http://koti.mbnet.fi/gabbahey/Aargh!/achtung.htm (http://koti.mbnet.fi/gabbahey/Aargh!/achtung.htm)
Ohhoijaa, miten sitä maailmankuva kolahtikaan kun kansakoululaisen innolla tavaili Korkkareita ja äkkiä joku pilasi koko hienon realistisen sotakuvauksen kertomalla että Suomi itse asiassa oli väärällä puolella sodassa... ;D
Tervehdys!
Tietääkö kukaan mitään hyvää nettisivua, josta saisi tietoa Korkkarin, eli Commando Comics, kuvittajista ja käsikirjoittajista?
There’s an irregular Commando fanzine, Achtung! Commando, available from Stiletto Books, 7 Bowman’s Drive, Battle, East Sussex TN33 0LT. Send sae for price and subs info.http://www.downthetubes.net/resources/comics_links/us_comics_characters.html (http://www.downthetubes.net/resources/comics_links/us_comics_characters.html)
• http://www.britishcomics.20m.com/pocket.htm (http://www.britishcomics.20m.com/pocket.htm)
Perhaps the most informative site about these titles I've found so far. Includes info on the Fleetway War Library.
• http://users.tinyonline.co.uk/vic2/www26255/home.htm.htm (http://users.tinyonline.co.uk/vic2/www26255/home.htm.htm) Commando Comics UK
A detailed site devoted to these titles -- largely a listing of every issue but no artist or writer details. Writing credits are very hard to find for any DC Thomson title.
• http://www.angelfire.com/ar2/ken2/index.html (http://www.angelfire.com/ar2/ken2/index.html) Disney and Commando Comics
A strange mix but features a potted history and some images -- not a lot here as of 25/9/02.
Ruotsalaisella sivustolla The Swedish Victory homepage kerrotaan, että suomalaistekoa olevia "korkkareita" on julkaistu myös Englannissa (http://hem.bredband.net/b159016/inter2.htm):
Pahus kun ei voinut olla tarkemmin mistä nimenomaisista pätkistä on kyse. Jokuhan niitä teki jo 70-luvulla (en muista nimeä). Vai onko kyse sittenkin näitä uusista 1990-2000 luvun vaihteen jutuista.
"I know that they have produced some issues in Finland locally, that deals with the conflicts between Finland and the Soviet Union during the war. Has these been published in England as well? - Yes, and they were popular." [lihavointi minun]
Kassa kauhisteli hintaa 7,95 mutta kerranhan se kirpaisee.
Kerran ostaessani jotain Marvel-lehteä kassa pisti lehden lukijan läpi, ja sitten hihkaisi ääneen "voi kauhea!" Katsoi sitten lehteä ja selitti että luuli lukijan ottaneen väärän hinnan mutta että kyllä se hinta oikeasti on yli kuusi euroa.Ihan sama tilanne, ehkä jopa sama kassa. Katsoiko yhtä hämmentyneenä kun ei sattunut sinuun yhtä paljon kuin häneen?
Ja kesälle 2006 Kieltolain korkeajännitys ja Rauhanturvaajien korkeajännitys.Epätarkasti todettu siinä lottien oheisjutustelussa, joten tarkennan, että Tapani Baggen ja Jari Rasin Kieltolain Korkeajännitys "Kovanen" ilmestyy kesäksi 2006. Jarkko Sipilän, Jouni Mölsän ja Samsonin "Rauhanturvaajien Korkeajännitys" sen jälkeen loka-marraskuulla.
Ihan sama tilanne, ehkä jopa sama kassa. Katsoiko yhtä hämmentyneenä kun ei sattunut sinuun yhtä paljon kuin häneen?
Rintamalottien Korkkarista oli muuten esittely viime viikon vai oliko sitä edellisessä Seurassa.POOF! BANG! LOTAT TULEVAT!
mitä pidätte korkkarista siitä ei näytä olevan paljon aiheitaYhdistin aloituksesi tänne Korkkarikeskusteluun. Haku-toimintoa käyttämällä löytyy helposti käytyjä keskusteluja ja jo pelkällä Korkeajännitys-sanalla löytyi pari Korkkariketjua. Kyllä täällä siis Korkkareista puhetta on ollut.
En tiedä mitä mitä näissä kirjoissa on (muuta kun mitä tuossa esittelyssä lukee), mutta olisko niissä edes jotain tekijätietoa:
http://www.bookpalace.com/acatalog/Achtung__Commando.html
jotain indeksiä siellä luvataan olevan, mutta tekijöistä liekö... Iso osa Korkkareiden matskustahan on Commando-lehdistä.
Ja nyt menee offtopicin puolelle, mutta mahtaiskohan kohta saada tilattua myös Marvel/DC/ym-spessut?(En tiedä, mutta olkoon tässä). Aiheellinen kysymys siinäkin mielessä, että Egmontilla alkaa olla jo aika monta kuukausittain ilmestyvää pokkarisarjaakin (mangaa ja Elfquest), joita varmaan moni mielellään tilaisi. Sama juttu tietenkin myös DC spesiaalin kanssa. Onhan se ihan Megaan verrattava ja Megan sentään pystyy tilaamaan.
(Ja mihinköhän threadiin tämä oikeasti kuuluisi?)
Lisäksi täytyy mainita Hämähäkki ja Johnny Nero.
Iskupartion Korkeajännityksen; sopivan realistinen tyyli ja mukava tarina pitivät loppuun asti. Toivoisin että tätä tulisi lisää...
Vaihteliko Korkkarien sisällön laatu 70-80-luvuilla kovastikin, eli oliko joku vuosikerta selkeästi parempi tai huonompi, vai onko kaikkien sisältö samasta puusta veistettyä? Entä Siivet?
...Mutta olihan noissa joskus viimeisen päälle piirrettyjä lentsikoita, ulkoa ja sisältä...
Mieltä oli kauan kalvanut se signeeraus "J M Jorge"
Mitä nimikointiin tulee, taitaa ainoastaan John Ridgwayn nimi välillä näkyä Jorgen tavoin jossain nurkassa. Ei kai juuri muiden. Ridgwayn roomalaissotien Commandoja täällä ei ole (toistaiseksi) julkaistu, mutta 1900-luvun tohinoita kyllä.
Hänestä enemmän vaikkapa tuolla:
http://www.wizards-keep.com/index.asp-Q-Page-E-guest-artist--14640445
Missäs Korkeajännityksissä Ridgwaytä on? Olikos näistä jossain listausta.
Ja loistavan New Frontierin loistava tekijä Darwyn Cooke oli myös hokannut ottaa aiheen mukaan NF:een.Ja samaa ideaahan käytti Walt Simonsonkin Ihmenelosissaan. Mukanahan aikamatkalla oli nelosten lisäksi sotilasjoukkue.
Tuleeko muita mieleen?Pelkuri saa aikaan jonninmoisen katastrofin mikä maksaa paljon verta. Pesee tahriutuneen maineesa kuolemalla peräänantamattomasti taistellen ja pelastaen mahdollisesti vielä kriittisemmän tilanteen.
Lehtipisteissä pitäisi olla:
ACHTUNG! KORKKARISAKSAN SANAKIRJA kokoaa aiheesta vihdoin tiiviin ja kattavan peruskurssin.
Tulossa:
Brittilegendojen Korkeajännityssarja: Kaikkein kovin kvartetti – Dogfight Dixon, Battler Britton, Agentti 13 ja John Steel!
... Moog on jo käännöstöissä. Hän kääntää myös sitä uutta Battler Brittonia, josta saadaan sopivaan väliin "trade"-albumi aikaiseksi.
