Yahoolla on tuoreehko traileri Kapteenista (http://movies.yahoo.com/summer-movies/captain-america-the-first-avenger/1810026349#first).
Muutama ihminen on arvostellut trailerissa olevaa slogania "Heroes are made in America"
lähinnä fraasilla " oksensin hieman suuhuni" mutta vaikuttaa erittäin toimivalta setiltä.
Ihan kuin joku olisi vihdoin ymmärtänyt hahmon luonteen.
Arveluttaa että onnistutaanko sovituksessa vai ei, vielä toistaiseksi näyttää oikeinsta hyvält.
Lopputekstien jälkeinen kohtaus (http://www.aintitcool.com/node/50435)
Tuohan on siis ensimmäinen oikea traileri Kostajat-leffalle ja vaikka kuvan laatu onkin surkea niin ainakin erottuu...
Thor ultimate-tyylisessä asussa, Kapun uusi puku, Loki SHIELDin vankina, Haukansilmä ja Maria Hill
Mutta missä kohtaa alkuperäinen Human Torch oli?
Modern marvels messuilla, kenen luulit olevan puna-asuinen hahmo lasituubissa?
Modern marvels messuilla, kenen luulit olevan puna-asuinen hahmo lasituubissa?
Aah. Enpä jotenkin huomannut.
Luin Marvelsin vasta pari päivää sitten. Olisin varmaan tuosta tunnistanut...
Viimeinkin tämä tuli nähtyä ja hyvä oli.
Pieni kiire vaivasi silloin tällöin kuten Thorissakin, muttei yhtä silmiinpistävästi esim. Steven ja Peggyn suhde tuntui paremmin tehdyltä vaikkei näillä ollutkaan enempää kohtauksia kuin Thorilla ja Janella. Evans oli nappiosuma Kapuksi eikä miehessä näkynyt häivääkään Johnny Stormya. Vaikka hahmo olikin vähän yliammuttu (mutta sopivasti), Hugo Weaving oli myös oikein hyvä Punakallona. Buckyn kuolema ja koko hahmo oli hoidettu hätäisesti mistä jäi vähän sellainen maku, ettei tälle keksitty muuta tarvetta kuin mahdollisten Winter Soldier juonenkäänteitten alustaminen.
Tunsiko kukaan sääliä Steveä kohtaan lopussa? Minä ainakin tunsin.
Vaikka tämä olikin juonellesesti voimakkaampi elokuva niin pidin silti henkilökohtaisista syistä Thorista enenmmän. Kolme ja puoli tähteä viidestä.
Haluaako joku heittää teoriaa siitä mitä Punakallo on puuhannut Asgardissa CAFA:n lopun jälkeen?
kuten toisaalla kvaakissa (http://www.kvaak.fi/keskustelu/index.php/topic,5906.msg377295.html#msg377295) mainittiin on Kapteeni Amerikka 2 alaotsikoltaan Winter soldier.
itselle moinen on ilouutinen ottaen huomioon että tuo(kuten koko Ed Brubakerin 8 vuoden pituinen kausi Kapussa) on tarinansa puolesta silkkaa rautaa.
Jos kohta rikkoi yhden perussäännöistä"marvelin universumissa kukaan ei pysy kuolleena, paitsi Bucky Barnes"
Lurker voi valmiiksi torpata" patrioottisen patsastelun puisevan jatkon johon yleisö on kyllästynyt ja joka nyt sitten sotaveteraanien lisäksi nolaa vuodenajatkin".
Ryan Meinerdingin konseptitaidetta on päästetty ilmoille.
Spoilerissa näkyy että Brubakerit ovat ns hanskassa:
(http://25.media.tumblr.com/f46911cd59edbaa2695641c315e9675c/tumblr_mmc4fn2Lo41qjt1p2o1_1280.jpg)
aiemmin näytetyt settikuvausten valokuvasarjat saavat sarjakuvan fanilta myös tyytyväisen hyväksynnän.
Falconin erikoisjoukkocamoasu on tosin erotuksena sarjakuvan punavalkoiseen maastokuviointiin....
En ymmärrä miksi ne eivät tee elokuvajulisteeksi (edes digitaalisena jos ei printtinä) kopiota Captain America vol.5 #12 kannesta oikeilla näyttelijöillä. Klassikko-kamaa.
Niin, no...
(https://31.media.tumblr.com/15ce968f0c4386e3fb785ddcf88a13a7/tumblr_n09vubteAA1rn6j0qo2_500.png)
(https://24.media.tumblr.com/706c44b4e95a181c8722725ab83978eb/tumblr_n09vubteAA1rn6j0qo4_500.gif)
mielenkiinnolla odottelen minäkin
Black Widow näyttää kuin olisi kusihätä, muuten ihan hieno leffajuliste (sitä sarjakuvaleffojen normia).
? me ei kyllä selkeästi liikuta samoilla aaltopituuksilla alkuunkaan.
Kävinpä tuon katsomassa, ja olihan se sarjakuva- ja toimintaelokuvaksi vallan hyvä.
Itseäni kyllä kovasti häiritsi, että tuonkaan tasoisen uhan edessä ei edes keskusteltu muiden supersankareiden pyytämisestä apuun. Jotenkin olisi ollut kovin loogista pyytää apuun vaikka Iron Man. Mutta sitten se olisi ollut jo jotain muuta kuin Kapteeni Amerikka -elokuva.
