Aika hämmentävältä kuulostaa, ellei Pixar ole astumassa viimein uusille urille noista perheleffoista. En ole itse asiassa Carter juttuja edes lukenut, mutta mielikuvani on väkivaltaiset ja alastomia vartaloita sisältävät tarinat. Olenko väärässä tai oikeassa?
Taisi olla aika raju valkoisen rodun ylivallan puolestapuhuja jopa moniin aikalaisiinsa verrattuna.
Luehan muuten ERB:n Intiaanipäällikkö-kirjat (jos niitä mistään enää käsiisi saat), käsityksesi voi kääntyä toiseksi.
Yli kymmeneen keraan Mars-kirjani lukeneena mielipidettäni on pidettävä ainoana oikeana!
Jos joku pystyy realisoimaan Marsin ihmeet, niin Pixar. Uskon projektiin puhtain sydämin.Ei tuo ole mikään suositus. Tänä päivänä isolla rahalla ja kunnon tekniikalla saadaan realisoitua mitä tahansa pinnallisesti ja sehän on Pixarin homma. Ongelma on siinä mitä saadaan sisällöllisesti. Jos tämän elokuvan tekisi vaikka Peter Jackson, Robert Rodriguez tai Zack Snyder oikeilla näyttelijöillä ja R-ikärajalla, niin projektissa olisi jotakin mieltä. Kun puikoissa on kaupallisia lastenelokuvia tekevä Pixar, niin tuloksena on Disneyn Tarzania.
Mutta jos haluat nähdä sellaista puhtain sydämin, niin mikäs siinä.
Tämä John Carter projekti olisi hyvä aihe, mutta on tosiaan vaikea uskoa, että mikään animaatiostudio maailmassa alkaisi tehdä pitkää animaatiota, jossa vilahtelee tissejä ja päitä irtoilee. Ehkä 70-luvun alussa vielä olisi onnistunut.
No, pitää katsoa tuleeko tuosta mitään ja olisiko tuo jopa avaus vähän erityylisille Pixar-animaatioille. Näin voi ainakin toivoa.
Juurihan tuli/on tulossa uusi Heavy Metal-leffa. Lisäksi voidaan aina perustaa uusi studio tekemään tekelettä joka ei sovi imagoon.
enemmin sitä vanhaa ja eltaantunutta, kiitos.
Andrew Staton on nytten siis ohjaaja käsikirjoitaja mutta herran kommentit...
esimerkiksi tässä Scifi-wiren jutussa (http://www.scifi.com/scifiwire/index.php?id=60551) minulta nousee karvat pystyyn(niitä piisaa eikä hyvällä tavalla) varsinkin kohdassa
"Everything that's been out there has been an attempt to kind of capture this Deco-esque [Frank] Frazetta vision of John Carter, which I think feels old and stale,"
enemmin sitä vanhaa ja eltaantunutta, kiitos.
Sapetusta voi hillitä katselemalla Frank "T&A" Chon tekemiä ERB Mars kuvituksia. Niissä on alkuperäisteosten henki säilytetty sangen hyvin.
Löytyykö Frank Chon kuvitusta netistä?
Löytyykö Frank Chon kuvitusta netistä?Frank Cho'n luonnoskirjasta (http://www.libertymeadows.com/gallery/ART2/index.html)
Tars Tarkas - Willem Dafoe.Michael Clarke Duncan voisi olla loistava Tars Tarkas. 196 cm ja 142 kg. Näppärä paketti, josta ei kaiken lisäksi löydy ihraa eikä muutakaan ylimääräistä löysyyttä. Ainakin suunta olisi Tars Tarkasta ajatellen oikea.
(julkaistu aikana jolloin jenkkilässä ei suunnilleen edes tunnettu käsitettä sarjakuva-ALBUMI).
Tämä pisti miettimään, milloinkahan mahtoi ensimmäinen trade paperback tulla?
Olisikohan ollut Elfquest? Tosin ne olivat aika isokokoisia. Täytyypä googlailla, koska ne ilmestyivät.Oisko WaRP graphicsin eka kokooma tullut vasta elokuussa 1988?