Siis tätä Garth Ennisin Brittonia? Meinataanko Suomessamme piiitkästä aikaa julkaista Ennisin kirjoittamaa sarjakuvaa?
Löytyykö muita?
War Stories on jatkuvassa mietinnässä - monta loistavaa tarinaa olisi jo valittavaksi.
Korkkarisaksan sanakirja hankittu ja opiskeltu ;D
Kulttuuriteko ilman muuta. Taidanpa kärrätä huomenissa koulun saksanopettajalle ihailtavaksi.
Koska muuten saadaan Asterixlatinan sanakirja?
Minä olen ihan satavarma, että siinä Korkkarisaksan sanakirjan vieressä Akateemisessa oli jonkinlainen Asterixlatinan kirjakin. Näytti aika omakustanteelta kyllä, olisiko ollut latinanopiskelijoiden tahi joidenkin muiden vastaavien julkaisu?
Seuraava erikoisnumero on Iskupartion Korkeajännitys II: Ramsey's Raiders taistelee taas. Sekin on jo painettu.
EDIT: Jäin kaipaamaan Karkeajännityksiä. Tuleeko niitä koskaan lisää?
Melkeinpä salaa on kioskin hyllyyn ilmestynyt kesälukemiseksi Brittilegendojen Korkeajännityssarja!
Seuraava[/url] Battler Britton on näköjään nimeltään Hiton hieno savotta...
Syksymmällä silpaistaan juu tuo Garth Ennisin ja Colin Wilsonin näyttävä Britton-moderaatio Bloody Good Show nelivärisessä tradeformaatissaan.
Mutta... mitenkä ihmeessä suomennoksessa on ratkaistu ne englanninkieliset lentosotaan liittyvät lukuisat slangisanat, joille on oma selityslaatikkonsa lähes joka toisella sivulla?
Aika vasta olen alkanu lukemaan korkkareita, ja pian alan näitä ehkä tilaamaan. Kauhean jännittäviä tarnioita näissä kyllä on, että suosittelen korkkareita niille jotka ovat kiinostuneet sota jutuista, ja ei ole tutustunut vielä korkkareihin.
Korkkarisaksan sanakirjan teksti, jossa kerrotaan Me110 ja Spitfiren kamppailusta, kuvan brittikoneen ollessa kuitenkin Hurricane.
...on kaiketi väärin kutsua muita kuin saksalaisia pilotteja Eksperteniksi.
Ei kannata ottaa vakavasti...Ei ei.
Onko muuten mitään uutta herkkua tulossa Korkkari-rintamalla?
Siis normaalisatsien ja Kersantti Rockin (tradekoko, noin 260 sivua) lisäksi...
Ns. normaaleja, Commandoista koottuja neljän stoorin erikoisnumeroita on tulossa parin kuukauden välein ensin jouluksi Saksalaisten KJ (Moogin kääntämä) "Tulikäsky Feuer!" sekä kolmas Iskupartion KJ (viisi seikkailua), yliluonnollinen Henkimaailman KJ ja Ilmasodan Kj/Siivet.
Konttisen jatkosodan ilmataistelut on jo piirtänyt Hannu Lukkarinen. Samaan settiin tulevan toisen seikkailun, Paretskoin kirjoittaman, ovat jo aloittaneet Koivistot, isä ja poika. Jokohan ensi syksynä...
Onkos tuo Rock jotain vanhaa tavaraa vai jotain uudempaa?
Mites tuo Henkimaailman KJ?
tässä on sankareita ilman korkkareissa esiintyvää sodan kaunistelua.
Muistan ton sarjan, se oli todella upea, harvinainen näkökulma saksalaisiin. Saksalaisten näkökulmaa olisi kiinnostava saada lisää sarjakuviin,toki Korkkarissa on tuo Saksalaisten-Korkeajännitys, mutta se on vähän niin ja näin...
Mistä tulikin mieleen Enemy Ace. Siitä sarjasta luin joskus 90-luvun alussa oikein hienosti maalatun albumin, nimee en muista...sankarimme teki siinä pakkolaskun keskelle rintamalinjoja ja kaasuhyökkäystä.
Törmäsin tietoon, jonka mukaan John Severin olisi piirtänyt Battle Picture Libraryn numeron 9 (5/61), tarinan nimi on Crack-up! Onkohan tätä suomennettu? Ja onko Picture Libraryjen piirtäjiksi eksynyt muita nimekkäitä amerikkalaisia?
EC:n Two Fisted Talesit ja Frontline Combatit on uusintapainettu muutamaan kertaan.
Williams julkaisi vuosina 1975 ja 1976 puolisen tusinaa erikoiskorkkaria. Kussakin pokkarissa on neljä tarinaa. Olen olettanut, että ne ovat suomalaisten tekemiä koosteita. Mutta nyt huomasin, että tarinat ovat lyhyempiä kuin peruskorkkarit. Tarinan pituus on vain 56 sivua kun normikorkkari on yli 60 sivua. Oletan siis, että alunperinkin tarinat on julkaistu tuossa formaatissa. Onko kellään asian suhteen tarkempaa tietoa?
Ramseyn iskupartiolla sen sijaan on vielä kiusallisen epäsuhtainen VIIDEN seikkailun satsi suomentamatta. Katsotaan saako sen peippailtua samoihin kansiin ja pysyteltyä kohtuuhinnoittelussa.
Onko kellään hajuakaan, kuka näitä Ramseyn partiopoikia piirtää? Piirtäjä on selvästi sama kaikissa jutuissa.
"Keith [Page's] current work includes Ramsey's Raiders for DC Thomson's Commando and other stories...
Ainakin semmoisia sarjoja muistan kuin Sotajännäri ja Sotasarja.
70-luvun alussa ilmestyi semmoinen lehti kuin Suuri sota.
Muistaako kukaan, mikä oli 70-luvun (71-72 muistaakseni) alun julkaisusarjan nimi, jossa oli korkkarimaisia sotaseikkailuja ym? Alkuperä tarinoilla oli varmaan sama, kuin korkkareilla, koska mukana on paljon samoja piirtäjiä. Lehtien ulkoasuakin muistuttaa varhaisia korkkareita. Olen joskus selaillut lehtiä divareissa, mutta sarjan nimi ei ole jäänyt päähän.Sellainenkin oli kuin Kuvajännäri, jonka lähdemateriaalina käytettiin jotain Picture Libraryja. Lehti muistutti ulkoasultaan enemmän kyllä Pilottia ja ainakin omat numeroni ovat taskulehtikokoa.
Aikamoinen pläjäys on! Miesten maailma lähtee liikkeelle Tekniikan Maailman, Erä -lehden ja Veneen oheisjulkaisuna. Hieno ja asiallinen artikkelikokonaisuus...
Korkkarissa luetaan sarjakuvaa Terry sodassa ja seikkailuissa
Tarmo Koivisto alkaa piirtää Korkeajännitystä "Suomen sodista"!
Tarmo Koivisto (Onnea 60-vuotiaalle!) on poikansa Topin kanssa työstänyt Paretskoin käsikirjoitusta nyt toista vuotta.
Tämä oli ehkä hauskin nostalgiapläjäys mitä olen näistä tuoreemmista Korkkareista lukenut, poislukien Avaruuden Korkkarit jotka ovat mielestäni ylitse muiden (palttiarallaa parilla valovuodella).
Minulta löytyisi Lesley Shane Murhaaja olympialaisissa ruotsinkielisenä. Voisiko olla mahdollista, että se saataisiin käännettyä suomeksi ja julkaistuksi?
Voisiko Korkeajännitystä julkaista uudelleen 50-luvulta alkaen?
Minulta löytyisi Lesley Shane Murhaaja olympialaisissa ruotsinkielisenä.
