Kirjoittaja Aihe: Marvel NOW  (Luettu 82149 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

X-men

  • Jäsen
  • Viestejä: 15 088
  • Comics costs too much, damned!!!
Vs: Marvel NOW
« Vastaus #135 : 17.01.2013 klo 20:11:35 »
Asiaan liittymättömänä sivukommenttina minua nyppii, että joka lehdessä kohkataan Ihmenelosten loikkaamista vieraisiin maailmoihin, vaikka vanhastaan nämä pomppivat toisissa ulottuvuuksissa milloin mistäkin syystä.

Jep, aika usein kun Hämis tai joku muu etsi Nelkkuja niin he olivat avaruudessa tai jossain muualla kuin maan päällä.

Itselleni tuo Future Foundation ei ole oikein iskenyt mutta tulee luettua sitä kunnes selviää mitä Nelkuille tapahtui.
There Are Too Many Comics Which Don't Get Published Here.

koivisto

  • Jäsen
  • Viestejä: 136
Vs: Marvel NOW
« Vastaus #136 : 19.01.2013 klo 11:30:34 »
Ihmenelosista (Fantastic Four) jo sanasen lausuin, eli oletan että kyseessä on nyt hämäävästi nimetty lehdykäinen FF eli Future Foundation.

Joo, wanha parta meni jujuun.
Vaikka muutaman numeron Hickmanin FF:ää luinkin. Hickman onnistui ko. sarjassa ainakin mun papereissa paremmin kuin Fantsu Fourissa. Huumorin kukka sopii Hickmanin kätöseen.
Tämän Allred-painotteisen FF:n jätin tyystin väliin.
Mutta muuten Marvel jyrää.

Jarkko Sikiö

  • Valvoja
  • ***
  • Viestejä: 8 110
Vs: Marvel NOW
« Vastaus #137 : 02.02.2013 klo 22:58:45 »
Uncanny Avengers hiipui sitten kalkkiviivalle, kolmas oli jo sitä tasoa että putosi minun lukulistaltani.

Harmi kyllä, hienosti alkanut Avengers lässähti täysin kolmanteen numeroonsa ja neljäs oli jotain kummaa soopaa, joten kirvestä sillekin. Hienoa, ettei näiden kanssa tarvitse jäädä miettimään ovatko tarinat seuraamisen arvoista.

Savage Wolverine on sama vanha Wolverine, vaikka Frank Cho olisikin puikoissa.

Curtvile

  • Ylläpitäjä
  • ****
  • Viestejä: 16 014
Vs: Marvel NOW
« Vastaus #138 : 12.02.2013 klo 14:36:41 »
Kun ei ole Curtvile kommentoimassa, niin täytyy paikata katsastamalla ensifiilikset aloituksesta. Sivuutin kylmästi Kapteeni Amerikat, Thorit, Cablet sun muut mitkä normaalistikin jättävät kylmäksi ja varaan oikeuden olla eri mieltä itseni kanssa myöhemmin.

No minä olen kuin tauti: tulen takaisin vaikkei kukaan pyydäkään.

Ja kaikki ovat varmasti ylen hämmästyneitä että omat arviot kulkevat Jiksin kanssa ristiin.Hämmentävää kyllä Waid-Yu Hulkkaus kolisee molempiin.
Mutta eritoten:
Tänään katsastin Ihmenelosten ja Kapteeni Amerikan ensinumerot.
...
Kapteeni Amerikan aloitus onkin sitten Monty Pythonia mukaillen jotain täysin muuta.

Jos hahmosta jollain saisi vielä vastenmielisemmän, niin vastustajiksi voitaisiin kirjoittaa luonnonsuojelijaterroristeja, kuten tässä nyt tehtiin. Kun Kapu Avengers-lehdessä johtaa joukot ulkoavaruuden ympäristöterroristeja vastaan, niin johan korvista vain tursuaa tätä arvomaailmaa. Kenties Kapu vetää jatkossa teini-ikäisiä kettutyttöjä ihan rehellisesti turpaan, niin tulevat ne arvot kunnolla esille.

