Kvaak.fi - keskustelu
Sarjakuvanlukijoiden keskustelut => Sarjakuvien ostaminen ja keräily => Aiheen aloitti: Esa - 07.08.2003 klo 10:46:28
-
Millainen on sarjakuva kokoelmasi? Itse olen noin puolet elämästäni kerännyt sarjakuvia.
Omani on suunnileen tällainen.
Aku Ankkaa tullut vuodesta 1994. Vanhempia divarista ostettuja 164 kpl vanhin11c 1954.
Roope-setiä 170 kappaletta. Tullut vuodesta 1998.
Aku Ankan taskukirja 150 kpl
Nakke 117 kpl
Madia 90 kpl on myös ensimmäinen Suomen Mad.
Myrkky 43kpl
Karvinen 41 kpl
Tenavat pokkareita 31 myös ensimmäinen vuodelta 68.
Hämähäkkimiehiä 27 kpl
Väiski Vemmelsääri 17 kpl
Väiski & kumppanit 13 kpl
Erikois taskareita 12
Masi 11 kpl
Don Martin 11 kpl
Asterix 10 kpl
Teevee-tutut 10 kpl
X-men 10 kpl
Myrkky spesiaali 10 kpl
Mad spesiaaleja 10
Ja sitten sellaisia lehtiä joita alle kymmenen on
Aku Ankan parhaita, Karvinen pokkareita, Mega Marvelia ja Megaa, Mad spesiaaleja, Sarjakirjoja, Teräsmiehiä, Huba sarjoja, Nalle Puheja, Batmaneja, Vaaleanpunaisia panttereita, Luupäitä, Sarjakuvalehtiä, Dragon Balleja, Pahkasikaa, Hakki Hamsteria, Aku Ankan karusellia, Hulkkia, Non Stopia, Mad pokkareita, Myrkky pokkareita, Masi pokkareita, Retu & kumppaneita, Hulkkia ja jotain muita joita en jaksa laittaa tähän kun ei kukaan kuitenkaan lue näitä :)
Ei tietenkään tarvitse olla näin tarkkoja listoja kuin mulla. Mä vaan pidän listaa sarjakuvistani.
-
Olisi hauskaa jos joku (muu kuin minä) tekisi kokoelmastani listan. Minulla on varmaankin noin 1500-2000 lehteä.
-
Itseasiassa juuri tässä laskeskelin jokin aika sitten järjestelyn ohella. Nidoksina laskien n. 750 kpl. Lehtinä (osa kokoomia useammasta lehdestä) n. 1000 lehteä. Ja n. arviolta 300-400 lehteä on eloni aikana tullut vietyä divariin tai muuten vaan myytyä tai hävitettyä (etenkin lapsena saamani ovat lähes 100 % kadonneet - enkä tiedä mihin!?!?). Nykyään ostan joka viikko engl. kielisiä sarjiksia tuommoset 5 kappaletta ja kuukaudessa suomenkielisiä saman verran. Joten karttuuhan tuo kokoelma nykyisin aika tahtia verrattuna aiempiin vuosiini. Divareita koluan perin harvoin johtuen niiden aukioloajoista (olen töissä!).
Jos laadullisesti puhutaan niin eniten olen ylpeä hienoista engl. kielisten erikoisjulkaisujen ym. ja minisarjojen kertymästäni. Ja (taas) täytyy kehua 100 Bulletsia :) Se on sitten hyvä. Kaikki olen ostanut yhtä lukuunottamatta, mitenköhän siinä niin kävikään. Nimmarein varustettuja sarjiksia on vain muutama: Viivin & Wagnerin tekijältä, Alkuperä (olikohan se noin) - trilogian tekijältä, Alan Davisilta ja B. Virtasen tekijältä. I. Heilän signeeraama on ainoa divarista löytämäni signeerattu teos, ja lähti halvallakin!
Notta semmosta.
PS: Tuo 10 000 on mieletön luku. Itsekin olen lukenut varmasti noin monta sarjakuvaa mutta että kokoelma tuon kokoinen, jestas! Nostan kuvitteellista hattuani.
-
Jos mun kokoelmaani vertaa jo mainittuihin niin olen täysin alkutekijöissäni :)
Olen vasta ihan viime aikoina alkanut ostamaan lehtiä, albumeita on tullut ostelutua satunnaisesti jo pidemmän aikaa.
Eniten tällä hetkellä on Dredd julkaisuja joista löytyy kaikki suomeksi julkaistut albumit, vuosikertaa -85 lukuunottamatta kaikki suomeksi ilmestyneet Dredd lehdet. Kaikki muutkin suomeksi ilmestyneet 2000ad albumit. Sen lisäksi muutamia sekalaisia albumeita. Tulevaisuudessa kokoelmaa on tarkoitus kartuttaa keräämällä kaikki ilmestyneet Judge Dredd Megazinet ja Sin Cityt lehti muodossa.
Toki sitä törmää kaikkeen mielenkiintoiseen jatkuvasti, mutta rahat ei millään riitä ja Dredd vain on niin hyvä.
<Offtopic>
Onko jollain tarvetta sarjakuvalaatikoille? Ajattelin tilata englannista(6£/kpl), mutta minimi tilaus on 5 kpl, ja ei mulla ihan niin suurta tarvetta ole tällä hetkellä.
</Offtopic>
-
Äskettäin meinasin että en vastaa tähän kun en jaksa pitää enää lukua kokoelmistani, mutta tämähän innostaa ihan laskemaan - ainakin osapuilleen - paljonko niitä alppareita ja muita lättyjä kotihyllyissä on. :-) Palaan asiaan :-)
Timo
-
En tiijä, prkl, mutta onhan noita lehtiä kertynyt aikamoinen kasa. Suurimman osan olen jättänyt vanhempien luokse maalle (mm. sandman ja batman -kokoelmani), pitäsi varmaan jossain vaiheessa käydä kaikki läpi ja laskea, arkistoida ja silleen... Mutta ei taida jaksaa. On se vaan kumma homma, vaikka hyllyt notkuu jos minkälaisista alppareista ja lehdykäisistä, niin siltikin sieltä poimii aina vain ne samat Corto Malteset , V for Vendetat ja Love and Rocketsit (ta no onhan noita muitakin). Paljon on kuitenkin sellaista hyllyssä, jota ei jaksa lukea, muttei halua luopuakaan. Siellä ne vaan sitten "töpöttää", hemmetin sarjakuvalehdet. Pitäisi varmaan täyttää hylly pelkästään Crumbeilla ja Friikkilän veljeksillä, niitä voi lukea uudestaan ja uudestaan ja aina jutut tuntuvat ennenlukemattomilta. Sama muuten pätee joihinkin aku ankkoihin, tiedä sitten mistä moinen johtuu...Mutta samat ilmiöthän pätevät myös äänilevyihin.
-
minulla on täsmälleen sama arkistointimetodi:lehdet ja vähemmän kiinnostavat albumit joutuvat maalle vanhempien luokse. määristäkin on mahdoton sanoa mitään kun olen täysin epäjärjestelmällinen keräilijä. olen reilut 20 vuotta ostanut sitä mitä tykkään lukea ja ehkä jotain Pratteja ja Mooreja lukuunottamatta melekin pelkästään divareista ja alennusmyynneistä. liikutaan sadoissa mutta tuskin tuhansissa sentään vielä.
olen samaa mieltä tuosta levyhommasta, mutta toisaalta olisi aika hankalaa jos kotona olisi tuhat yhtä hyvää levyä kuin Stone Rosesin eka. ei viitsisi liikkua sieltä minnekään
-
Mulla on ehkä hieman toista metriä sarjakuva-alppareita kotonani, lisäksi joitain läjiä lehtiä, lähinnä tärkeimpiä suomeksi ilmestyneitä scifisarjiksia. Maalla on sitten ihan toisia määriä lapsuuden sarjakuvia, muun muassa miltei kaikki Akkarit n. 1970-1986. Osa esimerkiksi Asterix ja Tintti-sarjiksista on maalla, osa kotona, mikä on haitallista kun törmää jossain kirppiksellä halpoihin kappaleisiin, eikä muista oliko mulla jo tuota ja missä.
Pitäs tehdä jonkinlainen kirjanpito siitä, mitä omistaa ja missä se on. Eihän sitä kokoelmaa muuten voi kartuttaa.
-
Tjooh, eihän näitä jaksa kunnolla ruveta listaamaan, kaikenlaista on kertynyt lähes kolmen vuosikymmenen aikana. Lapsuudesta on jäänyt jäljelle lähinnä repaleisia Ankkoja ja semmosta. Mittanauhalla laskien sain hyllymetrejä noin 20, sarjakuville pyhitettynä.
Mutta, alpparisarjoista on täydet (tai ainakin lähes):
- Tintit 25 kpl
- Asterixit 31
- NonStop-albareet 13(?)
- Zoom-albareet 14
- Prinssi Rohkeat 8
- Akun parhaat 48
- Lucky Luket (paitsi uusimmat) n.48
- Alixit 8
- Ken Parkerit (okei: pokkari) 44
- Veikko, Tette ja Jykke 5(?)
- Johannes ja Pirkale 5 kai
- Ritari Ardent 4
- Quick ja Flupke 5
- Umpah Pah 5
- Barellit 8
(luvut ulkomuistista)
sekalaisia ankka-alppareita on noin 20
Judge Dreddejä on kai kymmenkunta
JAlavan, Tammen, Wsoy:n, Liken ja pienempien kustantajien tai ulkolaisten ym alppareita 400-500 kpl (eli nämä Cortot, Krazyt ja kaikenlaiset yksittäisjutut).
Lehdistä on täydet (tai lähes) ainakin
Tapiirit
Kalmat (liimaselkä-Kalmat)
Non Stopit
Zoomit
Alpha
Kylmä Metalli
Sarjarit
Kannukset
Kuplat
Satoja muita yksittäisiä, sekalaisia lehtiä suomalaisia ja ulkolaisia:
USA-disney, supersankareita, Mustiksia ja ties mitä, 80-luvun Conanit on melkein kaikki. Viidakko-liuskalehdet on hauskoja.
Akuja on yli tuhat, täydet vuosikerrat 1971-84 ja 2000-03 ja roimasti sitten tuolta väliltä ynnä 60-luvulta. Taskareita laskin 43. Muita pokkareita on ainakin Tenavia melko lailla.
Sarjakuvakirjallisuutta eli alan tietokirjoja löytyi hyllystä tasan 30. Suomalaisia omakustanteita löytyy myös kymmeniä, ehkä jopa lähes sata. Ehkä ylikin.
Kaiken tuon lisäksi vielä kymmeniä "tavallisia" kirjoja, eli joitakin romaaneja, hakuteoksia (sanakirjoja) ja paljon mm. 50-luvun Pekka Lipposia. Ja yksi hyllyllinen videoita.
Timo
-
Jos te kaikki joskus kuolette niin testamentatkaa sarjakuvat mulle. Tai jos tila loppuu kesken uhraudun ottamaan vastaan! :)
-
Moi,
Onhan niitä jo monta metriä. Aloin 80-luvulla kortistoimaan sarjakuviani ensin erillisiin vihkoihin, koska oli vaikeaa muistaa missä lehdessä mikäkin juttu oli julkaistu ja vihkojen selaus oli helpompaa kuin lehtien. Sittemmin siirsin nuo tietokoneelle ja haut vaan helpottuivat. Viimeisten vuosien aikana olen sitten tehnyt alkuperäisten pohjalta myös tekijäkohtaisia listoja ja siirtänyt listat html-muodossa nettiin, jos niistä vaikka olisi apua jollekulle toisellekin.
(http://koti.mbnet.fi/~robotman/)
Tämän hetken projektina on muuttaa nuo xhtml-muotoon, jotta pääsen itse tarkastelemaan niitä myös kännykällä. Tämähän on tarpeen kun kiertelee divareita eri puolella maailmaa.
- Harri -
-
Äh, niitä on niin paljon ettei jaksa laskea. Mutta kuitenkin jonkinlaista listaa:
Aku Ankka: 198?-???? + 60- ja 70-luvulta hajanaisia numeroita.
Roope-Setä: 1997-2001 (kaikki) 1972-1996, 2002-???? hajanaisia
Aku Ankan Taskukirja: hitosti, jotain 150-180.
Hämähäkkimies: 1996 eteenpäin kaikki. Hajanaisia 198?-1995.
Mega-Marvel/Mega: Kaikki
Ryhmä-X: Hajanaisia joku puolelta.
Sarjakuvalehti: 1990-1996 hajanaisia
Marvel: 1988-1996 hajanaisia
Tintti: Kaikki
Lucky Luke: Hajanaisia
Korkeajännitys: 1990-1994 taitaa olla kaikki. Sitten löytyy eri vuosilta hajanaisia numeroita.
Star Wars: 1978 Albumi, 1983-1987 (melkein kaikki, pari numeroa uupuu) 1996: ESB, Musta Keisari 1-3, 1999-2002 (kaikki) 2003-???? (Kaikki)
Taikaviitta 2000: kaikki
Ja kaikkea muuta taivaan ja maan väliltä (melkein). Suom. Preacherit, alkuperäsiä jenkkilehtiä (DC, Marvel, Mickey Mouse, Donald Duck), Asterixeja, AA kirjoja, ym. ym.
-
aikas vähän omistan sarjakuvia, jotain aku ankkoja ja tähän mennes kaikki suomennetut Akira sarjakuvat,ja kaikkee sekalaista. mutta koneelta löytyy Nagaberoshi Giniä ja muuta sälää :)
-
Aku Ankkoja löytyy muutama pahvilaatikollinen, kuten varmaan puolelta suomalaisista.
Pääosin kokolemani koostuu marvelin sarjiksista joita tuli keräiltyä suht aktiivisesti. eli:
Suomeksi:
-Marvel, suunnilleen kaikki numerot n.96 vuoteen asti
sen jälkeen hajanumeroita.
-Sarjakuvalehti, suunnilleen kaikki numerot.
-Ryhmä-x, kaikki numerot
-Ihmeneloset, kaksi numeroa puuttuu
-Hämähäkkimies, n.100kpl
-Suuret kasat erikoisjulkaisuja
-Läjä Batmäneitä, kaikki Lobot, Ronin minisarja ym. ym.
-Spawn, kaikki numerot
-Kalma, kaikki numerot (tämän lehden lopettaminen on
varmaan vituttanut eniten...)
-Nintendo lehdet :) yksi numero puuttuu
-Jasso Kissoja
-Laasi ja leevi Juhla-albumit
-Dragon Ball:it (*keleen kukkahattutädit minkä tekivät!!)
-Friikilän veljekset, kaksi albumia puuttuu
-Smurffit, kaikki
-Sandmanit
-Muumi albumeita ja lehtiä
-Omaha kissatanssijat
-Läjät muita albumeita ja lehtiä.
Englanniksi:
-Strangers in Paradise, kaksi tpb:tä puuttuu
-The Maxx, kaikki + suurin osa Kiethin muista tuotoksista
- X-force (nyk. X-statix), kaikki numerot+spessut
- x-menejä, kaikki new x-menit
-Isot läjät muita Marvel ja dc lehtiä
-Preachereitä & sandmaniä muutama tpb
-Freak brotherseja
-Doom patroleita
Ruotsiksi:
-Joakim Pirisen GAS ja Socker-Conny
-yksi Gon albumi
+kaikkea muuta mitä ei tule mieleen...
Lehtiä ja albumeja yhteensä Aku Ankat poislukien on varmaan n.1500.
Suurin osa kokoelmasta on tällä hetkellä pahvilaatikoissa vaatehuoneessa. Mutsi kun muutti ja piti roudata vanhat lehdet pois sen luota.
Nykyään jos ois enemmän rahaa niin kokoelma karttuisi varmaankin lähinnä Mangalla. Onneksi pääkaupunkiseudun kirjastoissa on hyvät valikoimat niin manga annoksensa täyteen.
-
Jaa-a.
Mun kokoelman parhaimmat päivät on jo aikaa sitten ohi (kun oli melkein täydelliset kokoelmat kaikkia Suomen Marvel/DC -lehtiä 1980 vuodesta lähtien ja vähän muitakin). Nykyisin olen taas harvakseltaan täydentänyt kokoelmaani kuitenkin huomattavasti nirsommin kuin ennen. Enimmäkseen painotun amerikkalaisten Byrne -julkaisuiden puoleen ja niihin harvoihin suomalaisiin lehtiin, joissa Byrneä on (mitä en vielä omista). Jos siis olet hankkiutumassa eroon Byrne-materiaalista, niin kannattaa ottaa yhteyttä josko olisin vailla jotakin.
Myöskin Teräsmiehen suomalaiset seikkailut olisi kiva saada kaikki kootuksi. Mutta aiheenahan ei ollut se, mitä toivotaan vaan mitä on...
Laskenut en ole lehtiä, mutta arvioisin, että jossakin 500 hujakoilla se pyörii (saattaa olla lähempänä tuhattakin, mutta viimeksi kun laskin vuosia sitten oli noin 500) ja n. 3 hyllymetriä (jää kirjoille pahasti jälkeen).
Ja tuo määrä koostuu niistä tavallisista, eli Aku Ankka (lähinnä Don Rosaa ja vähän Barksia), Teräsmies (+ poika), Hämähäkkimies, Marvel, Mega-Marvel (Megaa en ole vielä ostanut yhtään), erinäisiä albumeita, sekalaisia jenkkilehtiä ja kokoelmia, Hulk, Ihmeneloset, Ryhmä-X, Star Wars jne.
-
Mulla on jo hyllykaupalla erilaisia lehtiä ja albumeita jo noin kymmenisen vuotta jatkuneen aktiivisen keräilyn ansiosta. Joukossa on tosin myös sekalaisia kioskipokkarisarjoja jne.
Olen listannut tuonne signaturestani löytyvälle sivulle lähinnä kaikkia täydeksi kerättyjä sarjoja tai muuten eheitä/suuria kokonaisuuksia. Niiden lisäksi kotoa kyllä löytyisi kassikaupalla jotain yksittäisiä lehtiä, erikoisnumeroita ja muita sen semmoista.
Lapsuudesta saakka talossa olevia Aku Ankka, Nakke, Mad, Pahkasika, Nalle Puh, Karvinen, KattiMatti, Tao-Tao, Peukaloisen retket.. jne. jne. lehtiä en ole edes jaksanut käydä listailemaan, mutta vai niistäkin saisi täyteen jotain yksittäisiä vuosikertoja etc.
Ja tässä kaikki suomessa ilmestyneiden numeroiden osalta "kokonaiset" sarjat joita muistan tähän hätään. (En laske mukaan mitään Marvel/DC minisarjoja etc.)
Lehdet:
-Thriller
-Kalma
-Mega-marvel
-Spawn
-Masters of the universe
-Wichblade
-Darkness
-Magic Fantasy
-Xena
-Urho epäonnensoturi
-Pulmuset
-Suuret seikkailut
-1999 Tuntematon tulevaisuus
-Flash Gordon - Iskevä salama
-John Carter
Ja melkein täysiä sarjoja ovat esim. Apinoiden Planeetta ja Conan Barbaari
Sarjispokkarit:
-Akim
-Suomen MAD esittää
-Aikuisten sarjakuva
-IPS
Tavallisia pokkari/lukulehti-sarjoja en jaksa tässä mainita, mutta niitä on monia jo kokonaisena hyllyssäni.
-
En tiedä,mutta kävin tuossa viikonloppuna yhdellä mökillä, jossa hyllyssä komeili kaikkien muiden lehtien lomassa tukku Ankkareita 50 -luvulta (mm. Gröönlannissa ja muita b -numeroita), sekä melkoisen täydellinen Sarjakuvalehti -kokoelma 50 luvulta. Pyörryin...
Mutta kiva niitä oli lukea, ehdotin tosin, että kannattais ehkä pistää arvoankat ja sarjikset ainakin muovitaskuihin.
-
Minä myös kävin viikonloppuna hieman kaveroimassa ja jossakin neljännen viinipullon vaiheilla tuttavapariskunta nosti pöydälle laatikollisen mökkinsä perukoilta löytämiään vanhoja sarjakuvalehtiä. Mukana oli mm nippu uudenveroisia "Nastasarjat" -sarjakuvalehtiä viisikymmentäluvulta. Vai oliko se "Nastasarjakuvat"? Kuiteskin, en ollut ikinä kuullutkaan moisesta lehdykästä mutta siäsltö näytti kovin modernilta ja pätevältä, oli mm Fantomia jne. Olisin mielelläni ottanut lehdet parempiin hoiviin, mutta eivät antaneet, ruojat! Liekohän jonkin arvoisiakin moiset muinaismuistot...?
-
Ostin keväällä yhdestä divarista numeron Nastasarjoja – oliskohan tuo kustantanut 5 euroa. Hankin numeron pojalle, joka oli katsellut Dan Dare -piirrettyjä töllöstä. Nastasarjat taisi olla ainoa, jossa Dare ilmestyi Suomessa vai olenko väärässä? Harmi vaan että lehdessä ei tietenkään ollut kuin pari sivua sarjista - pitänee kerätä koko sarja ja siihen ei kyllä kukkaro noilla hinnoilla ihan riitä.
-
Jahas, tulikin puhuttua ihan puuta heinää noista kokoelmieni laajuudesta. Kirjoitin 700 vaan tarkoitin 1700. Ja nyt laskin hyllyjen siivouksen, muun siivouksen jne. lomassa KAIKKI kokoelmani, sarjikset, kirjat, videot, elokuva ym. lehdet, cd-levyt. Ja tilastonikkari iskee NYT.
Sarjakuvat
- 1885 kpl
- n. 200 eri nimekettä (tyyliin Batman, Spirit, joku yksittäinen teos omana nimekkeenään)
- 20 laajinta nimekettä (X-men, Batman jne...) kattaa 70 % kokoelmistani
- yht. n. 7 hyllymetriä
Kirjat
- 485 kpl
- n. 10 hyllymetriä
Lehdet
- 191 kpl
- n. 1 hyllymetri
CD-levyt
- 80 kpl
- n. 1 hyllymetri
Videot
- n. 250 elokuvaa videolla
- n. 5,5, hyllymetriä
Yhteensä siis n. 3000 kpl kaikkiaan sarjiksia/lehtiä/videoita/kirjoja/CD-levyjä ja n. 25 hyllymetriä.
No olipas se jännää...
-
no niin, nyt menette ja myytte kaiken tuon roskan pois, hankitte sydänkäpysen ja oikean elämän.
onnea ei myydä metreissä (paitsi lakua).
drunks unite!
e
-
Oikeaa elämää on se kun on oma sydänkäpy joka silloin tällöin imuroi eli tomuttaa hyllymetrit. ;D
(Tää on ihan ykkösthreadi!) Toistaiseksi en ole saanut omiani laskettua, kuin metrin tarkkuudella, mutta vastaan Zisatolle, että...
Dan Dare ilmestyi Suomessa myös Peitsi -lehdessä (mustavalkoisena) joskus kai 60-luvulla. Se oli joku poikien lukemisto, mulla on noita vaan muutama leike, että tarkemmin en tiedä, mutta siitä vain metsästelemään.
-
no niin, nyt menette ja myytte kaiken tuon roskan pois, hankitte sydänkäpysen ja oikean elämän.
Mitä? Pitäisikö minun myydä elämäni pois?!? Taitaisi siinä samalla mennä mahdollisuus hankkia se sydänkäpynen :) Tosin en vielä koittanut miten huono iskurepliikki olisi "Tuutsä kattoo mun manga kokoelmaa?" Mutta totuus on että liki kaikki tunteamani kauniimman sukupuolen edustajat ovat ainakin jollain tasolla sarjakuvan harrastajia. Ja kyllä, heti on useampia.
Hmm... mitäköhän tomu sanoisi japanilaisesta koriste-esineiden kokoelmastani (Lue manga lelu kokoelmasta).
Ja mitä tulee alkuperäiseen kysymykseen niin näyttää siltä, että aika heikoilla olen kokoelman laajudessa. Uskoisin, että sivumäärällisesti noin 150 mangan kokoelmani vastaa suunnilleen puolta sarjakuvistani.
-
Se on vain niin surullista, kun nelikymppinen kaveri tajuaa aiemman elämänsä koostuvan muiden tallentamista kokemuksista, jotka mahtuvat muutamaan hyllymetrilliseen sarjakuvia, camp-hengessä hankittuja vinyylejä, b-luokan elokuvia ja naapurin Pentin koiran Mopen retuuttamia pop-leluja - siinä kämppäkin haisee hiirenkuselle.
Chris Waren "Rusty Brown"-sarja kiteyttää tästä aiheesta kaiken pelottavalla tarkkuudella.
Sitäpaitsi, näiden kavereiden muuttoavuksi joutumista kannattaa karttaa ruton lailla!
Fat unite!
-
Se on vain niin surullista, kun nelikymppinen kaveri tajuaa aiemman elämänsä koostuvan muiden tallentamista kokemuksista, jotka mahtuvat muutamaan hyllymetrilliseen sarjakuvia, camp-hengessä hankittuja vinyylejä, b-luokan elokuvia ja naapurin Pentin koiran Mopen retuuttamia pop-leluja - siinä kämppäkin haisee hiirenkuselle.
Niin. Mutta ei se ole läheskään niin säälittävää kuin se, että nelikymppinen kaveri tajuaa elämänsä koostuvan pelkästään omakotitalosta, kultaisesta noutajasta, volvosta, sekä katkerasta eukosta ja tympeästä kersasta. Ja sitten kaveri päättää lähtä vuorikiipeilemään, juoksemaan tukholman maratoonia tai lumilautailemaan, kun se ruohonleikkuu ryhtyy tympimään... Ennemmin tahtoisin nelikymppisenä istua kusen keskellä lukemassa hyvää kirjallisuutta ja kuunnella niitä enemmän tai vähemmän camp henkisiä vinyylejä. Tietää ainakin, että elämässä on ollut muutakin hupia kuin firman risteilyt cinderellalla. Niin ja lätkää pelaamalla saa varmasti sydänkäpysiä, mutta ei se paljon lämmitä kun ei jää urasta jäljelle kuin kattava kokoelma hotellin saippuoita, lonkkavamma ja 10 tuhatta rullaa eristysnauhaa... Jumalauta kannattaa lukea enemmän Crumpia, ennen kuin ryhtyy puhumaan hukkaan heitetystä elämästä sarjakuvien parissa.
Mutta se keräilee, ken keräilee, eiköhän sarjakuvissa parasta ole kuitenkin niiden lukeminen.que no?
-
Mutta se keräilee, ken keräilee, eiköhän sarjakuvissa parasta ole kuitenkin niiden lukeminen.que no?
Ei vaan niiden tekeminen. Lukeminen on vain opiskelua ja kokoelma referenssi materiaalia. Eikä tämä ole yritys selittää kokoelman olemassa oloa. Ei ollenkaan.
-
Ei vaan niiden tekeminen. Lukeminen on vain opiskelua ja kokoelma referenssi materiaalia. Eikä tämä ole yritys selittää kokoelman olemassa oloa. Ei ollenkaan.
Niin no, tekeminen on tosiaalta ihan eri juttu, mutta eikös sarjakuvia tehdä luettavaksi? Ja mitä tohon oppimateriaaliin tulee, niin eikös Dave McKean sanonut aikoinaan, että sarjakuvan piirtämistä ei tule opetella muista sarjakuvista. Sarjakuvia varten pitää tutkia kuvataidetta paljon laajemmin. Joskus varsinkin jenkkiläisissä tusinasupersankarijutuissa näkee, että taiteilija on hakenut oppinsa pelkästään Kirbyä, Byrneä ja Farlanea lukien... No joo, mutta eikös sarjakuvan tekemisessäkin parasta ole se hetki kun pääsee ihailemaan valmista työtä (lue: Lukemaan omaa juttua :D) ?
-
Selittäkää joku miten sarjakuvakokoelma sulkee elämästä ulos sydänkäpysen tai kultainen noutaja, rotan/hiirenkusen hajuisen kämpän?! ???Henkilökohtaisesti o(s)tan molemmat. Sekä Cinderlla-risteilyt, omakotitalot, että popkulttikokoelmat! Kaupan päälle kännään ja sauhuttelen vielä loput rahani taivaan tuuliin - niin usein kuin mahdollista :D
-
Hehehheh...te olette aikas hupaisia...
Minä olen tämmöinen ikutursu vai oliko se nyt ikiteini...?
Joka tapauksessa, saan aina kuulla että "milloin sinäkin hankit siipan rinnallesi kulkemahan, poikahyvä" ja vastaan aina tyyliin "sitten kun on enemmän nuita rintalihaksia". Ehe ehe.
Mutta vakavasti. Onhan tämä nyt tietysti vähän säälittävää :'(
Buaahbyhyy...
jne.
-
Selittäkää joku miten sarjakuvakokoelma sulkee elämästä ulos sydänkäpysen tai kultainen noutaja, rotan/hiirenkusen hajuisen kämpän?! ???Henkilökohtaisesti o(s)tan molemmat. Sekä Cinderlla-risteilyt, omakotitalot, että popkulttikokoelmat! Kaupan päälle kännään ja sauhuttelen vielä loput rahani taivaan tuuliin - niin usein kuin mahdollista :D
Niinpä. Ja kyllähän jääkiekkoakin voi pelata, vaikka hyllystä löytyykin muitakin sarjiksia kuin pelkkiä bustereita. Mutta tuo sydänkäpynen ja kusenhajunen kämppä voi olla joskus hankala yhtälö, mutta kuka noita naisia ymmärätääkään. Kyse kai enemmänkin siitä, että tuhlaako elämänsä jos omistaa kattavan sarjakuvakokoelman? Vastaushan on itsensä selvä, totta kai tuhlaa! Monesti harmittelen, että jos olisin käyttänyt sen kaiken ajan minkä käytin Eisnerin kuvakerronan tutkimiseen vaikkapa vapaapainiin tai nyrkkeilyyn, niin olisin jo taatusti eduskunnassa tai ainakin käpylän kuntoutusosastolla! Lempo soikoon! ;D
Mikä piirtäen tulee, se sauhuten menee... ?
-
Ei vaan
oppimateriaaliin tulee, niin eikös Dave McKean sanonut aikoinaan, että sarjakuvan piirtämistä ei tule opetella muista sarjakuvista. Sarjakuvia varten pitää tutkia kuvataidetta paljon laajemmin. Joskus varsinkin
Lisättäköön myös listaan kirjallisuus ja kirjoittaminen jos on tämmöinen kirjoittaja joka joutuu olosuhteiden pakossa kuvittamaan omia juttuja. Mutta jos ei nähnyt yhtään sarjakuvaa niiden piirtäminen on aika vaikeaa tai jos on nähnyt vain yhden tyylin / genren jne sarjakuvia niin voi olla että helpommin sortuu kopiointiin. Ja jos hyllyistäni olisi enemmän kuin yksi hylly piirtämisteoriaa, sarjakuva teoriaa jne niin kai minun tätäkin kokoelmaa pitäisi jotenkin selitellä.
jenkkiläisissä tusinasupersankarijutuissa näkee, että taiteilija on hakenut oppinsa pelkästään Kirbyä, Byrneä ja Farlanea lukien... No joo, mutta eikös sarjakuvan
No eikös se 'ainoa' sarjakuvan teosta kertova kirja ollut juuri Kirbyn 60 luvulla tekemä näin teet sarjakuvia Marvelin tavalla. Ja en tiedä miten paljon Marvel on noita tusinasupersankaripiirtäjiään piirtämään Kirby tyylillä.
tekemisessäkin parasta ole se hetki kun pääsee ihailemaan valmista työtä (lue: Lukemaan omaa juttua :D) ?
Ehkä tämä on tavoite, mutta joka kerta kun katsoo jotain tekelettään niin huono olo ja tarve yrittää tehdä jatkossa jotain parempaa.
Ja jokaisella juopolla on syynsä. Minä yritän vedota siihen että yritän tehdä sarjakuvaa. Itse asiassa tuo eka lause taitaa olla lainaus jostain mitä Wolverine on joskus sanonut. :(
Tämä alkaa kuitenkin eksyä aiheesta.
-
Se on vain niin surullista, kun nelikymppinen kaveri tajuaa aiemman elämänsä koostuvan muiden tallentamista kokemuksista, jotka mahtuvat muutamaan hyllymetrilliseen sarjakuvia, camp-hengessä hankittuja vinyylejä, b-luokan elokuvia ja naapurin Pentin koiran Mopen retuuttamia pop-leluja - siinä kämppäkin haisee hiirenkuselle.
toki se on surullista, mutta joku voi pelata golfia, omistaa asuntovaunun ja käydä Unkarissa katsomassa formulakisoja - ja se se vasta on surullista. mutta miksi näihin tyyppeihin ei kohdisteta samanlaista säälinsekaista paheksuntaa? tämä on aina ihmetyttänyt
-
Vastaus tuohon löytyy toisaalta täällä foorumilla, sarjakuvat ovat näes lapsille eikä aikuisten miesten pitäisi niihin tuhlata aikaansa.
-
Jumalauta kannattaa lukea enemmän Crumpia, ennen kuin ryhtyy puhumaan hukkaan heitetystä elämästä sarjakuvien parissa.
Ennen kuin räjäytän Ruutujätkän suusta lian pois, totean että aiempi sisälsi yhtä lailla itseironiaa kuin totuudensiemenen - vastaavaa rojua löytyy kyllä parikymmentä metriä itseltänikin.
Crumpia ei ole tullut luettua, Crumbia kylläkin ihan riittämiin.
Asses of smart unite! ... ja tarkastakaa Rusty ulos!
-
Jos asioita tarkastelee ihan kiihkottomasti, niin totuus on että meidänlaisemme hamsterit ovat juuri niitä materialistisia paskiaisia, jotka tätä maailmaa pyörittävät. Lehdet voisi lukea kirjastossakin, tai ostaa ja pistää sitten kiertoon, muidenkin iloksi. Mutta ei. Kaikki pitää omistaa ja sitä pitää vielä ihaillakin päivät läpeensä sohvalla makoillen ja kirjahyllyään tuijotellen.
Totuus on myös se että ellei meitä olisi. Eläisi sarjakuvia piirtämällä ja käsikirjoittamalla harmillisen pieni joukko ihmisiä, jotka piirtäisiävät koko perheelle soveltuvia hymyn kasvoille nostattavia, pikkuhauskoja sarjakuvastrippejä paikallislehtiin.
Tunnustan että olen ylpeä kokoelmastani. Vaimo sitä sarjakuvamäärää ei ymmärrä, mutta ymmärtää kyllä haluttomuuteni ajaa asuntovaunulla golfkentälle ja Unkariin formolakisoihin.
kaiken tämän paatoksen ja "mun peniksenjatkeeni on suurempi kun sun peniksenjatkeesi" keskustelun päälle on pakko listata omia sarjakuviaan, että vuosien työ ja tuhlattu omaisuus eivät menisi hukkaan ja että ainakin joku tulisi omaisuudestani kateelliseksi.
(no perse. Koneeni kaatuu. en ... ehdi...yhää)
-
Ennen kuin räjäytän Ruutujätkän suusta lian pois, totean että aiempi sisälsi yhtä lailla itseironiaa kuin totuudensiemenen - vastaavaa rojua löytyy kyllä parikymmentä metriä itseltänikin.
Crumpia ei ole tullut luettua, Crumbia kylläkin ihan riittämiin.
Asses of smart unite! ... ja tarkastakaa Rusty ulos!
Huu... Iisisti Tomu, hiffasin kyllä ton itseironian (ei kai helvetti täällä foorumilla muita olekaan kuin kusen keskellä istuvia sarjakuvanörttejä, sinäää ja miinäää) Heitin vaan skenarion siitä, ettei loppujen lopuksi epäsosiaalinen elämä sarjakuvien parissa ole sen kummoisempi juttu...
Ja mitä tohon Crumbiin (kukas muuten tää Crump on? Hitto, ostin tään albumin vasta mustamäen torilta ;D), niin sori, en tarkoittanut sitä tyyliin, "että lue tätä, ennen kuin tuut mulle..." Vaan viittaan siihen kun Crumb tilittää nykynuorison musiikkimausta ja hakeutuu vanhan savikiekkokokoelmansa pariin. Siinähän setä Ropert näyttää osuvasti kuinka säällittävää touhua hamstraus ja keräily loppujen lopuksi on...
Ja sitä paitsi jos olisin jääkiekon pelaaja NHL:ssä, niin arvatkaapa minkälaisen sarjiskokoelman niillä liksoilla hommaisin!
Musta Jurpop pukee tossa ton asian aika hyvin sanoiksi. On melkein muuten tässä mielessä jopa sääli, että nykyään mimmitkin lukevat sarjakuvia... Nykyajan runopojat ja sarjisnörtit pääsevät aivan liian helpolla. Ajatelkaa jos murrosiän katkeruudet katoavat, onko tulevaisuudessa Kemin kilpailutyöt pelkkää pupu tupunaa ?(kaikki kunnia pupulle!) :P
Mutta itse en muuten levyjen, enkä sarjakuvienkaan suhteen jaksa enää olla niin tarkka. En toki erehdy lainaamaan niitä kenellekään, mutta eipä jaksa enää itkeäkään jos vaikkapa Batman 5/90 -lehdykän päälle vahingossa murolautanen kaatuukin. Harmitella korkeintaan...
-
Ai, että on helppoa! Missä?! Ei mun (sarjakuva)harrastukset ole tehneet elämääni ainakaan helpommaksi.
Mutta kokoelmasta:
Suomeksi:
Vuodesta 1986 lähes tulkoon kaikki supersankari tai fantasia aiheiset sarjikset, kuten Ryhmä-X, Mega-Marvel, Hämis, Conan, Magic Fantasy, Sandman, Batman, Teräsmies, Action Force...
Vuodesta 1988 olen ostellut englanninkielisiä sarjiksia, lähinnä Marvelilita ja DC:lta, kuten Avengers (numerosta 290 lähtien kaikki ja satunnaisia numeroita sitä ennen ja TPB:jä), Excalibur, Quasar, Titans jne.
Yksi kokonainen kirjahylly täynnä pinottuja sarjiksia. Useita tuhansia lehtiä joka tapauksessa.
-
Mä en ainakaan omista elämääni sarjakuville. Mä vaan luen ja keräilen niitä koska se on kivaa. Ja tällä hetkellä elämästäni 90% omistan kavereille ja jalkapallolle. Ei missään pidä alkaa liioitella :)
-
no niin, nyt menette ja myytte kaiken tuon roskan pois, hankitte sydänkäpysen ja oikean elämän.
Meitsi muuten löysi sarjakuvat uudestaan vasta tuon vaimon tultua kuvioihin. Sillä oli tapana heitellä jotain kuolemattomia annkalainauksia Barksilta tai 80-luvun lopun taskareista. Sitten ruvettiin molemmat lukemaan uudelleen ankkoja ja nyt menee taas jo monenlainen muukin sarjakuva. Kun vaan olisi hyllytilaa ja käshiä kokoelman laajentamiseen... Nykyään ei voi oikein brassailla kuin täydellisellä Tintti-kokoelmalla, muut on enemmän tai vähemmän sekalaista kamaa jossain lapsuudenkodin vintillä. Taskareita keräsin nappulana siihen malliin että ensimmäiset 150 varmaan löytyisi, olisihan siinä vähän pohjaa ostaa nämä toiset sen jälkeen ilmestyneet mokomat...
-
Rupesin keräämään -85 pääasiassa Marveleita ja Akuja.
Hämähäkkimies (kaikki)
Ryhmä-X (kaikki)
Marvel/Mega-Marvel/Mega (kaikki)
Sarjakuvalehti (90-luvun, kaikki)
Ihmeneloset (kaikki)
Diabolik (kaikki)
Spawn (kaikki)
John Carter (kaikki)
Aku Ankka 1978 lähtien kaikki
AA Taskukirjat 1-100
+ Englanninkielisiä Marveleita, eri albumeita, pokkareita ja lehtiä. Koko kokoelma yht. vähän päälle 3000 nidettä.
Kiva huomata, että muitakin keräilijöitä löytyy. Aina joskus kun on joutunut perhe- ja kaveripiirissä pienen hämmästelyn kohteeksi.
Sitä hämmästelin, että kaikki eivät ole tehneet listausta. Kyllähän se kannattaa tehdä ja toimittaa vakuutusyhtiöön, niin helpommalla saa edes jonkinlaisen korvauksen kotivakuutuksesta esim. tulipalon sattuessa.
-
mulla ei oo kokoelmaa, mulla on kirjasto.