Onnistuisiko se?
Briteissä Commando ilmestyy 8 kertaa kuussa!
" Finland’s Korkeajännitys has been a long-time collaborator (...)"
Eikös kollaboraattori ole suomeksi käännettynä "vihollisen yhteistoimintamies sodan aikana". Onkos tämä nyt sotaoikeuden paikka?
Tarmo Koivisto alkaa piirtää Korkeajännitystä "Suomen sodista"! Ja mukana on ilmeisesti paljon lentskareita. Näín kertoo tämän aamun Hesari. Hyviä uutisia lehdessä.
Tietääkö kukaan, milloin tuo Tarmo & Topi Koivisto -korkkari olisi tarkoitus mennä julkaisuun asti? Tahtoo ostaa sen!
SUOMEN SOTIEN KORKEAJÄNNITYS bongattu lähimarketissa. Nopean selailun perusteella vaikutti oikein hyvältä.
...olen jo pitemmän aikaa koettanut metsästää tämän piirtäjän nimeä, jonka hahmot puhuvat aika paljon käsillä (ei vain italiaanojen etuoikeus). Häneltä oli kaksi tarinaa tuossa numerossa.
En ole onnistunut löytämään listausta Gordon Livingstonen kädenjälkeään olevista Korkeajännitysnumeroista.
Niinkin arkisessa lehdessä kuin Korkeajännitys on joskus yksityiskohtaisia veriläiskiä ja jälkiä. 90-luvun ja 2000-luvun paikkeilta oli yksi kansi (Sota-aiheinen nro.) jäänyt pysyvästi mieleen. Olipa tuossa jonkinasteista väkivaltaakin. (Editointin viestiä jahka löydän tuon numeron), ihmettelin jo tuolloin että miten ihmeessä tuota kantta voitiin pistää ihan peruslehti pisteisiin, ja ilman että yksikään huoltaja asiasta meteliä nostaa (Jahka löydän numeron, katson myös että olisikohan internetissä tuosta nostettukin älämölöä.)
Tuo juuri aiemmin mainittu Iskupartion Korkeajännitys III on tällä hetkellä helpoimmin tsekattavissa lehtipisteissä. Sen perusteella Pagen piirrosjälki on helposti tunnistettavissa muistakin korkkareista. Äijä lienee ahkerin Commando-piirtäjä juuri nyt.
Suuuuri kiitos tuosta Livingstone listauksesta..Kiitos kiitoksesta. Huomioikaa kuitenkin, että listauksessa saattaa olla puutteita ja virheitä. Esim. juuri äsken poistin siitä kaksi tarinaa, jotka 'tarkistuslaskennassa' havaittiin ei-Livingstoneksi. Jos joku siis tekee tämän pohjalta esim. puutelistoja divariin, niin suosittelen sisäsivujen vilkaisemista ennen kassalle marssimista.
Mutta esimerkiksi Hellboysta on natsitunnukset siivottu pois.
Sisäsivuiltakin? Mausiahan ei saanut julkaista kun kannessa on hakaristi, mutta kait sen sai sitten julkaista toisella kannella.
Timo
As far as pro-German propaganda goes, there was a lot of it going around. Shown above are two panels from 'Kampf um Rotterdam', the 'Battle for Rotterdam'. This was made as a promotion for the Wehrmacht, about the bitter struggle for occupation of the city of Rotterdam, which was heavily bombarded. Underneath the panels, ran this text, in loose translation:
The enemy may have fought bitterly,
but his stronghold now lies slain,
slain are England's vassals!
The 'fortress Holland' has fallen.
The resistance was in vain
The city, the ships are all on fire
Who seeks to ally himself with England
will find death by Germany's weapons.
Mausiahan ei saanut julkaista kun kannessa on hakaristi, mutta kait sen sai sitten julkaista toisella kannella.
Hellboy toisaalta on vain raflaavaa viihdettä, jossa on korkeajännitysnatseja, ei siis varsinaisesti edes historiallista kontekstia.
Ainakin nykyisessä painoksessa (http://www.amazon.de/Maus-Art-Spiegelman/dp/3596180945/ref=sr_1_3?ie=UTF8&s=books&qid=1236862925&sr=8-3) on ihan normaali kansi.
Saksassa ei vaan historiallisista syistä ole tähän ollut mahdollisuutta. Sen estää strafgesetzbuch § 86a
Paavo Hotti on tehnyt ainankin yhden sotakorkkarin 60-luvulla, joka on julkaistu uudelleen joskus 1990-luvulla. Valitettavasti en muista ulkoa tarinan nimeä, enkä ryhdy arvailemaan. Onko Hotti mahdollisesti tehnyt muitakin sarjakuvia?
Löytyisikö Hottin teoksia kustantajan arkistosta?
Hotti tekee sen verran hyvää jälkeä, että näkisi sitä mielellään lisää, jos mahdollista. Vaikka kysessä on sotasarjakuva, niin huomaan piirrosvaikutteita tulleen Bill Laceylta, Ron Turnerilta ja kumppaneilta. Täytyy sanoa, että Hotti on omaksunut täydellisesti Korkeajännitystyylin kerrontaa myöten. Harmi, ettei Hottia julkaistu enemmin.
Sukunimi on Hotti.
Paavo Hottin kuolinilmoitus taisi olla juuri jokunen viikko sitten Hesarissa, mutta en voi olla varma, etteikö joku samanniminen olisi elellyt suunnilleen samassa ikäluokassa.
Toivottavasti Talvisodan Korkeajännityksen t-paitapaketti löysi lopulta perille. Ainakin kerran se palasi bumerangina.
Tuli luettua Kersantti Rockin kakkososa. Nautin jostain syystä tästä osasta enemmän kuin ykkösestä. Ehkä easy-komppanian taisteluhulluus tarttui vähän viiveellä. Kun pituutta opuksella on n. 300 sivua, on pelko, että tulee ähky ja tarinat alkavat toistaa itseään. Sitä vikaa en kuitenkaan juuri havinnut.
Luutnantti Ilveksen huimat lentoseikkailut sisältävät kaksi sarjakuvastooria:Tuokin ilmestyy pian. Lokakuussa jos Banana Expressiin on uskominen.
Suomen ilmasodan Korkeajännitys
Moog Konttinen & Hannu Lukkarinen: Kurvatappelua Karjalan taivaalla
Markku Paretskoi & Tarmo ja Topi Koivisto: Punainen Kobra
Piirrostyö valmistuu syksyn mittaan (nykku se Mämmiläkin on alta pois...)
Tällä hetkellä tähdätään julkaisua tuonne ensi kevään "Tampere kuplii" -tapahtumaan.
Lopullisista koordinaateista päätetään ihan lähiviikkoina.
Mutta esimerkiksi Hellboysta on natsitunnukset siivottu pois.
Tuli juuri luettua Gordon Livingstonelle omistettu piirtäjämestarin Korkeajännitys kuumepäivien ratoksi. Ai että, oli nannaa. Kokonaista neljä tarinaa suurelta suosikiltani. Tarinatkin olivat kelvokkaita, mutta esille nousivat eritoten Freddy Peloton ja Transsylvanian kauhu. Ja kas, niissä on sama kirjoittaja: Alan Hebden. En ole aiemmin kiinnittänyt huomiota, onko näissä uusimmissa korkkareissa mainittu tekijät. Olisi kiintoisaa lukea lisää Hebdenin tarinoita piirtäjästä riippumatta.Tekijät on mainittu kai viime vuoden lopulta (vai tämän vuoden alusta) ellen väärin muista. Alan Hebdeniä on noissa uusissa korkkareissa aika runsaasti.