Jotenkin ajattelin Timon viestistä, että aiheena oli siis semmoinen trade paperback, johon on koottu pehmeäkantiseksi kirjaksi jotain ensin lehtenä ilmestynyttä jatkosarjakuvaa (ei vuosikerraksi tai sekalaiseksi antologiaksi).
http://en.wikipedia.org/wiki/Paperback
Mutta mitä jos välillä vaika keskusteltaisiin sisällissodasta punaiselle planeetalle sinkoutuneesta miehestäkin ja jopatekeillä olevasta tuosta elokuvasta?Ei vaan sangen sopiavaa; jutut tapaa välillä vaan harhautua.
Olisiko villi ja yllättävä veto?
Jotenkin ajattelin Timon viestistä, että aiheena oli siis semmoinen trade paperback, johon on koottu pehmeäkantiseksi kirjaksi jotain ensin lehtenä ilmestynyttä jatkosarjakuvaa (ei vuosikerraksi tai sekalaiseksi antologiaksi).Noista mainitsemistani ainostaan tuo Eisnerin alppu oli suoraan albumimuotoon tehty, Elfquest ja Origins olivat ihan "tavallisia" kokoomia.
John Carterin uustulkintaa sarjakuvana olisi sitäkin mukava nähdä. Ehkä sellaista saadaan leffan myötä.Mjoo-o en pitäisi lainkaan mahdottomana.
http://en.wikipedia.org/wiki/Paperback
Michael Clarke Duncan voisi olla loistava Tars Tarkas. 196 cm ja 142 kg. Näppärä paketti, josta ei kaiken lisäksi löydy ihraa eikä muutakaan ylimääräistä löysyyttä. Ainakin suunta olisi Tars Tarkasta ajatellen oikea.Clarke Duncan oli parempi Kingpin kuin Dafoe oli Vihreä Menninkäinen, joten tätä sarjakuvataustaa vasten ajatellen olet oikeassa.
Cerebus taisi olla yksi ensimmäisiä TPB-muotoon koottuja sarjoja Amerikan mantereella.Sorry, but no dice -tai siis ekojen joukossa joo mutta vuosia myöhemmin kuin eräät mitä ollaan jo esitetty tässäkin ketjussa... Mikä kertoo jotain siitä tahdista millä tuohon maailmanaikaan rapakon tuolla puolella julkaistiin alppareita.
Clarke Duncan oli parempi Kingpin kuin Dafoe oli Vihreä Menninkäinen, joten tätä sarjakuvataustaa vasten ajatellen olet oikeassa.
Perustele, älä provoile.
Duncan on näyttelijänä soveltuvainen lähes mihin tahansa rooliin, mutta Daredevilissa hän ei kyllä ollut Kingpin. Hän oli joku aivan muu mafiapomo.Sanotaan vaikka näin päin, että Michael Clark oli paras mahdolinen valinta tuohon rooliin. Oli silloin ja taitaa olla nytkin. Ei oikeasti tule mieleen toista tunnettua näyttelijää, jolla olisi Kingpinin roolin vaatimaa fyysistä preesenssiä ja ulottuvuutta.
Kyllä yön yli mietittyäni olen tullut siihen tulokseen ettei kannattaisi tehdä koko elokuvaa, ainakaan Pixar-Disney-hengessä.
Mars-kirjoista paistaa muuten läpi sama rasismi kuin Tarzaneista. Burroughshan käsitteli muita rotuja kuin eläimiä. Kunnioitettaviakin piirteitä löytyi mutta pohjimmiltaan olivat kuitenkin jotain eläinten ja valkoisten väliltä. Taisi olla aika raju valkoisen rodun ylivallan puolestapuhuja jopa moniin aikalaisiinsa verrattuna.
Willem Dafoe? Jeesuksena tai Vihreänä menninkäisenä, piripäänä psykona mutta...Tars Tarkaksena?
Well, I'm nine feet tall with four arms [...]
Oletteko muuten huomanneet että halpisleffojen tuottaja Asylum ehti ensin? Sieltä on tulossa tämän vuoden lopussa 'Princess of Mars' niminen leffa,
Nyt siitä Asylumin 'Princess of Mars' halpiksesta on traileri.
niin on.
aika...hilpeä (http://www.youtube.com/watch?v=nsawq3PBMms)
Onko kenelläkään infoa missä mennään John Carter of Mars leffan tiimoilta.