Tällä hetkellä se kirjasto on jemmattuna kaverin kämpälle hyllyyn ja sängyn alle. Olen huomannut pärjääväni kohtuullisen hyvin ilmankin. Ehkä niistä voisi osan myydä pois?
Jonkunlainen karsiminen olisi siinäkin mielessä paikallaan, että melkein puolet lehdistä on Fennican postimyynnistä teininä tilattua kahdenmarkan alennuspaskaa.
Toisaalta Spore Whores jaksaa kyllä riemastuttaa joka kerta kun se käteen osuu...
-
Mutta on se omalla tavalla pelottavaa, että vaikka joku tommonen naisen kaltainen otus nurkissa onkin ja pesee pyykin, alkaa se jossain vaiheessa toistelemaan samoja asioita kuin äiti jo viistoista vuotta sitten: "Ja taas lisää sarjakuvia, exä koskaan kyllästy?" ja silti tulee Kaisan suusta lause "Aikukiva, uusi Luupäät" tai "Ja taas Tavastialle, exä koskaan aikuistu?" ja silti lähtee mukaan.
Ei nainen elämää tee, ei formulat, ei kultaset noutajat. Eikä kaltaiseni sarjakuvafriikit sitä elämää tartte, meillä on sarjakuvat.
Mutta mix Kaisa haluaisi, että kävisin joka vit.... ainoan lehteni läpi ja tomuttaisin ne, se on mun käsityskykyni ulkopuolella. Onhan se hienoo ottaa hyllystä lehti, puhaltaa siitä pölyt ennen lukemista ja kuitenkin tukehtua. Siivous on homoilua, pahat hajut ja lika romattista.
-
Minultakin löytyy hirveä määrä, mutta yritänpä nyt tiivistyttää;
Aku Ankka
Aku Ankka -lehdet vuodesta 1993
Aku Ankan Juhlasarjat 1-10
Sammon salaisuus ja muita Don Rosan parhaita
Temppeliritarien kätketty kruunu ja muita...
Aku Ankan näköispainos 1955
Star Wars
Avaruuden rosvot
Empire: Petos
Musta keisari 1-3/3
Musta keisari II 3/3
Imperiumin varjot 2/3
Jedin paluu
Jedi vs. Sith
Republic: Kloonisodat
Tales of the Jedi: Golden age of the Sith
X-wing: Blood and honor
Kaikki Yhtyneiden Kuvalehtien Suomessa julkaisemat
Karvinen
Paksu Karvinen 5
Tavaton kissa
Juhlatuulella
Kerro, kerro kuvastin...
Sekalaisesti lehtien numeroita
Muita
Lassi ja Leevi: Juhlakirja 4 & 7
X-men 1/2003- sekä hajanaisia
DragonBall 1-4
Ranma 1
Aku Anka taskukirjat 202-239 sekä läjä hajanaisia
Lähes kaikki Tintit
-
Joops, on tässä puolitoista vuosikymmentä tullut tavaraa keräiltyä ja listojen mukaan sitä on kertynyt reilun 3800 julkaisun verran.
Disney-kamaa:
-n. 90% Aku Ankoista vuodesta 1972 lähtien
-vuodet 1952-1961 näköispainoksina
-Aku Ankan taskukirjat & Roope-sedät kaikki
Aku Ankan parhaat+muut saman tyyliset albumit pitäisi olla lähes kaikki
-isot ja pienemmät kovakantiset kirjat
-Päivästä päivään, Kuukauden sarjisekstra, Ankronikka, Dekkaripokkarit, Mikki Hiiren kulta-aika, Taikaviitta, Witch löytyy kaikki
-sekalaista kamaa yllin kyllin
Muita sarjakuvalehtiä:
-Conanit vuodesta -84 lähtien+kolme 70-luvun isoa numeroa
-kaikki Daredevil-lehdet
-lähes kaikki Batmant 1988-1992 +spesiaaleja
-Thriller&Kalma -sarjat
-Tapiirit vuoteen -89
-Magic Fantasy
-Turtles vuoteen -94
-ja sekalaista horinaa yllin kyllin
Albumit:
-Aidan takaa, Lassi ja Leevi, Turvatarha kaikki
-suuria määriä Maseja, Haraldeja ja Tenavia
-Ahmed Ahne, Asterix, Lucky Luke, Rantanplan, Um-pah-pah, Iso Knut kaikki
-Valerian puuttuu 2 (voi näitä hintoja!), Ankardo puuttuu yksi (voi voi näitä hintoja!)
-Aarne Ankka, Alef-Thau, Aliens, Dragon Ball, Filemon, Friikkilän veljekset, Halo Jones, Hard Boiled, Hunt Emersonia, Tilsaa, Judge Dredd&Anderson, Luupäät, Natasa, Peter Pan, Peter Pank, Petri Hiltusen albumeita, Sin City löytyy kokonaan tai lähes kokonaan
-vielä satakunta sekalaisempaa viritystä
Vieraat kielet
-kaikki Calvin&Hobbes -kokoelmat
-vino pino Farsideja
-Sandman lisukkeineen
-joukko Batman-kokoelmia
-Elfquest 6. osaan asti
-Oh My Goddess & Nausicaä mangana
-Don Rosan kokoelmat
-sekalaista TBP (Miller, Moore, Talbot...)
-Donald Duck Adventures 40 kpl
-saksaksi ja italiaksi Disney-sarjakuvaa
Ja tilaongelmat ovat jatkuvia, vaikka kokoelma on jaettu vanhempieni ja solukämppäni välillä. Mutta aina pitää saada lisää. Seuraavaksi kirjamessuilla. ;D
-
Kappaleittain ei taida tulla laskettua, mutta hyllymetreinä reippaasti yli 20.
-
Mmmm...
Paljon Hämähäkkimiehiä.
Melkein paljon X-Meniä.
Epämääräinen lukumäärä Mustanaamioita.
Pari Lassia ja Leeviä.
Monta Dilbertiä.
Kaikki suomessa julkaistut Luupäät.
kolme Appleseediä + muuta Shirowin kamaa.
Don Rosaa ja Barksia... reilusti.
Kaksi Turvatarhaa.
Kaksi Enki Bilalin sarjakuvaa.
Ja sitten sekalaista roinaa, kuten Battle Angel Alita, Linnut ja Meret, Marvels, Nemi, Kapteeni Kuolio ja Tamperkele, Dômu ja Daredevil Underboss jne. jne. jne.
-
Eilen koitin vähän listailla mun netistä imuroituja golden age -sarjiksia ja huomasin, että niitäkin löytyy melkoinen määrä (tätä nykyä imuroitten niitä harvakseltaan kolmelta nettisivulta ja n. 10 yahoon groupilta).
Jos olisivat paperiversioina, niin sen lisäksi, että olisin uskomattoman rikas ;D, olisi myös kokoelmani varmaan tuplasti isompi.
-
Aku Ankka on tullut tilattuna joitakin vuosia, joten sitä on tietysti
hyllyt täynnä. Muuten olen ostellut kaikenlaista, mikä on tuntunut
silmälle mukavalta. Eli varsinaista keräilyä tulee harrastettua vain
jonkin verran. Ja tietysti hamuan lisää tietoa joka paikasta,
jos ilmaantuisi uusia mielenkiinnon kohteita!
Koko (lähes) listani näkee täältä:
http://www.sunpoint.net/~twiggy27/comicindex.htm (http://www.sunpoint.net/~twiggy27/comicindex.htm)
Joitakin lempisarjoja taas täältä:
http://www.sunpoint.net/~twiggy27/thingscomics.htm (http://www.sunpoint.net/~twiggy27/thingscomics.htm)
... vai on se sääli, että mimmitkin kerää sarjakuvia ... :D
hörö hörö!
-
Euroissa ja määrässä tuhansia lehtiä, alppareita & kovakantisia.
Lähinnä ameriikan mantereella kustannettuja.
Ylpeydenaiheet lienevät täysi sarja Lone Wolf and Cubia, suomalaista Don Martin-lehteä (heh) sekä harvat signeerauksen kanssa kerätyt albumit (mm. Hunt Emerson, Moebius...)
knaakka
-
Se on vain niin surullista, kun nelikymppinen kaveri tajuaa aiemman elämänsä koostuvan muiden tallentamista kokemuksista, jotka mahtuvat muutamaan hyllymetrilliseen sarjakuvia, camp-hengessä hankittuja vinyylejä, b-luokan elokuvia ja naapurin Pentin koiran Mopen retuuttamia pop-leluja - siinä kämppäkin haisee hiirenkuselle.
Hähä!
Albumeita 15 metriä, josta noin 2 metriä kotimaisia, loput aika lailla tasapuolisesti ranskalaista ja englanninkielistä, metrin verran japania. Disneytä on pari metriä, kun EI lasketa mukaan taskukirjoja ja lehtiä, jotka ovat lähinnä hyllyjen taakse pinottuna, eivätkä kuulu laskuihin.
Lisäksi lehtinä sitten kutakuinkin kaikki
Ruudut
Non Stopit
Zoomit
70-luvun Sarjakuvalehdet
Jymyt
Huulet
ja 60-70 lukujen amerikkalaisia obskuureja undergroundlehtiä on isot pinot.
Elämä ei koostu sarjakuvista eikä pyöri niiden ympärillä. Olenpahan ostellut noita, kun mahdollisuus on ollut. Ja Mervi muistaa ikuisesti, kuinka tutustuttaessa mä olin päivät duunissa (animaatiossa piirtäjänä ja sitten sarjakuvakaupassa) ja hän sai siis työttömän opiskelijan päivänsä vaan lukea sarjakuvia jotka ei tuntuneet loppuvan koskaan.
Ai niin, levyjä on yhteensä kolmisentuhatta, joista 2/3 vinyyliä, koriste-esineitä (laiva pullossa, wc-säästölipas, laavalamppu, plasmalamppu, Leninin rintakuva, afrikkalaisia patsaita...) ei oo koirat retuuttaneet mutta kämppä haisee joskus vähän kissankuselle, kun ei tuo toinen kissa oo aina ihan siisti.
-
Tuli pistettyä listoja ajan tasalle, joten pääsen vihdoin kirjoittelemaan tähän leuhkimisthreadiin. ;) Ja uudet jäsenetkin hoksannevat aiheen.
Sarjakuvia on vajaa 3000 kpl, ja niistä noin kolmasosa on Aku Ankkaa, kolmasosa supersankareita ja kolmasosa kaikkea muuta.
Marvel- ja DC-lehdistä löytyy kaikki vuoden -80 jälkeen julkaistut, mitä nyt muutaman Hämiksen hankinta on vielä jäänyt roikkumaan. Muita täysiä sarjoja, joista olen ylpeä, ovat ainakin Lassi & Leevi -juhlakirjat, Mikki Hiiren kulta-ajat, Krampit & Nyrjähdykset, Jasso-julkaisut sekä Dragonballit. 8)
CD-levyjä on 500, CD-singlejä 600, vinyyli-LP:itä 250, vinyylisinkkuja 100, DVD-levyjä 70. Ja kirjoja 200.
Asun muuten yksiössä. Ja se ei haise kissankuselle, mun kissani on siisteistä siistein.
-
Tietenkin suomalainen tyyli julkaista esim. kaksi jenkkilehteä per numero vaikuttaa asiaan, mutta näitä lukuja katsoessa tulee mieleen, että ollaan me kaukana jenkkiläisistä alan harrastajista. Eräällä foorumilla oli taannoin tämänkaltainen kysely ja aika minimi vastaus oli muutama tuhat. Parhaimmat ylsi kymmeniin tuhansiin...
Mutta ehkä suomalaiset harrastajat satsaavat enempi laatuun kuin määrään ;D
-
Tässä karmeasti arvioiden mun vielä pienehkö kokoelma (aikeissa on muuten ostaa jossain vaiheessa omakustanteista ja kotimaista):
Disney
Aku Ankat:
Sekalaisesti vuosilta 1958-1984 noin 100kpl
Kaikki 1985-1993
Vuodelta 1994 Melkein kaikki
Kaikki vuosilta 1995-200?
Erikoisnumeroita n. 20
Taskarit:
Melkein kaikki; puuttuu numerot 95, 98, 101, 102, 104 ja 107
Erikoisnumeroita puuttuu 5
Roope-sedät:
N. 30
Kuukauden sarjisekstra:
Kaikki 39-???
Kirjat:
Kaikki Rosan kovakantiset (5kpl)
Kaikki Juhlasarjat (10kpl)
Kaikki Ankalliskirjastot (3kpl) ja Ankantekijät (2kpl)
Maailman Hauskin kuvasarjalehti
Ankkalinnan konkkaronkka, konnakronikka (pehmeäkantinen) ja kunnan keksijä -kirjat
Nälkäinen kummitus
Disney-aarteet
Vuosisadan ankat
Aku Ankan joulu
Ammattina Ankka (pehmeäkantinen)
Näköispainoksia 1951-1952, 1953, 1954, 1956, 1961 osa 1
Aku Ankan riippuliito
Albumit:
Sekalaisia, yhteensä ehkä 30
Pokkarit:
Hiiri, joka tiesi liikaa
Aku Ankan aikakone
Jumbo 1, 4 ja 8
Tintit
Kaikki
Asterixit
Kaikki
Muut
Hämähäkkimiehiä
Sekalaisia albumeita ehkä n. 35
-
Heip vaan.
Kiva, etten ole ainoa joka tuskailee tilanahtauden kanssa.
En meinannut kommentoida, ennen kuin saisin tarkan luvun, mutta tarkemmin ajatellen laskeminen olisi ollut aikamoinen urakka. Tosin, jossain vaiheessa tuo laskeminen ja arviointi vielä tulee eteen kun pitäisi vissiin "vakuuttaa" tuo kokoelma. Sillä kun alkaa olla jo arvoakin. "Sydänkäpy" on nimittäin sitä mieltä. Niin tuo samainen sydänkäpy kielsi minua myymästä lehtiä kun ajattelin tehdä pikkukotiimme lisätilaa.
Joo.. olisinkin varmaan katunut sitä myyntiä myöhemmin. Nimittäin tuossa joskus 86-88 realisoin Agentti-X9:t, Masit, Mustikset, Pyhimykset ja paljon muuta mukavaa, lähinnä Albumeita (joita olen sittemmin haalinut takaisinkin).
Lehtiä olen siis keräillyt tuolta 80-luvun alkupuolelta. Aku Ankat olen jättänyt vähemmälle mitä nyt nuo Mikki Hiiren- Kultajat on tullut nostalgia syistä etittyä ja sitten nämä tuoreet kovakantiset näköispainokset, Barksit, Rosat ym vastaavat on ilmestynyt hyllyyn. Ja tietysti ne kovankantiset (ja tilaavievät) Minä-se ja se kirjat.
Mitä kaikkea muuta sitten löytyy
Non-Stopit kaikki.
Lucky Luket kaikki (1.p suurin osa)
Asterixia puolet sarjasta (1.p)
Trumf-sarjaa
Johannes ja Pirkaleet
Ahmed Ahneet
Umpahpahit
Jalavan "Sarjakuvan-mestarit" sarjaa ja paljon muuta Jalavan kustantamaa albumia.
Ruutua ja Zoomia jonkin verran (en ole kunnolla jaksanut etsiä...vanhuus painaa "-69" tai oikeastaan työn takia ei ehdi kiertelemään divareita)
Sarjis-kerhoon olen kuulunut 90-luvun alusta alkaen joten siitä lähtien kerran kuussa on postiluukusta kolahtunut jokin tuore Semicin (nyyh) nykyään Egmontin albumi. Viime perjantaina tuli Tim & Tom.
Suomessa julkaisut Marvelin sarjikset (80-luvulta eteenpäin) löytyy lähes kaikki (pl Conanit).
Vuonna 88 aloin tilailemaan Marvel/DC/Dark Horse/ym kamaa Mile High Comicsin kautta ja sitä tuli tilailtua alkuun varovasti noin 10 lehteä kuussa sitten myöhemmin 20. Jossain vaiheessa paketteja tuli kahden viikon välein noin 15 lehteä paketissa....kirotut cross-overit. Sitten järkiinnyin ja palailin takaisin siihen 10 lehteä kuussa ja panostin määrän sijasta laatuun (omasta mielestä). Tässä rinnallahan tietysti tilailin Mile High:n Back-issue katalogista vaikka mitä kivaa. Tämän lopettelin joskus -98. Olen kirjannut Jenkki-sarjikset vihkoon,jotta tiedän puutteet, mutten ole uskaltanut ikinä laskea paljon niitä on....Näissä on osa kyllä sellaista mistä voisi luopuakin, mutta kun on tuo myyntikielto päällä. Jotain helmiäkin joukossa on kuten 70-luvun 15-osainen Iron Fist-sarja by Byrne jonka äijä teki ennen sitä niin sanottu Ryhmä-X:n kulta-aikaa.
Tuossahan nuo tärkeimmät artikkelit olivatkin eli tavaraa on... ja talonhankinta edessä. Täytyy ettiä sellainen mihin saa junailtua "kirjaston" sillä eihän tämä keräily ole pelkästään sarjakuviin rajoittunut. ;)
-
Sarjis-kerhoon olen kuulunut 90-luvun alusta alkaen joten siitä lähtien kerran kuussa on postiluukusta kolahtunut jokin tuore Semicin (nyyh) nykyään Egmontin albumi. Viime perjantaina tuli Tim & Tom.
Mikäs tuo Sarjis-kerho oikeastaan on, Egmontin sivuilta ei ainakaan löytynyt mitää tietoa siitä. Ilmeisesti siinä julkaistaan samoja albumeja, joita muutenkin myydään vaikka 80-90-luvun vaihteessa julkaistiinkin 13 erillistä kovakantista Sarjis-albumia.
Mitähän albumeita sitä kautta tulee, olisiko mahdollista saada listaa esim. viime vuoden albumeista? Ovatko kaikki albumit saman hintaisia? Ilmeisesti ostopakkoa ei ole vaan tulevan albumin voi jotenkin etukäteen perua?
-
Hyllyissäni on:
1,2 metriä Terror Blu:ta
0,8 metriä Storie Blu:ta
n. 0,8 metriä muita tieteiskauhufumetteja (Storie Blu Special, Storie Viola, Zordon)
n. 1,6 metriä Zoraa
1,2 metriä Vartania
runsas metri Maghellaa
metri Vampirissimoa
n. 0,8 metriä La Schiavaa
0,8 metriä Cimiteriaa
runsas puoli metriä Jolankaa
puoli metriä I Notturnia
vajaa puoli metriä Casinellaa
+
kuutisen metriä sekalaisia fumetteja (Fiabe Proibite, De Sade, Isabella, Ulula, Sukia, yms...)
+
metri Rumiko Takahashin tuotoksia
+
kolme metriä sekalaista mangaa (Wounded Man, Parasyte, Bride of Deimos, Tomie, yms...)
+
jotain jenkkisarjakuvaakin jossain kai on.
Skanlaatoita on cd-hyllyssä noin kolmisenkymmentä gigaa.
-
on kai minunkin..onneksi on niin vähän, että jaskaa naputella ::)
Ada
2kpl Nemiä
Raakaa lihaa
ranma 1
joku aura iäksen tuhoaja? olikos..
love kills
Ghost world
Death at death's door(manga versio)
Liisa Ihmemaassa -nukkelääkärin jäljillä ja kaksi muuta jännittävääv tarinaa
tahtoo:
Lisää raakaa lihaa
seitsemäs kerros
postia intiasta
haluan olla prinsessa
ja voisnhan mä ottaa pari liisa ihmemaatakin... :D
-
Teidän sarjiskokoelmalistoja kun lukee niin ei oikein kehtaisi omaa listaa laittaa :-\ Olen tainnut lukea huomattavasti enemmän sarjiksia kuin omistaa niitä. Tässä kuitenkin niitä hyllystä löytyviä mainitsemisen arvoisia:
- Aku Ankan täydet vuosikerrat 1978-90-l. puoliväli (porukat tilas sen heti kun synnyin ja laittoi mun nimelle, vaikka iskä ja äitihän niitä ekat vuodet ainoastaan luki)
- läjä 80-l. taskareita ja Roope-setiä
- kaikki Tintit (lähinnä kirjaston poistomyynnistä hartaudella kerättyjä)
- jokunen Lucky Luke
- Kemin kisan albumeita jokunen kappale 90-luvulta
- kaikki Viivit & Wagnerit
- Aku Ankka päivästä päivään 1943, 1944, 1947, 1952 (harvinaisen hyviä juttuja)
- Pekka Puupään parhaita muutama albumi (näitä luin aina pienenä ja taisin värittääkin kuvia...)
- vino pino Korkeajännityksiä, noita divareiden helmiä
- kaikki Krampit & nyrjähdykset
- Tenavien paksu juhlakirja (väristrippejä vuosittain 60-l. lähtien)
- Roberta Gregory: A Bitch is Born :D
- Kaisa Leka: I am not these feet
- Kati Närhi: Hanki elämä (tää on ihan tykkikamaa)
- joitakin saksalaisia sarjiksia ajalta jolloin asuin Günther-landiassa
- Hernandez: Palomarin veri (klassikko, mutten oikein pitänyt tästä)
Ja varmaan muitakin mainitsemisen arvoisia olisi, mutten nyt saa päähäni niitä, sillä osa kokoelmastani sijaitsee vanhempieni luona (lue: entisessä kotitalossani). Parina viime vuonna kiinnostus sarjiksiin on herännyt uudestaan aivan uudella voimalla, mutta keräilyä rajoittaa ratkaisevasti opiskelijan olemattomat rahavarat... Uusia kotimaisia tekeleitä olisi kiva ostaa itsellekin, esim. Aseman tuotoksia ja Parrakas nainen -sarjan albumeita.
-
Jaah. Paha sanoa varmasti, osa on Tampereella hyllyssä, osa tampereella pahvilaatikoissa häkissä. Osa haminassa hyllyllä ja pahvilaatikoissa.
Tampereella ehkä jotain 20 hyllymetriä, haminassa jotain alle 10 metriä lisää.
Sisältäen:
Mangaa joku 4 metriä
Tintit, Asterixit, iso kasa tenavia (kurjat julkaisee samoja juttuja monesti ja eri kokoisina).
Ihmeneloset, Hulkit, Ryhmä-X:ät, Hämähäkit, melkein kaikki muutkin marvelit (ei ihmesarjoja).
Markosit, John Carterit, Ken Parkerit, Muumit
Hirvee kasa Alan Moorea ja Gaimania, sekä lieveilmiöitä (jotain dreaming hommia)
Ja silleen. Todella outoa nähdä, että jollain muullakin voi olla vastaavan kokoisia kokoelmia. Välillä tuntuu, että on ainutlaatuisen hölmö kun on laittanut tuhansia ja taas tuhansia euroja, markkoja, puntia ja muita vastaavia tälläiseen hömppään.
-
Hei tuli vaan mieleen että sitten joskus Suomen sarjakuvaseura ja Yliopiston kirjasto /kansallisarkisto tms. tulee saamaan ehkä upeet kokoelmat. Ellei sitten mitään mistään ymmärtämättömät perikunnat polta "moista roskaa" saunanpesässä.
Oletteko muuten vakuuttaneet kokoelmanne? Vaihdoin juuri vakuutusyhtiötä ja vakuutin - en sarjakuviani vaan luonnoskirjani. Niillä ei kyllä ole arvoa kellekään muulle kuin mulle mutta mulle ne onkin korvaamattomia.
Mulla on sarjakuvia jotain kolme metriä. Lähinnä uutta ranskalaista ym. stuffii jota ois muualta (kirjastosta, suom. kaupoista) vaikea löytää ja sit sellasta perussettii mitä tarvii opetuksessa ym. työnteossa. Ei niitä enää jaksa lukee ku työkseen joutuu oleen niiden kans tekemisissä jo muutenkin :P Vaikutteet tulee haettua muualta. Yritän pitää määrän kohtuullisena karsimalla, etenkin kun kohta on muutto edessä. Sarjakuvia on silti enemmän kuin kirjoja sen jälkeen kun pari boksia pöllittiin ullakkokomerosta jonne ymmärtämätön vuokralainen oli ne hajasijoittanut. Sinne meni Peppi, sinne meni Odessat!
-
Ja silleen. Todella outoa nähdä, että jollain muullakin voi olla vastaavan kokoisia kokoelmia. Välillä tuntuu, että on ainutlaatuisen hölmö kun on laittanut tuhansia ja taas tuhansia euroja, markkoja, puntia ja muita vastaavia tälläiseen hömppään.
No niin, hyvä että sait tunnustettua, se on ensimmäinen askel parantumiseen. Me täällä Kuvasarjoihin Vakavasti Addiktoituneiden Anonyymillä Keskustelupalstalla olemme tukenasi "Jarmo". Turha luulla että olisit yksin ongelmasi kanssa, tervetuloa kertomaan kokemuksistasi.
Minä olen "Hege" ja myös minä olen jo vuosia ystävieni ja sukulaisteni ihmetykseksi kerännyt sarjakuvia. Hyllyssäni pidän lähes pelkästään vain jalompia vuosikertasarjakuvia eli albumeita, josta syystä kokoelmani metrimäärä jää alle kolmen. Erityisinä helminä ovat pari kovakantista Valeriania, Alack Sinnerit, Joen Baari, Krazy Kat 1 ja Talo Bronxissa. Kokoelmani sisältää 50-50 suhteessa ulkomaalaisia ja kotimaisia painotuotteita. Häkkivarastoon olen piilottanut Millerin Daredevilit ja Simonsonin Thorit muutamien muiden "hyvää shittiä" sisältävien sarjakuvalehtien kera.
Tiukasta rahatilanteesta johtuen kokoelmani ei ole viimeaikoina karttunut, joten tulevaisuudessa varallisuuteni mahdollisesti kasvaessa on olemassa vaara että patoutuneet ostopaineet purkautuvat ja paranemisen sijaan addiktoidun entistä pahemmin.
Kiitos mielenkiinnostanne kohtalotoverit.
-
Ei ole helppoa olla sarjakuvakeräilijä. Tila ei riitä ikinä! Mullakin on joka neliömetri huoneessa käytettynä. Ja silti on pakko vaan kerätä lisää ja pois ei voi viedä mitään! :'(
-
Hö, kaikilla on isommat kokoelmat kuin mulla! :(
Saattaa toki johtua siitä, että ikääkään ei ole vasta kuin 15 vuotta...
No jaa, tässä nyt jotain, en jaksa listata kaikkia:
-AA lehdet n. 900-1000
-AA taskukirjat n.170 (erikoisnumerot mukaan lukien)
-AA Kuukauden sarjisekstrat n. 50
-Kovakantisia Disney-sarjiskirjoja (muistaakseni) 13
-Roope-setä n. 50
-Viivi ja Wagner alpparit 1-4, 6 ja Minä Viivi sekä Minä Wagner
-Aku-paloja päälle 10
-Tinttejä pari
Lisäksi joitain Nalle Puheja, Maailman vahvimpia nalleja, Nakkeja...
Hylly(i)stä nuo vievät tilaa n. 7 metriä.
EDIT: kirotus vireitä korasin
-
Hö, kaikilla on isommat kokoelmat kuin mulla! :(
Saattaa toki johtua siitä, että ikääkään ei ole vasta kuin 15 vuotta...
Jatkat vaan semmoista tasaista parin metrin vuosivauhtia,
omistat kolmikymppisenä komean kokoelman...
-
Ei minullakaan vielä ole kuin jotain 25 metriä sarjiksia, joista ehkä 10 metriä voisin päästää kiertoon. Täytän 36 ensi kesäkuussa.
-
Ei minullakaan vielä ole kuin jotain 25 metriä sarjiksia, joista ehkä 10 metriä voisin päästää kiertoon. Täytän 36 ensi kesäkuussa.
Niistähän saisi sitten kätevästi juhannuskokon!
-
Mullon noin metri sarjakuvaa... ja metrin mittainen kirjastosakkokuitti lähes kaikista Kehä kolmosen eteläpuolelle jäävien kaupunkien kirjastoista... ja muutamasta Päijät-Hämeen kirjastoista... Aina kun sakot ylittää lainausoikeuden, ni uus kirjasto hakusessa. Joskus kyllä jaksan maksaakin, kun oikein rikkaalle päälle heittäydyn... ;D
Mun kulttuuribudjetti menee lähes kaikki muihin opuksiin. En mä omia sarjakuvia tarvitse kuin muutamista henkilökohtaisesti rakkaista teoksista. Kirjastot on hyvä ja riittävä juttu mulle... ;)
-
Teen just listaa sarjakuvistani, eli joskus lähipäivinä(tai viikkoina) laitan sivuilleni varmaan.
-
Munkin pitää taas kartoittaa sarjakuvat. Tuo jossain tässä threadissa oleva lista on vain arvio. Sitä paitsi sarjisten listaaminen on hauskaa!
-
Sitä paitsi sarjisten listaaminen on hauskaa!
Kunnes huomaa kuinka surkean pieni oma kokoelma on ja mitä kaikkea siitä vielä puuttuukaan. No, ei se määrä vaan se laatu (havaittavissa lievää itsepetosta).
-
Sitä paitsi sarjisten listaaminen on hauskaa!
Kunnes huomaa kuinka surkean pieni oma kokoelma on ja mitä kaikkea siitä vielä puuttuukaan.
Kunnes huomaa kuinka iso kokoelma on ja kuinka sarjakuvia pursuaa joka kaapista ja maljakosta, niin kuin sudenpentujen kunniamerkit.
Pitäisi kai luopua jostain ja alkaa vähän valitummin keräämään sarjakuvia. Milloinkohan viimeksi luin niitä Tomia ja Jerrya ja Karvisia??
-
Ei minullakaan vielä ole kuin jotain 25 metriä sarjiksia, joista ehkä 10 metriä voisin päästää kiertoon. Täytän 36 ensi kesäkuussa.
Niistähän saisi sitten kätevästi juhannuskokon!
Kipeän totta! Roviolle vaan kaikki Mustanaamiot, NonStopit ja Tintit. Keron lähempänä missä uhritulia.
-
Mun isä on kerännyt Aku Ankkoja jo vuodesta 1970. Meilläon kaikki siitä lähtien, koskemattomina, eli edes mainoksia ei olla otettu pois. Lisäksi satunnaisia aikaisemmilta vuosilta. Nykyään mun nimissä. Taskarit 1-170 ja 250-uusin. Satunnaisia väliltä. Asterixeja, kaikki Tintit, Ahmed Ahneja, Pahkasikoja (ei kokonaan sarjakuvaa) Muumipeikko-albumikin on, se alkuperäinen, ja kaikkea sellaista. Teräsmies spiderman, ja kaikki muut sellaiset, samassa pinossa. Maseja, Ja vähän kaikkia albumeja.
-
Minulta löytyy mm. seuraavia:
-kaikki ilmestyneet Suomen MADit ja suomessa ilmestyneet MAD-pokkarit+ n.20 ulkomaalaista MADia sekä yksi suomalainen MAD
-kaikki B.Virtanen-albumit
-kaikki Viivi & Wagner-albumit paitsi uusin
-Aku Ankat vuodesta 1994 lähtien
-Elämän Helvetti-sarja lukuunottamatta koulu-albumia
-Muutama Urho Epäonnensoturi ja Groo
-kaikki Don Martin-lehdet
-kaikki (suomessa ilmestyneet) Toxic-lehdet
-n. kolme viidesosaa AATK:oista
-Parodia-sarja
löytyy paljon muitakin mutten jaksanut (=kehdannut) laittaa ko. lehtiä luetteloon
-
Noin
-
Hmmm.. jos yhdessä lehdessä on noin kolme sarjakuvaa...
;D
Tarkoitat varmaan kappalemääräistä julkaisua? Items, kuten jenkki sanoo.
Kukapa jaksaa laskea.
Timo
-
Eikös itse kullakin, mutta onpahan helpompi vastata.
-
Vähän on alakanttiin vaihtoehdot.
-
Tällainen ketju on muuten jo olemassa. Missäs se oli...?
8)
-
Vastasin alle 750 noin lonkalta. Tarkkaa määrää en kyllä tiedä. Mutta ei kai tuhansia sentään.
Kaduttaa, että on tullut harrastettua lainailua. Sille tielleen on varmaan jäänyt satoja sarjakuvaopuksia.
Totta, tällainen ketju on jo jossain. Mitähän siihen vastasin.
-
No ale 750 kai .. Mutta, pulma on että ei oo havaintookaan kuinka paljon / vähän on tullut vuosien mittaan luettua.
Aina jotain puutteita löytää .. ja jos jotakin vertailla pitäisi tai viitetietoja ettiä niin ainahan niitä aukkoja löytää .. lompakosta yleensä suurimman.
-- j --
-
Arviona pistin 750-1000. Viime aikoina kokoelma on säännöllisesti taas kasvanut, mutta en ole vielä jaksanut laskea, joten en tarkkaan tiedä. Reilusit yli 500 pitäisi ainakin olla.
Kun vaan jaksaisi ruveta tekemään listaa noista sarjakuvista. Mutta ensin pitäisi inventoida kirjat...
-
Mitä tuohon nyt heittäisi...? Sanotaan runsas 3000 kpl.
-
Laitoin 300-500....En oo jaksanu laskee, koko ajan tulee hankittua lisää.... :)
-
Noin suurin piirtein 1700-1800kpl.
-
Kun on rahat lopussa on aikaa viikonloppuna tehdä kaikkea hauskaa mutta vähemmän tärkeää(?) ;D
Laskin sarjakuvakokoelmani NITEINÄ ja tulos huimasi kun en ollut varautunut näin järjettömään lukuun: 2441 kpl. Kolmen vuoden aikana tullut varmaan tuhannen sarjakuvaa lisää.
Laskin myös samalla kirjani ja tulos myös yllättävän iso: 780 kirjaa. Näitä ehkä vuoden sisällä tullut n. 100 lisää.
Huokaus, kun jaksaisi LUKEA keräystahdissa. Sairastahan tämä jo on :D
-
Minä olen tehnyt Accessilla tietokannan omista sarjakuvistani (valitettavasti siitä puuttuu edelleen lapsuudenkotonani olevat sarjakuvat, niitä on paljon... = Asterixeja melkein täysi kokoelma ja kansioituja DonRosa-Aku Ankkoja) Tietokannasta löytyy noin 170 albumia, luulin että niitä on paljon ennen kuin luin tämän keskustelun ;)
Kaapistani löytyy:
- 2 albumia vailla oleva täydellinen kokoelma Lassi ja Leeviä (puuttuu albumi 2 ja juhlakirja 2) Lisänä 4 englanninkielistä albumia, mitähän niille tekisin?
- 4 ensipainosta vailla oleva Asterix-kokoelma (hitto niitä vanhimpia ensipainoksia saa enää mistään!!! :-[ )
- Täydellinen kokoelma Anu&Antteja + 10 ylimääräistä joista pitäisi päästä eroon.
- Don Rosan Ankka -albumit
- Valhalla -albumit (lisänä myös ruotsinkielisiä nrot 6-9 ja 11 kun suomeksi julkaistu vain 5 ekaa, hitto taas!)
- muutama Tenavat ja kaksi Ritari Reteetä joista haluaisin päästä eroon mutta ei niistä huuto.netissäkään mitään saa. Tilanpuute vaivaa minuakin...
-
Perhana. Mulle ei kohta yksi hylly enää riitä. Pitää vissiin alkaa raivaamaan tilaa sarjiksille kirjahyllyn puolelta...
Taas tuli Fennica Comicsissa tuhlattua suurin osa ensikuun tilistä :P Mukaan tarttuivat The Complete Crumb comics 5, Milk&Cheese, Death: at deaths door ja äidin lahjaksi ostama Vastakarvaan2 :)
-
Jos kaikki Aku Ankat, Texit jne. Menee pari tuntia laskiessa.
-
Tällainen ketju on muuten jo olemassa. Missäs se oli...?
Tämä (http://www.kvaak.fi/keskustelu/index.php?topic=177.0) sivuaa aihetta.
-
2441 kpl
-
Mittasin juuri ja Marveleita löytyy kuusi hyllymetriä. Niteitä n. 1600 ja alkuperäisnumeroilla laskettuna n. 4000. Määrä kasvaa semmoiset 100-150 alkuperäisnumeron verran. Vanhoja Akkareita ja Maseja ym. löytyy noin 500. :'(
-
Kolme ja puoli metriä Marvelia, viitisen metriä ankkatavaraa, Teriksiä, Poikateriksiä, DC:tä, Dreddiä, Horroria, Transformereita, Spawnia, Nakuttajia, Retuja, Ahneita, Tapiireja ja sen sellaista hylly täynnä. Ja ellen typeränä teininä olisi myynyt lehtiäni ja ostanut viinaksia, olisi noita nyt puolet enemmän.
-
Ja ellen typeränä teininä olisi myynyt lehtiäni ja ostanut viinaksia, olisi noita nyt puolet enemmän.
Sama vika mullakin oli. Marvel kokoelmat on myyty jo kolmesti. Täytyy pitää huoli ettei neljättä enää tule. :-[ :-[ :-[
-
Ja mulla sama kans. Tosin en myyny ostaakseni viinaa kun myin muuten vaan.
-
Vaan nykyään on suorastaan pakko syytää rahaa sarjiksiin ja musiikkiin kun ei viinaksiin, tupakkiin ja huimausaineisiin kulu penni... eikun senttiäkään. Ja silähän sitä sarjisostoksiaan selittelee, että lapsillehan näitä... vaikka lapset eivät lehtiin tohdi koskeakaan. Kun pitäisi pestä ensin kädet... ja faija on koko ajan selittämässä, että miten niitä täytyy kohdella...
-
vaikka lapset eivät lehtiin tohdi koskeakaan. Kun pitäisi pestä ensin kädet... ja faija on koko ajan selittämässä, että miten niitä täytyy kohdella...
:D Tämmönen minäkin oon varmaan, kun on omia muksuja.
-
Justiinsa järjestelin omaa kokoelmaa, joka (tämän pikkulokeron onneksi) on vielä pieni... Taitaa olla puoli metriä supersankareita ja sitten kaikenlaista sekalaista kuten omakustanteita (ja massiivinen Ronkoteus 8)). Mistä tulikin mieleeni että voisi taas tilailla lisää undergründia. (Ei vaan oikein meinaa löytää mitään, porukat hei, mainostakaa enemmän :))
Muuten juuri eilen täydensin sekasarjakuvien kokoelmaa kun satuin käymään Kirjatorilla jonne oli viime käynnin jälkeen ilmestynyt laareittain erittäin halpaa mutta laadukasta suomisarjakuvaa. (Jarmo Mäkilän Daydreamer, jota olen himoinnut mutta en raaskinut ostaa Suomalaisesta jossa maksoi yli 30 euroa (!), maksoi Kirjatorilla 2 samaista rahayksikköä...)
-
Villi arvaus 100-300.
-
Innostuin oikein laskemaan ja luetteloimaan kaikki sarjakuvani kunnolla (aikaisemmin oli vain marvelit ja nekin kehnosti) ja sain lopputulokseksi sellaisen lukeman kuin 1006 kpl.
Tähän en ottanut mukaan Aku Ankkoja enkä Taskareita, mutta niiden kanssa luku kohoaisi yli 2000:een. Mikä siinä lienee kun en lue noita Aku Ankkoja sarjakuviin kuuluvaksi siinä mielessä?
-
Vastasin 50-100. Vajaa sata on kertynyt parissa kuukaudessa kun uudelleenlämmitin tämän harrastuksen. En laskenut maalla olevia A-A:n taskareita, Roope-setiä, Anuja ja Antteja yms. Koska eivät ne enää minulle oikeastaan kuulu. Ovat siskon kanssa yhteisomistuksessa vaikka sisko ei varmaankaan halua tunnustaa, että omistaa sarjakuvia. Eli omahyväisenä voisin sanoa, että ne ovat minun, minun, mae plesör! jne.
Mutta maalla saavatkin nuo sarjikset pysyä. Ensinnäkään täällä 20neliön kämpässä niille ei ole tilaa, ainakaan kohta, jos sarjakuvaa tulee samaa tahtia tähän lukaaliin.
Toiseksi on mukavaa, että maallakin on jotakin lukemista. Sitäpaitsi niiden kanssa on paljon mukavampi fiilistellä siellä missä on lapsuutensa viettänyt.
-
50-100, yllättävän vähän kylläkin... ::)
-
Vastasin 2000 kun vaihtoehdoista suurempaa ei löytynyt...