Ja jos joku meinaa, että Tony Stark olisi saattanut olla Hydran jäsen, niin on kyllä minusta kovin kaukaa haettu.
En tiedä kestääkö tämä uusintakatsomista, mutta nyt tunnelmat ovat korkealla ja kolmas osa on odotuslistalla korkealla milloin se sitten tuleekaan.
Voin juuri dvd:n katsoneena (minä olen niitä super-uskollisia faneja, joiden on pakko ostaa levy heti, kun ilmestyy jos vaan mahdollista) sanoa, että henkilökohtaisesti leffa kesti uusintakatsomisen erittäin hyvin. Yleensä leffa kuin leffa on isolla kankaalla vaikuttavampi kokemus ja myöhemmin uudelleen katsoessa pikkuvirheitä alkaa löytyä, mutta Kapu2 on yksi esimerkki jolloin leffa oli aivan yhtä kova kotisohvallakin.
Kuten aiemmin mainitsin, en Winter Soldierista hajonneen kovalevyn takia pystynyt ekan katsomisen jälkeen kummempaa mielipidettä kirjoittaa, joten otetaanpa vahinko takaisin ja pistetään ajatuksia nyt pysyvämpään muotoon. Winter Soldier on minusta Marvelin paras soololeffa ja joku voisi helposti argumentoida sen olevan jopa Avengeria kovempi. Vaikka itse Avengerista tykkäämpin enemmän, niin täytyy myöntää että ei jää paljosta kiini.
Leffan isoin vahvuus on sen tarinassa ja tunnelmassa. Panokset ovat isot niin maailmanlaajuisesti kuin hahmoille henkilökohtaisesti. Tahtikin on sen mukaisesti tarpeeksi nopea, ettei ehdi tulla tylsää, mutta aika riittää myös hahmopainotteisille hetkille. Erityisesti rakastin sitä kuinka jo Avengerssissa kaipaamani jälleennäkeminen Steven ja tämän erityisen ystävän välillä viimeinkin tapahtui (kutsukaa nynnyksi vain. En välitä). Ratkaisu paljastaa, että HYDRA työskenteli SHIELDin kulisseissa
oli hyvin rohkea veto. Uskallan väittää, että moni epäili mielessään, että MCU tulisi toistamaan tiettyä kaavaa jossa ensin joukko soololeffoja ja sitten Avengersille jatko-osa tai vastaava team-up, jossa Nick Fury kutsuu porukan kasaan, mutta nyt on status quo pistetty sen verta rohkeasti uusiksi, että mielenkiintoista nähdä mitä muita yllätyksiä Marvelilla on hihassa. Tämän twistin myöstä myös moni yksityiskohta aiemmista leffoista näkyy ihan uudessa valossa. Esim. Iron Man 2:ssa senaattori jätkä selvästi halusi Rautamies - haarniskan HYDRAlle ja SHIELD ei lähtenyt kolmosessa "Mandariinin" perään, koska HYDRAn päämärä oli lietsoa kaaosta.
Se ei ole mikään salaisuus, että MCU - leffojen suurin heikkous on ollut pahiksissa. Ennen tätä leffaa oli täsmälleen yksi loistava (Loki), muutama ihan OK (Kuvotus, Stane, Punakallo) ja sitten loput melko plääh (Malekith, Killian, Hammer ja Vanko). Olikin Marvelilta erinomainen idea, että yhden pahiksen sijaan tarinan pääkonna oli kokonainen organisaatio. Vaikkei se ehkä ole yhtä ikimuistoista kuin jokin iso paha yksilö, niin toimii tässä tarinassa loistavasti. Kyllähän myös leffan nimikkohahmo, Winter Soldieri, melko hyvin pelitti. Rooli oli ehkä vähän turhan pieni mihinkään kumempaan analyysiin, mutta Sebastian Stan teki hyvää työtä (ei voi olla helppoa vain kävellä hitaasti ja näyttää uhkaavalta) ja tätä on tilaa kehittää seuraavassa leffassa. Pienenä yksityiskohtana rakastin myös soundtrackissa ollutta petolinnun(?) rääkäisyä aina, kun Winter Soldier oli paikalla. En tiedä mikä siinä oli, mutta tehokasta yhtä kaikkia.
Hyvät roolitukset ja roolisuoritukset ympäripyöreästi ovat MCU - leffoissa sen verta rutiinia, että kaikki aiheeseen liittyvät positiiviset adjektiivit on jo käytetty. Ehkä pieni valituksen aihe oli Mustassa Leskessä. Vika ei siis missään nimessä ollut Scarlett Johansonissa vaan käsikirjoituksessa. Jos vertaa tämän hahmoa Avengerssiin (IM2:sta ei kannata puhua, kun siinä tällä ei ollut muuta hahmoa kuin seksiksyys ja tappelutaidot) niin tämä oli paljon sarkastisempi ja ylimielisempi. Tämä ei haittaisi muuten, mutta kun pitäisi uskoa, että tämä on sama hahmo molemmissa leffoissa, niin tämmöiset yksityiskohdat häiritsevät.
Toimintakohtaukset ansaitsevat kyllä oman erillisen mainintansa. Vaikka tykkään yliampuvasta supersankaritoiminnasta siinä missä kuka tahansa muukin, niin kyllä toisinaan vain kaksi tyyppiä hakkaamassa toisiaan toimii parhaiten. Eihän toiminta nytkään suoranaisesti realistista ollut, mutta tietyllä tapaa fyysisempää ja hahmot tuntuivat olevat enemmän oikeassa vaarassa.