Toivottavasti Dejah on puettu johonkin vähän prinsessamaisempaan asuun. Tulen olemaan hyvin pettynyt jos leffasta puuttuvat varsinkin ne kirjassa hehkutetut korut - paljon jalokiviä ja muuta kimaltavaa, kiitosAsuun?
Asuun?
Eihän Dejahilla (juuri) muuta yllään tainnut olla kuin nuo korut.
mutta jotenkin eppäilen ettei kirjoille olla tässä kohden uskollisia.Joo, ei liene mitenkään todennäköistä.
Eli jos teidän miesten haaveet vain muutamaan koruun pukeutuneesta prinsessasta eivät täyty, myös me naispuoliset fanit voimme ilmeisesti lakata haaveilemasta joukkokohtauksista joissa on pilvin pivein miekan kanssa heiluvia lihaksikkaita nuoria miehiä pukeituneina pääasiassa muutamaan hassuun nahkahihnaan (huokaus...).
Eli jos teidän miesten haaveet vain muutamaan koruun pukeutuneesta prinsessasta eivät täyty, myös me naispuoliset fanit voimme ilmeisesti lakata haaveilemasta joukkokohtauksista joissa on pilvin pivein miekan kanssa heiluvia lihaksikkaita nuoria miehiä pukeituneina pääasiassa muutamaan hassuun nahkahihnaan (huokaus...).
Jos nyt edes päästäisiin lähelle kirjojen henkeä yksityiskohtain sijaan olisi edes ERBn hengen mukainen.Muuta en minäkään ole koskaan edes tajunnut toivoa, mutta lienee tuokin aikamoinen valveuni.
Ensimmäisenä syletti se Disneyn tunnus siinä. Kyllä Aku Ankka ja Mikki Hiiri on ihan ok hemmoja mutta sama porukka muistaakseni teki aikamoisen jäynän Tarzanille. Nyt on sitten vuorossa näköjään koko Barsoom.MITÄS MINÄ SANOIN!!!
Ei tuo ole mikään suositus. Tänä päivänä isolla rahalla ja kunnon tekniikalla saadaan realisoitua mitä tahansa pinnallisesti ja sehän on Pixarin homma. Ongelma on siinä mitä saadaan sisällöllisesti. Jos tämän elokuvan tekisi vaikka Peter Jackson, Robert Rodriguez tai Zack Snyder oikeilla näyttelijöillä ja R-ikärajalla, niin projektissa olisi jotakin mieltä. Kun puikoissa on kaupallisia lastenelokuvia tekevä Pixar, niin tuloksena on Disneyn Tarzania.
Mutta jos haluat nähdä sellaista puhtain sydämin, niin mikäs siinä.
Osa kuvituksista joita olen nähnyt noista vihreistä marssilaisista on ollut kutakuinkin samanlaisia kuin nuo leffassakin olevat rimpulat.
Jotain näköisyyttä oli niihin Jesse Marshin John Carter (http://www.darkhorse.com/Books/16-381/Edgar-Rice-Burroughs-John-Carter-of-Mars-The-Jesse-Marsh-Years-HC) -sarjakuvan vihreisiin isoihin miehiin.
Jos lukee muuten ERB:n kirjoja, suosittelen vain ekan lukemista. Suomeksi Marsin sankari.
Mahtava kansikuva! Oi, olisipa leffa tuon näköinen! Retrofuturistinen.Leffoja jotka oli tuonnäkösiä tehtiin mykkäfilmien aikaan.
Leffoja jotka oli tuonnäkösiä tehtiin mykkäfilmien aikaan.
Hyvin on niiden fiilis saatu kiteytettyä tuohon vanhaan kanteen!
Mahtava kansikuva!Huh, onpas peruukkipäisen Ruben Stillerin näköisellä John Carterilla melkoisen ISO pää. Ehkäpä Marsin erikoinen ilmanala vaikuttaa maanmieheen päätä paisuttavasti? Kuvan tunnelma on kyllä hieno!
Yksi juttu muuten mietityttää. Miksi Jii Ceellä oli hirvittävät voimat, kun Marsin ihmisillä ei. Oliko moinen evoluution, sopeutumisen tulosta?