"Kohti ääretöntä ja sen yli"
-
Laitoin 50 -100, vaikka tosiasiassa minulla ei ole niinmitään hajua.
Kovakantisia sarjakuvakirjoja löytyy 11, mangapokkareita 16, ja sitten randomeja sarjisalbumeja noin 6 plus noin 100 lehteä jotka koostuvat hyvin randomeista sarjiksista, mukana aku ankkaa joista suurin osa on Don Rosaa sisältäviä irtonumeroita [meidän perheeseen ei ole meidän elinaikana tilattu akua koskaan ö_Ö]
Siinäpä surkeat tilastoni, nauraa saa vapaasti. Aloitin sarjakuvien häsläyksen kuitenkin jokseenkin tosissani siinä 12-13-vuotiaana niin ei tässä ole ihmeitä aikaan saatu kun ei sitä rahaakaan kauheasti ole. ´^^`
-
300-500 ilman Akuja on varmaan melko lähellä totuutta. Ankat mukaanlukien luku olisi jotain paljon suurempaa...
-
Jos kaikki Aku lehdet vuodesta -85 ja taskarit 236kpl ,Sonicit ja turtlesit sekä anime lehdet lasketaan yhteen niin niistä tulee jo aika monta lehteä ja taskukirjaa yhteensä.
Joten arvioisin että tulee yli 2000 ???
Mutta nuo Aku lehdet eivät ainakaan alkutilauksesta asti ole minun vaan siskoni, mutta ei hänkään niitä itselleen ole halunnut joten pidän niitä ominani... :P
-
Laitoin alle 750. En kyllä ole koskaan laskenut... mutta jotain sinnepäin. :D
-
laskin juuri taskulaskimella nopeasti että minulla olisi akkareita jotain 1900? olisiko se niin paljon jos mulla on vuosilta 1984(isoveljiltä saatuja) nykypäivään asti ja tilaus vain jatkuu...+kaikki muut päälle niin on niitä yli 2000"voiko tämä olla totta
-
Asteikko ei riitä, sillä kokoelmassani on tuhansia kappaleita.
-
laskin juuri taskulaskimella nopeasti että akkareita olisi jotain 1900? olisiko se niin paljon jos mulla on vuosilta 1984(isoveljiltä saatuja) nykypäivään asti ja tilaus vain jatkuu...+kaikki muut päälle niin on niitä yli 2000? voiko tämä olla totta??????
´
Laskin sen äsken uudestaan (52*20 )ja sain tulokseksi jotain 1090. Olin varmaan laskenut jonkun kohdan väärin...
-
Nykyään niitä on suunnilleen 5 000 kappaletta. Vielä 1990-luvulla kokoelmassani oli noin 17 000 erilaista sarjakuvalehteä vuosilta 1949 - 1994 ja niiden lisäksi tuplakappaleita samalta ajanjaksolta oli lähes 30 000 kappaletta.
-
Iltoja.
Liityimpas tämmöisellekkin forumille.
Eipä noit asarjiksia ole kauheasti nurkkiin kerääntyny vaikka niitä on tullu tässä ainakin 10v lueskeltua. Enimmäkseen luen sarjakuvia joissa on itseäni miellyttävä kuvitus.. mm .Miller , Bisley, Kelley....
Ehkä joitain mainitsemisen arvoisia lehtiä.
-Batman & Dragula (suomi & englanti)
-Batman Verimyrsky (suomi & englanti)
-Batman Yön ritari iskee jälleen (suomi)
-Batman Dark knight returns (englanti)
-Slaine The horned god
-Batman & Judge Dredd Judgement on Gotham
-Elektra lives again (suomi & englanti)
-Roninit
-Lobot
-Spawneja 1-> jotain..
Sitten on jotain Darkness, Witchblade ja DC juttuja
Aku Ankkoja, Roopeja yms on läjäpäin jossakin vanhempien luona kaapissa.
-
no täs on mun
noin 400 aku ankkaa
20 roope-setää
63 aku ankan taskaria
12 kuukauden sarji sextraa
6 aku ankka kirjaa
8 aku ankka albumia
4 nemiä
16 action forcea
18 turtlesia
16 master of the universea
3 the darknessia
1 mega marvel
2 lucky lukea
6 spider-mania
2 indiana jonesia
i james bond
2 xenaa
5 masi albumia
1 väiski vemmelsääri
1 digimon
5 haamujengiä
1 bamse
1 hakki hamsteri
1 musta naamio
1 beyblade
1 lassie
1 nalle puh
1 karvinen lehti
1 one-piece
1 dick tracy
-
Reilu vuosi sitten gradua tehdessäni sain inspiraation laskea, listata ja muutenkin käydä sarjiskokoelmani läpi. Tällä hetkellä listalla on 2436 amerikkalaista lehteä. Näistä 1413 on Marveleita. Loput Marvel/Epic-lehtiä, DC:tä ja eri independent/underground-lehtiä tai sekalaisia fanzineita.
Ulkomaisia albumeita minulla on yhteensä 132 (joista Marveleita vain 27.)
Kotimaisia pikkulehtiä minulle on kertynyt 444 tsibaletta, albumeita tai pokkareita 143.
Näiden lisäksi tietysti Aku Ankkoja (lehtien vuosikertoja, taskukirjoja, AA:n Parhaita…), Tinttejä ja muita sekalaisia lehtiä/albumeita, jotka ovat vielä kotona vanhempien ilona.
Lehtiä olen ostellut – kaudesta riippuen - joko hahmon, sarjan tai tekijän perusteella. Samoin – kaudesta riippuen - lehtiä on tullut keräiltyä ja joskus niitä on vaan kertynyt. Marveleita olen kai ostellut enemmänkin sarjan tai hahmon perusteella, mutta huomasin, että minulle on kertynyt ihan kivasti Byrnen 70- ja 80-lukujen tuotantoa, esim. Marvel Team-Upit (1 puuttuu), FF:iä (myös 1 puuttuu), Iron Fistejä (3 puuttuu), Championsit sekä eri lehtien yksittäisiä numeroita. Suosikkini Marveleista on kuitenkin Steve Gerberin 70-luvun Howard the Duck. DC-lehtien kohdalla hankintapolitiikka minulla näyttää määräytyneen enemmänkin tekijän mukaan, esim. 80-luvun erinomaisina uusintapainoksina on tullut hankittua mm. Neal Adamsia ja Berni Wrightsonia. Myös Alan Mooren ja Neil Gaimanin tuotoksia on kertynyt. Oma lempparini näistä taitaa olla Mooren V for Vendetta.
Indie-puolelta löytyy mm. Vaughn Bodén Cheech Wizardeja, Chaykinin American Flaggit, Chadwickin Concretet (pari puuttuu), Baggen Hatet, Mooren ja Gaimanin Miraclemanit (5 puuttuu) sekä melkein kaikki Groot sekä erinäisiä, Wally Woodin, Jeff Jonesin tuotoksia.
Albumeista mainittakoon vaikkapa Titan Booksin yhdeksän Modesty Blaisea.
Kotimaisista maininnan ansaitsevat varmaankin Ihmesarjat, joita tällä hetkellä on 27 lehteä ja lisää tulee, kun saan niitä lunastettua. Conanit löytyvät 70-luvun puolenvälin lehdistä uusimpaan. Albbarien puolella taas on lähinnä muuta kuin supersankareita, esim. Corto Malteset, Lassit ja Leevit, ekat Krampit/Nyrjähdykset ja muutama Joonas. Viime kesänä sain kanssa hankittua viimeisen puuttuvan Veikko, Tette ja Jykke-albumin.
”Uusia” uusia lehtiä ostan nykyään, paria kotimaista julkaisua lukuun ottamatta, hyvin vähän. Kokoelmani (jenkkilehdet) painottuukin 70- ja 80-lukuihin. 60-luvun lehtiä minulla on ehkä satakunta ja 90-luvusta ylöspäin varmaan joku parisataa. Olen lopettanut uusien lehtien oston viimeisen kymmenen vuoden aikana muutamaankin kertaan, enkä ole saanut niistä enää sen jälkeen kunnolla otetta. Sama on ollut kotimaisten julkaisujen kanssa. Uusien lehtien oston lopetin, kun keskityin jenkkilehtiin ja mm. Ihmeneloset, Hulkit sekä Ryhmä-X:t tuli jossain vaiheessa myös myytyä pois. Tosin olen hankkinut niitä viime vuosina uudelleen paremmassa kunnossa.
-
Aku Ankkoja on, en oo laskenu paljonko, mutta lehti on tullu kauan ja taskareita on runsaasti. Nakkeja , Nalle Puheja ja muita lasten sarjiksia.
-
Näin (http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&category=35770&item=6533795603&rd=1&ssPageName=WDVW) sitä saa kokoelmaan kokoa ja näköä kertalaakista.. :D Rahdit vois olla aika murhaa.
-
Mutta eikös tämä (http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&category=35770&item=6531728311&rd=1) olisi vieläkin näyttävämpi?
Tosin minä ainakin ottaisin mielummin 60-80 -lukujen DC/Marvel -sarjoja kuin huiman kokoelman independent kamaa. Mutta tää isompi kokoelma on kalliimpi vaikka rahdit USA:aan on peräti 700 taalaa.
-
Kun teille on näköjään määrä tärkeämpi kuin laatu niin teistä ei tule ikinä onnellisia
-
Lainatakseni "Brianin Elämän" erakkoa: "I am happyyy..." ;D
-
Kun teille on näköjään määrä tärkeämpi kuin laatu niin teistä ei tule ikinä onnellisia
Oletkos koskaan nähnyt sarjakuvien keräilijää, joka on saanut kokoelmansa täyteen? Voin vakuuttaa, että siinä tilanteessa sitä onnellisuus vasta kaukana onkin :)
-
Onko olemassa sarjakuvan (varsinkaan sarjakuvalehtien) keräilijää joka on saanut kokoelmansa täyteen? Minulla nälkä kasvaa syödessä, aina kun yksi sarja on täynnä tulee kolme sarjaa jotka pitäisi myös hommata. Onneksi olen (toistaiseksi) pysynyt erossa Hämiksestä, Hulkista, Thorista ja Kostajista..
-
Onko olemassa sarjakuvan (varsinkaan sarjakuvalehtien) keräilijää joka on saanut kokoelmansa täyteen?
No joo, silloin on vain pakko keksiä uusia keräilemisen kohteita.
-
Ikinä en ole laskenut, mutta nyt menen laskemaan!
-
No nii! tämä innoitti minut tekemään pienimuotoisen listauksen sarjakuvistani! Olkaapas hyvät:
Marvel: Hämähäkkimies/Spiderman:no:t:8/91,8/01,10/01, 7/02, 10/88, 3/87, 8/97, 8/96, 10/90, 11/90, 5/89, 11/96, 7/91, 7/96, 1/89, 12/96, 12/95, 7/99, 11/89, 4/01, 6/88, 3/02, 2/90, 8/89, 7/90, 7/97, 3/98, 7/02, 11/99, 1/91, 2/91, 2/92, 1/86, 1/90, 9/96, 7/98, 3/03, 5/03, ---> . Spiderman-speciaalit: 6/96, 3/97, 2003 kaikki, Spiderman 1&2 elokuva-speciaali, 2004 kaikki?,
Marvel:10/90, 7/89, 11/90, 4/90, 6/90, 8/90, 2/91 mega: 2&6/04 sarjakuvalehti: 1/95 Mega-Marvel: 3&4 2002
Ihmesarja: 1,2,4
Ryhmä-X: X2-elokuva-speciaali, 5/03
DC: Batman/Lepakkomies: 5/89, 9/96,Kuolema kulkee suvussa osa 3/89, ?/89(kannet puuttuu, sisältää Batman klassikoit), 8/90, 1/97, 2/94, 3/94, 3/89 Batman elokuva-speciaalit:Batman,Returns,Forever, Batman & Robin.
Teräsmies: 1/91, 1/87(puuttuu kannet), 6/85, 8/89, vuosialbumi 82, 7/90, 12/87, 6/89, 7/85,speciaali: 3/92.
Dc-speciaali: 1?/04
Teräsmiehen poika:5/65, 12/65,
Disney:Aku Ankka: kaikki 1984------->(muutama numero varmaan puuttuu...)+hajanaisia numeroita 60-ja 70-luvuilta.
Roope-Setä:n.100-115
Aku Ankan taskukirja:Varmaan saman verran kuin Roope-Setiä.
Aku Ankan parhaat: 3,11,13,20,36,45,46,48,
Muut Aku Ankka albumit:n.20-35
Kovakantiset:AA juhlasarjat:1-6,Don Rosa: RA:n elämä ja teot(1.painos!),Sammon salaisuus,Temppeli herrojen kätketty kruunu,10 Avataran aarre.400-sivuiset: Lemmenkutsu, Tango-kuningas.Näköispainokset:1951/52,1953,1959,JouluManteli-pakkaus.Jättikirjt: Minä Roope-setä,Hassunkuriset sinfoniat.Ankallis-kirjasto:1,6, muut: Nälkäinen kummitus-Paul Murryn parhaita.
Manga:Dragon Ball 21,Salapoliisi Conan:1,5,6,7,8,9, One Piece:1
Eurooppalaiset sarjakuvat:Asterix:2,10,18,22,23, Lucky Luke:1,3,10,17,25,59 Rantanplan:4 Umpapah:3 Anu &Antti:4 Zoom:22/74,23/74,Tintti:1,2 Ruutu: 30/74
Suomalaiset: Viivi & Wagner:6,Sinappihuntu Punaniska:2,3
Muut: Mad:3/88,8/89,7/92,12/95,10/04. Karvinen/Garfield:1/82,9/871/88,4/91,12/91,7/92,3/98,3/01,6/01,8/01,3/02,kesä-speciaali-02,
Ville Vallaton:3/71,4/71,6/71,11/71,12/71(kannet puuttuu)1/72,13/76,9/87,7/88, Pekka Puupää:27,28 Puupään parhaat:5 Sitten on vielä yksi Puupää-albumi, joka ei kuulu näihin sarjoihin, ja sen nimi on "Pekka Puupää".Nakke-paljon lehtiä 70-luvulta,mutta myös joitain 80-ja 90-luvuilta.
Elokuva-spieciaalit:Jurassic Park: osta 1/2 ja 2/2,Kadonnut maailma-Jurassic Park,Star Wars episodi 1-pimeä uhka 1/4,Star Wars Episodi 2-Kloonien hyökkäys,Terminator 2-Tuomion päivä.
Lisäksi omistan paljon erilaisia lehtiä, joita omistan vain muutaman kappaleen, joten en ole niitä tähän ryhtynyt listaamaan. Suurin osa lehdistä on hankittu Kirppareita ja divareita kierrellen.Joten kiitos Kouvolan Kylähullu-kirppikselle, josta olen hankkinut varmaan suurimman osan käytetyistä lehdistäni, ja vielä kiitos Kouvolan Lukusoppi-divarille, josta olen hankkinut mm.Spidermaneja ja Aku Ankan albumeja.
-
Jaa. Itse olen aika uusi sarjiksien keräämisessä tai oikeestaan en kerää sarjiksia mutta kun tulee mielenkiintoisia sarjiksia niin pakkohan niitä on ostaa ja kun on kerran ostanu niin ei niistä oikeen mielellään luovu, kuten ei mistään muustakaan omastamasta tavarasta. No niin. Noin vuoden verran eli vuoden 2004 alkupuolella aloin ostella ja kerätä sarjiksia. Enimmäkseen tietenkin jenkki sarjiksia ja nyt niitä on kertynyt semmonen 355 kpl. Ja se oikeestaan miksi tiedän kuinka paljon niitä on niin johtuu siitä että mä tein alusta asti tietsikalla taulukon jonne kirjaan aina ostamani uudet sarjikset ja sitten siitä onkin helppo aina laskea että mitä sarjiksia on ja kuinka monta niitä on.
Mutta siis itse aiheeseen eli mitä sarjiksia löytyy.
Buffy the vampire slayer
Angel
Fathom
Tomb raider
Witchbalde
The darkness
Magdalena
Resident evil code veronica
Army of darkness: ashes to ashes ja shop till you drop
No honor
soulfire
devil's reign
the thing from the another world ja jatko osa climate of fear
yms muita mini sarjoja ja lehtiä.
Lisää tulee aina ostettua sitä mukaa kun niitä putkahtelee fennican pussiin.
-
Kaikki ei-mangani ja ei-akkarini :P (sarjakuvaharrastukseni alkoi vuonna 2003). Lehtiä/pokkareita/albumeita on tuossa 102 kappaletta.
Aatami & Eeva: 1/69
Ahmed Ahne: Ahmed Ahne: Suurvisiiri (2. painos) (1997)
Dirty Pair: Viruaali-inferno (2002)
Filmi sarja: Filmi sarja: El Cid (vuosikerta tuntematon)
Hakki Hamsteri: 1/92, 2/94-6/94, 1/95 (yht. 7 numeroa)
Hauska puolituntinen: 4/69, 6/69 (yht. 2 numeroa)
Hämähäkkimies: Hämähäkkimies ja Olento yhdessä (1981)
Karvinen/Garfield: 9/90, 11/90, 12/90, 2/91, 10/91, 12/92, Kesäspesiaali (1992) (yht. 7 numeroa)
Karvinen: 32: Juhlatuulella (1998), 33: Eskon kanssa kalassa (1998), 35: Kerro, kerro kuvastin… (1999), 37: Ei maha mittään… (1999) (yht. 4 pokkaria)
Lassi ja Leevi: Lassi ja Leevi Minialbumi 5: Kissanpäiviä (1996) (1. painos)
Lassie: Lassie, Sarjakuvakirja (1958)
Los Angelesin Poliisin Autopartio 525: Los Angelesin Poliisin Autopartio 525 Albumi 4: Gangstereiden romuralli (vuosikerta tuntematon)
Maailma kuvina: 13: Kummitukset (vuosikerta tuntematon), 16: Vuorten valloittajat (vuosikerta tuntematon) (yht. 2 numeroa)
Mustanaamio: Mustanaamio: Joomban taru * Eläinkauppiaat (1983)
Mustanaamio: 12/73
Myrkky: 7/98, 11/98, 12/98, 3/99, 4/99 (yht. 5 numeroa)
Nakke Nakuttaja: 9/61, 18/61, 23/61 (yht. 3 numeroa)
Nakke: 48/83, 49/83, 49/84, 3/85, 43/85, 19/86, 24/86, 46/86, 7/88, 44/88 + 2 tuntematonta numeroa (yht. 12 numeroa)
Nalle Puh: 10/87
Nastasarjat: 8/64-11/64 (yht. 4 numeroa)
Pecos Bill: 21/56
Retu ja Kumppanit: 1/72, 3/72, 4/72, 6/72, 7/72, 9/72, 11/72-18/72, 22/72, 27/72-29/72, 31/72-37/72, 39/72, 41/72-46/72, 48/72, 50/72, 51-52/72 (yht. 35 numeroa)
Sarjakuvalehti: 1/62-3/62, 5/62, 7/62-9/62 (yht. 7 numeroa)
Tarzan: Tarzan 8/78
Zoom: 22/74
Lähinnä arvotonta vessapaperia, mutta pitäähän kaapitkin jollain täyttää, kun niitäkin kerta on :)
Mangani ja manwhani, joita on yhteensä kertynyt 146 (+ 1 sarjakuvalehti) kappaletta:
Ai Yori Aoshi: 01
Alice 19th: 01, 02, 05
Angel Sanctuary: 01, 04-06
Ceres: Celestial Legend: 01-03
Chobits: 01-08
CLAMP School Detectives: 02
D.N.Angel: 01-07
Dragonball: 05-07, 14 (suomijulkaisu)
Eternity: 01
Evil’s Return: 01-02
Excel Saga: 01
Fruits Basket: 01
Full Metal Panic: 01-07
Fushigi Yûgi: 01-04, 08-10, 12-15
Fushigi Yugi Genbu Kaiden: 01
Imadoki: 01
InuYasha: 01-05, 08, 10-12
I.N.V.U.: 01
La Blue Girl: 02
Love Hina: 01-07, 09-14
Magic Knight Rayearth II: 01-03
Man of Many Faces: 01-02
One I Love, The
One Piece: 01 (suomijulkaisu)
Peach Girl: 01
Ragnarök: 01-03 (suomijulkaisu)
Ranma½: 01-21 (suomijulkaisu)
Revolutionary Girl Utena: 01-04
Salapoliisi Conan: 01-11 (suomijulkaisu)
Shirahime - Syo
Storm Riders: 04-12
Sweet and Sensitive: 01
Time Stranger Kyoko: 01 (suomijulkaisu)
Tsubasa: 01-02
Video Girl Ai: 04
Vision of Escaflowne, The: 01-03
Weather Woman
Wish: 01
xxxHolic: 01-02
X/1999: 01
Shounen Sunday: 1/2003
Ja viimeisenä, muttei vähäisimpänä: Aku Ankat (487 kpl)
1960-luvulta 44 kpl
1970-luvulta 80 kpl
1980-luvulta 53 kpl
1990-luvulta 141 kpl
2000-luvulta 147 kpl
Aku Ankan Taskukirja: 130, 230, 238, 241, 244, 256, 259, 260, 271, 275, 284, 286, Teemanumero 4, Teemanumero 5
Roope-setä: 48, 57, 69, 242, 243, 244, 257, 288
Yhteensä siis 740 painotuotetta.
-
Jeps, paljonhan noita on vuosien saatossa kertynyt....mutta suurin ja kaunein on tietysti Tex Willer sarjani sisältäen kaikki alkaen numerosta 1/53 tähän päivään :)
Löytyy myös kaikki Valerianit, Blueberryt, Ruudut, Zoomit, NonStopit, lähes kaikki liuskalehdet ja muutama tuhat muuta....
-
Keräilin kaikkea Disneytä 90-luvulla. Tässä Disney-sarjakuvakokoelmani:
http://koti.mbnet.fi/psychic/disney-sarjakuvat.txt
Eli löytyy tyyliin:
- kaikki Aku Ankat väliltä 1971-1999 (paitsi muutama erikoisnumero puuttuu).
Hajakappaleita alkaen 1953, ja 60-luvulta on muutama
vuosikerta joista puuttuu vain pari lehteä.
- Roope-setä-lehdet 2-259 (puuttuu viimeinen sivu ekasta numerosta :))
- AA Taskukirjat 1-201
- suurin osa Suomessa julkaistuista albumeista, kuten Aku Ankan parhaat (oma suosikkisarja), WD klassikot, Aku klassikko, elokuva-albumit, Hessu suurmiehenä, jne.
- isoja kirjoja, kuten kaikki Juhlasarjat, Näköispainokset 1952-60, Minä/Me-sarjaa, ym.
Vanhoja Aku Ankka -lehtiä ym. (pääasiassa Barksia sisältävät) tulee edelleen poimittua
jos tulee edullisesti vastaan, mutta Disney-puolelta nykyään kerään
erityisesti harvinaisia Disney-vuokravideokasetteja:
http://koti.mbnet.fi/psychic/fin_disney_video.html
Muita:
Taru sormusten herrasta -sarjisalbumit:
http://koti.mbnet.fi/psychic/_fin_tsh.html
2001: A Space Odyssey (1976) - Marvelin jättikokoinen, mutta
jokseenkin lätsähtänyt sarjakuvaversio Kubrickin kaikkien aikojen elokuvasta:
http://koti.mbnet.fi/psychic/_fin_2001aso.html
(Marvelhan julkaisi tuolla "2001"-otsikolla myös 10-osaisen
sarjakuvalehtisarjan, mikä elokuvaan ei tosiaan liittynyt.)
Indiana Jones -albumit ja sarjislehtiä, Star Wars -albumeita ja sarjislehtiä,
Ja sekalaista tavaraa (Harald, Kamut, Masi, ym.)
Hankintalistalla olisi Indiana Jones & Fate of Atlantis ja muut Dark Horsen Indyt,
kaikki Dragonlance, AD&D ja Forgotten Realms -sarjikset,
sekä Jim Hensonin fantasialeffojen The Dark Crystal ja Labyrinth -sarjakuvaversiot.
-
vähän kaikkee... mutta kuitenki aika vähä, koska aloin aktiivisesti harrastaa sarjiksii joku pari vuotta sitte..
Aku Ankat: alotettiin vuonna 94. ja iskän ja äidin akkareita aika paljon..
AATK: 1-100 jotain yksittäisii ja 277-308 (jatkan vielä)
AASE: alko tammikuussa 2005
muut AAt: satasivusia, aikamatka juttuja, karusellejä, murre albumeja, akupaloja, jumboja, joulu-Akuja, päivästä päivään....
B. Virtanen: 8
Baby Blues: Imetyskirja. Nyt., Näin ultra äänessä elviksen
Don Rosa: 10 avataran aarre ja Roope Ankan elämä ja teot
Hämähäkkimies: joitain yksittäisiä. (ja myös muita supersankari sarjoja, joita en jaksa kirjottaa..)
Huba-sarjat/Sarjaset: kaikki
Jere: 1,2,3,4,5,6,7
Jysäys!: Kaikki
Kamut: 6
Karvinen: yksittäisiä lehtiä ja pokkareita
Lassi ja Leevi: juhlakirjat 3 ja 5, albumeita ja sunnuntaisarjoja
Monster Allergy: kaikki suomenkieliset
Nakke-lehtiä: vuosilta 1987-1990
Roope-setä: kaikki vuodesta 2004
Tex Willer: iskällä laatikollisia (samoin korkkareita)
Tom & Jerry: joitain yksittäisiä.
toki on enemmänkin, mutta tässä kaikki mitä muistan.
c.b.g
ps: en ole päivittänyt pitkään aikaan enkä varmaan aiokkaan
-
Listasin tässä juuri kokoelmani sillä jossain välissä voisi myydä suurimman osan pois. Lehdet ovat tällä hetkellä pahvilaatikoissa vaatekomerossa tilaa viemässä.
Tälläista löytyy (http://cms.planeetta.fi/nes/sarjikset.txt)
Akuja löytyy myös mutta niitä ei kyllä jaksa alkaa listaamaan.
-
Kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa.
http://www.geocities.com/mkkpictures/Kokoelma
Sieltä puuttuu kyllä Aku Ankat.
-
Liitetiedostona epämääräinen lista tähän mennessä kertyneistä sarjakuvista. Aku Ankkoja, Maseja ja Karvisia en vielä jaksanut tutkia.
Edit: lista päivitetty
-
About 300.
Oon aika "alottelija" tässä keräilyssä.
-
Juuri nyt 1 733 kappaletta eikä se tietty siihen tule jäämään. Lukuun sisältyvät kaikki mahdolliset Aku Ankoista kirjoihin. Excel on kiva ohjelma kunhan muistaa päivittää listoja... :)
-
noin 800. Aku Ankkaa (lehteä & taskukirjoja) noin 600 läpyskän edestä, Mangaa 150 alppaa (sivumääräisesti suurin läjä) ja noin 50 kpl sekalaista sarjista ja alppaa.
-
Kokoelmaani kuuluu noin 2300 lehteä. Suurin osa aku ankkoja, sitten vähän mustanaamiota, batmania, ulkomaisia akuja, korkkareita, hämistä, Indiana Jonesta, Huippu agenttia ja kuvitettuja klassikoita. Kokoelmani helmi on ennen vuotta 1963 ilmestyneet noin 500 aku ankkaani.
-
Jaa täällä oli tämmönenkin. Tehdään nyt niin, että pistetään tää pulju kiinni ja jatketaan jutustelua ketjussa Sarjakuvakokoelmasi (http://www.kvaak.fi/keskustelu/index.php?topic=177.0). Turha kahta näin samanlaista ketjua on pitää pystyssä.
-
Kokoilmassani on lähes tuhat Akua taskareita on noin 100,lisäksi mulla o Mustanaamioita,noin 50 Karvista,kaikki Yhtyneiden Kuvalehtien Star Wars sarjikset,Spider-manei,3 Väiskiä,1 Tom&Jerry,2 X-manii,1 Mega,1 DC-speciaali,6 Asterixii,1 Tex Willer,noin 100 korkeajännitystä ja pari B.Virtasta ;D
-
Huh, joskus laskin noita mutta nopeasti mietittynä
Kaikki Hämähäkkimiehet (80-05: ~315kpl), Ryhmä-X:t (~200kpl), Marvelit/Megat(~180kpl), Sarjakuvalehdet (jotain 60-70kpl), Hulkit (~40kpl?), Ihmeneloset (~30kpl??).
Kasa erikoisjulkaisuja (kaikki 1980 alkaen, ehkä 40kpl?), jenkkilehtiä iso läjä (Cableja yli 100, X-Forcea, She-Hulkkia, Spidermaneja jne, lonkalta n. 600kpl), Ihmesarjoja/Sarjakuvalehtiä 60- ja 70-luvuilta n. 20kpl ja jos vielä aku ankat laskee niin jostain 80-vuodesta on siskon kanssa yhteisinä ekat 15 vuotta, loput omia, joten niitäkin olisi silloin 25 * 52 = 1300kpl. Yhteensä siis suurin piirtein 2800 lehteä, en aio tarkkaa lukua ihan heti laskea :)
-
Näin pikaisella vilkaisulla löytyi lehtiä, albumeita yms. noin 700 kappaletta. Akut, Roopet ym. Disney-kama vei noin 3/4 kokoelmasta. Kokoelman helmenä voisi pitää Ankalliskirjasto-sarjaa. Oikeastaan hyllyssä ei harvinaisuuksia ole, aika lailla peruskauraa ainoastaan.
-
Akkareita noin 800 kpl +taskarit,roopet ja muut tekee yhteensä noin 1000kpl ;D
-
Laskin juuri että jotain 375 albumia löytyy, lehtiä en jaksanut laskea mutta ehkä 5 tai 10 hyllymetriä... Kirjoja on noin 12 hyllymetriä. ;D
-
Laitoin tuossa juuri muutaman viime kuun uudet nimikkeet paikoilleen muun kokoelman joukkoon ja uteliaisuuttani päätin suorittaa jonkinnäköistä laskentaa siitä paljonko noita on vajaan kolmenkymmenen vuoden hamstraamisen aikana kertynyt.
Tarkalleen en laskenut vaan laskin montako lehteä on nipussa jonka sitten kerroin montako nippua on hyllytasolla joka sitten kerrottiin hyllyjen määrällä. Kaiketi noita olisi tuollaiset about 10 000 pääasiassa ulkomaista lehteä. Alppareita on lisäksi vajaat 20 hyllymetriä.
Kaipa noihin menneet rahat olisi voinut dokatakin...
-
Laskeminenhan on vielä kesken... eikä valmistu kai koskaan ;)
menee vähän off-topicin puolelle (lieneekö tästä tehty juttua jo aiemmin?), mutta mitä ohjelmia käytätte sarjakuvaluetteloiden tekoon? tietokanta ohj tms.
Itse hommasin Comic Collectorin (Collectorz.com), ihan ok, mutta hidasta... varsinkin kun tulee skannattua etu JA takakannet (275 kpl näköjään listassani).
Oisko tässä aihetta uuteen ketjuun?
-
Oisko tässä aihetta uuteen ketjuun?
Ei. Liittyy hyvin tähän aiheeseen, niin antaa mennä tässä.
Itse aloin ennen muuttoa kirjojen ja sarjakuvien listauksen koneelle. Worksin tietokantaa siihen käytän. Ehdin noin puolet kirjoista listata ennen kuin oli kaikki pakattu. Sarjakuviin en koskenut vielä lainkaan. Nyt on pienenä päämääränä tehdä tuo listaus loppuun sitten kun kesällä alkaa purkamaan laatikoita. Sitä ennen pitää kuitenkin löytää kämppä...
-
Eli minulta löytyy:
Päälle 250 Aku Ankan taskukirjaa,
Aku ankka lehtiä n.900 vanhin 1960 luvulta, -70 luvulta paljon.
Nakke lehtiä liikaa (200),
Retu lehtiä about 30,
Pecos Billejä n.30,
Korkkareita n.40,
Kaikki Don Rosan kokoelma kirjat,
Ankkatekijät 1-3, Aku Ankka jumboja 5,
Jotain aku ankan vuosikertakirjoja
ja iso kasa kaikkea (teräsmiehen poikaa, intiaani päälikköä, bustereita...)
-
Kaikkiaan niitä taitaa olla reilu 500
-
Sarjakuvakokoelma keskittyy pääosin kahteen osastoon:
1) Suomalaiset omakustanteet & pien/vaihtoehto/tms julkaisut
2) K-18 sarjakuvat
Lisänä on lähinnä ulkomaalaiset underground sarjakuvat ja todella pieni määrä mitään muuta. Tarkoitus on joskus haalia hieman "perusteoksia", muutakin kuin perintönä tullut complete Asterix setti. Supersankari/"perus-jenkki"/disney/nakke/karvinen yms osastoa ei ole yhtään ja tuskin ikinä tuleekaan.
Lähinnä Suurin keräilynkohde on nimenomaan kotimaiset omakustanteet ja sekin pääosin 70-luvun lopusta 90 luvun loppuun jonka jälkeen tunnelma on hieman muuttunut ammattimaisen jäljen korvatessa kopiokone räkäisyt. Lähinnä tuolta aikaväliltä on n. 1000 julkaisua.
EDIT: kiinnostaisi tietää kerääkö joku muu "tosissaan" omakustanteita, kun tuntuu olevan sen verran hyljeksittyä tavaraa..
-
Timolla ja Esalla on kyllä kiva kokoelma :P
Hmm itselläni on noin 100 AATK, noin 20 eri paksua Aku kirjaa ja noin 50 Roope-Setää, mutta kovaa vauhtia on suurenemassa kokoelmat.
-
Ei välttämättä varsinaisesti tänne kuulu, mutta etsiskelen kansioita Mustaanmion säilytystä varten. Sellaista mihin mahtuisi aina yksi vuosikerta. Ei vain ole tärpännyt. Kertokaa, jos tiedätte mistä saisi tähän tarkoitukseen sopivia kansioita. Huom. Vuosikerran ainakin pitäisi mahtua yhteen kansioon.
-
Lähinnä Suurin keräilynkohde on nimenomaan kotimaiset omakustanteet ja sekin pääosin 70-luvun lopusta 90 luvun loppuun jonka jälkeen tunnelma on hieman muuttunut ammattimaisen jäljen korvatessa kopiokone räkäisyt. Lähinnä tuolta aikaväliltä on n. 1000 julkaisua.
EDIT: kiinnostaisi tietää kerääkö joku muu "tosissaan" omakustanteita, kun tuntuu olevan sen verran hyljeksittyä tavaraa..
Mulla on ehkä n.2 hyllymetriä, riippuu vähän miten laskee seurojen lehdet, muut kuin puhtaat sarjisomakustanteet ja kaiken maailman pikku-pikku läsyt (siis A6 ja sitä pienemmät). Painottuu suurin piirtein vuosiin 1979-1995. Tuon jälkeen olen ollut hieman nirppanokka enkä ole kaikkea eteen tullutta haalinut. Kotimaiset albumit (myös omakustanteet) on sit erikseen. Kappalemääristä eos.
Kannattaa myös tsekata mitä Sarjakuvaseuran suht edustavista kokoelmista löytyy tältä saralta. http://www.nordicomics.net
Saapa nähdä toteutuuko Ruotsin mallin mukainen suomalainen Fanzine index ikinä? Muutaman kerranhan tätä on viritelty, mutta...
-
Sarjiksia on tuhansia. Lopetin laskemisen n. 5000 kohdilla 90-luvun puolivälissä. Sen jälkeen vaan on tullut kamaa lisää. Kulutan aikaani ennemmin lukemiseen kun laskemiseen :)
Mutta nyt olen ajatellut hommata jonkinlaisen arkistointisoftan jotta voisin päivittää kokoelmat. Sopivaa tosin ei vielä ole löytynyt koska käytän mäkkiä. Mut jos jollain olisi hyvviä ehdotuksia niin antaa palaa.
-
EDIT: kiinnostaisi tietää kerääkö joku muu "tosissaan" omakustanteita, kun tuntuu olevan sen verran hyljeksittyä tavaraa..
Varmaan kaikki meistä jotka tosissaan harrasti sarjakuvia 80-luvulla yritti haalia kattavasti (varojensa mukaan) sen mikä oli kiinnostavaa ja osti velvollisuudesta jotain paskaakin. Kaikki ne on tallella minulla, esim. Suuret Kurpitsat enkä usko olevani kovinkaan ainutlaatuinen
-
Mutta nyt olen ajatellut hommata jonkinlaisen arkistointisoftan jotta voisin päivittää kokoelmat. Sopivaa tosin ei vielä ole löytynyt koska käytän mäkkiä. Mut jos jollain olisi hyvviä ehdotuksia niin antaa palaa.
Tämä nyt ei varsinaisesti juurikaan auta mutta jossain sarjakuva-alan jenkkilehdessä muistan nähneeni mainoksia tuollaisista ohjelmista. Tosin luultavimmin ovat PuuCeelle eikä Mäkille.
Vahva mielukuva on siitä että noissa olisi kaiketi ollut jonkinlainen tietokanta lehdille mikä tietenkin tarkoittaa jenkkilehtiä. Mutta mielikuva voipi olla täysin väärä.
-
Itse en ole sarjakuvia hirveästi ostellut, mutta hyllyt ovat toki täynnä, enimmäkseen ankkaa. Suurimman osan lukemistani sarjiksistani olen lainannut.
-
Huomattavasti yli 2000 kpl. Juuri mittasin hyllymetreissä - oli yli 11 metriä. Ainakin puolet Marvel ja DC-tuotantoa. Ai niin, nyt muistinkin: lehtien takana on vielä omissa pusseissaan Aku Ankka-nipppuja parikymmentä. Niistä voi tulla yksi metri lisää.
-
Puolet Taskareista, Aku Ankkoja 1998- ja n.70 irtonumeroa, 30 Roope Setää, 2 Akupalaa, 3 Akun karusellia, Ankkalinnan maailmanmatkaajat, Päivästä päivään 1950, Ankronikka selville vesille, 4 Rosan kirjaa, Vuosisadan ankat, naurettavat naapurit, sarjisekstroja 2003-, 2 jumboa
-
Jotain aku ankan taskareita ehkä n. 50kpl
Pieni pinkka sekalaisia lehtiä esim hopeanuoli, mustanaamio, aku ankka, roope setä, niitä yhteensä ehkä toiset 50
Niitä en jaksa paljoakaan lueskella... mutta tex kokoelmaaani kyllä.
102 80-luvun texejä, 20 90-luvun texiä, Kaikki maxit, 10 kronikkaa, suurin osa juhlakirjoista.... ja vähän 2000 luvun texejä, ja tietenkin uusimmat myös, koska aloitin tilauksen muutama kuukausi sitten.
-
En tiedä kappalemääristä tai hyllymetreistä, mutta nopeasti ynnäiltynä kokoelmaan kuuluu muun muassa...
- Bill Willinghamin Fablesit
- John Kovalicin Dork Towerit
- Frank Millerilta Sin Cityt ja jotain muuta päälle
- Charley's Warin kolme ensimmäistä osaa, jossain myös Korkeajännityksiä sekalainen laatikko
- Melkein kaikki Usagi Yojimbot
- Kaikki Rumiko Takahashin Maison Ikkokut ja jonkin verran muutakin mangaa (Hiroshiman poika, Adolfin kolme ensimmäistä osaa, Apocalypse Meow...)
- Ei ihan täydellinen Sandman-saaga
- Runsaasti Alan Moorea
- Spiegelmanin Maus, Saccon Palestiina ja Satrapin Persepolis
- Corto Maltese -albumeita ja muutakin Prattia
- Ns. "Ranskan uutta aaltoa": Manu Larcenetia, Lewis Trondheimia, Jeanin elämää ja muuta sellaista
- Jokunen Hellblazer ja muutakin englanninkielistä kauhusarjakuvaa
- Hämähäkkimiestä eri muodoissa ja vähän muutakin Marvelin supersankarihömppää, DC heikommin edustettuna
- Supersankareiden puolelta myös Powersia, Astro Citya ja the Authoritya
- Runsaasti Tenavia
- Klassisen eurosarjakuvan edustajia: Tinttejä, Ankardoja, Natashaa, Rubiinia...