Vuonna 1968 ilmestynyt "Ylivoimaa vastaan" on jäänyt ainoaksi kokopitkäksi seikkailuksi.
Ja kas, vieras mies tarttui kirjahyllyn valikoimasta Henkimaailman Korkeajännitykseen ja luki sitä tarinoihin täysin uppoutuneena.
Erinomaista Valon prikaatia en ole vienyt mökille vaan pidän sitä kotihyllyssä. En muuten tajunnut sanaleikkiä, ennen kuin näin Good Fellowsissa alkuperäisen nimen: Light Brigade. No, niinpä tietysti!
various issues of DC Thomson's Starblazer, a science fiction version of that company's Commando title.
Ja vielä, kun ei edelliseen mahtunut, Rosvo Planeetan kansi:No voihan nenä, tuohan on tullut vastaan Tampereenkin divareissa tosi usein. Täytyypä ostaa ensi kerralla, on sitten mihin jonottaa nimmaria kun Otto joskus saa Morrisonin Suomeen.
Arvelinkin, että Moogin listassa (johon myös tässä ketjussa oleva Livingstone-listaus pitkälti perustuu) voisi olla aukkoja, mutta että noin paljon...
Missäs määrin oli Ilmojen Korkeajännityksessä scifiä? Sattui kouraan nro 1/1981, joka on ihan muuta kuin ilmasotaa maapallolla. Rosvoplaneetta (tai kannen mukaan Rosvo planeetta) on kyllä ihastuttavan kömplöä tavaraa ja höpöä tarinankerrontaa. Ihan tulee kotimaiset Shokki-sarjojen avaruussekoilut.
Melkoista huttua kyllä. Piirtäjä on kyllä hivenen parempi kuin esimerkiksi minä, mutta ei tajua mitään sarjakuvaruutujen asettelusta ja keskinäisestä flowsta.
Tämä on kaiken järjen mukaan Gordon Livingstonen Spaceman in a Spitfire.
Mulla tuli jostain syystä noista hahmoista heti mieleen John Byrne.Joo, varhainen Byrne tulee kyllä mieleen.
Mulla tuli jostain syystä noista hahmoista heti mieleen John Byrne. Hahmojen asennoissa on samanlaista "tönkköyttä", kuin joissain Byrnen töissä (sori V. Loponen).Ei mitään. Mullakin ensimmäisenä tuli varhainen Byrne tuosta jäljestä mieleen.
- enhän minä PYSTYNYT olla ostamati (lähes 15 ecua, tsissus!) Suomen Ilmasodan Korkeajännitystä.
PS: Vai jääkärit Konttinen, Alanen, Lukkarinen ja Koivisto :laugh: Kummallisen tutun kuulosia nuo nimet...
Kolmen insertin korkkarihehkutus: http://blogi.egmontkustannus.fi/2009/10/16/suomen-ilmasodan-korkeajannitys-luutnantti-ilves/ (http://blogi.egmontkustannus.fi/2009/10/16/suomen-ilmasodan-korkeajannitys-luutnantti-ilves/)
Lisäksi jutussa oli maininta ELÄKELÄISTEN korkeajännityksestä: "Humppaa tai kuole" :o Oliko kyseessä joku sisäpiirin vitsi, vain tuleeko tuollainenkin ?
Jäin kaipaamaan niitä oranssiselkäisiä Korkkareita, Battler Brittonia ja Rick Randomia. Niiden kustannusoikeuksista taidettiin sittemmin kokonaan luopuakin.
Gordon Livingstone - erikoiskorkkari (4E/2009) sai äsken hätkähdyttävää palautetta, jonka mukaan kaikki sen seikkailut olisi suomennettu aiemminkin.
MUOKS 18.9.2009:
Väärä hälytys!
Sekä huomatuksen tehnyt lukija että tilastonikkarimme ovat tarkistaneet arkistonsa sekä kantansa. Kaikki kyseisen Korkeajännityksen 4E/2009 "Freddy Peloton" tarinat ovat aiemmin suomentamattomat. Piste.
Sivun 58 vikassa ruudussa taivastallaan Hurricanejen neljää raskasta kk:ta. Hurricaneissa tapasi kyllä olla kahdeksan 7.7mm kevyttä kk:ta kuten lopun kone-esittelyssäkin kerrotaan.
Vaikkei kone-esittelyissä liiemmälti ollut tilaa niin moinen info olisi raskaasti lyhennettynä sopinut sinnekin kun koneen aseistustieto oli ristiriidassa kertomuksessa esiintyvien yksilöiden kanssa.
Korkeajännitys esittää: Vihollisässä
Robert Kanigherin ja Joe Kubertin luoma VIHOLLISÄSSÄ kertoo ensimmäisen maailmansodan lentäjä-ässästä, Hans von Hammerista, jota kutsuttiin myös "Hornan vasaraksi". Taitava saksalaispilotti niitti kolmitasollaan liittoutuneiden ilmavoimia kuin heinää, mutta sodan melskeissä hän seurasi aina omantuntonsa ja kunniansa ääntä. Kylmänä tappokoneena pidetyn miehen ainut ystävä on susi, joka pitää von Hammerille seuraa tämän metsästysretkillä Saksan Mustassa metsässä. Ilmestyy syyskuussa. 260s. 14,90€
Toivottavasti tätäkin sarjaa jatketaan.
"Hammer of Hell" ei kyllä väänny "Hornan vasara"ksi.
Sota ei ole Hornaa.
Mitä siipihuomautuksiin tulee; Airacobran tasojen v-kulma hämää jonkin verran. Olen varma, että ne näyttävät tuosta näkökulmasta tismalleen tuolta, vaikka yhtä pitkiä ovatkin.Ei koneen siivissä kyllä NIIN paljoa v-kulmaa ole että moista efektiä saisi aikaan.
Tsaikan lokkisiipien muoto toistuu joissakin netistä ja kirjoista löytyvissä kuvissa myös alasiivissä, joskaan ei läheskään yhtä selvänä kuin yläsiivissä tai parissa Hannun kuvassa. Se myönnettäköön.Katselin erinomaista Keskisen ja kumppanien tekemää Suomen ilmavoimien historiaa sarjan osaa Venäläiset hävittäjät sekä vanhaa Hellerin malliani ja kumpaisestakaan en kyllä alatasosta lokkisiipeä nähnyt.
Ei koneessa kyllä NIIN paljoa v-kulmaa ole että moista efektiä saisi aikaan.
Kyllä vain vääntyy.
Horna on helvetti on sota.
Hornan vasaran sota on helvettiä. Niin se ihka parhaiten istuu.
Ei koneen siivissä kyllä NIIN paljoa v-kulmaa ole että moista efektiä saisi aikaan.
"Kuka on tehnyt tämän upean kannen?"
On niissä. Juuri sen verran.Pakkohan se on uskoa kun näkee.
Pakkohan se on uskoa kun näkee.
Näin se silmä vaan tekee tepposet.
Venäläispilotit toisaalta pitivät raskaasta aseistuksesta ja kuten edellä Asko AA:n AA-luokan selostuksesta käy ilmi, jälkeenpäinkin kasvattivat tulivoimaa.
mm. Airacobra oli suosittu 37mm tykkinsä ansiosta venäläispilottien keskuudessa.
Milloin Korkkareissa on viimeksi rämmitty Vietnamin höyryävän kuumissa viidakoissa, eli onko Korkkareissa nähty joskus Vietnamin sotaa käsitteleviä tarinoita? Itse en ainakaan sellaista muista. Kovasti kiinnostavaa olisi lukea sarjakuvaa tuostakin aiheesta. Tahtoo helikoptereita Korkkareihin!