Loistoidea sekin, että kaikista hahmoista juuri Kapteeni sijoitetaan toiseen ulottuvuuteen mäiskimään mitä lie ötömölöjä. Tarinasta saa käsityksen seuraavan kohtauksen kautta: Kapu sidotaan kiinni, Kapu riuhtaisee kahleensa irti ja lukija vakuutetaan tästä käänteestä siten, että vihulainen huutaa vieressä, ettei tämä ole mahdollista.

Kyllä näitä vielä 80-luvulla luettiin, mutta nyt täytyy jo kirjoittajien puristaa enemmän irti.

JR JR ja Klaus Janson ovat ikivedossa, mutta ei kuvitus tätä jätöstä pelasta.

Kapteenissa on Wanhan Pulpin sense of wonderia ja kirbymäistä fiilistä vaikka vieraidenkin viedä koteihinsa.
Tuo Jiksin avautuminen oli kerrassaan oiva sisälukunäyte. Toivon että pääsisit vetämään juniorin orastavaa riparia.
Osaan jo odottaa:
Minä "Mitäs tänään opitte?"
Poika "Jeesuksen sanoin:' luoti päähän jos ovat erimieltä ja puukolla kitusiin jokaista joka kätensä edes moroksi kohottaa' ensikerraksi opetellaan seitsemäs käsky 'Tee huorin'."
Minä " en kyllä  ole kuunaan kirkkoon kuulunut mutta mikäs painos raamatusta teillä oikein oli?"

Makuja on monia.

Näistä teologista tuntemuksista pääsee aasinsiltaa pitkin Jason Aaronin ja Esad Ribicin THOR god of thunderiin.
Sarjakuva on joka suhteessa eeppinen eikä pidättele. Aikatasot hanskassa ja hahmon potentiaalia käytetään ehkä parhaiten sitten JMSn ja Simonsonin.

Mutanttipuolella All new X-men saa melkein kiinnostumaan äksämiähistä vaikka onkin ennen muuta piirroksen juhlaa, kokonaisuus ei vaan sytytä minua, joku muu varmaan on enemmän innoissaan.

Thunderbolts on rujonkarun korkeaveisuu ja hyvin samankaltaisten antisankari-murhakoneiden pistäminen ns saman katon alle oli riskiveto.
Näistä löytyy silti nyansseja (Tiedän, tiedän. Nyanssin kaltaisen sivistyssanan käyttö kovapintaisessa supersankarisarjakuvan yhteydessä on monesta kuin sinolin juominen metsässä pikkurilli pystyssä)
Hahmoihin on saatu silti sävyeroja hurmeenmustassa. Maailmankuva on kieron vinksallaan.
Itse pidän.
Kaipaisi tosin lisää tilaa hengittää.

Hovihankkija oli pistänyt nippuun mukaan Morbius the Living vampiren ykkösnumeron. Pelitti oikein nätisti.
Twilightista tai übergoottiromantiikasta ja seksiä tihkuvista vampyyreista pitävät kyllä pettyvät tähän. Michael Morbius kun ei ole sankari, ei konna, ei oikea vampyyri eikä superroisto.
Pahoin pelkään että juoni päätyy sankaruuden löytämiseen itsestään muta alku oli virkistävän arkista laitapuolen perspektiiviä.
Pitkää ikää ja markkinarakoa tälle ei voi odottaa, liian korkeat tuotantoarvot artsummalle väelle ja viikoittaista kirkasvärisen spandexin annoistaan etsivälle tuskin maistuu.

oma suosituslista:Kapteeni, Ukkosenjumala ja Vihreä jätti ovat kovin keihäänkärki joiden takana täpärästi sotillaallishenkiset sosiopaatit Thunderboltsissa

Defendersia odottelen ja se että Marvel tajuaa että ihan oikeasti naistiimiä ( Marvel Nown X-men on myös kokonaan XXkromosomin voimaa)lukevat miespuolisetkin on minusta positiivinen kehityssuunta. Turhan hitaasti mutta positiivinen kehityssuunta silti

Lönkka

  • Jäsen
  • Viestejä: 4 186
  • Life goes on (except for those who die)
Vs: Marvel NOW
« Vastaus #139 : 12.02.2013 klo 22:34:55 »
Defendersia odottelen ja se että Marvel tajuaa että ihan oikeasti naistiimiä ( Marvel Nown X-men on myös kokonaan XXkromosomin voimaa)lukevat miespuolisetkin on minusta positiivinen kehityssuunta. Turhan hitaasti mutta positiivinen kehityssuunta silti
Ei Defendersin ollut eka numero kovin ihmeellinen vaikkei kovin huonokaan.
En ajatellut ostaa enempiä numeroita.