- Jeffrey Brownin ja Peter Baggen tuotantoa, ihan vähäsen muutakin undergroundia
- Lähes koko Pauli Kallion tuotanto, Viiviä ja Wagneria, Tilsaa, pari Ville Rannan sarjakuvaa, jotain muutakin kotimaista
- Strippisarjakuvan puolelta Nemit, Jeret, Lassit ja Leevit (ei tietenkään niitä kahta ensimmäistä), Helmiä sioille -albumeita eri kielillä ja pari Dilbertia
Voisi joskus tehdä ihan täydellisen listauksen omaksi ilokseen ja samalla tehdä vähän inventaariota, jonka perusteella voisi sitten myydä turhimpia juttuja pois. Se auttaisi myös puuttuvien albumien metsästyksessä, joskus on tullut ostettua pariin otteeseen tuplakappaleet parista Tintti-albumista.
-
Mulla on kokoelmassa kaikenkaikkiaan reilut 7000 kohdetta.
Kokoelma sisältää sarjakuvia, patsaita, julisteita, leluja, pienoismalleja jne. Hyllymetrejä on sen verran ettei oikein osaa laskea. Koko tilavuutena: yksi huone + ullakko:-)
Tuosta määrästä on
Suomalaisia ja englanninkielisiä sarjakuvia, sarjakuvakirjoja ja taidekirjoja 6000+ kpl (joista about 1500 englannninkielellä).
Julisteita ja portfolioita n. 100 kpl.
Sarjakuva/elokuva aiheisia patsaita n. 170 kpl.
Leluja n. 200 kpl.
Tarkkuuspienoismalleja vajaa 50 kpl.
Kaikkea muuta sarjakuvaan liittyvä xxx kpl.
Edellisistä signeerattuja teoksia n. 230 kpl.
-MTT
-
Pieni kommentti aikaisemmin tällä listalla kysyttyyn arkistointisoftajuttuun.
Itse laitoin kokoelmani jo 80-luvulla tekstitiedostoon, sen jälkeen tuli DBase4 joka oli ihan kohtuullinen mutta turhan hankala käyttää. Sitten oli vuorossa Paradox. Jossakin välissä sitten tuli huomattua että nuo hienot tiedostonkäsittelyohjelmat on kyllä ihan ok tiedon ylläpitoon mutta oikeesti ei niistä saa halutunlaisia listoja ja raportteja ulos. Ja muutenkin ne on ihan kömpelöitä. Siirryin sitten ihan tavalliseen Excel taulukkoon.
Sitten taas nää valmiit softat sarjakuvien ylläpitoon, onhan nekin ok mutta kaikissa kuulemissani on taas omat rajoitteet mukana. Joko tietojen syötössä, kuvissa, raportoinnissa (elikkäs minkälaisia listoja haluaa tulostella) jne.
Itse olen viimeisen kymmenen vuoden aikana huomannut että ainakin mun käyttööni tuo ihan tavallinen excel on paras mahdollinen, se taipuu siihen mitä itse haluan, siinä on helpot kopiointimahdollisuudet, hyvät tulostusmahdollisuudet jne. Tietty pitää itse kyllä osata aakkosten oikea järjestys mutta eiköhän se onnistu. Excel kyllä asettaa nuo aakkosetkin oikeeseen järjestykseen jos taulukon muoto ei sitä estä (mulla estää ja ihan tarkoituksella).
-MTT
-
No, en tiedä milloin aloin oikein urakalla hankkimaan sarjakuvia, ehkä jokin neljä vuotta sitten
-Aku Ankka-lehden tilaus alkoi 1997, nyt on kaikki akkarit vuodesta 1990 ja -70 ja -80-luvun haalinta kovaa vauhtia käynnissä.
-Kaikki AA Taskukirjat, nyt vain vielä osan tilalle parempikuntoiset ja ensimmäiset painokset.
-Tähän mennessä ilmestyneet Carl Barksin kootut
-Kaikki Don Rosa kirjat
-Roope-sedät, vajaa sata puuttuu..
ja paljon muita vastaavia julkaisuja löytyy, joita en rupea luettelemaan, mutta noin 1500 ankka/hiiri julkaisua löytyy.
-
Itse kerään ainoostaan englannin kielisiä sarjakuvia. Tässä vähä listaa omista ylpeyden aiheista. Kaikkia en tähän kyllä jaksa listat.
36 kpl Asterix , sekä The Complete Guide To Asterix
8 kpl A Nightmare On Elm Street
4 kpl Army of Darkness vs Re-Animator
6 kpl Ghost Rider - Trail of Tears
5 kpl Warhammer - Damnation Crusade
155 kpl G.I.Joe ;D
Wolverine Origins
Sam and Max - Surfin' the Highway
The Texas Chainsaw Massacre
Terminator 2
Hard Boiled
Tarttis ostella noi Frank Millerin sarjikset takas ku joskus niitä myyny... Lueskelinkin täältä foorumilta jostain et mitä nuorempana myy niin sit kolmekymppisenä divarissa ettimässä niitä takas... Onneks nykyään on Ebay yms... et voi hankkia noita tyhmyyksissään myymiä lehtiä takas...
-
Herätelläänpä tätäkin ketjua henkiin. Näin aluksi huomautukseksi, että vaikka kokoelmani koostuukin lähinnä mangoista, lainaan lähes viikoittain kirjastosta noin 5-10 sarjakuvaa, suurin osa kotimaista, amerikkalaista tai eurooppalaista tuotantoa (tosin aina joskus joukkoon pujahtaa pari mangaakin). Olen siis lukenut kaikenlaista Niilo Pielisistä Persepolisiin ja Jeanin elämistä Mämmilöihin. Luen mielelläni myös erilaisia kokoelmia kuten Suurta kurpitsaa, Glömpiä ja Limingan oppilaiden tuotoksia. Kirjasto on kyllä opiskelijan pelastus, varsinkin kun sieltä voi löytää myös hieman vanhempia albumeja, joita ei enää kaupoistakaan saa.
Olen aika kaikkiruokainen sarjakuvan suhteen, joten kaiken mielenkiintoisen keräämiseen menisi raha, ikä ja terveys. :) Siksi olen yrittänyt keskittyä vain yhteen alalajiin (mangaan) ja hankkia loput sarjakuvat kirjastokappaleina.
No niin, nyt siihen kokoelmaan (kirjat ovat suomeksi ellei toisin mainita):
Kokonaan keräämäni sarjat:
- Astro Boy (uusi versio, ei Tezukan teos)
- Azumanga Daioh (englanniksi, ensimmäinen osa myös suomeksi)
- Dragon Ball
- Dream Kiss
- Emma
- Guru Guru Pon-chan (englanniksi)
- Les Bijoux
- Liikkuva linna
- Kajika
- Kamikaze Kaitou Jeanne
- Kiss me Kill me
- Metropolis
- Princess Ai
- Ragnarök
- Ranma 1/2
- Sandland
- Shirahime Syo (englanniksi)
- Time Stranger Kyoko
- Tokyo Mew Mew + à la Mode
- Warcraft: Auringon kaivo
- Wolf's Rain (englanniksi)
Lisäksi minulla on irto-osia seuraavista sarjoista:
- Akira
- Aku Ankka -lehdet (lopetin keräämisen vuoden 2007 alussa)
- Don Rosan kovakantiset kokoelmat (nimmareilla, tottakai)
- Elfquest
- Fullmetal Alchemist
- Fullmoon wo Sagashite
- Fushigi Yuugi
- Ginga Legend Weed (englanniksi)
- Gunnm
- Gunsmith Cats (saksaksi)
- Hakki Hamsteri -lehdet
- Hiroshiman poika
- Horoskooppimysteerit
- Inubaka (englanniksi)
- Inuyasha
- Jysäys -lehti
- Karvinen
- Love Hina
- Luupäät (kestosuosikkini!)
- Nalle Puh (keräsin aikoinaan Leijonakuningas-sarjojen takia, voi olla että menevät kummitytölle jossain vaiheessa)
- Neon Genesis Evangelion
- Oh! My Goddess
- Old Boy (saksaksi)
- One Piece
- Pokémon (englanniksi ja japaniksi)
- Rave
- Salapoliisi Conan
- Trigun (englanniksi)
- Vagabond (saksaksi)
- Viivi ja Wagner
- Yami no Matsuei (saksaksi)
- Yu-Gi-Oh!
- Yotsuba&! (englanniksi)
- W.i.t.c.h. Aikakirjat (kyllä vain, naurakaa pois)
-
mitä ohjelmia käytätte sarjakuvaluetteloiden tekoon? tietokanta ohj tms.
comicbase on aika näppärä luetteloimiseen
itse kuitenkin tyydyn useimmiten kuvaamaan lehdet sen sijaan että skannaisin kannet
lehtiä on joitain tuhansia tai 5.2kuutiometriä
-
Lähinnä Akuja suurimmaksi osaksi. Ainakin kaksi hyllyllistä Taskareita uusimmasta päästä, muutama Roope-setä ja tuhansittain Aku Ankkoja kansioissa tai irtonaisina. Nykyään olen tosin ruvennut keräämään tosissani muita sarjakuvia, joten kokoelma kasvaa vielä.
-
Missä porukka oikein säilyttää noita kokoelmiaan ???. Itselläni ei meinaa kaksioon mahtua muun romun lisäksi juurikaan sarjiksia
-
Ei ne välttämättä mahdu isompaankaan kämpään.
Kokemusta on.
Pitäisi varmaan hankkia vähempi niitä...
Itse olen harkinnut oman kokoelmani vakuuttamista, mutta en ole vielä päässyt puustä pitkälle. Onko kellään muulla kokemuksia kokoelmiensa vakuuttamisesta?
nimim "10.000+ lehteä ja tuhansia alppareita"
-
Itse olen harkinnut oman kokoelmani vakuuttamista, mutta en ole vielä päässyt puustä pitkälle. Onko kellään muulla kokemuksia kokoelmiensa vakuuttamisesta?
nimim "10.000+ lehteä ja tuhansia alppareita"
Näin äkkiä mietittynä luulisi että normaali kotivakuutus riittää sarjakuvien turvaksi. En tosin tiedä pitääkö kokoelma olla arvioitu tai vastaavaa ???
-
Näin äkkiä mietittynä luulisi että normaali kotivakuutus riittää sarjakuvien turvaksi. En tosin tiedä pitääkö kokoelma olla arvioitu tai vastaavaa ???
Eipä yleensä piisaa, jos on isommasta kokoelmasta kyse.
Joku vuosi sitten kyselin yhdestä vakuutusyhtiöstä tarkemmin tuota asiaa, mutta jätin homman alkuunsa, kun halusivat, että jokainen yksittäinen lehti/albumi olisi listattu erikseen ja hyvin mieluusti olisi pitänyt olla kaikista kuititkin & muuta arvotietoa - ja tämä jo ennen kuin olisivat edes suostuneet antamaan mitään hinta-arviota itse vakuutuksesta...
Voipi olla, että jossain toisessa lafkassa olisi selvinnyt helpommalla, mutta ei enää jaksattanut edes ajatella koko asiaa.
-
Ulkomuistista:
normaali kotivakuutus taitaa kattaa kokoelman jonnekin kymmpitonniin asti eli eipä juuri lämmittäisi.
Pitääpä ottaa eri vakuutusriistoloihin yhteyttä ja kysellä.
Epäilenpä että 30 vuoden keräilyajalta ei ole kuitteja tallessa.
Varmaan kanssa joku nimike on tuolla aikavälillä kasvattanut hieman arvoaankin eli uudelleenhankkiminen ei onnaa esim 3.95 mk:lla...
Kokoelma kasvaa myös joka viikko 10-20 nimikkeellä.
-
HUOM! Äänestystä on muokattu siten, että sinne on lisätty vaihtoehdoksi yli 2000 sarjakuvaa. Lisäksi kokoelma on elävä luku, joten antamaansa ääntä voi päivittää vaikka vaihtoehdosta "20-50" vaihtoehtoon "50-100".
Henk. koht. mangakokoelman määrä ylitti 600 albumin rajapyykin (tähän ei ole laskettu mukaan antologioita, doujinsheja tai vastaavia erikoisjulkaisuja). Länsimaalaisia sarjakuvia en ole listannut, pitäisi kyllä tässä joskus tehdä niistäkin joku kirjanpito. Kaikkiaan arvioisin omistavani vajaa 1000 sarjakuvaa. Harrastettua on tullut aktiivisesti päälle neljä vuotta.
-
Ihmettelinkin, että miksi mun ääneni oli annettu ekalle vaihtoehdolle, mutta se varmaan meni Lauran muokkauksen yhteydessä. Pitäis kyllä oikeesti laskee noi sarjakuvat, niin tietäis, kuinka monta niitä on. Nyt pistin ton 750-1000, mikä on puhdas arvaus ei edes arvio.
-
Enough ... is never enough.
Ferengien hankintasääntö nro 97.
-
Peltolan esittämät vaihtoehdot lisätty. Äänestys on nyt samalla nollattu.
-
Laitoin 2000 - 5000, luultavasti on kuitenkin lähempänä kahta tonnia kuin viittä. En tiedä. Miten se lasketaan? 1 lehti = yksi sarjakuva, 1 albumi = yksi sarjakuva, 1 trade = yksi sarjakuva (vaikka usein on kooste useammasta lehdestä), 1 kirja = yksi sarjakuva. Vai kuuluuko lukuun ainoastaan albumit ja kirjat?
Timo
-
Kai se lasketaan ihan julkaisujen määrän mukaan. Yksi lehti = yksi julkaisu ja yksi trade = yksi julkaisu.
Joskus kotivakuutusta ottaessani sanottiin, että yli 10 000 euron (vai markan - ei kai?) hintaiset kokoelmat pitäisi vakuuttaa erikseen. Silloin ei ollut niin paljon sarjakuvia, että olisi ollut tarvetta, mutta nyt tilanne on jo eri.
-
Entäs jos on lehdet ja trade ja suomiversio(ja joistain ranska, saksa tai ruotsi/norjaversio)
kukin erikseen?
päätellen että lukema 1000-1200 sarjakuvaa oli rikki jo 1984 ja keräily on jatkunut tähän päivään asti, veikkaan lukemaa ~10 000-20 000 mutta kuka hitto niitä laskea jaksaa?
-
Kertokaahan viisaat, että miten saatte pidettyä kokoelmanne järjestyksessä, kun sinne pukkaa vähän väliä uutta sarjakuvaa? Ihan sama miten teokset on järjestänyt, niin uudet ostokset pitäisi kuitenkin saada loogiselle paikalleen, jos ne haluaa joskus tulevaisuudessa vielä löytää. Mutta, kun kirjahyllyt ja kaapit ovat jo ahdettu täyteen, niin hankalaa on saada albumia mahtumaan oikealle paikalleen.
Itselläni on "puskuri"kaappi, johon kasaan kaikki uudet ostot odottamaan tylsää sadepäivää, jolloin puran kokoelmani tarvittavilta osin kaapeista/hyllyistä, pistän uudet sarjakuvat oikeille paikoilleen ja palautan kokoelman kaappeihin/hyllyihin.
Kokoelman kasvaessa tuo menetelmä muuttuu kerta kerralta vaivalloisemmaksi, joten mielelläni kuulisin hyviä vinkkejä järjestyksen ylläpitämiseen.
-
Luulenpa ettei hyviä vinkkejä ole. Ellei sitten omaa jumalattoman isoa kämppää, jossa on hyllytilaa niin paljon, että kaiken voi järjestää ilmavasti. Mutta yleensä me keräilijät asumme pikkuisissa luukuissa, koska ei ole isompaan kämppään varaa kaiken rahan mennessä sarjakuviin.
-
Kokoelman kasvaessa tuo menetelmä muuttuu kerta kerralta vaivalloisemmaksi, joten mielelläni kuulisin hyviä vinkkejä järjestyksen ylläpitämiseen.
Meillä auttoi sellainen, että muutettiin. Tilaa tuli rutkasti lisää; ja velkaa... Noh.. Ennen muuttoa oli jo muutaman vuoden raivostuttanut kun kaikki paikat olivat täynnä... Se on kuulkaa mukava tunne, kun keittiön kaapeissa ei ole enää sarjakuvia.
Voithan hankkiutua eroon kaikesta muusta turhasta, niinkuin vaatteista ja astioista. Siten tulee lisää kaappitilaa. Sori, iisiä tietä ei ole.
-
Mulla on irtonumerot kaapissa lajiteltuna kahteen osaan:
1) sarjat jotka vielä jatkuvat/joita tulee vielä seurattua
2) loppuneet sarjat
Jälkimmäisiin on hieman vaikeampi aksessi.
Kerään uudet luetut lehdet nippuun ja kun niitä on riittävästi ja ehdin asialle jotain tekemään (=lue: kun niitä ei keruupisteeseen enää mahdu) työnnän ne paikoileen tuonne ykköskategoriaan.
Äärimmäisen harvakseltaan jaksan siirrellä nimikkeitä ykköskategoriasta kakkoskategoriaan.
Alppareita säilytetään mahdollisimman tiiviiksi väkerretyssä Lundia-hyllyssä.
-
On kyllä hankala arvioida. Onneksi nyt väljennettiin kategoriaa, joten ehkä äänestys onnistuu. Eli willereitä n. 1200, akun taskareita n. 150, akkareita n. 300, albumeita n. 150, muita n. 200. Melko tarkkaan 2000, mutta menköön ihan verran alle...
-
Edellisen viestini 07.08.2003 jälkeen hyllymetrejä on tullut lisää yli 15. Uusi hylly piti hommata entisten lisäksi. Se tarkoitti vanhojen hyllyen siirtämistä, jotta uusi mahtuisi. Ja se tarkoitti vanhojen hyllyjen tyhjentämistä, että niitä voi siirtää. Selkä meni kipiäksi ja paikat on vieläkin vähän sikin sokin. Alppareita ei löydä tutuksi tulleesta kohdasta, mutta vastineeksi löytyi muutamia jo kadonneeksi luultuja. Sarjakuva-aiheisten tietokirjojen määrä lähes kolminkertaistunut, tilanpuute uhkaa. Pieniä rakoja hyllyissä vielä on. Pöytäpinta-alaa ei ole vapaana juur ollenkaan. Vaikka omasta mielestäni en osta nykyään oikeastaan juuri mitään. Höh.
Lehdille vois tehdä hyvää säilytys oikeissa sarjakuvalehdille tarkoitetuissa laatikoissa.
Timo
-
Paah. Pitäisipä joskus ihan kokeilla laskeakkin.
Jos mulla on tullut Aku Ankka välillä 2001-2007 1987-1992 plus irtonumerot.
Tekee se jo muutaman sadan.
-
Kiitokset kaikille vastanneille! Mukava huomata, että muillakin on sama ongelma.
Itse tykkään, että saman sarjan/tekijän albumit ovat vierekkäin, joten joudun/pääsen järjestelemään kokoelmaani kerran pari vuoteen. Hienoimmat kovakantiset teokset ovat kirjahyllyssä kaiken kansan ihasteltavina, mutta loput kokoelmastani on jemmattu kaappeihin. Pidän sarjakuvat lehtikoteloissa, joten niiden siirtely on melko kätevää. Kaappeihin mahtuu kaksi koteloriviä peräkkäin ja takariviin olen pistänyt kokonaiset sarjat, joita luen harvemmin. Järjestelmäni toimii mukavasti, kunhan vain jaksaa toisinaan päivittää järjestystä.
Toinen ongelma on tietysti rajalliset tilat, mutta silloin tällöin kun pistää joitakin sarjakuvia myytiin, niin taas vähän aikaa kaappeihin mahtuu jotain uutta. Olen yrittänyt pitää sarjakuvien lukumäärän siinä tuhannan kieppeillä, mutta lukumäärän rajoittamisessa on omat heikot puolensa. Voin esimerkiksi myydä 10 lehteä ja ostaa tilalle 5 tradea. Lukumäärä pienenee, mutta tilantarve kasvaa. Joudun siis vain ojasta allikkoon.
Onneksi kaapeissa on vielä muutakin tavaraa sarjakuvien lisäksi. Niitä voi sitten roudata kellariin, jotta sarjakuville saa lisää tilaa.
-
Minulla on sarjiksia vielä niin vähän, ettei niitä ihan heti tarvitse ruveta järjestelemään mitenkään ihmeellisesti. C: Toisaalta joskus sitten taas toivoo, että sellainen tapahtuisi. Kerran jo piti poistaa pari koriste-esinettä hyllystä.
Kuten esittelytopikissa jo sanoinkin, olen enemmän näitä anime- ja mangafriikkejä kuin niitä muita. Taisin jopa nimittää "niitä muita" örrimöykyiksi, ja nyt voin iloisesti perua sanani. Jos joku siihen haluaa tarttua.
Mangahyllystä vasemmalta oikealle:
-Petshop of Horrors (10kpl)
-Hellsing (7kpl, katkera. Katkera.)
-Finnmanga (1R, 3, 4)
-Vesi oli mustaa
-Warcraft (3 kpl)
-Glass Wings
-Sequence
-The Tarot Café (2 kpl)
-Bizenghast (3 kpl)
-Alichino (3 kpl)
-Saiyuki (7 kpl)
-Time Stranger Kyoko (3 kpl)
-Kamikaze Kaitou Jeanne (7 kpl)
-Ranma ½ (1 kpl, 38)
-Inuyasha (9 kpl)
Pöh. Paljon enemmän niitä pitäisi olla, pitäisi.
Perheen kesken me sitten omistetaan ihan muutama Aku Ankka. Ihan kotiin tilattavista lehdistä taitaa löytyä aivan kaikki, kun taas niistä ostospokkareista vain muutama. Minä niitä enää edes paljoa luekaan, mutta veljet kuitenkin. Nemi ja Jere ovat isoveljen suosikkeja ja häneltä niitä löytyykin muutama. Äiti hamstraa Kiroilevaa Siiltä. Siihen ne sitten taitavatkin päättyä. Kirjasto on paikka, jossa sarjakuvat luetaan.
-
No Aku Ankkaa on tullut vuodesta 2002 + siihen kaikki Aku ankan taskarit ja Roope-sedät ja pari kovakantista. Sitten löytyy vähän Spider-Maneja ja vielä jonkun verran korkkareita ja vähän muuta sarjakuvaa, joten eiköhän siinä olisi jotain 100-300 sarjakuvaa? :)
-
Tosiaan, pidempään harrastaneet ovat lopettaneet laskemisen, hyllymetreinä on helpompi ilmoittaa.
Vakuuttamisesta vielä, ilman erillistä vakuutusta menee ainakin IF:llä viiteen tonniin saakka ja kaikki yli sen pitäisi vakuuttaa erikseen. Varmaan olisinkin vakuuttanut, mutta millä noiden arvon laskee? Tai kuka. ;D
Tulin sittemmin siihen tulokseen, että mikäli kävisi huonosti (lue: tulipalo tai mittava vesivahinko), ei sitä kokoelmaa mikään rahasumma korvaisi. Joten se viisi tonnia lienee ihan yhtä riittävä raha siinä vaiheessa kuin joku muukin.
-
vastaan 1500 :)
akuja noin 1000
taskuirjoja 200 (mukana extrat ja teemanumerot)
roope setä 80
kovakantisia 20
muita lehtiä pari sata :)
-
miten saatte pidettyä kokoelmanne järjestyksessä, kun sinne pukkaa vähän väliä uutta sarjakuvaa?
Hankalaa joo on. Jos (kun) uusia lehtiä tulee niin tuntuu että toisesta päästä pursuaa jo ulos. Kaikki hyllyt on jo tungettu niin tiukkaan ettei mihinkään enää mahdu mitään.
Käytännössä menee niin että kun yrittää saada mahtumaan pienen pinon uusia kirjoja hyllyyn niin alkaa ketjureaktio. Tätä kestänee sitten muutamista tunneista yleensä pariin päivään ennen kuin taas on hyllyt järjestetty.
Lopputuloksena samanmoinen pino vanhempia lehtiä joille sitte tarvii etsiä laatiikoa ja säilytyspaikkaa varastosta tai autotallista ???
-MTT
-
Määkin tein taas viime viikolla järjestelyjä. Osa sarjakuvista siirtyi vaatekaappiin. Edelleenkin kirjahyllyt pursuavat ääriään myöten täynnä ja lattialle alkaa taas muodostua kasaa hylyyn sopimattomista (siis eivät mahdu sinne) painotuotteista. Syksyllä tulee mielenkiintoista, kun on muutto edessä eikä ole vielä hajuakaan, millainen kämppä osuu kohdalle. Toivon mukaan sarjakuvien ja kirjojen lisäksi mahdutaan itekin sisään.
-
lattialle alkaa taas muodostua kasaa hylyyn sopimattomista (siis eivät mahdu sinne) painotuotteista.
Vaimo huolehtii ettei tämmöisiä ongelmia ole, lattioilla ei ole sarjakuvia :-)
Muutin kanssa syksyllä. Kokemus jota en toivoisi enää kokevani uudestaan. Muutossa vaihtoi paikkaa vajaa 7000 sarjakuvaa, parisataa patsasta jne jne.
-MTT
-
Vaimo huolehtii ettei tämmöisiä ongelmia ole, lattioilla ei ole sarjakuvia :-)
Itse asiassa vaimosta tosiaan johtui edellinen sarjakuvien siirto. Kyllästyi kuulemma siihen, kun joutuu koko ajan väistelemään lattialla lojuvia sarjakuvakasoja.
-
Vaimo huolehtii ettei tämmöisiä ongelmia ole, lattioilla ei ole sarjakuvia :-)
Itse asiassa vaimosta tosiaan johtui edellinen sarjakuvien siirto. Kyllästyi kuulemma siihen, kun joutuu koko ajan väistelemään lattialla lojuvia sarjakuvakasoja.
Niinhän ne tekevät.
(Ex-)vaimo lähti, sarjakuvat jäi.
-
(Ex-)vaimo lähti, sarjakuvat jäi.
- Minä tai sarjakuvat!
- Niin, tuota kultaseni, katsos...
;-)
-
joskus lapsena laskin sarjakuvani.
Ei niitä nykyisinkään ole kauheasti mutta en jaksa edes arvuutella määrää.
Hyllyissä on esillä noin 3-4 hyllymetriä sarjakuvaa. Lähes kaikki DC ja Marvel yms. lehdet on laatikoissa vaatehuoneessa tai äidin luona.
Albumi hyllyjä on rasittava järjestää uudestaan, liian ahdasta jotta voisi tunkea vaan johonkin rakoon.
Haaveilen hyllytilasta ja veikkaan että omistan jotain 500 sarjakuvanimikettä.
-
- Minä tai sarjakuvat!
- Niin, tuota kultaseni, katsos...
Eihän se noin asetettuna ole edes kysymys. Noin se on:
-Minä tai sarjakuvat!
-Sarjakuvat, oli kiva tuntea.
-
Eihän se noin asetettuna ole edes kysymys. Noin se on:
-Minä tai sarjakuvat!
-Sarjakuvat, oli kiva tuntea.
Tai vaihtoehtoisesti sarjakuvia harrastava vaimo. Itselläni on ollut vaikeuksia löytää sarjakuvista kiinnostunutta miestä. Viihteen puolella ovat yleensä kallistuneet aina videopeleihin, vaikka kovalla yrityksellä olen koittanut tuputtaa erilaisia nimekkeitä.
Jaappanilaisia sarjakuvia, antologioita, taidekirjoja ja muuta on kertynyt reilun 820 kipaletta. Länsimaisia ei ole laskettu, koska pistin divariin vähän aikaa sitten kivat kasat.
-
Enpä ole laskenut mutta hyllyllinen täynnä ja dragonball kirjoja numerosta 5 numeroon 20 ja 36-42 ja akuankkoja yli tuhat noin sata korkkaria parikymmentä akuankan taskaria ja paljon muuta.
Pitääkin laskea :).
-
Hmm... Eipä ole harmainta aavistustakaan lukumäärästä. Vuodesta 1970 olen kokoelmaa kartuttanut ja on niitä useampi hyllyllinen + laatikollinen kertynyt. Pitääkin ihan mielenkiinnosta kiertää huoneet ja tehdä summittainen arvio.
-
MANGAT:
22kpl dragonbal kirjoja
2kpl rave
naruto 1kpl fulmetal alchemist 1kpl (eka)
2kpl astro boy
vartijat 1kpl
gunnm (mikä olikaan) 1kpl
muut:
akuankkoja jostain vuodesta 1997 tähän asti 1960-1979 kai ja satunnaisia todella paljon(:
akuankantaskareita 23 (minitaskareita 2)
korkeajännitystä 46
muita lehtiä onkin jotakin 200-500
noin tarkalleen(:
-
Mielenkiintoinen aihe...
En ole varmaam viiteentoista vuoteen laskenut sarjakuviani, mutta arviona voisi heittää jotain tuhannen ja 1500 kpl väliltä.
A-A:n taskukirjoja on noin 350 kpl,
Tex Willereitä suunnilleen 550 kpl,
Siihen sitten albumit (Tintit, Lucky Luket, Asterixit, A-A:n parhaat ynnä muut sekalaiset) voisivat tehdä jotakuinkin 100 kpl
Ja kun siihen lisää vielä Aku Ankka -lehdet, Mustanaamiot ja muut sekalaiset Hopeanuolet ja NakkeNakuttajat ja sen semmoiset, niin noihin aluksi mainitsemiini lukemiin kaiketi päädytään.
-
1500 - 2000, suomen- ja englanninkielistä. Lehtiä lähinnä Ruudut, Zoomit ja Non Stopit, sekä Tex Willereitä ja Ken parkereita. Loput albumeita.
Kaksi asiaa rajoittaa eniten kokoelman laajentamista: Tilan ja ajan puute. Aika usein tulee kokoelmaa katseltaessa mietittyä että koskahan nuokin ehtisi taas lukemaan vai ehtiikö koskaan.
Ja mikä pahinta: Jälkikasvua meillä on yksi tytär, tällä hetkellä 10 v. Hän ihmettelee aina miksi isi vaan ostelee lisää sarjakuvia. Aikoo kuulema myydä ne heti pois jos joskus hänelle jäävät. Onneksi on vielä aikaa puhua järkeä ja tehdä kasvatus- ja valistustyötä.
-
Kokoelma olisi seuraavanlainen:
AA vuosikerrat 1974-2007
AA näköispainokset 1951-1966
AA taskukirjat 1-343 (ei kuitenkaan 1. painosta)
AA sarjisextra kirjana nrot 1-14 sekä vuosikerrat 2003-2007
AA teemataskarit 1-17 (puuttuu nro 8)
AA jumbot 1-14
AA erikoisnmerot 3-11
Roope Ankan taskukirjat kaikki muutamaa lukuun ottamatta. Eka vuosikerta näköispainoksena
Roope Ankan elämä ja teot osat 1 ja 2
Tex Willer vuosikerrat 1974-2007
Tex Willer kronikat 1-21
Tex Willer suuralbumit kaikki kuten myös Maxi-Texit
Lännentie: 1975-1988 (puuttuu 4 lehteä)
Ken Parker: ilmestyneet kronikat
Blueberry kaikki paitsi Kultainen luoti
Blueberryn nuoruus kaikki paitsi Sääimätön takaa-ajo
Masi minialbumi 1-33 ja n.20 numeroimatonta
Semic sarjakirjoja n. 20 (pääasiassa Masi, Buster, Mokkeri, Lntstm Pommi)
Buster vuosikerrat 1980-1985, lisäksi hajanumeroita ennen että jälkeen
Laatikollinen lehtiä (sis. Mustanaamio, Tarzan, Zoom, Karvinen ym.)
Lucky Luke kirjasto kaikki
Asterix kirjasto (puuttuu osa )
Korkeajännityksiä n. 400-450 pääasiassa 70 ja 80 luvuilta. Muutamia uudempia, kuten 2 Jalkapallokorkkaria
Cocco Bill 3 kpl
Winnetou 3 kpl
Umpah-pah 5 kpl
Punanahka 6 kpl
Lisäksi löytyy Finn Westejä, Morgan Kaneja, Joe Montanaa mutta niitä ei sarjiksiin ilmeisesti lasketa
Hakusessa on tällä hetkellä ainakin Cocco Billit, 70-luvun alun Akut sekä puuttuvat Lännentiet ja Blueberryt, sekä mahdollisesti myös Zoomit ja Non Stopit
-
Kun keräisikin vain sarjakuvia.
Mutta ei. Pitää haalia myös fiktio- ja tietokirjoja, levyjä, elokuvia, sekä rooli-, lauta-, video-, tietokone- ja muita pelejä. ::) Levyt ja leffat on luetteloitu, mutta painotuotteita jostain syystä ei - siinäpä olisikin puuhaa seuraavalle lomalle... Laskemista tosin hankaloittaa se, että osa tavarasta on hajasijoitettu kotikotiin ja mökille.
Korkein pino sarjakuvaa tulee varmasti Texeistä (1980 alkaen kaikki numerot vajaata pariakymmentä lukuunottamatta, plus kaikki erikoisjulkaisut). Aku Ankkoja ei lasketa, kun ne kuuluvat mulle ja veljelle yhteisesti. Se on vanhempien osoitteeseen tullut 1978/79 alkaen, osa numeroista tosin luettu kannettomiksi ja heitetty pois vuosien varrella.
Cortot on kaikki paitsi Samarkandissa, ja jokunen muu Pratt. Jenkkiläisiä Marvel- ja DC-albumeita ehkä 2-3 metrin pino. Suomennettua supersankarimatskua sekalaisesti, tärkeimpänä Claremont/Byrne äksät, Simonsonin Thorit ja Millerin Daredevilit. Don Rosan kovakantiset kirjat. Kramppeja & nyrjähdyksiä sekä FC Palloseuraa muistaakseni kaikki.
Jäädään aika varmasti alle tuhanteen nimikkeeseen ilman Akuja. Minäkin myin osan kokoelmasta pois ensin tyhmänä teininä ja sitten "töiden välissä" ollessa kun rahat olivat oikeasti vähissä.
-
Itselläni toi lukeminen/keräily on rajoittunyt käytännössä pelkästään akkareihin, niitä onkin sitten vuosien saatossa tullutkin hankittua muutama hyllyllinen. valitettavasti vaan kaikki eivät (vielä) ole ensipainoksia tai hyväkuntoisia :(
ja akkareiden lisäksi löytyy vielä sekalainen läjä korkkareita, myrkkyjä ja muuta sekalaista. ja jos listamaan aletaan niin...
täydet sarjat:
Ankronikka, Aku Ankan Satasivuiset (uudemmat), Aku Ankan Sunnuntaisarjat, Aku Ankan Aikakone, Aku Ankan Juhlasarjat, Aku Ankka Jatkopalat, Aku Ankka Kesäpalat,
Aku Ankka Klassikko, Disney Waltit, Don Rosa -kirjat, Taskari Erikoisnumerot, Taskari Teemanumerot, Minitaskukirjat, Joulu-Aku, Mikin Dekkaripokkari, Mikin Mainiot
ei niin täydet sarjat:
Aku Ankka Lehdet: vk 71,73,74,79-->
Aku Ankka extra: nro 64-->
Aku Ankan Parhaat :9 puuttuu
Hessu Suurmiehenä: puuttuu 2kpl
Aku-Palat :1 puuttuu
Aku Ankka Jumbo : 9kpl
Ankalliskirjasto : 1-7
Ankantekijät : 1-9
Ankkalinnan-kirjat : 12kpl
Carl Barksin kootut: tähän asti ilmestyneet
Disney-kirjat (400-sivuiset) : 3kpl
Disney-murrealbumit : 6kpl
Walt Disneyn Klassikot: puutuu 1kpl
Aku Ankan Taskukirja: suurin osa
Roope Setä: puuttuu n. 10-15kpl+erikoisnumeroita
Aku Ankka Päivästä Päivään : 1 puuttuu
ja muut yksittäiskappaleet yms.
Disney-albumit
Antelias saituri (1985)
Oz - ihmeiden maailma (1985)
Euro Disney -seikkailu (1992)
Koulu-Aku (1999)
Ankan siivellä (2001)
Pikkupalat 1 (2001)
Mä Hessu (2002)
Punkkapomppu (2002)
Vauhtipalat (2002)
Hiiri joka tiesi liikaa (2003)
Kaikkien aikojen ankka (2004)
Aku Ankka ja kumppanit (2005)
Superhessu: Sankari paikallaan (2005)
Villi Pohjola (2006)
Pilkun paikka (2006)
Kultaiset vuodet (2007)
Kanuunakuti (2008)
Kahdeksan kertaa Mikki (2008)
Disney-kirjat
Minä Aku Ankka (1972)
Mikin parhaat (1976)
Me Tupu, Hupu ja Lupu (1979)
Mikin suuret seikkailut (1981)
Ankkalinnan säpinät (1986)
Mikki Hiiren hatunnosto (1988)
Mikki ja Hessu mullin mallin (1991)
Hassunkuriset sinfoniat (1996)
Nälkäinen kummitus (1998)
Vuosisadan ankat (2001)
Dragonlords (2004)
Myyttien saari (2004)
Kupla tai tuutti (2005)
Lentävät ratsumiehet (2005)
Rokkikukot (2006)
Roope-sedän parhaat (2007)
Taikaviitta: Kova laki (2007)
Neljä mestaria (2008)
Wizards of Mickey (2008)
ja lisää tulee kuhan on rahaa ostaa :)
-
Itse vasta aloittelen sarjakuvaharrastusta ja olen jo 29 vuotias :( Tähän asti elämäni on mennyt leffojen keräilyyn..dvd:itä kaikki ja alkaa olee hyllytilan puutetta..pitäskö myydä talo ja ostaa isompi ???
Sarjakuvista mua kiinnostaa kaikki tales from the cryptit, vault of horrorit, haunt of fearit etc. sekä ajattelin kerätä kaikki garth ennisin preacherit ja punisherit jne. tuon suuntaista. Marveliakin pitäisi hankkia tyyliin kaikki spider-manit ja ihmeneloset etc..ongelma onkin kun keräilen leffoja ohessa niin ei tie kumpia oikein ostelee.
Mangaa en oo oppinu lukemaan (ei oo ollu ketään joka ois opettanu) :laugh:
Anime tosin uppoo jota keräilen..naisia ollu mut ne lähteny johki..eivät ole tajuneet mun leffahulluutta :)
En oo löytäny naista joka ois kiinnostunu samoista asioista ku mä..en oo kyl ettinykkään..en koskaan aina vaan tullu jostai vastaan ja nykyäänkin vaan olen ja keräilen ja ehkä joku päivä joku bongaa mut jostai joku samantyylinen nainen ku mä. ;D
-
Piti mangaan lisätä että ehkä sen takia en oo oppinu lukemaan kun sitä luetaan väärin päin. Monesti käyny mielessä että sen kun vielä oppisi ;D
-
Marveliakin pitäisi hankkia tyyliin kaikki spider-manit ja ihmeneloset etc..ongelma onkin kun keräilen leffoja ohessa niin ei tie kumpia oikein ostelee.
Täydellinen kompromissi onkin ostaa the Amazing Spider-man Complete collection (http://www.amazon.com/Amazing-Spider-Man-Complete-Comic-Collection/dp/B000HKIM7Q) sekä Fantastic Four and Silver Surfer Complete Collection (http://www.amazon.com/Fantastic-Four-Silver-Surfer-Complete/dp/B000P9IIFA/ref=dp_cp_ob_sw_title_1) -dvd:t. Saat samalla kertaa hervottoman läjän sarjakuvia ja dvd:n. Amazonilla on näköjään tarjous, jossa saa noi molemmat yhdessä.
-
Onhan noita sarjakuvia kertynyt vuosien aikana, enemmän keräsin ikävuosien 10-15 välillä, mutta viimeisen kolmen vuoden aikana aika harvoin tullut osteltua mitään ajanpuutteen takia. Toki tilaan Aku Ankkaa ja Roope-Setää vieläkin.
Tämän verran löytyy nykyisin hyllyistä:
Aku Ankka 1987-2008 (kaikki)
Marvel- ja Hämähäkkimies-sarjakuvat (377 kpl)
Aku Ankan taskukirjat (129 kpl)
Roope-Setä (149kpl)
Karvinen (107kpl)
Star Wars (30 kpl)
Spawn (24 kpl)
Tex Willer (14kpl)
+ muita erinäköisiä julkaisua on noin parin sadan lehden verran, joista en ole pitänyt listaa. Yhteensä sarjakuvia löytyy hyllystä noin vähän yli kahdentuhannen nidoksen verran.
-
Millaista kehitystä onkaan tapahtunut viidessä vuodessa?
Sarjakuvia on vajaa 3000 kpl, ja niistä noin kolmasosa on Aku Ankkaa, kolmasosa supersankareita ja kolmasosa kaikkea muuta.
CD-levyjä on 500, CD-singlejä 600, vinyyli-LP:itä 250, vinyylisinkkuja 100, DVD-levyjä 70. Ja kirjoja 200.
