Kirjoittaja Aihe: Sarjakuvaharrastajien sarjakuvaunet  (Luettu 106668 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Jari Lehtinen

 • Jäsen
 • Viestejä: 4 031
 • Itsevalaiseva myyrä joka selvittelee kurkkuaan
Vs: Sarjakuvaharrastajien sarjakuvaunet
« Vastaus #105 : 20.11.2008 klo 21:07:07 »
Ööh.

Näin unta että olin matkustanut Japaniin. Matkarahat olin kerännyt myymällä japanilaisiin divareihin kaksoiskappaleitani Aku Ankan taskukirjoista.

Ei tämä vielä mitään, sillä siellä palloillessani ostin ne myymäni kirjat takaisin ja jaoin ne kotona tuttaville tuliaisina Japanista.

Kätevää.
”Yhdysvalloissa vuosittain julkaistaan 720 miljoonaa kappaletta »C o m i c s» sarjakuvia … joista ei vain puutu kaikki kasvatuksellinen arvo, vaan jotka ovat suorastaan vahingollisia.” Lastemme puolesta, Kansainvälisen lastensuojelukonferenssin Suomen päätoimikunta 1952.

VesaK

 • Jäsen
 • Viestejä: 15 820
 • Kuka mitä häh?
Vs: Sarjakuvaharrastajien sarjakuvaunet
« Vastaus #106 : 21.11.2008 klo 12:13:45 »
Semmoinen vaikutelma on jäänyt, että ei siinä kuitenkaan jostain syystä hirveästi Hellboyta ollut.

Herr Kaltsu on käsitellyt näitä unitilanteita hyvin napakasti:
http://www.kaltsu.net/2008/07/lhelt-liippasi.html

Tässä on se kirottu ongelma, että unen sisällä ei ole muistia, vaan tilanne muuttuu koko ajan kun päänsisäinen elokuva-ohjaaja lykkää uutta visiota armottomasti putkeen.
“Like millions of Americans, I grew up with ‘Peanuts.’ But I never outgrew it.”
- Barack Obama

Otto Sinisalo

 • Jäsen
 • Viestejä: 1 303
Vs: Sarjakuvaharrastajien sarjakuvaunet
« Vastaus #107 : 21.11.2008 klo 12:53:37 »
Näin unta, että uusin Tähtivaeltaja-lehti ilmestyi. Todellakin, alitajunta on paikka täynnä kiehtovia mysteerejä.

Aura

 • Wannabe
 • Jäsen
 • Viestejä: 2 428
Vs: Sarjakuvaharrastajien sarjakuvaunet
« Vastaus #108 : 21.11.2008 klo 13:00:48 »
Toi Kaltsun sarjis... Repesin. :D Onneksi ainakin omalla kohdalla kaikki unessa saadut maailman parhaat ideat ovat tuntuneet herättyä varsin typeriltä, jos niistä nyt on paljoa enää edes muistanut.

Viime yönä näin unta jossa olin sisällä jonkinlaisessa Tintti-seikkailussa. Seisoin vanhan rakennuksen käytävällä kun Milou säntäsi portaita ylös ilmeisesti karkumatkalla ja Tintti perässä. Asiassa oli suurta draamaa mutta unohdin jo että mistä oikein oli kyse...

Joku aika sitten näin unta jossa näin kaupassa Yotsuban viitospokkarin, vaikka tiesin ettei sitä ollut vielä ilmestynyt. Yritin katsoa oliko kyseessä todella viides, mutta selän numero näytti kummalliselta ja venkoili katsoessa niin etten millään tahtonut saada selvää. Lopuksi päätin että kyllä se oli selkeä viitonen, joskin todella kummallisen näköinen sellainen.

Duck Woman

 • Jäsen
 • Viestejä: 323
Vs: Sarjakuvaharrastajien sarjakuvaunet
« Vastaus #109 : 27.11.2008 klo 10:36:25 »
Viime yönä lueskelin Baby Blues-sarjakuvia, jossa henkilöt touhusivat niin tuhmia että! Unessa ihmettelin miten perhesarjakuvassa saa näyttää tällaista, ja vielä jenkkilehdissä.
What duck?