Terveisiä Koivistoilta. He pitävät sinua hengenheimolaisenaan, mitä tulee koneiden ja kuvien väsymättömään ja inspiroituneeseen tarkasteluun. Se on kiistatta keskeinen osa koko homman viehätystä niin piirtämisen kuin lukemisenkin suhteen.Kaikesta hifistelystäni huolimatta toistan että kyseinen lehti oli varmaan paras korkkari ikinä. Etenkin Koivistojen tarina oli sellaista dynaamisa silmäkarkkia että oksat pois!
Milloin Korkkareissa on viimeksi rämmitty Vietnamin höyryävän kuumissa viidakoissa, eli onko Korkkareissa nähty joskus Vietnamin sotaa käsitteleviä tarinoita?
. Lisäksi alataso levenee tyvestään hieman sekä etu- että takapäässä ja juuri näiden seikkojen oletan aiheuttavan lokkisiipimäistä illuusiota; sopivasta kulmasta näyttää tosiaan että alatasossa olisi pientä lokkisiipeä.
Parasta koko paketissa oli Kubertin kuvitus ja ilman sitä olisi ostos kaduttanut. Nyt jäätiin mukavasti plussan puolelle.
Vastapainona en pitänyt myöhemmin toistumiseen päähenkilöä kiusaavasta huppupäisestä brittilentäjästä, hahmo kun ei sovi sarjan henkeen alkuunkaan.
Ehkäpä jonkinlainen esikuva oli ranskalaisässä Charles Nungesser:
Julkistettiin keväällä Tampere Kuplii -tapahtuman yhteydessä.Apua Asko hyvä!
Näkyy olevan vielä saatavillakin:
http://www.egmontshop.fi/epages/egmont.sf/?ObjectPath=/Shops/egmont/Products/1831-09-001
Olisiko Egmontin sedällä tietoa mistä päin pääkaupunkiseutua tuota olisi ostettavissa?
Uudessa Soundissa oli juttu Eläkeläisistä, ja siinä kerrottiin että Korkkari myytiin hetkessä loppuun.
Neljäs tarina sen sijaan oli erillinen kolmen vanhan sotareportterin paluu etusivulle. Saksalaiset hyökkäävät zeppeleineen ja sukellusveneineen Toweriin! Sekin oli selvästi jatkoa vanhoille seikkailuille, mutta niistä en muista lukeneeni. Tietääkö joku, onko näitä sotareportteritarinoita julkaistu aikaisemmin?
Jälkeenpäin harmittaa, kun ei noita pistänyt spesiaaliksi pariksi.
Tampereen ilmailunäytöksessä tänä viikonloppuna ...
Tampereen ilmailunäytöksessä tänä viikonloppuna ohjelmaan kuuluu ihan oikea Spitfire (http://www.tampereairshow.fi/fi/supermarine.spitfire). Pitänee katsastaa, noita ei usein näe eikä kuule.Lisenssimoottorilla (Packard)....
... onpa Korkeajännitys todella kokenut arvonnousun, kun sitä julkaistaan jo kovakantisena kirjakaupoissa (http://blogi.egmontkustannus.fi/2010/09/14/korkeajannitys-kirja-maalla-merella-ja-ilmassa/).
sisältö ratkaisee, ei kuoret.
ja sisältö on edellä montaa kovakantista
Löysää nyt kerrankin kravattia, minusta on vain hupaisaa että nämä lapsuuden arvottomat divariläpyskät ovat nyt kirjakaupoissa.
.....Willerit sentään olivat jo 1980-luvulla monen lukijan huolella vaalimia, mutta samaa lämmintä suhdetta en muista kenelläkään olleen Korkkareihin, joten nostalgialisänä minä tämän ostajan motiivit tulkitsen.
sinä et lauseesta päätellen tunne Korkkareita harrastavaa kansanosaa lain.
Äläs nyt, punastuttaa jo sinunkin puolestasi lukea tällaista hömppää...
.... mutta sillä erotuksella että Willereitä todella kerättiin, kun Korkkarit laitettiin kiertoon.
Etkä myöskään sitä mitä niille kiertoon viedyille korkkareille kävi 2000-luvun alussa divareissa.
Ääh, yritän hieroa ohimoitani lukien mitä aiemmin kirjoitin, mutta en minä onneton vaan älyä... kokivatko ne kentis arvonlaskun? Ei odota, anna minä vielä yritän!
Totta kai annan vielä yrittää. Sinähän olet insinööri.
No johan nyt sentään, onpa Korkeajännitys todella kokenut arvonnousun, kun sitä julkaistaan jo kovakantisena kirjakaupoissa (http://blogi.egmontkustannus.fi/2010/09/14/korkeajannitys-kirja-maalla-merella-ja-ilmassa/).
Vai on tämäkin sitten jo julkaistu. Voisiko joku kertoa painojäljestä?
Kiitos Askolle taustatiedoista, pitää tämä hieno opus varmaan hankkia ihan vain hienojen kovien kansien takia.
Kuten Asko ylempänä sivumennen totesi, kirjassa ei ole kovia kansia vaan puolipehmeät tai -kovat. Hyvä ratkaisu noin paksuun kirjaan.
John Ridgwayn tuolloinen piirrosjälki muistuttaa suuresti Jorgen tyyliä.
Pieni harmin aihe oli se, että musta oli joillakin sivuilla tuhrustunut. Oliko muilla samaa ongelmaa vai sattuiko minulle maantaikappale? Tätä ongelmaa oli siellä täällä yleensä aika lievästi mutta etenkin sivuilla 521, 528, 529, 533 ja varsinkin 536 alkoi häiritä.Musta on kyllä mustaa, mutta en itse mitään tuhrautumista huomannut.
Odotan niitä vanhoja Klassikkokorkkareita 50-luvulta. Jos niistä tehtäisiin samanlainen kirja, niin voisin hankkia.
Jorge on poissa. Piirsi Commandolle sarjakuvia 42 vuotta.
In Memoriam: Josè Maria Jorge (http://downthetubescomics.blogspot.com/2010/10/in-memoriam-jose-maria-jorge.html)
Kyllä tarkoitan Mustanaamiota, Lesley Shanea ja kumppaneita. Ehkä toiveeni näiden sarjojen uusinnoista on yhtä toivotonta kuin toivoa YLE:ä uusimaan Korkki ja Lippos kuunnelma Sumulaakson sankarit vuodelta 1967.
Kyselin Sumulaakson sankareita YLE:n Radioarkistosta ja vastaukseksi tuli, että
kyllä sarja on tallessa.
Ei siinä taida kuitenkaan olla ekoja Korkkareita, vaan jonkinlainen parhaat-kokoelma on kyseessä.
Siksi päätin, että otan asioista vielä selvää.
Malta vielä ensi viikkoon, sitten Kvaakin etusivulla on luettavana arvio tästä opuksesta, minkä ohessa on tarkat tiedot alkuperäisjulkaisuista!Joukot ryhmittyvät jo odotusasemiin......
AAARGH!piti oikein konsultoida korkkarisakasan sanakirjaani, oliko kyseessä "vähän sattuu" vai "minuun osui"
Siellä olisi korkkariarvostelu www.kvaak.fi/naytajuttu.php?articleID=1496Hyökkäys tapahtui yllättäen ja etuajassa ! ;)
Siellä olisi korkkariarvostelu www.kvaak.fi/naytajuttu.php?articleID=1496
Unohdin arvostelussa mainita, että olisi ollut kiva, jos kustakin tarinasta olisi ollut pieni esittely. Miksi juuri nämä tarinat ovat tuhansien joukosta valikoituneet parhaiksi.