Asun muuten yksiössä. Ja se ei haise kissankuselle, mun kissani on siisteistä siistein.
Sarjakuvia on about 4500 kpl, lisäystä on tullut lähinnä "kaikkea muuta" -osioon.
CD-levyjä on 750 ja DVD:itä 400 kpl.
En asu enää yksiössä vaan paritalossa ja kissoja on kaksi.
Ainoa järkevä kehitys on siis tapahtunut viimeisessä kohdassa. Tai ei ihan! CD-singlejä on enää 550 kpl, olen harjoitellut luopumista niiden avulla!
-
Suomennetut Hugo Prattit kaikki kasassa, aikaa urakkaan meni vähän reilu vuosi.
-
Minulla on hyllyssä Aku Ankka-julkaisuja arviolta vähän alle 2000.
Taskukirjoja n. 130
Roope-setiä n. 60-70
Aku Ankka-lehtiä reilusti yli 1000
Akun Ekstroja joitakin kymmeniä
minitaskareita 3 kpl
teemanumeroita 10 kpl
albumeita parikymmentä
kovakantisia 23 kpl
Vino pino löytyy muuta sekalaista: Ohukainen ja Paksukainen -lehtiä, Teräsmiehiä, Ville Vallattomia ja jotain muuta...
-
Sarjakuvakokoelma järjestäjä tietokoneohjelma.
Netissä surffaillessani törmäsin tähän:
www.tietokone.fi/softa/windows/comic_collector
En osaa sanoa siitä juuta enkä jaata, mutta jos siitä on jollekulle hyötyä niin hyvä. Hiukan tuo kyllä vaikutti turhalta ohjelmalta. Enkä näin äkkiseltään keksinyt parempaa osastoa mihin tämän olisi voinut laittaa.
-
Päädyin taannoin siihen että mikään seurantasofta ei tarjonnut asioita mitä itse siltä kaipasin.
Niinpä päädyin tekemään Open Officella Exceliä vastaavan tiedoston jossa oli tarpeelliseksi katsomani tiedot kustakin lehdestä.
Nyt saatuani viime viikonloppuna 13500n jenkkilehden (rivejä tuli vielä puolet enemmän kuin antologioiden jne kukin sarjakuva sai oman rivinsä) syöttämisen vihdoinkin loppuun on olo ns. väsynyt mutta onnellinen.
-
Vastaus tämän ketjun kysymyksiin on kiinnostanut minua pitkään, sillä minulla ei ollut itsellänikään selvää käsitystä omasta tilanteestani. Siispä kun joulun aikaan kävin vanhempieni luona maalla, suoritin siellä tarkistusmittauksia varastokaappien ja hyllyjen koosta ja nyt lopulta ynnäilen niitä kaupunkikämppäni saldoon...
Sain tulokseksi 36 hyllymetriä sarjakuvia ja 16 hyllymetriä kirjoja. Yhteensä siis yli 50 m. Näistä reilu puolet on minulla täällä kaupungissa, loput maalla. (Mikä yllätti itseänikin, sillä luulin, että siellä olisi ollut suhteessa enemmän).
Minulla kokoelman erityispiirteenä on, että edellämainituista sarjakuvista ja kirjoista kymmenen hyllymetriä on tekijöiden signeeraamia opuksia.
-
Terve.
Aloitin itse keräilyharrastuksen joskus ala-aste iässä.
Kokoelma on vuosien aikana kasvanut, tosin hitaasti viime vuosina.
Viime vuonna päädyin kuitenkin lajittelemaan ja taltioimaan osan kokoelmastani lehtikansioihin, ja asettamaan ne hyllykköön. Lehtiä on helpompi lukea ja käsitellä ja ne säilyvät lehtikansioissa suhteellisen hyvin. Vanhimpia ja arvokkaampia sarjakuvia en raaskinut siirtää lehtikansioihin.
Kokoelmaani koostuu pääosin, Marvelin supersankari julkaisuista, Mustanaamioista, Ankkalinnan väestä, DC:n supersankareista.
Hämähäkkimies 1980->
Ryhmä-X 1984->
Mustanaamio 1970->, 1966-1969 useampi numeroista puuttuu ja osa uudemmista
Marvel 1988-
Sarjakuvalehti 1990-1996
Aku Ankka 1980->, muutama aikaisempi vuosikerta sekä irtonumeroita
Roopesetä noin 250kpl
AA taskurja noin 200kpl
Ihmesarja noin 30 numeroa vanhempaa sarjaa
Conan 1984->, osa erikoisjulkaisuista puuttuu, ja muutama numero
pahvilaatikoittain muita sarjakuvalehtiä ja albumeita sekä ulkomaalaista englanninkielistä sarjakuvaa.
Kokoelmastani harvinaisimpia ovat Ihmesarja, Kostajat, Markos sarjakuvalehdet.
Keräilyharrastus alkoi hämähämiehestä ja sitä kautta laajeni.
-
Selkeä ja jämäkkä hylly!
-
Selkeä ja jämäkkä hylly!
Ja lisäisin vielä, että tuollahan on vielä jopa tilaa.Hyvin harvinaista ?!
-
Itselläni on yllättävän pieni kokoelma, vaikka sarjakuvien ystävä olen ollut jo pienestä pitäen. Taidan omistaa sellaisen 450 kpl sarjakuvia. Suurin osa noista on Aku Ankkoja ja Aku Ankan taskukirjoja.
-
Mitä järkeä on kerätä valtavaa sarjakuva kokoelmaa kun niitä ei varmasti ehdi koskaan kaikkia kunnolla tutkia ja lukea...ainakaan kovin moneen kertaan, jos on tuhansia sarjiksii himassa. ??? En ymmärrä en. Entäpä jos sattuu tulipalo ja kaikki aarteesi palavat poroksi? Tai päähäsi putoaa avoimesta ikkunasta kaljapullo ja tarusi maanpäällä päättyy siihen. Kuinka monta sarjakuvaa luulet saavasi ottaa mukaan muutaman neliön osakkeeseen, johon sinut kauniisti puettuna laitetaan makaamaan kasvot kohti taivasta matkallasi jonnekkin toiseen ulottuvuuteen ehkä...? >:D :angel:
-
Jos ostaa paljon sarjakuvia, niin niitä kertyy nurkkiin ja hyllyihin ja pinoihin, eikä niistä raaski luopuakaan. Jos ei osta, kustantajille käy huonosti. Älkää julkaisko nii paljon!! :-\
Timo
-
Mitä järkeä on kerätä valtavaa sarjakuva kokoelmaa kun niitä ei varmasti ehdi koskaan kaikkia kunnolla tutkia ja lukea...ainakaan kovin moneen kertaan, jos on tuhansia sarjiksii himassa. ??? En ymmärrä en. Entäpä jos sattuu tulipalo ja kaikki aarteesi palavat poroksi? Tai päähäsi putoaa avoimesta ikkunasta kaljapullo ja tarusi maanpäällä päättyy siihen.
Niin, mitäpä sitä mitään tekemään, mehän kuollaan kuitenkin.
Mutta onhan tuota kysymystä mietittyä tullut. Lähinnä kyllä siksi kun parempi puolisko sen silloin tällöin esiin heittää. Keräilijän luonteellani olen asiaa selitellyt, ja lisännyt perään että tilannehan on varsin mukava kun ei tuota sarjakuvaa ole edes yhden tuhannen vertaa hetkittäisten harvennusten vuoksi. Myös äidin luokse on tavaraa jäänyt, tosin ne olen uhannut kantaa sieltä pois kunhan alla on tulevaisuudessa isompi asunto.
Mainitun tilanteen vuoksi kuvaa on siis vaikea ottaa. Puhumattakaan siitä etten omista kameraa.
-
Minun olisi tälläinen:
Akuankka taskarit 197 kpl
Akuankka vuodesta 2006 ja vanhempia noin 10 kappaletta vanhin 1952
Rubiini 1,2 ja 3
Karvinen pokkari 2 kpl
Hämähäkkimiehet 34 kpl
Lukcy Luke 14 kpl
Korkkarit 31 kpl
Nalle Puh 52 kpl
Ja sitten vielä niitä kadonneita+muistamattomia
Mutta uskon että kyllä niitä vielä tulee enhän ole vielä kerännyt noitakaan kuin3 vuotta......
-
Mitä järkeä on kerätä valtavaa sarjakuva kokoelmaa kun niitä ei varmasti ehdi koskaan kaikkia kunnolla tutkia ja lukea...ainakaan kovin moneen kertaan, jos on tuhansia sarjiksii himassa. ??? En ymmärrä en. Entäpä jos sattuu tulipalo ja kaikki aarteesi palavat poroksi? Tai päähäsi putoaa avoimesta ikkunasta kaljapullo ja tarusi maanpäällä päättyy siihen. Kuinka monta sarjakuvaa luulet saavasi ottaa mukaan muutaman neliön osakkeeseen, johon sinut kauniisti puettuna laitetaan makaamaan kasvot kohti taivasta matkallasi jonnekkin toiseen ulottuvuuteen ehkä...? >:D :angel:
Minä luen ne aina ennenkuin arkistoin.Minulla on aina noin 10 kpl sarjiksia arkistosta otettuna että lueskeln uudestaan.Ne vanhimmat ja arvokkaimmat julkaiisut minulla on ihan tässä lähellä.Muutenkin sarjakuvat ovat kiva harrastus :) :)+että rahapulan yllättäessä voi myydä arvokkaimman!!Otetaan nyt esim.1930 luvun harvinainen julkaisu.Siitä saa jo paljon rahaa :)Mutta on eri asia jos ei uskalla luopua......
-
Sarjakuvien keräily alkoi minun osalta jo ala-asteen ensimmäiseltä luokalta. Isäni luki minulle Tex Willereitä kun olin 5-6 vuotias ja äitini Aku Ankkoja joten siitä lähti innostus kerätä Tex Willereitä ja Aku Ankan taskukirjoja. Tex Willerit tulikin kerättyä vuosilta 1971-1974 lähes kaikki ja vuodesta 1975-1990 kaikki. Noin kaksikymmentä liuskaakin on kokoelmaan kertynyt. Seuraavaksi tuli myös Mustanaamio mukaan kuvioihin ja monia erilaisia albumeja kuten Lucky Luke, Asterix yms.
Keräily muutti kuitenkin suuntaa vuonna 1987 jolloin kesäkuussa ostin Hämähäkkimiehen ja marraskuussa Ryhmä-X:n. Siitä eteenpäin Marvel sarjakuvat veivät voiton kaikesta muusta. Tex Willeriä ja Aku Ankan taskukirjoja lukuunottamatta kaikki muut lehdet ja albumit lähtivät divariin vaihtoon. Tilalle tuli hyllyyn Hämähäkkimies, Ryhmä-X, Ihmeneloset, Hulk, Kostajat, Conan. Marvel linjalla jatkettiin muutama vuosi kunnes veljeni kyllästyi sarjakuviin ja ostin häneltä Teräsmies ja Batman lehdet. Jossain vaiheessa kuvioihin tuli myös Yoko Tsuno, Piko & Fantasio, Niilo Pielinen, Sammy, Non stop, John Carter ja uudelleen Asterix, Lucky Luke yms.
Sitten jossain vaiheessa keräily karkasi täysin käsistä ja kokoelmiin kelpasi ihan mikä sarjakuva vain jonka halvalla löysin divarista tai kirpputorilta. Vaihtoon en vienyt enää mitään (paitsi tuplakappaleita) ja kokoelma alkoi vain paisumaan.
Tärkeimpänä keräilykohteena olivat Marvel ja DC julkaisut jotka olenkin onnistunut löytämään aika kattavasti: Täysiä sarjoja Hämähäkkimies, Ryhmä-X, Kostajat Ihmeneloset, Hulk, Sarjakuvalehti, Marvel/Mega-Marvel/Mega, DC-spesiaali, JLA, Thriller, Kung-Fu, Ihmissusi & Frankentstein, Uusi Ihmesarja jne
Vielä puutteita: Batman/Lepakkomies vuosilta 1968-1974, Ihmesarja noin 40 numeroa, Teräsmies ennen vuotta 1977 ilmestyneitä ja Teräsmiehen poikiakin puuttukin aika paljon, Salama muutama numero, Conan 4 numeroa jne joten iloksi voi todeta että keräiltävää riittää vielä Marvel ja DC sarjakuvissa.
Aku Ankan taskukirja, Aku Ankan satasivuiset ja karusell, Aku Ankka, Roope-setä yms Disney julkaisuja on myös kertynyt aika reilusti. Välissä on ollut kyllä kausia jolloin nämä ovat olleet jäähyllä kun rahat/mielenkiinto eivät ole riittäneet kaikkien ostamiseen joten harmittavasti puuttuu useitakin numeroja välistä.
Muita lehtiä ja albumeja on myös hyllyyn päätynyt reilusti joten kokoelmassani onkin yli 6000 sarjakuvalehteä. Ai niin, ne kirjatkin vielä, no onneksi tämä on vain sarjakuvakokoelmasi-ketju niin ei tarvitse niistä tämän enempää mainita :)
Viimeisen kahden vuoden aikana lähinnä tilanpuute on ajanut siihen että kokoelmaa on joutunut tarkastelemaan kriittisesti ja etsimään ne sarjat joita ei oikeasti kiinnosta kerätä loppuun. Huutonettiä seuraamalla olen bongannut niitä lehtiä joita ei osteta ja olen vienyt niitä sitten divariin vaihdossa. Yllättäen olen lähes kaikissa tapauksissa saanut vaihdossa enemmän kuin mitä täällä on keräilyllehtien hinnoiksi arvioitu tai mitä huutonetin hintapyynnöt ovat olleet. Voittoa on vaihdossa tullut siihen verrattuna mitä olen itse maksnut jo 100-150€ joten ihan tyytyväinen. Harmittavia tapauksiakin on sattunut kun kuukausien seurannan jälkeen toteaa että tuo albumi ei mene kaupaksi huutonetissä ja vie sen vaihtoon (1€) joku ostaakin huutonetistä saman albumin, samassa kunnossa hintaan 5€. Myös siinä on oltava aika tarkka minkä lehden mihinkäkin divariin vie koska se saattaa olla roskaa Tampereella mutta Oulussa tia Seinäjoella saakin hyvän hinnan vaihdossa.
Nyt kun vielä pääsee lopuista (muovipussillinen) lehdistä eroon jotka useimmat divarit ovat hylänneet siirryn seuraavaan vaikeampaan vaiheeseen joka on se että täytyy löytää taas vähiten kiinnostavat lehdet niistä jotka ovat jäljellä ja viedä ne divariin/huutonettiin.
Keräily on kyllä kiva harrastus mutta siinä vaiheessa kun käy työstä löytää säilytystilaa täytyy antaa periksi ja luopua jostain. En ala tähän tarkemmin listaamaan mitä kaikkea kokoelmassa on koska vaatisi pidemmän listauksen kuin mitä tämä viesti on mutta on niitä kertynyt noin 25 vuoden aikana ihan riittävästi.
-
Vielä puutteita: Batman/Lepakkomies vuosilta 1968-1974
Tai siis 1968-70, eihän Batmania edes julkaisu 1971-74.
-
Keräily on kyllä kiva harrastus mutta siinä vaiheessa kun käy työstä löytää säilytystilaa täytyy antaa periksi ja luopua jostain. En ala tähän tarkemmin listaamaan mitä kaikkea kokoelmassa on koska vaatisi pidemmän listauksen kuin mitä tämä viesti on mutta on niitä kertynyt noin 25 vuoden aikana ihan riittävästi.
Ei se lopu vaikka tila loppuis, sanon nääs ku autotallissakin on kolomekytä xeroxlaatiikkoa kuvitettuja sarjoja :P
-
Mitä järkeä on kerätä valtavaa sarjakuva kokoelmaa kun niitä ei varmasti ehdi koskaan kaikkia kunnolla tutkia ja lukea...ainakaan kovin moneen kertaan, jos on tuhansia sarjiksii himassa. ??? En ymmärrä en.
Kyllä niitä 43 vuoteen mennessä aika paljon ehtii lukea. Varsinkin kun on aloittanut viisivuotiaana.
Kuinka monta sarjakuvaa luulet saavasi ottaa mukaan muutaman neliön osakkeeseen, johon sinut kauniisti puettuna laitetaan makaamaan kasvot kohti taivasta matkallasi jonnekkin toiseen ulottuvuuteen ehkä...? >:D :angel:
No Rick Randomit ja Jet-Ace Loganit ainakin, ja ehkä pari Tinttiä :)
-
Tai siis 1968-70, eihän Batmania edes julkaisu 1971-74.
Mikähän ajatuskatko tässä on ollut? Tarkoitin siis vuosia 1966-1970
Ei se lopu vaikka tila loppuis, sanon nääs ku autotallissakin on kolomekytä xeroxlaatiikkoa kuvitettuja sarjoja :P
Olisikin autotalli mutta kun on vain autokatos. Autokatokseen säilöttynä taitaisi kyllä tilanpuute loppua pian kun sarjakuvat olisivat ohikulkijoiden ja sään armoilla :)
-
Olisikin autotalli mutta kun on vain autokatos. Autokatokseen säilöttynä taitaisi kyllä tilanpuute loppua pian kun sarjakuvat olisivat ohikulkijoiden ja sään armoilla :)
Naapurin lapset kiittävät :)
-
Tuossa juuri tein pienen katsauksen mitä sieltä hyllyistä (ja etenkin niiden alta) löytyy. Akkareita suurin osa, Witch, Maija Mehiläinen ja Karvinenkin täyttivät tilaa jonkin verran. Oli siellä jopa muutama Asterix, Digimon, Batman, Nalle Puh ja Muumikin. Niin ja tottakai päälle seitsemän sadan euron arvoinen kokoelma appelsiineja.
Pyöristettynä erinäisiä sarjakuvajulkaisuja oli siis pyöristettynä 600 eli suhteellisen vähän (onko se lapselle vähän?).
-
* Tex Willerit, paitsi liuskat - kerään yhä
* Mustanaamioita jokunen sata - en kerää
* Hopeanuoli (lännenlehti) - yksi taisi jäädä puuttumaan - joskus voisi katsoa, mikä jäi puuttumaan
* King Kongit - kaikki löytyy
* Autopartiot ja Alain Chevalierit - kaikki löytyy
* Hulkkeja noin 50 kpl - en kerää
* Aku Ankkoja noin 1500 kpl - en kerää
* Aku Ankan taskukirjoja noin 100 kpl + jokunen Aku Ankan taskulehti - en kerää
* Tarzaneita non 100 kpl - en kerää
* Bustereita noin 50 kpl - en kerää
* Korkeajännityksiä noin 50 kpl - en kerää
* Jokunen Lucky Luke ja Asterix - en kerää
+ satunnaisia sarjakuvia
-
Puolet myin pois 12 vuotta sitten kun tuli tilaongelma. Nyt on taas tilaongelma.
(Yllä lainaus Jukka Lainneelta)
Hyvin on muistissa. Taisin hommata itselleni sen Thor 218kin, jossa oli rigeliläinen Jukka-mutantti. Aika paljon tuli ostettua, ja lopulta heivattua eteenpäin. Koska itselle tuli tilaongelma...
Silti haalin jenkkilehtiä, nyt vain vastikään julkaistuja.
Lehtiä tuntuu olevan yleensä muutama liikaa. Minulle ei tuota sanottavampia vaikeuksia luopua joskus aiemmin tärkeiltä vaikuttaneista lehdistä.
-
Texejä sarjakuvien puolelta on tullut kerättyä 80-luvulta asti, ainoa sarjakuva lehti mitä tulee luettua.
Tex Willer vuosikerrat 1971-2010 on
Muita Texejä on myöskin.
Toinen sarja jota tulee luettua on Morgan Kane, ,Kanet on luettu ympäri varmaa "kymmeniä - satoja" kertoja.Paras pokkari ikinä ja samat lauseet voi sanoa texeistä.
Siinä onkin sivistys mitä tulee luettua ja muuta ei lueta.
-
300-500 On enimmäkseen Hämähäkkimiehiä mutta löytyy myös: Aku Ankkaa,Thoria;Transformersia (vain 3 ;D),Teräsmiestä Sun muuta Mukavaa ;D
-
Suomalaisista lehdistä olen kerännyt lapsuuteni sankareita: Tarzan- , Tarzanin poika- ja Pecos Bill-lehtiä. Näitäkin vain väliltä 1969- 1975. Liki kaikki noista kuuluu kokoelmaani. Tuskin koskaan luen niitä: ne on vain kiva omistaa.
Joitain suomenkielisiä Marvel-lehtiäkin olen haalinut: Thorit by Simonson ja Daredevil by Miller, jotka julkaistiin Marvel-ja Sarjakuvalehti-lehdissä. Näitä lueskelen aika usein. Loistavia tarinoita!
Lännenlehdistä en erityisemmin välitä Texistä; mukavaa, että monet ovat ko. hahmosta yhtä innoissaan kuin minä Thoreista ja Daredevilistä yms...Ken Parker tekee poikkeuksen sääntöön: mahtavia, kunnianhimoisia tarinoita. Ja Milazzo mahtipiirtäjä.
Jenkkisarjiksia on jonkinlainen määrä. Ajoittain kauppaan pois kasan alimmaiseksi jääviä, joten lukumäärä vaihtelee. Suurin suosikkini on aina ollut Fantastic Four. Niitä on ihan kiitettävästi, ei kuitenkaan mitään alkupään numeroita: Essential-jäteistä ne saa luettua järkevällä hinnalla.
Olen siinä mielessä perinteinen, että luen edelleen pikemminkin lehtiä kuin tradeja tms. kokoomia.
-
ne on vain kiva omistaa.
Ja juuri tästä keräilyharratuksessa on kyse.
-
Tuntumalta heitin tuon alle 2000.
Aku Ankkoja on 14 vuotta kansioissa tai muuten täysinä vuosikertoina eli vähä reipas 700 lehtee. Irtonumeroita jotain olisko 300-500. Kolmisenkymmentä Roope-setää ja jonku verran Disneyn albumeita.
Marvelin sarjakuvia parisen sataa. Hämähäkkimiehet 96-01 täysinä. Mega-Marvelia samalta ajalta pari kolme vuotta. X-meniä ja sekalaisia lehtiä irtonumeroina sieltä täältä.
Star Wars. Vanhat lehet 70/80-taitteesta on lehet kaikki ja albumit yhtä vaille. Uuemmat on kans melko kattavasti mutta albumeita puuttuu pari ja lehtiä muutama numero.
Maailman vahvimpia nalleja viitisen kymmentä ja sitte kaikkee sekalaista. Kaikki Mämmilät, Peukaloisen retkiä ja Nakkeja muutama randomi numero. Puupään Parhaita. Yhtä vaille kaikki Suomesa julkastut Valhallat.
-
Mangat 467 kpl
[spoiler]* 20th Century Boys 1 [eng]
* Akira 2, 5-8 [Fin]
* Astro Boy 1, 3 [Fin]
* Azumanga Daioh 1-4 [Eng]
* Buddha 1 [Eng]
* Black Lagoon 1-8 [Fin]
* Bleach 1-18, 23-27 [Fin & Eng]
* D. Gray Man 1 [Eng]
* Death Note 1-12 ja 13 [Fin & Eng]
* Dr. Slump 1-2 [Eng]
* Dragon Ball 1-42 [Fin]
* (Dragon Ball Z anime comic 1-4 [Fin])
* Eyeshield21 1, 21 [Eng]
* Fullmetal Alchemist 1-26 [Fin & Eng]
* Gunnm 1-9 [Fin]
* Hopeanuoli 1-7 [Fin]
* Inuyasha 1-16, 24-25, 27-28, 32-36, 38-40, 56 [Fin & Eng]
* Kekkaishi 3-5 [Fin]
* Magic Kaito 1-4 [Fin]
* Monster 1-2 [Eng]
* MÄR 1 [Fin]
* Naruto 1-35, 41 [Fin & Eng]
* Neon Genesis Evangelion 1-11 [Fin]
* One Piece 1-55 [Fin]
* Ranma½ 1, 15, 17-18, 20-21, 24, 31, 37-38 [Fin]
* Rave 1, 4-12, 14-15, 17, 24 [Fin]
* Reborn 1 [Eng]
* Rurouni Kenshin 1-28 [Eng]
* Sandland [Fin]
* Salapoliisi Conan 1-38, 40-63 [Fin]
* Samurai Deeper Kyo 1, 3 [Eng]
* Sgt. Frog 1-3 [Eng]
* Slam Dunk 1-4 [Eng]
* Trigun 1 [Eng]
* Tuulen Laakson Nausicaä 1, 6-7 [Eng & Fin]
* Vagabond 1-9, 13-18 [Fin & Eng]
* (Vartijat 1-2 [Fin])
* Yotsuba 1-9 [Fin]
* Yu-Gi-Oh 1-8, 10-12, 14, 25, 35-38
* Yu Yu Hakusho 1 [Eng]
* Zatch Bell 2 [Eng] [/spoiler]
----------
Tex Willer 64 kpl
[spoiler]Lehti julkaisut:
-81: 2-5, 7
-84: 16
-85: 1-3, 5-16
-86: 1-13
-96: 3-12
-99: 12-16
-00: 1, 3, 5-6
-08: 7-11
Kronikat: 11, 17, 22 ja 28
Suur-albumit: Kuubalainen veri kuohuaa[/spoiler]
----------
Aku Ankka kirjat 6 kpl
[spoiler]*Roope Ankka - Elämä ja teot 1-2
*Aku Ankka vuosikerta 1963 1-2
*Maailman matkaajat[/spoiler]
----------
Eurooppalaiset sarjakuvat 15 kpl
[spoiler]Lucky Luke
Kirjat:
* 1971-1973
* Minä Jolly Jumper
Albumit:
* Daltonit pääsevät hoitoon
* Keisari Smith
* Valkoinen ratsastaja
* Daisy Town
* Öljyä taivaalla
Rantaplan
* Kummisetä albumi
Asterix
Kirjat: Voittamaton Asterix
Albumit:
Orjalaeva (Savon murteella)
Luaksolaesten lempi (Savon murteella)
Blacksad
* Blacksad (osat 1-3 englanniksi)
* Blacksad 4 (suomeksi)
Ahmed Ahne
* Salajuonet albumi
Piko ja Fantasio
* Albumi nro: 8 (Kuplamiehet ja Pienoismallit)[/spoiler]
----------
Alan Mooren kirjoittamia 2kpl
[spoiler]* Vartijat
* V for Vendetta[/spoiler]
----------
Ajan kuluksi tein tarkemman listauksen. Kokonaismäärä kirjoissa on 554. Laskuvirheitä on sattanut eksyä joukkoon, mutta pistin parastani :)
-
Marvel-mies kun olen, kokoelmani koostuu lähinnä seuraavista:
lähes kaikki suomalaiset Marvel-julkaisut (poislukien Ihmesarjat ja muut mustavalkojutut)
98 tradea (mm. 11 Marvel Masterworksia)
7 Essentialia
28 Omnibusta
75 muuta oversize-kovakantista
21 standardikokoa olevaa kovakantista (mm. 8 Marvel Masterworksia)
Arviolta neljätuhatta jenkki-irtonumeroa
Marvelin ulkopuolelta mulla ei sitten olekaan kuin sattumanvaraisia juttuja. Jotain DC:tä ja Dark Horsea, ja lähes kaikki Suomessa 80-luvun jälkeen julkaistut Star Warsit. Calvin & Hobbes löytyy yhtenä laitoksena. Disneytä mulla on yksi kovakantinen Barks-joulukokoelma.
Jos jotain kruununjalokiviä pitäisi miettiä, niin mulla on pari hyväkuntoista Hämähäkkimies 1/80:ää ja Fantastic Four Omnibus vol 2 muoveissa. Vanhimmat lehteni ovat varmaankin Ihmesarja 5 ja TASM annual 4. Haaveena on hyväkuntoinen Amazing Fantasy 15.
Kovasti koitan ajatella itseäni tarinoiden lukijana enkä keräilijänä :D En tosin huijaa sillä edes itseäni.
-
Olen näköjään aikoinaan arvioinut kokoelmani haarukkaan 750-1000 julkaisua. Tämä on ehkä edelleenkin, ainakin lähes, ajankohtainen haarukka. Rekisteröidyin nimittäin Comic Book Databaseen (http://www.comicbookdb.com) ja listasin sinne suurin piirtein kaikki lehteni ja albumini, joita tuolta vain löytyi. Samalla vähän karsin turhia lehtiä, joita löytyi yllättävän suuri pino. Joka tapauksessa tuonne lisäämieni sarjakuvien määrä on tällä hetkellä 864 kappaletta. Listassa ei ole suurinta osaa euroalbumeista, eikä oikeastaan lainkaan Teräsmiehiä, Mustanaamioita ja Agentti-X9:ä. Tähtien Sota -lehtiä (Semic ja Yhtyneet kuvalehdet) en vielä ole lisännyt. Pokkareistakin aika iso on semmoisia, että eivät löydy tuolta. Todennäköisesti siis lopullinen määrä menee jonkin verran yli tuhannen, mutta ei välttämättä kovin paljoa.
-
Viimeisen kahden vuoden aikana lähinnä tilanpuute on ajanut siihen että kokoelmaa on joutunut tarkastelemaan kriittisesti ja etsimään ne sarjat joita ei oikeasti kiinnosta kerätä loppuun.
Täytyi oikein lukea mitä olin kokoelmastani kirjoittanut ja päivittää hieman missä mennään.
Vuonna 2009 tuli tosiaan tilanne vastaan että tila loppui täydellisesti. Silloin jouduin toteamaan että hieno unelma kerätä kaikkia sarjakuvia ei tule toteutumaan. Olen vuosina 2009-2013 myynyt/vaihtanut kohta 1700kpl sarjakuvia ja hieman kirjojakin. Aluksi oli todella vaikea luopua mistään mutta aina kun luopuu siitä huonoimmasta albumista, lehdestä tai koko sarjasta on seuraavan huonoimman löytäminen käynyt yllättävän helposti. Kaikki olen pyrkinyt lukemaan vielä kerran. Lukutahdiksi on näyttänyt tulevan noin 400kpl/vuosi ja siihen muutamia kymmeniä uusia vielä päälle. Samalla olen huomannut sen että jos tätä tahtia lukeminen onnistuu niin menee 15-18 vuotta että olen saanut koko kokoelmani luettua. Samalla kuitenkin tulee koko ajan ostettua uusia joten tuo aika on sitten oikeasti X vuotta.
Itse ongelma ei kyllä näytä poistuvan mihinkään koska uusia tulee ostettua vuodessa suunnilleen saman verran kuin myytyä/vaihdettua.
Sen olen huomannut että kiihtyvällä vauhdilla sarjakuvat muuttuvat divarien silmissä roskalehdiksi eikä niitä huutonetissäkään saa kaupaksi joten samojen lehtien kanssa saa kiertää divarista toiseen että niistä pääsee eroon. Divarien arvostamissakin lehdissä tulee hinnat alaspäin huutonetissä jatkuvasti ja yhä enemmän niitä tulee myyntiin. Divareissa niistä vielä saa vaihdossa useimmiten paremmin kuin huutonetissä mutta näkee aika paljon lehtiä jotka on vienyt divariin olevan siellä vielä parikin vuotta myöhemmin. Huomaa todeksi sen mitä divareissa valitellaan: keräilijät ovat jo kaikki vanhempaa polvea ja nuoria ei sarjikset kiinnosta. Täytyy kyllä sanoa että ei muistu mieleen koska olisin divarissa viimeksi selannut lehtiä niin että siellä olisi ollut nuoria tekemässä samaa hommaa. Ehkä nuoria keräilijöitäkin löytyy paljon mutta tekevätkö he sitten ostoksensa pääasiassa netissä?
Takaisin kokoelmasta kirjoittamiseen. 1700kpl on tosiaan lähtenyt myyntiin/vaihtoon aika kivuttomasti ja noin 500-600kpl on jo valmiiksi mietittynä seuraavaksi vaihtoon/myyntiin mutta sen jälkeen meneekin hankalaksi. Kaikkiin muihin alkaa olemaan sellaisia tunnesiteitä että yhdestäkään niistä ei tällä hetkellä halua luopua. Ehkä sitten kun on päässyt noista huonoimmista eroon on helpompi taas löytää se vähiten merkitsevä sarja josta malttaa luopua. Lukutahtia täytyisi vain kiristää huomattavasti että saisi sitä tilaakin koska oikeasti tällä tahdillä määrä ei ole vähentynyt ollenkaan
-
Piätis wanhan joskus istua alas ja laskea lehtiläjät.
Oliskohan n. 10 tuhatta. Pääosin lootissa: hyllyyn kuuluvat vain ns. oikeat kirjat.
Ihmeneloset ja Hulk parhaita supersankareista; Ken Parker-parka lännenosastolta.
-
http://coa.inducks.org/collection.php?statistics=1&bypub=1&xuser=kimmokissa
Siinä minun aku ankka kokoelmani
myöskin löytyy täysi transformers sarjakuvakokoelma (87-91) + G.I Joe:n vuoden 94 transformers tarinan lehdet
-
Se on hienoa että suhtaudut noinkin intohimoisesti sarjakuvien keräämiseen. Anteeksi, mutta mielestäni KIMMOKISSA on ehkä koomisin nimimerkki täällä. Selittämättömällä tavalla minua huvittaa melkein joka kerta kun näen nimimerkkisi.
-
Se on hienoa että suhtaudut noinkin intohimoisesti sarjakuvien keräämiseen. Anteeksi, mutta mielestäni KIMMOKISSA on ehkä koomisin nimimerkki täällä. Selittämättömällä tavalla minua huvittaa melkein joka kerta kun näen nimimerkkisi.
Ei se mitään, itseänikin usein naurattaa oma nimimerkki. Joskus ylä-asteella rupesin käyttämään kyseistä nickiä Diablo 2sessa. Sitä en muista mistä sen keksin.
-
Rima on melko korkealla jos maailmanlaajuisesti ajattelee:
http://robot6.comicbookresources.com/2013/08/at-90000-comics-his-collection-is-probably-bigger-than-yours/?utm_source=twitterfeed&utm_medium=twitter
-
Siinä on heppu minun makuuni. Ei mikään kermapersekeräilijä vaan harrastaja, jonka sarjikset on "Comics well read and well loved."
Bretall jää kuitenkin toiseksi jos verrataan Japanin tunnetuimpaan keräilijään, vuosi sitten taivaallisten kirjahyllyjen ääreen muuttaneeseen Toshio Naikiin. Näköjään kokoelmamuseon ja kaupan sivut (https://sites.google.com/site/naikilib/home) on uudistettu eikä siellä enää ole englanninkielistä osiota. Kuitenkin jo ainakin 6 vuoden ajan on ilmoitettu kokoelman laajuudeksi 180 000 lättyä (tuplasti Breatallin lehti- ja kirjamäärä) vaikka kirjasto karttuu koko ajan hirmuvauhtia. Kirjoitin aiheesta jutun Animeen syksyllä 2007.
-
Ahdistun kun luen tuommoisista jättikokoelmista. Rupean ajattelemaan oman kokoelmani paisumista ja sitä, miten paljon se nielee tilaa ja rahaa. Kokoelmani käsittää vasta 1638 sarjakuvajulkaisua (olen tehnyt Excel-listan niistä) ja tuntuu, että siinä alkaa tulla kohta jonkinlainen katto vastaan. Silti himoan vielä kaikkia sellaisia sarjoja, joita en aiemmin ole edes lukenut. Tämä on tauti, josta ei parane.
Lohduttaa ajatella, että 2000 sarjakuvaa tuntuu tällä hetkellä minusta haamurajalta, jota en ehkä ikinä saavuta. Moni keräilijä sentään pistää tuosta reippaasti paremmaksi. Eli en ole pahinta sorttia.
-
Tämä on tauti, josta ei parane.
Tämmöistä olen ollut minäkin havaitsevinani.
Tein päätöksen, että en osta sarjisfestareilta kuin kolme sarjista. Olipa kerran Ranskassa ja Tex: Kadonnut poliisipäällikkö -maxin. Ja ehkä sitten vielä jonkun muun, jos OIKEIN kovasti tekee mieli.
Ranskasta tulee kohta Quelques pas vers la lumière 4, Jenkeistä Rip Kirby by John Prentice 2 ja Hal Fosterin Tarzan sunnuntaisivut 1.
Syksyllä ilmestyy Didier Conradin Asterix; sen ostan, jos se on hyvä. Sitten voisikin mieluusti olla sarjisrintamalla omalla kohdalla hiljaisempaa piiiitkän aikaa.
Jospa keskittyisin jatkossa opiskelemaan ja kirjoittamaan juttusarjaa: Eurooppalaiset sarjat. Riittää sitä puuhaa siinäkin. Ai joo, sitten se Tappaja-sarjakuvan piirtäminenkin on vielä pahasti vaiheessa. :)
EDIT:
Onnistuin muuten kieltäytymään uusimman Gaston Lagaffe vo. integraalin ostamisesta. Kyllä tuli tuosta hyvä mieli!
MUTTA ostin kaikki ilmestyneet (ruotsalaiset) Utopi-lehdet, paitsi kolmosen, se oli loppu. (Hiukan kaduttaa ostos, mutta on tuo Utopi melkoisen hieno ilmiö!)
-
Sain vihdoinkin kokoelmani excel-tiedostoon. Tai ainakin melkein. Albumeista ja omakustanteista vielä iso osa listaamasta, mutta siitä ei tule kuin noin sata lisää. Eli virallinen luku täällä on tällä hetkellä reilut 1500 yksikköä. Määrä kasvaa pikku hiljaa, mutta kasvua hillitsee jonkin verran se, että varsinkin olen suomalaisia Marvel-lehtiä pistänyt pois ja hankkinut samoja juoksuja mm. Essential-kokoelmina.
-
Oma luetteloni on erilaisina word-taulukkoina, jotta siitä saa printattua helpommin mukana kulkevan listan. Kokonaismäärän joutui siis ihan laskemaan:
Albumeita 696kpl
Kirjoja ja pokkareita 1210kpl
Lehtiä 4636kpl
Yhteensä 6542kpl.
Kyllä tuohon 10000 rajaan pitäisi ainakin päästä.
EDIT 25.9: lienee nyt n. 6700 kpl.. ::)
-
Kerään itse ainoastaan Disneytä. Pääasiassa sarjakuvia, mutta myös muita julkaisuja ja erilaista nostalgiakamaa aina elintarvike-etiketeistä tilaajalahjoihin. Lähestyn kokoelman esittelyä seuraavalla tavalla: Nykyään ilmestyvistä Disney sarjoista täynnä on 28 sarjaa ja vaillinaisia 3 sarjaa. Ilmestymisensä lopettaneista sarjoista täysiä on 55 sarjaa ja ei-täysiä 24 sarjaa. Aika monesta puuttuu harmillisesti vain 1 tai muutama numero. Hajanumeroita olen lisäksi kerännyt 28 sarjasta. Mahdollisesti alan jossain vaiheessa kerätä niitäkin täyteen. En kerää 10:tä Disneysarjaa laisinkaan. Erillisiä sarjoihin kuulumattomia Disney kirjoja on 131 kpl ja ulkomaisia Disney julkaisuja 31 kielellä. Kaikkiaan sarjakuvia on noin 5800 numeroa ja siihen kuvakirjat ym. päälle. Tilaa tällaiseen kokoelmaan menee 1 vaatehuone ja 2 erillistä kirjahyllyä!
-
Se on hienoa jos on saanut jonkun järjestyksen tuohon sekavalta vaikuttavaan Disneytuotantoon! Itse olen jättänyt paljon väliin, kun tuntuu tulevan niitä rönsyjä ja yksittäiskappaleita nykyään niin hirvittävästi.
Koin mukavan yllätyksen kun siskoni kiikutti kesällä kaikenlaisia tilaajien disney-liitteitä 70-90 luvuilta, kalentereita ja julistelehtiä sun muita joiden luulin aikoja sitten kadonneen, olivat vaan olleet hyvässä jemmassa. Osan olin ostanut jälkeenpäin mutta ihan helppo niitäkään ei ole löytää, ylimääräiset joutavat nyt sitten myyntiin. Omaa arvostusta kun nostaa se, että takakannesta löytyy tuttu osoite vaikka kunto olisi huonompikin.
Disney ei ehkä nosta arvoaan sillä lailla kuin jotkut muut sarjakuvat, mutta toisaalta se arvo pysyy tasaisemmin eikä poukkoile niin paljoa.