Ja jos oli, niin kuinka Jii Cee pysstyi saamaan lapsen aikaiseksi Dejah Thorisin kanssa? Vai tekikö sen joku muu...
Dejah vaan oli hottis vaikka JC kyllä tutustui Marsin markkinoihin muutenkin...
Lurker keksi hyvän selityksen. Ehkä John Carter olikin aikoinaan, kai satoja vuosia sitten, siirtynyt Marsista tänne, ja sitten ponkaisi takaisin. Ja sitten pani (...)Dejah Thorisin munimaan itselleen jälkeläisiä.
Toisaalta, John Carter ei ehkä ole ihminen ollenkaan vaan jonkilainen puolijumala, ikuinen soturi. Hän ei muista lapsuuttaan ja on ollut ainakin satoja, ellei tuhansia vuosia noin 30-vuotias.
Toisaalta, John Carter ei ehkä ole ihminen ollenkaan vaan jonkilainen puolijumala, ikuinen soturi. Hän ei muista lapsuuttaan ja on ollut ainakin satoja, ellei tuhansia vuosia noin 30-vuotias.
Viitataanko tällaiseen jotenkin kirjoissa? Itse en sitä muista, siitä on toistakymmentä vuotta, kun viimeksi luin niitä. Entä selitettiinkö niissä koskaan sen tarkemmin sitä prosessia, jonka seurauksena Carter päätyy Marsiin - mitä näiden häntä paikasta toiseen vievien tajuttomuusjaksojen aikana tapahtuu?
Edgar Rice Burroughs sijoitti itsensä kirjojen kertojaksi.Tai siis kertoja on useimmissa Mars-romaaneissa kyllä John Carter itse, mutta Burroughs on ottanut hänen kirjoitustensa julkaisijan ja editoijan roolin...
Tai siis kertoja on useimmissa Mars-romaaneissa kyllä John Carter itse, mutta Burroughs on ottanut hänen kirjoitustensa julkaisijan ja editoijan roolin...
Eikös Burroughs kehystarinassa ollut olevinaan John Carterin sukulaispoika, joka sai seikkailijan päiväkirjat työstettäväkseen tai jotain.
Juuri niin, kuten Garwin tuossa omassa viestissään tuokin ilmi. Kertojanääni tarinassa kuitenkin on Carterin eikä Burroughsin.
Lurker keksi hyvän selityksen. Ehkä John Carter olikin aikoinaan, kai satoja vuosia sitten, siirtynyt Marsista tänne, ja sitten ponkaisi takaisin. Ja sitten pani (...)Dejah Thorisin munimaan itselleen jälkeläisiä.
Tunnettu totuus on, että John Carter on alunperin ollut John Clayton, Greystoken lordi, joka omissa kirjoissaan saanut hankittua ikuisen elämän ja onpi sittemmin tehdyt tuttavuutta myös aikamatkailun kanssa.
Mun muistaakseni barsoomilaiset osaavat laskea luikuria ihan yhtä hyvin kuin ihmiset. Tosin valehtelu ei taida istua tharkien tai heliumlaisten kunniantuntoon, mutta thernit olivat muistikuvieni mukaan melkoisia iiskotteja.
Barsoom-matkoja ei selitetty mitenkään Burroughsin kirjoissa. Jonkinlaisesta astraalimatkailun sukuisesta ilmiöistä siinä kai oli kyse.
Hän loi katseensa kohti sodanjumalan punaista silmää ja lausui:
"Mars , Mars, ota minut tykösi ".
Ja tunsi lyhyen hetken kylmää ja pimeyttä matkalla avaruuden halki.
Myöhemmissä kirjoissa Carter osasi siirtää marsilaisten tavaroitakin Burroughsille näytettäväksi.
Ja miten kirjoissa selitettiin se, että John Carterilta jäi keho Maahan... Oliko hänellä varakeho Marsissa? Selittäisikö se huimia hyppyjä? Olivatko Marsin ja Maan kehot muuten vain/ muuten samanlaisia?
Marsiinhan meni se toinenkin kaveri. Amerikkalainen sotilas, joka pomppasi keskeltä ensimmäistä maailmansotaa.