Eikös Marvelilta ollut jokusen kuukauden kuluttua alkamassa joku uusi X-lehti jossa ei ole kuin noita X-vosuja?

Curtvile

  • Ylläpitäjä
  • ****
  • Viestejä: 16 014
Vs: Marvel NOW
« Vastaus #140 : 13.02.2013 klo 09:14:29 »
Eikös Marvelilta ollut jokusen kuukauden kuluttua alkamassa joku uusi X-lehti jossa ei ole kuin noita X-vosuja?

jeps, huhtikuussa X-men ja tekstistä vastaa Brian Wood joka eduksi laskettakoon.

Jarkko Sikiö

  • Valvoja
  • ***
  • Viestejä: 8 110
Vs: Marvel NOW
« Vastaus #141 : 17.02.2013 klo 01:14:35 »
Tilannekatsaus:

All New X-Men on kiinnostava perusasetelmiensa ansiosta vielä seitsemännessäkin numerossa. Tämä on X-julkaisuista selkeä ykkönen.

New Avengers on kolmannessakin numerossa ihan luettavaa korviketta, kun Avengers lässähti hienon alkusoiton jälkeen. Onhan tämä Marvel-älykköjen sisäpiiri mielestäni vemputettu loppuun jo edellisen skrulli-invaasion aikana, eikä puhtoisten sankareiden esittäminen salaliittolaisina ole mitään neron työtä alkujaankaan, mutta maailmanloppu on silti aina maailmanloppu.

Secret Avengers ei ole minun juttuni. Haukansilmä ja Musta Leski ja prööööö-öööp. Salaiset operaatiot ja supersankarit nyt eivät yleensä ole paras yhdistelmä, eivätkä ne ole sitä nytkään.

Uncanny X-Men on Bachalon ansiosta pinnalla, mutta Bendis kauhoo vettä veneeseen lähes samaa tahtia kuin Bachalo sitä äyskäröi kuvituksellaan. Katsotaan, mitä tuleman pitää.

Doctor Phantomizer

  • Kesyttämätön outolintu
  • Jäsen
  • Viestejä: 6 253
  • Bite from the dust til the dawn
Vs: Marvel NOW
« Vastaus #142 : 17.02.2013 klo 04:18:02 »
Itsekin koen nuo salaiset operaatiot sun muut jutut vähän liian tylsäksi. Eikä Secret Avengers vie juttua mihinkään uuteen suuntaan. Eikä minua kiinnostaisi vaikka veisikin. En silti lukisi jatkoa.

Huomatkaa, että en ole tätä ennen oikeastaan kommentoinut suorasti omilla sanoilla julkaisuja. Ainakaan paljon. No, kunhan kaikki julkaisut on tullut ja luettu...buahahahahaa! Kyllä saavat kyytiä. Mutta monia teistä saattaa hieman yllättää mitkä julkaisut ovat jääneet minun seurattavakseni. Ne hieman eriävät mielipiteistäni. Tämä kaikki blogissani ihan lähiaikoina.
"Ollie, the only people who have to worry about Big Brother are the people who are doing something wrong."-Green Lantern, Hal Jordan.

Jarkko Sikiö

  • Valvoja
  • ***
  • Viestejä: 8 110
Vs: Marvel NOW
« Vastaus #143 : 24.02.2013 klo 04:50:21 »
Savage Wolverine on sama vanha Wolverine, vaikka Frank Cho olisikin puikoissa.

Sääli kyllä, Cho ei saa kuvittaa rehellistä pehmopornoa, vaikka kuinka yrittäisi vääntää Shannan pyllistelemään joka käänteessä.

