos noihin kysymyksiin saisi jotain valaisevaa infoa!

Kuten edellä (http://www.kvaak.fi/keskustelu/index.php/topic,18605.msg512899.html#msg512899) todettiin, kampanja alkaa 29.5.2020 noin klo 8.
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus???
Kirjoitti: Miqz - 27.05.2020 klo 21:41:50
Mulle ei ole tuttuja mesenaatti eikä kickstart tai muukaan juttu. Nettiostaminenkin on vähän niin ja näin meikäläisellä. Ostan melkein kaiken kivijalkakaupasta henkilökohtaisesti.
Olis kiva tietää, että kuinka tätä kirjaa sitten ostetaan tuolta. Käykö pankkisiirto...pitääkö olla kirjautuneena jonnekin mesenaatissa?
Alkaako myynti heti pe 29.5 klo 00.01 vai johonkin järjelliseen aikaan, kun ihmiset on hereillä. Jos asuu pääkaupunkiseudulla, niin voiko sen hakea itse jostain, ettei tarvi turvautua Suomen postin aina niin "huolelliseen, paketteja säästävään ja hyvään palveluun". Jos noihin kysymyksiin saisi jotain valaisevaa infoa!

29.5.2020 klo 8 tähdätään. :)

Siellä mesenaatissa voi maksaa luottokortin lisäksi suoraan pankkitunnuksilla (paytrail/lemonway muistaakseni maksujen välittäjä).  Mua voi myös suoraan lähestyä yksityisviestillä, jos se mesenaatti tuntuu liian pelottavalta :). Lisäksi, kirjoja toimitetaan ja voi noutaa pk-seudulla, jos ei luota postiin/matkahuoltoon.  Tavoitteena että kukaan halukas ei jää ilman kirjaa.
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus???
Kirjoitti: Korsto-Mikko - 27.05.2020 klo 21:55:33
Mitä tää sit maksaa?
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus???
Kirjoitti: Sampsa Kuukasjärvi - 27.05.2020 klo 22:02:45
Kuten edellä (http://www.kvaak.fi/keskustelu/index.php/topic,18605.msg512899.html#msg512899) todettiin, kampanja alkaa 29.5.2020 noin klo 8.

Alkaa, joo silloin, mutta miksi kohteen sivu tyhjänä ei voi näkyä ja löytyä paikasta jo monta viikkoa ennen? Ja eikö tosiaan hakutoimintoa ole edes menneille ja käynnissä oleville hankkeille? Mitä ihmettä? Valitettavasti en voi olla vertaamatta Kickstarteriin. Hieman sekavasti ja amatöörimäisesti sivusto muutenkin esittää asioita. No, pitää rekisteröityä tuonne, jos vain ei pakoteta liittymään Facebookiin.

Mitä tää sit maksaa?

Sen ymmärrän, että vaihtoehdot hintoineen läväytetään esiin vasta sillä hetkellä kun kampanja alkaa. Sitä ennen mainostetaan ja herätetään kiinnostus.
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus???
Kirjoitti: Lurker - 27.05.2020 klo 22:09:14
Mesenaattiin ei tarvitse rekisteröityä, jos haluaa vain rahoittaa projekteja.
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus???
Kirjoitti: Darth Mika - 27.05.2020 klo 22:23:42
Mesenaattiin ei tarvitse rekisteröityä, jos haluaa vain rahoittaa projekteja.

Hyvä, koska inhoan rekisteröintejä...siellä kuitenkin kysytään kaikkia semmoisia tietoja, joita en halua luovuttaa tahoille, joita en tunne.
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus???
Kirjoitti: Darth Mika - 27.05.2020 klo 22:25:18
Siellä mesenaatissa voi maksaa luottokortin lisäksi suoraan pankkitunnuksilla (paytrail/lemonway muistaakseni maksujen välittäjä).  Mua voi myös suoraan lähestyä yksityisviestillä, jos se mesenaatti tuntuu liian pelottavalta :). Lisäksi, kirjoja toimitetaan ja voi noutaa pk-seudulla, jos ei luota postiin/matkahuoltoon.  Tavoitteena että kukaan halukas ei jää ilman kirjaa.
Hienoa! Itse haen mieluimmin kirjani itse! Postin ninjat ei houkuttele yhtään.
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus???
Kirjoitti: Toni - 28.05.2020 klo 01:12:26
Toivottavasti tuonne on Kickstarterin tapaan keksitty myös houkuttelevia matskuja ihmisille, jotka ovat valmiit pistämään projektin kannatukseen myös isoja rahasummia. Tuskin sentään tonneja, mutta ehkä löytyisi muutama ihminen, joilta irtoaisi edes joitain satasia. Toivossa on hyvä elää. Ja ainakin, mitä olen itse Kicksejä ja muita seurannut, niin nämä nk. valaat ovat useissa proggiksissa olleet elintärkeitä.
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus???
Kirjoitti: MTT - 28.05.2020 klo 07:54:43
Kavaakissa on keskustelufoorumit "Eurooppalaiset sarjakuvat" ja "Toimintasankarit" yms, mihinkäs kategoriaan Eisner kuuluu ?? :)
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus???
Kirjoitti: Miqz - 28.05.2020 klo 08:51:28
Kavaakissa on keskustelufoorumit "Eurooppalaiset sarjakuvat" ja "Toimintasankarit" yms, mihinkäs kategoriaan Eisner kuuluu ?? :)

http://www.kvaak.fi/keskustelu/index.php/topic,2043.msg512863.html#msg512863

Muut sarjakuva-aiheet
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus???
Kirjoitti: Reima Mäkinen - 28.05.2020 klo 12:45:55
Kavaakissa on keskustelufoorumit "Eurooppalaiset sarjakuvat" ja "Toimintasankarit" yms, mihinkäs kategoriaan Eisner kuuluu ?? :)
Kvaakin jakohan tehtiin vähän sen perusteella että miten paljon eri säikeitä voisi kuhunkin osioon tulla tai harrastajakunnan jakautumiseen perustuen. Helpottaisi keskustelujen löytymistä silmäilemällä. Ite sanoisin että Dropsie Ave olis alternativea, mutta esim. Spirit taas joko toimintasankari tai sanomalehtisarjakuvaa. Eisnerin töissä olisi myös ainesta estetiikka-alueella pohdittavaksi ja onhan hänellä oppaisiinkin lukeutuvaa tuotantoa.
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus???
Kirjoitti: Markku Myllymäki - 28.05.2020 klo 15:39:37
ja onhan hänellä oppaisiinkin lukeutuvaa tuotantoa.

Nyt jätät ne oppait rauhaan, hentai-baka!  :laugh:
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus???
Kirjoitti: Sampsa Kuukasjärvi - 28.05.2020 klo 16:56:02
Toivottavasti tuonne on Kickstarterin tapaan keksitty myös houkuttelevia matskuja ihmisille, jotka ovat valmiit pistämään projektin kannatukseen myös isoja rahasummia.

Kickstarter on niin hiottu, toimiva ja koukuttava alusta, että sieltä kannattaa ottaa mallia useaan seikkaan.

Puhuin tuossa parille ihmiselle tästä tulevasta kampanjasta, ja hekin sanoivat heti, että "annas linkki Mesenaattiin". Vastasin, että voi, voi, linkkiä ei ole vielä, vaan käy itse etsimässä sieltä perjantaina. Juu-u. Olisiko se siellä sitten osastossa "Julkaisut", vai?

Pahoittelut Mesenaatin moittimisesta ensituntuman perusteella. Kiitos teille kvaakkilaisille, jotka olette taustalla tarttuneet härkää sarvista, tehneet jo monenmoista työtä ja suunnitelleet kampanjan!
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus???
Kirjoitti: Miqz - 28.05.2020 klo 17:58:31
Kickstarter on niin hiottu, toimiva ja koukuttava alusta, että sieltä kannattaa ottaa mallia useaan seikkaan.

Puhuin tuossa parille ihmiselle tästä tulevasta kampanjasta, ja hekin sanoivat heti, että "annas linkki Mesenaattiin". Vastasin, että voi, voi, linkkiä ei ole vielä, vaan käy itse etsimässä sieltä perjantaina. Juu-u. Olisiko se siellä sitten osastossa "Julkaisut", vai?

Pahoittelut Mesenaatin moittimisesta ensituntuman perusteella. Kiitos teille kvaakkilaisille, jotka olette taustalla tarttuneet härkää sarvista, tehneet jo monenmoista työtä ja suunnitelleet kampanjan!

On meillä se linkki sinne ollut jo toista viikkoa, mutta sitä on ihan turha jakaa kenellekään kun se ei toimi vielä, koska sivua ei ole julkaistu. Ihan kiva että porukalla kiinnostaa niin paljon että linkki tarvittais. Kickstarter/Mesenaatti kamppiksista on tosiaan otettu mallia mm. noiden ekstrojen kanssa, siellä on vaikka mitä kivaa tarjolla. Huomenna näette. Kickstarterista vielä sen verran että päädyttiin käyttämään kuitenkin kotimaista palvelua, koska veikkaan että ulkomainen alusta ei kuitenkaan ole sen tutumpi ja siinä olisi tullut turhaa säätöä talkooporukalle ulkomaan bulvaanien kanssa.

Toivotaan että mesenaattisivu julkaisun jälkeen tavoittaa kaikki, kyllä siitä on joka paikkaan suunnitteilla puffia, twitteriin, facebookiin, kvaakkiin, lehdistötiedotteisiin, sarjainfoon... Toki myös teillä kaikilla kvaakkilaisilla on iso rooli kun jaatte sitä linkkiä sitten eteenpäin.
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus / Kvaak Kirja
Kirjoitti: Lurker - 28.05.2020 klo 20:49:02
Jos haluat laadukasta käännössarjakuvaa suomeksi, nyt on tilaisuutesi tehdä jotain asian eteen!

Katu Bronxissa -sarjakuvaromaanin julkaisu on tapaus, joka edistää omalta osaltaan laadukkaan käännössarjakuvan saattamista suomen kielelle.

Nyt on tekojen aika. Unelma Kvaak Kirjasta voi olla totta, jos siitä tehdään totta. Mikäli tämä onnistuu, jatkoa tulee.

(http://www.kvaak.fi/keskustelu/index.php?action=dlattach;topic=18605.0;attach=40838;image)
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus / Kvaak Kirja
Kirjoitti: Miqz - 29.05.2020 klo 07:42:06
Joukkorahoituskampanja Will Eisnerin Dropsie Avenue - Katu Bronxissa julkaisemiseksi Suomessa on käynnistynyt Mesenaatissa! Osallistu rahoitukseen osoitteessa:

https://mesenaatti.me/1658

Hankkeessa on mukana Suomen eturivin sarjakuvataiteilijat: Ninni Aalto (Sähköjänis), Mari Ahokoivu (Oksi), JP Ahonen (Belzebubs), Matti Hagelberg (Läskimooses), Petri Hiltunen (Praedor), Jyrki Nissinen (Borgtron), Pentti Otsamo (FC Palloseura), Ville Pirinen (Yhesti yhes paikas), Marko Raassina (Kalevala), Anssi Rauhala (Väinö I - Suomen kuningas) ja Janne Toriseva (Valas).

Mukana yhteistyössä on myös Kustannusosakeyhtiö Sininen Jänis.

Nyt jokaisella on ainutlaatuinen mahdollisuus vahvistaa suomalaista sarjakuvakulttuuria tukemalla Dropsie Avenuen julkaisemista suomeksi!

Uutinen aiheesta: http://www.kvaak.fi/index.php?articleID=2666.
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus / Kvaak Kirja
Kirjoitti: Maso - 29.05.2020 klo 09:41:42
Aika mukavasti on ilmeisesti lähtenyt liikkeelle.

Mites tuo sponsorimesenaatti, johon "kuuluu hankkeessa mukana olevan sarjakuvataiteilijan "Katu Bronxissa" -originaali Will Eisnerin Hengessä"? Onko originaaleja kuitenkin enemmän kuin 1 kpl, ja pystyykö taiteilijaan vaikuttamaan (siis siihen kenen taiteilijan originaali pakettiin tulee)? (koska nuo originaalipaketit on tuolla myös erillisinä)
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus / Kvaak Kirja
Kirjoitti: Miqz - 29.05.2020 klo 09:48:08
Aika mukavasti on ilmeisesti lähtenyt liikkeelle.

Mites tuo sponsorimesenaatti, johon "kuuluu hankkeessa mukana olevan sarjakuvataiteilijan "Katu Bronxissa" -originaali Will Eisnerin Hengessä"? Onko originaaleja kuitenkin enemmän kuin 1 kpl, ja pystyykö taiteilijaan vaikuttamaan (siis siihen kenen taiteilijan originaali pakettiin tulee)? (koska nuo originaalipaketit on tuolla myös erillisinä)

Kun sen ostaa, saa esittää toiveen taiteilijasta. Se pyritään toteuttamaan. Ihan kaikki taiteilijat ei ole kuitenkaan sitoutuneet tekemään kuin vain yhden kappaleen originaaleja. Ei muuta kuin ostamaan! :)
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus / Kvaak Kirja
Kirjoitti: Reima Mäkinen - 29.05.2020 klo 12:49:39
Hienosti lähtenyt kamppis liikkeelle, varmaan toteutuukin! Näytesivuilla tekstaus on kuitenkin mun silmään aika isoa. No, onhan se alkuperäisessäkin, mutta tuohan erottuisi jo vaikka A6 koossa! Sivumäärääkin hieman ihmettelin. Ainakin yksi jenkkipainos näkyy olevan 170 sivua. Suomalainen kasvaa 192:een ja jos artikkeliosio toteutuu peräti 222:n?
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus / Kvaak Kirja
Kirjoitti: Doc Lomapäivä - 29.05.2020 klo 13:12:27
Aivan mahtavaa! Upea menestys!

Tunnustan heti, etten ole viime vuosina juuri piitannut siitä mitä sarjakuvia Suomessa julkaistaan. Vasta nyt, kun näin syksyn julkaisulistat havahduin siihen, ettei käännössarjakuvaa julkaista juuri lainkaan. Kiinnostus hyviä sarjakuvia kohtaan on selvästikin ennallaan, mutta ehkä informaatio- ja ärsyketulvan keskellä ihmiset eivät vain aina jaksa lähteä kaikkeen mukaan.

Onneksi kuitenkin tähän!

Kustannustoiminta näyttäisi tänä vuonna ottaneen sen odotetun (ja pelätyn) joukkorahoitusharppauksen, jossa perinteinen kustannustoiminta jää taka-alalle ja sarjakuvien ystävät ostavat Mesenaatista. Toivottavasti muutkin kustantajat seuraavat Kvaak kustannuksen ja Sinisen Jäniksen jalanjälkiä, ja uskaltavat lähteä pyörittämään joukkorahoitus- ja kustannusprojekteja!
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus / Kvaak Kirja
Kirjoitti: MTT - 29.05.2020 klo 13:23:23

Tämähän näyttää jo lupaavalta.

Itse sain napattua tuon Ex-Libris version. Harmi vain ettei voinut valita tuota kuvaa itse. Suoraan sanottuna toivoisin etten saisi Spirit aiheista vaan tuon ekan noista neljästä mesenaatin sivulla kuvatusta. Fingers crossed.
 
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus / Kvaak Kirja
Kirjoitti: STD - 29.05.2020 klo 13:40:22
Aika nopsasti näyttää tavoite täyttyvän. Hieno homma.
Sarjakuville on sittenkin kysyntää maassamme.

Itse jätän tämän hankkeen väliin, mutta toivottavasti saan jatkossa mahdollisuuden osallistua jonkin muun sarjakuvan rahoittamiseen.
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus / Kvaak Kirja
Kirjoitti: Toni - 29.05.2020 klo 14:09:55
No tämähän meni vauhdilla ja ylitti kaikki omat ennakko-odotukseni. Hiton hienoa! Hyvin olitte asiat hoitaneet ja ekstrat valinneet. Toivottavasti onnistuu toistekin. Jehnaa!
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus / Kvaak Kirja
Kirjoitti: Darth Mika - 29.05.2020 klo 16:11:24
Mulle toi Will Eisnerin nimmari oli vähä liian kallis. Varsinkin, kun en noita ole kerännyt. Näköjään kampanja kestaa tuon 73 päivää, joten ostan kirjan ensi tilistä. Tälle kuukaudelle liikaa kaikkea.
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus / Kvaak Kirja
Kirjoitti: JR - 29.05.2020 klo 16:17:54
Ihan mielenkiintoista on ollut tässä työpäivän aikana seurata tilanteen kehittymistä. Itse pistin tuen kuuden aikaan sisään ja silloin oli jo muutama innokas ehtinyt tukemaan projektia. Kymmenen tuntia myöhemmin ollaankin sitten enää parin kirjan päässä minimitavoitteen täyttymisestä.

Ex Libris tulossa tännekin, itselle kyllä Spirit maistuisi. Täytyy sitten huhuilla muiden exlibrisläisten parista vaihtohaluja, jos ei mieleinen osu kohdille :)
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus / Kvaak Kirja
Kirjoitti: Sampsa Kuukasjärvi - 29.05.2020 klo 16:23:50
Mahtava alku! Onneksi olkoon hankeen toteuttamisesta! Te eräät kvaakilaiset toimitte siinä missä jotkut vain kitisevät. Jatkossa varmaan rahavirta hiljenee, kunnes jälleen viimeisinä päivinä kiihtyy. Ekstrat ovat loistavat - teillä on näemmä kontaktit kunnossa niin yleisöön kuin sarjakuvantekijöihin.

En vielä rahoittanut, mutta teen sen totta kai. Onko Mesenaatissa keskustelumahdollisuutta? Ei ainakaan osunut silmiin. Saako kysyä miten iso painos vähintään otetaan? Ja kenelle tai mille tuo Mesenaattiin siirretty raha siirtyy eli kuka on hankkeessa kirstunvartijana?
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus / Kvaak Kirja
Kirjoitti: Darth Mika - 29.05.2020 klo 16:42:39
Eilen kun katsoin tuon telkkarin Homelandin jakson ja kurkkasin Mesenaattiin noin klo: 00.15, niin silloin oli jo tuo kirja ja muut jutut jo tuleet myyntiin ja muistaaksen 5 mesenaattia oli jo silloin siellä. Eli tulivat pikkasen aikasemmin kuin klo 8.00 myyntiin.
Kyllähän tämä näyttää toteutuvan ja antaa hyvää osviittaa jatkoa ajatellen. Yllätyin, kuinka paljon extraa sinne on laitettu. Itseäni kylläkin kiinostaa vain tuo sarjakuva, mutta täytyy sanoa, että monipuolinen tarjonnan olette saaneet aikaan.
Hatun noston arvoinen kulttuuriteko!
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus / Kvaak Kirja
Kirjoitti: Doc Lomapäivä - 29.05.2020 klo 17:11:29
RAHOITETTU!

Siihen mihin piti mennä 9 viikkoa, meni 9 tuntia. Tää on tärkeä juttu! Nimittäin jos tämä ei olisi onnistunut, käännössarjakuvalle olisi saanut sanoa Suomessa hei hei. Nyt kuolinisku muuttuikin piristysruiskeeksi!
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus / Kvaak Kirja
Kirjoitti: Timo Ronkainen - 29.05.2020 klo 17:25:15
Sen kunniaksi sain nyt tekstin Eisneristä blogiini. (https://timoronkainen.net/2020/05/29/will-eisner-romaaniperinteen-osana/)

Edit: korjasin linkin.

Timo
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus / Kvaak Kirja
Kirjoitti: Sampsa Kuukasjärvi - 29.05.2020 klo 17:29:32
Jatkotavoite 5 500 euroa tulee olemaan kevyttä kamaa! Onko stretch goaleja eli "venytysmaaleja" mietitty?

Timo: Linkki ei ole oikea.
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus / Kvaak Kirja
Kirjoitti: Jarmo - 29.05.2020 klo 17:56:27
Timo: Linkki ei ole oikea.

Mut siinä kuitenkin näkyy se oikea osoite ekana linkkinä.
oikea osoite (https://timoronkainen.net/)
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus / Kvaak Kirja
Kirjoitti: Sampsa Kuukasjärvi - 29.05.2020 klo 18:11:23
Jarmo: antamasi linkki johtaa vain Timon sivuston etusivulle. Juuri nyt siinä on tuo Eisner-kirjoitus, mutta eipä ole myöhemmin, eli tuo osoite ei palvele tulevaisuutta. Joo, sain minä kyllä tuolla nyt hienon tekstin luettua.

Jatketaan pikkuvirheillä. Mesenaatti-sivulla näkyy muutama typo. ”Sininen Jänis” vai ”Sininen jänis”, molempia näkyy? ”Maggy Garrisson” lukee väärin ”Garrison”. ” B5 kokoa” po. B5-kokoa”. Ajatusviivaa ei käytetä johdonmukaisesti.

Timon blogikirjoitus tiivistää mahtavan määrän tietoa. Eisnerin kuolinvuosi on väärin.
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus / Kvaak Kirja
Kirjoitti: hdc - 29.05.2020 klo 19:22:05
Jahas, minimitavoite näköjään saavutettu, tosin mitä olen kuullut niin näissä valtaosa rahoista tulee juuri ihan alussa ja ihan lopussa :)

Postikuluista ei ollut mitään tarkennusta, että pätevätkö ne vain Suomeen vai miten menetellään ulkomailla asuvien kanssa...
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus / Kvaak Kirja
Kirjoitti: Timo Ronkainen - 29.05.2020 klo 19:38:07
Tässä nyt suora linkki (https://timoronkainen.net/2020/05/29/will-eisner-romaaniperinteen-osana/). Ehkä tää tulee editoituna ja pidennettynä Dropsie Avenue - Katu Bronxissa -kirjaankin.

Timo
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus / Kvaak Kirja
Kirjoitti: STD - 29.05.2020 klo 19:49:59
Eikö tuolla Mesenaatissa ole todellakaan haku-toimintoa?
Vai enkö vaan löydä sitä?

Nythän tuon Dropsie löytää helposti, kun se on suht' uusi hanke, mutta entä parin kuukauden päästä?
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus / Kvaak Kirja
Kirjoitti: Timo Ronkainen - 29.05.2020 klo 19:57:40
Onhan tuolla suora linkki.
Ja tässä. (https://mesenaatti.me/1658/_/)

Timo
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus / Kvaak Kirja
Kirjoitti: Toni - 29.05.2020 klo 19:59:11
Aikamoista huumaa, saattaa hyvinkin käydä niin, että tän ekan vuorokauden kuluessa ylittyy myös tuo jatkotavoite! Onnittelut hyvin suunnitellusta ja hoidetusta tempauksesta!
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus / Kvaak Kirja
Kirjoitti: Antti Peltola - 29.05.2020 klo 20:59:19
Ei varmaan kovin moni olisi osannut etukäteen arvata, että tavoite täyttyy alle vuorokaudessa. Julkaisun hinta on myös varsin kohtuullinen, varsinkin jos ei ole kyse ensimmäisen julkaisun normaalia halvemmasta sisäänheittohinnasta. Jos muitakin juttuja pystytään julkaisemaan samantyyppisellä hinnanmuodostuksella, niin kyllähän tuolla mallilla voisi ostaa sarjakuvia vaikka kuinka paljon.

Saa myös haaveilla ja ehdotella, mitä muuta tekisi mieli saada suomeksi - mielellään sarjakuvaromaaneja tai muita yhden kirjan kokonaisuuksia.

No kun nyt kysytään, niin vastataan aakkosjärjestyksessä olevalla pienellä listalla. Pitäisikö mahdollisesti jättää jotain maanosia ja/tai julkaisijoita pois ehdotuksista. Rajaanpa omatoimisesti pois DC:n ja Marvelin julkaisut sekä lisenssijutut.

Alan Moore - Kevin O'Neill: Kerrassaan merkillisten herrasmiesten liiga: Nemo (https://www.amazon.com/Trilogy-Kevin-ONeill-illustrator-Moore/dp/0861662474/) yksissä kansissa (Top Shelf) (1/3 suomennettu aiemmin)
Alan Moore - Kevin O'Neill: Kerrassaan merkillisten herrasmiesten liiga: The Tempest (https://www.amazon.com/League-Extraordinary-Gentlemen-Vol-IV/dp/1603094563/) (Top Shelf)
Frank Miller - Dave Gibbons: The Life and Times of Martha Washington in the Twenty-First Century (https://www.amazon.com/Martha-Washington-Twenty-first-Century-Second/dp/1506700357/) (Dark Horse) (ensimmäinen tarina suomennettu aiemmin)
J.M. DeMatteis - Jon J. Muth: Moonshadow (https://www.amazon.com/Moonshadow-J-M-Dematteis/dp/150670946X/) (Dark Horse)
Jeff Smith: Luupäät: Coda (https://www.amazon.com/BONE-CODA-25th-Anniversary-Special/dp/1888963549/) (Cartoon Books)
Jeff Smith: RASL (https://www.amazon.com/RASL-Jeff-Smith/dp/1888963379/) (Cartoon Books)
Pat Mills - Kevin O'Neill: Marsalkka Laki (https://www.amazon.com/Marshal-Law-Pat-Mills/dp/1401251404/) (*)
Tom Sniegoski - Jeff Smith: Luupäät: Tall Tales (https://www.amazon.com/Tall-Tales-BONE-Prequel-Sniegoski/dp/054514096X/) (Cartoon Books)

(*) Viimeisin julkaisu on tullut DC:ltä, edellisiä Dark Horselta. Noin 50 sivua suomennettu aiemmin.

Sekä toki myös useampia osia sisältävät, kesken jääneet The Walking Dead ja Saga kiinnostavat. Julkaisematta on TWD:stä yhdeksän kokoelmaa ja Sagasta toistaiseksi kaksi.
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus / Kvaak Kirja
Kirjoitti: STD - 29.05.2020 klo 21:06:50
Onhan tuolla suora linkki.
Ja tässä. (https://mesenaatti.me/1658/_/)

Timo
On. Tiedän.
Mutta jos mä haluaisin hakea jotain muuta, niin mites haet? Selaamalla kaikki hankkeet läpi?  Onneksi on sentään eri kategoriat esillä.
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus / Kvaak Kirja
Kirjoitti: Miqz - 29.05.2020 klo 21:07:26
Nythän tuon Dropsie löytää helposti, kun se on suht' uusi hanke, mutta entä parin kuukauden päästä?

Tavoite tuli täyteen jo vuorokaudessa, joten voi hyvinkin olla, et lyhennämme kampanjan aikaa. Ei ole väliä löytyykö kahden kuukauden päästä.

Postikuluista ei ollut mitään tarkennusta, että pätevätkö ne vain Suomeen vai miten menetellään ulkomailla asuvien kanssa...

Postikuluista on arvio Suomeen. Voimme yksittäiset toimittaa samaan kokonaishintaan myös ulkomaille. No worries, tilaamaan vaan!
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus / Kvaak Kirja
Kirjoitti: Miqz - 29.05.2020 klo 21:10:52
On. Tiedän.
Mutta jos mä haluaisin hakea jotain muuta, niin mites haet? Selaamalla kaikki hankkeet läpi?  Onneksi on sentään eri kategoriat esillä.

Taisit tuossa jo aiemmin sanoa että jätät tämän väliin, niin mitä jos jättäisit tuon turhan kritisoinnin mesenaatista nyt väliin. Tai anna palaute suoraan heille. Kuten näkyy tukijoiden määrästä, riittävän moni on löytänyt sen, ilman isompia ongelmia.
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus / Kvaak Kirja
Kirjoitti: Lurker - 29.05.2020 klo 21:33:43
Taisit tuossa jo aiemmin sanoa että jätät tämän väliin, niin mitä jos jättäisit tuon turhan kritisoinnin mesenaatista nyt väliin. Tai anna palaute suoraan heille. Kuten näkyy tukijoiden määrästä, riittävän moni on löytänyt sen, ilman isompia ongelmia.

Iso osa mesenaateista on todennäköisesti löytänyt Dropsie Avenue -rahoitushankkeen sosiaalisen median linkkien kautta, Facebookista, YouTubesta ja Twitteristä, ja tietty täältä foorumilta.