Tuossa varmaan olikin ne tärkeimmät. Helvetin kova leffa ja ei voi kuin iloita, että sama tiimi palaa Kapu kolmoseen.
No joo, mutta kun tämä ei ole kovinkaan isossa osassa leffassa (tai ainakaan tällä ei ole paljon ruutuaikaa) ja tämä on osa isompaa pahisorganisaatiota eikä pääpahis, joten en kummemmin miestä erikseen maininnut.
Käsitinkö väärin kun kuvittelin Zolan tietoisuuden tuhoutuneen koneiden myötä? Tosin näin jälkikäteen ajatellen siellä oli internet-yhteys ja tietoisuus saattoi levitä.
Käsitinkö väärin kun kuvittelin Zolan tietoisuuden tuhoutuneen koneiden myötä? Tosin näin jälkikäteen ajatellen siellä oli internet-yhteys ja tietoisuus saattoi levitä.
Ainakin se tietokoneruumis hajosi ja Pierce puhui jotain Zolan menettämisestä, mutta sarjiksissa miehellä on tyylinä paeta kuolemaa siirtämällä tietoisuutensa kehosta toiseen, joten mikään ei ole poissuljettua.
Käsitinkö väärin kun kuvittelin Zolan tietoisuuden tuhoutuneen koneiden myötä? Tosin näin jälkikäteen ajatellen siellä oli internet-yhteys ja tietoisuus saattoi levitä.
Olen varma että jos käsikirjoittajat löytävät hahmolle käyttöä tulevissa elokuvissa niin Zola joko siirsi tietoisuutensa muualle tai ainakin siitä on "varmuuskopio" jossain. Jo Kapu1:ssä nähtiin että Zola kehitteli sarjiksista tutun robottikehonsa 30-luvulla. Jos Zola pääsi kerran tietoverkkoon koko ajan käsiksi niin miksi ei siirtäisi itseään, ne datanauhat saa varmuuskopioitua nyky-tallennustekniikalla vaikka puhelimen muistiin tai USB-tikulle. Samoin Zolan viimeiset sanat eli "out of time" tarkoittaa paitsi kirjaimellisesti että aika on loppu, myös kuvainnollisesti sitä että on aikaansa jäljessä, mikä voisi hyvinkin suoraan viitata Zolan aikomuksiin päivittää tekniikkansa nykypäivään.
Ei se asiaa paljoa valaissut mutta jos aikovat tehdä CWstä leffan niin pitää siinä olla muutakin kuin Kapu, SHIELD ja IM.
Mikä SHIELD?
Tiivistettynä MCU-CW ei siis liity salaisiin henkilöllisyyksiin vaan siihen että superhemmojen pitäisi vastata jollekin viralliselle taholle tekemisistään.
AoS kakkoskautta seuranneena en pidä lainkaan todennäköisenä että SHIELD on edes murto-osa entisestään Phase3 aikana. Kuvio on lähempänä Secret Warriors vol1 sarjiksia, ja esim. viimeisimmässä jaksossa Coulson totesi että homma ei oikein luista, karttaan kun ei ollut tullut yhtään sinistä pistettä lisää sitten eka jakson, ja lisäksi 6-jaksossa SHIELDin vahvuus tippui entisestään kuudella.
Superbowl. United we stand - Divided we fall (https://www.youtube.com/watch?v=0L7iH3foZU0)
Auts. Bucky yritti ampua Starkia silmien väliin?! Bleeding Edge- / extremis-haarniska pelastaa, mutta tuosta voi tulla sanomista..
Auts. Bucky yritti ampua Starkia silmien väliin?! Bleeding Edge- / extremis-haarniska pelastaa, mutta tuosta voi tulla sanomista..
Oikeastaan, jos tuon kohdan katsoo oikein tarkasti
huomaa, että Bucky yrittää ampua jonkun, joka on kameran ulkopuolella ja Stark vääntää aseen piipun itseään kohti.
Oikeastaan, jos tuon kohdan katsoo oikein tarkasti
huomaa, että Bucky yrittää ampua jonkun, joka on kameran ulkopuolella ja Stark vääntää aseen piipun itseään kohti.
Eipä niinkään. Hidastuksesta näkyy että Bucky tähtää alun perin Starkin rintaan (näyttäisi siltä että Bucky yrittää taistella ohjelmointiaan vastaan), ja kun tämä tarttuu piippuun niin ase kääntyy kohti Starkin kasvoja. Lopputulos on kuitenkin sama, eli Bucky laukaisee aseen vasta kun piippu osoittaa kohti Starkin naamaa.
Katoin trailerin ja...älkää lukeko seuraavaa SPOILER WARNING!!!
Olipas Hämis kauheen näköinen...ihan kuin joku lelu-ukko...en tykkää!!!
Katoin trailerin ja...älkää lukeko seuraavaa SPOILER WARNING!!!
Olipas Hämis kauheen näköinen...ihan kuin joku lelu-ukko...en tykkää!!!
Niin tämäkö:
(https://36.media.tumblr.com/b0114f0124b8c15996276357f46ead23/tumblr_o3u49ozHfE1rk7w2qo1_1280.jpg)
siis häiritsi? No,makuja on monia ja jokaiselle oma juna jos VR ikinä olisi aikataulussa... ajattelin tuomita tai ylistää jahka olen nähnyt, joskin....
kovasti vaikuttaa että ei ole se Kostajat 2,5 vaan että jatkaa Marvelin onnistuneinta elokuvasarjaa
Noin neljänkymmenen tihrustamisen jälkeen yksi asia mistä en ole nähnyt keskustelua tuli mieleen. Laitan spoilerit siltä varalta että olen oikeassa.