Niinpä menikin, Ulysses (suomennoksessa tietysti Odysseus) Paxton, joka "Marsin nerossa" kerrotun mukaan oli Barsoom-kirjojen ihailija.
Villi arvaukseni on, että leffassa Carterin siirtyminen Marsiin pyritään selittämään jotenkin, muuten kirjoja lukemattomat katsojat alkavat ihmetellä. Eihän selityksen tarvitse olla kauhean monimutkainen: barsoomilaiset voivat vaikka kokeilla uutta kaukosiirrintään, ja oikosulun seurauksena Carter päätyy punaiselle planeetalle :)
Jäikö ?
Eikö se sisältä avattava hautakammio ollut tyhjä.
Ensimmäinen hyppy tapahtui hylätyssä intiaanipoppamiehen luolassa.
Marsiinhan meni se toinenkin kaveri . Amerikkalainen sotilas, joka pomppasi keskeltä ensimmäistä maailmansotaa.
Pystyykö muuten näitä spoilausjuttuja piilottamaan näillä sivuilla jotenkin, eli joku tälläinen että teksti näkyy vain kun maalaat sen hiirellä tms? Minulla on nörttitaipumuksia ainoastaan kirjojen ja leffojen suhteen, tietokoneiden ja netin käyttötaitoni ovat minulla jossain heprean ja kouluruotsin välissä.
Vaan eikös "Tarzanin, apinain kuninkaan" alkusivuilla ajoiteta John ja Alice Claytonin laivamatkan alku toukokuuhun 1888, jolloin Tarzan kai olisi syntynyt seuraavana vuonna.
[H]is greatest gift was teaching me to look at Mars and ask to be taken home.
I went home to Mars often when I was eleven and twelve and every year since, and the astronauts with me, as far as the Moon to start, but Mars by the end of the century for sure, Mars by 1999.
We have commuted because of Mr. Burroughs. Because of him we have printed the Moon. Because of him and men like him, one day in the next five centuries, we will commute forever, we will go away...
And never come back.
And so live forever.
Luin muuten Princess of Marsin joulupyhinä.
Kirja oli ihan ookoo, jopa hyvä siihen saakka, kunnes tuli ilmatehdas. Kerronta muuttui pitkäjänteisestä painottamaan lyhyitä pätkiä, luvun mittaista tarinointia. Taisi johtua siitä, että tarina julkaistiin alkuaan lehdessä.
En tiedä, jaksanko lukea Gods of Marsin... Koska loppu ekasta kirjasta floppasi. Ei silti pilannut tarinan alkuosan hienoutta.
Joo, ensi kuussa pitäisi ilmestyä. 368 sivua. 14:n eri kirjoittajan John Carter-tarinat + kuvitusta. Teoksella ei ole mitään yhteyksiä Edgar Rice Burroughs Incorporationiin, joten vähän epäilyttää tarinoiden taso.
14 eri tarinaa jotka eivät liity toisiinsa mitenkään?
Minusta moderni ja retro yhdistyvät kansissa upeasti.Tuo on totta. Täysin nykyscifin kuvastoon päivitetty Mars-meininki ei toimisi ollenkaan.
Mahtavat kannet Ossi!
Värimaailma on hienon marssilainen.
Ja Dejahkin pukeutuneena autenttisesti ::)
Vihreän marssilaisen alakäsipari voisi ehkä olla jotenkin dynaamisempi; olisi paremmin sopusoinnussa muun asennon kanssa.
Pidän valtavasti tuosta Marsin jumalien kuvasta! Teksteillä varustetussa on kyllä hieman väljähtäneemmät värit.
Jonkinsortin houkutus nyt päällä ostaa nuo kansien takia...veikkaan että sinulle käy kuten meikäläiselle=
Pulassa oleva nainen tissit paljaana on paras kunnianosoitus Burroughsille mitä olen pitkään aikaan nähnyt. Näin sen pitääkin olla!
Mitkä ihmeen oikeudenomistajat? Eikös Burroughsin tuotanto ole ollut vapaata riistaa jo pidempään? Ainakin lukuisat (alastomat) Mars-sarjakuvaversiot ja se parin vuoden takainen Tracy Lords -leffa tukisivat tätä näkemystä.
Eikös Burroughsin kuolemastakin ole jo rutkasti päälle 70 vuotta?