Petteri Oja

 • Juudas itselleen
 • Jäsen
 • Viestejä: 8 225
Vs: Sarjakuvaharrastajien sarjakuvaunet
« Vastaus #110 : 12.12.2008 klo 13:03:08 »
Näin unta että olin samassa bussissa Antti Vainion kanssa. Pikavuoro jonnekin, varmaan helvettiin...

hannhell

 • Jäsen
 • Viestejä: 504
Vs: Sarjakuvaharrastajien sarjakuvaunet
« Vastaus #111 : 16.12.2008 klo 07:39:01 »
Näin unta jossa luin jotain vanhaa Viivi & Wagner albumia ja huomasin yllätyksekseni että juoni oli oikeasti hyvä, Viivi oli piirretty kauniisti, väritys oli pehmeää. Alpparin tarinasta en muista muuta, kuin että se oli jatkuva, eikä ollenkaan ilkeilevä. Piirrostyylillisesti alppari oli ihan erilainen kuin V & W oikeasti... Jouduin laskemaan alpparin käsistäni, kun menin ihmettelemään talon ulkopuolelta raikuvaa marssisävelmää, ja huomasin että talon ohi marssii puna-oranssisissa asuissa olevia henkilöitä, natsistisen viirit ja liput liehuen...

PurPur

 • Vieras
Vs: Sarjakuvaharrastajien sarjakuvaunet
« Vastaus #112 : 16.12.2008 klo 08:46:29 »
Divari vanhassa kivitalon kellarissa. Haisee homehtuneelle. Muistan että olihan täällä yläkertakin, ja menen rappusia pitkin sinne.

Tuntematon nuori opiskelijan näköinen kundi tiskin takana. Hyllyssä huonokuntoisia Aku Ankan taskukirjoja. Joistain puuttuu kannetkin. Järkyttävän resuinen Mikki kiipelissä, 5 painos. hintaa 30 e - johan on vitsi. Löytyy myös sekopäisiä taskareita 1990-luvun alusta, joita en muistanut olevankaan, ja joita voisinkin ostaa.

Siinä taskukirjoja plärätessä on hylly meinannut romahtaa vähän väliä, ja olen sitä myyjän avustuksella korjannut. Jostain syystä olen myös juonut pari kuppia kahvia kirjojen selailun lomassa. Nyt myyjä vaatii korvausta kahvista, mutta ei huoli rahaa. Haluaa että osallistun humorististen t-paitojen tilaukseen. Toisessa on jotain "neekereistä".


Petteri Oja

 • Juudas itselleen
 • Jäsen
 • Viestejä: 8 225
Vs: Sarjakuvaharrastajien sarjakuvaunet
« Vastaus #113 : 18.12.2008 klo 10:59:41 »
Olin jossain kokouksessa Helsingissä, mukana ainakin Kataisto. Kyselin juuri mahdollisia ruokailuaikeita ihmisiltä kun Vesa nousi ylös ja haki c-kasettinauhurin pöytään sanoen: "Nyt kuunnellaan Hectorin tekemiä lastenlauluja maailmanlopusta".

Kasetilta alkoi Paul Ankan Dianan sävelellä kulkeva biisi, jonka venyttelevässä kertosäkeessä ("Oh, please stay by me, Diana") laulettiin että "Manninen, Pekka Manninen, jotain kuolee..."

Tällä ei kai viitattu kehenkään ihmiseen vaan siihen maailmanloppuun... Pekkaan viitattiin laulussa jonkinlaisena noitatohtorina, jolla on asiasta enemmän tietoa.

AapoK

 • Jäsen
 • Viestejä: 593
Vs: Sarjakuvaharrastajien sarjakuvaunet
« Vastaus #114 : 20.12.2008 klo 12:54:01 »
Viime yönä pelasin Ken Parker-peliä. Herätessä olo oli niin pettynyt että tyyny lenti, oli se melkoisen autenttisen tuntuinen (mm. pitkä dialogi sheriffin kanssa monivalintoineen ja kohtaus jossa ammuttiin tykillä intiaaneja)