Viestiä on levitetty ahkerasti, mistä kiitos.

Se on ymmärtääkseni vähän niin kuin tarkoituskin, että kampanjaa markkinoidaan eri kanavissa ja puskaradiossa.

Mesenaatin yhteystiedoista löytyvät sähköpostiosoitteet, jonne voi antaa palautetta itse alustasta. https://mesenaatti.me/info/yhteystiedot/ (https://mesenaatti.me/info/yhteystiedot/)
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus / Kvaak Kirja
Kirjoitti: Timo Ronkainen - 29.05.2020 klo 22:37:57
On. Tiedän.
Mutta jos mä haluaisin hakea jotain muuta, niin mites haet?

Ah, joo. Tarkoitit tuota. Totta, tuolla on vain kategoriat.

Mutta noin muuten tämähän on tainnut olla yksi menestyneimmistä rahoituskampanjoista tuolla! Enpä olisi uskonut. Mutta hyvähän se on niin.
Eisnerillä on toki nimeä ja tunnettuutta, mutta mitenpä olis Ben Katchor, jos vähän samantyyppistä sarjakuvaromaania hakee (The Jew of New York)? Taitaisi jäädä laihaksi. Kuinka moni täällä tuntee nimen?

Timo
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus???
Kirjoitti: hdc - 29.05.2020 klo 22:52:40
Saa myös haaveilla ja ehdotella, mitä muuta tekisi mieli saada suomeksi - mielellään sarjakuvaromaaneja tai muita yhden kirjan kokonaisuuksia.

Eurooppalaisia kivoja tulee mieleen, mutta aika moni on sellainen että ei ole tullut mitään suomeksi, joten tunnettavuus on aika alhainen, ja näissä mesenaattijutuissa tarvitaan kuitenkin tunnettavuutta...eli jotainJean Dytaria tai Bastien Vivesia ei varmaan kannata edes ehdottaa...

Paco Rocalla on kivoja, kyllä Talo tai Piirtäjien talvi kelpaisi.

Tardilla on kaikenlaista, Adelet on tietysti kesken mutta on sarja, mutta mites vaikka Manchette-sovitukset? La Position du tireur couché, Le petit bleu de la côte Ouest, Griffu, ovat kaikki itsenäisiä (Cabanesin versio Manchette Fatalesta on kanssa hyvä).

Lewis Trondheimilla on tietysti vaikka mitä, suomentamattomissa Lapinoteissakin on hyviä...
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus / Kvaak Kirja
Kirjoitti: STD - 30.05.2020 klo 00:22:07
Tavoite tuli täyteen jo vuorokaudessa, joten voi hyvinkin olla, et lyhennämme kampanjan aikaa. Ei ole väliä löytyykö kahden kuukauden päästä.

En tarkoittanutkaan tätä Dropsie-kampanjaa, en ole tästä kiinnostunut, vaan jos jatkossa haluaisin vaikka hakea Seura-lehtien restaurointihanketta tjms. Joutuisin kahlaamaan kaikki hankkeet läpi. Ellei jossain ole haku-toimintoa.


Otsikko: Vs: Kvaak kustannus / Kvaak Kirja
Kirjoitti: STD - 30.05.2020 klo 00:26:15
Taisit tuossa jo aiemmin sanoa että jätät tämän väliin, niin mitä jos jättäisit tuon turhan kritisoinnin mesenaatista nyt väliin. Tai anna palaute suoraan heille. Kuten näkyy tukijoiden määrästä, riittävän moni on löytänyt sen, ilman isompia ongelmia.

Tarkoitus oli vain ihmetellä haun puutetta ja saada täältä vaikka joku neuvo haku-toiminnon löytymiseen, jos sellainen tuolla kuitenkin olisi ollut.
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus / Kvaak Kirja
Kirjoitti: Kyty - 30.05.2020 klo 01:18:26
Tässä nyt suora linkki (https://timoronkainen.net/2020/05/29/will-eisner-romaaniperinteen-osana/). Ehkä tää tulee editoituna ja pidennettynä Dropsie Avenue - Katu Bronxissa -kirjaankin.

Timo

Huom. kirjajulkaisua varten: Joseph Rothin kirja on suomennettu nimellä Vaikkapa unta.
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus / Kvaak Kirja
Kirjoitti: haplo - 30.05.2020 klo 06:25:24
Hienosti edennyt kampanja! Omaa osallistumistani vielä mietin, mutta nyt on vaaka kyllä Dropsie Avenuen kannalla.

Ja jos tässä ehdotuksia uskaltaa heittää niin potentiaalisia on tullut mieleen vain yksi:

Blankets - Craig Thompson
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus / Kvaak Kirja
Kirjoitti: Lurker - 30.05.2020 klo 10:10:09
--
Kustannustoiminta näyttäisi tänä vuonna ottaneen sen odotetun (ja pelätyn) joukkorahoitusharppauksen, jossa perinteinen kustannustoiminta jää taka-alalle ja sarjakuvien ystävät ostavat Mesenaatista. Toivottavasti muutkin kustantajat seuraavat Kvaak kustannuksen ja Sinisen Jäniksen jalanjälkiä, ja uskaltavat lähteä pyörittämään joukkorahoitus- ja kustannusprojekteja!

Olisi perin kumma, ellei näin tapahtuisi. Sarjakuvien harrastukseen liittyy yhä enemmän keräilykulttuuri ja pienet painokset (vinyylilevyjen tapaan, kuten aiemminkin on keskusteltu); ostajakunta on pieni ja innokas. Makukin voi poiketa valtavirrasta, ja tällä tavalla voidaan tuoda kohdennetusti sellaisia tuotteita tarjolle, jotka eivät sovi "normaalin" kustantamisen profiiliin.

Hienosti lähtenyt kamppis liikkeelle, varmaan toteutuukin! Näytesivuilla tekstaus on kuitenkin mun silmään aika isoa. No, onhan se alkuperäisessäkin, mutta tuohan erottuisi jo vaikka A6 koossa! Sivumäärääkin hieman ihmettelin. Ainakin yksi jenkkipainos näkyy olevan 170 sivua. Suomalainen kasvaa 192:een ja jos artikkeliosio toteutuu peräti 222:n?

Fontti pyritään pitämään mahdollisimman paljon alkuperäisen kaltaisena ja kokoisena. Tekstaus on, Eisnerilla nyt varsinkin, osa kokonaisuutta.

--
En vielä rahoittanut, mutta teen sen totta kai. Onko Mesenaatissa keskustelumahdollisuutta? Ei ainakaan osunut silmiin. --

Kommentointi on aivan Mesenaatti-sivun alareunassa.

RAHOITETTU!

Siihen mihin piti mennä 9 viikkoa, meni 9 tuntia. Tää on tärkeä juttu! Nimittäin jos tämä ei olisi onnistunut, käännössarjakuvalle olisi saanut sanoa Suomessa hei hei. Nyt kuolinisku muuttuikin piristysruiskeeksi!

HURRAA! Oli pökerryttävää seurata ensimmäisen päivän saldoa. KIITOS VIELÄ KERRAN KAIKILLE MESENAATEILLE!

Kiitos myös kaikille, jotka olette ehdottaneet käännettäviä sarjakuvia tässä ketjussa. Eri kustantajilla on erilaiset visiot siitä, mitkä julkaisut sopivat heidän linjaansa. Kumppanuuksia täytyy sitten vielä fundeerata erikseen per kirja.

Jatkotavoite 5 500 euroa tulee olemaan kevyttä kamaa! Onko stretch goaleja eli "venytysmaaleja" mietitty?

Ei nyt luvata vielä mitään, mutta... seuratkaa tilannetta ja levittäkää tietoa kampanjasta, linkin kera!

64 mesenaattia on tällä hetkellä antanut rahoituksen. On tämä, on, on se vaan, on!!
 (https://mesenaatti.me/1658/sarjakuvaklassikko-suomeksi-dropsie-avenue-katu-bronxissa-will-eisner/)
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus / Kvaak Kirja
Kirjoitti: Reima Mäkinen - 30.05.2020 klo 10:36:44
Onneksi olkoon rahoitustavoitteen toteutumisesta!

No kun nyt kysytään, niin vastataan aakkosjärjestyksessä olevalla pienellä listalla.
Mä ehdotan Barbarellaa. :-) Jean-Claude Forestilta ei ole liikaa julkaistu Suomeksi, mikä on tietysti yksi huutavista vääryyksistä. Sarja ole välttämättä hänen parhaansa, mutta se on kuitenkin mustavalkoinen (mikä helpottaa) ja tunnettu. Osuu myös hyvin keräilijäkohderyhmään. 2022 olis Barbarellan 60v. juhlavuosi.  :)
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus / Kvaak Kirja
Kirjoitti: VesaK - 30.05.2020 klo 13:00:00
Ruotsissa saivat juuri Kickstarterin kautta kokoon 180000 euroa Complete Calvin & Hobbesin julkaisemiseksi ruotsiksi, käsin tekstattuna!

Hienoa, että meilläkin projekti lähti näin mahtavasti käyntiin ja vielä laatuteoksella. Eisnerin nimi toimii yhä, ja mikä ettei. Dropsie Avenue on todella laadukas teos yhden kadun elämästä ja kuolemasta yli 100 vuoden aikana.
Kääntäjälle tämä on kova urakka, koska tarinan aikana puhutaan yli puolta tusinaa englannin kielen versiota. Ensin tulivat hollantilaiset, sitten irlantilaiset, italialaiset, juutalaiset, mustat, puerto ricolaiset.... Mutta en yhtään epäile, etteikö kokenut kääntäjä saa tämän toimimaan myös suomeksi.

Jatkossa sitten, miten olisi ne viimeiset Sandman- ja Preacher-opukset?
Valhalla-sarja? 
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus / Kvaak Kirja
Kirjoitti: Lurker - 30.05.2020 klo 14:02:06
--
Kääntäjälle tämä on kova urakka, koska tarinan aikana puhutaan yli puolta tusinaa englannin kielen versiota. Ensin tulivat hollantilaiset, sitten irlantilaiset, italialaiset, juutalaiset, mustat, puerto ricolaiset.... Mutta en yhtään epäile, etteikö kokenut kääntäjä saa tämän toimimaan myös suomeksi.
--

Eisner käyttää ihan yleiskieltä suurimmaksi osaksi, siellä täällä sitten joku slangisana tai vaikka jiddišiä. Varmasti ihan tietoinen valinta luettavuuden takia. Ja kaikkein rumimpia halventavia sanoja ei (onneksi) käytetä, vaikka aikoinaan näin varmaan olikin... Nimiä sen sijaan toistetaan usein puhekuplissa ja niillä korostetaan sitä, että minkäs sukuista väkeä tässä nyt oikein tällä kertaa asuu Dropsie Avenuella.

(Äsken paukkui muuten jo se ylempikin tavoite, eli yli 5500 kasassa. Mummonmarkoissa se on rapiat 30 donaa, eli sen verran kuin Andy McCoylla oli aina taskun pohjalla.)
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus / Kvaak Kirja
Kirjoitti: Timo Ronkainen - 30.05.2020 klo 21:38:15
Hienosti lähtenyt kamppis liikkeelle, varmaan toteutuukin! Näytesivuilla tekstaus on kuitenkin mun silmään aika isoa.

Vilkaisepa tämän videon (https://www.youtube.com/watch?v=CQZlPbI0j5Y) kohtaa, jossa alkuperäinen sivu vaihtuu suomenkieliseen ristivalotuksen kautta.

Timo
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus / Kvaak Kirja
Kirjoitti: Toni - 30.05.2020 klo 21:44:45

Mutta noin muuten tämähän on tainnut olla yksi menestyneimmistä rahoituskampanjoista tuolla! Enpä olisi uskonut. Mutta hyvähän se on niin.

Timo

Hyvin on tosiaan mennyt, mutta menestynein-titteli taitaa olla vielä hyvin kaukana. Tai ainakin riippuu siitä, millä menestystä mitataan. Nopeudella? Rahamäärällä? Minimin ylitysprosentilla?

Onhan tuolla kuitenkin useitakin kampanjoita, jotka ovat keränneet rahaa useita kymmeniätuhansia euroja (pari on tainnut lähennellä sataatuhatta). Ja sellaisiakin, joissa minimi on ylitetty moninkertaisesti. Ihan vielä ei noissa lukemissa taideta olla Eisnerin suhteen.
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus / Kvaak Kirja
Kirjoitti: Timo Ronkainen - 30.05.2020 klo 21:45:17
Huom. kirjajulkaisua varten: Joseph Rothin kirja on suomennettu nimellä Vaikkapa unta.

Ah, Henry Rothin. Ja niinpäs näemä onkin, 1971 käännetty. Kiitos huomiosta!

Timo
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus / Kvaak Kirja
Kirjoitti: Timo Ronkainen - 30.05.2020 klo 21:49:22
Hyvin on tosiaan mennyt, mutta menestynein-titteli taitaa olla vielä hyvin kaukana.

Kattelin nopsasti ainoastaan tuota kirjat ja lehdet -osastoa (https://mesenaatti.me/kampanjat/kirjat-ja-lehdet/). Silmään tarttui monta päättynyttä, jotka eivät olleet päässeet oikeen alkuunsakaan.
Tässä tavoite ylitetty kahdessa päivässä. Sit en tiedä miten nopeasti noi muut ovat saaneet rahat kasaan, päivässä, viikossa vai kuukausissa....

Timo
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus / Kvaak Kirja
Kirjoitti: VesaK - 31.05.2020 klo 00:08:22
Eisner käyttää ihan yleiskieltä suurimmaksi osaksi, siellä täällä sitten joku slangisana tai vaikka jiddišiä. Varmasti ihan tietoinen valinta luettavuuden takia.

Käännös on aina kääntäjän omaa tekstiä. Mieluiten luen suomennosta kuin käännöstä. Pääasia on, että oleellinen välittyy ilmeikkäällä tavalla. Annikki Malin käänsi erinomaisesti "Talon Bronxissa". En odota yhtään vähempää...
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus / Kvaak Kirja
Kirjoitti: hdc - 31.05.2020 klo 10:17:23
Kattelin nopsasti ainoastaan tuota kirjat ja lehdet -osastoa (https://mesenaatti.me/kampanjat/kirjat-ja-lehdet/). Silmään tarttui monta päättynyttä, jotka eivät olleet päässeet oikeen alkuunsakaan.
Tässä tavoite ylitetty kahdessa päivässä. Sit en tiedä miten nopeasti noi muut ovat saaneet rahat kasaan, päivässä, viikossa vai kuukausissa....

Varmasti useita joissa ei ole saatu kokoon oikein mitään, mutta mitä näistä on puhuttu niin menestyneissä suurimmat rahasummat tulevat juuri keräyksen alussa ja lopussa, eli onnistuneiden onnistumisen näkee yleensä juuri päivässä parissa.
Ja joissain on tietysti mukana kanssa perustavoitteen ohella korkealentoisempa suunnitelmia, eli se perustavoite on N euroa mutta jos rahaa tulee 2*N euroa niin tehdään kanssa tällaista ylimääräistä ja 3*N eurolla vielä tuollaista (tyyliin koko trilogia integraalina, mikä mainittiin haaveena ketjun alussa)

Tässä ylimenevä voi tietysti toimia pesämunana seuraaville julkaisuille...(tykkään Barbarella- ja Valhalla-ideoista)
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus / Kvaak Kirja
Kirjoitti: Sampsa Kuukasjärvi - 31.05.2020 klo 12:26:24
Kommentointi on aivan Mesenaatti-sivun alareunassa.

Kiitos, näköjään on. Kuitenkin valitettavasti Facebook-tunnuksilla. Onneksi tässä ketjussa voi keskustella.

Tässä ylimenevä voi tietysti toimia pesämunana seuraaville julkaisuille...(tykkään Barbarella- ja Valhalla-ideoista)

Voi tosiaan myös säästää seuraaviin albumeihin!

Jatkossa sitten, miten olisi ne viimeiset Sandman- ja Preacher-opukset?
Valhalla-sarja?

Sandman ja Preacher saisivat rahoituksen vuorenvarmasti, mutta oikeuksien hankkiminen DC:ltä saattaa olla muutoin kinkkistä niin kuin muualla on puhuttu.

Kyllähän tämä näyttää tosi hyvältä. Uskon, että tukijoita tulee olemaan reippaasti yli sata. Originaaleja on jäljellä viisi kappaletta, mistä voi kertyä kassaan vielä jopa 1 250 euroa.

Yhdyn aiemmin sanottuun, että ”Katu Bronxissa” on oivallinen lisäys nimeen.
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus / Kvaak Kirja
Kirjoitti: Darth Mika - 31.05.2020 klo 13:41:01
Tässä olisi mun ihannelista seuraaviin Kvaak kustannus projekteihin!

Peacher ja Sandmanin vikat kirjat ehdottomasti saatava ja niin, että ne näyttää ulkoisesti samoilta kuin jo nuo aiemmin tulleet. Ei ole kiva, jos kirjahyllyssä se vika kirja näyttää erilaiselta.

Ennen kuin korona sulki kirjaston ovet, niin Kannelmäen kirjastoon oli tullut iso pino XII -sarjakuva albumeja. Otin nuo luettavakseni ja yllätyin kuinka hyvä sarjakuva todellisuudessa oli. Tästä sarjastahan puuttuu vielä 10 albumia suomeksi.

Alix tästä on kai se 15 albumia vielä julkasematta suomeksi ja Alix Senatorista 4 kpl. Kyllä näitä pitäisi jatkaa.

En tiedä mitä Like tekee, mutta jos eivät halua julkasta Marshall Blueberry integraalia tai Blueberryn nuoruus albumeja integraalina, josta on 10 albumia kokonaa julkasematta Suomessa. Tässä olisi oiva julkaisu-kohde...niin jos Likea ei enää nämä kiinnosta.

Bob Morane intergraaleja halutaan lisää

Comanche...taisi 5 julkaisua jäädä tosta uupumaan

Haikaralaivue...julkaistaanko näitä vielä...aika monta vielä julkaisematta

Punaparta...tässähän on epävarmaa kuinka paljon näitä julkastaan, mutta jos Egmont lopettaa Hubioniin nämä integraalit, niin kyllä minua kiinnostaa ne muidenkin tekemät Punaparta-sarjakuvat.

Sillage jäi kesken...tätä pitää saada lisää

Just kun löysin Thorgalin, niin sitten se lopetettiin. Jos WSOY:ta ei enää kiinnosta niin tässäkin olisi hyvä kohde.

Otava ei ole vieläkään julkaissut Tintin Musta Saaren salaisuus albumin sitä ensimmäistä värillistä versiota, jossa ei ole niitä muutoksia, jotka britit halusivat tehdä tähän albumiin.

Star Warsin
uusia sarjakuvia, jotka menevät Star Wars kaanonin mukaan.

Salatut Sodat I ja II integraalina. Suomessa Salatut Sodat on monessa lehdessä sekaisin...olisi kiva saada ne yhteen kirjaan.

Ihmesarjan keräily on tosi kallista ja haastavaa...tästä oma integraali kirjasarja.

Vikaksi haluisin Kari Leppäsen historiallisia Mustanaamio seikkailuja, joita ei vielä ole julkastu Suomessa.

No siinä olisi mun valinnat, mutta osahan ei tule onnistumaan mitenkään...ainahan saa haaveilla.
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus / Kvaak Kirja
Kirjoitti: Timo Ronkainen - 31.05.2020 klo 20:37:11
Ymmärtääkseni melkein kaikkien noiden oikeudet ovat hankalia saada, ja ovat ehkä vieläkin niillä suomalaisilla kustantamoilla.
Kaikkein mieluiten Kvaak kustannus keskittyisi kaiketi yksittäisiin yksiosaisiin teoksiin. Mutta ehkä aika näyttää jotain muuta...

Timo
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus / Kvaak Kirja
Kirjoitti: Darth Mika - 31.05.2020 klo 20:58:47
Ymmärtääkseni melkein kaikkien noiden oikeudet ovat hankalia saada, ja ovat ehkä vieläkin niillä suomalaisilla kustantamoilla.
Kaikkein mieluiten Kvaak kustannus keskittyisi kaiketi yksittäisiin yksiosaisiin teoksiin. Mutta ehkä aika näyttää jotain muuta...

Timo
Voiko kustantaja pantata oikeuksia hamaan tulevaisuuteen asti, vaikka ei olisi mitään halua julkasta yhtään mitään.
Tällä hetkellä kai ensiarvoisen tärkeää olisi saada nuo Preacher ja Sandman loppuun ja niin, että ne näyttäisivät samalta kuin aikasemmat julkaisut.

Jos nyt sitten joku tuntematon taho olisi ostanut nuo oikeudet, niin voisi julkasta nuo vikat kirjat, eikä myhäillä jossain varjoissa ilkikurisesti.

Itselleni ei oikein tullut mieleen mitään yksiosaista sarjakuvaa. Mulla kaikki sarjakuvat on lähinnä tommossia sarjoja.

Voisin vielä lisätä listaan myös noita Glenatin sarjakuvia ja Floyd Gottfredsonin jättikirjoja...meinaa jos Egmont ei halua niitä julkasta.
Floyd Gottfredsonin ne sarjakuvat, mitä Sanomat ja Egmont ei uskalla julkasta...ne joissa on vähän arvelluttavia Mikki-tarinoita! Nämä siis aikuisille!
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus / Kvaak Kirja
Kirjoitti: STD - 31.05.2020 klo 21:11:23
Tässä ois mun ehdokas. Mutta kiinnostaako se ketään muuta? Siinäpä se.
(https://www.artcurial.com/sites/default/files/styles/840_width/public/lots-images/2017-08-30-19/1875_10319321_0.jpg?itok=_4l0h31N)
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus / Kvaak Kirja
Kirjoitti: Janne - 31.05.2020 klo 21:39:33
Onnittelut asianosaisille. Tämä on aivan mahtava juttu. Mietin osallistumistani pitkään tovin, mutta päätin tällä kertaa jättää väliin. Ainakin toistaiseksi. Vaikka Eisnerin Spiriteistä pidänkin tosi paljon, niin tämän trilogian kaksi ekaa osaa ovat jääneet lukematta. Kuviitelisin, että ovat aika erityylisiä kuin Spiritit. Kirjastosta ne varmaan saa, mutta jos hankkisin tämän kolmososan, niin haluaisin omistaa myös kaksi ensimmäistä osaa. Tuleviin hankkeisiin lähden ilomieliin mukaan, jos osuu hitusen paremmin makuhermooni.
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus / Kvaak Kirja
Kirjoitti: Antti Peltola - 31.05.2020 klo 21:41:55
XII ... Tästä sarjastahan puuttuu vielä 10 albumia suomeksi.

XIII eli kolmetoista. Olet ilmeisesti katsonut julkaisemattomien määriä Lakoman sivuilta. Siellä on sarjoista kerrottu joitakin julkaisemattomia osia, mutta ei välttämättä kaikkia. Tuota XIII:n sivua on päivitetty viimeksi vuonna 2009 ja sen jälkeen on tullut useita albumeja lisää. Sarja jatkuu edelleen ja julkaisemattomia ovat tällä hetkellä osat 10-26.

Lainaus
Alix tästä on kai se 15 albumia vielä julkasematta suomeksi ja Alix Senatorista 4 kpl.

Molemmat sarjat jatkuvat edelleen. Alixia julkaisematta tällä hetkellä 18-38 ja Senatoria 4-10.

Lainaus
Blueberryn nuoruus albumeja integraalina, josta on 10 albumia kokonaa julkasematta Suomessa.

Tämäkin on Bedethequessa merkitty edelleen jatkuvaksi sarjaksi. Sieltä siis noita julkaisemattomia kannattaa hakea.

Voiko kustantaja pantata oikeuksia hamaan tulevaisuuteen asti, vaikka ei olisi mitään halua julkasta yhtään mitään.

Ehkä niitä oikeuksia saa huvikseen pidettyä pidempäänkin. Mediatoon-sivuston mukaan Egmontilla olisi edelleen esimerkiksi Haikaralaivueen sekä Blake ja Mortimerin oikeudet, vaikka sarjoja ei ole enää vuosiin jatkettu. Ja Ruotsin Egmontilla on muutamien Mustanaamiossa ilmestyneiden sarjojen oikeudet Suomeen, vaikka lehti on lopetettu jo ajat sitten.

Lainaus
Floyd Gottfredsonin ne sarjakuvat, mitä Sanomat ja Egmont ei uskalla julkasta...ne joissa on vähän arvelluttavia Mikki-tarinoita!

Ei niissä lopuissa ole mitään uskaltamista vaativaa. Jos oli edellisissäkään, niin sellaiset julkaistiin jo neljässä 2010-luvulla ilmestyneessä kirjassa.
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus???
Kirjoitti: Janne - 31.05.2020 klo 22:05:49
Saa myös haaveilla ja ehdotella, mitä muuta tekisi mieli saada suomeksi - mielellään sarjakuvaromaaneja tai muita yhden kirjan kokonaisuuksia.

Nämä nyt ainakin ostaisin ja tukisin julkaisua sen minkä resursseista lähtisi:
Les gringos
Sunday
Innommables
Bob Morane
Haggarth
Sillage
Blueberryn nuoruus

Taitaa noista vaan De la Fuenten Haggarth ja Sunday olla toivottuja one-shotteja. Les Gringosista selvittäisiin ehkä kahdella integraalilla. Nuo muut vaatisivat ehkä vähän enemmän. Tosin en tiedä, montako osaa esim. Sillagea jäi julkaisematta.
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus / Kvaak Kirja
Kirjoitti: Janne - 31.05.2020 klo 22:11:04

Alan Moore - Kevin O'Neill: Kerrassaan merkillisten herrasmiesten liiga: Nemo (https://www.amazon.com/Trilogy-Kevin-ONeill-illustrator-Moore/dp/0861662474/) yksissä kansissa (Top Shelf) (1/3 suomennettu aiemmin)
Alan Moore - Kevin O'Neill: Kerrassaan merkillisten herrasmiesten liiga: The Tempest (https://www.amazon.com/League-Extraordinary-Gentlemen-Vol-IV/dp/1603094563/) (Top Shelf)
Frank Miller - Dave Gibbons: The Life and Times of Martha Washington in the Twenty-First Century (https://www.amazon.com/Martha-Washington-Twenty-first-Century-Second/dp/1506700357/) (Dark Horse) (ensimmäinen tarina suomennettu aiemmin)
J.M. DeMatteis - Jon J. Muth: Moonshadow (https://www.amazon.com/Moonshadow-J-M-Dematteis/dp/150670946X/) (Dark Horse)
Jeff Smith: Luupäät: Coda (https://www.amazon.com/BONE-CODA-25th-Anniversary-Special/dp/1888963549/) (Cartoon Books)
Jeff Smith: RASL (https://www.amazon.com/RASL-Jeff-Smith/dp/1888963379/) (Cartoon Books)
Pat Mills - Kevin O'Neill: Marsalkka Laki (https://www.amazon.com/Marshal-Law-Pat-Mills/dp/1401251404/) (*)
Tom Sniegoski - Jeff Smith: Luupäät: Tall Tales (https://www.amazon.com/Tall-Tales-BONE-Prequel-Sniegoski/dp/054514096X/) (Cartoon Books)

Tässä olisikin kiintoisaa settiä. Mooret ja Millerit päätyisivät meikäläisenkin hyllyyn ihan takuulla.
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus / Kvaak Kirja
Kirjoitti: OM - 31.05.2020 klo 22:14:00
En ole tiennytkään, että suomalaiset kirjakustantamot  ovat luopuneet sarjakuvan julkaisusta lähes  kokonaan kuten Kvaakin etusivulla olevassa ilmoituksessa sanottiin. Sekin että käännössarjakuvaa julkaisee enää hyvin harva oli ikävää lukea ja minulle uutta.
Siksi minusta oli uskomatonta että tällainen onnistui Kvaakin puitteissa. Tästähän pitäisi kirjoittaa sanomalehdissä, koska uutinen on todella uskomaton saavutus.
Eikö tälläisestä  voisi ilmoittaa myös muissa medioissa  seuraavaa albumia suunniteltaessa, jotta saataisiin muitakin sarjakuvan lukijoita mukaan tälläisiin hankkeisiin kuin Kvaakin sisältä,  koska sarjakuvan tulevaisuus juuri meillä Suomessa on alimmassa kastissa eli olematon. Uskon, että jos tälläisestä uutisoitaisiin laajemmin, tulisi mukaan hankkeisiin varmasti muitakin sarjakuvan lukijoita, keräilijöitä ja lukijoita, jotka haluavat käännös sarjakuvaa suomeksi.
Kyllä tästä pitäisi uutisoida päivälehdistössä ehdottomasti.
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus / Kvaak Kirja
Kirjoitti: Miqz - 31.05.2020 klo 22:18:29
TÄRKEÄ TIEDOTUS:

Koska saavutimme varsinaisen tavoitteenkin toisena kampanjapäivänä, olemme päättäneet lyhentää kampanja-aikaa. Näin ollen saamme oikeuksien hankintaan ja painatukseen ryhtymisen aloitusaikaa aikaistettua kuukaudella ja varmistamme luvattua jakelua tukijoille loppusyksystä.