Onpas kummallista tuo juridiikka. Tarkoittaako tuo, että Disney käytännössä omistaa Barsoomin? Vai omistavatko he vain John Carterin hahmon, niin että Mars-romaanit voisi julkaista vapaasti uudelleen, jos päähenkilön nimen vaihtaa? Vai miten on?
Sinänsä harmillinen tapaus kannen suhteen. Sehän olisi ollut alkuteoksen tekstin mukainenkin.
John Carterkin varmasti tuollaisen luisevan olion niittää maahan tuosta vaan.
Ja en malttanut olla laittamatta merkille sitä, kuinka John Carter loikki kuin aropupu yhdessä kohtauksessa tuon spotin alussa. Tuli mieleeni Matrix tai joku kiinalais tai japanilais leffa, jossa ihmiset loikkivat luonnotomasti 30 mertiä ja kääntyy akselinsa ympäri.
Maassa kehittyneillä lihaksillaan John Carter pystyy pystyy Marsin heikommassa painovoimassa hyppimään ihmeloikkia, ja hän on muutenkin paljon vahvempi kuin yksikään marsilainen.
John Carterhan on Marsissa ihan toisessa kehossa, koska alkuperäinen jäi Maahan.
Oi Lönkka. Kiitos tuosta uudesta John Carter spotista. Tuota en ole nähnytkään. Ja uutta materiaalia kosolti. Hypin tuolilla kun näin sen mahtavan hirviön jota vastaan John joutuu painimaan.Eiköhän nuo ole Marsin valkoisia apinoita?
Mitkä ihmeen oikeudenomistajat? Eikös Burroughsin tuotanto ole ollut vapaata riistaa jo pidempään? Ainakin lukuisat (alastomat) Mars-sarjakuvaversiot ja se parin vuoden takainen Tracy Lords -leffa tukisivat tätä näkemystä.
ei ihan näinkään. KTL voinee huokaista helpotuksesta mutta silti ote Wall street journalista:
ERB inc haastaa sarjakuvafirmat dynamic forcesin ja Dynamiten oikeuteen tavaramerkin käytöstä ilman lupaa (http://blogs.wsj.com/law/2012/02/16/owner-of-tarzan-sues-comics-companies-for-infringement/)
Nähtävästi sain jälkikasvunkin innostumaan John Carterista, sekä elokuvan trailerin myötä ja todennäköisesti hommaan nuo nyt ihan livenä näkemäni Innon kirjat pojalle ruokkimaan sitä.
Kannet ovat upean näköiset vaikken kyllä sidottua muotoa ihan sulatakaan.
Tärkeintä kai että on taas saatavilla.
John Carter tulee myös ah niin ihanana 3D-versiona teattereihin.Harmittaa, joo kun ei ton takia pysty kattoon. No, ehkä sen saa joskus sitten muuta kautta nähtäväksi.
Kävinpä katsomassa ja paljon on pitänyt piirtää kasseja ja tissejä tuota tehdessä!
Kävinpä katsomassa ja paljon on pitänyt piirtää kasseja ja tissejä tuota tehdessä!
Lisäksi olkoon tämä viimeinen elokuva, jonka katson 3D:nä. En vieläkään ymmärrä, mikä niissä on muka niin hienoa. Kuin katsoisi paksun ja epäsäännöllisen pullonpohjan läpi eri tasoille laitettuja liikkuvia pahvihahmoja. Värit muuttuvat tummaksi puuroksi. Jos kuitenkin haluaa mennä tuhlaamaan rahojaan tähän epäonnistumiseen, niin perinteinen 2D on parempi valinta.
En jaksa uskoa, että tähän tulee jatkoa. Oikeastaan toivon, ettei tule. Kirjat ovat yksinkertaisesti niin paljon parempia.
Edit. The Guardian teurastaa leffan (http://www.guardian.co.uk/film/2012/mar/08/john-carter-review). Nautittavan hauskasti kirjoitettu arvostelu.
Jos kuitenkin haluaa mennä tuhlaamaan rahojaan tähän epäonnistumiseen, niin perinteinen 2D on parempi valinta.Koetin etsiä Finnkinon sivuilta, mutta ei siellä näkynyt muita kuin 3D versiota.