Purppuranoita on pirun vahva. Kun Hulk ja Thor ovat poissa, Visionin pitäisi olla kovin tykki mutta Wanda pistää tämän polvilleen. Millä Stark aikoo päihittää tämän? Noh.. parissa kohtauksessa näkyy keltainen tankki jonka sisällä on henkilö. Olen kuullut spekulaatiota että siellä on Bucky, ja Stark/hallitus/tms on pistänyt hänet jäihin, ja sekin toimisi mutta minulle tuli mieleen teoria että leffa ottaa yhden asian sarjis-esikuvastaan ja kloonaa jonkun hahmon, mahdollisesti jopa saman josta syntyy hullu klooni-Thor.
niin no
Raaka voima on vain yksi ulottuvuus, todellisuudenmuokkaaja tai ei. Hyvin mietitty toki, en pidä mitenkään mahdottomana.
itselle oli jo trailereista selkeää että jokin piirre säilyy elokuvasta toiseen.
(http://49.media.tumblr.com/b6e5e3557e429d735b24677e13ee0021/tumblr_o3u4nw6tfc1u757mbo2_400.gif)
(http://49.media.tumblr.com/7c9975d2ac653c7c2f681925cdf872e9/tumblr_o3u4nw6tfc1u757mbo1_500.gif)
(http://49.media.tumblr.com/e9f0527b324008f2615ba6adb7fa8503/tumblr_o3u4nw6tfc1u757mbo3_500.gif)
Katsoin varmaan eri elokuvan kun minusta se oli vain harmaa ja tylsä. :(
Joo luultavasti. :laugh: Ei vaan, onhan tämä paletiltaan vaisumpi kuin useimmat Marvel-leffat (minusta hyvin linjassa Winter Soldier'in kanssa, jolle tämä on siis jatko-osa) mutta ei missään nimessä väritön. Myös teema on selkeästi vakavampi kuin yleensä, jopa siinä määrin että muutama kevennys jotka toimivat normaalisti näissä leffoissa pisti korvaan. Mutta että tylsä? Noh, jos ei tykkää supersankari-sarjakuvista tai edes upeasti tehdyistä toimintaleffoista niin joo sitten voi olla tylsää, mutta samaan hengenvetoon saa kyllä syyttää itseään että meni katsomaan koska kenelle tulee yllätyksenä että tämä on supersankari-leffa, varsinkaan kvaakkilaiselle...
Tekijät olivat yhden mielestäni klassisista Kapteeni Amerikka monologeista siirtäneet sanatarkasti toiselle henkilölle ja se toimi.
Lähdeteoksen henkeen ja sanomaan ei kajottu silti.
Mielestäni kuvaa elokuvaa muutenkin.
Samoin, toimi minullekin tuo. Yksi repliikki jota puolestaan jäin kaipaamaan on Avengers vol.5 #2:sta jossa Stark rekrytoi Hämiksen Kostajiin:
Stark: "We have money."
Hämis: "Oh thank god."
Mitätön juttu mutta olisi ollut kiva nähdä tämä kankaalla. Eipä sillä, kyllä tehtiin selväksi että Peter-rassun roskis-dyykkaus on taakse jäänyttä elämää. Samaan hengenvetoon sanoisin että olipa melkoinen veto lopettaa leffa Hämiksellä ja tägillä "Spider-Man Will Return" vaikka hahmo ei ole edes puhtaasti Marvelin omistuksessa.
Samaan henkeen on yksi repla jonka haluan nähdä Ikuisuussodissa (http://www.comicecke.de/wp-content/uploads/2014/09/cap-vs-thanos.jpg).
En ole nähnyt tästä kirjoittelua missään, ehkä siksi että leffa ei ole vielä ehtinyt pyöriä järin pitkään (eikä jenkkilässä tule ulos ennen kuin viikon päästä), mutta pistikö kukaan muu merkille että yksi sanoista joilla Bucky "buutataan" on Homecoming, seuraavan Spider-Man leffan nimi? Tuskin on sattumaa?
Oli kyllä kivenkovaa Marvelia! Huhhuh.
Toiminta ei ollut yhtään niin puuduttavaa kuin Age of Ultronissa. Pääpahiskin oli jotain muuta kuin kaikkivoipa supervoimainen pahis, siitäkin iso plussa. Lähes kaikki mahdollinen toimii tässä.
Muutama asia ihmetyttää. Mistä tulivat kamerat, jotka kuvasivat kun Bucky tappoi Tonyn vanhemmat? Oliko joku sijoittanut ne pidemmällä tähtäimellä valmiiksi, vai oliko kyseessä jotkut maantiekamerat?
Mistä tämä nauha saatiin talteen, kenen toimesta, ja miksi?
Miten Zemo sai tietää tästä, saatika kirjasta joka sisältää avainsanat Buckyn aivopesuun?
Täähän oli hyvä leffa. Tosin voi kuvitella että joku joka ei ole katsonut aikaisempia ja/tai ei ole tietoinen näistä hahmoista ennalta on ihan pihalla tätä elokuvaa katsoessaan. Toisaalta asioihin perehtynyt pitää tästä sitäkin enemmän.