KAMPANJA PÄÄTTYY SIIS JO PERJANTAINA 3.7.2020!

SUURKIITOS JO RAHOITTANEILLE!

https://mesenaatti.me/1658
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus / Kvaak Kirja
Kirjoitti: Lurker - 31.05.2020 klo 22:20:49
Onnittelut asianosaisille. Tämä on aivan mahtava juttu. Mietin osallistumistani pitkään tovin, mutta päätin tällä kertaa jättää väliin. Ainakin toistaiseksi. Vaikka Eisnerin Spiriteistä pidänkin tosi paljon, niin tämän trilogian kaksi ekaa osaa ovat jääneet lukematta. Kuviitelisin, että ovat aika erityylisiä kuin Spiritit. Kirjastosta ne varmaan saa, mutta jos hankkisin tämän kolmososan, niin haluaisin omistaa myös kaksi ensimmäistä osaa. Tuleviin hankkeisiin lähden ilomieliin mukaan, jos osuu hitusen paremmin makuhermooni.

Dropsie Avenue on täysin itsenäinen teos, joka ei vaadi aikaisempien osien lukemista.

Se suurkaupungin syke, joka Spiritistä on aistittavissa, on mukana tässäkin. Keskushenkilöä ei ole, tai on oikeastaan, mutta se on katu Bronxissa.

Tässä ois mun ehdokas. Mutta kiinnostaako se ketään muuta? Siinäpä se.

Eikös tämä Et Franquin créa la gaffe ole tietokirja? Ainakin kuvista päätellen (https://www.abebooks.com/first-edition/Franquin-cr%C3%A9a-gaffe-Entretiens-Numa-Sadoul/22499424028/bd), kuvitus on kyllä runsas.

TÄRKEÄ TIEDOTUS:

Koska saavutimme varsinaisen tavoitteenkin toisena kampanjapäivänä, olemme päättäneet lyhentää kampanja-aikaa. Näin ollen saamme oikeuksien hankintaan ja painatukseen ryhtymisen aloitusaikaa aikaistettua kuukaudella ja varmistamme luvattua jakelua tukijoille loppusyksystä.

KAMPANJA PÄÄTTYY SIIS JO PERJANTAINA 3.7.2020!

SUURKIITOS JO RAHOITTANEILLE!

https://mesenaatti.me/1658

Aikaa on siis vielä kuitenkin reilu kuukausi, juhannuksen jälkeen.
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus / Kvaak Kirja
Kirjoitti: Reima Mäkinen - 31.05.2020 klo 22:22:13
Vilkaisepa tämän videon (https://www.youtube.com/watch?v=CQZlPbI0j5Y) kohtaa, jossa alkuperäinen sivu vaihtuu suomenkieliseen ristivalotuksen kautta.

Timo
Huomasin kyllä. Mainitsinkin asiasta, että alkuperäinenkin on yhtä suurta. Siinä on vain eroa, että onko iso osa sivusta peitetty tietsikkafontilla (vaikka kuinka hyvällä) vai onko siinä käsin tehtyä viivaa. Tiedän että kukaan muu täällä ei varmaan kiinnitä asiaan huomiota, tai anna sen häiritä, sen paremmin kuin sen silmiäni särkevän "Kvaak Kirja" -logon, joten ei asiasta enempää.  :)

Lähinnä mietin itsekseni sitä että A5-julkaisu olisi saattanut toimia myös. Ja säästänyt hyvän summan painokuluissa, mutta kun täällä on keritty kehua kirjaa halvaksikin, niin mikäpäs siinä. En osaa sanoa, että miten ne Will-Sedän viivat sitten tuossa A5-kokoa kestäisivät, mutta eikös Talo Bronxissa ole suurin piirtein A5?
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus / Kvaak Kirja
Kirjoitti: STD - 31.05.2020 klo 22:30:56
Tuo Franquin-kirja on tietoteos. Tai oikeammin haastattelukirja. Sadoul kysyy ja Franquin vastaa. Siinä käydään läpi mm. jokainen Franquinin piirtämä albumi ja paljon, paljon muuta. Ajattelin kun tämän ketjun aloituksessakin on nimi "Kvaak Kirja", että kaiken julkaistavan materiaalin ei tarvitsisi olla sarjakuvaa. Ja tuon Franquin-kirjan kuvitus on runsasta.

Mitä sarjakuviin tulee, niin kaikkein makeinta herkkua olisi saada lukea portugalilaisten julkaisemaa kristallinkirkkaaksi restauroitua mustavalkoista Prinssi Rohkeaa (https://en.todocoleccion.net/comics/harold-r-foster-principe-valiente-volumen-2-1939-1940-manuel-caldas-2007~x42357830) suomen kielellä

Eka osahan tätä hienoa Prinssi Rohkeaa saatiin englanniksi, mutta sitten pienet pojat jäi isojen jalkoihin tjms. Ja tuloksena oli Fantan suheroa.
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus / Kvaak Kirja
Kirjoitti: Darth Mika - 31.05.2020 klo 22:36:09
TÄRKEÄ TIEDOTUS:

Koska saavutimme varsinaisen tavoitteenkin toisena kampanjapäivänä, olemme päättäneet lyhentää kampanja-aikaa. Näin ollen saamme oikeuksien hankintaan ja painatukseen ryhtymisen aloitusaikaa aikaistettua kuukaudella ja varmistamme luvattua jakelua tukijoille loppusyksystä.

KAMPANJA PÄÄTTYY SIIS JO PERJANTAINA 3.7.2020!

SUURKIITOS JO RAHOITTANEILLE!

https://mesenaatti.me/1658
Hyvä ehdin hyvin tuon kesäkuun lopulla ostamaan!
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus / Kvaak Kirja
Kirjoitti: STD - 31.05.2020 klo 22:36:50
Huomasin kyllä. Mainitsinkin asiasta, että alkuperäinenkin on yhtä suurta.
Alkuperäisen fontin orjallisesta noudattamisesta on Uderzo-fontti varoittava esimerkki. Se mikä toimii tai näyttää hyvältä yhdellä kielellä, ei tee sitä välttämättä toisella kielellä.

Mutta sitten taas Giraud-fontti toimii ihan hyvin Blueberry-integraaleissa.

Edit:
Eli silmällä tuo on katsottava aina tapaus kerrallaan
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus / Kvaak Kirja
Kirjoitti: Miqz - 31.05.2020 klo 22:45:32
Huomasin kyllä. Mainitsinkin asiasta, että alkuperäinenkin on yhtä suurta. Siinä on vain eroa, että onko iso osa sivusta peitetty tietsikkafontilla (vaikka kuinka hyvällä) vai onko siinä käsin tehtyä viivaa. Tiedän että kukaan muu täällä ei varmaan kiinnitä asiaan huomiota, tai anna sen häiritä, sen paremmin kuin sen silmiäni särkevän "Kvaak Kirja" -logon, joten ei asiasta enempää.  :)

Lähinnä mietin itsekseni sitä että A5-julkaisu olisi saattanut toimia myös. Ja säästänyt hyvän summan painokuluissa, mutta kun täällä on keritty kehua kirjaa halvaksikin, niin mikäpäs siinä. En osaa sanoa, että miten ne Will-Sedän viivat sitten tuossa A5-kokoa kestäisivät, mutta eikös Talo Bronxissa ole suurin piirtein A5?

Puhuttiin koosta kyllä ja päädyttiin tuohon. Ei muuta kuin mukaan vaan seuraavaan projektiin sitten niin pääset vaikuttamaan minkälaisia logoja käytetään ja minkäkokoisia kirjoja tehdään.  :)
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus / Kvaak Kirja
Kirjoitti: Janne - 31.05.2020 klo 23:44:14
Dropsie Avenue on täysin itsenäinen teos, joka ei vaadi aikaisempien osien lukemista.

Hyvä tietää. Silti vähän harmittaa, että paikkakunnan kirjastossa tai alueen seutukirjastossa ei ole kumpaakaan edeltävää osaa. Eikä myynnissäkään esim. huuto.netissä. Tuli vähän levoton olo, kun periaatteessa on halua tukea kampanjaa ja julkaisutoimintaa ylipäätänsä, mutta ei kuitenkaan huvittaisi ostaa sikaa säkissä. Onneksi on aikaa pähkäillä.
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus / Kvaak Kirja
Kirjoitti: Timo Ronkainen - 01.06.2020 klo 00:28:32
Vaikka Eisnerin Spiriteistä pidänkin tosi paljon, niin tämän trilogian kaksi ekaa osaa ovat jääneet lukematta. Kuviitelisin, että ovat aika erityylisiä kuin Spiritit.

Ehkä tämä blogitekstini  (https://timoronkainen.net/2020/05/29/will-eisner-romaaniperinteen-osana/)avaa vähän kirjan maailmaa.
Talo Bronxissa -kirjaa on käsitelty Hyllyy -blogissa (https://hyllyy.wordpress.com/2017/07/12/arvio-a-contract-with-god-and-other-tenement-stories-sarjakuvaromaanien-suunnannayttaja/). Elinvoimasta kirjoittaa Petri Hänninen (https://kulttuuritoimitus.fi/kirjoittaja/petri-hanninen/elamaa-1930-luvun-new-yorkissa-will-eisnerin-elinvoima-on-yha-vaikuttava-sarjakuvaromaani/) Kulttuuritoimituksen blogissa.

Timo
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus / Kvaak Kirja
Kirjoitti: -J.T- - 01.06.2020 klo 06:22:28
Jos nyt kustannustoiveita saa esittää niin loput Buddy Longway integraalit!
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus / Kvaak Kirja
Kirjoitti: jukkahoo - 01.06.2020 klo 08:22:08
Jos ehdottaa sopii, niin miten olisi Oesterheldin ja Lópezin El Eternauta? Siinäpä klassikko.
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus / Kvaak Kirja
Kirjoitti: MTT - 01.06.2020 klo 09:30:35
Tässä muutama kirja lisää ehdotuslistalle, joskin tiedän noista vain noita englanninkielisiä nimiä:

Didier Cómes: Iris (tais jäädä Tapiirissa kesken) + jos on vielä jotain julkaisematta
Gibrat: Reprieve ja Flight of the Raven
Wendling: Flight of the Amalou

Ja tietysti Spirittiä voisin haluat lisää.
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus / Kvaak Kirja
Kirjoitti: haplo - 01.06.2020 klo 09:58:49
Didier Cómes: Iris (tais jäädä Tapiirissa kesken)

Tähän mennessä ehdotetuista ehdottomasti kiinnostavin!

Kun luin tästä projektista ensimmäisiä kertoja, vilkaisin huuto.netiä ja silloin oli Talo Bronxissa myynnissä. Olikohan 50-60 euroa, mutta ei jäänyt tarkemmin mieleen. Olisi ehkä pitänyt ostaa, sillä tuskin enää tulee ainakaan halvemmalla vastaan.
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus / Kvaak Kirja
Kirjoitti: Darth Mika - 01.06.2020 klo 10:25:45
Tähän mennessä ehdotetuista ehdottomasti kiinnostavin!

Kun luin tästä projektista ensimmäisiä kertoja, vilkaisin huuto.netiä ja silloin oli Talo Bronxissa myynnissä. Olikohan 50-60 euroa, mutta ei jäänyt tarkemmin mieleen. Olisi ehkä pitänyt ostaa, sillä tuskin enää tulee ainakaan halvemmalla vastaan.
Kyllähän näitä vielä löytyy...ainakin muutama!

Talo Bronxissa:
https://www.antikvaari.fi/naytatuote.asp?id=1640370 (https://www.antikvaari.fi/naytatuote.asp?id=1640370)
https://kauppa.acv.fi/index.php?route=product/product&product_id=21757 (https://kauppa.acv.fi/index.php?route=product/product&product_id=21757)
https://www.antikka.net/naytatuote.asp?id=815301 (https://www.antikka.net/naytatuote.asp?id=815301)

Elinvoima
https://www.antikka.net/naytatuote.asp?id=807008 (https://www.antikka.net/naytatuote.asp?id=807008)

Siitä vain ostamaan, jos tarvetta on!

Otsikko: Vs: Kvaak kustannus / Kvaak Kirja
Kirjoitti: Timo Ronkainen - 01.06.2020 klo 11:44:57
Onpa Coppola-Varpaisella hyväkuntoinen kappale! Samanhintainen on Antikka.netin Ilkan kirjassa mutta se on ihan resuinen.

Timo
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus / Kvaak Kirja
Kirjoitti: haplo - 01.06.2020 klo 12:25:59
Kyllähän näitä vielä löytyy...ainakin muutama!

Kiitos, löytyyhän näitä tosiaan vielä jokunen. Taidan tosin itse pärjätä ilmankin, vaikka Dropsie Avenuen hankkisinkin.

Noin yleisesti sanoen, harmittaa suunnattomasti tämä suomenkielisen markkina-alueen pienuus ja sarjakuvan ostajien vähäisyys. Toiveunissa tärkeimmät sarjakuvat olisivat aina saatavilla. Aikanaan pistin Lutesin Berliini-trilogian avauksen kiertoon ja ajattelin, että hankitaan jos sarja joskus valmistuu. No nyt on kolmas osa suomeksi saatavilla, mutta aiempia joutuu etsimään käytettynä jos ne haluaa.
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus / Kvaak Kirja
Kirjoitti: hdc - 01.06.2020 klo 12:40:34
Tässä muutama kirja lisää ehdotuslistalle, joskin tiedän noista vain noita englanninkielisiä nimiä:

Didier Cómes: Iris (tais jäädä Tapiirissa kesken) + jos on vielä jotain julkaisematta
Gibrat: Reprieve ja Flight of the Raven
Wendling: Flight of the Amalou

Comèsia on muutama albumi suomentamatta, lukenut olen Dix de derin ja lisäksi olisi L'ombre du corbeau ja Les larmes du tigre.
Gibrat olis kiva. Sokalilla on joitain ei-Ankardo-yksittäisjuttuja, tai miten olis Caza...
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus / Kvaak Kirja
Kirjoitti: Timo Ronkainen - 01.06.2020 klo 16:33:37
Itse lämpenisin yksittäisille sarjakuvaromaaneille.
Jotain kovempaa ja hämärää kamaa kehiin!?
Turun Sarjakuvakaupan sarjisvisassa tuli vastaan tämä.

Tämän vuoden Doug Wright Awards for Canadian Cartooning (https://en.wikipedia.org/wiki/Doug_Wright_Award)-pääpalkinnon voitti “realistinen ja raastava sarjakuvaromaani joka muokkaa Artemisin ja Siproitesin myyttiä tarinaksi seksuaalisesti poikkeavasta miehestä, joka kohdatessaan viehättävän entisen luokkatoverinsa kehittelee tästä hienostuneen ja häiritsevän raiskausfantasian".

A stunning psychological exploration of the delusional mind of a sexual predator.

Drawing on her own traumatic memories of sexual assault, Ninja Bunjevac explores the warped psyche of a sexual predator. Told through a noirish lens, Bezimena is the story of a man who develops a disturbing sexual obsession with a former classmate, steadily losing his grasp on reality. As his fantasies become increasingly lurid, the book’s imagery grows ever more surreal; in her masterfully lush, stippled technique, Bunjevac conjures mesmerizing dreamscapes and eerie allusions to the Greek myth of Artemis and Siproites. Refusing to shy away from the morally grotesque, Bezimena seeks to discover what compels people to commit acts of evil.

“Nina Bunjevac stuns as a distinctive, innovative voice, adept at hyperdetailed cartooning and deliciously disturbing as she probes the darkest depths of desire and despair." — Paul Gravett

(https://66.media.tumblr.com/59f03abecd7d409d2c243d529425a4b2/tumblr_nijbah9TJd1scp23ko1_500.png)

Timo
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus / Kvaak Kirja
Kirjoitti: Lurker - 01.06.2020 klo 19:12:36
-- En osaa sanoa, että miten ne Will-Sedän viivat sitten tuossa A5-kokoa kestäisivät, mutta eikös Talo Bronxissa ole suurin piirtein A5?

Talo Bronxissa oli tosiaankin A5. Mutta Elinvoimaa oli A4.

Sen sijaan Katu Bronxissa on nyt sitten siitä väliltä eli B5, sopivasti kompromissi.

Nuo voi laittaa hyllyyn tai pinoon vaikka suuruusjärjestyksessä, jos sattuu kaikki omistamaan.

Otsikko: Vs: Kvaak kustannus / Kvaak Kirja
Kirjoitti: Sampsa Kuukasjärvi - 01.06.2020 klo 19:41:02
Onnittelut asianosaisille. Tämä on aivan mahtava juttu. Mietin osallistumistani pitkään tovin, mutta päätin tällä kertaa jättää väliin. Ainakin toistaiseksi. Vaikka Eisnerin Spiriteistä pidänkin tosi paljon, niin tämän trilogian kaksi ekaa osaa ovat jääneet lukematta. Kuviitelisin, että ovat aika erityylisiä kuin Spiritit. Kirjastosta ne varmaan saa, mutta jos hankkisin tämän kolmososan, niin haluaisin omistaa myös kaksi ensimmäistä osaa. Tuleviin hankkeisiin lähden ilomieliin mukaan, jos osuu hitusen paremmin makuhermooni.

Jo ketjun alussa puhuttiin kvaakilaisten mielenkiinnon kohteiden hajonnasta. Toivottavasti ensi kerralla (niin, uskaltaa jo puhua seuraavastakin kerrasta!) valinta osuu sinulle läheisempään sarjaan. Eivät Eisnerin ”romaanit” ole minullekaan mieliluettavaa, vaikka arvostan niitä paljon.

Nämä nyt ainakin ostaisin ja tukisin julkaisua sen minkä resursseista lähtisi:
Les gringos
Sunday
Innommables
Bob Morane
Haggarth
Sillage
Blueberryn nuoruus

Taitaa noista vaan De la Fuenten Haggarth ja Sunday olla toivottuja one-shotteja.

Sinulta, Janne, opin joskus vuosia sitten täällä Kvaakissa tietämään Sunday-länkkärin – on todella kovaa kamaa! Ja ehdotin siksi sitä myös edellä. Bob Moranelle myös minulta kannatus.

Jos ehdottaa sopii, niin miten olisi Oesterheldin ja Lópezin El Eternauta? Siinäpä klassikko.

Jep! Ehdotin Eternautaa aiemmin (http://www.kvaak.fi/keskustelu/index.php/topic,18605.msg512332.html#msg512332) tässä ketjussa. Sillä sarjakuvalla on aivan legendaarinen maine. Enkuksi ja saksaksi löytyy kokoelma, suomeksi ei mitään.

Vielä kerran Miqzille, Jarmolle, Timolle, Lurkerille ja muille iso käsi energiasta tässä asiassa!
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus / Kvaak Kirja
Kirjoitti: STD - 01.06.2020 klo 20:06:45
Tämä Kvaak-kirjasarjan toisen osan spekulointi on siitä hauska juttu, että melkein kuka tahansahan voi panna Mesenaattiin rahankeräyskutsun ja katsoa sitten mitä tapahtuu, eli tuleeko omalle hankkeelle rahaa vai ei.

Oikeudet teokseen olisi hyvä olla ensin hankittu. Tai ei kai mikään estä hankkimasta oikeuksia vasta sen jälkeen kun rahat on kerätty. Näin ainakin teoriassa. Mutta vakuuttavammaltahan hanke kieltämättä kuulostaa, jos teoksen oikeudet on jo taskussa.
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus / Kvaak Kirja
Kirjoitti: Timo Ronkainen - 01.06.2020 klo 21:11:05
Oikeudet teokseen olisi hyvä olla ensin hankittu. Tai ei kai mikään estä hankkimasta oikeuksia vasta sen jälkeen kun rahat on kerätty.

Kyllä tässä Eisner-projektissa kyseltiin ensin julkaisuoikeuksien omistajalta alustavasti hintoja ja sovittiin asioista. Milläs sitä muuten olisi tiedetty, paljonko pitää minimissään rahaa saada kasaan.

Timo
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus / Kvaak Kirja
Kirjoitti: Lurker - 01.06.2020 klo 21:18:41
Tämä Kvaak-kirjasarjan toisen osan spekulointi on siitä hauska juttu, että melkein kuka tahansahan voi panna Mesenaattiin rahankeräyskutsun ja katsoa sitten mitä tapahtuu, eli tuleeko omalle hankkeelle rahaa vai ei. --

Juuri näin, erinomainen ehdotus! Toivottavasti tällaisia hankkeita nähdään enemmänkin eri tahoilta. Hyvä ratkaisu myös silloin, jos mielessä on omakustanteen julkaisu.
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus / Kvaak Kirja
Kirjoitti: STD - 01.06.2020 klo 21:18:55
Totta. Ne oikeudethan maksaa.
Kuinkas pääsikin moinen pikkuseikka unohtumaan.

Mutta: melkein kuka tahansa voi nykyään yrittää julkaista mitä tahansa.
Turha on enää nillittää ja syyttää kustantajia.
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus / Kvaak Kirja
Kirjoitti: STD - 01.06.2020 klo 21:20:35
Hyvä ratkaisu myös silloin, jos mielessä on omakustanteen julkaisu.
Aivan!
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus / Kvaak Kirja
Kirjoitti: OM - 01.06.2020 klo 21:25:28
On ollut kiva lukea kvaakkilaisten ehdotuksia  mitä haluaisi seuraavaksi ja muuta tässä kustannus ketjussa. Itse koen tälläisen kustannus jutun mitä seuraavaksi jotenkin todella haastavaksi , koska jokaisella meillä on hieman erilainen maku sarjakuviin mitä haluaa lukea ja ostaa ja mikä kiinnostaa. Mutta kuten totesin edellisessä postauksessani tästä voi tulla kova juttu jos tämä saataisiin  ulottumaan Kvaakin territorion yli muihin sarjakuvaa lukevaan populaation tietoisuuteen. Kukaan ei viitsinyt edes kommentoida mitä edellisessä postauksessani  totesin että voisiko  tässä ehkä olla saumaa  jos tästä saisi medialle ihan uutis klipin aikaiseksi seuraavien hankkeiden suunnittelussa. Joten tyydyn vain kiinnostuneena seuraamaan millainen projekti menee läpi teillä seuraavaksi. Ja vielä uudestaan....hienoa työtä olette tehneet.
Katselin juuri uutta Norma edItionin catalogia  ja huokasin syvään siksi, että Suomen sarjakuva tarjonta sen kun heikkenee eikä valoa minusta ole näkyvissä kun taas muualla julkaistaan jatkuvasti sarjakuvaa jos jonkinlaista. Olen tästä aikaisemminkin uskaltanut mainita. Ei kaikkea voi Koronan syyksikään laittaa kuten joku jossain näin totesi kun ei enää julkaista sarjakuvaa. Kun jengi ei lue ja osta niin turha siitä kait on nirpiä kustantajienkaan  suuntaan.
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus / Kvaak Kirja
Kirjoitti: Timo Ronkainen - 01.06.2020 klo 22:02:33
Kukaan ei viitsinyt edes kommentoida mitä edellisessä postauksessani  totesin että voisiko  tässä ehkä olla saumaa  jos tästä saisi medialle ihan uutis klipin aikaiseksi seuraavien hankkeiden suunnittelussa.

Projektista on lähtenyt pressitiedotteita sinne tänne kahdessakin eri vaiheessa, ensin aloitustilanteessa ja sitten vielä uutisoitiin sitä, miten tavoite täyttyi yllätyksellisen nopeasti. En tiedä onko mikään lehti tai media (blogeja lukuunottamatta) reagoinut mitenkään.

Timo
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus / Kvaak Kirja
Kirjoitti: Lurker - 01.06.2020 klo 22:25:33
Projektista on lähtenyt pressitiedotteita sinne tänne kahdessakin eri vaiheessa, ensin aloitustilanteessa ja sitten vielä uutisoitiin sitä, miten tavoite täyttyi yllätyksellisen nopeasti. En tiedä onko mikään lehti tai media (blogeja lukuunottamatta) reagoinut mitenkään.

Timo

En ole huomannut uutista missään. Tuskin on reagoitu.

Kulttuuriuutisen arvo on lähellä nollaa, ellei siihen liity taiteilijaa, jolla on huomiotaloudellista arvoa lehdille. Sarjakuva sinällään on pienen piirin hupia.
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus / Kvaak Kirja
Kirjoitti: Hill Street - 01.06.2020 klo 22:47:49
Olin tähän jo aivan hilkulla osallistua tänään kannatusmielessä, mutta onko se joku rahanpesulaki vai mikä, joka vaatisi antamaan noin tarkat tiedot itsestään mesenaatille? En suostu, joten jään ilman. Tuleeko normipainos (kirja ilman oheismateriaaleja) tarjolle muillekin vai ainoastaan tilaajille?
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus / Kvaak Kirja
Kirjoitti: Darth Mika - 02.06.2020 klo 01:05:06
Olin tähän jo aivan hilkulla osallistua tänään kannatusmielessä, mutta onko se joku rahanpesulaki vai mikä, joka vaatisi antamaan noin tarkat tiedot itsestään mesenaatille? En suostu, joten jään ilman. Tuleeko normipainos (kirja ilman oheismateriaaleja) tarjolle muillekin vai ainoastaan tilaajille?
Mulle sanottiin seuraavaa!

Lainaus
Mesenaattiin ei tarvitse rekisteröityä, jos haluaa vain rahoittaa projekteja.

En ole vielä ostanut tota kirjaa...teen sen myöhemmin, mutta oletan, ettei tonne tarvitse rekisteröityä, jos haluaa ostaa kirjan. Tietenkään en ole varma, kun en ole sitä tehnyt.

Luulen, että Kvaakin kustantamon puolella joku hoitaa homman niin, ettei tartte antaa mitään tietoja...ainoastaan maksaa se kirja. Eiköhän tää jotenkin saada muutenkin hoidettua.
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus / Kvaak Kirja
Kirjoitti: MTT - 02.06.2020 klo 08:38:47
Mulle sanottiin seuraavaa!

En ole vielä ostanut tota kirjaa...teen sen myöhemmin, mutta oletan, ettei tonne tarvitse rekisteröityä, jos haluaa ostaa kirjan. Tietenkään en ole varma, kun en ole sitä tehnyt.

Luulen, että Kvaakin kustantamon puolella joku hoitaa homman niin, ettei tartte antaa mitään tietoja...ainoastaan maksaa se kirja. Eiköhän tää jotenkin saada muutenkin hoidettua.

Ei tarvinnut rekisteröityä
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus???
Kirjoitti: tmielone - 02.06.2020 klo 09:14:49
Olin tähän jo aivan hilkulla osallistua tänään kannatusmielessä, mutta onko se joku rahanpesulaki vai mikä, joka vaatisi antamaan noin tarkat tiedot itsestään mesenaatille? En suostu, joten jään ilman. Tuleeko normipainos (kirja ilman oheismateriaaleja) tarjolle muillekin vai ainoastaan tilaajille?