Eikös tuota 3d:tä ole yritetty jo aiemminkin elokuvateollisuudessa vai olenko väärässä?Joo, lähes yhtä vanha keksintö kuin elokuva muutenkin. Tässä on hyvä artikkeli 3D-elokuvien historiasta
Joo, lähes yhtä vanha keksintö kuin elokuva muutenkin. Tässä on hyvä artikkeli 3D-elokuvien historiasta
http://www.elitisti.net/artikkeli/2011/12/019601/elitistinen_katsaus_3d_elokuviin.html
Puuttuu ainakin yksi Painajainen Elm Streerillä listasta, se oli toki vain osittain 3Dtä.
Sarjakuvaversio Marsin sankarista (http://www.erbzine.com/mag13/1301.html), mitä Disney ei ole päässyt sensuroimaan. Aika ronskia tavaraa, kun seurataan ERBin visioita kirjaimellisesti.
Eipäs puutu. Mars mars lukemaan artikkelin seitsemäs sivu uudestaan.
En mä nyt noin huonona elokuvaversiota pitäisi. Ei se toki mikään maata mullistava ole, mutta pikkulapsillehan nuo kirjatkin on suunnattu. Turha siis tuosta lähdemateriaalista odottaa päät räjäyttävää kokemusta.
Varmuudella, minkä vain täydellinen tietämättömyys voi antaa Toni kertoo seuraavaa:
Niin kummalliselta kuin se kuulostaakin, niin kyllä ne kirjat on kirjoitettu ihan aikuisväestölle silloin aikoinaan. Jos olisit lukenut Tarzanit ja Mars-kirjat silmät auki tai hetken ajatellut lukemaasi, niin olisit väistämättä tullut tulokseen, että kyseessä on aikuisten lukemisto. No, moni tietysti osaa mielestään lukea mutta sen luetunymmäryksen kanssa on vähän niin ja näin.
Pulp-lehtiä julkaistiin aikuisille. Barsoom-romaanit (jatkokertomukset) oli suunnattu työväenluokan miehille eskapistisiksi voimafantasioiksi.
Burroughsin Mars-kirjoja en ole uskaltanut avata uudestaan. Säilytän mieluummin ne 10-vuotiaana muodostuneet muistikuvat tahrattomina.Luin ykkösen uudelleen englanniksi jokunen vuosi sitten ja ihan kivasti se edelleen pelitti. Jatko tuskin toimisi niin hyvin...
Burroughs ei enää kiinnosta muita kuin nelikymppisiä tai vanhempia setämiehiä?Joita vastaavasti 3D-hörhöily ei kiinnosta pätkääkään. Onko muuten mikään 3d-pläjys ollut vielä kunnon kaupallinen menestys? Kenties joku animaatio...?
(Elämä on joskus niin vaikeata, kun kaikki tässä maailmassa ei mene niin kuin itse haluaisi.)
Disneyn markkinointi tekee jatkuvasti mokia,
Joita vastaavasti 3D-hörhöily ei kiinnosta pätkääkään. Onko muuten mikään 3d-pläjys ollut vielä kunnon kaupallinen menestys? Kenties joku animaatio...?
Ei vika ollut pelkästään markkinoinnin. Ei se leffakaan mitenkään kummoinen ollut. Hintava ja persoonaton pannukakku.
Enpä tiedä, onko keskinkertainen laatu nyt ennenkään ollut mikään suuri este megaluokan menestykselle.Ei se olekaan, mutta silloin kaikki on kiinni onnistuneesta markkinoinnista. Hyvästä elokuvasta voi tulla hitti vähemmälläkin panoksella.
Lurkerin todistuksen mukaan JC:n markkinointi on epäonnistunut ja elokuvasta tuli mieletön megafloppi, joten johtopäätös on se, että itse elokuvakin on enemmistön mielestä iso läjä höyryävää paskaa.
Nimeksi olisi pitänyt laittaa Princess of Mars. Vaikka Disney-kytkennällä se olisi tietysti voinut johtaa harhaan.
Oleellisin epäonnistuminen lienee elokuvan mainosjulisteessa.