Hyvät pyllistelyt on sitten vesitetty kömpelöllä toiminnalla ja ihmeellisellä haahuilulla, jonka tarkoitus varmaan paljastuu muutaman numeron kuluttua.

Koska tämän on kirjoittanut sama Frank Cho, joka tarinan on kuvittanutkin, lienee kyseessä jakautunut persoonallisuus, eihän kai sitä nyt kukaan omaa työtään syyttä vesitä.

Curtvile

  • Ylläpitäjä
  • ****
  • Viestejä: 16 014
Vs: Marvel NOW
« Vastaus #144 : 01.03.2013 klo 00:28:29 »
Ei Defendersin ollut eka numero kovin ihmeellinen vaikkei kovin huonokaan.
En ajatellut ostaa enempiä numeroita.


tavallaan ymmärrän näkökohdan ja luettuani tämän ymmärrän internetin virtuaalisyöverien kommenttitulvia "tyttöjen keskistä pusutusta heteropoikien kiehnäämiseksi " ja sen vastaparia "ei kun oikeeta tyttöihastusta jee!"
kaikissa on osaltaan totuuden siemen.

Itsellä kun niin fiktiossa kun todellisuudessakin tuntee vetoa vahvoihin naisiin niin osui ja upposi.
Misty Knight on ollut niin kauan aliarvostettu ja -käytetty hahmo(niin, olen myös blaxploitaation suurkuluttajia, entä sitten?) ja Valkyyria on kaikin tavoin ihastuttava etten pysty vastustamaan kokonaisuutta.
Ja minä annan aina plussapisteitä kun tarinassa kuolleet viikingit alkaa riehua.
Eniten tulee sellaisia viboja että Fearless Defenders on modernin feministinen (siis ei mitään Lenita Airisto-osastoa, vaan ihan älykästä) seikkailullisen kevyellä otteella varioitu Planetary.

Defendersin epäryhmämäisyys ja kaoottinen orgaanisuus -löytyy, naisvoimaa ilman miesvihaa-löytyy, paranormaalia kummallisuutta-löytyy.

Ehkä osin noista syistä en uskalla luvata tällä isoa joukkoja faneja enkä pitkää ikää, mutta jos eivät pudota palloa niin onpa ainakin yksi lyhyt ja karvainen lukija Turussa tälläkin.

Lönkka

  • Jäsen
  • Viestejä: 4 186
  • Life goes on (except for those who die)
Vs: Marvel NOW
« Vastaus #145 : 03.03.2013 klo 17:50:51 »
All New X-Men Idea alkuperäisen Ryhmä-X:n tuomisesta 60-luvulta nykyaikaan tuntuu täysin aivottomalta. Tosiaalta viimesitään sen takia pitäisi lukijoiden huomata kuinka pihalla ja sekaisin koko Marvelin universumi on nykyään (ja ollut jo piiitkään). Bendisin ei ole huono kässääjä mutta eipä näistä palkioista kovin kummoist rakennelmaa kyhätä. Immonen on loistava kuvittaja mutta valitettavasti Grawbadger ei ole hänelle paras mahdollinen tussaaja. Hengästyttävä julkaisutahti (7 numeroa 4 kuukaudessa) lienee suunnattu ainoataan lypsämään yleisöltä rahat pois mahdollisimman nopsasti niin kauan kuin he kuivttelevat tämän olevan jotenkin "kuuma" nimike. Ei huono, mutta vuosikymmenten jatkumon ja etenkin heikkojen viime vuosi(kymment)en heikomman tason painolastin vuoksi ei vaan jaksa innostaa tai toimia.

Avengersissa Hickmanin käsikirjoituksen yltiökosmisuus ei vaan jaksa iskeä minulle; edes tutuista hahmoista ei välitä tuon taivaallista.