Ostaminen onnistuu ilman tietojen luovuttamista mesenaatille, esimerkikri Miqzin avulla:

Mua voi myös suoraan lähestyä yksityisviestillä, jos se mesenaatti tuntuu liian pelottavalta :). Lisäksi, kirjoja toimitetaan ja voi noutaa pk-seudulla, jos ei luota postiin/matkahuoltoon.

Tavoitteena että kukaan halukas ei jää ilman kirjaa.
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus / Kvaak Kirja
Kirjoitti: Miqz - 02.06.2020 klo 11:00:01
Olin tähän jo aivan hilkulla osallistua tänään kannatusmielessä, mutta onko se joku rahanpesulaki vai mikä, joka vaatisi antamaan noin tarkat tiedot itsestään mesenaatille? En suostu, joten jään ilman. Tuleeko normipainos (kirja ilman oheismateriaaleja) tarjolle muillekin vai ainoastaan tilaajille?

Ei kai siellä nyt mitään ihmeellisyyksiä kysytä, nimi, osoite, kansalaisuus ja syntymäaika. Osoitetiedot on hyvä olla että tietää minne toimitetaan. Jos tuntuu ylivoimaiselta antaa nuo tiedot niin laittakaa minulle YV, niin sovitaan kirjan ostosta.
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus / Kvaak Kirja
Kirjoitti: echramath - 02.06.2020 klo 20:47:51
Mutta oliko tästä nyt tarkoitus tulla mesenaatti-eksklusiivinen vai oliko vain tarkoitus tällä tapaa varmistaa jonkinlainen riittävä kysyntä ja laittaa lisää esim. Kirjavälitykseen? Kirjastot varmaankaan voi mesenoida?
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus / Kvaak Kirja
Kirjoitti: Miqz - 02.06.2020 klo 22:37:15
Mutta oliko tästä nyt tarkoitus tulla mesenaatti-eksklusiivinen vai oliko vain tarkoitus tällä tapaa varmistaa jonkinlainen riittävä kysyntä ja laittaa lisää esim. Kirjavälitykseen? Kirjastot varmaankaan voi mesenoida?

Jos ja vain jos painoksesta jää ylimääräisiä, niitä voi ehkä saada jotakin kautta myöhemmin.
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus / Kvaak Kirja
Kirjoitti: Darth Mika - 03.06.2020 klo 00:47:15
Jos ja vain jos painoksesta jää ylimääräisiä, niitä voi ehkä saada jotakin kautta myöhemmin.
Epäilen, että kaikki ylimääräiset kirjat menee ihan muuhun juttuun. Meinaa jos kirja tulee pakettina Suomen postin kautta...kuinkahan monta pakettia on kolhuilla tai ihan vaan paskana.
Nyt on kesä ja posti täynnä kesätyöntekijöitä...pelkään, ettei kaikki paketit pääse kunnialla postin läpi. Varautukaa siis ylimääräisiin kirjoihin...Posti pettää aina!
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus / Kvaak Kirja
Kirjoitti: JR - 03.06.2020 klo 21:47:49
Mihinkäs tästä ketjusta hävisi Pässin viesti, jossa kyseltiin projektin motiiveista? Poistiko Pässi itse vai ylläpito? Jos ylläpito, oliko asialla mesenaattiprojektissa mukana oleva taho ja miksei poistoa ole kommentoitu tähän ketjuun?
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus / Kvaak Kirja
Kirjoitti: Miqz - 03.06.2020 klo 22:52:47
Mihinkäs tästä ketjusta hävisi Pässin viesti, jossa kyseltiin projektin motiiveista? Poistiko Pässi itse vai ylläpito? Jos ylläpito, oliko asialla mesenaattiprojektissa mukana oleva taho ja miksei poistoa ole kommentoitu tähän ketjuun?

En ole nähnyt Pässin viestiä, mutta ihan mielellään olisin voinut avata hänelle hankkeen motiiveja. En usko että sitä on poistanut kukaan ylläpidosta, ainakaan itselläni ei edes ole ”natsoja” moiseen.
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus / Kvaak Kirja
Kirjoitti: Reijo Valta - 04.06.2020 klo 00:40:16
Kun asia herättää kysymyksiä, niin vastattakoon. Mesenointiin tai kirjan tekemiseen osallistuvat eivät ole poistaneet epäilystä siitä, että rahat kupataan ja juodaan Mämmilän M-klubin kabinetissa.

Jos tällaisia epäilyjä olisi, niin Kvaakin nimeä tai alustaa ei olisi annettu hankkeeseen käyttää lainkaan.
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus / Kvaak Kirja
Kirjoitti: JR - 04.06.2020 klo 07:59:04
Kun asia herättää kysymyksiä, niin vastattakoon. Mesenointiin tai kirjan tekemiseen osallistuvat eivät ole poistaneet epäilystä siitä, että rahat kupataan ja juodaan Mämmilän M-klubin kabinetissa.

Jos tällaisia epäilyjä olisi, niin Kvaakin nimeä tai alustaa ei olisi annettu hankkeeseen käyttää lainkaan.

Asia selvä. Pässin alkuperäinen viestihän oli selvästi tulkittavissa vitsiksi tai provoamiseksi lukijasta riippuen, joten se ei mitään muuta kuin lievää hymynvirettä herättänyt. Mutta viestin poistaminen ilman sen kommentointia oli aivan väärä ratkaisu, koska se herättää nuo itse esittämäni kysymykset.
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus / Kvaak Kirja
Kirjoitti: Timo Ronkainen - 04.06.2020 klo 12:37:44
Jos viestiä ei olisi poistettu, olisin voinut vastata ihan kylmän viileän objektiivisesti, että asiat ovat edenneet julkaisuoikeuksien omistajien kanssa jo sopimusvaiheeseen, eikä siitä voi perääntyä. Käännöstyöstä on tehty koko kirjan osalta jo alustava raakakäännös. Samaten fontit on väsätty.

Eli EI tämä EI todellakaan ole mikään " M-klupi tyyppinen kevättempaus, jossa kerätään rahat pois ja ne ryypätään Kannuhovin kabinetissa".

Ymmärrän kyllä, että Mämmilään viitannut viesti oli pelkkä humoristinen heitto, ja ehkä kevyt provo.

Timo
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus / Kvaak Kirja
Kirjoitti: STD - 04.06.2020 klo 16:16:06
Pässin teksti ei ollut kovinkaan fiksu tai edes hauska, mutta ylläpidon kannattaa kyllä muistaa että kirjoituksia ei kannattaisi poistaa kovinkaan kevein perustein. Niin asiat yleensä vain mutkistuvat.
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus / Kvaak Kirja
Kirjoitti: Secos-Bill - 04.06.2020 klo 16:48:45
Pitäisikö ensin selvittää kuka sen poisti. Ehkä Pässi teki sen itse.
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus / Kvaak Kirja
Kirjoitti: Timo Ronkainen - 04.06.2020 klo 17:16:33
Ei poistanut itse.

Timo
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus / Kvaak Kirja
Kirjoitti: Lurker - 04.06.2020 klo 18:54:23
Joukkorahoitus Will Eisnerin Dropsie Avenue -sarjakuvaromaanin julkaisemiseksi suomeksi on edennyt hienosti. Tällä hetkellä 90 mesenaattia (https://mesenaatti.me/1658/sarjakuvaklassikko-suomeksi-dropsie-avenue-katu-bronxissa-will-eisner/) on päättänyt tukea laatusarjakuvaa!

Joitakin vähän rehvakkaampia rahoitusvaihtoehtoja on vielä jäljellä, mm. Mari Ahokoivun, Marko Raassinan, Pentti Otsamon ja Janne Torisevan originaalit. Tilaisuus on ainutlaatuinen. Tarttukaa tilaisuuteen.

Otsikko: Vs: Kvaak kustannus / Kvaak Kirja
Kirjoitti: papja - 05.06.2020 klo 12:54:42
Kirjastoihin tätä menisi runsaasti, jos niissä tiedettäisiin paremmin asiasta ja olisi jokin kätevä tapa tilata tämä laskulle. Itse tilaisin meille kaksi.

Otsikko: Vs: Kvaak kustannus / Kvaak Kirja
Kirjoitti: VesaK - 05.06.2020 klo 18:43:47
Kyllähän tämä kertoo laatusarjakuvan käännöstilanteesta Suomessa. Mesenaatteja on 90, eli kirjoja on käytännössä ostettu ehkä jopa 120 kappaletta. Ehkä vähän enemmän. En usko, että niitä 500 euron = 10 kirjan kerta-ostajia on montaa kappaletta.

Jos ns. kaupallinen kustantaja olisi julkaissut tämän omin voimin, olisi tullut pahasti näpeille. On onni, että tämänkaltainen joukkorahoituspalvelu on olemassa, plus tietenkin että on edes tämän verran porukkaa joka pystyy sijoittamaan.
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus / Kvaak Kirja
Kirjoitti: Darth Mika - 05.06.2020 klo 20:19:36
Kyllähän tämä kertoo laatusarjakuvan käännöstilanteesta Suomessa. Mesenaatteja on 90, eli kirjoja on käytännössä ostettu ehkä jopa 120 kappaletta. Ehkä vähän enemmän. En usko, että niitä 500 euron = 10 kirjan kerta-ostajia on montaa kappaletta.

Jos ns. kaupallinen kustantaja olisi julkaissut tämän omin voimin, olisi tullut pahasti näpeille. On onni, että tämänkaltainen joukkorahoituspalvelu on olemassa, plus tietenkin että on edes tämän verran porukkaa joka pystyy sijoittamaan.

Ehkä sitä olisi mennyt paremmin kaupaksi, jos sitä olisi esim. kirjakauppojen hyllyllä tai kustantajan omassa putiikissa. Mainostusta alan lehdissä ja silleen. Mutta nyt vältyttiin tappiolta ja kaikki sai haluamansa.
Kirjastot voisi hyvinkin ostaa tuota...varmasti sielläkin on kiinnostusta. En tiedä voiko ne osallistua tommoseen mesenaatti-juttuun...varmaan joku byrokraattinen hommeli estää sen. Voisihan tuon kirjastoille myydä toisella tapaa ja joku olla välikätenä siinä auttamassa. Olishan se hyvä, että kirjastonkin asiakkaat voisi lukea tätä. Samalla edistettäisiin sitä sarjakuvan asemaa.
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus / Kvaak Kirja
Kirjoitti: JR - 05.06.2020 klo 21:24:10
Eipä noita 500 euron paketteja ole melko varmasti mennyt yhtään tai korkeintaan yksi. Noiden extrataidetta sisältäneiden myytyjen erikoishintaisten yhteishinta on 8 * 89 + 2 *200 + 7 * 250 = 2862. Jää 3 734 euroa 76 muun tukijan osuudeksi. 139 euron sinijänöpaketteja meni sen ekan päivän aikana niin monta (seurasin mielenkiinnosta mesenaattisivua melko aktiivisesti koko työpäivän ajan ja tuli noteerattua melko monta noita 139 euron nousuja yhden tukijan lisäyksellä), että arvelisin niitä menneen noin/vähintään 10 kpl. Tällöin 66 tukijalle jää 2 344 eli keskihinta 35.

Tukijamäärä nyt nousee varmasti vielä, mielenkiintoista nähdä kuinka suureksi. Kickstarterilla on hyvät keskiarvokäppyrät (https://www.kickstarter.com/blog/trends-in-pricing-and-duration (https://www.kickstarter.com/blog/trends-in-pricing-and-duration)), jotka osoittavat, että prosentuaalisesti suurin osuus tuesta tulee ekojen päivien aikana, sitten lanataan tasaista pohjatasoa ja vähän ennen loppua tulee vielä piikki.

Olettaisin, että projektin vetäjät ovat suunnitelleet tai viimeistään tässä vaiheessa ovat alkaneet suunnitella sen verran suuremman painoksen ottamista, että voidaan myös kirjastoille tarjota myöhemmin. Toki tämähän riippuu täysin tarkemmasta kulurakenteesta, tässä mennään varmasti langanohuilla marginaaleilla ennen kuin joku tietty luku paukkuu rikki. Mutta turha spekuloida, luotan puuhamiesten ammattitaitoon.

Otsikko: Vs: Kvaak kustannus / Kvaak Kirja
Kirjoitti: Sampsa Kuukasjärvi - 05.06.2020 klo 21:59:43
Kickstarterissa tulee lopussa piikki osittain siksi että kampanjasta kiinnostuneet ja sitä katsoessa muistutusviesti-vaihtoehdon klikanneet alustalle rekisteröityneet saavat kaksi vuorokautta ennen projektin loppumista muistutuksen sen loppumisesta. He siis tulevat ihan lopussa vielä tsekkaamaan projektin.

Niin ja Kickstarterissahan usein myös tarjotaan vaihtoehto jälleenmyyjille. Silloin voi jokin firma ostaa isomman erän julkaisuja kerralla. Kirjastot tosiaan kannattaa ottaa tämän Eisnerin painoksessa huomioon, koska valtakunnallisesti ne voivat ostaa sitä kymmeniä kappaleita.

Jos joku haluaisi muuttaa vastikettaan Mesenaatissa, ymmärtääkseni se ei ole siellä suoraan mahdollista, mutta varmasti se onnistuu yhteilemällä Mika I:hin. Dropsie Avenuen  mesenaattien määrä tällä hetkellä on tuskin yhdeksääkymmentä oikeasti. Veikkaan, että jotkut ovat tehneet Dropsie Avenuesta myös toisen tilauksen, jolloin mesenaattilaskuri on noussut. Kickstarterissa pledgeäkin voi hioa kampanjan aikana ja jopa kampanjan jälkeen.

Originaalien ostamisen innostus on saattanut laantua siksi kun hankkeen toteutuminen on jo varmistunut. Pelkkää sarjakuva-albumia tulevat todennäköisesti vielä useat kymmenet ostamaan. Juuri tällä hetkellä rahoittajia on laskurin mukaan 93.

(MUOKS: Korjattu typo ja lisätty selvennystä.)
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus / Kvaak Kirja
Kirjoitti: Toni - 06.06.2020 klo 14:46:41
Kyllähän tämä kertoo laatusarjakuvan käännöstilanteesta Suomessa. Mesenaatteja on 90, eli kirjoja on käytännössä ostettu ehkä jopa 120 kappaletta. Ehkä vähän enemmän. En usko, että niitä 500 euron = 10 kirjan kerta-ostajia on montaa kappaletta.

Jos ns. kaupallinen kustantaja olisi julkaissut tämän omin voimin, olisi tullut pahasti näpeille. On onni, että tämänkaltainen joukkorahoituspalvelu on olemassa, plus tietenkin että on edes tämän verran porukkaa joka pystyy sijoittamaan.


No kyllähän noita tulee varmasti menemään huomattavasti enemmänkin kaupaksi. Mesenaatin kautta tosiaan päästään yli sataan ostajaan, mikä mahdollistaa itse julkaisun.

Tuon päälle tulee sitten muu myynti, eli ostajat, jotka eivät käytä Mesenaattia tai ole edes huomanneet koko kampanjaa. Kun tuohon heittää päälle vielä kirjastot, sarjiskaupat, nettimyynnin, festarikaupustelut ja muut, niin eiköhän tuossa puhuta vähintään 500 kappaleen myynnistä.

Olisihan se aika lyhytnäköistä tehdä näin merkittävää julkaisua vain harvoille ja valituille mesenaateille.
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus / Kvaak Kirja
Kirjoitti: Lurker - 07.06.2020 klo 16:58:07
No kyllähän noita tulee varmasti menemään huomattavasti enemmänkin kaupaksi. Mesenaatin kautta tosiaan päästään yli sataan ostajaan, mikä mahdollistaa itse julkaisun.
--

Ja nyt tosiaankin meni 100 mesenaatin raja rikki!
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus / Kvaak Kirja
Kirjoitti: Sampsa Kuukasjärvi - 07.06.2020 klo 20:21:21
Toni on varmasti oikeassa siinä, että ostajia löytyy huomattavasti lisää. Itse olen mielessäni siirtänyt teoksen mahdollista painosmäärää (josta minulla ei ole mitään tietoa) koko ajan ylöspäin iloisesti yllättyneenä. 200 kpl:n painos menee heittämällä kaupaksi. ”Vähintään 500 kappaleen myynti” kuitenkin kestäisi todennäköisesti kauan. Siinä tulee pulmaksi albumien lähettäminen, varaston ja kirjanpidon ylläpitäminen ja veroilmoitusten teko vuosikausiksi – ja ilmaiseksiko? Tekisikö sen yksityishenkilö vai yritys?

Olisi suotavaa, että kirjakaupat ja kirjastot pystyisivät ostamaan albumia nyt rahoitusvaiheessa. Ainakin ketjussa luki aiemmin, että myöhempi myynti Kirjavälityksen ja kirjakauppojen kautta jätetään suunnitelmista pois tarkoituksella, koska se ei ole joukkorahoituksen idea ja koska siitä tulisi korkeita kuluja. Miqz on kirjoittanut, että lähinnä painos tehdään vain rahoittaneille ja että hän hoitaa varastoimisen ja lähettämisen. Täällä (http://www.kvaak.fi/keskustelu/index.php/topic,18605.msg512379.html#msg512379) Miqz sanoo, että varastotilaa tarvitaan vain vajaaksi viikoksi (!).
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus / Kvaak Kirja
Kirjoitti: echramath - 08.06.2020 klo 10:52:05
En ihan hahmottanut tätä "joukkorahoituksen ideaa" tässä. On runsaasti tuotteita joiden kysyntä on ensin todettu olemassaolevaksi Kickstarterissa, sen jälkeen niitä on ruvettu myymään tavan verkkokaupassa.

Nuo juoksevat kulut varaston ylläpidosta ja muusta tietysti tulevat, mutta sekin tietysti riippuu siitäkin oliko tätä julkaisukanavaa tarkoitus jatkaa muilla teoksilla vai onko kyseessä selvä projekti, joka loppuu kun teos on saatu ulos ja mesenaateille. Menisiköhän tunnetuille alan vähittäiskauppiaille noita kymmeniä tai satoja kappaleita saman tien, heillähän on joka tapauksessa infra olemassa?

Helppo huudella toki, kun itselläni on sisässä tasan yhden niteen hinta, mutta ikävä jos realiteetit pakottavat siihen, ettei tällaistakaan teosta saada tyypilliseen kunnankirjastoon. Itselläni on lämpiämiä muistoja herkässä (eli lukio-)iässä luetuista suomennetuista laatusarjakuvista, ilman niitä olisin varmaankin kasvanut suorastaan kieroon, eikä minulla todellakaan ollut siihen aikaan mitään mahdollisuuksia niitä rahalla hankkia. Nykyään kun olen tällainen ylivelkaantunut perusduunari voin sentään sen verran viskoa lompakkoani sinne missä suuni on, että voin poimia sekä Kupliista että Sarjakuvafestivaaleilta muutaman ihan täysihintaisen uutuusnimikkeen.

Ja tietysti ikävää, että tällainen teos tavallaan muuttuu välittömästi kuten tietokonepuolella sanotaan, vapourwareksi. Tuote on muuten oikein hyvä, mutta käytännössä sitä ei saa mistään.
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus / Kvaak Kirja
Kirjoitti: Doc Lomapäivä - 08.06.2020 klo 13:42:14
Tuote on muuten oikein hyvä, mutta käytännössä sitä ei saa mistään.
Sen on saatavilla NYT (https://mesenaatti.me/1658/_/). Sama pätee mihin tahansa keräilyyn. Toinen vaihtoehto olisi, ettei sitä ole koskaan ollutkaan saatavilla.
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus / Kvaak Kirja
Kirjoitti: Miqz - 08.06.2020 klo 13:51:21
Toni on varmasti oikeassa siinä, että ostajia löytyy huomattavasti lisää. Itse olen mielessäni siirtänyt teoksen mahdollista painosmäärää (josta minulla ei ole mitään tietoa) koko ajan ylöspäin iloisesti yllättyneenä. 200 kpl:n painos menee heittämällä kaupaksi. ”Vähintään 500 kappaleen myynti” kuitenkin kestäisi todennäköisesti kauan. Siinä tulee pulmaksi albumien lähettäminen, varaston ja kirjanpidon ylläpitäminen ja veroilmoitusten teko vuosikausiksi – ja ilmaiseksiko? Tekisikö sen yksityishenkilö vai yritys?

Olisi suotavaa, että kirjakaupat ja kirjastot pystyisivät ostamaan albumia nyt rahoitusvaiheessa. Ainakin ketjussa luki aiemmin, että myöhempi myynti Kirjavälityksen ja kirjakauppojen kautta jätetään suunnitelmista pois tarkoituksella, koska se ei ole joukkorahoituksen idea ja koska siitä tulisi korkeita kuluja. Miqz on kirjoittanut, että lähinnä painos tehdään vain rahoittaneille ja että hän hoitaa varastoimisen ja lähettämisen. Täällä (http://www.kvaak.fi/keskustelu/index.php/topic,18605.msg512379.html#msg512379) Miqz sanoo, että varastotilaa tarvitaan vain vajaaksi viikoksi (!).

Tarkoitin varastoinnilla mesenaateille toimitettavia kirjoja, jotka teen yksityishenkilönä pro bono. Huoli pois, huomioimme kirjastot suunnitelmissa painosmäärän suhteen. Hoidamme kuitenkin ensin kirjat mesenaateille, jonka jälkeen katsomme mitä jää mihinkin.
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus / Kvaak Kirja
Kirjoitti: Toni - 08.06.2020 klo 14:04:09
Toni on varmasti oikeassa siinä, että ostajia löytyy huomattavasti lisää. Itse olen mielessäni siirtänyt teoksen mahdollista painosmäärää (josta minulla ei ole mitään tietoa) koko ajan ylöspäin iloisesti yllättyneenä. 200 kpl:n painos menee heittämällä kaupaksi. ”Vähintään 500 kappaleen myynti” kuitenkin kestäisi todennäköisesti kauan. Siinä tulee pulmaksi albumien lähettäminen, varaston ja kirjanpidon ylläpitäminen ja veroilmoitusten teko vuosikausiksi – ja ilmaiseksiko? Tekisikö sen yksityishenkilö vai yritys?

Olisi suotavaa, että kirjakaupat ja kirjastot pystyisivät ostamaan albumia nyt rahoitusvaiheessa. Ainakin ketjussa luki aiemmin, että myöhempi myynti Kirjavälityksen ja kirjakauppojen kautta jätetään suunnitelmista pois tarkoituksella, koska se ei ole joukkorahoituksen idea ja koska siitä tulisi korkeita kuluja. Miqz on kirjoittanut, että lähinnä painos tehdään vain rahoittaneille ja että hän hoitaa varastoimisen ja lähettämisen. Täällä (http://www.kvaak.fi/keskustelu/index.php/topic,18605.msg512379.html#msg512379) Miqz sanoo, että varastotilaa tarvitaan vain vajaaksi viikoksi (!).

Kyllähän tuo nyt varmasti tulee laajempaankin myyntiin. Sehän on koko mesenoinnin idea, että jotkut tukevat hyvää hanketta, jotta se pystytään toteuttamaan. Ei se, että julkaisua tehtäisiin vain harvoille ja valituille. Sehän olisi vain typerää elitismiä.

Mesenoinnin tärkein tausta-ajatus on tehdä hyvää kaikille, tuoda laajojen sarjakuvaharrastajapiirien ja lukijoiden ulottuville laatusarjakuvaa, jota muuten ei suomeksi välttämättä nähtäisi. Näin edistetään koko sarjakuvakulttuurin kehitystä Suomessa.

Eikä tämä onnistu, jos albumi ei myöhemmin tule laajempaan levitykseen.

En kai nyt muuten olisi itsekään pistänyt tuohon rahaa, sillä enhän itse periaatteessa edes tarvitse koko albumia, koska minulla on se jo englanniksi. Niinpä juuri kirjastosaatavuus ja muu levitys ovat itselleni tämän kampanjan tärkein anti.

Olisihan se nyt aika kummaa, jos vaikkapa Iron Sky -elokuva olisi näytetty vain sitä etukäteen rahoittaneille tai koronakriisiltä mesenoimalla pelastettuun ravintolaan pääsisivät jatkoissa vain mesenointiin osallistuneet!

Ja onhan proggiksessa virallinen kustantamokin mukana, joille nuo käytännön käänteet ovat entuudestaan aivan tuttuja ja sujuvat ihan vanhalla rutiinilla.

Tämä on siis niin tekijöiltä kuin mesenaateiltakin epäitsekästä työtä koko Suomen sarjakuvakulttuurin tukemiseen. Tai näin ainakin minä asian koen.

PS. Ja näköjään projektista huomattavasti enemmän tietävä Miqz olikin jo ehtinyt vastaamaan ja rauhoittelemaan huolestuneita tahoja.
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus / Kvaak Kirja
Kirjoitti: Lurker - 09.06.2020 klo 21:05:48
Kyllähän tämä kertoo laatusarjakuvan käännöstilanteesta Suomessa. Mesenaatteja on 90, eli kirjoja on käytännössä ostettu ehkä jopa 120 kappaletta. Ehkä vähän enemmän. En usko, että niitä 500 euron = 10 kirjan kerta-ostajia on montaa kappaletta.

Jos ns. kaupallinen kustantaja olisi julkaissut tämän omin voimin, olisi tullut pahasti näpeille. On onni, että tämänkaltainen joukkorahoituspalvelu on olemassa, plus tietenkin että on edes tämän verran porukkaa joka pystyy sijoittamaan.


Niin, on todellakin hyvä kysymys, että mitä tämä kertoo käännössarjakuvan tilanteesta Suomessa...

Julkaistaanko sitä liian vähän?

Onko kysyntää sittenkin olemassa?

Pitäisikö tarjontaa lisätä?

Onko laatusarjakuva se vipu, joka vetää?

Onko kohdennettu markkinointi tehokkainta?

Sattuiko Dropsie Avenue (https://mesenaatti.me/1658/sarjakuvaklassikko-suomeksi-dropsie-avenue-katu-bronxissa-will-eisner/) vain täyttämään tyhjiön, mutta jos näitä tulee enemmän, laantuuko kysyntä?

Hmm...
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus / Kvaak Kirja
Kirjoitti: STD - 09.06.2020 klo 21:19:19
Niin, on todellakin hyvä kysymys, että mitä tämä kertoo käännössarjakuvan tilanteesta Suomessa...Tämä kertoo että n. 100 ihmistä on kiinnostunut Dropsie Avenuesta (tai jos halutaan laajentaa, niin kiinnostunut käännössarjakuvasta). Masentavan vähän.
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus / Kvaak Kirja
Kirjoitti: Lurker - 09.06.2020 klo 21:21:46
Tämä kertoo että n. 100 ihmistä on kiinnostunut Dropsie Avenuesta (tai jos halutaan laajentaa, niin kiinnostunut käännössarjakuvasta). Masentavan vähän.

Sata ihmistä innostui mesenoimaan laatusarjakuvaa, eikö se ole paljon?
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus / Kvaak Kirja
Kirjoitti: STD - 09.06.2020 klo 21:26:18
Ei. Se on masentavan vähän.

Jos projektiin osallistuneille pystytään maksamaan kunnollinen palkka/palkkio, niin silloin on aihetta iloon ja tuo kommenttini ensimmäinen rivi joutaa romukoppaan.
Ihan mielenkiinnosta kysyn, paljonko noille originaalien tekijöille maksettiin?
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus / Kvaak Kirja
Kirjoitti: STD - 09.06.2020 klo 21:34:23
On erittäin hienoa että Dropsie Avenuen halunneet ihmiset saivat siitä suomalaisen version itselleen. Jos itse saisin jonkin suosikkisarjakuvani vastaavalla tavalla toteutettua/suomennettua, olisin onneni kukkuloilla. MUTTA vielä hienompaa olisi, jos sen kustantaminen olisi oikealle kustantajalle ihan oikea/kannattava/voitollinen proggis.
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus / Kvaak Kirja
Kirjoitti: Lurker - 09.06.2020 klo 21:35:27
Ei. Se on masentavan vähän.
--

Kuten jo muissakin keskusteluissa on käynyt ilmi, pienkustantajien painokset ovat kovin pienet. Siihen suhteutettuna pitäisin saavutusta hyvänä. Varmaa myyntiä tiedossa jo ennen kuin kirja on tullut painosta.