Kuten Winter Soldierissa, toiminta oli hyvin kuvattua ja piti tiukasti otteessaan (lukuunottamatta alkutappelun osoittaista liiallista kameranheiluntaa). Hahmot, niin uudet kuin vanhatkin, pidettiin kuitenkin tarinan keskiössä kaikesta turpakäräjöinnistä huolimatta. Jos vähän pitää nillittää, palloja oli silti ehkä liikaa ilmassa, lentokenttätappelussa esimerkiksi
Vision ei tuntunut tekevän ennen loppua yhtään mitään, lenteli vain pari kertaa Giant-manin lävitse.
Spiderman oli kans selkeästi ympätty tähän vain mainostamaan omaa tulevaa elokuvaansa. Hahmo oli hyvä, mutta saumat näkyi selkeästi.
Perusvarmaa Marvelia. Ei mikään suuri klassikko tyyliin eka Iron man tai eka Avengers, mutta ei ollenkaan huono tapaus ja merkittävä parannus Age of Ultronista. Samaa sarja WSn:n kanssa.
4/5
Nyt kun mietti vähän aikaa, elokuvan loppu häiritsi jonkin verran ainakin tätä katsojaa.
Status quo ei oikeastaan muuttunut ollenkaan. Kukaan ei kuollut, ei Kapteeni Amerikka, eikä edes Rhodey. Kapu ja kumppanit ovat nyt lainsuojattomia, totta, mutta hekin palaavat ruotuun varmasti Infinity Wariin mennessä. Tällöin kaikesta tästä tappelun temmellyksestä jää turhan spektaakkelin maku suuhun.
Mutta jos tuosta pääsee yli, kyllähän tätä voi suositella.
Status quo ei oikeastaan muuttunut ollenkaan. Kukaan ei kuollut, ei Kapteeni Amerikka, eikä edes Rhodey. Kapu ja kumppanit ovat nyt lainsuojattomia, totta, mutta hekin palaavat ruotuun varmasti Infinity Wariin mennessä. Tällöin kaikesta tästä tappelun temmellyksestä jää turhan spektaakkelin maku suuhun.
En ole (ainakaan ensimmäisen kerran jälkeen) samaa mieltä. Minusta ajatus että joku -varsinkaan päähahmo- kuolisi tässä leffassa oli aina naurettava, juonen kannalta se olisi ollut turhaa ja hahmojen tappaminen hahmojen tappamisen ilosta jääköön Snyderille. Jos status quo muutokseksi ei riitä että koko Kapun tiimi on nyt lainsuojattomia ja Kostajat on käytännössä hajoitettu (jäljellä Vision ja rampa Sotakone, mahdollisesti puoli-eläköitynyt ja henkisesti romutettu Rautamies sekä ehkä teini-Hämis) niin ehkä odotukset olivat hieman epärealistiset..? Niin ja koska Sokovian sopimus vai millä nimellä sitä sitten tullaankaan kutsumaan on voimassa, kaikkien uusien hahmojen on joko allekirjoitettava se tai leimautuvat rikollisiksi. Miten tämä vaikuttaa Hämiksen leffaan? Ant-Man And The Wasp leffan lähtöasetelma on käännetty päälaelleen. Onko leffan mid-credits kohtaus viittaus siihen miten Civil War tapahtumat vaikuttavat Black Panther leffaan? Minusta pakka on ihan riittävän sekaisin näinkin.
Fanipiireissä paljon paukutettiin rumpua sillä että Kapun kuolema filmatisoidaan, mutta kun tiedetään 100% että Evans on Ikuisuussodissa niin mieluummin jätetään se tarina toiseen kertaan, mahdollisesti omaksi leffakseen, kuin että taas kerran tapetaan hahmo ja herätetään se henkiin hetikohta (sekin jääköön Snyderille).
Huom! Seuraavassa spoilataan paitsi Civil Waria, myös Batman v Supermania.
En ole (ainakaan ensimmäisen kerran jälkeen) samaa mieltä. Minusta ajatus että joku -varsinkaan päähahmo- kuolisi tässä leffassa oli aina naurettava, juonen kannalta se olisi ollut turhaa ja hahmojen tappaminen hahmojen tappamisen ilosta jääköön Snyderille.
Ei se ole niin naurettavaa kun muistaa että Kapu kuoli _sarjakuvissa_ Civil Warin päätteeksi. Niin ei nyt tapahtunut, mutta mahdollista se oli kun alkuperäistarinaa ajateltiin. Muiden hahmojen kuolemista: Jos turpaan vedetään, voihan siinä jollekin käydä vahingossa huonosti, niin kuin Rhodesille melkein kävi. Siinäkään ei ole mitään naurettavaa, ja se on turhaa vain, jos se kirjoitetaan turhaksi. Jos siitä saadaan tärkeä osa jotain character arccia, siitä voi tulla "plot point", ja se voi lisäksi herättää katsojassa tunteita, niin kuin hahmojen kuolemilla on yleensä tapana. Tämä on hyvä juttu, eikä ole ollenkaan "turhaa".