Captain America ei valitettavasti myöskään pelitä. 70-lukulainen happotrippi rinnakkaisulottuvuudessa ei jaksa innosaa pätkänkään vertaa olkoonkin että omalla lailla astellaan Kirbyn jalanjäljissä. Toisaalta eipä Kuninkaan 70-luvun Kapua voi pitään millään tasolla kovinkaan korkealla hänen tuotostensa joukossa. JRJRn kuvituksen hieno rosoisuus on vuosien varrella kadonnut jonnekin ja hahmojen kasvot sekä vesipäiset lapset aiheuttavat lähinnä ärtymystä.

Fantastic Four & FF Reed Richardsin elimistö on rikki ja tätä lähdetään sitten tutkimaan tuntemattomiin ulottuvuuksiin. Paluun pitäisi tapahtua hetkiä lähtemisen jälkeen mutta silti hankitaan korvaava kööri (FF) korvaamaan puuttuvia heeroksia. Ongelmana on se että kaikki on tässäkin sarjassa nähty jo moneen kertaan aiemmin ja sen parhaille tarinoille ominaista ihmeen tuntua ei vaan saavuteta. Ongelmaa ei helpota se että päähenkilöiden isäksi sarjoissa pyörii mukana iso kööri sivuhenkilöitä joista etenkin ipanat saavat aikaa eläintarhatunnelma eli ovat siis vaan mukana pällisteltävinä friikkeinä. Propsit siitä että molempien lehtien kässäyksestä vastaa sama henkilö eli Matt Fraction.

Indestructible Hulk vaikutti ihan ekan numeron perusteella kohtalaisen lystikkäälle idealle; Banner/Hulk palkataan SHIELDiin, mutta enpä jaksanut tätäkään sitten seurata. Isoinpana syynä ehkäpä Leinil Yun pataruma piirosjälki.

Iron Man on ollut ihan OK luettavaa. Gillenin kässärit eivät ole lleet maata järisyttäviä suuntaan taikka toiseen. Guru eFXn väreillä ryyditetty Landin kuvitus toimii sangen kivasti; kenties väritys vähentää jäykkyyttä? Silti sanoisin pitäneeni hiema enempi edellisestä sarjasta eli Invincible Iron Manista.

Novaa lähdin ostamaan Ed McGuinnesin kuvituksen takia ja yllätyin positiiviesti tarinastakin; tosin en odottanut siltä mitään. Kosmisen säätämisen sijaan tarina keskittyi lähinnä takahikiällä asuvan teinin onglemiin ja nuo galaktiset seikkailut olivat kännisen isän tarinoita. Toistaiseksi ainoan numeron vikalla sivulla tosin tilanne tosin muuttuu Rocket Raccoonin ja Gamoran tultua moikkaamaan sairaalaan joutunutta päähenkilöä.

Savage Wolverine ei ole sen kummosempi kuin hiekkalaatiko Frank Cholle piirtää dinosauruksia ja vähäpukeista Shannaa.

Thor: God of Thunder toimii sangen hyvin vaikka kolmelle eri aikatasolle (kesikiaika, nykyisyys ja kaukainen tulevaisuus) jaettu tarinankerronta hieman sekoittaakin punaista lankaa. Jumaltentappaja tarinana ei valitettavasti ole kovin mielenkiintoinen vaikka toki eeppinen onkin. Homman pelastaa ja nostaa Marvelin kärkikastiin Esad Ribicin taide.

Thunderboltsia lähdin seuraamaan Steve Dillonin taiteen vuoksi, mutta sekä tarina että kuvitus tuntuvat tavallistakin pökkelömmiltä.

Uncanny Avengersin isoin ongelma on mielekiinnottomat konnat. Punakallo toki toimii mutta muut eivät edes ole kolmosdivarista. Cassaday ei myöskään ole parhaimmillaan vaan tekee hieman tavallista pökkelömpää jälkeä.

Uncanny X-Menillä on sama ongelma kuin All New X-Menillä eli historian painolasti. Yhden numeron jälkeen on tosin vaikea vielä sanoa kuinka hyvin sarja toimii. Bachalon piirroksen takia lähdin tätä seuraamaan vaikka jälki on muuttunut viime vuosina sekavammaksi.

Young Avengers ei varsinaisesti vakuuttanut ekan numeron jälkeen, mutta en taida olla ihan kohderyhmää...