Toivotaan tietysti, että lisää tukijoita ilmaantuu vielä!  

On erittäin hienoa että Dropsie Avenuen halunneet ihmiset saivat siitä suomalaisen version itselleen. Jos itse saisin jonkin suosikkisarjakuvani vastaavalla tavalla toteutettua/suomennettua, olisin onneni kukkuloilla. MUTTA vielä hienompaa olisi, jos sen kustantaminen olisi oikealle kustantajalle ihan oikea/kannattava/voitollinen proggis.

Mikähän se oikea kustantaja on?
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus / Kvaak Kirja
Kirjoitti: STD - 09.06.2020 klo 22:08:27
Otava, Wsoy jne.
Sellainen, jossa on ihmisiä töissä, joille maksetaan sellaista palkkaa, että pystyvät elämään palkallaan.
Tässä projektissa on mukana Sininen jänis. Olen ymmärtänyt, että se on vain "rakkaudesta lajiin" perustettu kustantamo, vähän kuin Apollo. Olen mielelläni väärässä, ja olisi vain hienoa jos Jäniksellä jää viivan alle edes jotain.
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus / Kvaak Kirja
Kirjoitti: Darth Mika - 09.06.2020 klo 22:31:34
Näin sarjakuvan kuluttajana minulla ei ole väliä kuka sen sarjakuvan kustantaa. Onko se mesenaatti, Kickstarter, ihan yksityinen henkilö, pienkustantamo tai Suomen isot kustantajat. Minulle on tärkeintä, että sarjakuvaa julkaistaan suomeksi.

Toivon myös, että tämmöinen mesenaatti tai kickstarter tyyppinen julkaisijamuoto julkaisisi myös niitä sarjakuvia, joita itse olen toivonut. Semmoisia sarjakuvia, joita meidän pienet ja isot kustantajat eivät halua julkaista...silloin tämmöinen mesenaatti tyyppinen rahoitus systeemi on toimiva ratkaisu.

Minusta tuo 100 mesenaatin raja on hyvä. Tätähän ei voi mainostaa samalla lailla kuin mitä isot kustantajat pystyy tekemään ja tätähän ei ole kirjakaupoissa kaikkien nähtävillä, joten näkyvyys on ihan toista. Jos nuo kirjastotkin vielä tilaa tätä, niin kyllä tuo sarjakuvan lukumäärä nousee tuosta vielä paljon...aikaakin on vielä 25 päivää, joten ei vielä ruveta purnaamaan mesenaattien määrän vähyydestä. Niin ja mitä voittoihin tulee, niin eikös Kvaak kirja ole voittoa tavoittelematon kustantaja. Ainoa voitto on rakkaus sarjakuviin ja Suomen sarjakuvakulttuurin lisääminen. Siinä on minusta yllin kyllin voittoa. Ei sen rahan pitäisi olla aina itsetarkoitus.
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus / Kvaak Kirja
Kirjoitti: Veli Loponen - 09.06.2020 klo 23:06:36
Tämä kertoo että n. 100 ihmistä on kiinnostunut Dropsie Avenuesta (tai jos halutaan laajentaa, niin kiinnostunut käännössarjakuvasta). Masentavan vähän.
Ei tää kerro sitä, kuinka moni Suomessa on Dropsie Avenuesta kiinnostunut. Se kertoo vain sen, että noin 100 ihmistä on kiinnostunut mesenoimaan sitä, kun on siitä saanut kuulla. Kaikki mesenoinnista kiinnostuneet eivät välttämättä (vielä ainakaan) ole kuulleet ja sitten on niitä, jotka ovat itse sarjakuvasta kiinnostuneet, mutta eivät halua lähteä sitä mesenoimaan.
Itse olen niitä. Haluaisin ensin nähdä julkaistun kirjan ennen kuin pistän siihen rahojani. Eikä siis kyse ole siitä, että en uskoisi, että sitä ei julkaista, vaan että haluan nähdä valmiin julkaisun jäljen, ennen varsinaista ostopäätöstä.
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus / Kvaak Kirja
Kirjoitti: echramath - 09.06.2020 klo 23:09:15
Osa myynninedistystä olisi tietysti myös arviot kulttuuripalstoilla, mikä edellyttää taas että arvostelukappaleita on lähetetty ympäriinsä.
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus / Kvaak Kirja
Kirjoitti: STD - 09.06.2020 klo 23:47:48
Ei tää kerro sitä, kuinka moni Suomessa on Dropsie Avenuesta kiinnostunut. Se kertoo vain sen, että noin 100 ihmistä on kiinnostunut mesenoimaan sitä
Totta.
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus / Kvaak Kirja
Kirjoitti: Doc Lomapäivä - 10.06.2020 klo 10:11:02
Yli 100 ennakkotilaajaa verkkokaupan kautta alle 2 viikossa. Luulisi että kuka tahansa sarjakuvakustantaja olisi nykyaikana tyytyväinen.
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus / Kvaak Kirja
Kirjoitti: STD - 10.06.2020 klo 10:52:57
Yli 100 ennakkotilaajaa verkkokaupan kautta alle 2 viikossa. Luulisi että kuka tahansa sarjakuvakustantaja olisi nykyaikana tyytyväinen.
Luulisi siis, että kuka tahansa kustantaja tarttuu toimeen ja alkaa puuhata vastaavaa projektia? En nyt kuitenkaan tässä odotellessa ala pidättämään hengitystäni.
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus / Kvaak Kirja
Kirjoitti: Doc Lomapäivä - 10.06.2020 klo 11:45:33
Luulisi siis, että kuka tahansa kustantaja tarttuu toimeen ja alkaa puuhata vastaavaa projektia? En nyt kuitenkaan tässä odotellessa ala pidättämään hengitystäni.
En minäkään usko. Luutuneista rakenteista pidetään niin tiukasti kiinni. Moniakaan ei kiinnosta jos ei mennä vanhan mallin mukaan, eli julkaistaan omalla riskillä, myydään kirjakauppoihin ja kirjastoihin Kirjavälityksen kautta, lähetetään arvostelukappaleet ja kiukutellaan sanomalehtikriitikoille, pidetään julkkareita, seistään festareilla ja dumpataan loppupainos alelaariin. Siihen on totuttu.

Se varmaan on syy miksi sarjakuva Suomessa on tässä jamassa. Sarjakuvaväki on keski-ikäistynyt, vanhat toimintamallit eivät enää toimi ja uutta ei haluta opetella. Onhan se ymmärrettävääkin.

Toivonkin että jotkut kuitenkin saisivat Dropsie Avenuen menestyksestä potkun julkaista omia ja käännösjuttujaan joukkorahoituksen kautta. Se on porukasta itsestään kiinni lähteekö sarjakuva Suomessa uuteen nousuun vai kuoleeko se lopullisesti.
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus / Kvaak Kirja
Kirjoitti: Markku Myllymäki - 10.06.2020 klo 14:17:32
Luulisi siis, että kuka tahansa kustantaja tarttuu toimeen ja alkaa puuhata vastaavaa projektia? En nyt kuitenkaan tässä odotellessa ala pidättämään hengitystäni.

Toivottavasti ei ihan ilman hyvää ajatusta ainakaan.

Jos joku kuvittelee, että että tämä on juna johon on ehdittävä mukaan vaikka millä materiaalilla ennenkuin "uudet" markkinat saturoituvat, tulee joukko epäonnistuneita projekteja.

Mutta hyvää sarjakuvaa on suomentamatta paljon, ajatuksen kanssa saattaisi muutama valikoitu projekti onnistua.

Itse pohdin, että vaikkakin on totta että tutussa ja turvallisessa materiaalissa on varmasti etuja (varsinkin kun sarjakuvaharrastajien keski-ikä nousee), silti uskon että myyntimenestys on todennäköisimmin jokin, jota täällä ei ole nähty -- siihen voisi tarttua myös "skenen" ulkopuolinen ostaja.

Mitä sarjakuvapiireistä puuttuu on myyntimies (tai -nainen), sellainen helppoheikki joka myy vaikka Tertsille huonoa painojälkeä.  >:D (Tämä oli sellainen mahdottoman visualisointi, ei pelottelua, ottakaa kypärät pois päästä...) Aikojen saatossa muilla aloilla sellaisia olen nähnyt ja todennut, että myynti ja markkinointi on taiteenala sekin.

Suomalainen markkina poikkeaa kaikista muista, mutta kukahan sitä osaisi hyödyntää...
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus / Kvaak Kirja
Kirjoitti: Lurker - 10.06.2020 klo 21:43:07
--
Mutta hyvää sarjakuvaa on suomentamatta paljon, ajatuksen kanssa saattaisi muutama valikoitu projekti onnistua.
--

Kyllä vain, monta todella hyvää ehdotusta on tehty tässäkin ketjussa.

Myös fani- ja harrastajakulttuurin voima on hurja, jos sille porukalle osaa tarjota sitä, mitä he haluavat, niin kyllähän se menee. Silloin levikki tosin on pakostakin suppea, eli puhutaan sadoista kappaleista.

Mutta voihan käydä silläkin tavalla, että sarjakuvasta innostuneiden määrä saataisiin jopa hiljalleen kasvuun - sitä se hyvä tarjonta voisi teettää...
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus / Kvaak Kirja
Kirjoitti: Jarkko Sikiö - 11.06.2020 klo 03:32:23
Kaikkeen uuteen liittyy ennakkoasenteita ja vastustusta.

Saman toistaminen madaltaa kynnystä aluksi epäröivien kohdalla, joten kuvittelisin tulevien projektien lähtevän liikkeelle nokka ylöspäin.

Joukkorahoitus näyttää maailmalla vilkastuvan perinteisten kanavien ollessa ylhäältä alas pahassa jamassa.

Uuden kotimaisen tuotannon tulevaisuus on niin ikään nettisarjoissa ja kansainvälisillä alustoilla, kuten Webtoon. Joukkorahoitusta käytetään fyysisten kokoelmien painamiseen, esikuvana mm. Stand Still, Stay Silent.

Kotimaisen sarjakuvan julkaiseminen lienee ennen pitkää käännössarjakuvan julkaisemista (kirjoitan tämän ilman sarkasmia tai pessimismiä).
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus / Kvaak Kirja
Kirjoitti: Markku Myllymäki - 11.06.2020 klo 10:36:22
Kaikkeen uuteen liittyy ennakkoasenteita ja vastustusta.

Juu. Tämän huomaan itsestänikin, mikä harmittaa.

Kotimaisen sarjakuvan julkaiseminen lienee ennen pitkää käännössarjakuvan julkaisemista (kirjoitan tämän ilman sarkasmia tai pessimismiä).

Hauska detalji, Tiitu Takalon Minä, Mikko ja Annikki julkaistiin jo sekä englanniksi (USA-julkaisu) että ranskaksi. Olisiko järkeä julkaista jotain kotimaista sekä suomeksi että jollain toisella hyvin valitulla kielellä? Voipi olla mahdoton idea, taloudellinen itsemurha, mutta teoriassa siihen varmaan saisi tukea/apurahaa ainakin käännöstyöhön, ehkä jopa markkinointiin. Okei, tämä saattaa olla pöljä idea, mutta poikkeuksellisen positiivinen minulta vanhalta pessimistiltä...  ;D

Otsikko: Vs: Kvaak kustannus / Kvaak Kirja
Kirjoitti: Reima Mäkinen - 11.06.2020 klo 11:15:49
Jotenkin hellyyttävää kun katsoo millä perustein, miten paljon ja millaisia päätelmiä ihmiset ovat tässä ketjussa esittäneet tästä projektista. Paljon viriää myös uusia ideoita...

Päällimmäisenä mulle tulee mieleen, että taloudellisessa mielessä selkein voittaja tässä on Mesenaatti, joka nettoaa näillä näkymin 700€. Vähän sama meininki kuin omakustantamisessa ennen aikaan kun ainoat voittajat olivat Posti ja kirjapaino (siis ainoat joilla toiminta ja palkkio on ammattimaisella tasolla).

Mutta tosiaan. Toivottavasti tuosta kokonaissummasta lohkeaa jo jotakin kääntäjälle ja tekstaajallekin. Sekä muun puuharyhmän kuluihin, jotta toivoa on vielä uusistakin projekteista.
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus / Kvaak Kirja
Kirjoitti: Timo Ronkainen - 11.06.2020 klo 13:21:59
Niin, joskus sitä toivois kirjapainonkin toimivan pro bono -periaatteella. Tunnetteko pikkupainon omistajia, jotka kieltäytyisivät ottamasta maksua?

Timo
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus / Kvaak Kirja
Kirjoitti: MTT - 11.06.2020 klo 13:52:51

Ja yhtenä lisäehdotuksena voisi laittaa myös kovakantisen version.

Sinänsä sen hinta voisi olla oikeasti se mitä erillinen sidottaminen maksaa pienelle määrälle kirjoja (+ mesenaatin kulut ja muutama euro projektille). Joten se olisi projektille win win tilanne.

Vaikkei menis kuin kirja / pari, niin ei haittaisi. Ehkä olisi parempikin koska niin niistä saisi hyviä keräilykappaleita ja mainosta mahdollisille seuraaville projekteille.
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus / Kvaak Kirja
Kirjoitti: Jarmo - 11.06.2020 klo 18:06:17
Tää projekti hiljalleen taitaa kallistua kovakantiseen kaikille.
Myös kovien kansien vihaajille.
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus / Kvaak Kirja
Kirjoitti: JJalonen - 11.06.2020 klo 18:12:59
Ehkä tuosta voisi sitten ajan kuvana tehdä erillinen 10 kappaleen painos, "Rajoitettu keräilijän pehmeäkantinen versio".
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus / Kvaak Kirja
Kirjoitti: Jarkko Sikiö - 11.06.2020 klo 18:47:58
Päällimmäisenä mulle tulee mieleen, että taloudellisessa mielessä selkein voittaja tässä on Mesenaatti, joka nettoaa näillä näkymin 700€.

Se on alalla kuin alalla sama juttu, että ostotapahtuman mahdollistava alusta käärii ison siivun jokaisesta ostotapahtumasta.

Tänä päivänäkin on ihmisiä, jotka kuvittelevat ettei heille muodostu luottokorttimaksamisesta mitään kustannuksia, koska luottoyhtiö sitä mainostaa. Kustannukset ovat kuitenkin siinä tuotteen hinnassa.

Tämä tulee läpinäkyväksi maissa (kuten Chile), joissa osa yrityksistä antaa tarjouksen maksettaessa käteisellä, joka vastaa sitä luottoyhtiön prosenttia. Tämä on eri asia kuin harmaa talous.
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus / Kvaak Kirja
Kirjoitti: Reima Mäkinen - 11.06.2020 klo 21:49:49
Se on alalla kuin alalla sama juttu, että ostotapahtuman mahdollistava alusta käärii ison siivun jokaisesta ostotapahtumasta.
SE olisi iso juttu (ja positiivinen tulevaisuuskuva) jos kotimaisille- ja käännössarjiksille saataisiin oma, voittoa tavoittelematon rahoitusalusta. Sarjakuvaseura voisi vaikka anoa apurahaa semmoisen pystyttämiseen.  :)

Tänä päivänäkin on ihmisiä, jotka kuvittelevat ettei heille muodostu luottokorttimaksamisesta mitään kustannuksia, koska luottoyhtiö sitä mainostaa. Kustannukset ovat kuitenkin siinä tuotteen hinnassa.
Tämä on tullut ajankohtaiseksi myös pienille ja omakustantajille suomessa kun kaikilla asiakkailla ei ole enää käteistä. Erona vain se että omakustantaja maksaa tämänkin kulun omasta pussistaan.
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus / Kvaak Kirja
Kirjoitti: echramath - 11.06.2020 klo 22:07:50
Paljonkos debitillä maksaminen sitten kustantaa ja voiko vaatia sitä?
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus / Kvaak Kirja
Kirjoitti: Doc Lomapäivä - 12.06.2020 klo 08:49:42
SE olisi iso juttu (ja positiivinen tulevaisuuskuva) jos kotimaisille- ja käännössarjiksille saataisiin oma, voittoa tavoittelematon rahoitusalusta. Sarjakuvaseura voisi vaikka anoa apurahaa semmoisen pystyttämiseen.  :)
Älä jaksa, Reima, edes huumorilla. Mesenaatti tarjoaa paljon muitakin palveluja kuin pelkän alustan (esim. markkinointi). Ei voi samaan aikaan huutaa toisille palkkaa ja toisia tekemään ilman.
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus / Kvaak Kirja
Kirjoitti: Miqz - 12.06.2020 klo 10:26:41
Älä jaksa, Reima, edes huumorilla. Mesenaatti tarjoaa paljon muitakin palveluja kuin pelkän alustan (esim. markkinointi). Ei voi samaan aikaan huutaa toisille palkkaa ja toisia tekemään ilman.

Juu vähän tämä negatiivisuus tämänkin asian ympärillä yllätti. Mesenaatti saa ihan turhaa kritiikkiä tässä, kun se on kuitenkin se alusta, joka mahdollistaa tämänkin hankkeen. Ja tosiaan, tässä on ydinryhmä mukana aika lailla rakkaudesta sarjakuvaan, ja ilahduttanut nähdä että myös rahoittajat uskovat asiaan ja mahdollistavat koko homman. Kiitos kaikille teille 106 mesenaatille!
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus / Kvaak Kirja
Kirjoitti: echramath - 12.06.2020 klo 10:40:17
Älä jaksa, Reima, edes huumorilla. Mesenaatti tarjoaa paljon muitakin palveluja kuin pelkän alustan (esim. markkinointi). Ei voi samaan aikaan huutaa toisille palkkaa ja toisia tekemään ilman.

No ei mikään silti kiellä yhdistystä tarjoamasta omalla alallaan palvelua, joka muuten pitäisi ostaa kaupallisesti. Kyllä tuo ainakin menisi Sarjakuvaseuran sääntöjen (https://sarjakuvaseura.fi/images/Uutiset/2019/SAANNOT_2_5_2017.pdf) toiseen pykälään, kolmannesta en ole ihan varma. Olisiko tuo järkevää varojen käyttöä on toinen tarina.

Miten Mesenaatti muuten markkinoi, tietysti sieltä tulee jotain mesenoineille mainintoja muista projekteista, mutta en minä niitä ainakaan yleensä edes lue? Luulin tämänkin levinneen täysin puskaradiossa eli Facebookissa ja muissa.
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus / Kvaak Kirja
Kirjoitti: Timo Ronkainen - 12.06.2020 klo 11:39:31
Mikään ei ole ilmaista, paitsi sarjakuvapiirtäjän työ.
Mesenaatti lähettää kai lehdistötiedotteita (?), en tiedä mitä muuta se niiden markkinointi on. Olispa edes jotain mediaseurantaa, siitä miten niiden jakamia tiedotteita noteerataan tai projekteja uutisdoidaan tms.

Timo
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus / Kvaak Kirja
Kirjoitti: Reima Mäkinen - 12.06.2020 klo 12:59:08
Paljonkos debitillä maksaminen sitten kustantaa ja voiko vaatia sitä?
Oletan että viittaat edelliseen viestiini? Tämä ei siis riipu siitä maksaako debitillä vai kreditillä. Pankkikortilla rahastaminen maksaa myyjälle. Hinta riippuu siitä vähän siitä mitä systeemiä käyttää ja tietenkin myös rahamääristä. Jää se kaiketi aina alle 5%:n mutta silti. Tämän ilon "maksavat" siis myyjä ja tuotteen hinnassa myös ne jotka maksavat käteisellä.

Älä jaksa, Reima, edes huumorilla. Mesenaatti tarjoaa paljon muitakin palveluja kuin pelkän alustan (esim. markkinointi). Ei voi samaan aikaan huutaa toisille palkkaa ja toisia tekemään ilman.
Miullekin on hieman epäselvää, että minkä verran se Mesenaatti tekee. Mutta olettaen että ne tekee, ne tosiaankin tekevät sitä ns. markkinaehtoisesti. Eli saavat palkan niin kuin kuuluu, eli tässä tapauksessa voittavat (kuten Posti ja kirjapainoon liittyvät tahot). Samaan aikaan esimerkiksi sarjakuvapiirtäjät osallistuvat käsittääkseni "talkoisiin".
Enkä kiistä sitä etteikö Mesenaatti olisi hieno palvelu. Minun ihannemaailmassani (ja myös siinä menneessä omakustannemaailmassa) vain ostajat sitoutuisivat ostamaan ihan ilman MITÄÄN joukkorahoituspalvelua, ja esimerkiksi tässä tapauksessa saisivat 29€ kirjan 26€:lla. (Ehkä tässä 3€.ssa korostuu myös se nykyajan polarisaatio kuukausipalkkaisten ja toisaalta työttömien, freekuijen yms. heittiöiden välillä, muta se on jo toinen juttu se) 
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus / Kvaak Kirja
Kirjoitti: Lurker - 12.06.2020 klo 20:03:20
Tää projekti hiljalleen taitaa kallistua kovakantiseen kaikille.
Myös kovien kansien vihaajille.

Kirjastomyyntiäkin ajatellen hyvä asia. Ja kirjan arvo nousee, jolloin mesenaatti saa aina vain paremman vastineen "sijoitukselleen".

Mikään ei ole ilmaista, paitsi sarjakuvapiirtäjän työ.
Mesenaatti lähettää kai lehdistötiedotteita (?), en tiedä mitä muuta se niiden markkinointi on. Olispa edes jotain mediaseurantaa, siitä miten niiden jakamia tiedotteita noteerataan tai projekteja uutisdoidaan tms.

Taitaa olla markkinoinnin kannalta paras itse tuo mesenaatti-portaali, josta nettiväki etsii itseään kiinnostavia projekteja.

Olettehan muuten jo löytäneet Kvaak Kirjan Facebook -tilin (https://www.facebook.com/kvaakkirja/?hc_ref=ARSMbZsC8f_fTC_46dupqPgmq28hXjsYjUF3b7Gf-uKd3F5EcRjKtc-ZVcDM4zVoyyA&ref=nf_target&__tn__=kC-R)?

Juu vähän tämä negatiivisuus tämänkin asian ympärillä yllätti. Mesenaatti saa ihan turhaa kritiikkiä tässä, kun se on kuitenkin se alusta, joka mahdollistaa tämänkin hankkeen. Ja tosiaan, tässä on ydinryhmä mukana aika lailla rakkaudesta sarjakuvaan, ja ilahduttanut nähdä että myös rahoittajat uskovat asiaan ja mahdollistavat koko homman. Kiitos kaikille teille 106 mesenaatille!

Kiitokset täältäkin! Kiinnostuksen herättäjinä toimivat varmasti myös faneille suunnatut vastikkeet, jotka ovat tässä kampanjassa olleet poikkeuksellisen hienot.

--
Joukkorahoitus näyttää maailmalla vilkastuvan perinteisten kanavien ollessa ylhäältä alas pahassa jamassa.

Uuden kotimaisen tuotannon tulevaisuus on niin ikään nettisarjoissa ja kansainvälisillä alustoilla, kuten Webtoon. Joukkorahoitusta käytetään fyysisten kokoelmien painamiseen, esikuvana mm. Stand Still, Stay Silent.

Kotimaisen sarjakuvan julkaiseminen lienee ennen pitkää käännössarjakuvan julkaisemista (kirjoitan tämän ilman sarkasmia tai pessimismiä).

Kickstartissa kun surffailee, niin onhan siellä suuren maailman meininkiä - tarjolla on jos vaikka mitä. Monesti on myös nähty hurjasti vaivaa vastikkeiden kanssa, mikä poikkeaa normaalista kustantamisesta. Fanikulttuuria pitää palvella ja ruokkia!
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus / Kvaak Kirja
Kirjoitti: Doc Lomapäivä - 15.06.2020 klo 08:40:05
Kickstartissa kun surffailee, niin onhan siellä suuren maailman meininkiä - tarjolla on jos vaikka mitä. Monesti on myös nähty hurjasti vaivaa vastikkeiden kanssa, mikä poikkeaa normaalista kustantamisesta. Fanikulttuuria pitää palvella ja ruokkia!
Tämä Stan Leen totuus pääsee usein unohtumaan, fanit todellakin ovat kaikkein tärkeimpiä!

Sellaisen toiveen esittäisin niille jotka ovat hankkeen puuhamiesten kavereita sossumediassa tai muuten vaan mesenoineet hanketta, niin jakakaa viestiä eteenpäin: Twitterissä, Linkedinissä, Instassa, Facebookissa (https://www.facebook.com/kvaakkirja/) ja missä Tik Tokeissa nyt ikinä olettekaan. Kaikki mainos on mainosta!
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus / Kvaak Kirja
Kirjoitti: Lurker - 16.06.2020 klo 19:05:04
"Mesenaatti.me neuvoo jokaista kampanjantekijää tarpeen mukaan pääasiassa sähköpostitse ja Facebookin kautta. Jokaisesta kampanjasta tehdään vähintään yksi julkaisu Mesenaatin Facebook-sivulle, ja suurin osa kampanjoista esitellään tai listataan yli 25 000 henkilön uutiskirjeessä."

Huomasin myös, että osa mesenaateista oli tviitannut osallistumisestaan.

Oma haave olisi saada joskus Pogoa suomeksi. On kyllä suomentajalle ns. haasteellinen tapaus.

Mutta tosiaankin, levittäkää linkkiä kavereille, työpaikoilla ja netissä.
https://mesenaatti.me/1658/sarjakuvaklassikko-suomeksi-dropsie-avenue-katu-bronxissa-will-eisner/


(http://www.kvaak.fi/keskustelu/index.php?action=dlattach;topic=18605.0;attach=40874;image)
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus / Kvaak Kirja
Kirjoitti: Doc Lomapäivä - 17.06.2020 klo 10:46:06
Oma haave olisi saada joskus Pogoa suomeksi. On kyllä suomentajalle ns. haasteellinen tapaus.
Pogo ois kyllä kova juttu! Klassikko jota ei oo suomeksi tullut kuin näytteinä.

Itseäni alkoi kutkutella jonkin Wally Woodin kokoelman saaminen suomeksi. Toisaalta jotain eurooppalaistakin vois julkaista vaihtelun vuoksi.
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus / Kvaak Kirja
Kirjoitti: Darzee - 17.06.2020 klo 10:52:34
Pogo olisi upea juttu, mutta vaikeuskerroin on melkoinen. Käännöksen korkeiden laatuvaatimusten ohella on muistettava, että sarjassa aina kommentoidaan tekoaikansa amerikkalaista päivänpolitiikkaa. Toki todennäköisin ostajaryhmä (aikuiset, Pogon jo entuudestaan tuntevat lukijat) varmaan ovat selvillä mccarthyisimin, presidentinvaalien, Vietnamin sodan ja sen vastustamisen kaltaisista asioista yleisesti, mutta Pogossa on paljon näiden yksityiskohtiin liittyvää huumoria, jonka ymmärtäminen melkein vaatisi yksittäisiin strippeihin kommentaarit.
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus / Kvaak Kirja
Kirjoitti: Markku Myllymäki - 17.06.2020 klo 11:13:52
Pogo ois kyllä kova juttu! Klassikko jota ei oo suomeksi tullut kuin näytteinä.

Klassikko kyllä, mutta saattaa olla vaikea saada läpi...

Itseäni alkoi kutkutella jonkin Wally Woodin kokoelman saaminen suomeksi.

Tämä. Kiinnostaisi tosiaan. Mutta vallattomimmat Woodit sisältää sellaista kamaa, että Manarat jää toiseksi -- kaventaa mahdollista myyntiä, jos Nautakirjan jakelu tms. vaikuttaa. (Tänä päivänä ehkä sillä ei ole enää merkitystä...) Mutta tämä olisi *hyvä* ajatus.

Toisaalta jotain eurooppalaistakin vois julkaista vaihtelun vuoksi.