Mitä BvS:ään tulee, ei siinäkään leffassa tapettu Supermania pelkästä tappamisen ilosta. Näin tapahtui alkuperäistarinassa (Doomsday-sarjakuva-arc), ja tällä kuolemalla oli lisäksi elokuvassa oma tarkoituksensa. Leffassa tehtiin selväksi, että huolimatta kaikista hänen sankariteoistaan, osa ihmisistä edelleen pelkäsi tai jopa suorastaan vihasi Teräsmiestä (syystä tai syyttä). Kun hän sitten uhrasi itsensä pelastaessaan maailman Doomsdaylta, monet alkoivat ajatella eri tavalla ja näkivät hänet sankarillisempana. Kun hänet herätetään myöhemmin henkiin, hahmo on muuttunut itsessään, ja samalla on muuttunut tapa millä ihmiset elokuvan sisäisessä maailmassa näkevät hänet. Näin tämäkään kuolema ei ole turha, vaan osa usean elokuvan mittaista character arccia. (Ehkä vähän sekavasti selitetty, toivottavasti ymmärrät, mitä tarkoitan.)
Jos status quo muutokseksi ei riitä että koko Kapun tiimi on nyt lainsuojattomia ja Kostajat on käytännössä hajoitettu (jäljellä Vision ja rampa Sotakone, mahdollisesti puoli-eläköitynyt ja henkisesti romutettu Rautamies sekä ehkä teini-Hämis) niin ehkä odotukset olivat hieman epärealistiset..?
Ei se minulle taida riittää, kun sen voi niin helposti resetoida Infinity Warin alussa. Vrt. Iron man 3, jossa Stark tuhosi pukunsa, ja vetäytyi ainakin osaksi eläkkeelle, ja Age of Ultronin alussa hän oli jälleen työn touhussa. CA:WS:ssä SHIELD hajotettiin, mutta seuraavassa leffassa Fury huseerasi taas Helicarrierin kanssa kuin mitään ei olisi tapahtunut. Jos joku hahmo, vaikka Rhodes, olisi lopullisesti kuollut, status quon palautus olisi hankalampaa.
Mutta ehkä minulla on tässä suhteessa tosiaan liian kovat ja epärealistiset vaatimukset. (Eihän Marvel-sarjakuvissakaan tapahtunut koskaan mitään oikeaa muutosta, ainoastaan muutoksen illuusio.) Se lentokenttärymistely tuntui _minusta_ vain niin turhalta silmäkarkilta, kun se ei tuntunut muuttavan oikeasti mitään, mitä ei voisi seuraavan elokuvan alussa helposti resetoida. - Varsinainen lopputaistelu siellä Siperiassa vaikutti sentään johonkin, ainakin Starkin ja Rogersin väleihin. Plus olihan se emotionaalisesti latautuneempi.
Fanipiireissä paljon paukutettiin rumpua sillä että Kapun kuolema filmatisoidaan, mutta kun tiedetään 100% että Evans on Ikuisuussodissa niin mieluummin jätetään se tarina toiseen kertaan, mahdollisesti omaksi leffakseen, kuin että taas kerran tapetaan hahmo ja herätetään se henkiin hetikohta (sekin jääköön Snyderille).
Edelleen, Teriksen kuolema ei ollut turha. Se oli osa hahmon tarinan kaarta. Niin olisi voinut olla Kapunkin kuolema, jos olisi tapahtunut tässä, ja olisi oikein hoidettu. Mutta voihan tosiaan olla, että tähän (Kapun kuolemaan) palataan sitten myöhemmin. Ja silloin se voi olla emotinaalisesti palkitsevampi, ja parempi osa tarinaa.
Pahoittelut suurista spoiler-tagien määrästä, mutta sitä ei voinut nyt välttää.
Aa joo, unohtui vielä mainita, että tykkäsin Zemosta. Oli parempi ja moniulotteisempi pahis, kuin vaikkapa Malekith, tai Ronan, tai Yellowjacket, tai jopa Ultron. Ehkä Marvel alkaa ottaa tässä opikseen.
Ja jäi jopa henkiin. Nyt ne Pahuuden mestarit kasaan, Zemo!
Ja pitääpä tuohon ihmetellä onko jokin juonenkäänne pakko tehdä ihan vain siksi, että se oli lähdemateriaalissa?
Täysin samaa mieltä, varsinkin kun "lähdemateriaalia" muutenkin sovitetaan uusiksi raskaalla kädellä. Ja sitäpaitsi jos ihan tarkkoja ollaan niin Kapu ei kuollut Civil War tarinan aikana, vaan vasta sen jälkeen oman lehtensä sivuilla, eikä se edes liittynyt CW-tarinaan vaan Brubakerin Cap vol.5 sarjan tapahtumiin.
Ja pitääpä tuohon ihmetellä onko jokin juonenkäänne pakko tehdä ihan vain siksi, että se oli lähdemateriaalissa?
Hyvä yritys mutta enemmin katson elokuvan josta alkuteoksen tai alkuteokset tunnistaa.
Tietenkin aina löytyy joku Modesty Blaise pistävä perhonen/Catwomanin/Le Blueberryn fani. Se heille suotakoon vaikken itse voikaan allekirjoittaa nuo läpikärsineenä
Pidän Kapteeni Amerikasta joka on sarjakuvien Kapteeni Amerikkaa muistuttava, en Team American vastaavasta.
Titanicissa jäävuoreen kuuluu osua ja upota, lisäillä toki voi kuten joka ainut sovitus onkin tehnyt.
Koko Kapteeni Amerikka lopettaa koska uskoo amerikkalaiseen ideaaliin ei hallinnon ratkaisuihin tai massojen hysteriaan on suoraan sarjakuvista tästä on montakin otetta Nomad/Captain jne jne.
ongelmana nähdäkseni olikin se että verrattiin Batman v Supermaniin jota suuresti muistuttaa koko Rammstein biisin nimeä myöten
Asia ei muutu: 2016 on supersankarielokuvien kultavuosi. Deadpoolin Batman V Supermanin ja Captain America Civil Warin jälkeen rima on nostettu niin X-men Apocalypselle kuin Suicide Squadille sekä Doctor Strangelle todella ylös.