Itse aloin tuumia niitä omasta mielestä parhaita tarinoita, mieleen tuli ensimmäisenä eräs juttu, jonka nimeä en tähän hätään muista: britillä oli koira ja tämä ystävystyi myös saksalaiseen sotilaaseen.
Pistetäänpä tiedonantoa siitä, että Helsingin kirjamessuilla olisi tiedossa Kamujen ja Korkkarin livesuomentelua lauantain klo 14-16.
Oliko kukaan paikalla? Miten mahtoi onnistua? Luulisi siinä suomentajalla olevan ramppikuumetta...
Hihhei! Uusimmassa korkkarissa oli pitkästä aikaa Livingstonen piirtämä seikkailu. Tekstipuolikin oli aika riemastuttava.
Mukana oli myös Pariisin yössä temmeltävä viittasankari Fantomas, joka pistää kapuloita miehittäjien sotarattaisiin. Oli mielestäni hölmö juttu, mutta jatkoa Fantomasille ilmeisesti saadaan.
Onko se tämä tarina (ks. kansi alla)? Keith Page on tehnyt kannen.
Kuka sahasi B-25J Mitchellistä (http://a3.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/180778_189661531074350_168688426504994_461994_324878_n.jpg) takarungon pois (http://www.lockett-photography.com/Calendar%20previews/2009%20calendar%20cover%20B-25J%20Executive%20Sweet%20l.jpg)?!Hih, mahtaa olla pilotti aika fakiiri, kun saa pelin pysymään hanskassa noinkin hyvin - vai mitä arvelette, millaiset olisi lento-ominaisuudet tuollaisella värkillä ?
...vai mitä arvelette, millaiset olisi lento-ominaisuudet tuollaisella värkillä ?
Korkeusvakaajan ja -peräsimen tehokkuus kärsii heti siiven jättöreunan häiritsemästä virtauksesta, sivuvakaajilla on vielä vapaata ilmavirtaa ympärillään.Olematon takarunko merkitsee sitä, että sivu- ja korkeusvakaajien momenttivarsi on olemattoman lyhyt, ja siten niiden teho hyvin vaatimaton. Pitkän nokan ansiosta aerodynaaminen painopiste lienee massan painopisteen edessä, eli värkki on aerodynaamisesti epästabiili, eikä ohjattavissa ilman tietokonetta (jos sekään riittäisi - epäilisin, että lisäksi sekalaisia ohjainsiivekkeitä pitäisi suurentaa ja niiden kiinnityksiä vahvistaa, jnpp.).
Vielä olisin kysynyt tietäisiköhän joku mistä korkkarinumerosta olikaan kyse:
- viidakon korkeajännitys (?) jossa dakota-lentokoneesta tehtiin kunnon maataistelulentokone varustelemalla sen matkustamotila konekiväärein...
BBC:n artikkelin linkeissä oli pitempi ja kiinnostavampi juttu Commandon vaiheista, Gott in Himmel! (http://news.bbc.co.uk/2/hi/uk_news/magazine/6599139.stm)"Carlton Books has published two best-selling Commando compilations with a third on its way"......
"Carlton Books has published two best-selling Commando compilations with a third on its way"......
ja toinen (Rosvoja kello kahdessa! / "Commando": Bandits at 12 O'Clock) on parhaillaan ladottavana.
Meille on tulossa Helsingin sarjakuvafestivaaleille Korkeajännitys-päivä.
Mutta kannattaako ottaa paneeliin joku vaan sukupuolensa takia?
Eikö olisi parempi ottaa joku jolla on jotain annettavaa paneelille?
Sukupuolesta riippumatta.
Signeeraus Kirjasto Kympin edessä
Klo 13.00 Anssi Rauhala
Klo 13.30 Topi Koivisto, Tarmo Koivisto ja Markku Paretskoi
Klo 15.00 Petri Hitunen
Klo 16.00 George Low
Kivi
Hyvänen aika, siis Sinä olet KERSANTTI KIVI!:D
Haastattelen legendaarista korkkariveteraania, Commando-lehden George Low'ta päälavalla perjantaina kello 18.
En veisi haastattelua liiaksi arvokeskustelun suuntaan. Jotenkin hölmöä, ja vähän loukkaavaakin, olisi viedä keskustelua siihen suuntaan.
Commando on sotasarjakuvaa, herran jestas. Se ihannoi silti ehkä enemmänkin sankaruutta eikä niinkään sotaa, joka on vain noiden urheiden miesten tekojen näyttämö!
Missä määrin olet joutunut painimaan omassa mielessäsi sen kanssa, ihannoiko sarjakuvasi liiaksi militarismia ja sodan arvomaailmaa yleensä ? Jos yrität välttää militarismin ihannointia, miten sen käytännössä teet ?
Entä toiseen suuntaan,
millaisen suhteen haluat sarjakuvillasi ja sodanvastaisuudella olevan ? Onko pasifismilla sijaa töissäsi. Jos on, kuinka ja missä määrin haluat sen näkyvän ?
Oletko miettinyt konkreettisia keinoja, joilla pyrit välttämään sitä että sodan traagisuus typistyy töissäsi pelkäksi kevyeksi seikkailuviihteeksi ?
Oletko miettinyt konkreettisia rajoja joiden yli et halua mennä, sen suhteen miten haluat sodan, sotilaan ja armeijan töissäsi esittää ?'
Missä määrin koet historiallisen todenmukaisuuden tärkeäksi sotasarjakuvissa ? Historiasta on etenkin sotien suhteen tunnetusti monta versiota. Oletko kokenut ulkopuolisilta tahoilta painetta tapahtumien esittämiseksi jossakin tietyssä valossa ? Mikäli olet kokenut, millaista paine on käytännössä ollut ?
Mitä neuvoja antaisit aloittelevalle sotasarjakuvan tekijälle ? Millaista sinun mielestäsi on hyvä sotasarjakuva ? Entä mitkä näet sotasarjakuvan suurimmiksi sudenkuopiksi ? Onko jotakin erityistä, josta pidät ja toisaalta josta et pidä sotasarjakuvissa ?
Merten Korkeajännitys 1971 no 1 Kummituslaiva. Minua vaivaa, kuka on teoksen alkuperäinen tekijä ja mikä on alkuperäinen teos?
Jonkinlainen Korkkari-indeksi olisi hyvä laatia.
Kun vähän odotellaan, niin kyllä tämä
http://www.antikvariaattimakedonia.fi/moog/index.php?sivu=lehdet&moog_sarja_id=27
tästä täydentyy.
En tiedä minkälainen menekki oli toista maailmansotaa käsittelevällä viihdemateriaalilla kymmenen vuotta todellisten taistelujen jälkeen. Luulen, ettei kovin kummoinen... Kertokoon joku joka tietää.
Merten korkkareiden koottuja odotellessa, laitan tähän pienen kyssärin korkkarikääntäjille ja muillekin korkkarien kuluttajille. ;)Yritetään sitten 'commandona':
Onko ko. termit tuttuja (Royal Navyn sanastoa) ja miten kääntäisitte ne ?
Yrittäkää ilman netin apua......
Splicing the main brace.
Group up.
(Sukellusveneiden yhteydessä)
Letting the cat out of the bag.
Tämä käännetään tietysti suoraan, mutta minkälainen kissa lymyää punaisessa pussissa ?
Yritetään sitten 'commandona':Viimeinen osui kohdalleen !
Splicing the main brace on ollut käytetty komento myös WW2:n aikana, toki käytetty jo Nelsonin aikoina.Eli edelleen 'paljaalla' vedetään (ilman aina yhtä luotettavaa Wikipediaa):
Ei liity aluksen ohjailuun ja on aina kaikille mieluinen.