Marlysa?  ;D

Danyn pikkutuhmat?  ;D
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus / Kvaak Kirja
Kirjoitti: Lurker - 17.06.2020 klo 22:58:42
Pogo olisi upea juttu, mutta vaikeuskerroin on melkoinen. Käännöksen korkeiden laatuvaatimusten ohella on muistettava, että sarjassa aina kommentoidaan tekoaikansa amerikkalaista päivänpolitiikkaa. Toki todennäköisin ostajaryhmä (aikuiset, Pogon jo entuudestaan tuntevat lukijat) varmaan ovat selvillä mccarthyisimin, presidentinvaalien, Vietnamin sodan ja sen vastustamisen kaltaisista asioista yleisesti, mutta Pogossa on paljon näiden yksityiskohtiin liittyvää huumoria, jonka ymmärtäminen melkein vaatisi yksittäisiin strippeihin kommentaarit.

Aikansa lapsia, joo, mutta hahmot ovat myös yleisluontoisia ja hyvin ajankohtaisia taas: poliittista vainoharhaa ja demagogiaa kun on kovasti liikkeellä. Mutta hyvän esipuheen ja esittelyn kirja kyllä tarvitsisi.

On myös perin hämmentävää, kuinka paljon Jeff Smith (Luupäät) on tyylillisesti velkaa Walt Kellyn Pogolle.
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus / Kvaak Kirja
Kirjoitti: Sampsa Kuukasjärvi - 18.06.2020 klo 18:21:53
Tällä hetkellä koossa on 112 mesenaattia ja 7 287 euroa. Olen seurannut, että sadan mesenaatin jälkeen laskuri on lähes aina siirtynyt kerrallaan eteenpäin tavallisen albumin verran eli 29 euroa.

16 päivää on kampanjaa jäljellä. Yhden albumin ostajana mietin tässä vielä, että ostanko toisen albumin sijoituskohteeksi.
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus / Kvaak Kirja
Kirjoitti: Miqz - 18.06.2020 klo 18:56:26
Tällä hetkellä koossa on 112 mesenaattia ja 7 287 euroa. Olen seurannut, että sadan mesenaatin jälkeen laskuri on lähes aina siirtynyt kerrallaan eteenpäin tavallisen albumin verran eli 29 euroa.

16 päivää on kampanjaa jäljellä. Yhden albumin ostajana mietin tässä vielä, että ostanko toisen albumin sijoituskohteeksi.

Erinomainen idea! Osta toinen, ja siihen mukaan originaali suomalaiselta sarjakuvataiteilijalta!

Viime aikoina tosiaan mennyt vain noita pelkkiä kirjoja, mutta aina väliin (kuten eilen) menee myös yhteistyökumppanimme Sinisen jäniksen sarjakuvapaketti.

Kiitokset kaikille kvaak kirjan ystäville ja mesenaateille, ja oikein hyvää juhannusta!  :)
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus / Kvaak Kirja
Kirjoitti: Doc Lomapäivä - 19.06.2020 klo 10:39:02
Tämä. Kiinnostaisi tosiaan. Mutta vallattomimmat Woodit sisältää sellaista kamaa, että Manarat jää toiseksi -- kaventaa mahdollista myyntiä, jos Nautakirjan jakelu tms. vaikuttaa. (Tänä päivänä ehkä sillä ei ole enää merkitystä...) Mutta tämä olisi *hyvä* ajatus.

Marlysa?  ;D

Danyn pikkutuhmat?  ;D

Heh heh, ehkei nyt kuitenkaan.
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus / Kvaak Kirja
Kirjoitti: STD - 19.06.2020 klo 11:00:14
Markku, pistä hanke vireille ja katso löytyykö kannatusta. Jos koko Pikkutuhma-integraali saataisiin suomeksi, niin tulisin kyllä mukaan, vaikka mulla on se jo ranskaksi. Sarjakuvien ohessa on jäätävän hienoja maalauksia.
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus / Kvaak Kirja
Kirjoitti: Markku Myllymäki - 20.06.2020 klo 18:39:26
Markku, pistä hanke vireille ja katso löytyykö kannatusta. Jos koko Pikkutuhma-integraali saataisiin suomeksi, niin tulisin kyllä mukaan, vaikka mulla on se jo ranskaksi. Sarjakuvien ohessa on jäätävän hienoja maalauksia.

Minulla ei ole tarpeellisia suhteita tai osaamista tällaiseen projektiin. Heitin vain ideoita, kun joku keskustelussa kaipaili jotain uutta eurooppalaista.

Pahoillani, jos annoin vääriä käsityksiä.

Otsikko: Vs: Kvaak kustannus / Kvaak Kirja
Kirjoitti: Maso - 20.06.2020 klo 20:49:51
Satunnaisesti ketjua lukeneneena (ja lievässä juhannustilassa):
Nyt on käsittääkseni kaikki taloudelliset  tavoitteet saavutettu. Ja käsittääkseni kirja tulee myyntiin myös muille kuin mesenaateille. Ja loput rahat menevät johonkin epämääräiseen, tulevaan hankkeseen. Miksi siis tukea enää tätä hanketta? Eikö olisi reilua rahoittajia kohtaavan julkaista siten lisää Eisneria, esim. se Talo Bronxissa?
Muuten omia ehdotuksiani olisivat Dark Knight Strikes Again tai Elektra Assassin...
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus / Kvaak Kirja
Kirjoitti: Doc Lomapäivä - 21.06.2020 klo 12:19:39
Nyt on käsittääkseni kaikki taloudelliset  tavoitteet saavutettu. Ja käsittääkseni kirja tulee myyntiin myös muille kuin mesenaateille. Ja loput rahat menevät johonkin epämääräiseen, tulevaan hankkeseen. Miksi siis tukea enää tätä hanketta? Eikö olisi reilua rahoittajia kohtaavan julkaista siten lisää Eisneria, esim. se Talo Bronxissa?
Luvassa on mm. ekstroja mesenaateille! Mitä enemmän rahaa, sitä näyttävämpää kamaa on tulossa. Tehdään niin hieno teoskokonaisuus kuin mahdollista! Koko A Contract With God -trilogian julkaisemiseen rahat ei ihan vielä riitä.
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus / Kvaak Kirja
Kirjoitti: Lurker - 21.06.2020 klo 18:28:21
--
Muuten omia ehdotuksiani olisivat Dark Knight Strikes Again tai Elektra Assassin...

Marvel ja DC eivät varmaankaan tule kyseeseen näissä mesenaattihankkeissa.

--
Tämä. Kiinnostaisi tosiaan. Mutta vallattomimmat Woodit sisältää sellaista kamaa, että Manarat jää toiseksi --

Woodilta on ilmestynyt hienoja kokoomia Fantagraphics-kustantamolta (https://www.fantagraphics.com/artists/wallace-wood/).
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus / Kvaak Kirja
Kirjoitti: Doc Lomapäivä - 23.06.2020 klo 00:14:15
Marvel ja DC eivät varmaankaan tule kyseeseen näissä mesenaattihankkeissa.
Valitettavasti juurikin näin, tai ainakin vaatisi rinnalle ison kustantajan joka pystyisi myymään ja varastoimaan niin ison painoksen kuin mitä Marvel ja DC vaatii. Sääli, sillä näiltäkin firmoilta löytyy suomentamatomia klassikoita.
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus / Kvaak Kirja
Kirjoitti: Petteri Oja - 23.06.2020 klo 11:04:59
Valitettavasti juurikin näin, tai ainakin vaatisi rinnalle ison kustantajan joka pystyisi myymään ja varastoimaan niin ison painoksen kuin mitä Marvel ja DC vaatii.

Eivät ne sen isompia painoksia vaadi kuin muutkaan... Pienimmät RW:n Suomeen tekemät painokset taisivat olla 250-300 kpl. Muihin maihin tehtiin vielä pienempiä. Nykypäivänä kaikki on mahdollista!
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus / Kvaak Kirja
Kirjoitti: VesaK - 23.06.2020 klo 15:02:35
Isoilla kustantamoilla on hallit täynnä vanhoja sarjakuvia. Niin Euroopan puolella kuin Amerikassakin meiniki on suht samanlaista. Kun julkaisuoikeus on ostettu, tilaaja ilmoittaa:

"Haluan 150 sivua Batmania ja 120 Iron Mania."
- Tuli 152 sivua, saako olla?

Ovat vaan iloisia kun vanha  ...tavara kelpaa jollekulle, vaikka sitten sinne Alaskan viereen Finlandiaan, jossa on kolme savupirttiä joista yhdessä sähköt. Koska firmoilla on yleensä sarjojen kaikki oikeudet, myyminen metritavarana ei ole ongelma. Ainoa este saattaa olla, että jollakulla ko. maan kustantajalla on optio kyseiseen sarjaan. Aika harvoin on, sillä julkaisuoikeudet ovat määräaikaisia, ja ainakaan Suomessa kilpailu ei ole kovaa. Se saa joka maksaa.
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus / Kvaak Kirja
Kirjoitti: Toni - 23.06.2020 klo 20:51:41
Ovat vaan iloisia kun vanha  ...tavara kelpaa jollekulle, vaikka sitten sinne Alaskan viereen Finlandiaan, jossa on kolme savupirttiä joista yhdessä sähköt. Koska firmoilla on yleensä sarjojen kaikki oikeudet, myyminen metritavarana ei ole ongelma. Ainoa este saattaa olla, että jollakulla ko. maan kustantajalla on optio kyseiseen sarjaan. Aika harvoin on, sillä julkaisuoikeudet ovat määräaikaisia, ja ainakaan Suomessa kilpailu ei ole kovaa. Se saa joka maksaa.

Hassusti nämä infot täällä muuttuvat ja elävät. Kaikki puhuvat vakaalla tietopohjalla, mutta silti ihan ristiin. Muistaakseni RW-keskustelussa väitettiin, etteivät isot jenkkikustantamot enää tee sopimuksia yksittäisistä teoksista, koska se ei ole laisinkaan kustannustehokasta toimintaa, vaan myyvät vain isoja könttäjulkaisuoikeuksia.

Mutta jos näin ei ole, niin sittenhän ilmeiset julkaisuvalinnat ovat Sandmanin ja Preacherin saattaminen loppuun. Niihin taitavat olla jo käännöksetkin valmiina. Ja jatkaisi teemaa, jossa täydennetään kesken jääneitä sarjoja Eisnerin tapaan.

Cool!!!
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus / Kvaak Kirja
Kirjoitti: Lurker - 23.06.2020 klo 21:21:46
Eivät ne sen isompia painoksia vaadi kuin muutkaan... Pienimmät RW:n Suomeen tekemät painokset taisivat olla 250-300 kpl. Muihin maihin tehtiin vielä pienempiä. Nykypäivänä kaikki on mahdollista!

Tuo on mukava kuulla! Ja toivo elää yhä. (http://www.kvaak.fi/keskustelu/index.php/topic,18956.msg511801.html#msg511801)
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus / Kvaak Kirja
Kirjoitti: Petteri Oja - 24.06.2020 klo 11:44:53
Hassusti nämä infot täällä muuttuvat ja elävät. Kaikki puhuvat vakaalla tietopohjalla, mutta silti ihan ristiin. Muistaakseni RW-keskustelussa väitettiin, etteivät isot jenkkikustantamot enää tee sopimuksia yksittäisistä teoksista, koska se ei ole laisinkaan kustannustehokasta toimintaa, vaan myyvät vain isoja könttäjulkaisuoikeuksia.

Sellainen on internetin henki!

OIkeastaan kyllä molemmat väitteet ovat oikeita. DC ja Marvel haluaisivat julkaista paljon tavaraa yhden kustantamon kautta, mutta jos ei sellaista kustantajaa löydy niin muutkin diilit ovat mahdollisia. Likehän on julkaissut Marvelia kolmen kirjan verran viime vuosina, ja tänä vuonna Egmontilta tulee Hopeasurffari.
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus / Kvaak Kirja
Kirjoitti: VesaK - 24.06.2020 klo 12:45:58
Kuten Petteri totesi, ajat ovat muuttuneet. Suomen sarjakuvamarkkinat ovat niin pienet, ettei niiden tuotto jollekin DC:lle merkitse yhtään mitään.

Tarvitaan vain kieli- ja ennen muuta neuvottelutaitoa. Vaikka joku Sandman on peruslukijalle "pyhää", niin yhtä ja samaa makkaraa se on oikeuksien omistajalle. Disney-materiaali, Tintti ja Asterix ovat tietysti oma lukunsa, koska ne on jo "paalutettu" tietyille julkaisijoille Suomessa. Kannattaa pistää merkille mitä tapahtui Ruotsissa ja Tanskassa Egmontin diasporan jälkeen. Kuka siellä nyt julkaisee sarjakuvat, siis.   

Onhan Tähtivaeltajassakin julkaistu vaikka mitä vuosien varrella. Ei varmaan ihan kaikkea mitä olisi haluttu, mutta kuitenkin, todella kunnioitettava määrä maailman huipputekijöiden tekstejä ja sarjakuviakin.

Kuka tahansa pystyy perustamaan kustantamon. Kannattaa perehtyä esimerkiksi siihen miten Like kustannus on saanut alkunsa.   
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus / Kvaak Kirja
Kirjoitti: Lurker - 25.06.2020 klo 11:03:46
--
Kuka tahansa pystyy perustamaan kustantamon. Kannattaa perehtyä esimerkiksi siihen miten Like kustannus on saanut alkunsa.   

Aika moni on perustanutkin... ja veikkaan että Vanhan kuppilassa on perustettu useampikin yhtiö.

Montakohan pienkustantamoa Suomessa on? Monta.

Ovat erikoistuneet teosofiaan, runoihin, autojen korjaamiseen ja vaikka mihin, kyllä sarjakuvaa sinne joukkoon mahtuu vielä lisääkin.

Kustantamisen helppoutta vaikeuttaa jakelun ja markkinoinnin vaikeus.
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus / Kvaak Kirja
Kirjoitti: VesaK - 25.06.2020 klo 11:10:38
Kustantamisen helppoutta vaikeuttaa jakelun ja markkinoinnin vaikeus.

Niinpä. Ja rahan puute tietenkin. Onneksi nykyään on sentään netti ja some.
Mutta muuten se vanha vitsi toki pätee tähänkin, eli jos aikoo tehdä pienen omaisuuden sarjakuvia kustantamalla, kannattaa ensin hankkia suuri omaisuus.

Missä ovat sarjakuviin hurahtaneet It-miljonäärimme kun tarttis? Joku parisataa tuhatta ei olisi sijoituksena niille mitään, mutta sillä saisi julaistua jo vaikka mitä.
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus / Kvaak Kirja
Kirjoitti: Doc Lomapäivä - 26.06.2020 klo 14:58:36
Missä ovat sarjakuviin hurahtaneet It-miljonäärimme kun tarttis? Joku parisataa tuhatta ei olisi sijoituksena niille mitään, mutta sillä saisi julaistua jo vaikka mitä.
Tätä minäkin oon miettinyt. On IT-, peli- ja lottomiljonäärejä, eikö ne halua julkaista edes yhtä komeaa kirjaa. Tai ehkä ne haluaisivatkin, mutta eivät tiedä miten. Pitäs vaan mennä bisnesenkelitapaamiseen pitchaamaan: "Et ikinä tule saamaan rahoja takaisin, MUTTA..."
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus / Kvaak Kirja
Kirjoitti: Lurker - 26.06.2020 klo 21:28:51
Tätä minäkin oon miettinyt. On IT-, peli- ja lottomiljonäärejä, eikö ne halua julkaista edes yhtä komeaa kirjaa. Tai ehkä ne haluaisivatkin, mutta eivät tiedä miten. Pitäs vaan mennä bisnesenkelitapaamiseen pitchaamaan: "Et ikinä tule saamaan rahoja takaisin, MUTTA..."

Edesmennyt miljardööri Niklas Herlin perusti Teos-kustantamon! Sarjakuvaa eivät tosin ole taitaneet ollenkaan kustantaa...
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus / Kvaak Kirja
Kirjoitti: Doc Lomapäivä - 27.06.2020 klo 10:54:55
Edesmennyt miljardööri Niklas Herlin perusti Teos-kustantamon! Sarjakuvaa eivät tosin ole taitaneet ollenkaan kustantaa...
Mä tosiaan tarkoitin SARJAKUVAkirjoja. Kyllähän kaikkia sukukronikoita julkaistaan print-on-demandina paljonkin.

Dropsie Avenuen VIIMEINEN VIIKKO pyörähti käyntiin Mesenaatissa! Tarjolla on vielä monenlaista hauskaa itse kirjan lisäksi!  Mesenoimalla varmistaa että saa kirjan ja sen mukana ekstrat!
https://mesenaatti.me/1658/sarjakuvaklassikko-suomeksi-dropsie-avenue-katu-bronxissa-will-eisner/
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus / Kvaak Kirja
Kirjoitti: Petteri Oja - 27.06.2020 klo 14:50:00
Edesmennyt miljardööri Niklas Herlin perusti Teos-kustantamon! Sarjakuvaa eivät tosin ole taitaneet ollenkaan kustantaa...

Jokusen (https://www.sarjakuvakauppa.fi/catalogsearch/advanced/result/?name=&description=&short_description=&sku=&price%5Bfrom%5D=&price%5Bto%5D=&kustantaja=teos) kyllä.
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus / Kvaak Kirja
Kirjoitti: Lurker - 27.06.2020 klo 16:10:37
Jokusen (https://www.sarjakuvakauppa.fi/catalogsearch/advanced/result/?name=&description=&short_description=&sku=&price%5Bfrom%5D=&price%5Bto%5D=&kustantaja=teos) kyllä.

No niin, löytyihän niitä, ja vielä sangen tasokkaita tapauksia. Kiitos.
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus / Kvaak Kirja
Kirjoitti: Czaba - 27.06.2020 klo 18:14:50
R.Crumbin Genesis tuli myös Teokselta vuonna 2010.
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus / Kvaak Kirja
Kirjoitti: Doc Lomapäivä - 29.06.2020 klo 05:53:21
Kuinkahan monta "täh, joko kampanja loppui, mä en ehtiny ostaa!" -viestiä me vielä saadaan. Nyt enää muutama päivä jäljellä.
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus / Kvaak Kirja
Kirjoitti: Darth Mika - 29.06.2020 klo 10:10:59
Kuinkahan monta "täh, joko kampanja loppui, mä en ehtiny ostaa!" -viestiä me vielä saadaan. Nyt enää muutama päivä jäljellä.
Mä en ainakaan ole yksi noista tyypeistä. Ajattelin ensin, että en anna tietojani Mesenaatille ja en halua saada tätä kirjaa postin kautta, mutta sitten ajattelin Kvaak kustannuksen väkeä.
Muutenkin varmaan heillä kädet täynnä hommia tämän kirjan saattamisessa painosta tilaajille...en halua, että minusta on liikaa vaivaa, joten tilasin ihan normaalisti kirjan tuolta Mesenaatista.

Nyt vaan toivotaan, että kirja tulee postista ehjänä perille!
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus / Kvaak Kirja
Kirjoitti: Doc Lomapäivä - 29.06.2020 klo 11:08:36
Mä en ainakaan ole yksi noista tyypeistä.
Mahtavaa! Kiitos!
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus / Kvaak Kirja
Kirjoitti: MTT - 29.06.2020 klo 14:04:22
Jokos on painosmäärä päätetty. Eli kuinka paljon jää kirjakauppoihin myytäväksi?
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus / Kvaak Kirja
Kirjoitti: tmielone - 29.06.2020 klo 15:21:08
Jokos on painosmäärä päätetty. Eli kuinka paljon jää kirjakauppoihin myytäväksi?

Ei tietääkseni ole. Eiköhän se päätetä vasta kampanjan jälkeen, kun tiedetään tarkasti miten paljon kirjoja menee mesenaateille.

En nyt muista onko tästä joku jo täällä maininnut, mutta sopimusteknisistä syistä kaikki ekstramateriaalit tullaan laittamaan erilliseen niteeseen ja sitä ei tulla painamaan kuin mesenaateille. Eli, ken haluaa nähdä ja lukea ekstoja, niin nyt alkaa olla viimeiset hetket mesenoinnille :)

Jossain vaiheessa täällä oli keskustelua siitä, että ketkä tästä hyötyy taloudellisesti, niin siltä listalta oli unohtunut oikeuksien omistajat. Ja eikä tarvitse olla huolissaan hankkeeseen osallistuvien sarjakuvantekijöiden kohtelusta. He ovat kaikki mukana vapaasta tahdosta ja he saavat työstään muutakin korvausta kuin lämmintä kättä.

Vuolaat kiitokset minunkin puolestani kaikille hanketta tukeneille! Olin vähän skeptinen rahoituksen onnistumisen suhteen, mutta tällaisissa asioissa olen mielelläni väärässä.
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus / Kvaak Kirja
Kirjoitti: Toni - 29.06.2020 klo 15:24:39
Mutta jos näin ei ole, niin sittenhän ilmeiset julkaisuvalinnat ovat Sandmanin ja Preacherin saattaminen loppuun. Niihin taitavat olla jo käännöksetkin valmiina. Ja jatkaisi teemaa, jossa täydennetään kesken jääneitä sarjoja Eisnerin tapaan.

Cool!!!

Hienoa kuulla Vesalta ja Petteriltä, että kyllä näihinkin voisi oikeudet saada!

Olisi kyllä ensiarvoisen tärkeä, että nämä klassikkosarjat saataisiin vihdoin suomeksi kokonaisuudessaan!

Mikäli proggis saadaan hoidettua tämän vuoden aikana ja taustalle saadaan vähintään sama joukko, joka hoisi Eisner-mesenoinnin näin näyttävästi, lupaan jo tällä puheella itse mesenoida molempia projekteja Eisneriakin enemmän.

PS. Itselleni en noita sinällään kaipaa, kun löytyvät hyllystä englanniksikin (Sandmanit kolmessa eri muodossa), mutta olisihan tuo nyt erittäin merkittävä kulttuuriteko, että näin kovat klassikot olisivat suomeksi kaikkien ulottuvilla.
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus / Kvaak Kirja
Kirjoitti: Doc Lomapäivä - 30.06.2020 klo 12:54:59
Loppua kohden vauhti vain kiihtyy! 4 päivää jäljellä, yli 130 mesenaattia, 8000 € on jo käytännössä rikki.

Korostan minäkin, että extroja sisältävä julkaisu on vain mesenaateille. Muut nuolkoot näppejään.

Mikäli proggis saadaan hoidettua tämän vuoden aikana ja taustalle saadaan vähintään sama joukko, joka hoisi Eisner-mesenoinnin näin näyttävästi, lupaan jo tällä puheella itse mesenoida molempia projekteja Eisneriakin enemmän.

Sandman ja Preacher olisivat kulttuuriteko ja luonnollinen jatke klassikoiden suomentamiselle, mutta hankalia, koska asiakaskuntana on vain ne joilla on jo aiemmat teokset, poislaskettuna ne jotka eivät halua osallistua mesenaattiin.

Aiemmat teokset pitäisi saada mukaan kampanjaan että halukkaat voisivat ostaa kerralla koko sarjan. Riskialtis yritys, ja vaatii paljon vaivaa. Ei kuitenkaan mahdoton! Joka tapauksessa jatkossa on suunnitteilla merkittävän kulttuuriteon julkaiseminen, mikä se sitten onkaan!
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus / Kvaak Kirja
Kirjoitti: J.T.Chance - 30.06.2020 klo 14:40:06
Tämä mesenoitu Eisner-kirja on upea pilottihanke. Kirja ym. on tilattu, vaikka Eisnerin tuotantoa en juuri tunnekaan. Kiitos hankkeen aktiiveille!

Jos ja kun jatkoa seuraa, niin oma toivomus olisi, että seuraavat valittaisiin ei-englanninkielisistä opuksista.Enkä sano tätä vain siksi, että Sandman ja Preacher eivät minua kiinnosta. Käytännössä kaikki osaavat englantia, joten hyvät alkukieliset lienevät jo löytäneet tiensä suomalaisiinkin kirjahyllyihin.

Oma lehmä ojassa- asenteella toivon eurooppalaista sarjakuvaa kustannettavaksi. Pelkästään jo keskenjääneiden sarjojen lista on melkoinen: Ardent, Buddy Longway, Punanahka, Comanche. Jos jotain näistä jälkimmäisistä kustannetaan, lupaan varmasti tulla mukaan useilla satasilla.

Mihin tahansa kustannuspäätökseen Kvaak-kustannus kumppaneineen päätyykin, uskon että ainakin seuraavaan hankkeeseen riittää vielä filantrooppeja. Toivottavasti vielä useampaankin.
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus / Kvaak Kirja
Kirjoitti: STD - 30.06.2020 klo 19:14:10

Oma lehmä ojassa- asenteella toivon eurooppalaista sarjakuvaa kustannettavaksi. Pelkästään jo keskenjääneiden sarjojen lista on melkoinen: Ardent, Buddy Longway, Punanahka, Comanche.

Kyllä tätäkin (https://www.dargaud.com/bd/cartland-integrale) lukis suomeksi ihan mielellään.
Siis Cartland-integraaleja. 😄


(https://bdi.dlpdomain.com/album/9782205059069/couv/M650x853/cartland-integrale-tome-3-cartland-integrale-t3-8910.jpg)

Otsikko: Vs: Kvaak kustannus / Kvaak Kirja
Kirjoitti: J.T.Chance - 30.06.2020 klo 20:12:29
Oh mama! Hyvä STD, olen nähnyt näitä Italiassa mustavalkoisena ja ihaillut teoksia. Näin itsekin jo harmaahapsisena esitän Cartlandia toivelistan kärkipäähän.
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus / Kvaak Kirja
Kirjoitti: Darth Mika - 30.06.2020 klo 20:36:35
Juu ei tuo Cartland näytä yhtään pahalta ehdotukselta. Kyllähän tuotakin voisi lukea.
En ole kyllä koskaan lukenut tätä sarjakuvaa, että en tiiä onko tarinat kuinka hyviä. Piirrosjälki on kyllä mahtavaa...tämmöisestä kyllä tykkään.
Onhan tuo Blanc-Dumont tehnyt myös tuota Blueberryn nuoruus-sarjakuvaa.
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus / Kvaak Kirja
Kirjoitti: M.Leppälä - 01.07.2020 klo 17:35:44
Kiitokset tästä upeasta Dropsie Avenue -kirjan julkaisuhankkeesta.

Itse olen ollut Eisnerin taiteen ihailija vuodesta 1982 alkaen, kun Talo Bronxissa julkaistiin. Sarjakuvataiteilijoiden tapaamisista minulle on ollut yksi merkittävimmistä, kun sain kirjaani Eisnerilta omistuskirjoituksen. Tästä edelleen vaikuttuneena liityin nyt minäkin  yhdeksi mesenaatiksi tämän Eisner-trilogian päätökseen saamiseksi suomen kielellä.   
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus / Kvaak Kirja
Kirjoitti: Lurker - 01.07.2020 klo 17:46:13
OOH! VAU!

(http://www.kvaak.fi/keskustelu/index.php?action=dlattach;topic=18605.0;attach=40923;image)
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus / Kvaak Kirja
Kirjoitti: Timo Ronkainen - 01.07.2020 klo 18:02:54
Ooh. Mulla on pelkkä nimmari. Ei olis pitäny läväyttää signeerattavaksi useampia kerralla. Huitaisi niihin kaikkiin pelkät nimmarit ilman omistusta.

Timo
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus / Kvaak Kirja
Kirjoitti: Sampsa Kuukasjärvi - 02.07.2020 klo 16:43:15
Tällä hetkellä 33 tuntia jäljellä. Kasassa 140 mesenaattia ja 8 889 euroa. Hyvä loppukiri on menossa, kymppitonni mennee kevyesti rikki. Joku taisi rumpsauttaa 500 euron sponsorimesenaatti-vaihtoehdon eilen?

Jälleenmyyjien kannattaa hankkia albumeita, sillä kyllä niille ostajia löytyy myöhemmin.
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus / Kvaak Kirja
Kirjoitti: Lurker - 03.07.2020 klo 09:03:40
Tällä hetkellä 33 tuntia jäljellä. Kasassa 140 mesenaattia ja 8 889 euroa. Hyvä loppukiri on menossa, kymppitonni mennee kevyesti rikki. Joku taisi rumpsauttaa 500 euron sponsorimesenaatti-vaihtoehdon eilen?