Asiasta toiseen, keskustelin tuossa erään saksalaisen media-alan professorin kanssa ja hän oli melko varma että nykyisen manga-sukupolven jälkeinen sukupolvi palaa perinteisemmän sarjakuvatyylin pariin. Ehkä jopa lehtien ja meidän hullujen keräilijöiden työ ei mene suoraan energiatuotantoon?
-
Psykologisesti kyse lienee lapsuuteen liittyvästä turvallisuudentunteesta, itse olen pieni ruma rillipää, jota 80-luvulla kiusattiin koulussa aamusta iltaan ja poljin joka päivä koulusta divariin etsimään puuttuvia hämähäkkimies-sarjiksia samaistuakseni Peter Parkerin ponnistuksiin. EIkä Aku-Ankkakaan huono lukukohde ollut, eli jollain voi mennä ehkä vielä huonommin.
Luonnollisesti Buster ei kuulunut lehtiini kun liikuntatunnit olivat pahinta kärsimystä.
Sitten on taiteellisen sielun ruokinta visuaalisella puolella, eli kun yksi huone näyttää tuolta, sinne on aina mukava mennä ja mieli piristyy:
(http://farm4.staticflickr.com/3733/9977015393_f29fa4c47b_b.jpg)
(http://farm6.staticflickr.com/5339/9977014283_13f3abb9eb_b.jpg)
(http://farm3.staticflickr.com/2835/9977012893_8a711f7368_b.jpg)
(http://farm4.staticflickr.com/3784/9976942336_56d9aea0d6_b.jpg)
Toisaalta eihän sitä voi vastustaa mielitekoja kuten joku suklaata, kun saa toisinaan läjäyttää tuollaisen pinkan pöydälle lajitteluun:
(http://farm8.staticflickr.com/7355/9977016653_a0d37ddee9_b.jpg)
Lukemisesta, niin joka aamu luen yhden sarjakuvalehden tai albumin ennen töihin lähtöä. Toki tällä tahdilla selviän hädintuskin uusista hankinnoista, mutta mihin tässä on niin kiire? Siinä ehkä yksi puoli, eli pelko että jos ei osta nyt niin mistä myöhemmin lehden löytää, ja kun ne on tuolla kokoelmassa niin siellä ne odottaa eikä hätyytä minnekään vaikkei tulisi 15 vuoteen luettuakaan. En minä ainakaan aseta mitään tavoitteita tai ota stressiä, että tänä vuonna olisi saatava joku sarja luettua tms. Kivaa tämä on pelkästään ollut.
Joskus kun meinaa tulla stressiä muista asioista kuten työstä, varttituntikin sarjakuvalehti kourassa jo helpottaa oloa ja virkistää.
Ja vaikka keräilijät loppuisikin niin kai tuolla paremmin rahat on tallessa kuin ostamalla olutta. Tai mistä minä tiedän, olen tylsä absolutisti.
-
Minun kokoelmani määrä on ehkä jotain 100 kpl ja sillein. Sopiva määrä (vähänhän noita on) mutta laatu on sitten sitäkin parempaa.
Ihmettelin tätä viestiäsi kovasti hetken aikaa, koska muistin, että kirjoitit Mustanaamion ketjussa äskettäin, että sinulta puuttuu vain noin 90 Mustista. Nastiksiahan on ilmestynyt virallisen laskun mukaan 996 kappaletta plus albumit ja spesiaalit päälle. Mutta kirjoititkin siellä (http://www.kvaak.fi/keskustelu/index.php/topic,7467.msg408759.html#msg408759), että haluat vielä hankkia noin 90 Mustista.
Sämpy: oikein kiva huone sinulla!
-
ps. Mikä ihme teidät saa keräämään tuhansia ja tuhansia sarjakuvia ja albumeja. Kukaan ei ole vastannut että miksi? Ihan vaan kiinnostaa tietää. ;) Tätä jaksan ihmetellä edelleen.
Keräilyhän on eräs ihmiskunnan varhaisimpia alkukantaisia intohimoja. Aiheesta on tehty monia akateemisia tutkielmia kuten esim: Pöyhtäri, Ari: Keräilystä kokoelmaan: Sosiologisia ja filosofisia näkökulmia keräilyyn. SoPhi 8. Jyväskylä: Jyväskylän yliopisto, 1996. ISBN 951-34-0867-1. Sieltä saanet ainakin perusteellisen vastauksen kysymykseesi.
Itse en koskaan aiokaan lukea kaikkia keräämiäni teoksia. Eiväthän esim. useimmat asekeräilijätkään harrasta ampumista tai miekkailua. Keräilyni takana on muita syvällisempiä ja kunnianhimoisempia asioita
-
Ihmettelin tätä viestiäsi kovasti hetken aikaa, koska muistin, että kirjoitit Mustanaamion ketjussa äskettäin, että sinulta puuttuu vain noin 90 Mustista. Nastiksiahan on ilmestynyt virallisen laskun mukaan 996 kappaletta plus albumit ja spesiaalit päälle. Mutta kirjoititkin siellä (http://www.kvaak.fi/keskustelu/index.php/topic,7467.msg408759.html#msg408759), että haluat vielä hankkia noin 90 Mustista.
Sämpy: oikein kiva huone sinulla!
Tilanne muuttuu ihmeen äkisti jos saa tehtyy hyvät kaupat aikaiseksi Mustanaamioistani. Niillä on kysyntää, kuten minulle Antikvariaatti Suman rouva puhelimessa sanoi. Ja varsinkin hyväkuntoisista. Joten aina voi laskea puuttuvien mustanaamioiden hintaa, jotka olisivat todella tehneet 180 euroa.
Jos keäilijä maksaa hyvä kuntoisista Mustiksista 3 euroa kpl..kannattaako miettiä hetkeäkään, vaikka niillä on tunne arvoa. Nyt kiva kun on tilaa. Joten asiat muuttuvat joskus. Joten sarjakuvieni määrä on nyt n. 100 kpl. Portti lehtiä en laske mukaan.
En ole sanonut, että olen hankkimassa puuttuvia mustiksii. Luehan tarkemmin mitä siellä Mustis ketjussa höpisen.
-
Sitten on taiteellisen sielun ruokinta visuaalisella puolella, eli kun yksi huone näyttää tuolta, sinne on aina mukava mennä ja mieli piristyy:
Mahtavan näköinen paikka. Paitsi mittasuhteiltaan vaikuttava kokoelma, niin myöskin visuaalisesti näyttävästi aseteltu.
-
Mahtavan näköinen paikka. Paitsi mittasuhteiltaan vaikuttava kokoelma, niin myöskin visuaalisesti näyttävästi aseteltu.
Varsin hieno kokoelma myös niitä Roope-setä-säästölippaita!
-
Nuo kaapin oviin nikkaroidut "ständit" on varsin oiva idea. Kopioin idean viimeistään sitten kun pääsen eroon kirjasto/työhuoneeni kirotuista liukuovistani.
-
Joten sarjakuvieni määrä on nyt n. 100 kpl. Portti lehtiä en laske mukaan.
En ole sanonut, että olen hankkimassa puuttuvia mustiksii. Luehan tarkemmin mitä siellä Mustis ketjussa höpisen.
Juu, pitäisi lukea tarkemmin; pahoittelut. Halusin vain mainita, että luulin, että sinulla oli jo noin 900 Mustista kun halusit hankkia niitä 90 lisää ja käsitin, että tämän ketjun viestistäsi, jossa puhut noin 100 sarjakuvasta, puuttui nolla. 100 kpl on vähän. Asia on nyt selvä.
-
Hmm.. kysyppä kadulla kulkevilta reilu parikymppisiltä, onko kotiin kerätty sata sarjakuvalehteä paljon? Luulen että on yhtä liikaa ja ei-toivottu vieras kämpän sisustukseen kuin, hyi olkoon, kirjahylly.
Puhun sellaisista ihmisistä, joille 2 litteää kiveä valkoisella pöydällä on "sisustus".
-
onhan se varmaan paljon tuon ikäisille.
pitäisi rakentaa kirjahyllyt nro 20 ja 21.
Lehtiä tulee ~20 kpl viikossa ja siihensatunnaiset kirppari, kirjakauppa, sarjisliike, divarilöydöt päälle, mieluiten pehmytkantisina.
On minulla kyllä noita kirjoja, CDlevyjä, DVDlevyjä ja yleissälää vielä lisäksi(miekkoja, varstoja, hilpari, tikareita sarjisukkeleiden patsaita ja nukkeja[niitä toiminta-sellaisia niille joiden miehuus ei niin vahvoissa kantimissa ole] tms)
Excelkaavakkeita ei ole joskus päälle 30 vuotta sitten oltiin jo lukemissa 1000-1500 ja tavaraa ei ole kulkeutunut poispäin, vaan sisään.
Jossain määrin tämä on myös Y-krosomin tuoma ominaisuus. Naiskeräilijöitäkin on(tunnen muutamia) mutta kauniimman sukupuolen edustajista enin osa joka on pesäkoloon raahattua tullut on hämmentynyt lukemiston mittakaavaa.
vahvempi astia kai kaipaa seinätilaa ja pintoja, mihin sitä en tiedä
jos ei poikaa kiinnosta kun potkaisen lusikan nurkkaan niin eipä tarvita erikseen krematoriota viikinkihautajaisiin.
-
Miten yltiöromanttinen mielikuva; tulla lopulta poltetuksi omien sarjakuviensa ja kirjojensa kanssa. Maan poveen niitä olisikin melko hankala ottaa mukaansa. Joutuisivat kaivamaan vähän hemmetin ison ja syvän montun.
-
Sämpyn sarjishuone on tosiaankin oivan näköinen pyhättö!
-
Sämpy,
En voi kuin ihailla tuota sinun sarjakuva-aarteistoasi. Sinulla on sarjakuvalliset helmet miltei samalla tavalla kuin Roope Ankalla pennosensa. Pidän erityisesti siitä, että sinulla on looginen selvä järjestys. Ja tuossa yhdessä kuvassa ilmeisesti on niitä lehtiä, joita säännöllisesti luet. Huomasin, että siellä on yksi Russ Manningin erinomainen albumi Ajan kaivo ja muuta minua kiinnostavaa.
Hieno on kokoelmasi tottaviekööön.
-
Onx isoi roope pankkei muunvärisii kuin sinisii pienet onkin mullakin kaikki?
Q=<>
-
Sitten on taiteellisen sielun ruokinta visuaalisella puolella, eli kun yksi huone näyttää tuolta, sinne on aina mukava mennä ja mieli piristyy:
(http://farm4.staticflickr.com/3733/9977015393_f29fa4c47b_b.jpg)
Vautsi, tuosta huokuu hiukan samaa fiilistä kuin Niilo Pielisen pakopaikka siellä kirjojen alla. Mutta matkaa siihen samaan sulla vielä toki on aika paljon :)
Tuolla passaa aikaansa viettää.
-
Onx isoi roope pankkei muunvärisii kuin sinisii pienet onkin mullakin kaikki
Mäkin vähän kuolasin noiden Sämpyn Roope-pankkien perään. Iteltäni kun ei löydy kuin pikkuinen sininen. Sniiif!!!
Hitto pitäis joskus laskea oikein kunnolla oma sarjakuvakokoelmani...niitä on täällä kämpillä, vintillä, maalla vaarilla sekä pikkubroidilla. Niin paljon sarjiksia ja niin vähän tilaa.
-
Oho. Sämpy on todella panostanut tuohon varastointiin. Itselläni meinaa ihan hermot mennä kun yritän yhä saada edes murto-osan sarjiksistanikin johonkin esille avovaimoni ja mun yhteiselokämpässä. Kaikki oli niin paljon helpompaa kun asuin omassa kaoottisessa yksiössäni kun huojuvat pinkat ja läjät eivät häirinneet. Nyt suurin osa sarjiksistakin mennee varastoon pahvilaatikoissa.
Huvikseen voisin sitten joskus ne aneemiset n. 10 % sarjiksistani jotka saan hyllyihin tungettua laittaa kuvaten. Luultavasti vain uusimmat kovakantiset ja harvat ja valitut tietyt sarjakuvalehdet saavat ansaitun paikkansa kirjahyllyjemme yläosista mutta loput joutuvat verkkokellariin häpeämään :P
Kun ei ole tilaa niin ei ole tilaa...
-
vahvempi astia kai kaipaa seinätilaa ja pintoja, mihin sitä en tiedä
Tässähän se syy tulikin kun nyt olen minäkin parisuhteellinen että miksi yhtäkkiä 2 x yksiötäni isompaan asuntoon ei mahdukaan sarjis&kirja&dvd-kokoelmaani karsimatta julmetusti & varastoon heivaamalla & myymällä. Pitää olla "avaruutta" ja lisäksi se kauniimpi osapuoleni puhuu jotain jostain, mikä se oli, "sisustamisesta" ???
Omituista 8]
-
Tässähän se syy tulikin kun nyt olen minäkin parisuhteellinen että miksi yhtäkkiä 2 x yksiötäni isompaan asuntoon ei mahdukaan sarjis&kirja&dvd-kokoelmaani karsimatta julmetusti & varastoon heivaamalla & myymällä. Pitää olla "avaruutta" ja lisäksi se kauniimpi osapuoleni puhuu jotain jostain, mikä se oli, "sisustamisesta" ???
Itse ratkaisin tämän monia keräilijöitä polttavan ongelman kätevästi laittamalla asioita ymmärtämättömän "paremman" puoliskoni kiertoon. Nyt on tilaa kaikenlaisille kokoelmille ja myös ruhtinaallisesti aikaa harrastuksille. Suorastaan nerokasta, eikö!
-
No joo, ratkaisu se on tuokin ja voi olla että siihenkin joskus päädytään mutta juuri nyt ei tuo ratkaisu ole se ajankohtainen.
Ja tottahan se on: nyt muuttaessa sen on tajunnut että vähän ns. yli on mennyt keräilyharrastus ja myönnän että on se mukavampaa kun ei koko ajan törmäile johonkin pinkkaan/laatikkoon/vaikkapa pöydänkulmaan kun on edes jonkun verran tilaa :laugh:
Tänään taas jatkuu opearaatio kämpäntyhjennys mutta nyt ollaan jo siinä vaiheessa että kalusteita lähtee kävelemään tai siis pakuilemaan. (toki kämpillä on vieläkin pinkoissa sarjiksia joita pitäisi raijata 20 km päähän uuteen kotiini, huokaus, loputon savotta)
-
Pitää olla "avaruutta" ja lisäksi se kauniimpi osapuoleni puhuu jotain jostain, mikä se oli, "sisustamisesta"
Meikää kiinnostaa sisustus. Eikä vähiten siitä syystä etä haluan saada kaikki oleelliset ja myös vähemmän oleelliset painotuotteet ja keräilytavarat säilöttyä niin että ei tule sanomista. Pitkän tähtäimen suunnitelmana on myös saada (vastustuksesta huolimatta) hankittua tavalla tai toisella uutta hyllytilaa. Enkä sitä paitsi edes ole ainoa joka tänne niitä kirjoja hamstraa...
-
No, kunhan olen saanut noita sarjislootia tsekattua, niin tarkoitus olisi vaikka tänne Kvaakiin laittaa jotain myytäväksi. Ainakin ajattelin - taas - luopua mittavasta Hämyhäkkimies-kokoelmastani, Ryhmä-X:iä täytyykin sitten jo fundeerata. On siellä kaikenlaista mikä on vaan hyllyntäytettä ja vie tilaa ja aikaa kiinnostavammalta kamalta.
Space - the final frontier, these are the voyages of the Comicship Tolppis...
-
Hmm.. kysyppä kadulla kulkevilta reilu parikymppisiltä, onko kotiin kerätty sata sarjakuvalehteä paljon? Luulen että on yhtä liikaa ja ei-toivottu vieras kämpän sisustukseen kuin, hyi olkoon, kirjahylly.
Puhun sellaisista ihmisistä, joille 2 litteää kiveä valkoisella pöydällä on "sisustus".
Sata lehteä tai albumia on varmaan erikseen kerättynä melko paljon, mutta tuleehan Aku Ankkaakin tilaajalle sata numeroa pelkästään kahdessa vuodessa. Monessa suomalaisessa kodissa on lukuisia Akun vuosikertoja.
-
Rakentelin kirjahyllyn omatekoisesti ihan sarjakuviani varten, noin 3 hyllymetriä. Tilankäyttö pysyy kurissa sillä päätös on, että sarjakuvien on mahduttava tuohon hyllytilaan. Siinä vaiheessa, kun ei enää sovi ja tekisi mieli hankkia jotain uutta niin jotain vanhoista on laitettava pois. 8]
Heavy Metal lehtiä, Korkeajännityksiä (scifi tarnoilla), Conaneita, King Kongeja, Akirat, Mustanaamioita (joissa on Flash Gordonia), sekalaisia Marvel sarjiksia ynnä Vagabondin Vizbig:ä 11 kpl. Ja lisäksi sitten albumeita eri aiheista. Kaikki käden ulottuvilla, jotta voin tarvittaessa piirtäessäni hakea inspiraatiota ja opiskella taitavien piirtäjien niksejä.
-
Rakentelin kirjahyllyn omatekoisesti ihan sarjakuviani varten, noin 3 hyllymetriä.
Kauhean vähän. :)
On se varmaan sekin kun/jos on tarpeeksi monta eri kiinnostuksen alaa tai projektia. Niitä eri "kokoelmia" kartuttaessa kokonaismassakin sitten helposti karkaa käsistä. Niinku ny mullakin on kotimaiset omakustanteet, kotimaiset albumit, sarjakuvaa ja tekijöitä käsittelevät kirjat, sarjakuvanteko-oppaat, manga, lempparipiirtäjät (ja referenssimatsku)... Tuohon kun lisää sitten vielä ns.. peruskirjaston eli klassikot yms. laatusarjiksen, niin kyllähän siitä satunnaishankintojen kera metrejä alkaa äkkiä kertyä.
-
Totta, tilaa on vähän, mutta tarkoitus onkin, että se mitä hyllystä löytyy niin täytyy olla sitten tarkkaan harkittu hankinta :) Eihän tämä muuten kurissa pysyisikään.
-
Opin jo aikoja sitten, että kannattaa käyttää sukulaisten varastoja ja tyhjää tilaa omien sarjakuvien ja leffojen säilytykseen.
Meikäläisellä kotona ei paljon tyhjää tilaa seinältä löydy. Kirjahyllyjä ja hyllyköjä täynnä. Jos seinällä on edes jokin kohta tyhjä niin siihen on pistetty leffa-posteri tai muuta krääsää. Oma vinttikomerokin on tupaten täynnä. Täytyy käydä aina välillä kurkkaamassa, ettei kukaan ole käynyt pöllimässä mun sarjakuvia sieltä.
Voi, kun ois rikas ja oma kartano tai linna. Voisi ostaa hitosti kaikkea kivaa ja täyttää koko kartano täyteen leffakamaa, sarjakuvia, kirjallisuutta ja cosplay-pukuja mallinukkien päällä sekä miekkoja ja teräaseita.
-
Voi, kun ois rikas ja oma kartano tai linna.
Sama.
-
Itse keräsin aikoinaan 90-luvun alussa aseita ja sotilaspukuja. Uskokaa tai älkää, mutta vuokrayksiössäni majaili lisäkseni kaikkiaan 20 uniformupukuista täyskokoista mallinukkea. Niin että eihän tämä sarjakuvalehtien säilöminen nyt mitään siihen verrattuna ole...
-
Itse keräsin aikoinaan 90-luvun alussa aseita ja sotilaspukuja. Uskokaa tai älkää, mutta vuokrayksiössäni majaili lisäkseni kaikkiaan 20 uniformupukuista täyskokoista mallinukkea. Niin että eihän tämä sarjakuvalehtien säilöminen nyt mitään siihen verrattuna ole...
Toi on jo mahtumisen maailmanennätys. Sulla oli varmaan suihkussakin yksi mallinukke sotilas-sukelluvarusteet päällä.
Mulla noita pukuja on vintillä muovipusseissa...lähinnä ensi-iltoihin tehtyjä pukuja. LOTRia, Star Warsia, Star Trekkiä, Indian Jonesia, Länkkäripukukin löytyy, yksi ei enää päälle mahtuva teräsmiesasukin, sit on jotain sekalaisia hirviö-asuja. Ei noita kaikkia edes kehtaa kertoa.
Jos mulle mahtuis, niin haluisin ainakin ulko-oven kohdalle molemmin puolin Star Wars Keisarin Royal vartijat eli ne punapukuiset ukot.
Jos joskus saan sen oman kartanon, niin kellarikerrokseen tulis kotiteatteri, jonne pääsisi Morian porttien kautta eli jonkinmoinen kiveä muistuttava Morian portin näköinen portti, jossa olis se kuupiirros fosforilla piirretty ja molemmin puolin pikkuiset puu-kasvit. Ovi avautuisi itsestään sanomalla "Mellon".
-
Jaahas, aihe on laajentunut muuhunkin keräämiseen. Mulla se on mennyt niin että ikää myöten keräiltävät kamat muuttuvat yhä tilaavievemmiksi. Alku, eli lapsuus oli viatonta postimerkkejen, tukitikkulaatikoiden etikettien, auton rekisterinumeroiden, purkkakuvien, rahojen, pienten muoviukkkojen yms. sälän satunnaista haalimista. Sitten alkoi sarjakuvahomma ja myöhemmin lelut. Nyt lievä tietosanakirjafiksaatio ja kuvataiteen keräily pysyy aisoissa ainoastaan koska seinillä ja hyllyissä vaan ei ole tilaa. Taatusti jos asuisin maalla missä olisi oma piha ja lato, keräilisin minäkin autoja, traktoreita, hevosia tms. :)
-
Jaahas, aihe on laajentunut muuhunkin keräämiseen. Mulla se on mennyt niin että ikää myöten keräiltävät kamat muuttuvat yhä tilaavievemmiksi. Alku, eli lapsuus oli viatonta postimerkkejen, tukitikkulaatikoiden etikettien, auton rekisterinumeroiden, purkkakuvien, rahojen, pienten muoviukkkojen yms. sälän satunnaista haalimista. Sitten alkoi sarjakuvahomma ja myöhemmin lelut. Nyt lievä tietosanakirjafiksaatio ja kuvataiteen keräily pysyy aisoissa ainoastaan koska seinillä ja hyllyissä vaan ei ole tilaa. Taatusti jos asuisin maalla missä olisi oma piha ja lato, keräilisin minäkin autoja, traktoreita, hevosia tms. :)
Tuossa tuli useampi seikka joka koskee itseänikin. Nimenomaan tuo harrastuksen "kehittyminen" on mielenkiintoinen asia. Lehtien keräily itselläni on enemmän ja enemmän kanssa muuttunut tilaavievien kirjojen osteluksi. Samalla yhä enemmän ostan taidekirjoja (sci-fi, pulp, illustration jne) sarjakuvien sijaan. Lelujenkin keräily on jo kokonaan jäänyt ja kiinnostus siirtynyt leluista patsaisiin. Lelut, joita siis on autotallissa aika määrä, haluisin myydä eteenpäin mutta jos totta puhutaan niin ei vaan ole jaksanut niitä alkaa myymään. Taitaa jo pelkkä määrä syödä myynti-innostuksen...ei vaan ole niin paljon aikaa.
-
Ei tämä mitään Sämpyn kokoelman ja huoneen rinnalla ole, mutta laitanpa minäkin kuvia omasta kokoelmastani, joka jakautuu kolmeen tilaan: työhuoneessa Stringeissä on kaikki kokoelman helmet ja tärkeimmät kovakantiset (pl. CBL, jota ei värin puolesta "kelpuutettu" sinne). Ne ja muut Ankat + pehmeäkantiset supersankarit löytyvät vierashuoneen kirjahyllystä (huom. essuja on pari riviä sisäkkäin, niinkuin lähes kaikkea muutakin tuolla). Taskarit ja muut pehmeäkantiset ankat löysivät hyvän kodin lämmitetystä autotallista. Sorry kuvien huono laatu, piti pienentää aika reilusti ja iPhonen kameralla otettu.
-
Hienoja kuvia.
Ylläolevien kuvien lähettäjä ei taida kerätä lehtiä lainkaan?
Itse keräilen pääasiassa lehtiä (näitä on pääasiaassa ulkomaalaisia, ja aivan liikaa)/albumeja (näitä on nirkosesti, ehkä 40, nekin pääosin ulkomaalaisia).
Taidan olla siinä mielessä outo lintu, että mulle keräilemieni lehtien kunto ei ole kuin sivuseikka. Jonkun kivan asian (lue: lehden numeron) omistaminen on pääasia. Outoa on varmaan myös se, että säilytän lehteni kaapeissa. Kirjahyllyn olen varannut ns. oikeille kirjoille, ja siitä huolimatta osa kirjoista on lattialla.
Sarjakuvien keräily, tai haaliminen on kuitenkin tiukassa. Välillä olen unohtanut lehtien keräilyn jopa muutamaksi vuodeksi, kunnes... Älpeitten keräilyn lopetin aikoinaan kokonaan, myin kaikki pois, mutta sarjiksia tulee taas/yhä hankittua.
-
Onpahan Miksin kuvissa kirjat hienosti ojennuksessa. Itse olen kanssa yrittänyt mutta kun ylijäämää on niin paljon ettei mihinkään mahdu... Vai onko sullakin jossain vielä piilossa laatikoita ;)
Hienot on Aku kokoelmat.
-
Ylläolevien kuvien lähettäjä ei taida kerätä lehtiä lainkaan?
Vähemmän. Olen keskittynyt hommaamaan ne kokoelmina, kova- tai pehmeäkantisina. Jotain pienempiä suomennettuja kokonaisuuksia on tullut hommattua lehtinä, jos niistä ei ole tullut kokoelmaa, kuten esim. Batmanin kuolema kulkee suvussa. Lisäksi uudet julkaisut tulee napattua, ryhmixet ja hämärit sekä akut tulee. Ne on noissa muutamassa marvel-kansiossa ja akut omissaan. On ollut mukavaa kun on tullut noita hämiksen vuosikertoja, saisivat julkaista vastaavat myös hulkeista, ihmeneloset ja muista 80-luvun kultaisista lehdistä. Samoin 60-luvun ihmesarjoista. Ostaisin kaikki.
Onpahan Miksin kuvissa kirjat hienosti ojennuksessa. Itse olen kanssa yrittänyt mutta kun ylijäämää on niin paljon ettei mihinkään mahdu... Vai onko sullakin jossain vielä piilossa laatikoita ;)
Hienot on Aku kokoelmat.
Ei ole enää piilossa laatikoita, kaikki on nyt "esillä" :) vanhassa 64m2 kämpässä oli sekä ala- että ylävarastossa jemmalaatikoita... ;) kuvissa ei näy kauheen hyvin alahyllyillä olevat marvelin omnibussit sekä Fantan CBL. Ihan kätevää kun muuttaa isompaan kämppään niin hellasärö sarjiksista vähenee... Hetkeksi ;)
-
Hmmmmm...niin. Osinhan tuo kerättävien asioiden säilöminen ja sen siisteys on myös kiinni siitä tilasta joka on käytettävissä. Ja siis: rahasta. Itselläni alkaa nyt pikemminkin mennä siihen suuntaan että pitää vaan VÄHENTÄÄ tavaraa kuin lisätä tilaa. Surullista mutta totta.
-
Niin ja tulipa vielä mieleen, että senkin takia koitan pitää tuon määrän kohtuullisena niin tulee oikeasti luettuakin tuo määrä sarjiksia vähitellen läpi ja selailtua niitä aina sillon tällön. Myönnän, aikoinaan noita oli enemmänkin, laattikkotolkulla, mutta eihän niitä ehdi lukemaan, jos aivan valtavasti on kaikkea. En tällä kuitenkaan kritisoi muita joilla on enemmän sarjiksia :)
-
Mullakin on taas se aika, jolloin pitää yrittää karsia pois lehtiä, joita ei ole lukenut pitkään aikaan. Uudet julkaisut ovat kuitenkin tärkeämpi tapauksia kuin useimmat vanhat lehdet. Ajan hengessä pysymisessä on oma hienoutensa.
Nostalgiasyistä toki säästän esim. Byrnen Fantastic Fourit ja Simonsonin Thorit. Muilla lehdillä on aina vaara joutua muualla. Roskikseen en sarjiksia raaski heittää; jos heitän, saksin lehden hajalle... >:D
-
Hesarissa hyvä juttu Antti Kuusistosta (http://www.hs.fi/paivanlehti/28122013/ihmiset/Ker%C3%A4ilij%C3%A4ll%C3%A4+on+yli+7000+karkkipaperia+hyv%C3%A4ss%C3%A4+j%C3%A4rjestyksess%C3%A4/a1388123896783), jolla on aivan verraton kokoelma kaikkea, varsinkin karkkipapereita (mutta myös sarjakuvalehtiä, kunniamerkkejä, tikettejä ja kaikkea mahdollista). Vakavan sairauden vuoksi huolettaa kuitenkin yksi asia: miten kokoelman käy?
-
Sattumalta luin juuri saman aritkkelin, onkohan jossain vertaistukiryhmää? 1000m2 erilaista keräilytavaraa varmaan riittää diagnoosiksi.
-
Sattumalta luin juuri saman aritkkelin, onkohan jossain vertaistukiryhmää? 1000m2 erilaista keräilytavaraa varmaan riittää diagnoosiksi.
Luulen, että sarjisjutuissa mittana täytyy pitää kuutioita... :P
-
Käytin sunnuntaipäiväni vihdoin ja viimein sarjakuvainventaarin tekemiseen (joka on jo pitkään pitänyt tehdä). Keräilyni sarjakuvissa on painottunut suomenkielisiin sarjajulkaisuihin, scifiin ja miekkaan & magiaan / fantasiaan.
Sarjakuvat 12.1.2014
SARJAKUVIA YHTEENSÄ 1123 kpl (+ n. 750 kirjaa)
Lukumäärä / Nimike / Keräystilanne
SARJAKUVALEHDET
7 kpl, 1999 Tuntematon tulevaisuus, 1/1980-2-1981 (täysi sarja)
8 kpl, Alpha. 1/1991-1/1993 (puuttuu 2/1992)
89 kpl, Conan barbaari + extrat, 2/1975, 2/1976, 1/1984-2/2005 (puuttuu 1/1975 1& 3/1976)
10 kpl, Darkness, 1/2000-1/2002 + spesiaali 1/2002 (täysi sarja)
15 kpl, Huuli, 1/1976-11/1977 (täysi sarja)
12 kpl, John Carter, 1/1978-9/1979 (täysi sarja) + Portti-lehden John Carterit)
5 kpl, John Carter The Gods of Mars 1-5/2012 (täysi sarja)
24 kpl, Judge Dredd, 1/1984-3/1992 (täysi sarja)
13 kpl, Jymy-sarjat, 1/1973-3/1975 (täysi sarja)
7 kpl, Jysäys, 1/2004-2/2006 (täysi sarja?)
19 kpl, Kalkkaro, 1-19 (täysi sarja)
10 kpl, Kalar, 1-4/1972 5,10,11,13/1973 4,5/1974
15 kpl, Kalma, 1/1990-6/1992 (täysi sarja)
1 kpl, Korkeajännitys
8 kpl, Kylmä Metalli, 2/1985-1/1988 (puuttuu 1/1985)
8 kpl, Magic Fantasy, 1/2002-2/2003 (täysi sarja)
1 kpl, Marvel 3/1991 Hopeasurffari (hankintaperuste Moebius)
65 kpl, Non Stop, 1/1975-3/1978 (täysi sarja)
1 kpl, Rautaa kansalle, 3/1987
19 kpl, Red Sonja, 0 7-11 19-30 34 (jenkkisarjiksia)
92 kpl, Ruutu, 1/1973-31/1975 (täysi sarja)
5 kpl, Queen Sonja, 11-15 (jenkkisarjiksia)
1 kpl, Sarjainfo, 4/1988 (hankintaperuste Hugo Pratt)
2 kpl, Sarjakuvalehti, 6/1973 6/1975 (keräily vasta alkamassa)
42 kpl, Spawn, 1/1996-1/2003 + spesiaali 3/2000 (täysi sarja)
8 kpl, Super S, 1/1980-8/1980 (täysi sarja)
15 kpl, Super Sarjis, 1/1976-4/1977 (puuttuu 1&2/1977)
26 kpl, Tapiiri, 1/1984-3/1991 (täysi sarja)
2 kpl, Tempo, 2009 (täysi sarja)
10 kpl, Thriller, 1/1989-5/1990 (täysi sarja)
39 kpl, Witchblade (& Darkness), 1/1999-4/2004 (täysi sarja)
3 kpl, Xena soturiprinsessa, 1/1999-1/2000 (täysi sarja)
56 kpl, Zoom, 1/1973-52/1974 (täysi sarja)
638 kpl, LEHTIÄ YHTEENSÄ
SARJAKUVA-ALBUMIT JA -KIRJAT
5 kpl, A-albumit (Storm 1-3, Aria, Eric Tetfol)
3 kpl, Ahmed Ahne, 3 albumia
12 kpl, Akira, osat 1-12 (täysi sarja)
1 kpl, Aku Ankan taskukirja
3 kpl, Alien / Aliens, (puuttuu osa 2)
3 kpl, Arno: Anton Six, Alef Thaun seikkailut 1 & 2
1 kpl, Auclair - Migeat: Veripuu
20 kpl, Avaruusagentti Valerianin seikkailuja (puuttuu 4 albumia), osa Zoomeissa
3 kpl, Barelli, osat 1-3
2 kpl, Berliini, osat 1-2 (täysi sarja)
8 kpl, Bilal Enki tuotanto (puuttuu Hirviön uni)
3 kpl, Blast, osat 1-3 (täysi sarja)
32 kpl, Blueberry (puuttuu Rautahepo & Chihuahua Pearl) osa Zoomeissa
2 kpl, Bruno Brazil, kokoomateokset 1 & 2
1 kpl, Burns Charles: Musta aukko
1 kpl, Charyn - Munoz: Käärmeen hammas
5 kpl, Comes Didier tuotanto (täysi sarja)
3 kpl, Conan (Aarrelaiva, Palkkasoturi, Barbaari)
2 kpl, Cosey: Matka Italiaan 1 & 2
16 kpl, Diabolik, 1/1975-1/2001 (puuttuu 2/1977)
2 kpl, Dirty Pair
2 kpl, Durbiano Lucie: kirjat 1&2
7 kpl, Eisner Will tuotanto (puuttuu 2 Spirit)
21 kpl, Elf Quest, osat 1-21 (täysi sarja)
4 kpl, Filemon, albumit 1-4 (täysi sarja)
12 kpl, Gaiman Neil Sandman, osat 1-10 englanniksi (+1 suomeksi) + Ikuiset yöt
8 kpl, Gaiman Neil tuotanto muu, suomeksi 5 + englanniksi 3
2 kpl, Giardino Vittorio: Kohtalokkaita lomia, Pikku Ego
1 kpl, Gibrat - Leroi: Pinocchia
1 kpl, Goetzinger Annie: Barcelonan yö
1 kpl, Halo graphic novel
2 kpl, Halo Jones, albumit 1-2 (puuttuu 3)
32 kpl, Hiltunen Petri tuotanto, (puuttuu Ontot kukkulat, Harmaan jumalan hetki, Joulualbumi)
2 kpl, Hiroshiman poika, osat 1-2 (täysi sarja)
4 kpl, Hämärän matkamiehet, osat 1-4 (täysi sarja)
1 kpl, Igor: Lyhyesti pitkällä
2 kpl, Incal, kirjat 1 ja 2
3 kpl, Judge Anderson, albumit 1-3 (täysi sarja)
27 kpl, Judge Dredd,almumit 1-30 (puuttuu 20&23&24)
4 kpl, Kadonneiden nummien valitus, osat 1-4 (täysi sarja)
2 kpl, Katla Katariina (Metsäpeikot & Käytävät)
1 kpl, Kiki Montparnessen kuningatar
13 kpl, King Kong, 1/1973-16/1975 (puuttuu 5&6&8)
5 kpl, Les Bijoux, osat 1-5 (täysi sarja)
9 kpl, Luupäät, osat 1-9 (täysi sarja)
5 kpl, Maalari ja merirosvo, osat 1-5 (täysi sarja)
4 kpl, Maameren tarinat, osat 1-4 (täysi sarja)
4 kpl, Maattoman Juanin matkat, osat 1-4 (täysi sarja)
1 kpl, Mathieu Marc-Antoine: Jumala itse
1 kpl, Maus 1 & 2
2 kpl, Michel Vaillant
1 kpl, Miller Frank: Batman Yön ritari
3 kpl, Minun Kiinani, osat 1-3 (täysi sarja)
18 kpl, Manara Milo tuotanto (puuttuu Click 3)
9 kpl, Moebius tuotanto (puuttuu Kissan silmät)
3 kpl, Moore Alan: Rämeen olento 1, Vartijat 1, Kapteeni Britannia
1 kpl, Muppelo, albumi 3
1 kpl, Murros - rautaesirippu repeää
2 kpl, Musta torni, osat 1-2
12 kpl, Natasha, albumit 1-15 (täysi sarja) osa Ruutu & Non Stop
5 kpl, Nemesis, almumit 1-5 (täysi sarja)
1 kpl, Niccoli Marco: Keton paheellinen maailma
7 kpl, Niilo Pielinen kansio, kirjat 1-7 (täysi sarja)
12 kpl, Non Stop. albumit 4/1978-2/1979 (täysi sarja)
1 kpl, Palestiina
2 kpl, Pikon ja Fantasion uudet seikkailut 1 & 2
1 kpl, Prado Miguelanxo: Liidulla piirretty viiva
3 kpl, Pratt Hugo tuotanto, 3 albumia
1 kpl, Preacher alaston kaupunki
1 kpl, Prince of Percia
6 kpl, Punanahka, albumit 1-6 (täysi sarja)
1 kpl, Punaparta Karibian demoni
1 kpl, Rosinski & Van-Hamme: Chninkel ja suuri voima
5 kpl, Rubiini, albumit 1-5 (täysi sarja)
1 kpl. Rossi Makyo: Jordan - kahden horisontin ajanjakso 1
1 kpl, Segrelles Vicente: Palkkasoturi
3 kpl, Serpieri: Druuna 1-3 (täysi sarja)
1 kpl, Servais Jean-Claude: Iriacynthe
2 kpl, Slaine, albumit 1-2 (täysi sarja)
5 kpl, Super pokkari, kirjat 1-5 (täysi sarja)
2 kpl, Tardi: 13. kerros, Sama täällä
4 kpl, Tim ja Tom, 4 albumia
5 kpl, Umpah-Pah, osat 1-5 (täysi sarja)
5 kpl, Valhalla, osat 1-5 (täysi sarja)
8 kpl, Warcraft, Legendat 1-5 & Auringon kaivo 1-3 (täysi sarja)
1 kpl, Warnauts-Raives; Viaton
1 kpl, Wolinski-Pichard; Paulette
15 kpl, Yoko Tsuno, albumit 1-19 (täysi sarja) osa Ruutu & Non Stop
9 kpl, XII, albumit 1-9 (täysi sarja)
14 kpl, Zoom, albumit 1-14 (täysi sarja)
485 kpl, ALBUMEJA JA KIRJOJA YHTEENSÄ
-
Ja tässä Lundian hylly jossa noi 1100 sarjakuvaa ja noin 750 kirjaa on nätissä järjestyksessä. Hyllymetreittäin keräilykirjallisuutta on noin 23,4 metriä. Sarjakuvalehdet on tuolla peränurkassa kulmahyllyillä pinoissa. Sarjakuvakirjat ja -albumit on pystyssä hyllyillä kirjojen tapaan. Ja joo ... aina on hylly täynnä, vaikka kuinka harventaa epäkuranttia tavaraa ;D
-
Ja tässä Lundian hylly jossa noi 1100 sarjakuvaa ja noin 750 kirjaa on nätissä järjestyksessä.
Kompakti ja taatusti siistein hylly mitä on tällä foorumilla nähty (http://www.kvaak.fi/keskustelu/index.php/topic,6415.0.html). Ja läppärissä Kvaakki auki. :)
-
Amasofille huomioksi: Portti 2/2013 sisälsi aivan uuden Kari T. Leppäsen tekemän Mars-sarjiksen; jatkoa aiemmin ilmestyneille seikkailuille.