Emiliia

 • Jäsen
 • Viestejä: 161
Vs: Sarjakuvaharrastajien sarjakuvaunet
« Vastaus #115 : 20.03.2009 klo 16:32:07 »
Näin unta sarjakuvablogista, joka sijoittui vuoteen 1953 ja jonnekin Texasiin, Arizonaan tms. Piirtäjä oli päättänyt alkaa piirtää oikeaa päiväkirjaansa noilta vuosilta nyt uudestaan sarjakuvaksi, tavoitteenaan löytää uudelleen ihana Suomi-neito, joka tuolloin oli ollut vaihto-oppilaana Amerikassa... Tunnelma oli jotenkin unenomainen, meininki tosi kliseinen, vähän kun Nuoresta kapinallisesta. Ajeltiin avoautolla, typyillä oli huivit ja aurinkolasit, aurinko paahtoi autiomaata, välillä pysähdeltiin bensa-asemalle kokikselle. Tummatukkainen kaveri vonkasi ihanaa Armia (tms) treffeille, Armi vaan nauroi. Blogia säesti möreä kertojaääni (piirtäjä eli tumma kaveri vanhana) joka vähän väliä jotenkin ironisesti kommentoi viatonta nuoruuttaan.

Mutta hassuinta oli että kuvat oli piirretty ihan selkeesti Grezenin tyylillä!

Matti Karjalainen

 • Jäsen
 • Viestejä: 1 982
 • Friendly Neighborhood Librarian
Vs: Sarjakuvaharrastajien sarjakuvaunet
« Vastaus #116 : 15.06.2009 klo 12:00:38 »
Näin hyvin realistisen tuntuista unta, jossa taannoinen Kvaakiin kirjoittamani sarjakuva-arvostelu lytättiin foorumilla ihan täydellisesti. Lisäksi siitä paisui laajempikin skandaali, minun kai epäiltiin ottaneen korruptiorahaa vastaan ja ties mitä muuta. :P
"Onneksi kirjastonhoitajat ovat tunnollisia kaikissa tunnetuissa todellisuuksissa" (P.A. Manninen: Kapteeni Kuolio - Tampereen sankari)

PurPur

 • Vieras
Vs: Sarjakuvaharrastajien sarjakuvaunet
« Vastaus #117 : 15.06.2009 klo 19:04:44 »

Jokin aika sitten näin unta, että Tampereesta vähän etelään oli Carl Barksin piirtämä vuori. Eli tavanomainen maisema loppui jostain kohtaa, ja siitä eteenpäin ruoho, kivet, värit, kaikki olivat kuin ankkamestarin piirrosjälkeä. Liekö ollut se Peikonhammas?

Doctor Phantomizer

 • Kesyttämätön outolintu
 • Jäsen
 • Viestejä: 6 542
 • Bite from the dust til the dawn
Vs: Sarjakuvaharrastajien sarjakuvaunet
« Vastaus #118 : 16.06.2009 klo 14:09:54 »
Jokin aika sitten näin unta, että Tampereesta vähän etelään oli Carl Barksin piirtämä vuori.

Tuohan on oivaa parodiaa joskus överiksikin menevälle Barksin taiteen ihanoinnille!
"Ollie, the only people who have to worry about Big Brother are the people who are doing something wrong."-Green Lantern, Hal Jordan.

Curtvile

 • Ylläpitäjä
 • ****
 • Viestejä: 15 895
Vs: Sarjakuvaharrastajien sarjakuvaunet
« Vastaus #119 : 08.08.2009 klo 18:22:40 »
näen usein sarjakuva-aiheisiä unia, yleensä Alfa tms muu antikvariaatti on muuttanut laajentunut jne.

Mutta nyt viimeksi olin matkalla turusta bussilla saloon, mutta talvella jääramppi hyydytti vossikan joten kelkkailin Paimioon. ylävistalle oli pistetty parikin uutta divaria pystyyn.
toisessa oli runsas sarjakuvavalikoima, kotimaisia ja BDtä, niin ranskaksi kuin saksakin("kaikki saksankieliset on 50c/kpl, ne ei myy muuten") ja myös jenkkilehtiä.

iso ongelma on että voinkohan käyttää Batman Blood & coal albumin juonen, vain muuttamalla päähenkilön?
vaikka tämä harmaasävyinen, lisävärinä vain tummasininen kertoi 30-luvun kaivoskaupungin ahdingosta.
työläiset lakkoilivat ja vaativat oikeuksiaan, liitoja jne. mutta iso raha oli palkannut kovaotteiset "rikkurinmurtajat" musertamaan nämä.
batman ei ollut elementissään yhtään mutta tarina toimi.
Alitajunta on selkeästi reilukerhon jäsen...