Jälleenmyyjien kannattaa hankkia albumeita, sillä kyllä niille ostajia löytyy myöhemmin.

Ja menihän se ysitonninen rikki! Viimeiset tunnit menossa, eli nynniin nyt sitten mesenoimaan, jos meinaan meinaa.
 (https://mesenaatti.me/1658/sarjakuvaklassikko-suomeksi-dropsie-avenue-katu-bronxissa-will-eisner/)
Dropsie Avenue on paitsi laatusarjakuvaa niin myös kurkistus Yhdysvaltain historiaan yhden kadun kautta. Jos haluaa ymmärtää, että mitä ihmettä siellä nyt oikein on meneillään, tämä kirja auttaa ymmärtämään.

(http://www.kvaak.fi/keskustelu/index.php?action=dlattach;topic=18605.0;attach=40943;image)
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus / Kvaak Kirja
Kirjoitti: MTT - 03.07.2020 klo 12:41:20
Kiitokset tästä upeasta Dropsie Avenue -kirjan julkaisuhankkeesta.

Itse olen ollut Eisnerin taiteen ihailija vuodesta 1982 alkaen, kun Talo Bronxissa julkaistiin. Sarjakuvataiteilijoiden tapaamisista minulle on ollut yksi merkittävimmistä, kun sain kirjaani Eisnerilta omistuskirjoituksen. Tästä edelleen vaikuttuneena liityin nyt minäkin  yhdeksi mesenaatiksi tämän Eisner-trilogian päätökseen saamiseksi suomen kielellä.   

Vau. Itse sain tuolloin Eisnerin nimmarin Uneksijaan. Olisi pitänyt huomata ottaa mukaan tuo Talo Bronxissa.
Onneksi sain kuitenkin pari vuotta sitten tuosta Curator's collection kirjasta nimmaroidun version.
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus / Kvaak Kirja
Kirjoitti: Sampsa Kuukasjärvi - 03.07.2020 klo 17:19:32
Vain 7 tuntia jäljellä. Juuri ja juuri ehtii vielä hommata ystävälle tai tuttavalle Dropsie Avenuen, jotta hänen ei myöhemmin tarvitse etsiä sitä kissojen ja koirien kanssa ja myös kalliimmalla!
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus / Kvaak Kirja
Kirjoitti: Toni - 04.07.2020 klo 01:47:41
Tällä hetkellä 33 tuntia jäljellä. Kasassa 140 mesenaattia ja 8 889 euroa. Hyvä loppukiri on menossa, kymppitonni mennee kevyesti rikki.

No ei nyt ihan, mutta melkein.

Onkos Mesenaatilla jotain sääntöjä rahan käytöstä, jos tulee enempi rahaa kuin on menoja? Eli voiko suoraan siirtää tuleviin proggiksiin, vai onko pakko käyttää kaikki juuri tähän?

Positiivista tietty olis, jos näillä tuloilla voisi maksaa suomentajalle, tekstaajalle ja muille duunia vääntäneile asianmukaiset palkkiot.
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus / Kvaak Kirja
Kirjoitti: Sampsa Kuukasjärvi - 04.07.2020 klo 11:49:26
Ei tullut odottamaani Kickstarterin kohteille tyypillistä loppuryysistä, jossa saattaa kahdessa päivässä vielä kerääntyä jopa viidennes tai enemmän lisää rahaa kassaan. Kuitenkin erittäin hyvä näinkin, varoja tuli paljon enemmän kuin mitä moni uskoi!
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus / Kvaak Kirja
Kirjoitti: Darth Mika - 04.07.2020 klo 12:05:44
Ei tullut odottamaani Kickstarterin kohteille tyypillistä loppuryysistä, jossa saattaa kahdessa päivässä vielä kerääntyä jopa viidennes tai enemmän lisää rahaa kassaan. Kuitenkin erittäin hyvä näinkin, varoja tuli paljon enemmän kuin mitä moni uskoi!
Kyllähän tuossa lopussa aika paljon tuli uusia mesenaatteja!
Hienosti tähän mennessä tää projekti on mennyt...nyt sitten on edessä painatus ja toimitus asiakkaille.
Olisi ollut kyllä mahtavaa, jos olisi tuo 10000 euron raja mennyt rikki. Kuitenkin 4071 euroo meni yli tavoitteen...tästä on hyvä jatkaa uusien sarjakuvaprojektien varassa.
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus / Kvaak Kirja
Kirjoitti: Hill Street - 04.07.2020 klo 12:07:57
Vau. Itse sain tuolloin Eisnerin nimmarin Uneksijaan.

Omakin nimmari Uneksijassa. 
Muistan kun seuraavalla viikolla Fennican Ari esitteli (puolittain vähän nolona ja puolittain uroteon suorittaneena ;) kinunneensa Eisneriltä piirrosta niin kauan, että saadakseen rauhan E. oli lopulta sellaisen hänelle piirtänyt. Oli varmaankin yksi ainoita, ellei ainoa piirros, joka Eisnerin kynästä Suomen keikalla lähti. ... Vai tunnustaako joku?
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus / Kvaak Kirja
Kirjoitti: Doc Lomapäivä - 04.07.2020 klo 18:10:26
Onkos Mesenaatilla jotain sääntöjä rahan käytöstä, jos tulee enempi rahaa kuin on menoja? Eli voiko suoraan siirtää tuleviin proggiksiin, vai onko pakko käyttää kaikki juuri tähän?

Positiivista tietty olis, jos näillä tuloilla voisi maksaa suomentajalle, tekstaajalle ja muille duunia vääntäneile asianmukaiset palkkiot.
Ei ole sääntöjä, villin lännen meininki. Käytetään rahat mahdollisimman komeaan teokseen, lopuista maksetaan tekijöille, ja jos jotain jää yli suunnataan rahat tuleviin proggiksiin.
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus / Kvaak Kirja
Kirjoitti: Lurker - 04.07.2020 klo 18:37:43
Kyllähän tuossa lopussa aika paljon tuli uusia mesenaatteja!
Hienosti tähän mennessä tää projekti on mennyt...nyt sitten on edessä painatus ja toimitus asiakkaille.
Olisi ollut kyllä mahtavaa, jos olisi tuo 10000 euron raja mennyt rikki. Kuitenkin 4071 euroo meni yli tavoitteen...tästä on hyvä jatkaa uusien sarjakuvaprojektien varassa.

Ei nyt sentään vielä paineta.

Sitä ennen on monta eri vaihetta, sopimusten loppuunviemiset, ladonnat, taitot, painon kanssa sopimiset, vedosten läpikäynnit, oikoluvut ja ties mitä. 

Ja kuten mesenaatissakin kommentoitiin, sopimusteknisistä syistä kaikki Dropsie Avenue - Katu Bronxissa kirjan luvatut ekstramateriaalit tullaan aiemmasta poiketen laittamaan erilliseen niteeseen, jonka saavat mesenaatin kautta kirjan ostaneet. Tuo kirjakin pitää tehdä ja toimittaa, että on tässä vielä. Mutta melkoista herkkua on luvassa.

Eikä tämä tähän lopu. Mitähän jännää seuraavaksi...

Toki aika harvakseltaan näitä Kvaak-kirjoja sitten tulee.
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus / Kvaak Kirja
Kirjoitti: Jarmo - 07.07.2020 klo 00:24:37
Ei ole näillä näkymin erityisiä ongelmia ylimääräisen rahan kanssa.
Kahden kirjan tekeminen yhden sijaan on yllättäen kalliimpaa.
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus / Kvaak Kirja
Kirjoitti: Toni - 07.07.2020 klo 01:47:43
Vau. Itse sain tuolloin Eisnerin nimmarin Uneksijaan. Olisi pitänyt huomata ottaa mukaan tuo Talo Bronxissa.
Onneksi sain kuitenkin pari vuotta sitten tuosta Curator's collection kirjasta nimmaroidun version.

Itse pyysin tuolloin nimmarin ekaan suomenkieliseen Spirit-kokoelmaan, koska juuri Spirit-sarjikset räjäyttivät ekana pääni. Kirjoitin jopa vuosia aiemmin Eisnerille fani-kirjeen, johon sain vastauksen pienen Spirit-kuvan kera (tosin enää ei ole mitään hajua, minne tuo kirje on kadonnut). Tarkemmin ajateltuna tuo kirje lienee 1970-luvun puolelta... Ikälopulta tuntuu olo.

Eisnerin Suomen-vierailulla myös haastattelin häntä Uusi Suomi -sanomalehteen (julkaistu sitemmin myös Tähtivaeltajassa). Oliskohan tuosta pidempi nauha vielä jossain tallessa? Tuskinpa, valitettavasti.

Spirit rulettaa myös Artist's Edition -muodossa ihan hullun upeesti! Tuota ja Woodia tulee ihasteltua kerta toisensa jälkeen. Ihan jumalaista taidetta!

Mutta tosiaan Jalavan Talo Bronxissa oli kyllä toinen Eisner on sarjakuvan jumala -herätys. Muistelen kehuneeni tuota Suomi-julkaisua aikoinaan ihan hulluna Kieku-lehtisissä.

Syystä tai toisesta hyllystä löytyy näköjään myös Bronxin ruotsinkielinen versio... No sehän onkin julkaistu kolmisen vuotta ennen Suomea, mikä selittää asian. Niin se muisti tekee tepposensa.
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus / Kvaak Kirja
Kirjoitti: MTT - 08.07.2020 klo 00:15:23
Spirit rulettaa myös Artist's Edition -muodossa ihan hullun upeesti! Tuota ja Woodia tulee ihasteltua kerta toisensa jälkeen. Ihan jumalaista taidetta!

Allekirjoitan. Samat kirjat löytyy täältäkin.
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus / Kvaak Kirja
Kirjoitti: Lurker - 12.07.2020 klo 08:58:06
Mediahuomiota saatu!

Puruvesi: Will Eisnerin sarjakuva Katu Bronxissa julkaistaan suomeksi joukkorahoituksella. (https://www.puruvesi.net/2020/07/12/will-eisnerin-sarjakuva-katu-bronxissa-julkaistaan-suomeksi-joukkorahoituksella-tekijakuntaan-kuuluvat-muun-muassa-kerimaella-vaikuttanut-tero-mielonen-ja-kesalahtelaislahtoinen-petri-hiltunen)

Puruvesi on maksumuurin takana...
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus / Kvaak Kirja
Kirjoitti: tmielone - 14.07.2020 klo 11:56:12
Vauhdikas kampanjamme on jo takana, mutta heinäkuussakaan ei ole vara loikoilla tai lomailla. Nyt työstetään täyttä häkää mahdollisimman hienoja ekstroja meidän mesenaateille!

Työn alla muun muassa Will Eisnerin bibliografia. Se ei olekaan mikään ihan lyhyt lista. Eisner ennätti tekemään uransa aikana vaikka mitä!
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus / Kvaak Kirja
Kirjoitti: Kyty - 16.07.2020 klo 15:09:38
Oikolukijan sijaisen (https://www.kaleva.fi/aku-ankan-vaatimattomimmat-virat/2443981) päiviltä muistelen, että alun perin kirjoitetaan erikseen. Nimikkeiden artikkelit ja lyhyet etusanat ovat pääsääntöisesti pienellä (A Contract with God and Other Tenement Stories, To the Heart of the Storm).
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus / Kvaak Kirja
Kirjoitti: Timo Ronkainen - 16.07.2020 klo 19:42:50
että alun perin kirjoitetaan erikseen.

Kyllä juu näin on.

Timo
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus / Kvaak Kirja
Kirjoitti: Morgan - 18.07.2020 klo 18:58:39
Näin vasta tänään tämän joukkorahoituksen.Kahlasin nämä 22 sivua läpi ja harmittaa kun myöhästyin tästä mutta toivottavasti sarjakuvan voi ostaa jostakin vielä jälkeenpäin.
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus / Kvaak Kirja
Kirjoitti: Sampsa Kuukasjärvi - 19.07.2020 klo 21:45:43
Morgan: harmi homma! Kampanjasta kyllä oli melko paljonkin juttua täällä.
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus / Kvaak Kirja
Kirjoitti: Morgan - 19.07.2020 klo 23:11:24
Ilmeisesti olen ollut väärillä osastoilla.Vaikka käyn joka päivä katsomassa keskusteluita läpi kotimaiset,eurooppalaiset toimintasankarit,lännensarjat,Aku Ankka ja kumppanit,sarjakuvien ostaminen ja keräily ja divari niin missään niistä ei osunut koskaan silmiin.Nyt täytyy lisätä tämä mukaan ettei käy näin enään.Tyhmyydestä viisastuu🤔
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus / Kvaak Kirja
Kirjoitti: Lurker - 20.07.2020 klo 20:36:12
Selaimeen kannattaaa laittaa tämä linkki kirjanmerkiksi, näkee kaikki uudet viestit:

http://www.kvaak.fi/keskustelu/index.php?action=unread;all;start=0
 (http://www.kvaak.fi/keskustelu/index.php?action=unread;all;start=0)
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus / Kvaak Kirja
Kirjoitti: Morgan - 20.07.2020 klo 22:40:59
Kiitos,laitan heti.
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus / Kvaak Kirja
Kirjoitti: Korsto-Mikko - 28.07.2020 klo 10:17:48
Muutan ensi viikolla. Mihinköhän / kenelle minun kannattaisi ilmoittaa uusi osoitteeni, että Dropsie Avenue aikanaan löytää perille?
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus / Kvaak Kirja
Kirjoitti: Miqz - 28.07.2020 klo 10:40:27
Muutan ensi viikolla. Mihinköhän / kenelle minun kannattaisi ilmoittaa uusi osoitteeni, että Dropsie Avenue aikanaan löytää perille?

Laita mulle yv, niin kirjaan uuden osoitteen ylös. Kyselen vielä lähempänä toimitusta myös kaikilta vahvistusta/muutoksia osoitetietoihin.
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus / Kvaak Kirja
Kirjoitti: Toni - 17.08.2020 klo 19:27:30
Onkos jo jotain ennakkotietoa, milloin kirja tulee ulos? Ehtiikö Hesan Sarjisfestareille?
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus / Kvaak Kirja
Kirjoitti: Miqz - 17.08.2020 klo 21:11:13
Onkos jo jotain ennakkotietoa, milloin kirja tulee ulos? Ehtiikö Hesan Sarjisfestareille?

Ei olisi ehtinyt sarjisfestareille, vaikka kaikki olisikin mennyt kuin Stromsössä. Kustannussopimuksen vääntäminen loppuun tuntuu olevan työläin työvaihe tässä. Sinällään taustalla on tehty jo paljon valmistelua, käännös on oikoluettu, ekstrat jne alkavat olla taittoa varten valmiit, joten kun saadaan itse kirjan materiaalit, päästään suoraan pääteoksen työstöön. Realistinen toimitusaika on tämän vuoden loppupuolella. Tulevassa Kevyt Metalli -lehdessä on mainos, jossa lupaillaan samaa toimitusaikataulua.

Muoks: Kylmä Metalli  ;D 8]
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus / Kvaak Kirja
Kirjoitti: Lurker - 17.08.2020 klo 21:15:37
Ei olisi ehtinyt sarjisfestareille, vaikka kaikki olisikin mennyt kuin Stromsössä. Kustannussopimuksen vääntäminen loppuun tuntuu olevan työläin työvaihe tässä. Sinällään taustalla on tehty jo paljon valmistelua, käännös on oikoluettu, ekstrat jne alkavat olla taittoa varten valmiit, joten kun saadaan itse kirjan materiaalit, päästään suoraan pääteoksen työstöön. Realistinen toimitusaika on tämän vuoden loppupuolella. Tulevassa Kylmä Metalli -lehdessä on mainos, jossa lupaillaan samaa toimitusaikataulua.

Pukinkonttiin!
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus / Kvaak Kirja
Kirjoitti: Darth Mika - 17.08.2020 klo 22:26:37
Joo yrittäkää saada se ennen joulua, niin pistän sen lahjapaperiin ja annan itselleni joululahjaksi. Sitten on kiva joulupäivän iltana lukea sitä laiskanlinnassa, lattialampun hämärissä, Broolyn olut vieressä ja aina välillä katsoa ikkunalle, jossa jouluvalot säihkyvät kauniisti.
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus / Kvaak Kirja
Kirjoitti: Reima Mäkinen - 17.10.2020 klo 13:22:26
Jos aihe on se minkä oletan sen olevan, niin eikö olisi yksinkertaisinta että perustetaan Kvaak-kustantamo ja julkaistaan koko juttu kirjana?
Toisesta ketjusta, mutta... ks. lainauksen päivämäärä. Idea on ollut iduillaan jo jokin aika sitten :laugh:
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus / Kvaak Kirja
Kirjoitti: VesaK - 17.10.2020 klo 16:36:27
Kuten olen ennenkin sanonut, Buzzellin Zil Zelubia (eli siis Trilogiaa) piti odotella suomeksi 38 vuotta ja loppujen lopuksi tehdä itte, toki muiden avustamana ja onnellisten tähtien asetuttua oikeaan asentoon. Pois voihke ja valitus! Jos tosissaan jotain haluaa suomeksi, niin viime kädessä hommaan pitää ryhtyä itse.
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus / Kvaak Kirja
Kirjoitti: Miqz - 04.11.2020 klo 21:58:21
Laitetaan tännekin tietoa tilanteesta:

”Syksyinen tervehdys kaikki KVAAK kustannuksen ja Dropsie Avenuen ystävät!

Ensi alkuun, suuret pahoittelut hiljaiselosta kampanjan etenemisen suhteen. Olemme elätelleet toivoa, että saisimme sopimuspuolen valmiiksi ja pääsisimme tiedottamaan iloisista uutisista, kuten siitä, että kirjat ovat valmiit painatukseen.

Sopimusbyrokratian hitaus amerikkalaisen oikeuksien omistajan kanssa on yllättänyt meidät kuitenkin ikävällä tavalla. Olemme viimeisen kuukauden neuvotelleet kustannussopimukseen liittyviä viimeisiä yksityiskohtia, ja odotamme edelleen lopullista sopimusta. Apuja on haettu jopa Eisnerin perikunnalta asti. Uskomme kuitenkin, että saamme sopimusasian valmiiksi lähikuukausina, ja pääsemme lopulta itse aineiston kimppuun ja kirjan kokoamiseen!

Tästä johtuen emme pysty pitämään alunperin luvattua aikataulua ja toimittamaan Dropsie Avenue - Katu Bronxissa -kirjoja jouluksi, ikävä kyllä. Pahoittelemme tilannetta ja tästä aiheutuvaa mielipahaa. Iloisempina uutisina voin todeta, että kaikki muu esityö ja materiaalit alkavat olla valmiina: käännös on saatu valmiiksi ja oikoluettu jo kesällä, tekstausfontti on valmis, suurin osa ekstroista on valmiina ja suurin osa mukana olleiden taiteilijoiden originaaleista on saatu valmiiksi.

Yritämme myös saada tuon muhkean, yli 60-sivuisen, ekstrakirjan valmiiksi jo ennen varsinaista kirjaa ja toimitettua tukijoille aiemmin, mikäli näyttää siltä että itse sarjakuvan oikeudet ja materiaalien saanti venyy entisestään. Ohessa yksi maistiainen ekstrakirjan materiaaleista, Petri Hiltusen tätä hanketta varten laatima upea Spirit-originaali!

Kiitokset kaikille kärsivällisyydestä ja varmasti vielä ennen joulua voimme palata iloisemmilla uutisilla!”

Facebookissa tosiaan myös upean upea Hiltusen Spirit-originaali!

https://www.facebook.com/kvaakkirja/photos/a.115074973539868/180228157024549/?type=3
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus / Kvaak Kirja
Kirjoitti: tmielone - 11.12.2020 klo 16:20:03
Tilannepäivitys FB:n puolelta:

"Tämä on oikein ilon ja onnen päivä!
Pitkällisen ja piinallisen odotuksen jälkeen olemme saaneet digimateriaalit Nortonilta! Pääsemme siis viimeinkin latomaan ja taittamaan kirjaa. Nyt käärimme hihat ja yritämme saada kirjan valmiiksi mahdollisimman nopeasti, mutta laadusta tinkimättä.

Kiitokset kaikille tukijoille kärsivällisestä odottamisesta! Kyllä tästä vielä valmista tulee. "
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus / Kvaak Kirja
Kirjoitti: Anonyymi - 20.12.2020 klo 09:05:32
Aikansa lapsia, joo, mutta hahmot ovat myös yleisluontoisia ja hyvin ajankohtaisia taas: poliittista vainoharhaa ja demagogiaa kun on kovasti liikkeellä. Mutta hyvän esipuheen ja esittelyn kirja kyllä tarvitsisi.

On myös perin hämmentävää, kuinka paljon Jeff Smith (Luupäät) on tyylillisesti velkaa Walt Kellyn Pogolle.

Mulla on paksu Pogo-järkälekirja. Mukana on paljon itse Walt Kellyn selityksiä mistä on kyse. Silti suurin osa meni ohi. Ihan mahdoton ajatus että tuollaista lähdettäisiin kääntämään. Saisihan tietysti kirjan tai pari koottua epäpoliittisista sarjoista, joita oli näytteenä Sarjakuvan maailmoissa, mutta siinä jää lukijalta tajuamatta mikä tässä on niin erikoista ja klassikkoa.
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus / Kvaak Kirja
Kirjoitti: Anonyymi - 20.12.2020 klo 09:08:12


Englanninkielinen complete-laitos lienee jatkuvasti saatavissa. Pitkiä esipuheita on, mutta yksittäisiä strippejä ei selitellä. Tai tuossa on aika paljon parin viikon jatkumoita kuten Tenavissa.
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus / Kvaak Kirja
Kirjoitti: Miqz - 11.01.2021 klo 16:10:26
Kvääkkääjille myös mesenaatti-sivuille ja mesenoijille lähetetty tiedoite:

"Hei kaikki mesenaatit!

Oikein hyvää alkanutta vuotta. Tästä vuodesta tulee varmasti parempi kuin viime vuodesta, jos nimittäin suomennettua laatusarjakuvaa ajatellaan!

Päivityksenä viimeiseen viestiini marraskuun puolelta, olemme edenneet sen jälkeen joulukuun ja vuoden vaihteen aikana hyvinkin projekissa eteenpäin, eli olemme saaneet sopimuksen oikeuksista solmittua, vastaanottaneet digimatskut, ja nyt viimeisimpänä myös saaneet taitettua suomennetun laitoksen, joka on nyt oikolukuvaiheessa. Kun saamme oikoluvun ja viimeiset korjaukset valmiiksi, laitamme vedoksen jenkkeihin hyväksyttäväksi, jonka jälkeen se lähtee kirjapainoon. Mikäli kuittaus jenkeistä ei veny kovin pitkään, voimme ajatella että kirjat olisivat valmiina painosta helmikuun loppupuolella (painolla kestää n. kuukausi kaiken kaikkiaan).

Myös ekstrakirja alkaa olla valmis, ihan viimeisiä sivuja ja artikkeleita siihen ollaan työstämässä. Facebook-sivullamme on nähtävissä tämän ekstrat-kirjan teaser-kansi, joka ei välttämättä ole vielä lopullinen. Ekstrakirjaankin on tulossa yli 64 sivua, eli olemme saaneet tuplattua ekstrojen määrän alkuperäisestä. Luvassa on luonnoksia, originaaleja, artikkeleita ja yllättäviä löytöjäkin arkistojen aarteista. Myös kaikkien tukijoiden nimet painetaan ekstrakirjaan.

Mikäli osoitetiedoissanne on muutoksia, voitte ilmoittaa niistä minulle vastaamalla sähköpostiin jonka olen myös juuri lähettänyt. Mikäli ilmoititte aiemmin osoitteenmuutoksesta, ne on kirjattu ylös. Tulen vielä kysymään ennen lopullista postitusurakkaa kaikilta asiaa, joten jos on muutto suunnitteilla, sen ehtii vielä ilmoittamaan.

Oikein hyvää alkuvuoden jatkoa, informoimme nyt statuksesta tiiviimmin, kun valoa tunnelin päässä alkaa näkyä!"
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus / Kvaak Kirja
Kirjoitti: Miqz - 17.03.2021 klo 08:57:32
Oheinen viesti lähti kaikille mesenoijille, tässä myös kvaakkiin tilannepäivitys:

"Hei kaikki tukijat!

Suurella riemulla ilmoitamme, että kirjat ovat saapuneet painosta ja hyvältä näyttää! Facebook-sivullamme on pieni video oikeista kirjoista, käykäähän tsekkaamassa! (https://fb.watch/4hnq03SKB0/)

Seuraavaksi homma etenee siten, että kirjat siirtyvät postitusta varten Turusta Helsinkiin tulevana lauantaina 20.3.2021. Kirjojen postitus alkaa ensi viikolla, joten nyt on oikea aika ilmoittaa osoitteenmuutoksista! Suosittelen myös etenkin isompien erien ostajia ilmoittamaan minulle puhelinnumeronsa seurantakoodia varten. Kirjat postitetaan mesenointijärjestyksessä.

Toimitusta varten meillä on muutamia eri vaihtoehtoja, ja ne ovat seuraavat:

1) Kirjat toimitetaan postitse -> Ei vaadi toimenpiteitä, jos osoitetiedot kunnossa.
2) Kirjat voi noutaa Helsingistä -> Ole yhteydessä noudon tarkempia koordinaatteja varten.
3) Kirjat voidaan toimittaa Turku - Helsinki moottoritien välittömään läheisyyteen lauantaina 20.3.2021 (esim. bensa-asemalle tai muulle kohtaamispaikalle sovittuun aikaan) -> Ole yhteydessä ennen 20.3. asian tarkempaa sopimista varten.
4) Kirjojen nouto voidaan sopia Turun sarjakuvakaupalta 20.3.2021 jälkeen -> Ole yhteydessä ennen lauantaita 20.3., jotta saamme kirjanmerkit ja mahdolliset muut vastikkeet toimitettua Turkuun noutoa varten.

Muistakin toimitusmahdollisuuksista voidaan erikseen sopia, mutta nämä voidaan hoitaa ilman lisäkuluja.

KVAAK Kirjan aktiivien puolesta"
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus / Kvaak Kirja
Kirjoitti: Timo Ronkainen - 17.03.2021 klo 11:56:18
Puh, ei siinä ihan vuotta mennyt: KAMPANJA ALKOI 29.5.2020. Pisin aika meni sopimusteknisissä asioissa (uskomattoman kauan), varsinainen tekeminen ei kauan kestänyt.

Timo
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus / Kvaak Kirja
Kirjoitti: Darth Mika - 17.03.2021 klo 13:03:31
Nyt vain uutta kirjaa sitten kehiin!
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus / Kvaak Kirja
Kirjoitti: Miqz - 22.03.2021 klo 14:58:32
Dropsie Avenue pääsi Turun sarjakuvakaupan sarjakuvavisaan!

https://blogi.sarjakuvakauppa.fi/sarjakuvavisa-12-2021/
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus / Kvaak Kirja
Kirjoitti: Lurker - 22.03.2021 klo 15:40:55
Dropsie Avenue pääsi Turun sarjakuvakaupan sarjakuvavisaan!

https://blogi.sarjakuvakauppa.fi/sarjakuvavisa-12-2021/

Tämä on kyllä sellainen SAAVUTUS, jota on vaikea koskaan ylittää.
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus / Kvaak Kirja
Kirjoitti: Toni - 24.03.2021 klo 01:46:59
Lukemaan en vielä ehtinyt, kun juuri hain kirjat automaatista, mutta jo pelkän selailun perusteella nämä ovat aivan uskomattoman hienoja teoksia!

Suurkiitos superklassikon suomeksi saattamisesta kaikille asianosaisille! Plus tietty hienosta spessukirjasta!

Huominen pyhitetään tälle alttarille kaikella asian vaatimalla hartaudella.