-
Kiitti Reima kivasta palautteesta hyllyn suhteen :D
Ja hatinufer superisti kiitosta ja haleja sulle tosta uuden Leppäsen Mars sarjiksen tiedosta. Noi neljä aikaisempaa Porttia (1991,1992,1994,2002) on, mutta tästä viime vuoden ihanasta viidennestä osasta ei ollut mitään tietoo.
Amanda
-
Tällainen lisäys tuli tehtyä tänään Amazonin kautta, kun John Carter kuume alkoi nousta liian korkeeksi :o
- John Carter, Warlord of Mars Omnibus
- John Carter of Mars: A Princess of Mars
- John Carter: The World Of Mars
- Warlord of Mars TP
- Warlord of Mars Volume 2 TP
- Warlord of Mars Volume 3 TP
- Warlord of Mars: Fall of Barsoom Volume 1 TP
- Warriors of Mars TP
- Dejah Thoris and the White Apes of Mars TP (Warlord of Mars)
- Warlord of Mars: Dejah Thoris Volume 1 - The Colossus of Mars TP
- Warlord of Mars: Dejah Thoris Volume 2 - Pirate Queen of Mars TP
- Warlord of Mars: Dejah Thoris Volume 3 - The Boora Witch TP
- Warlord of Mars Dejah Thoris Volume 4: The Vampire Men of Saturn TP
Ennestään mulla oli ne suomenkieliset, mitkä on nyt myös tossa listan ekassa 632 sivuisessa kovakantisessa järkäleessä. Lisäksi ennestään oli The Gods of Mars sekä Portin Leppäsen tekemät Mars sarjakuvat.
Vielä tilattavaksi jäi:
- Warlord of Mars: Dejah Thoris Volume 5
- Dejah Thoris and the Green Men of Mars Volume 1
- John Carter of Mars: Weird Worlds
- John Carter of Mars: The Jesse Marsh Years
Onko kenelläkään tietoa näitten lisäksi julkaistuista enkku- / jenkkiversioista? Ja etsin siis kattavasti Mars / J.C. sarjakuvia ja en niinkään ole (ainakaan vielä) seinäkalentereita tai art of xx comics muotoisia kirjoja.
-
Onko kenelläkään tietoa näitten lisäksi julkaistuista enkku- / jenkkiversioista? Ja etsin siis kattavasti Mars / J.C. sarjakuvia ja en niinkään ole (ainakaan vielä) seinäkalentereita tai art of xx comics muotoisia kirjoja.
Ei nyt ihan liity aiheeseen, mutta melkein...
Burroughsin pojan, John Coleman Burroughsin, tuotannosta (http://www.johncolemanburroughs.com/) löytyy klikkailtavaa. Hän piirsi myös John Carteria. Sivuston linkkiviidakko on vain niin sekava, etten löytänyt Mars-seikkailuihin suoraa linkkiä.
Edgar Rice Burroughsin ja poikansa perintöä tuhoutui järkyttävässä tulipalossa Tarzanassa. (http://en.wikipedia.org/wiki/John_Coleman_Burroughs#Legacy)
-
Kiitti John Coleman Burroughs tiedoista - ihan uusi ja arvokas tieto mulle. Harmi tollainen tulipalo, joka tuhosi varmaan paljon julkaisematontakin aineistoa.
-
Tällainen lisäys tuli tehtyä tänään Amazonin kautta, kun John Carter kuume alkoi nousta liian korkeeksi :o
- John Carter, Warlord of Mars Omnibus
- John Carter of Mars: A Princess of Mars
- John Carter: The World Of Mars
- Warlord of Mars TP
- Warlord of Mars Volume 2 TP
- Warlord of Mars Volume 3 TP
- Warlord of Mars: Fall of Barsoom Volume 1 TP
- Warriors of Mars TP
- Dejah Thoris and the White Apes of Mars TP (Warlord of Mars)
- Warlord of Mars: Dejah Thoris Volume 1 - The Colossus of Mars TP
- Warlord of Mars: Dejah Thoris Volume 2 - Pirate Queen of Mars TP
- Warlord of Mars: Dejah Thoris Volume 3 - The Boora Witch TP
- Warlord of Mars Dejah Thoris Volume 4: The Vampire Men of Saturn TP
Ennestään mulla oli ne suomenkieliset, mitkä on nyt myös tossa listan ekassa 632 sivuisessa kovakantisessa järkäleessä. Lisäksi ennestään oli The Gods of Mars sekä Portin Leppäsen tekemät Mars sarjakuvat.
Vielä tilattavaksi jäi:
- Warlord of Mars: Dejah Thoris Volume 5
- Dejah Thoris and the Green Men of Mars Volume 1
- John Carter of Mars: Weird Worlds
- John Carter of Mars: The Jesse Marsh Years
Onko kenelläkään tietoa näitten lisäksi julkaistuista enkku- / jenkkiversioista? Ja etsin siis kattavasti Mars / J.C. sarjakuvia ja en niinkään ole (ainakaan vielä) seinäkalentereita tai art of xx comics muotoisia kirjoja.
Aika kattavasti sulla näyttäisi tuossa jo kirjat olevan. Kaikki uudet varmaan mukana.
Dynemiten kirjat on laadultaan erittäin vaihtelevia. Osa hyviä, osaa ei sitten oikein jaksaisi edes lukea.
The Art of Dejah Thoris on myös nyt ilmestynyt hetki sitten mutta oli aika iso pettymys. Jos pitää vähäpukeisista pinupeista niin ok mutta muuten aika mitäänsanomaton kirja.
Mitä tuosta voisi puuttua on seuraavat:
-John Carter of Mars: Warlord of Mars. DH 2011. Pehmytkantinen m/v kokoelma. Sama aineisto kuin omnibuksessa mutta ai, niin komeeta mustavalkopiirrosta.
-John Coleman Burroughsin John Carter. Nämä on kerätty yhteen vanhaan albumiin jota silloin tällöin näkee ebayssä ihan kohtuuhintaan (neljäänkymppiin varmaan viimeksi näin yhden). ja nää on kerätty myös ERB library of illustration sarjaan joka tosin on sitten arvokkaampi. Kolmas johon nämä on kerätty lisämateriaalina on Tarzan: The Lost Adventure - sarja (4 osaa, 1995). Kaikissa kolmessa tosin mustavalkoisena. En muista että näitä olisi väreissä kerätty mihinkään.
- Ja jos Carter/Burroughs kiinnostaa yleensä niin Titan books kaksi vuotta sitten julkaisema Tarzan The Centennial Celebration on ihan ehdoton kirja.
-
Kiitti MTT vinkeistä. Tota Colemanin tuotantoa - mistä mainitsit - lähden oikein kunnolla metsästään. Tota mustavalkoista Warlord of Mars näytti olevan myynnissä ja oletin, että kovankantinen olisi parempi valinta. No voihan sitä joku palkkapäivä tilata vaikka sitten vielä ton mustavalkosen.
-
Kiitti MTT vinkeistä. Tota Colemanin tuotantoa - mistä mainitsit - lähden oikein kunnolla metsästään. Tota mustavalkoista Warlord of Mars näytti olevan myynnissä ja oletin, että kovankantinen olisi parempi valinta. No voihan sitä joku palkkapäivä tilata vaikka sitten vielä ton mustavalkosen.
Tuo Lost Adventures on noista selkeästi huonolaatuisin. Siinä tarinat on pienessä koossa ja ei tuo painolaatukaan ihan huippu ole. Jos haluat noita netissä katsoa niin aika paljon löytyy erbzine.comista surffailemalla.
-
Listatun kokoelman koko lähenee uhkaavasti 2000 kappaletta. Isoin kasvualue on tällä hetkellä digisarjakuvat (tässä muutaman kuukauden aikana digisarjakuvakirjasto on kasvanut noin 150 julkaisuun, vaikka mukana ei ole ihan kaikkia ilmaiseksi saatuja lehtiä). Ipadin myötä suuri osa sarjakuvien ostamista on siirtynyt sinne (mm. Dark Horsen pari Tähtien sota -sarjaa, joita seuraan). Esimerkiksi Comixologystä saa huimilla tarjouksilla hyviä sarjoja (nyt esimerkiksi on menossa 20 päivää - 20 ilmaista sarjakuvaa -kamppanja, josta on mukaan tarttunut pari sarjaa). Samoin Dark Horselta ostin huhtikuun lopussa kauheen määrän Tähtien sota -sarjakuvia, kun oli kova alennus.
Tää nyt ei pelkästään kasvata kokoelmaa, koska pistän samalla tuplakappaleita pois. Sama myös printtijulkaisujen kanssa. Esim. Marvelin Epic Collectioneja olen ostellut ja olen ajatellut, että pistän kaksoiskappaleet pois sitä mukaa, kun tulee.
-
Olen vakaasti harkinnut omani myymistä. Nyt aloinkin ensimmäistä kertaa tekemään listaa siitä mitä hyllyssä on. On Spider-Mania, Spawnia, muutama X-Men, taskukirjoja, Myrkkyjä, kova- ja pehmeäkantisia albumeita laidasta laitaan.
Elättelen jo kovasti löytäväni Kvaakin kautta ostajan, ellei useamman. Liitetiedostossa mukana osittainen lista, huomenna jatkan sen työstämistä.
Lista (https://www.dropbox.com/s/g9k0kx30dyr2ukx/Sarjakuvalista)
-
Olen vakaasti harkinnut omani myymistä. Nyt aloinkin ensimmäistä kertaa tekemään listaa siitä mitä hyllyssä on.
Jotenkiin aika surullista harrastamista että listaa tehdään vasta kun ollaan myymässä. Mutta harrastamistahan se myyminenkin on, ehkä vielä rankempaa ja vaativampaa kuin ostaminen. :)
Ite sain kyhättyä uuden hyllyn, joten järjestelen hieman uusiksi. Tilaa ei pahemmin silti näyttäisi tulevan lisää. :(
-
Jotenkiin aika surullista harrastamista että listaa tehdään vasta kun ollaan myymässä. Mutta harrastamistahan se myyminenkin on, ehkä vielä rankempaa ja vaativampaa kuin ostaminen. :)
On meinaan rankkaa, auta armias kun olen jonkun numeron iskenytkin väärin, ja tämä väärin lyöty numero onkin seuraavaksi jonossa odottamassa listausta. Ja ei muuta kuin etsimään väärin lyöty numero pinkasta uusiksi.
Videopelien keräily veti nyt pidemmän tikun, ja lisää tilaa ja rahaa moiseen tarvitaan. Kaveri osti minulta muovipussillisen sarjakuvia 160€:n hintaan, hyvä startti. :)
-
Guinness-ennätyksen haltijan kokoelma (http://robot6.comicbookresources.com/2014/09/its-official-bob-bretall-has-worlds-largest-comics-collection/) on vain runsaat kaksi kertaa suurempi kuin Kvaakin hardcore-jäsenillä.
Olettaen toki, että äänestyksen alimman vaihtoehdon "vähemmän kuin 50 000" pitäisi olla "enemmän kuin 50 000"...
Ennätysmiehen asenne on kuitenkin miellyttävän selväjärkinen:
I do not do it for the money and I don’t try to rationalize it as an investment... I have a regular job that pays the bills just fine.
-
Guiness-ennätyksen haltijan kokoelma (http://robot6.comicbookresources.com/2014/09/its-official-bob-bretall-has-worlds-largest-comics-collection/) on vain runsaat kaksi kertaa suurempi kuin Kvaakin hardcore-jäsenillä.
Olettaen toki, että äänestyksen alimman vaihtoehdon "vähemmän kuin 50 000" pitäisi olla "enemmän kuin 50 000"...
Ennätysmiehen asenne on kuitenkin miellyttävän selväjärkinen:
Mykistävä kokoelma...kyl määkin, kun vain saan sen eurojackpotin!
-
runsaat kaksi kertaa suurempi kuin Kvaakin hardcore-jäsenillä.
Kenellä muuten on Kvaakin suurimmat kokoelmat? Uskaltaako joku myöntää :)
-
Kenellä muuten on Kvaakin suurimmat kokoelmat? Uskaltaako joku myöntää :)
Veikkaisin että Laineen Jukalla, Ojan Petterillä tai Ronkaisella. Mitään kokoelmaa noistä en ole kyllä nähnyt. :) Olihan tuolla Sämpylläkin (muutama sivu sitten) aika muhkealta vaikuttava arsenaali. Olen kyllä nähnyt pari kolme sellaista melkoisen isoa kokoelmaa (yli tuplasti omani), joiden haltijat eivät pyöri Kvaakissa. :-)
Jotta mitään vertailua voisi edes periaatteessa suorittaa, pitäisi kai ensin päättää kriteereistä. Puhutaanko hyllymetreistä, kappalemääristä vai kuutiometreistä? Mitä saa laskea mukaan, tyyliin tietokirjat, taidekirjat, fanzinet, pilakuvakokoelmat...?
-
Jotta mitään vertailua voisi edes periaatteessa suorittaa, pitäisi kai ensin päättää kriteereistä.
Ennätysten kirjaan pääsee kappalemäärän perusteella, eikä kaksoiskappaleita siis lasketa mukaan, mikäli joku asiaa ennätti pohtimaan.
Se ei kyllä käy ilmi, onko näköispainos, tai ehkä ko. kaverin tapauksessa esim. Marvelin Essential-kokoelmat hyväksyttäviä lukuun, mutta kyse täytyy kyllä olla ihan sarjakuvasta.
-
Guinness-ennätyksen haltijan kokoelma (http://robot6.comicbookresources.com/2014/09/its-official-bob-bretall-has-worlds-largest-comics-collection/) on vain runsaat kaksi kertaa suurempi kuin Kvaakin hardcore-jäsenillä.
94 268 kpl. Riittää tuossa luettavaa… ja keräämisessäkin on työnsä: lisää tulee yli 140 uutta nimikettä kuussa, *köh köh*. Nämä ennätystyypit muuten tuntuvat aina olevan amerikkalaisten supersankarien kerääjiä; niissä toki on eniten tarjontaa.
Ymmärtääkseni Kvaakissa myös mm. Tonilla, MTT:llä, Lönkalla ja Curtvilellä on hyvin kunnioitettavat sarjiskokoelmat (jaa, Lönkka tosin taitaa olla nyt Kvaakin entinen jäsen).
EDIT: Lisätty sitaatti alkuun ettei joku luule, että puhun omasta kokoelmastani. :) Pari tuhatta sarjakuvaa löytyy itseltä. Sen verran kertyy helposti ilman maanisuuttakin kun ei vain heitä mitään pois.
-
Jotta mitään vertailua voisi edes periaatteessa suorittaa, pitäisi kai ensin päättää kriteereistä. Puhutaanko hyllymetreistä, kappalemääristä vai kuutiometreistä? Mitä saa laskea mukaan, tyyliin tietokirjat, taidekirjat, fanzinet, pilakuvakokoelmat...?
Ketjussa puhutaan ihan kappalemääristä eli lehdet, albumit, kokoomat, pokkarit.
Lähden kohdasta vain sarjakuvat ilman tuplakappaleita.
Ei sarjakuvaa käsittelevät tietokirjat, taidekirjat, fanzinet tai sarjakuvaa käsittelevät lehdet tyyliin comic heroes, Sarjainfo, the comics journal.
Eikä sarjakuvaelokuvatkaan saati se muu mitä kertyy originaaleista julisteisiin ja erinäisiin figuureihin yms ukkeleihin ja sihijuomatölkkeihin joiden kyljessä komeilee sarjissankari.
-
Minä laskisin tyylipuhtaasti vain sarjakuvat...siis lehdet, kirjat ja albumit, pokkarit.
Myös erilaiset painokset hyväksyn tai muuten sama sarjakuva, mutta hieman erilaisessa muodossa. Täysin samaa kaksoiskappaletta en hyväksyisi.
Tietokirjat, fanzinet, elokuvat, julisteet ja muut ei kyllä kuulu sarjakuvakokoelmaan vaan oheistuotteeksi.
Sitten sarjakuvan pitää olla täydellinen eli ei puutu sivuja ja täysin räjähtäneet pois luettelosta myös.
Täytyisi joskus kartoittaa tuo oma kokoelma. Meillä on vähän yhteisomistuksessa broidin kanssa nuo osa sarjakuvia mm. Aku Ankan taskukirjat ja Hämis-lehdet.
Olisihan se kiva tietää paljon sarjakuvia omistaa. Ei kyllä ole niin paljon kuin monella kvaakissa...semmoinen hillitty määrä omasta mielestäni.
-
Kappalemäärää on kyllä hankala, ellei peräti mahdoton arvioida. Pitäisi olla se luettelo, tai sitten pitäsi laskea. 1,2,3... :sleepy:
-
Kappalemäärää on kyllä hankala, ellei peräti mahdoton arvioida. Pitäisi olla se luettelo, tai sitten pitäsi laskea. 1,2,3... :sleepy:
Juurikin tämä ja tajusin itsekin että syntyy se ongelma kun osa on sekä lehtinä että kokoomina, osa parilla eri kielellä (joskin suomi-käännöksistä olen suurelti viime vuosilta kujalla kuin lumiukko juhannuksena hankiessani alkukielisinä mahdolisuuksien mukaan)
Eli juuri se tiputtaako summasta vaikkapa Precherin yhdeksän tradea vai ne 75 lehteä vai laskeako 84 ja sitten vielä ne kaksi kotimaista käännöstä päälle jotka ovat yhtä kuin eka trade tai ekat 7 jenkkilehteä?
Lasketaanko Gotham Centralin kokoomat kahdesti koska kakkososan eri laitoksissa on eri lehdet?
Mutta metodi lienee laskea kappaleittain.
Itseltä on paraikaa lainassa jotain 50-100 (lähinnä albumeja ) verran sarjakuvia eri henkilöillä mikä ei näy missään vaikka oli tilapäinen notkahdus oikeastaan kaikessa.
Sarjakuvakokoelmalla voi myös toisintaa ns. Kapteeni Kenguru-testin: kun saa vastakkaisen sukupuolen(tai joillain tietty samankin, itse vaan olen tylsän hetero) jotenkin houkuteltua valheella ja viekkaudella kotiluolaansa pistää merkille vierailijan erilaiset lähestymismetodit ja ajatusmaailman niiden takana.
"miksi ****ssa sulla on näin paljon kirjoja sarjakuvia ja elokuvia!?!" on itselleni hälytyssireeniä muistuttava varoitusmerkki mutta hiljainen huoneesta toiseen hyllyiltä toiselle siirtyminen ja oheiskysymys "saako näitä lajitella tai aakkostaa?"/"mitkä näistä on hyviä?" taas ovat suoraan verrattavissa lauseeseen "ei kai sinua haittaa jos vähennän vaatetustani?"
-
Ehei voi ei, ei mulla ole varmaan kuin korkeintaan 5000 eri albumia ja lehteä. Sitten kirjoja jotain satoja tai mitä lie. Joskus kun jaksais laskea.
Bob Bretallin kokoelmien "94,268 unique comics" lienee yksinomaan comic bookeja eli lehtiä. Onhan se hieno määrä. Mitä lie Don Rosalla ollut ennen kuin myi ison osan pois.
Leppälän Markollahan oli joskus aikoinaan kaikki suomeksi julkaistut sarjakuvalehdet ja vissiin albumitkin johonkin vuoteen saakka, ennenkuin hänkin myi ison osan niistä poies saadakseen tilalle Barks-matskua.
Timo
-
Ehei voi ei, ei mulla ole varmaan kuin korkeintaan 5000 eri albumia ja lehteä. Sitten kirjoja jotain satoja tai mitä lie.
:o
Lapsuuden myyttinen kuva Ankkalinnan Pamauksen päätoimittajasta kirjoittamassa artikkeleja kynttilänvalossa sulkakynällä läpi pimeän kammion ulottuvien Aku Ankkoja pursuavien hyllyjen ympyröimänä murtuu.
[spoiler]Kunhan höpisen, on Timo edelleen myyttinen hahmo. [/spoiler]
-
Olen varmaan kvaakkaajien roskajoukkoa, kun oman "kokoelmani" laajuus on hyvä jos 50 erikielistä albumia ja pokkaria. Olisihan noita muuten vähän enemmän, mutta muuttojen alla olen joskus hairahtunut tyhjentämään kirjahyllyä ja katunut jälkeenpäin.
-
Ankkalinnan Pamauksen päätoimittajasta kirjoittamassa artikkeleja kynttilänvalossa sulkakynällä läpi pimeän kammion ulottuvien Aku Ankkoja pursuavien hyllyjen ympyröimänä murtuu.
Hihi... ;D
on mulla kyllä koko ajan ongelmaa siitä mihin tämänkin juuri hankitun kirjan tuuppaa tällä kertaa. Toissapäivänä kirjahyllystä kuului uhkaavaa narinaa. Pitänee tarkistaa seinän kiinnikkeet.
Timo
-
Mulla rusahti jo kirjahyllyssä!
Mulla oli kirjahyllyn päällä noi CB-kootut ja olin niidenkin päälle pistänyt kirjoja ja tavaraa. Koko ylärima oli ihan vääntynyt, mutta ei ihme kyllä mennyt poikki, mutta pystylauta vähän ratkesi. Oli pakko siirtää toisen kirjahyllyn päälle noi kirjat ja nyt en pistä mitään päälle...siinäkin hylly notkuu, mut ei niin pahasti kuin toisessa kirjahyllyssä.
Tekisivät isompia ja halvempia vuokrakämppiä, että saisi kaikki sarjakuvat mahtumaan.
Myös hyvin lukittu, lämmin ja murtovarma vinttiosasto olisi aika kiva...sinne voisi varastoida sellaiset sarjakuvat, jota ei niin hirveesti lue.
-
Olen varmaan kvaakkaajien roskajoukkoa, kun oman "kokoelmani" laajuus on hyvä jos 50 erikielistä albumia ja pokkaria. Olisihan noita muuten vähän enemmän, mutta muuttojen alla olen joskus hairahtunut tyhjentämään kirjahyllyä ja katunut jälkeenpäin.
Omakaan nykyinen kokoelmani ei ole mitenkään valtaisa, muuttojen alla on aina tullut karsittua eikä sitä tavaraa nyt niin valtavasti tarvitsekaan olla. Eli kirjahyllyn tyhjentelyä en viitsi edes katua, vaikka ajoittain tuleekin niitä "sen olisi voinut lukea uudestaan"-mielijohteita.
-
Ehei voi ei, ei mulla ole varmaan kuin korkeintaan 5000 eri albumia ja lehteä.
Nonni. Eihän tuo ole mitään. ;D
Vähän turhahan se on toisten kokoelmia täällä arvuutella. Omaani vähän tuossa sittenkin arvioin ja karkeasti se menee näin:
500 omakustanteet
894 pokkarit (enimmäkseen mangaa)
144 muut japsilätyt
1000 A4 - B5 albumit
159 pienemmät alpparit
1000 lehdet
Eli lähemmäs 4000 täytyy olla. Kattoo jos joskus jaksais osan noista arvioista tarkentaa. Omakustanteita on pitänyt muutenkin plärätä ja järjestää uusiksi, samoin pokkarit olis kuitenki aika helppo laskea.
(aihetta sivuavia tieto- ym. kirjoja on sit muutama sata)
Tuo kpl -määräinen ennätystehtailu muuten suosii just jenkkikaman kerääjää (kun yhdessä lätyssä on vain parikymmentä sivua sarjakuvaa). Samalla kappalemäärällä B.D. -miehen kokoelma on ehkä 3 kertaa kookkaampi ja jaappanilaisen jopa kymmenkertainen. :)
Edit: Tarkistuslaskettu muutama listan kohta. :)
-
Tuo kpl -määräinen ennätystehtailu muuten suosii just jenkkikaman kerääjää (kun yhdessä lätyssä on vain parikymmentä sivua sarjakuvaa). Samalla kappalemäärällä B.D. -miehen kokoelma on ehkä 3 kertaa kookkaampi ja jaappanilaisen jopa kymmenkertainen. :)
Ei varsinaisesti, katsos yksi kokooma yksi kappale.
BDpuolella ne joilla on Zoomit ja Non Stopit sekä ruudut saavat Ankka-keräilijöiden edun koska julkaisutiheys on verrattain suurempi.
Jossain määrin sama pätee omakustannepuoleen.
Sitten jos taas aletaankin vertailemaan sivumäärällä....
ja myös tämä: Olen varmaan kvaakkaajien roskajoukkoa, kun oman "kokoelmani" laajuus on hyvä jos 50 erikielistä albumia ja pokkaria. Olisihan noita muuten vähän enemmän, mutta muuttojen alla olen joskus hairahtunut tyhjentämään kirjahyllyä ja katunut jälkeenpäin.
itse pyrin välttämään muuttamista, ikinä. Mutta se pääpointti ei olekaan kokoelmassa laajuus vaan laatu.
50 timanttista sarjakuvaa näet pesee 6000 kpl rapaa sarjakuvaa koska vaan miten vaan, ollen toki eri ketjun aihe.
-
Ei varsinaisesti, katsos yksi kokooma yksi kappale.
Yritin tuolla sanoa että sen sivumäärän ja kansimateriaalien kautta muiden kuin jenkkilehtien ja Aku Ankkojen kerääjien kappalemäärältään yhtenevä kokoelma on fyysiseltä kooltaan isompi.
Mutta se pääpointti ei olekaan kokoelmassa laajuus vaan laatu.
50 timanttista sarjakuvaa näet pesee 6000 kpl rapaa sarjakuvaa koska vaan miten vaan, ollen toki eri ketjun aihe.
Kuka nyt paskoja sarjakuvia keräisi! Kymmeniin tuhansiin läpysköihin mahtuu jo kuraakin, mutta kyllä sitä aika monta tuhatta laatusarjista (tai muuten koskettavaa teosta) maailmasta löytyy.
Näkisin että 50kpl:n kokoelma ei ole häpeä. Jotkut vaan syystä tai toisesta kierrättävät hyllynsä sisältöä enemmän. Ja jotkut taas käyttävät vaikkapa lainastoa apukirjastona. Kerääjiä on moneksi ja hyvä niin. Jotkut jopa kerää sitä rapaa, pornoa, italian ja jenkkilän undergroundia, kalkkunaa, omakustanteita jne. :)
-
Mä oon näemmä gallupissa ruksinut kohdan 5000-10000 ja siinä välissä se on edelleen. Kokoelma karttuu nykyään lähinnä uusista julkaisuista.
-
Vuonna 2009 tuli tosiaan tilanne vastaan että tila loppui täydellisesti. Silloin jouduin toteamaan että hieno unelma kerätä kaikkia sarjakuvia ei tule toteutumaan. Olen vuosina 2009-2013 myynyt/vaihtanut kohta 1700kpl sarjakuvia ja hieman kirjojakin.
Tilanne nyt 3146kpl myyty/vaihdettu. Tilaa ei ole tullut yhtään lisää koska olen aina tuonut tilalle vanhempien luota sinne jäänyttä kokoelmaani. Vielä 8 vuosikertaa Tex Willereitä pitää kotiuttaa niin kokoelmani on saman katon alla ensimmäistä kertaa 19-vuoteen :) Nyt myös aika tarkasti tiedän että kokoelmassa on jäljellä 107kpl kirjoja ja vähän vajaa 7100kpl sarjakuvia. Näkkärit yms kokoelmat olen laskenut yhdeksi kappaleeksi.
Hyllyt notkuvat todella pahasti ja kaikkien niiden päällä on kattoon asti Tex Willereitä, Aku ankan taskukirjoja, Roope-setiä yms pokkareita. Ikävä todeta että ainakin 1000-1500kpl olisi kokoelmasta vielä karsittava että olisi tilaa uusillekin ja hyllyt eivät romahtaisi (jälleen kerran). Kirjoista löytyy vielä 10-15kpl jotka varmasti lähtevät vaihtoon mutta sarjakuvista alkaa olemaan jo hankala tehdä päätöksiä. Kyllä niistäkin vielä 200-300kpl löytyy helposti luovuttavia.
-
Kokoelman olen arvioinut luokkaan 2000-5000, joskin uskoisin olevani vain siinä runsaan 2000 luokassa.
Kokoelma on nyt tuhansien kilometrien päässä keräämässä homesieniä, mutta ajatus luopumisesta ahdistaa ja siellä Suomessa se nyt sukulaisten riesana lojuu.
Digiaikana olen koettanut kutitella ajatusta, etten omistaisi fyysistä kokoelmaa, mutta se nostalginen tyydytys lehtien kääntelemästä on aivan omaa luokkaansa.
-
Yhteensä siis 740 painotuotetta.
Tämä 9 vuoden takaa. Vitti kun jaksais tehdä täyden inventaarion sarjakuvista. Tämäkään (http://www.animenewsnetwork.com/MyManga/collection.php?user=KuroNoHime&categ=5) listaus kun ei enää pidä kutiaan. Urgh.
Länsimaiset sarjakuvat olen aika hyvin saanut sijoitettua etiäpäin (verrattuna siis yhdeksän vuoden takaiseen kokoelmaani). Don Rosat, Blacksadit ja Lassi&Leevit kun saisi kokonaisuudessaan hyllyyn, niin avot. Niistäkin riittäisi jotkut yhden niteen kokoelmajärkäleet.
Meikäläisen kokolemalla ei tavoitella minkään sortin palkintosijapystejä, mutta kiinnostaisi tietää, kellä mahtaa Suomessa olla isoin mangakokoelma? En välttämättä ihan paljoa jää pistesijojen ulkopuolelle ainakaan kotimaisten julkaisujen suhteen, joista omistan valtaosan.
-
Tämä 9 vuoden takaa. Vitti kun jaksais tehdä täyden inventaarion sarjakuvista. Tämäkään (http://www.animenewsnetwork.com/MyManga/collection.php?user=KuroNoHime&categ=5) listaus kun ei enää pidä kutiaan. Urgh.
Länsimaiset sarjakuvat olen aika hyvin saanut sijoitettua etiäpäin (verrattuna siis yhdeksän vuoden takaiseen kokoelmaani). Don Rosat, Blacksadit ja Lassi&Leevit kun saisi kokonaisuudessaan hyllyyn, niin avot. Niistäkin riittäisi jotkut yhden niteen kokoelmajärkäleet.
Meikäläisen kokolemalla ei tavoitella minkään sortin palkintosijapystejä, mutta kiinnostaisi tietää, kellä mahtaa Suomessa olla isoin mangakokoelma? En välttämättä ihan paljoa jää pistesijojen ulkopuolelle ainakaan kotimaisten julkaisujen suhteen, joista omistan valtaosan.
Joo tuo listauksen ylläpito on välillä ongelmallista.
Itsellä on Excel lista mutta huomaan siitäkin aina silloin tällöin että jotain on jäänyt päivittämättä.
Ois kyllä kivaa joskus myydäkin enemmän mutta sekään ei aina ole ongelmatonta. Tietty jos ilmaantuisi joku joka ostaisi kerralla autokuormallisen... : )
Et satu tietämään ketään kuka ostaisi multa ne neljä ensimmäistä Dragon Ballia + näytenumeron?
-
Joo tuo listauksen ylläpito on välillä ongelmallista.
Itsellä on Excel lista mutta huomaan siitäkin aina silloin tällöin että jotain on jäänyt päivittämättä.
Itsellä se ongelma, että ostan hajaosia todella paljon, kun osuu törkyhalvalla kohdalle kirppistellessä, kaupan alelaareissa, divareissa, ymsyms. Tämä tarkoittaa, että kokoelmalistan pitäisi olla myös mobiililaitteella avattavissa, koska ei dementikko voi yksinkertaisesti muistaa mikä hajaosa puuttui mistäkin katkonaisesta sarjasta.
Olen koittanut iPhonelle latailla jotain näppäriä sovelluksia, joita voisi käyttää muillakin laitteilla, mutta ei sellaista (kotimaisille) sarjakuvajulkaisuille oikein ole. Siis softaa, joka automaattisesti syöttäessä tunnistaa nimikkeen. Eli yks ja sama siinä kohtaa käyttää jotain karvalakkiwordpad/excel-viritelmää ja copy pastettaa Facebookiin jonnekin piiloitettuun muistioon, jonka saa sitten hupelimella auki.
Et satu tietämään ketään kuka ostaisi multa ne neljä ensimmäistä Dragon Ballia + näytenumeron?
Noille ei ihan hirveästi taida olla kysyntää, kun neljästä ensiosasta on kai tietääkseni tehty ainakin kolme painosta. Yksi sensuroitu ja kaksi sensuroimatonta. Ykköspainos oli koko settinä (siis 4 ekaa volaa) 50-100e kieppeillä silloin ennen kakkosprinttiä. Nyt veikkaan, että ei montaa äyriä noista enää edes settinä saa. Voin olla väärässäkin. Divareistahan voi käydä kyselemässä hinta-arviota, jos sattuisivat olemaan taas nousussa.
-
Olishan se unelmallista, että olis joku softa, joka hakee tiedot kun syöttää ISBN-koodin tai skannaa viivakoodin. Kaikki tiedot piirtäjistä toimittajiin ja vuosikertatietoihin ynnä linkittää lehden sarjat samantien joihinkin mahdollisiin alkuperäisjulkaisuihin.
Timo
-
Olishan se unelmallista, että olis joku softa, joka hakee tiedot kun syöttää ISBN-koodin tai skannaa viivakoodin. Kaikki tiedot piirtäjistä toimittajiin ja vuosikertatietoihin ynnä linkittää lehden sarjat samantien joihinkin mahdollisiin alkuperäisjulkaisuihin.
Timo
Noni, kuka osaa koodata?
-
Olishan se unelmallista, että olis joku softa, joka hakee tiedot kun syöttää ISBN-koodin tai skannaa viivakoodin. Kaikki tiedot piirtäjistä toimittajiin ja vuosikertatietoihin ynnä linkittää lehden sarjat samantien joihinkin mahdollisiin alkuperäisjulkaisuihin.
Timo
Tällaisesta olen unelmoinut jo pitkään. Vielä olisi sellainen ohjelma, että viivakoodin lukisi tuolla webbikameralla...ei tarttis naputella koodia.
-
Itselläni on erillinen pieni excel jossa on vain ne vajaa sata kirjaa joita eniten haluaisin, ja nuokin suurimmaksi osaksi uudehkoja vielä saatavissa olevia kirjoja.
Olen nyt lähivuosina huomannut palaavani keräilyissä sarjoihin ja teemoihin joihin olin keräilyn alkuaikoina kiinnostunut. Elikkä lähinnä vanhat jenkkisanomalehtisarjakuvat ja eurooppalaiset sarjakuvat. Toki nykyinen julkaisupolitiikkakin on tätä suosinut (ja näiden lisäksi on säilynyt lisääntyvä kiinnostus vuosisadan alkupuolen kuvittajiin kuin myös Pulp taiteeseen ja niiden tienoilta tehtyihin taidekirjoihin).
Vaikka kiinnostuksen kohteet aina vuosien myötä muuttuvat on ollut mukava nähdä kuinka aina tietyt sarjat säilynyt parhaina ja niinä oikeina sarjakuvina; Valerian, Corto Maltese, Piko ja Fantasio, Alix, Pikku Nemo, Tardin ja Eisnerin sarjakuvat, Krazy Kat....
Jotain maagista noissa on koska aina samat muutamat sarjat nousevat kirkkaasti muiden yli muiden joko paremmuudensa tai ehkä vain nostalgian tähden.
-
Juu kyllä on mobiili on aivan välttämätön kun keräily on vähitellen karannut käsistä. Muistanen noin viisi halutuinta sarjakuvaa tai numeroa ulkoa ja loput tarkistan kännykästä. Olen haikaillut parempaa softaa avuksi kirpparien penkomisessa mutta asia ei ole tullut vielä kovin tärkeäksi, muuttanen nykyisen systeemin kun kännykkä menee vaihtoon, ja eiköhän siihen jopa langattoman internet yhteyskin tule maksettua ja sitä myötä uusia mahdollisuuksia.
Käytössäni on hieman antiikkinen kosketusnäytöllinen asha, jossa on muistio ohjelma vakiona, eka rivi näkyy aina otsikkona esim, manga menee tyylikkäästi yhteen viestiin aakkosjärjestyksessä, numerona sitten joko puuttuvat tai jo hankitut, kuinka vähimmällä tekstillä pärjää, merkkirajoite on useinkin tullut vastaan ja olen sitten jakanut vain useampaan muistiinpanoon. Kuntoluokituksia ja tarkennuksia ei ashaan paljon viitsi tallentaa.
-
Juu kyllä on mobiili on aivan välttämätön kun keräily on vähitellen karannut käsistä. Muistanen noin viisi halutuinta sarjakuvaa tai numeroa ulkoa ja loput tarkistan kännykästä. Olen haikaillut parempaa softaa avuksi kirpparien penkomisessa mutta asia ei ole tullut vielä kovin tärkeäksi, muuttanen nykyisen systeemin kun kännykkä menee vaihtoon, ja eiköhän siihen jopa langattoman internet yhteyskin tule maksettua ja sitä myötä uusia mahdollisuuksia.
Käytössäni on hieman antiikkinen kosketusnäytöllinen asha, jossa on muistio ohjelma vakiona, eka rivi näkyy aina otsikkona esim, manga menee tyylikkäästi yhteen viestiin aakkosjärjestyksessä, numerona sitten joko puuttuvat tai jo hankitut, kuinka vähimmällä tekstillä pärjää, merkkirajoite on useinkin tullut vastaan ja olen sitten jakanut vain useampaan muistiinpanoon. Kuntoluokituksia ja tarkennuksia ei ashaan paljon viitsi tallentaa.
Mulla on ikivanha systeemi, mistä näen mitä sarjakuvia multa löytyy. Mustakantinen ja paksu vihko. Se on täynnä sarjakuvaluetteloita. Siinä on sekaisin mitä mulla on ja mitä ei ja mikä on noin hinta. Tossa vihkossa ei kyl ole mun kaikki sarjakuvat. Sitä apuna käyttäen olen tullut toimeen monet vuodet. Kaikki on käsin kirjoitettu. Haluisin tehdä kyllä oman kirjasen noista sarjakuvista, jossa olisi myös kansikuvat sarjakuvista. Kun osaisi tehdä ja sitoa kirjan itse. Printtais vaan hienot sivut ja sitois niistä itelleen kirjan ja siihen hienot kovat kannet päälle.
Olen kyllä ajatellut myös tota Excel-luetteloakin, mut mun känny on liian vanhanaikainen siihen.
Sit pitäis kyllä kartoittaa myös maalla olevat sarjakuvat, niitä ei kai ole koskaan hirveästi luetteloitu mihinkään...jos kesälomalla jaksaisi ne käydä läpi....huoh!
-
Mustakantinen ja paksu vihko. Se on täynnä sarjakuvaluetteloita. Siinä on sekaisin mitä mulla on ja mitä ei ja mikä on noin hinta.
Nerokasta! Harmi kun en ite ole tajunnut tuommoistaajoissa aloittaa.
-
Minulla on puutelista kirjoitettuna tussilla valkoiselle 148 x 106 mm pahvinpalalle. Mahtuu takintaskuun eikä kärsi pahoja vaurioita. Ei siinä ole kuin 32 nimikettä. Oikeastaan pärjään hyvin ilman noitakin harvoja puuttuvia sarjiksia. Edes yhden Anu & Antin, parin Prattin ja parin Valerianin puuttuminen ei liiemmin jaksa enää harmittaa.
-
Itselläni on kahdessa neljässä a4-paperissa listattuna kaikki lähes 10 000 sarjistani.
Yhdessä on sarjislehteni, toisessa albumisarjat ja kahdessa yksittäiset, ei sarjoihin kuuluvat albumit. Kaksi ekaa on koneellani excelissä, yksittäiset albumit word-tiedostossa. Muutaman kerran vuodessa printtaan nuo, että pysyvät ajan tasalla. Mielestäni varsin kätevä systeemi.
Tässä vielä pieni näyte siitä, miltä listani näyttää.
-
80-luvun pulivälistä ja 90-luvun puoliväliin asti puutelistana toimi oma muisti. Sitten muistin tueksi tein pieneen vihkoon merkinnät puuttuvista sarjiksista. Joskus 2006 tein word puutelistan. Fonttikoko 8 ja neljä sivullista täynnä puuttuvia lehtiä. Nyt on enää kaksi sivua puuttuvia ja vajaan sivun listaus huonokuntoisista lehdistä. Kulkee helposti mukana lompakossa ja on nopea tarkistaa selauksen yhteydessä löytyykö puuttuvia.