Drew Struzan olisi pitänyt kutsua kehiin. Vai onko jo eläkkeellä?
http://en.wikipedia.org/wiki/Drew_Struzan
EDIT: Ei niitä ilmeisesti edes ole kuin kaksi numeroa. Mutta nimekkäitä tekijöitä oli.
http://www.toonopedia.com/lars.htm
Voihan ruma sana! Nyt kerrankin tekisi mieli sanoa perkele ja sanonkin, PERKELE!
Nyt kyllä Edgat-setä pyörii väkkäränä haudassaan niin, että luut vaan kolisee. Tämän luokan pyhäin häväistystä en olisi suonut tapahtuvan. Jos olisin nainen tai herkkä mies, niin purskahtaisin itkuun. Nyt tyydyn vain kiroilemaan ja ehkä kohta käyn hakkaamassa kirveellä muutaman kuution halkoja.
Burroughs itse ei pahemmin arvostanut ensimmäisiä Tarzan- filmatisointeja ja minulla on vahva epäilys että hirvittävää skeidaa on tulossa.
Mars-kirjoissa kuten Tarzaneissakin on kyse siitä, että naispuolinen henkilö väärinkäsityksen vuoksi joutuu eroon sankarista ja samalla vakavan raiskausuhan alle. Siitähän Burroughs kirjoittaa, mikä miehillä mielessä pyörii, täytyy vain osata lukea ne tarinat. Kyseessähän ei missään nimessä ole mitkään lastenkirjat.
Vaadin, että se tuleva elokuva on uskollinen alkuperäisteokselle! Naisten on oltava kauniita ja alasti, Tars Tarkaksen pitää olla vähintään viisimetrinen! Ainoastaan thernit saavat olla hiukkasen hintahtavia. Sapettaa jo etukäteen niin paljon, että ei saa niin pahasti edes sanottua.
Yli kymmeneen keraan Mars-kirjani lukeneena mielipidettäni on pidettävä ainoana oikeana
http://www.dailymail.co.uk/news/article-2117536/Disney-admits-John-Carter-course-lose-200m.html
...näitä sarjakuviin perustuviin leffoja...
Onko Marsista Aelitan jälkeen tullut hyvää elokuvaa?
Ja se mikä tässä on ilmeistä on se, että huono menestys on siis kait ihan maailmanlaajuinen eikä vain Jenkeissä tapahtunut floppaus.
^Mä en muista missään puhutun uudesta Total Recall -elokuvasta, vaan telkkarisarjasta. Luultavasti muistan siis väärin. Molempi pahempi.
Ja mitä tulee sarjakuvaversioihin, niin katsokaa uusimmasta Tähtivaeltajasta tai googlailkaa "Warlord of Mars".
Puolet elokuvasta oli pimeyttä. Onhan se kiva, että jätetään katsojan mielikuvituksen varaan asioita mutta ihmetellä täytyy, mihin se 200 miljoonaa on käytetty. En millään keksi.
Elokuvan laadulla tai laaduttomuudella ei ole niin väliä.
Katsomispäätöstä ei tehdä katsomisen jälkeen.
....yhtä aikaa viestin, että "elkää menkö, tuubaa on".
Loppujen lopuksi minua ei haittaa, vaikka elokuva poikkeaakin alkuperäisteksteistä. Eniten minua kiusaa se, että viihde-elokuvaksi se ei viihdytä, lähinnä haukotuttaa ja pateettiset repliikit aiheuttavat myötähäpeää. Tasapaksua puuroa.
Varmaan johtuu taas siitä, että en oo lukenut kirjoja, mutta musta elokuva oli hyvä ja harmitti, että se sillä tavalla floppasi.
Löysin DVD:n Kirjamessuilta.
Olen katsonut sen jo kahdesti. Tämähän oli yllättävän viihdyttävä elokuva.
Ja ylivoimaisesti tähän asti paras ja alkuteokselle uskollisin näkemäni Burroughs-filmatisointi.
Jotenkin tämän keskustelun ja K.Leppäsen kirjoituksen perusteella näyttäisi maailmassa olevan hirveästi ihmisiä, jotka eivät ole koskaan nähneet Weismüllerin Tarzaneita.
Ja ihmisiä, jotka kuvittelevat E.R.B:n kirjoittaneen maailmankirjallisuuden klassikon kioskikirjallisuuden liukuhihnatehtailun sijaan.