Ihan upeaa, että tämä projekti on vedetty näin komeasti läpi.
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus / Kvaak Kirja
Kirjoitti: Miqz - 24.03.2021 klo 06:57:27
Lukemaan en vielä ehtinyt, kun juuri hain kirjat automaatista, mutta jo pelkän selailun perusteella nämä ovat aivan uskomattoman hienoja teoksia!

Suurkiitos superklassikon suomeksi saattamisesta kaikille asianosaisille! Plus tietty hienosta spessukirjasta!

Huominen pyhitetään tälle alttarille kaikella asian vaatimalla hartaudella.

Ihan upeaa, että tämä projekti on vedetty näin komeasti läpi.

Kiitokset Toni kiitoksista ja kehuista. Ollaan aika tyytyväisiä myös itse tällä hetkellä, mitä nyt allekirjoittaneella vielä se sata pakettia tässä työn alla, mutta noin muuten  ;D

Ja KIITOS sinulle ja muille mesenaateille, ilman teidän tukea ja osallistumista tämä ei olisi mahdollistunut!
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus / Kvaak Kirja
Kirjoitti: Timo Ronkainen - 24.03.2021 klo 12:12:28
Ja KIITOS sinulle ja muille mesenaateille, ilman teidän tukea ja osallistumista tämä ei olisi mahdollistunut!

Näin ja nimenomaan! Muuten vaan vielä unelmoitaisiin, että ilmestyisipä suomeksi.

Timo
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus / Kvaak Kirja
Kirjoitti: Sampsa Kuukasjärvi - 24.03.2021 klo 17:24:38
Eisner tuli perille, ja näyttääpä hienolta. En tajunnut tai muistanut, että tämä oli kovakantinen. Lisäkirja oli paksumpi kuin uskoin. Kaikki oheistekstit ovat mahtavia. Kiitos!
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus / Kvaak Kirja
Kirjoitti: Lurker - 24.03.2021 klo 19:41:51
Eisner tuli perille, ja näyttääpä hienolta. En tajunnut tai muistanut, että tämä oli kovakantinen. Lisäkirja oli paksumpi kuin uskoin. Kaikki oheistekstit ovat mahtavia. Kiitos!

Pehmeäkantinen sen piti ollakin, mutta kun mesenaatit olivat niin avokätisiä, niin...
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus / Kvaak Kirja
Kirjoitti: Darth Mika - 24.03.2021 klo 19:47:26
Mulle tuli yllätyksenä tuo toinen kirja. Luulin, että saan vain pelkän sarjakuvakirjan. Oli siis iloinen yllätys, kun annettiin kaksi kirjaa.
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus / Kvaak Kirja
Kirjoitti: Czaba - 24.03.2021 klo 20:15:46
Todellakin viimeisen päälle hienot kirjat saapuivat! Kiitos kaikille tekijöille asialle omistautumisesta ja pieteetillä tekemisestä. On ollut mukava olla omalla pienellä osalla tukemassa tätä projektia.
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus / Kvaak Kirja
Kirjoitti: PeteP - 27.03.2021 klo 16:49:34
Mulle tuli yllätyksenä tuo toinen kirja. Luulin, että saan vain pelkän sarjakuvakirjan. Oli siis iloinen yllätys, kun annettiin kaksi kirjaa.

Sama, minä olin unohtanut jo koko kirjan :D ... äsken hain postista ja hyvältä näyttää  8]
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus / Kvaak Kirja
Kirjoitti: echramath - 27.03.2021 klo 19:27:22
Ei siinä mitään, itse olin unohtanut kaikki maininnat julkaisun koosta ja olin luonut mentaalisen kuvan, että se olisi euroalppari kuten tuo Jalavan julkaisema Näkymättömät ihmiset. Toinen yllättävä juttu oli ehkä mesenaattien määrä. Mahduimmeko oikeasti yhdelle sivulle? Minimipanoshan oli kuitenkin "vain" yksi kirja.
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus / Kvaak Kirja
Kirjoitti: Lurker - 27.03.2021 klo 19:57:04
Ei siinä mitään, itse olin unohtanut kaikki maininnat julkaisun koosta ja olin luonut mentaalisen kuvan, että se olisi euroalppari kuten tuo Jalavan julkaisema Näkymättömät ihmiset. Toinen yllättävä juttu oli ehkä mesenaattien määrä. Mahduimmeko oikeasti yhdelle sivulle? Minimipanoshan oli kuitenkin "vain" yksi kirja.

Mesenaatti (https://mesenaatti.me/1658/sarjakuvaklassikko-suomeksi-dropsie-avenue-katu-bronxissa-will-eisner/): "Teos on minimitavoitteen täyttyessä B5-kokoinen (17,6 x 25cm), pehmeäkantinen ja 192-sivuinen. Kampanjaa tukeneiden mesenaattien ja mahdollisten sponsorimesenaattien nimet painetaan kirjaan, ja nimen julkistamisesta kysytään vielä erikseen lupa kaikilta rahoittaneilta. Mikäli varsinainen tavoite ylitetään, kirjasta tehdään vahvempikantinen, ja siihen lisätään n. 30 sivua kuvia, artikkeleita jne."
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus / Kvaak Kirja
Kirjoitti: Miqz - 27.03.2021 klo 20:25:19
Toinen yllättävä juttu oli ehkä mesenaattien määrä. Mahduimmeko oikeasti yhdelle sivulle? Minimipanoshan oli kuitenkin "vain" yksi kirja.

Mesenaatteja oli yhteensä 154. Kyllähän ne yhdelle sivulle mahtuvat. Osa otti enemmän kuin yhden kirjan, yhteensä kirjoja meni mesenaateille vajaa 190.
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus / Kvaak Kirja
Kirjoitti: MTT - 29.03.2021 klo 20:18:32
Kiitokset kaikille kirjan parissa uurastaneille. Hieno saavutus. Sain tuossa viikonloppuna tuon luettua ja oli upea jatko Eisnerin muille kirjoille.

Onkos itse kirjan ja lisäkirjan painosmäärät salaisuuksia vai voiko niitä ilmoitella? Olisi ihan kiva tietää.
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus / Kvaak Kirja
Kirjoitti: Miqz - 29.03.2021 klo 20:58:51
Kiitokset kaikille kirjan parissa uurastaneille. Hieno saavutus. Sain tuossa viikonloppuna tuon luettua ja oli upea jatko Eisnerin muille kirjoille.

Onkos itse kirjan ja lisäkirjan painosmäärät salaisuuksia vai voiko niitä ilmoitella? Olisi ihan kiva tietää.

Ei ne mitään valtionsalaisuuuksia ole. Peruskirja n. 500-600kpl ja ekstrakirja n. puolet siitä.
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus / Kvaak Kirja
Kirjoitti: PeteP - 02.04.2021 klo 00:27:29
Tunnustan, että mesenoin tämän ekan projektin ihan perstuntumalta. Will Eisner ei soittanut mitään kelloja. Jotenkin olen onnistunut tämän äijän väistämään, koska elämä ja aika ei riitä kaikkeen. Kuitenkin luotin siihen, että puuhamiehet eivät lähde mitään pashaa julkaisemaan ja olin oikeassa. Tämä oli todella hyvä, tykkäsin.

Extrat yms. eivät minua kiinnostaneet, mutta olihan se kiva saada se toinenkin kirja. Rima taisi kyllä pompsahtaa aika korkealle tämän ekan julkaisun myötä.

Seuraavaa odotellessa, ja jos näin helposti saa nimensä kirjaan, niin ...  ;D
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus / Kvaak Kirja
Kirjoitti: Miqz - 07.04.2021 klo 18:02:08
And the reviews are coming in:

https://hyllyy.wordpress.com/2021/04/07/arvio-dropsie-avenue-katu-bronxissa/

https://aasankootutselitykset.blogspot.com/2021/04/aasa-arvostaa-dropsie-avenue-katu.html

:) :) :)
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus / Kvaak Kirja
Kirjoitti: Lurker - 09.04.2021 klo 21:57:02
And the reviews are coming in:

https://hyllyy.wordpress.com/2021/04/07/arvio-dropsie-avenue-katu-bronxissa/

https://aasankootutselitykset.blogspot.com/2021/04/aasa-arvostaa-dropsie-avenue-katu.html

:) :) :)

"Dropsie Avenuessa on valtavan paljon kaikkea. Kokonainen ihmiselämä, ja monta kertaa."

"Ja kun Twitterissä mainitsin aiemmin että luin juuri yhden vuoden parhaimmista sarjakuvista, niin tarkoitin tätä."

Taisivat tykätä.
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus / Kvaak Kirja
Kirjoitti: Sampsa Kuukasjärvi - 10.04.2021 klo 09:36:13
Dropsie Avenue luettu. Hienoa ja kypsää elämän kuvausta, annan täydet pisteet. Oheiskirjan artikkeleissa oli poimittu Eisnerin piirrostyylistä monia osuvia havaintoja kuten ruuduttomuus ja ihmisten teatraaliset eleet. Mielenkiintoista oli myös lukea Eisnerin Suomen-vierailusta.

Tunnustan, että mesenoin tämän ekan projektin ihan perstuntumalta. Will Eisner ei soittanut mitään kelloja. Jotenkin olen onnistunut tämän äijän väistämään, koska elämä ja aika ei riitä kaikkeen. Kuitenkin luotin siihen, että puuhamiehet eivät lähde mitään pashaa julkaisemaan ja olin oikeassa. Tämä oli todella hyvä, tykkäsin.

Jokaisella on näitä aukkoja. Monille suomalaisille sarjakuvien harrastajille Will Eisnerin nimi on tuttu Spiritistä, jota on nähty Mustanaamiossakin. Amerikkalainen Eisner-palkintokin ehkä tiedetään täällä nimeltä aika yleisesti, vaikka palkinnon saajia ei seurata ja tiedetä.

Extrat yms. eivät minua kiinnostaneet, mutta olihan se kiva saada se toinenkin kirja. Rima taisi kyllä pompsahtaa aika korkealle tämän ekan julkaisun myötä.

Mukava jännittää, mitä seuraavaksi julkaistaan!
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus / Kvaak Kirja
Kirjoitti: VesaK - 10.04.2021 klo 11:12:47
Will Eisner ei soittanut mitään kelloja. Jotenkin olen onnistunut tämän äijän väistämään, koska elämä ja aika ei riitä kaikkeen.

Kaikkea ei voi tietää, mutta kaikkea VOI kokeilla. Eisnerin vaimo Ann kuoli hiljattain. Kun eräs Spirit-fani aikoinaan kysyi, mistä Spirit-jutusta hän tykkää eniten, Ann vastasi: "En osaa sanoa, kun en ole lukenut niistä yhtäkään. Minä nain miehen, en sarjakuvantekijää."
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus / Kvaak Kirja
Kirjoitti: Marika Oksa - 15.04.2021 klo 21:42:53
Dropsie Avenuesta on julkaistu arvostelu Kvaakin etusivulla: https://www.kvaak.fi/33703/2021/04/15/will-eisner-dropsie-avenue-katu-bronxissa/

Eisnerin nimi oli minulle yleisellä tasolla tuttu, mutta tulin vasta nyt lukeneeksi ihka ensimmäisen Eisnerini. Sen verran tykästyin, että Spirit-kokoelmaa olen myös aloitellut. :)
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus / Kvaak Kirja
Kirjoitti: Toni - 21.04.2021 klo 19:19:55
Dropsie Avenuen julkaisun kunniaksi heitin vanhan Will Eisner -haastatteluni nyt nettiin:

https://tahtivaeltajablogi.com/2021/04/21/sarjakuvat-will-eisner-haastattelu/ (https://tahtivaeltajablogi.com/2021/04/21/sarjakuvat-will-eisner-haastattelu/)

Ja kyllä, jutussa muistetaan hehkuttaa juurikin Dropsie Avenuen Suomi-julkaisua ennen kuin päästään varsinaiseen asiaan
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus / Kvaak Kirja
Kirjoitti: Miqz - 22.04.2021 klo 15:10:18
Dropsie Avenuen julkaisun kunniaksi heitin vanhan Will Eisner -haastatteluni nyt nettiin:

https://tahtivaeltajablogi.com/2021/04/21/sarjakuvat-will-eisner-haastattelu/ (https://tahtivaeltajablogi.com/2021/04/21/sarjakuvat-will-eisner-haastattelu/)

Ja kyllä, jutussa muistetaan hehkuttaa juurikin Dropsie Avenuen Suomi-julkaisua ennen kuin päästään varsinaiseen asiaan

Mahtavaa! Milloinkas saadaan full-blown Tähtivaeltajan arvio luettavaksi?
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus / Kvaak Kirja
Kirjoitti: Toni - 22.04.2021 klo 19:39:54
Mahtavaa! Milloinkas saadaan full-blown Tähtivaeltajan arvio luettavaksi?

Ensi viikolla pitäs lähteä Tähtivaeltaja 2/21 painoon. Sitten on kiinni painosta ja postista, mutta eiköhän numero saavu jäsenistölle toukokuun loppupuolella - jos oikein huonosti käy, niin vasta kesäkuun alussa.
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus / Kvaak Kirja
Kirjoitti: Miqz - 22.04.2021 klo 21:12:48
Ensi viikolla pitäs lähteä Tähtivaeltaja 2/21 painoon. Sitten on kiinni painosta ja postista, mutta eiköhän numero saavu jäsenistölle toukokuun loppupuolella - jos oikein huonosti käy, niin vasta kesäkuun alussa.

Saatko sen myös blogiin tai vaikka spostilla mulle? En ole tilaaja/jäsen.
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus / Kvaak Kirja
Kirjoitti: Toni - 23.04.2021 klo 03:15:40
Saatko sen myös blogiin tai vaikka spostilla mulle? En ole tilaaja/jäsen.

Näköjään kesti yli 30 vuotta saada Eisner-haastattelu nettiin, joten paha on päätellä, miten nopeasti tulevasta numerosta päätyy mitään netin puolelle - yleensä aika mitättömän pieni osa per numero, mistä pahoitteluni.

Mutta pistä jossain vaiheessa ysäriä osoitteen kera, niin hoidetaan toi numero sinulle.

Tuli kyllä tästä julkaisusta vahvasti mielikuvia 1980-luvun alkuun, jolloin olin jo mieletön Eisner-fani.

Ja sitten pääsin vielä haastattelemaan maailman tärkeintä sarjakuvataiteilijaa!

Jalavan Talo Bronxissa -albumia hehkutin aikoinaan ihan hulluna Sarjakuvaseuran Kieku-uutislehdessä.
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus / Kvaak Kirja
Kirjoitti: antiversus - 19.05.2021 klo 15:39:19
mistähän noita bonuskirjoja löytyy ostettavaksi?
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus / Kvaak Kirja
Kirjoitti: Timo Ronkainen - 19.05.2021 klo 16:03:54
Bonuskirjoja tehtiin ikävä kyllä ainoastaan mesenaateille. Hyvällä onnella jokunen saattaa päätyä divariin tai huutonetiin aikanaan.

Timo
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus / Kvaak Kirja
Kirjoitti: Saapas - 26.05.2021 klo 11:12:17
Jos saa esittää toiveita, julkaistaviksi projekteiksi niin tässä olisi.

Urho Epäonnensoturi (Groo the Wanderer): Integraali/Omnibus. Voisi vaikka kerätä ne suomijulkaisut yksiin kansiin.

Otsikko: Vs: Kvaak kustannus / Kvaak Kirja
Kirjoitti: Jarkko Sikiö - 14.07.2021 klo 18:13:53
On kulunut vuosi ensimmäisestä projektista ja kuukausi siitä, kun KVAAK Kirja vaihtoi mystisen profiilikuvan Facebookissa (https://web.facebook.com/kvaakkirja/). Salamyhkäisyys se vain jatkuu.

Olisiko tuo jokin kumipuku, mikä viittaisi sadomasokismikuvastoon? Jotain seksi anarkiaa, kuka ties.

Toisaalta Eisnerin jälkeen voisi ennemmin odottaa ruoskan sijaan jotain kylddyrelliä eli voisihan se olla jokin sukelluspuku. Silloin tuo mustavalkoisuus vie aatokset jonnekin Nautiluksen aikoihin, mutta eikös silloin käytetty vielä sukelluskelloja?

Selvästi ollaan nyt jännän äärellä, innosta pinkeinä joka sorkka.

EDIT: Lisäsin vielä kyseisen pornolinkin.
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus / Kvaak Kirja
Kirjoitti: MarXus - 15.07.2021 klo 01:39:03
Kyllähän tuosta erään sarjakuvan kansi tulee mieleen. Tai ehkä se on täysin selvää ja Jarkko vain hämää huumorilla  :D
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus / Kvaak Kirja
Kirjoitti: Sampsa Kuukasjärvi - 15.07.2021 klo 17:23:25
Kyllähän tuosta erään sarjakuvan kansi tulee mieleen. Tai ehkä se on täysin selvää ja Jarkko vain hämää huumorilla  :D

Heh, todellakin eräs sarjakuva tulee mieleen! Hmm, kummasti Jarkko myös on viime aikoina kirjoittanut Kvaakiin aikoina taustoittavia viestejä kyseisestä sarjakuvasta… ;) Ainakin Alberto ja Enrique Breccian (https://www.kvaak.fi/keskustelu/index.php/topic,24107.0.html) ketjuun  ja sarjakuva-aiheisen kirjallisuuden (https://www.kvaak.fi/keskustelu/index.php/topic,16632.msg537632.html#msg537632) ketjuun. Olisiko hän kerännyt aineistoa julkaistavan sarjakuvan esipuheeseen? Ja Jarkkohan osaa espanjaa, joten olisiko hän myös suomentaja? Jotakin nyt selvästi on ilmassa. En oikeasti tiedä asiasta, koska en kuulu Kvaak Kirjan kustannusporukkaan.
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus / Kvaak Kirja
Kirjoitti: Toni - 16.07.2021 klo 03:18:09
Taidan jo ihan sarjakuvajulkaisun ilosta mesenoida mitä tahansa Kvaak-kirjan projektia vielä ainakin kerran. Ja useamminkin, jos vain talous antaa myöten. Periaatekysymys.

Will Eisnerin nerokkuuteen ja tunnettavuuteen harva kuitenkaan yltää.

Mutta onhan todellisuudessa tupaten täynnä laatusarjiksia, joita suomeksi ei saada. Jopa tuhansien esimerkkien keksiminen on masentavan helppoa.

Jokainen uusi laatusuomennos on siis aina hiton ison juhlan paikka!!!
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus / Kvaak Kirja
Kirjoitti: Toni - 17.07.2021 klo 04:30:49
Hah! Aina vain öisin jaksaa kolista, kun helle ei muussaa aivoja.

Kuis olis loput suomentamattomat The Spirit -sarjikset?

Tai vastaavat Conan-klassikot?

Tai aidot Vampirella-kokoelmat?

Loput Creepy-setit?

Wallace Woodin jumalaiset mv-sarjikset?

Puuttuvat EC-timantit?

No nyt täytyy lopettaa jopa mustavalkalkoklassikoiden listaus, vaikka ehdin raapaista vasta helpointa pintaa.

Kauhean huonossa tilanteessa Suomessa tosiaan nykyisin eletään käännössarjakuvien suhteen...

Onneksi on edes Tex Willer ja Hämähäkkimies sekä BD-sarja.

Ikävä on Apolloa, Zoom Teufelia, Sinistä Jänistä, Non Stop -settiä ja monta muuta...
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus / Kvaak Kirja
Kirjoitti: Jarkko Sikiö - 18.07.2021 klo 15:26:11
Suuri salaisuus karkasi julki, joku on vuotanut asian Facebookissa (https://web.facebook.com/photo?fbid=2045648025588472&set=p.2045648025588472)!

KVAAK Kirja yhdessä Zum Teufelin kanssa siis julkaisee joukkorahoituksella Eternautin.

Ja minähän todella olen kääntänyt klassikkoteoksen argentiinan espanjasta suomalaisittain suorempaan ilmaisuun, klassikon syvintä sisintä huolella kunnioittaen ja pahimpiakaan hirveyksiä sensuroimatta.

Eternautti on melkoinen paketti sotaa, scifiä ja kauhua. Kritiikkiä teos on saanut lähinnä siitä, että testosteroni oikein tirisee siitä ulos. Luonnehdinta ei täysin tee kyllä opukselle oikeutta, kyseessä on kuitenkin monitasoinen ja hämmästyttävästi aikaansa edellä kaikkea 50-luvulla kirjoitettua.

Italiassa Eternautti on kulttimaineessa, ja se tunnetaan hyvin myös Espanjassa. Kuitenkin Argentiinassa harrastajat ovat käärmeissään, ettei opus ole saanut laajemmin tunnustusta ja syyttävät siitä erityisesti eurooppalaisten ylenkatsetta latinalaista Amerikkaa kohtaan.

On totta, että Eternautti löi minultakin jalat alta, kun siihen tämän projektin myötä viimein tutustuin. Eternautti kuuluu sarjakuvien pantheoniin Mausin, Inkalin ja Alan Mooren Vartijoiden rinnalle.

Teos siis on kokonaisuudessaan jo käännetty, minkä lisäksi se on toimitettu, tarkistettu ja oikoluettu. Ennen kampanjan alkua siitä vielä suurennuslasilla jahdataan pois lyöntivirheet, mikäli sellaisia on vielä jäänyt. Twitterissä voi seurata tarkemmin tunnisteella #Eternautti. Omalta osaltani tulen julkaisemaan herkkupaloja ja tunnelmointia käännöksestä kyseistä tunnistetta käyttäen.

Eternautin omassa ketjussa (https://www.kvaak.fi/keskustelu/index.php/topic,19117.msg413047.html#msg413047) voi sarjakuvasta keskustella syvemmin.
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus / Kvaak Kirja
Kirjoitti: Lurker - 18.07.2021 klo 16:21:15
--

Ikävä on Apolloa, Zoom Teufelia, Sinistä Jänistä, Non Stop -settiä ja monta muuta...

Ikävä on täälläkin, iso ikävä.

Kvaak Kirjalta tuskin tulee yhtä sarjisprojektia enempää ulos per vuosi, joten eipä sillä korvata kovin isoa aukkoa. Toivottavasti sentään laatu korvaa määrää...
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus / Kvaak Kirja
Kirjoitti: Sampsa Kuukasjärvi - 18.07.2021 klo 20:39:04
Erittäin kiintoisa julkaisuvalinta. Suomentamattomia sarjakuvia toki riittää, mutta Eternautti oli omalla toivelistallani ykkösenä ihan vain sen legendaarisen maineen takia. Hoidetaan rahoitus kuntoon!
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus / Kvaak Kirja
Kirjoitti: Jarkko Sikiö - 19.07.2021 klo 20:46:33
Suomentamattomia sarjakuvia toki riittää, mutta Eternautti oli omalla toivelistallani ykkösenä ihan vain sen legendaarisen maineen takia.

Tämä on kyllä saanut yllättävän hyvän vastaanoton, moni on sanonut toivoneensa kovasti mutta ei koskaan odottaneensa.

On ilmeisesti niin, että tämä kuitenkin on paremmin tunnettu kuin sen kuvittelin olevan. Täytyypä kaivaa se juttu, jossa tämä Carlos Trillon kustantajaystävä totesi, että restauroitua versiota oli myyty 300 000 kpl. Haastattelu taisi olla jostain vuoden, parin takaa ja restaurointi valmistui 2015. Artikkelin ydin oli juuri Eternautin uusi suosio, ja oli se jo monessa maassa ehditty julkaista.

Hauskin yksityiskohta oli, että kustantaja ei aiemmin uskaltanut käydä työhön, koska "Eternautti on sarjakuvan Messi."
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus / Kvaak Kirja
Kirjoitti: Jarkko Sikiö - 21.07.2021 klo 03:42:46
Tässä edellisessä viestissä muistelemani juttu (https://www.lanacion.com.ar/lifestyle/el-eternauta-el-imprentero-recupero-este-clasico-nid2245318/) (espanjaksi).

Kustantaja on siis Javier Doeyo, joka jutussa juhlii Eternautin restauroidun version olleen suurmenestys.

Argentiinalaiskustantaja totesi alkuvuonna 2019, että restauroituja sivuja on julkaistu Ranskassa (2015), Italiassa (2015), Yhdysvalloissa (2016) ja Argentiinassa (2016) sellaiset hulppeat 250 000 kappaletta (maat listattu siinä järjestyksesä kuin restauroitu laitos niissä ilmestyi).

Sen jälkeen on julkaistu ainakin versio Espanjassa (Norman julkaisua lienee myydyn kuin makkaraa) ja viime vuonna Fantagraphicsilla oli jo kolmas painos meneillään. Argentiinassa on näitä eri versioita jo vaikka kuinka (faksimile on aika petollinen, koska kyse on samoista restauroiduista sivuista alkuperäistä julkaisumuotoa jäljittelevässä muodossa, eri tavoin kulloinkin saksittuina, eli ei siis todellakaan mikään 50-luvun versiota vastaava näköispainos).

Eroja sen aivan ensimmäisen, alkuperäisen ja lopullisen (1959 valmistuneen) version välillä on kuvanäytteiden tasolla täällä (http://superman.marianobayona.com/eternautadenorma.htm) (ylempi on aina uudempi).
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus / Kvaak Kirja
Kirjoitti: Jarkko Sikiö - 28.07.2021 klo 23:25:24
KVAAK Kirja on pystyttänyt oman kotisivun. Siellä ei vielä paljoa ole, mutta on se tärkein. Siispä kirjanmerkkeihin tämä osoite (https://kvaakkirja.blogspot.com/).
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus / Kvaak Kirja
Kirjoitti: Miqz - 04.08.2021 klo 13:13:26
KVAAK Kirjan Eternautti -joukkorahoituskampanja KÄYNNISSÄ!

Helteiden päätteeksi on mukava astua suoraan lumisateeseen – tai sitten ei, ainakin jos Eternauttiin on uskomista.

KVAAK Kirjan ja Zum Teufelin joukkorahoituskampanja argentiinalaisen scifi-sarjakuvaklassikko Eternautin (El Eternauta) suomenkielisen painoksen rahoittamiseksi käynnistyy torstaina 5. elokuuta. Tarjolla on muutakin kivaa ekstraa, kuten suomalaisten sarjakuvataiteilijoiden piirroksia. Tällä kertaa mukana on myös yksi ulkomaalainen taiteilija, sillä italialainen Tex Willer-piirtäjä Pasquale Del Vecchio on lupautunut piirtämään oman versionsa Eternautista! Suomenkielisen Eternautti-kirjan on taittanut Timo Ronkainen ja kääntänyt Jarkko Sikiö.

KVAAK Kirjan edellinen joukkorahoituskampanja oli Will Eisnerin Dropsie Avenue – Katu Bronxissa, ja se sujui yli odotusten. Ensimmäinen rahoituskynnys saavutettiin jo yhdeksässä tunnissa!

Seuraa KVAAK Kirjaa:

Bloggerissa:

https://kvaakkirja.blogspot.com

Facebookissa: https://www.facebook.com/kvaakkirja

Mesenaattikampanja:

https://mesenaatti.me/2220
Otsikko: Vs: Kvaak kustannus / Kvaak Kirja
Kirjoitti: Jarkko Sikiö - 05.08.2021 klo 00:07:39
Tänä yönä on silmä kirkas monella.

Eternautin rahoitussivulla on ihan hullut päivät, siellä tuo Dropsie-paketti (jonka suuri houkutin on himotuntakin harvinaisempi Sivukujat) menee hurjaa tahtia. Oli 14 enää jäljellä sitä vastikepakettia, kun just katsoin ja aina kun olen tässä yön aikana tehnyt selaimelle refreshin, niin laskuri vähenee.

Originaaleista enää kolmen suomalaisen taidetta on tarjolla, ehkä joku yökyöpeleistä tai aamun varhaisimmista varpusista nappaa muiden nokan edestä esim. Jouko Ruokosenmäen tunnelmallisen Eternautin.

Sami Kivelä ja Matti Hagelberg ovat myös sen luokan tekijöitä, että maistelkaas mielessänne, miltä tuntuisi ripustaa kehystettynä originaalityö seinälle.