Mieluummin minä noita 50-luvun jännäri- ja dekkarikorkkareita lukisin kuin iäti jatkuvaa toista maailmansotaa, vaikka niidenkin joukossa ihan hyviä pläjäyksiä on.
Timo
Samma här, mutta kun ei noita edes uudelleenjulkaista, ainoastaan Rick Randomia on tullut uudelleen, ja 1970-luvun alussa tuli jotain Juhla-korkkareita mutta siitä on jo aikaa.
Ja lienee jonkin verran julkiaisematta suomenkielellä noita 1950-luvun jännäri- ja dekkarikorkkareita, näin oletan?
Onkohan noissa II-maailmansota-korkkareissa yhtään näitä natsi-ufo-juttuja?
Timo
Uskallan suositella vaikka en ole vielä lukenut.
Saadaanko lopultakin nuijasodan korkkari?
Timo
Eläkeläisten korkeajännitys. Iskee kuin 38% volttia.Mutta sehän ON jo !
Hih. Ehkä Commando co. ottaa kesäapulaiseksi.No mikä ettei !
11.7. ilmestyy Korkkari-kirja Egmontin blogin mukaan, onko kellään hajua mitä se pitää sisällään?
Muoks! Perunamaassa lukee että 30.7. pitäisi tulla Battlen parhaat, taitaa kyseessä olla sama kirja?
Olisi näköjään lokakuun lopussa tulossa uutta 12-tarinan jättiopusta: Uljaimmat Brittiurhot
Taistelutarinat sen sijaan osoittautui selailtaessa pettymykseksi. Hajanaiset pikkutarinat eivät siltä istumalta säväyttäneet.
Ohessa Uljaimpien brittiurhojen sisällysluettelon sivut,
jos ketä tarkemmin kiinnostaikse.
Vähän huonompi juttu on se, että uusimmassa lehdykässä on Gordon Livingstonen ensimmäinen tarina, joka on rasteroitunut täysin piloille. Harmillista, sillä Korkeajännityksessä on yleensä aina ollut painojälki kohdallaan.
Parissa seikkailussa sivut olivat varsin matalaresoluutioisina tiffeinä, joten jännätä pitää, kuinka sahaviivaisina ne painosta tulevat.
Ohessa Korkkarikirjan "Tulimyrskyn raivolla" sisällysluettelosivut juttukohtaisine tietoineen.
Totta tuo oli "Tehtävä Berliinissä".
Kyseessä siis Kylmän sodan erikoiskorkkari " Tiellä Berliiniin".
Commando-lehti tavoittee aikuislukijoita (http://www.bleedingcool.com/2015/05/06/commando-comics-revamp-for-an-an-adult-audience/) ja synkistyy.
On hyvä että tulee lisämaustetta jo ammoin kulahtaneeseen sarjaa, Korkkarien viihdearvo on ollut jo pitkään nolla. Ei edes tahaton komiikka=natsiörinä joka oli lehden parasta antia ole enää ole naurattanut pitkiin aikoihin.
Luulin jo, että tämä vuosi menee niin, ettei tarvitse hankkia yhtään uutta korkkaria. Mutta ei! Nyt löytyi kaupasta piirtäjämestarien korkeajännitys "Vakoojien koulu", jossa on kaksi ennen julkaisematonta tarinaa Livingstonelta ja yhdet Victor de la Fuentelta ja Jorgelta. Aijjai, oijjoi! Mahtava lukuhetki tiedossa!
Tänä vuonna aiemmin julkaistiin korkkari, jossa oli Repetton piirtämä tarina. Jäi harmittamaan, kun en ostanut. Muistaako kukaan, mikä numero oli kyseessä?
Ilmasodan Korkeajännnitys 3E. Vihamielisyyttä Ilmassa
Tarina: Yön Saalistajat (Commando 307).
Vanhat linnat ovat suosittuja miljöitä kaikenlaiselle toiminnalle, minkä ei syystä tai toisesta haluta tulevan yleiseen tietoon (ainakin fiktiossa siis)...Suomessa sellainen tosielämän miljöö löytyy puolestaan Tikkakosken metsästä.
Minkälaista toi ’Nam on, ketä tekijöinä? Onko niitä indeksoitu? Eikös alkuperäinen ollut Marvelin lehti?
Mitäs muita julkaisuja Korkeajännitys -nimikkeen alla on julkaistu. Tarkoitan siis näitä julkaisuja, joissa on jotain muuta kamaa kuin Commandossa tai peruskorkkareissa tullutta tavaraa?
Olipas noita erikoisnumeroita yllättävän paljon!
Voih, kunpa nyt joku saisi päähänsä julkaista Korkeajännitys esittää: Charley's War.(https://pbs.twimg.com/media/DrPLwTXX0AAfvCf.jpg)
En nyt ihan varmaksi voi sanoa kun kirja on 130km päässä, mutta näitä taidettiin vähän julkaista korkeajännitys: Taistelutarinat, Battle-lehden parhaat -kokoomassa. Lukishan noita enemmänkin mielellään.
Kas, onko Charleyn sotaa saatu suomeksi - hyvänen aika. Mennyt meikäläiseltä ohi. Vaikka onhan noita brittikokoomia muutama hyllyssä, tosin ei kaikkia.
Laitetaanpa tieto tännekin, että allekirjoitin sopimuksen tarinani julkaisemista Commando-lehdessä joka myös Korkeajännityksenä tunnetaan. En tiedä kuka piirtää, koska ilmestyy tai tuleeko suomeksi.
Mahtaako olla ensimmäisen suomalaisen käsikirjoittama tarina Brittiläisessä Commandossa?
Laitetaanpa tieto tännekin, että allekirjoitin sopimuksen tarinani julkaisemista Commando-lehdessä joka myös Korkeajännityksenä tunnetaan. En tiedä kuka piirtää, koska ilmestyy tai tuleeko suomeksi.
Mahtaako olla ensimmäisen suomalaisen käsikirjoittama tarina Brittiläisessä Commandossa?
Laitetaanpa tieto tännekin, että allekirjoitin sopimuksen tarinani julkaisemista Commando-lehdessä joka myös Korkeajännityksenä tunnetaan. En tiedä kuka piirtää, koska ilmestyy tai tuleeko suomeksi.
Mahtaako olla ensimmäisen suomalaisen käsikirjoittama tarina Brittiläisessä Commandossa?
Mahtaako olla ensimmäisen suomalaisen käsikirjoittama tarina Brittiläisessä Commandossa?
Tohtiikö tässä vaiheessa paljastaa, oliko tarinassakin jotain suomalaiselementtiä, vai ollaanko edelleen reippaiden brittipoikien sodassa inhoja sakuja vastaan?
Ensi vuonna näyttäisi Korkeajännityskin laajenevat hieman, kun aloittavat julkaisemaan varta vasten Hugo Prattin Korkeajännitys- sarjaa helmikuussa alkaen ja kolmen kuukauden välein tulisi uusi 128 sivuinen läpyskä eli 2 tarinaa aina. Mielenkiintoista :DEn ole yhtäkään korkeajännitytä ikinä ostanut. Olen kyllä tusinan verran saanut niitä ja mitä on kirjastosta tullut lainattua. Mutta nyt ekan kerran elämässäni ostan kyllä nää Hugo Prattin korkkarit...vihdoinkin korkeajännitystä, mitä voi oikeesti ostaa itelleen ja on mielettömän kiinnostavia...tämmöisiä lisää.