(saattaahan niitä muutama muukin olla joita en juuri muista)
Toivottavasti renesanssi pidetään yll ja lunastavat omilla tahoillaan odotuksensa.
Täysin samaa mieltä, varsinkin kun "lähdemateriaalia" muutenkin sovitetaan uusiksi raskaalla kädellä. Ja sitäpaitsi jos ihan tarkkoja ollaan niin Kapu ei kuollut Civil War tarinan aikana, vaan vasta sen jälkeen oman lehtensä sivuilla, eikä se edes liittynyt CW-tarinaan vaan Brubakerin Cap vol.5 sarjan tapahtumiin.
Tää on kyllä totta, mutta on Kapun kuolema ainakin minun mielessäni ollut aina osa Civil Warin jälkipelejä.
No, turhahan tästä on enää väitellä. Toisin kuin alkuperäisessä Civil War-sarjakuvassa, lentokenttätappelussa (tai niissä muissa turpaanvedoissa) ei kukaan kuollut, eikä edes rampautunut loppuiäkseen, ja sillä hyvä. Viihdyttävää toimintaseikkailua saippuaoopperamausteinhan nämä elokuvat ovat, eivät realistista toimintaa. Se "war"- osa siinä elokuvan nimessä vaan minua hämää, kun eihän tää ole oikeaa sotaa nähnytkään. Mahtoivatko kaikki edes tapella tosissaan toisiaan vastaan? :D
Rouvan kanssa käytiin katsomassa, enkä osannut kahden katselukerran jälkeenkään vastata hänen kysymykseensä
Lähti maanpakoon tms., kun tämä on nyt lainsuojaton.
No, turhahan tästä on enää väitellä. Toisin kuin alkuperäisessä Civil War-sarjakuvassa, lentokenttätappelussa (tai niissä muissa turpaanvedoissa) ei kukaan kuollut, eikä edes rampautunut loppuiäkseen, ja sillä hyvä. Viihdyttävää toimintaseikkailua saippuaoopperamausteinhan nämä elokuvat ovat, eivät realistista toimintaa. Se "war"- osa siinä elokuvan nimessä vaan minua hämää, kun eihän tää ole oikeaa sotaa nähnytkään. Mahtoivatko kaikki edes tapella tosissaan toisiaan vastaan? :D
Eipä siinä sarjakuvassakaan yritetty vastapuolta tappaa, kyseessä on kuitenkin ystävät vastaan ystävät joten harva ihminen siinä tilanteessa alkaisi verenmaku suussa lahtaamaan vastapuolen tovereita. Ja edelleen odotan perusteluja miten Kapun kuolema olisi tehnyt tästä leffasta paremman? Tai jos Rhodey olisi kuollut niin mihin se olisi vaikuttanut, ottaen huomioon että Sotakonetta ei taivaalta tiputtanut vastapuoli vaan "friendly fire" vahingonlaukaus? Tekikö Elohopean kuolema Age Of Ultronista jotenkin paremman leffan (minusta päinvastoin huonomman)?
Eipä siinä sarjakuvassakaan yritetty vastapuolta tappaa, kyseessä on kuitenkin ystävät vastaan ystävät joten harva ihminen siinä tilanteessa alkaisi verenmaku suussa lahtaamaan vastapuolen tovereita.
No eipä kyllä. Tosin sarjakuvassahan se Giant-Man kuoli, kun Thor-klooni alkoi riehumaan. Kyllähän siellä voi käydä vahingossa huonosti, kun isot tykit heiluu.
Ja edelleen odotan perusteluja miten Kapun kuolema olisi tehnyt tästä leffasta paremman? Tai jos Rhodey olisi kuollut niin mihin se olisi vaikuttanut, ottaen huomioon että Sotakonetta ei taivaalta tiputtanut vastapuoli vaan "friendly fire" vahingonlaukaus? Tekikö Elohopean kuolema Age Of Ultronista jotenkin paremman leffan (minusta päinvastoin huonomman)?
Miten kenenkään pää- tai sivuhenkilön kuolema tekee elokuvasta paremman? Elokuvan tarkoitus on herättää katsojassa tunteita. Harva asia herättää enemmän tunteita, kuin henkilöhahmon kuolema. Samalla se voi olla oleellinen osa elokuvan juonta.
En oikeasti tiedä mitä haluat minun tuohon vastaavan.
Ja toisaalta, olisiko Gladiaattori ollut parempi elokuva, joss Russell Crowe olisi jäänyt lopussa henkiin ja ratsastanut Connie Nielsenin kanssa auringonlaskuun? Vähän epäilen ettei olisi ollut. Näissä asioissa on monta puolta.
Tosin sarjakuvassahan se Giant-Man kuoli, kun Thor-klooni alkoi riehumaan. Kyllähän siellä voi käydä vahingossa huonosti, kun isot tykit heiluu.
Niin mutta sekin oli siis nimeomaan hullu klooni, ei oikea Thor, ja jälkikäteen tehtiin harvinaisen selväksi mitä mieltä Thor oli tästä.
