Tämmönen paketti saapui jenkki-Amazonista paikalliseen postiin vähän aikaa sitten. Oli pakko ottaa kuva, sen verran odotettu lähetys kun oli kyseessä:

Huh, mitä laatutavaraa! Yksikään näistä ei ollut turhaan ylistetty, ja liitynpä nyt itsekin samaan kuoroon.
Craig Thompson: Blankets (Top Shelf, 2004)
Viisi pistettä viidestä saa tämä tiiliskivi. Kaiken suitsutuksen ansainnut, menee omalla top-listallani kärkikymmenikköön ja vähän ylemmäksikin. Todella kauniisti piirretty ja viimeisen päälle mietitty tarina uskonnollisesta lapsuudesta ja hellyyttävästä ensirakkaudesta. Kaikki toimi: tarina, piirrostyö, ruutujako, juonen kuljetus. Ainoastaan uskonnollisen fanatismin sävyttämästä lapsuudesta olisin mielelläni lukenut enemmänkin.
Debbie Drechsler: The Summer of Love (Drawn & Quarterly, 2003)
Ahdistavalla ja koskettavalla Daddy's Girl -albumilla suosikkipiirtäjieni joukkoon noussut Drechsler ei petä tälläkään kertaa. Juuri tällä tavalla minäkin haluaisin osata piirtää, samalla sekä hysteerisen pikkutarkasti että yllättävän pelkistetysti. Tarinakin iskee hyvin, lieköhän muuten kyseessä sama Lily kuin Daddy's Girlissäkin...? Kummallisesta värityksestä rapsahtaa kyllä muutama sakkopiste, väreinä käytetyt vihreä ja ruskea nimittäin ovat paikoin aika tukkoisia. Mustavalkoinen olisi toiminut paljon paremmin. Loistoteos silti!
McSweeney's Quarterly Concern 13 (McSweeney's, 2004)
Chris Waren toimittama ja häkellyttävän upeisiin kuoriin kääräisty kokoelma USAn tämän hetken huipputekijöiltä oli hieman kaksijakoinen kokemus. Toisaalta joukossa oli ihan mielettömän hyviä juttuja (mm. Richard Sala, Kim Deitch, Jeffrey Brown, Seth ja herra Ware itse), mutta toisaalta myös paljon sellaista josta en juurikaan perustanut (mm. Julie Doucetista en ole koskaan oppinut pitämään piirun vertaa, tiedä sitten miksi). Myös kokoelman liitetyt artikkelit olisi voinut jättää vähemmälle ja täyttää senkin tilan sarjakuvilla. Mielenkiintoinen läpileikkaus tämä albumi siltikin, suosittelen lämpimästi.