Tony Mooren Deadpool vaikuttaa sangen toimivalta jos on kiinnostunut hahmosta. Fearless Defenders ei toiminut minulle vaikka naistiimistä voisi moista kuvitellakin.


Parhaiten noista minulle siis toimivat Iron Man ja Thor. Nova vaikutti myös ekan numeron perusteella sangen toimivalta, mutta pelkään että tulevien numeroiden myötä homma ei enää tule iskemään. Varsinaisia suosikkejani Marvelilla ovat kuitenkin Furymax, Powers sekä Daredevil, joista etenkin kaksi ensimmäistä pesevät vasurilla kaiken muun mitä firma julkaisee.

Jarkko Sikiö

  • Valvoja
  • ***
  • Viestejä: 8 110
Vs: Marvel NOW
« Vastaus #146 : 31.03.2013 klo 17:42:49 »
Vaihtoehtohenkinen Age of Ultron -crossover sekoittaa pakkaa juuri kun koko universumi on vastikään laitettu uusiksi.

Hyvältähän tämä näyttää, ja nimenomaan Bryan Hitch & Paul Neary -yhdistelmällä näyttää, vaikka Bendis ei mitenkään huonosti tätä ole keittänyt kokoon.

Hieman tämä vetää Ihmenelosten osuuden korniksi, kun nämä palaavat viidennessä numerossaan takaisin. Kaiken sen kohkauksen jälkeen lähtöä tehtiin ensimmäinen numero, matkalla oltiin kaikkiaan kokonaiset kolme numeroa ja viidennessä palattiin kotiin.

Muut sankarit ovat tämän aikaa kökkineet haavojaan nuolemassa ja kaikki toiveikkaana odottavat, että Kapteeni Amerikka saa nurkassa suunnitelmansa valmiiksi. Tai edes jonkin idean, minkä mukaisesti edetä.

Tämä olisi aivan pätevä minisarja erillisenä vaihtoehtoseikkailuna, joten toistaiseksi crossover-kytkös vetää kokonaisuutta väärään suuntaan.
« Viimeksi muokattu: 31.03.2013 klo 17:44:38 kirjoittanut Jiksi »

X-men

  • Jäsen
  • Viestejä: 15 088
  • Comics costs too much, damned!!!
Vs: Marvel NOW
« Vastaus #147 : 31.03.2013 klo 20:13:38 »
Rautamies tulee ainakin olemaan kiireinen kun huhkii Galaxin Vahdeissa ja sun muissa.
There Are Too Many Comics Which Don't Get Published Here.

hatinufer

  • Jäsen
  • Viestejä: 325
Vs: Marvel NOW
« Vastaus #148 : 02.04.2013 klo 09:35:19 »
Lopultakin lehtiä täällä Kaukana, Kaukana.
Osui ja upposi: uusi Thor, jota kyllä kannattelee, sitäkin, enemmän taide kuin tarina. Mutta kun Aaronin tarinointi aiemmin Hulkissa oli metsässä, tämä oli hyppy takaisin tolkkuun ja jäntevyyteen. Lisäpisteet siitä, että pyöritään pääosin jossain muualla kuin nykyhetken Pallolla.
Ohi meni: Hulk. Kannet hienoja, mutta sisältö haki liikaa tukea Iron Manista. Waid on kyllä hidas lämpenemään, mutta minä hyppäsin 4 numeron jälkeen kyydistä.
Ohi meni myös viritelmät naispuolisille räyhääjille eli She_hulkille ja Sifille.
Bendisin All New X-Men osui, kuten olettaa saattoikin. Bendis kuljettaa tarinaa kuin joki vettä. Huippua!

X-men

  • Jäsen
  • Viestejä: 15 088
  • Comics costs too much, damned!!!
Vs: Marvel NOW
« Vastaus #149 : 07.04.2013 klo 20:29:32 »
Onkohan FF #6 peruttu kun se ei Marvelin omalla julkaisulistalla ollut aiemmin viikolla (ja nyt ei näy mitään)?
There Are Too Many Comics Which Don't Get Published Here.