Sitten itse otsikon aiheeseen. Päädyin sitten ostamaan useita vuosikertoja Aku Ankkoja irtonumeroina kansioissa. Aiemmin nämä olivat minulla neljännesvuosikertoina mutta kun numeroita joissa on liitteet alkoi kertymään näiden lisäksi niin päätin vaihtaa kokonaan irtonumeroihin. Nosti reippaasti taas kokoelman lukumäärää ja tilantarvetta. Nyt pitäisi nuo ennen joulua saada jotenkin hyllyynkin :(
-
Itse olen taas innostunut pitkästä aikaa päivittämään Aku Ankan taskukirja ja Roope setä-kokoelmaa ja suurena apuna on pitkän aikaa ollut kännykän muistio.
Ihan kätevähän se oli jos etsi vain puuttuvia numeroita, mutta sitten kun tuli mietittyä sitä, että voisi alkaa etsimään myös parempia versiota, sekä vanhempia painoksia jo omistetuista kirjoista niin listasta alkoi tulla sekava ja todella pitkä. Ja sen selaus esim kirppareilla, ym oli yhtä tuskaa.
Tein sitten pienen web-sovelluksen ihan omaan käyttöön. Pystyy helposti tarkistamaan/päivittämään tiedot suoraan kännykällä. Näkee onko jotain erikoista etsittävää punaisella tähdellä merkittynä tai jotain lisätietoja.
Olihan tuossa puuhaa kun lisäsin tiedot siitä muistiosta. Esim painostiedot, ym.
Mutta kyllä tuo selvästi nopeuttaa kokoelman tarkastamista.
-
Listatun kokoelman koko lähenee uhkaavasti 2000 kappaletta.
Oli ihan vahingossa määrä noussut jo yli 2000 kappaleen. Suurin kasvu nimenomaan digisarjakuvassa. Ostelen lähinnä Comixylogilta, etenkin nyt, kun Dark Horse menetti Tähtien Sodan lisenssin. Tosin ostelu keskittyy lähes täysin alennusmyynteihin, eikä viime aikoina ole ollut mitään hyviä alennusmyyntejä. Uusin ostos oli Bendisin ja Romita jr.:n Kostajien numerot 7-12 eli jatko Suomessa nähdylle alulle. Ihan hyvältä tarinalta vaikuttaa, vielä en loppuun päässyt.
Mutta ei tolla alennusmyyntien puutteella väliä ole, koska luettavaa on kuitenkin varastossa kovasti. Viime aikoina on aika mennyt aika paljon Dark Horsen julkaisemiin Conan Chronicleseihin.
-
Aikoinaan varmaan n. 1500 sarjakuvaa (tähän en ikinä laskenut mm. akkarin tilausnumeroita) joista about kaikki kovakantiset olen "testamentannut" pojalleni (n. 150 ..Asterix, Star Wars,Tintit, Lucky Luket etc.) ja loput mennyt divariin...aluksi kun piti nuorempana saada "fyrkkaa" (tais mennä mm. akkarin taskukirjat kurkusta alas, n. 100 ensimmäistä, alussa jopa joitakin 1. painoksia ???) ja sitten vanhemmalla iällä vaimo alkoi nalkuttaa + vaihdoin ns. keräilysarjakuviin (suht. huonolla suhteella ;D). Nyt olen todella minimoinnut "kokoelmani" - olen lähinnä harrastaja joka päivittää jo täysiä sarjojansa (lähinnä 70-80 luvun alun sarjakuvia) paremmilla versioilla kun niitä eteen sattuu. Eräitä DC:n helmiä aina ostelen mutta muuten suomenkielisillä mennään.
Tilan puute, vaimo, talous, perhe jne. - minimoitu tulos ehkä n. 150 sarjakuvaa joista EN luovu (=näiden "päivitys" on sitten kai se harrastukseni + pieni puutelista), loput (määrä X) - ihan sama :D
-
Oli ihan vahingossa määrä noussut jo yli 2000 kappaleen. Suurin kasvu nimenomaan digisarjakuvassa.
Vuodessa määrä näyttää kasvaneen tuhannella. Nyt kun päivitin sarjakuvalistauksen, mentiin yli 3100 kappaleen. Tosin hyllyissä on hieman kaksoiskappaleita, joista on tarkoitus hankkiutua eroon.
Digi jyllää edelleen, kun ottaa huomioon, että printtisarjaostokset liikkuvat tällä hetkellä lähinnä Epic collectioneissa sekä satunnaisissa löydöissä.
-
Ei ole oma kokoelma, mutta tällainen mielenkiintoinen dokumentti tuli eilen: http://areena.yle.fi/1-3854218 (http://areena.yle.fi/1-3854218) Suomen suurin sarjakuvakokoelma.
-
Hei,
Minulla oli joskus 1976 - 1984 lähidivari ja käytin sitä aktiivisti ala asteella ollessa.
Nyt tuossa 10 vuotta sitten tuli tehtyä viimeistä siivousta sarjakuva varastoon muuton yhteydessä, ja heitin tuolloin kaikki pois.
Olen nyt pari vuotta kerännyt sarjakuvaa taas, olen ostanut lähinnä suomalainen.com ja cdon.fi kautta.
Minulla on lähes kaikki tintit kovakantisena, ottomaani valtikka ja salaperäinen tähti puuttuvat vaan.
Minulla on lähes kaikki asterixit kovakantisena, mitä on tässä ihan nyt julkaistu, aina tuonne numeroon 18 asti ja sitten tämä piktit ja papyrys vielä.
Pikoa löytyy oliko 12 vai 13 asti, ykkösestä.
Mustanaamion, Hämähäkkimiehen, Ryhmä-X lähes kaikki vuosikerrat jotka juuri nyt on julkaisussa.
Pikku pielistä 1-2, Marsupilamia, Umpah-pah, jne..
Näillä ja muutamilla muilla, on saatu mukavasti 4 leveätä kirjahylly levyä täytettyä.
--
-
Tervetuloa, HannuTapio, Kvaakiin.
Neljä kirjahyllyä täynnä sarjakuvaa kuulostaa jo kunnon sarjisfanilta!
-
Ei ole oma kokoelma, mutta tällainen mielenkiintoinen dokumentti tuli eilen:
Oho, enpä ole tiennyt kyseisen herran kokoelmien laajuutta ennen tuota dokumenttia. Veikkaisin, että kyseessä on kappalemääräisesti Suomen toiseksi suurin kokoelma. Mainittakoon, että dokumentissa vain vilahti yksi harvinaisimmista (ei kallein) suomalaisista sarjakuvista, Outsiderin jännityssarjat 1951.
-
vain vilahti yksi harvinaisimmista (ei kallein) suomalaisista sarjakuvista, Outsiderin jännityssarjat 1951.
Oho! Pitääpä tsekata. Noitahan ei tiettävästi ole kuin yksi tai kaksi kappaletta.
EDIT: oijoih. Tosiaan vaan pieni kulma näkyy pienen hetken ajan. Noin 02:57.
Timo
-
Kävinpä päivittämässä oman kokoelmani kokoa. Aika paljon olen saanut myytyä tai vaihdettua vuosikerta/kokoelmakirjoihin, joten tuohon 2000-5000 välille osuu omat sarjikset.
Jahka kasvan isoksi, aion saada samanlaisen lukunurkkauksen, kuin Teijolla tuossa dokkarissa. Aika nololta näyttää vielä verrokkiin nähden mutta suunta on oikea. Siis sikäli kuin perhe ei saa hepulia.
Ekku
-
Oho! Pitääpä tsekata. Noitahan ei tiettävästi ole kuin yksi tai kaksi kappaletta.
Timo
Tuo dokumentissa vilahtanut yksilö mukaanlukien niitä on aivan varmasti kolme kappaletta, mutta kyllä niitä saattaa löytyä vielä muutama muukin kappale.
-
Poikkesinpa minäkin Ekun tavoin vaihtamaan oman ääneni, kun olen kuin olenkin saanut yli 2000 sarjakuvaa täyteen. Tarkemmin sanottuna 2119. Tästedes luku tulee kasvamaan lähinnä ulkomaankielisillä sarjiksilla sekä satunnaisilla uutuusjulkaisuilla, vanhemmat suomenkieliset alkaa olla minun osaltani kerätty.
-
Oho, enpä ole tiennyt kyseisen herran kokoelmien laajuutta ennen tuota dokumenttia. Veikkaisin, että kyseessä on kappalemääräisesti Suomen toiseksi suurin kokoelma.
Vai kolmanneksi? Lasketaanko Vesa Keskisen miljoona akkaria? :laugh:
Mut hieno nähdä moinen. Mies vielä kertoo lukeneensa kaiken!
Kohta jostain kiven alta putkahtaa tyyppi joka on kerännyt kaikki maailman sarjakuvat. Jaappanissa tunnetuimmat muutaman sadan tuhannen niteen kokoelmat on muuten museoissa Kiotossa ja Tokiossa.
-
Mahtaakohan nykyään olla jo jotain ilmaista comicskollektööri-softaa, joka toimis mobiililaitteella ja joka lukisi viivakoodin josta se vetäisi infon suoraan johonkin listausjuttuun pilvessä? Eli näppäräsi kännykällä skannais alppareittensa viivakoodit ja silirimpsis tiedot olis samantien tekijä-, julkaisu- ja kustantajakohtaisesti omassa tietokannassa. Minkä sais auki vielä selaimenkin kautta ja jossa sit vois naputella tietoja lisää niistä albumeista ja lehdistä, jotka ovat niin vanhoja, ettei niissä mitään viivakoodeja ole.
EDIT: Löysin semmoisen kuin CLZ Comics. Ei tuntunut tajuavan suomalaisten lehtien viivakoodeista mitään. Amerikkalaiset hyväksyi. Kirjojen eli sarjisalbumien koodit myös outoja tälle softalle. Pitäskö kokeilla sitten CLZ Booksia. Mahtaako tunnistaa myös suomalaiset ISBN koodit...
EDIT: Ei tunnista suomalaisia kirjoja! (eikä kyllä ihan kaikkia amerikkalaisiakaan!?) ISBN-koodien pitäisi olla kansainvälisiä. Lisäksi:
"The app uses your device memory to store the additional data. The data can not be moved to an SD-card." Aika huono, kun esim. tuhat nimikettä vie ohjelman sivujen mukaan tilaa 95 MB.
Tälle aiheelle oli varmaan jossain oma ketju, mutta liittyyhän tämä tähän kokoelma-asiaan.
Timo
-
Mahtaakohan nykyään olla jo jotain ilmaista comicskollektööri-softaa, joka toimis mobiililaitteella ja joka lukisi viivakoodin josta se vetäisi infon suoraan johonkin listausjuttuun pilvessä? Eli näppäräsi kännykällä skannais alppareittensa viivakoodit ja silirimpsis tiedot olis samantien tekijä-, julkaisu- ja kustantajakohtaisesti omassa tietokannassa. Minkä sais auki vielä selaimenkin kautta ja jossa sit vois naputella tietoja lisää niistä albumeista ja lehdistä, jotka ovat niin vanhoja, ettei niissä mitään viivakoodeja ole.
EDIT: Löysin semmoisen kuin CLZ Comics. Ei tuntunut tajuavan suomalaisten lehtien viivakoodeista mitään. Amerikkalaiset hyväksyi. Kirjojen eli sarjisalbumien koodit myös outoja tälle softalle. Pitäskö kokeilla sitten CLZ Booksia. Mahtaako tunnistaa myös suomalaiset ISBN koodit...
EDIT: Ei tunnista suomalaisia kirjoja! (eikä kyllä ihan kaikkia amerikkalaisiakaan!?) ISBN-koodien pitäisi olla kansainvälisiä. Lisäksi:
"The app uses your device memory to store the additional data. The data can not be moved to an SD-card." Aika huono, kun esim. tuhat nimikettä vie ohjelman sivujen mukaan tilaa 95 MB.
Tälle aiheelle oli varmaan jossain oma ketju, mutta liittyyhän tämä tähän kokoelma-asiaan.
Timo
Morjens!
Meikäläinen on käyttänyt muutaman vuoden ajan Delicious Library nimistä softaa Macilla. Siihen saa todella näppärästi lisättyä nimikkeitä läppärin kameran avulla skannaamalla, kirjoittamalla hakukenttään tai sitten ihan vaan käsin kirjoittamalla manuaalisesti jokaisen nimikkeen tiedot.
Suomalaisia sarjakuviahan se ei valitettavasti:P löydä, mutta itse kun keräilen sarjakuvien lisäksi myös levyjä (vinyylejä ja cd:tä) sekä leluja niin ne löytyy helposti. Vissiinkin käyttää/hakee tiedot mm. Amazonin tietokannoistayms...
Mukavasti saa myös "hyllyjä" lajiteltua tuossa omiksi kokoelmikseen.
Esim. Beatles-kokoelmassa voi olla levyjen lisäksi keräilyesineita ja nuottikirjoja jne.
Itselläni tuo sarjakuvien listaaminen pahasti kesken kun on sen vertaa hidasta touhua (esim. Nakke -lehtien kansien skannaaminen jne.) mutta samalla niin mukavan seesteistä puuhaa pimeinä syysiltoina.
-
Ajattelin tässä tarkistaa taas sarjakuvien määrän, mutta kyllä se on edelleen se n.10k. Vaikka olenkin viimeaikoina yrittänyt päästä eroon suurista määristä lehtiä,kokoomia,albumeita jne. Kuitenkin useamman vuoden tarkistuksen jälkeen on tilalle tullut yhtä paljon :P
Laitampa tähän muutaman kuvan hyllyistä tai niistä jotka on helposti saatavilla. Ja kyllä minulla on lehtiäkin ja paljon.(no ei tänne saa näköjään kaikkia kuvia liitettyä :P)
-
Piti vaihtaa äänestystulosta, kun 10000 on mennyt rikki jo pari-kolme vuotta sitten ja määrä on ylöspäin.
Ehkä ensi vuonna valmistuu uuden talon remontti ja sinne tulee noille oma huone. Välipohjan laskelmissa on pitänyt ottaa huomioon "muutama tonni paperia".
Palotarkastaja riemastuisi..
-
Hyvännäköinen kokoelma Sirwelbolla! Omassa hyllyssä monta samaa teosta. ;D
Oma tavoitteeni on ollut pitää kokoelma tuhannessa niteessä mutta tällä hetkellä se on tuplat. Niissäkin oli ihan riittämiin kantamista muuton yhteydessä, joten en edes uskalla ajatella tuollaisten 10k-kokoelmien roudaamista paikasta toiseen. :)
Oma kirjastohuone olisi kyllä unelmien täyttymys. Nyt joutuu tyytymään pieneen vaatehuoneeseen sekä sekalaisiin kaappeihin/hyllyihin eri puolilla asuntoa.
-
Strömsössä kyselevät kuvia ihmisten keräilyistä. Mahdollisuus saada kangaskassi ja kuva Ylen nettisivuille.
mitä sinä keräät? (https://yle.fi/aihe/artikkeli/2020/02/06/mita-sina-kerailet-laheta-kuva-kokoelmastasi-stromsohon)
-
Strömsössä kyselevät kuvia ihmisten keräilyistä. Mahdollisuus saada kangaskassi ja kuva Ylen nettisivuille.
mitä sinä keräät? (https://yle.fi/aihe/artikkeli/2020/02/06/mita-sina-kerailet-laheta-kuva-kokoelmastasi-stromsohon)
Mut onko se kangaskassi tyhjä vai täynnä esim olutta...kaikki on hyvin kunhan ei ole ruottalaista kansanolutta.
Kuvaa Ylen sivuille en halua.
Mullahan on yksi erikoinen keräilykohde eli jos muistatte, kun leffateattereista sai niitä elokuvaviikko lehdykäisiä. Siis siinä on koko viikon leffat pääkaupunkliseudulla ja siis Finnkinon leffateatterin lehdykkä. Aloitin keräilyn 1991 ja noi lopetettin 13.3.2014...aika älytön määrä niitä on laatikossa. Myös Orion eli nykyisin Reginan elokuvakatalogia olen keräänyt vuodesta 2003. Siis ihan älytön keräilykohde...täytyy tunnustaa. Mentiin nyt ihan asian vierestä taas...kuinka me aina tää onnistutaan sössimään.
-
Tyhjiä kasseja oli jaossa, ja ne on jo huhtikuussa arvottu. Pari sataa kuvaa on Ylelle laitettu, näkyi joukossa olevan myös taskareita.
Deodoranttikuulista pehmopöllöihin - katso kuvista mitä ihmiset keräilevät: "Kaikki keräilijäthän ovat onnellisia" (https://yle.fi/aihe/artikkeli/2020/04/01/deodoranttikuulista-pehmopolloihin-katso-kuvista-mita-ihmiset-kerailevat)
Monenlaista kamaa kyllä kerätään.
-
Keskitin sarjakuvakokoelmani työhuoneeseeni, sillä huomasin, että ajoittaiset etätyöt sujuvat paremmin, kun ohessa on silmänruokaa lohtuna. Ovathan sarjakuvat minulle tärkeitä. Laatikkoihin jäi muutamia vuosikertoja mustiksia, hämiksiä, Tex- ja kalkkaroliuskoja ym., sillä en ole löytänyt niille asianmukaisia kansioita. Kokoelmani ei varmaankaan ole monen mielestä iso, mutta se on edelleen kasvuvaiheessa.
-
Kokoelmani ei varmaankaan ole monen mielestä iso, mutta se on edelleen kasvuvaiheessa.
Hyllyssä on vielä tilaa! Se on tietyssä mielessä vallan onnellinen tilanne. Siitä se kokoelma kasvaa ja karttuu.
Siihen pisteeseen, että alkaa miettimään, mihin helekuttiin nää kaikki mahtuu. ;D
Timo
-
Kuus vuotta sitten olen näköjään laskeskellut ja päätynyt neljän tonnin pintaan. Se meinaa sitä että nyt täytyy olla jo reippaasti yli 5000 ellei kuutta, kun läksin tässä välissä keräilemään mm. Mustanaamioita, Teräsmiehiä, Hämiksiä sekä hieman Akkareitakin. Pokkari- ja albumipuolikin on päässyt turpoamaan. Sen verran noita jo on että laskemisen aloittaminen tuntuu tosi työläältä. Huh!
-
Oletteko lukeneet kaikki kokoelmassanne olevat sarjakuvat (varsinkin, jos niitä on jo useampi tuhat)? Minulla ei ole omien sarjakuvien määrä kovin iso, mutta kun hankin jotain uutta, ei sitä tule heti luettua... ihan sama tilanne siis kuin kirjojenkin kanssa. Kiinnostavaa luettavaa kertyy hyllyyn, mutta kun sen saatavuus on taattu, lukemisen kanssa voi hyvin odotella tovin jos toisenkin. :)
-
Hyllyssä on vielä tilaa! Se on tietyssä mielessä vallan onnellinen tilanne. Siitä se kokoelma kasvaa ja karttuu.
Siihen pisteeseen, että alkaa miettimään, mihin helekuttiin nää kaikki mahtuu. ;D
Timo
Samaa tässä on juuri mietitty. Kuvan sarjishyllyssä on enää reilu metri tilaa, tosin enemmänkin, jos raivaan Tex-figuurit toisaalle. Figuurit ovat kuitenkin miehekkäällä tavalla sieviä, joten ne ansainnevat paikkansa sarjisten lomassa. Arvioisin, että hylly on ladattu täyteen vajaassa vuodessa, sillä olen yhä ostolinjalla. Kun hyllytilan lisäksi myös laatikot pursuilevat sarjiksia, matka mööbelikauppaankin on vääjäämättä edessä.
Omassa huoneessaan on vielä n. 50 metriä kauno- ja tietokirjallisuutta. Tila loppui kuluvana vuonna, joten oli raskain mielin raivattava tilaa uudelle kirjallisuudelle. Onneksi eräs koulukirjasto otti lahjoituksen vastaan, joten matka sorttiasemalle jäi tekemättä.
En vielä uskalla uhrata ajatusta sille, mihin sarjikset ja kirjat joutavat kun seuraava sukupolvi saa ne riesakseen :P
-
Oletteko lukeneet kaikki kokoelmassanne olevat sarjakuvat (varsinkin, jos niitä on jo useampi tuhat)?
Itse luin sitä mukaa kuin ostin. Ainoat poikkeukset tästä ovat olleet 50-luvun sarjakuvat, mitkä on tullut ostettua ennemmin harrastuksen kuin lukemisen vuoksi sekä värilliset Tex Kirjastot, mitä olen säästänyt pitempiin lukuputkiin.
Ulkosuomalaisena kokoelma on lapsuudenkodissa säilytyksessä, en usko sitä enää merkittävissä määrin kartuttavani, nykyisissä on usemman vuoden edestä luettavaa ja kirjastossakin vuosikymmenen edestä.
-
Voisin sanoa, että kaikki mitä ostan tai tilaan tulee luettua. Kirjastosta lainattavista on pakko myöntää, että joskus en ole pystynyt lukemaan jotain sarjakuvaa, kun on ollut niin pitkästyttävää tai pakkopullaa, että on pakko ollut jättää kesken...no ainakin olen tutustunut niihin muutaman sivun verran. Vuodessa tulee aika paljon luettua kyllä sarjakuvia.
Mitä tuohon säilytyshommaan tulee, niin mun kokoelmani on hajautettu. Täällä mun kotonani on kyllä vielä tilaa yhdelle (IKEAN) Billy-hyllylle ja sitten lattiapinta-ala kirjahyllyille on käytetty. Vielä kuitenkin olisi muutamaan seinälliseen laittaa katonrajaan yksinkertainen hyllyrivi, joten vähän on kyllä kotona tilaa uusille sarjakuville.
Sitten on kellari, jonne vielä mahtuu jonkun verran kamaa. Vinttikomeroa tässä kerrostalossa ei ikävä kyllä ole. Edellisessä paikassa, jossa asuin (Etu-Töölö) oli hulppea 3 m x 2,5 m eli noin 7,5 neliön vinttitila käytössä, mutta ei kellarikomeroa.
Ennen oli sukulaisilla osa mun sarjakuviani, mutta olen nekin nyt vienyt böndelle meidän rintamamiestalon vintille sailytykseen. Sinne mahtuu vielä ihan järetön määrä sarjakuvia, joten ei mulla vielä huolen häivää ole säilytyksen suhteen. Ongelmana tässä kyllä on, että sarjakuvaharrastus ei ole ainoa keräyskohteeni...myös elokuvat esim. VHS, DVD, Bluray ja Laserdisc ottaa oman tilansa.
En varmaan voi muuttaa koskaan näihin nykyaikaisiin kerrostaloihin, koska niissä on niin vähän seinäpinta-alaa. Ikkunoita on liikaa ja huoneet pieniä. 60-70-luvulla rakennettiin taloja, jossa on paljon vapaata seinää kasvattaa sarjakuvakokoelmaani. Tietysti vaihtoehto olisi muuttaa omakotitaloon, mutta se vaatisi jo lotto- tai eurojackpottivoittoa, jos haluaa asua Stadissa, eikä böndellä.
Mitään tietoo ei ole sarjakuvien tarkasta määrästä. Pitäisi ne joskus laskea. Tähän olen laittanut 5000-10000...siinä jossain se liikkuu. Taitaa jo pelkästään Ankkalinnalaisista tulla se vajaa 4000 sarjakuvaa.
Paljon kuitenkin on vielä ostettavaa...varsinkin noita sarjakuvia, joita olen lapsena ja nuorena lukenut. Täysin uusia sarjakuvia en hirveesti osta vaan lainaan ne kirjastosta.
-
En ole lukenut varmaan puoliakaan. Kotimaisten piirtäjien alppareista on luettuna varmaan yli95% ja omakustanteista kaikki. Ulkomaisten tekijöiden albumeista olen saanut todennäköisesti ehkä 75% paitsi mangasta, josta en ole varmaan lukenut puoliakaan ja lehdistä (joita viime aikoina on tullut paljon) vain ehkä 10-20% Mutta on noilla muutakin käyttöä eli tutkiskelen niitä, katselen piirroksia, ihailen kansia jnpp.
Keräilen lähinnä sarjiksia, joiden piirrostyyli kiinnostaa. Useampi sata läpyskää kun on kielillä joita en edes pysty lukemaan. Varmaan jos kirjastoon olisi luottamista niin en näin paljon olisi itselle haalinut, mutta eihän sieltä noita oman hyllyn klassikkojakaan välttämättä löydy.Toki kirjasto vaikuttaa niin että sieltä tulee lainailtua ja sitten kun niiden kanssa on deadline lukemiselle, niin ne usein ajaa omien kappaleiden ohi.
Eksoottisemmista jutuista puhumattakaan. Ehkä suurin haaste liittyy ajan käyttöön. Se suht vähäinen aika mitä lukemiseen irtoaa, kuluu nykyään enemmän kirjallisuuden parissa. Telkkua voisi toki katsoa vähemmän, mutta ei sitä jaksa koko valveillaoloaikaa suorittaa vaan välillä pitää ihan vaa olla möllöttää. :-)
-
Minä kun olen uudestaan aloittanut keräilijä, määrä on siinä 200 paikkeilla, mutta nyt kyllä tuntuu että vauhti sen kuin kasvaa. Tex-Kirjastoja on nytkin tulossa neljä kol, Turusta jotain pientä. Ainut positiivinen seikka on se, etten ole tilaillut niin paljoa levyjä kuin aiemmin.
-
55% prosenttia kokoelmasta tällä hetkellä myyty/vaihdettu. Hyllyssä on enää vajaa 7000 sarjista ja 90 kirjaa. Vuoden aikana vähennystä 1700kpl ja uusia tuli hommattua vain 100-150kpl.
Samalla on tullut luettua paljon sellaista sarjakuvaa joka on lukuvuoroaan odottanut hyllyssä jopa yli 20-vuotta. Suurimman osan olisi kannattanut lukea silloin aikoinaan uutena ja myydä pois ennen hintojen romahtamista. Hyvin harvassa on hinta pysynyt ostohintaa vastaavana tai noussut vuosien varrella.
Vähän tuo harvennus jo alkaa näkymään mutta kun yksittäisiä lehtiä vaihtaa omnibuksiin, essentiaaleihin, kronikoihin, näkkäreihin, integraaleihin, TPB jne kokoelmiin niin tilaa ei kauheasti vapaudu. Täytyy nyt keskittyä vain vielä kovemmin Disney harvennukseen niin alkaa sitten lopulta näkymään vapautuvana tilana. Lisäksi en todellakaan halua että Disney mitä olen keräillyt muiden ohessa onkin yhtäkkiä ainoa mitä hyllyyn jää.
-
(Kirjoitin tämän ensin "Suomen sarjakuvamuseo"-keskusteluun, mutta kun ei siihen kukaan reagoinut, laitan sen myös tähän ketjuun.)
Ajattelen joskus mitä omille sarjakuvakokoelmilleni tapahtuu, kun lakkaan rasittamasta ympäristöäni ja siirryn maanparannuspuolelle. Kun nurkat ovat täynnä sarjoja ja yksittäisiäkin teoksia (myös tietokirjoja), joita varmasti joku halajaa tulevaisuudessa. Näkisin yhtenä ratkaisuna museon/varaston, joka ottaa vastaan testamentattuja yksityiskokoelmia, ja ainakin osin ylläpitää toimintaansa myymällä ylimääräisiä kappaleita keräilijöille. Tällainen paikka palvelisi myös tutkijoita hienosti.
-
Missähän iässä sitä pitäisi alkaa laittaa kokoelmaansa "lihoiksi", siis myyntiin?
Näin vielä reilu kuus'kymppisenä tulee osteltua lisää kuvasarjalehtiä ja -albumeja, vaikkakin paljon hillitymmin kuin aiemmin.
Ehkä sitten eläkkkellä. Jättää sitten vain ne ihan helmet hyllyyn...
(Kirjoitin tämän ensin "Suomen sarjakuvamuseo"-keskusteluun, mutta kun ei siihen kukaan reagoinut, laitan sen myös tähän ketjuun.)
Ajattelen joskus mitä omille sarjakuvakokoelmilleni tapahtuu, kun lakkaan rasittamasta ympäristöäni ja siirryn maanparannuspuolelle. Kun nurkat ovat täynnä sarjoja ja yksittäisiäkin teoksia (myös tietokirjoja), joita varmasti joku halajaa tulevaisuudessa. Näkisin yhtenä ratkaisuna museon/varaston, joka ottaa vastaan testamentattuja yksityiskokoelmia, ja ainakin osin ylläpitää toimintaansa myymällä ylimääräisiä kappaleita keräilijöille. Tällainen paikka palvelisi myös tutkijoita hienosti.
Jos kaikki kvaakilaiset testamenttaa kokoelmansa sarjakuvamuseolle, siirtyy ongelma sinne! ;-
-
Missähän iässä sitä pitäisi alkaa laittaa kokoelmaansa "lihoiksi", siis myyntiin?
Voi olla, että tuottavuuden suhteen on jo myöhäistä. Mutta tokihan siitä jotain aina varmaan saa. Itse ajattelin pitää kiinni niin kauan kuin mahdollista ja on tilaa. Tosin oon aika maltillinen keräilyssä nykyään, vaikka kaikki nurkat silti onkin täynnä kirjoja ja sarjakuvia.
-
Näkisin yhtenä ratkaisuna museon/varaston, joka ottaa vastaan testamentattuja yksityiskokoelmia, ja ainakin osin ylläpitää toimintaansa myymällä ylimääräisiä kappaleita keräilijöille. Tällainen paikka palvelisi myös tutkijoita hienosti.
Sarjakuvaseuran kirjastohan on ollut hieman tuon kaltainen. Ottanut vastaan, myynyt eteenpäin, palvellut tutkijoita. Nyt kirjasto taitaa olla enemmän tai vähemmän piilossa jossain Itä-Helsingissä. Arabian aikaan siellä tuli käytyäkin lueskelemassa joitain harvinaisuuksia.
Mietin kans tota lihoiksi pistämistä. Vaikea kuvitella että noita kukaan haluaisi. Itellä on kuitenkin laaja japanilaisen osasto sekä paljon kotimaista ja tietokirjaakin, kaikki nämä sopisi esimerkiksi Sarjakuvaseuran kirjaston jatkeeksi (jos nyt kukaan enää siitä kirjastosta välittää tai sitä ylläpitää).
-
Tilasin juuri eilen "hetken" hulluudessa (jota olen kyllä hautonut varmaan vuoden päivät) 12 kpl Bud Gracen Ernie-kokoelmia, joita minulla oli ennestään kolme. Eli nyt on pian kaikki. Piti saada, kun ei mikään vanha enää naurattanut.
-
Rekisteröitynyt jäsen kvaakissa vuodesta 2005 alkaen ja silloin kokoelman määräksi laitoin 5000-10000 sarjakuvaa. Nyt joutuu tätä tietoa päivittämään alle 5000 kpl :(
2009 aloin pitämään listaa excelissä ja samalla kokoelmasta löytyvien lisäksi aloin pitämään kirjaa niistä jotka kokoelmasta on lähtenyt. Ennen listausta kokoelmasta vähintään 2000 sarjista poistunut. Kaikkiaan kokoelmassa on 40 vuoden aikana ollut reilu 18000 sarjista. Aluksi aloin harventaa niistä jotka ei vain enää kiinnostanut. Sitten aloin poistamaan niitä joiden tarinat löytyvät tuplina jossain muussa julkaisumuodossa. Sen jälkeen ne jotka vähiten jäljellä olevista kiinnostavat. Sitten aloin korvaamaan suomenkielisiä amerikkalaisilla kokoelmilla jolla tiellä edelleen olen.
Kaikki suomenkieliset marvelit joista olen luopunut löytyy täydellisempinä amerikkalaisina kokoelmina joten niistä en ole varsinaisesti menettänyt mitään. Suurin osa DC tuotannosta löytyy myös muutamaa tarinaa vaille kokoelmina.
Tällä hetkellä ei vielä kaduta mikään lukemisen puolesta mistä olen luopunut. Ainoa harmitus tulee siitä että tappiota myynnissä on tullut mutta kun sen jakaa kaikille yli 11000 listatulle myydylle/vaihdetulle sarjikselle niin käytännössä olen maksanut alle 0,3€ per lehti sen lukemisesta joten ei sekään nyt iso tappio ole. Varsinkin kun se jakautuu 40V ajalle. mukaan kun laskee vielä listan ulkopuolella olevat niin luku vähän nousee mutta ei paljon. Toki kaikki mitä jäljellä on tulee menemään aikanaan tappiolla kaupaksi. Tarkoitus on vähentää vielä loput disneyt ja päätyä kokoelmassa noin 3000-4000kpl välille. Sinänsä helpottaa mitä vähemmän sarjiksia on. Saa paljon nätimmin hyllyyn (ja edes mahtuvat hyllyyn kaikki), ei niin suurta huolta jos kokoelmalle tapahtuu jotain ja saa lopultakin luettua ne jotka ovat olleet lukujonossa yli 20 vuotta. Vielä on niin moneksi vuodeksi lukemista jäljellä ettei tee mieli lukea mitään niistä mistä on tullut luovuttua. Varmaan sekin aika tulee. Kunhan luopumisen tuskasta pääsi reilussa kymmenessä vuodessa yli niin ei se kokoelman aarteista luopuminen enää ollut niin vaikeaa. Sen on huomannut että nyt puntaroi tarkasti jokaisen ostoksen että onko se niin hyvä että tulee jäämään hyllyyn vai lukemisen jälkeen myyntiin. Silloin alkaa hintoja myös miettimään todella tarkasti.
Kokoelmasta on lähtenyt listauksen aikana täydet sarjat:
Flash Gordon, Finias & Ferb, Haikaralaivue, Halo, Halo Jones, Hessu suurmiehenä, Hobitti eli sinne ja takaisin, Hopeanuoli, Hopeanuoli taskukirja, Hämärän matkamiehet, Iines, Iines pokkarit, Elfquest, Elfquest albumit, The astounding Wolf-man, The X-files salaiset kansiot, Tibet vauhdikasta villiä länttä, Tim & Tom, Timo Tiikeri, Torpedo 1936, Toxic, Toxic crusaders, Transformers, Transformers spesiaalit, Transformers armada, Teräsnyrkki, Travolta, Tumac, Turvatarha, UFO lentävät lautaset, Urho epäonnensoturi, Valerian avaruusagentti, Valkea susi, Vampire knight, Verta ja väristyksiä, Viidakkopoika, Viides beatle, Viimeinen incal, Viisikko, V-sarja, Walt Disney klassikot, West, Witch, Witch ekstra, Witch albumi, Witch aikakirjat, Witchblade, World of Warcraft, Xena soturiprinsessa, XIII, Yakari,Yoko Tsuno, Yossel 19 huhtikuuta 1943 ,Yöjuttu John Sinclair, Yöjuttu John Sinclair pokkarit, Zoom, Zoom albumit, Älli ja Tälli, Älli ja Tälli sarjakuvaraskukirja, Ällin ja Tällin uudet seikkailut, Teenage mutant hero turtles, Teini-ikäiset mutanttininjakilpikonnat, Aku Ankka ekstra/kuukauden sarjisekstra/klassikko, Roope-setä, Aku Ankka päivästä päivään, Aku-palat, Alain Chevallier, Alamaailma, Alf, Ankalliskirjallisuuden klassikot, Ankalliskirjasto, Ankan elämää, Ankan tekijät, Ankkalinnan kovakantiset, Ankronikka, Ankkojen maailmanhistoria, Apinoiden planeetta, Aristokraatit, Artemis fowl, Avaruusmatka Star Trek, Barelli, Black special, Bernard Prince, Blacksad, Coyote, Dampyr, Cubitus, Darkness, Ducktales, Indiana Jones, Indiana Jones junior, Iso Knut, Aku Ankka jatkopalat, Jeanin elämää, John carter, Johannes ja Pirkale, Judge Dredd, Judge Dredd albumit, Judge Anderson, Jumbo, Jymy, Jysäys, Jurassic park, Kadonneiden nummien valitus, Kalma, Kapteeni Miki, Keijut, Magic fantasy, Marinen seikkailut, Mars-kirjat, Marsupilami, Mikin dekkaripokkari, Mikin mainiot, Mikin mysteerit, Mikki Hiiren kulta-aika, Mini-taskari, Monster allergy, Muppelo, Mustanaamio näkkärit, Mustanaamio albumit, Mustanaamio kronikka, Mustanaamio spesiaalit, mustanaamio pokkari, Myrkky, Myrkky spesiaali, Myrkky pokkari, Myrkky vitsit, Natasha, Nemesis, Nemi kovakantiset, Masters of the universe, Non stop, Non stop albumit, Nikke Ruori, Pulp pokkari, Pulteri-pokkarit, punanahka, punaparta, punasulka, Quick & Flupke, Raatelijat, Ramba, Ranma ½, Rantanplan, Raptaur, Ruutu, saga, salama, sammy, Scooby doo, semicin laatupokkarit, Taru sormusten herrasta, Tarkastaja Ankardon tutkimuksia, Tapiiri, Tapiiri-albumit, Taikaviitta 2000, suuret seikkailut, super s, suomen Mad, Suomen Mad spesiaali, suomen mad pokkarit, spawn, sillage, sin city, Shokki, Shokki spesiaali, Slaine, spider-man juiori, spider-man seikkailee, star trek the next generation, star trek avaruusmatka, Aku ankan karuselli, Aku ankan satasivuiset (uusi), Aku ankka 50 kummallista kommellusta, Aku Ankan aikakone, Aku Ankan juhlasarjat, Akim, Akira, Aku Ankan karuselli, bouncer, bob morane, buffalo, Tarzan kirjat, bravestarr, brendon, Carl barksin parhaat sarjat, joulu-aku, Larson kaukana poissa, omaha kissatanssija, ronin, rubiini, roope-taskari, super taskarit, amok, clifton, clive barker veren kirjat, dirty pair, disneyn waltit, Manara albumit, Moebius albumit, Disney kovakantiset kaikki vuoteen 2022 saakka, Thorgal, Aku ankan sunnuntaisarjat, Kersantti Rock, taskarin parhaat, taskarin tähtihetket, taskarin sankarit, Kuusi kaverusta, Lukuisia yksittäisiä lehtiä ja albumeja
Vajaita sarjoja:
Autopartio 525, Harald Hirmuinen, Heavy metal, Hevoshullu, Historian suuret seikkailut, Masi, Huuli, James Bond, maailman vahvin nalle, Tom & Jerry, Trumf-sarja, Tähtipokkarit, Väiski ja kumppanit, Väiski vemmelsääri, Vihreä varis kirjat, Viisikko kirjat, Viivi ja Wagner, Villi länsi, Villivarsa, Wanhat sarjat, What if..., X-lukemisto, Maija Mehiläinen, Mustanaamio, muumi, muumipeikko, Mämmilä, Myrskylinnut Thunderbirds, Nakke, Nalle Puh, Nemi, Nemi lehti, prinsessa, puuha-pete, pyhimys, punaniska, pyhimys, Retu & kumppanit, sarjakirja, sarjasuosikit, Tarzan, Taotao, suomalainen mad, simpsonit, aku ankan satasivuiset. Lännentie, Y the last man tpb, Yöjuttu, Zagor, Zorro, baby blues, buffalo bill, kauhu, kamut sunnuntaisarjat, korkeajännitys, kylmä metalli, karvinen, kiviset ja soraset, korak, Parhaat sarjat, pecos bill, peukaloisen retket, cocco bill, digedagit, taskarin erikoisnumerot, the goon tpb
Korvattu kokoelmilla kokonaan tai osittain:
The Walking dead, Umpah-pah, Veikko, Tette ja Jykke, Hämähäkkimies, Hulk, Ihmeneloset, Ihmesarja, Ihmesarja pokkarit. Ihmissusi & Frankenstein, Ihmissusi yössä, Tex liuska, Tex Willer, Tex Willer kronikka, Maxi Tex, Teräspoika, Teräsmiehen poika, Batman, Lepakkomies, Conan, Dracula, Ken Parker, Kung-fu, Wolverine, X-factor, X-Force, Marvel/Mega Marvel/mega, Marvel masterworks, Niilo Pielinen, Ryhmä-x, sandman, vartijat, star wars, Star wars albumit ja spesiaalit, Tex Willer kovakantiset, luutnantti blueberry, luupäät, Lucky Luke, Bruni brazil, kostajat, Lassi ja Leevi, Lassi ja Leevi minialbumi, Lassi ja Leevi sunnuntaisarjat
Listaamatta jäi paljon yksittäisiä joita ei vain jaksanut enää kirjoittaa