Nyt on Spartacuksen poika luettu. Kuten joku täällä aiemmin totesikin, ei juoni ehkä ollut ihan sarjan terävintä kärkeä; selkeä huippukohta jäi puuttumaan
Juuri sain oikoluettua maaliskuussa ilmestyvän Karthagon aaveen suomennoksen. Pitää sivumennen taas kehua Kirsi Kinnusta. Kyseinen albumi edustaa paluuta hieman perinteisempään seikkailuun ja selvä huippukohtakin löytyy. Paino sanalla hieman sillä Alix ei taaskaan hallitse tapahtumia.
Miinuksena mainittakoon, että aikaisempiin Karthago-seikkailuihin viitataan. Niiden lukeminen ei tosin mielestäni ole välttämätöntä tarinan seuraamisen kannalta.
ja tarina loppui jättäen monta asiaa avoimeksi (ellei Spartaculus ole myöhemmissä stooreissa tehnyt paluuta).
Lopun jättäminen avoimeksi on ollut selvästi tarkoituksellista.
Monien muiden täällä kommentoineiden tapaan itseänikin hätkähdytti tarinan pederastiprefekti, lieneekö kirvoittanut keskustelua alkuteoksen julkaisuaikana?
Yllättäen isoimman haloon nosti vasemmisto, koska Martin oli "tahrannut heidän sankarinsa Spartacuksen muistoa". Mutta Martin otettiin tämän tarinan jälkeen selvästi Tintinin toimituksen erityistarkkailuun. Sen verran kekseliäästi on alastomuutta jatkossa peitelty.
Raskas tekstipainotteinen kerronta ei ole kepeää luettavaa. Mukaanhyppäämistä sarjan 12 osassa vaikeutti, ettei ketään koskaan esitellä.
Totta. Mutta ekojen osien paljon tekstipainotteisempi kerronta olisi sekin vaikeuttanut mukaanhyppäämistä.
Epäselväksi jäi mm. kuka on Alix, mistä hän tulee ja mitkä ovat motiivinsa ja ilmeisen omaisuutensa perusta?
Jep, aukkoja on. Mutta yllättävän monet, ei sarjakuvaa harrastavat, ovat kertoneet muistavansa Alixin lapsuudestaan/nuoruudestaan. Alix on saanut tasaisesti fanipostia. Huono perustelu, myönnän.
Tarinassakin oli puutteensa, kertaamallakaan emme keksineet miksi äiti kaatoi viinin?
Koska hän oli laittanut siihen myrkkyä Galvaa varten, joka ei kuulunut hänen suunnitelmiinsa (katso ed. sivu). Nyt oli vaarana, että Fulgor tai joku muu maistaisi pikarista.
Mistä petturi tiesi odottaa juuri siellä pylvään takana kun reitti sinne oli ilmeisestikin sattumalta valittu eikä toinen petturi siihen vaikuttanut.
Maia ja Fulgor olivat ennalta sopineet reitin katakombeihin. "Sattumalta" kohdattu Fulgor toimi oppaana.
Tällä otannalla ei voi ratkimahtavaa menestystä sarjalle ennustaa.
Kustantamisessa on riskinsä, etenkin sarjakuvan kustantamisessa. Omia lemppareita ei missään nimessä pidä kenenkään ryhtyä kustantamaan.