En ole yhtäkään korkeajännitytä ikinä ostanut. Olen kyllä tusinan verran saanut niitä ja mitä on kirjastosta tullut lainattua. Mutta nyt ekan kerran elämässäni ostan kyllä nää Hugo Prattin korkkarit...vihdoinkin korkeajännitystä, mitä voi oikeesti ostaa itelleen ja on mielettömän kiinnostavia...tämmöisiä lisää.
Itse aktiivisesti Korkeajännitystä lukevana voin sanoa, että ei Prattin taide nyt niin hirveen hääppöstä ole ollut. Ehkä se on se, kun eroaa massasta niin räikeästi ja näyttävät puoli valmiilta. ??? Kannatuksen vuoksi tulee hankittua.
Se on Battler Britton erikoisnumero v. 2005. Ja mukana runsaasti muita tekijöitä. Prattilta 30 sivun juttu.Kiitos tiedosta. Täytyy kattoo, jos ostais tuonkin joskus itselleen.
Juu, on siellä 15 sivua Charley’s waria:
http://www.antikvariaattimakedonia.fi/moog/index.php?sivu=lehti&moog_lehti_id=31322
Muukin sisältö kyllä todella hyvää.
En tiedä häiritsikö muita Prattin korkkarin lukeneita, mutta omasta puolestani oikoluvussa ei olisi tarvinnut säästellä. Yllättävän paljon erilaisia pieniä virheen poikasia änkesi mukaan.
Hugon skspressiivinen ote ei taatusti vetoa niihin, joiden mielestä aseen, tankin ja tykin jokainen niitti, mutteri ja vänkyrä pitää olla justiinsa eikä sinne päin. Ja vehkeiden mallit ei saa olla väärältä vuodelta tai väärässä paikassa. "Hähää: Neljännellä prikaatilla ei ollu noita tuolla vuonna 1942, vitsi miten tyhmä piirtäjä".
Huomio parhaillaan myynnissä olevasta Prattin Merten korkeajännityksestä. Kun katsoin sitä tarkemmin, mielestäni jonkun muun kuin Prattin on muutamassa kohdassa täytynyt piirtää tekniset laitteet, koska niissä nimenomaan pultit on kuvattu prikulleen oikein. Joissakin Cortoissahan Pratt pyysi jotakuta muuta piirtämään autot kun häntä itseään ei kiinnostanut.
Ainakin Corto Maltese Siperiassa -tarinassa tuo piirrostyylien ero näkyi selvästi raiteilla liikkuvan kaluston kuvauksessa.
Ainakin Corto Maltese Siperiassa -tarinassa tuo piirrostyylien ero näkyi selvästi raiteilla liikkuvan kaluston kuvauksessa.
Hugon skspressiivinen ote ei taatusti vetoa niihin, joiden mielestä aseen, tankin ja tykin jokainen niitti, mutteri ja vänkyrä pitää olla justiinsa eikä sinne päin. Ja vehkeiden mallit ei saa olla väärältä vuodelta tai väärässä paikassa. "Hähää: Neljännellä prikaatilla ei ollu noita tuolla vuonna 1942, vitsi miten tyhmä piirtäjä".
Ainoa korkeajännitys sarjis mistä tykkään on Henkimaailman korkeajännitys: valon prikaati.
Onko tällaisia vastaavia tarinoita vai onko tämä ainoa tällainen erikoisempi?
Ainoa korkeajännitys sarjis mistä tykkään on Henkimaailman korkeajännitys: valon prikaati.
Onko tällaisia vastaavia tarinoita vai onko tämä ainoa tällainen erikoisempi?
Ja YLE muutenkin huomioi.
Kulttuuriykklsen iskeekö 70 vuotias korkeajännitys yhä kuin miljoona volttia?
https://areena.yle.fi/podcastit/1-67355237
Keskustelijat saattavat olla kvaakistakin tuttuja
Saman olen huomannut, ettei löydy kuin hypermaksimus markettien hyllystä enää. Sama se on ollut Hugo Prattin kohdalla sekä Lännentie. Pikkumarketteihin ei enää satsata.Myöskin näitä Kirjakauppa-versioita Hugo Prattin korkkareista näkee harvemmin kirjakaupassa. Itse olen ostanut tuon lehtipisteversion, kun sen kansi on ollut minusta parempi kuin kirjakauppa-versiossa. Mulla on sen verran hyvä tilanne, että mun pääkauppani, jossa ostan melkein kaikki ruokani on Kauppakeskus Kaari Helsingin Kannelmäessä. Sehän on kai melkein paras tai paras lehtipiste koko Suomessa. Löydän melkein kaiken sarjakuvan tai muut aikakausilehdet sieltä.
Käsikirjoittamani KINGS AND ACES -tarina on ilmestynyt Commandossa.
Käsikirjoittamani KINGS AND ACES -tarina on ilmestynyt Commandossa. Taiteesta vastaa Marc Viure ja kansikuvasta Neil Roberts.
Luin Egmontin julkaisukalenterista, että syyskuun 11. päivä ilmestyy Korkkarin erkkareissa todellakin erikoinen Muiden sotien Korkeajännitys. Ohessa kansikuva. Minun täytyy tunnustaa, että en osaa yhdistää kannen sotilaita mihinkään tiettyyn kulttuuriin tai edes mantereeseen. Mikä sota tämä voisi olla?Minä epäilen, että Ukrainassa joku venäläinen sotilas on saanut käsiinsä LSD-postimerkin ja nuolassut sitä. Nukahtanut vartioon ja näkee nyt hieman erilaista unta.
Epäilisin Ruusujen sotaa, tuo voisi olla melko yksinkertainen versio Yorkien ruususta, ainakin värit täsmäävät.
Epäilisin Ruusujen sotaa, tuo voisi olla melko yksinkertainen versio Yorkien ruususta, ainakin värit täsmäävät.
Ruusujen sota ja Barnetin taistelu tiedossa.
Minusta tuo ei muistuta Yorkin ruusua lainkaan – kuva siitä on vaikkapa Wikipediassa täällä (https://fi.wikipedia.org/wiki/Ruusujen_sota). Tarkoitit varmasti yorkilaisen Edvard IV:n aurinkoa (https://www.pinterest.co.uk/pin/553168766715385934/). Olet kyllä oikeassa, että lipun symboli on sama, ja silloin kuvan sota on nimenomaan Ruusujen sota. Kiitos.Sitä pitäisi aina hieman tarkemmin kirjailla ja miettiä kirjoittamisiaan, ettei horisisi ihan omiaan. Mutta kyllä, samaa Edvard IV:ttä tuossa hain, mutta hieman eri lippu mielessä. Tässä (https://en.wikipedia.org/wiki/White_Rose_of_York#/media/File:BL_Royal_Vincent_of_Beauvais2Yorkist_rose.jpg) tuo Yorkin valkoinen ruusu on melkein aurinkona ja tuli ensimmäisenä mieleen, joten lähdin sitten puhumaan ruusuista, koska Ruusujen sota. Aurinkohan se toki tietenkin on tuon korkkarinkin kannessa.
Uusimmassa Ruudinsavussa oli hyvä artikkeli Lännen korkeajännityksestä.
Tä? Onko tänä vuonna tullut Ruudinsavu? Mistä löytyy?
Tä? Onko tänä vuonna tullut Ruudinsavu? Mistä löytyy?
Piirtäjämestarin korkeakeajännitys on tehnyt paluun piiiiiiitkän tauon jälkeen. Nyt on siis lehtipisteissä numero 1E/2025, jossa on neljä Gordon Livingstonen kuvittamaa tarinaa, jotka kaikki ovat aiemmin Suomessa julkaisemattomia. Kyllä näitä saikin odottaa, mutta erinomaista, että ainakin tämä yksi numero tuli julkaistuksi.