Miten kenenkään pää- tai sivuhenkilön kuolema tekee elokuvasta paremman? Elokuvan tarkoitus on herättää katsojassa tunteita. Harva asia herättää enemmän tunteita, kuin henkilöhahmon kuolema. Samalla se voi olla oleellinen osa elokuvan juonta.
En oikeasti tiedä mitä haluat minun tuohon vastaavan.
Ja toisaalta, olisiko Gladiaattori ollut parempi elokuva, joss Russell Crowe olisi jäänyt lopussa henkiin ja ratsastanut Connie Nielsenin kanssa auringonlaskuun? Vähän epäilen ettei olisi ollut. Näissä asioissa on monta puolta.
Haluan kuulla konkreettisen esimerkin miten sinun mielessäsi Civil War olisi ollut parempi leffa jos joku hahmoista olisi tapettu. Ei geneeristä luonnehdintaa miten kuolema toimii leffoissa juonielementtinä, vaan tarkalleen kenet olisit halunnut tapattaa CW:ssä, missä kohtaa, kenen toimesta, ja miten se olisi parantanut leffaa. Jos kuolemien puute oli kerran sinulle niin iso pettymys niin tokihan sinulla on joku ajatus mitä olisi pitänyt tehdä toisin?
Gladiaattori-vertaus ei oikein toimi koska sille ei ollut etukäteen ilmoitettu paria jatko-osaa joissa Russell Crowe näyttelee yhtä pääosaa.
Jos jollain muulla on samantapaisia ajatuksia niin osallistukaa toki spoiler-tägien vaihtoon..
Haluan kuulla konkreettisen esimerkin miten sinun mielessäsi Civil War olisi ollut parempi leffa jos joku hahmoista olisi tapettu. Ei geneeristä luonnehdintaa miten kuolema toimii leffoissa juonielementtinä, vaan tarkalleen kenet olisit halunnut tapattaa CW:ssä, missä kohtaa, kenen toimesta, ja miten se olisi parantanut leffaa. Jos kuolemien puute oli kerran sinulle niin iso pettymys niin tokihan sinulla on joku ajatus mitä olisi pitänyt tehdä toisin?
En ole elokuvakäsikirjoittaja, ja varmaan tämän elokuvan käsikirjoittaja(t) osaisi(vat) kirjoittaa tällaisen tapahtuman osaksi elokuvaa paremmin. Mutta oletetaan vaikka että Haukansilmä kuolee. Hahmolla (kuten Rhodeyllä ja Falconillakaan) ei ole omaa elokuvasarjaa, joten tällainen hahmo kuolee todennäköisemmin kuin Stark tai edes Rogers. Missä kohtaa ja kenen toimesta, ei sillä ole mitään väliä. Se voi olla vaikka vahinkolaukaus tai jää lentokoneen alle tms. Äijältä jää vaimo ja lapset. Stark syyttää kuolemasta itseään, kun itsepä aikoi ottaa Kapun ja kumppanit kiinni ja homma karkasi käsistä. Mies masentuu ja vetäytyy koko kiinniottohommista. Tai Kapun ja/tai Buckyn nappaamisesta tulee pakkomielle. Starkin ja Kapun välille jää pahaa verta, eikä anteeksianto ole helppoa. Kyllähän näitä keksii. Ja näin se vaikuttaa juoneen tai seuraaviin elokuviin. Osaksi tuollaista tapahtuikin ihan elokuvan lopussa, paitsi että se ei johtunut kenenkään kuolemasta.
Ja miten se olisi sitten parantanut leffaa? Se olisi tehnyt elokuvaa ja noita tappeluita realistisemmiksi ja minä pidän realistisemmista elokuvista ja tappeluista joilla on oikeita seurauksia hahmojen elämään. Tarvitsenko siihen muuta syytä?
Miksi ihmeessä muuten tämä on niin iso asia sinulle? Miksi näissä elokuvissa ei saisi kukaan kuolla? Koska Disney/Marvelin elokuvat eivät saa olla niin vakavia?
Niin mutta sekin oli siis nimeomaan hullu klooni, ei oikea Thor, ja jälkikäteen tehtiin harvinaisen selväksi mitä mieltä Thor oli tästä.
Hyvä esimerkki siis siitä miten sivuhahmon kuolemalla on vaikutus muiden hahmojen suhteisiin ja juonenkulkuun.
Jiksin koulupihavertaus osuu kyllä naulan kantaan. Minulle tuli samanlainen fiilis, sillä hahmot toimivat kuin koululaiset. Kaverit on eri mieltä --> tapellaan --> ei olla kavereita --> jäähytellään hetki--> ollaan taas kavereita.
Mutta joo, koululaisillehan näitä tehdään, joten luonnollisesti tarina on kasattu niin, että he voivat siihen samaistua omien kokemustensa pohjalta. Ja hyvä niin.
Ja unohdin "pakko" katsottavien listalta Black Widow elokuvan. Ant-Manit auttavat asiaa mutta eivät juonen ja henkilöiden kannalta niin tärkeitä
Seuraa spoileri lue vain jos et välitä spoilaantumisesta
Adamantiumin liittäminen celestiaaleihin ja vibranium/mineraalikiistoihin on hyvä tapa tuoda Eternals elokuvan jätti osaksi MCUta. Serpent Societyn sovittaminen Wagner/Blackwater tahoksi loogista. Se lopputekstien jälkeinen härnäke on vähän turha sisällöltään nyt vaikka (ehkä) onkin Fantastic Four First Steps ja Avengers Doomsday täky