Tuoreimmat viestit

Sivuja: [1] 2 3 4 5 6 ... 10
1
Divari: Myydään ja ostetaan / Vs: M: Creepy- ja Eerie Archive-sarjat
« Uusin viesti kirjoittanut Illodiini tänään kello 21:42:15 »

Näistä eivät silmäkarkit parane.
2
Eurooppalaiset sarjakuvat / Vs: Heiska ja Heta
« Uusin viesti kirjoittanut Lurker tänään kello 20:39:26 »
--
Ei puutu enää kuin upporikas setä, mutta aivan hyvin voi uskoa, että sellainenkin olisi tarvittaessa saatu mukaan.

--

Setä, jolla on lemmikkikukko, ilmestyy myöhemmin sarjaan. Nastan takakansista en tuota setää löytänyt, taisi ilmestyä sarjaan vasta myöhemmin. Herra Yrmälä oli nimeltään Herra Mettinen. Ainakin joissakin alkupään jutuissa Heta asuu eri osoitteessa kuin Heiska.

Huonekalupiloja on Nastan sivuissa enemmänkin, aika futuristisia vieläpä sillä Felix keksii näkymättömän nojatuolin ja jopa 3D-projektorilla heijastetun tuolin!

Gregin Akilles Jänne -sarjakuvassa on ilmeisesti paljon samoja vitsejä kuin Heiskassa ja Hetassa, lähteet kertovat. https://fr.wikipedia.org/wiki/Modeste_et_Pompon

3
Eurooppalaiset sarjakuvat / Vs: Heiska ja Heta
« Uusin viesti kirjoittanut STD tänään kello 19:52:19 »
Itse asiassa huonekalut yms. ovat suoraan Franquinin päästä. Toki ajan hengen mukaisia. Franquin manaili jossain haastattelussa, että olisi ollut helpompaa kopioida kaikki mööpelit sisustuslehdistä, mutta kun hän oli kerran lähtenyt mielikuvituslinjalle, niin ei halunnut poiketa siltä, vaikka ajanmukaisten mielikuvitustuotteiden keksiminen kävikin joskus voimille.
4
Sarjakuvaelokuvat, televisiosarjat ja animaatiot / Vs: Watchmen/Vartijat (elokuva ja tv-sarja)
« Uusin viesti kirjoittanut X-men tänään kello 19:50:28 »
Esitän eriävän mielipiteen Maisteri Oudon arvostelusta.

Toki sarja oli hyvin tehty (paremmin kuin Krypton) mutta hyvin vähän sillä oli tekoa Watchmenin kanssa, sijoittui toki samaan versumiin alieneiden hyökkäyksen jälkeen ja lopussa saatiin yhteys Watchmen sarjakuvaan/leffaan kun eräs sininen mies tuli visiitille (samaa mieltä Maisteri Oudon kanssa että vaikutti voimattomalta kun jos olisi ollut yhtä kaikkivoipainen kuin leffassa niin ei olisi tarvinnut käydä keskustelua kuka se nainen nyt taas olikaan kanssa ravintolassa vaan ihan jossain muualla) ja näytettiin kun tämä laittoi oman aataminsa ja eevansa asumaan vanhaan taloon Jupiterin kuussa.

Parempi kuin Krypton, näyttelijät hoitivat hommansa, ei paljoa erikoisefektejä (jolloin budjettia riitti muuhunkin), ihan katsottava kunhan ei odota sen mitään mieltä räjäyttävää.

Yhtähyvin olisi voitu jättää tekemättä tämä sarja sillä vertailukohtana on leffaversio sarjakuvasta ja sille sarja häviää aika reippaasti.
5
Sarjakuvaelokuvat, televisiosarjat ja animaatiot / Vs: Krypton (TV-sarja)
« Uusin viesti kirjoittanut X-men tänään kello 19:32:32 »
Viimonen kausikin tuli katottua ja ei parantunut ekasta kaudesta yhtään, soppaan lisättiin Lobo (näytti enemmän karikatyyrilta kuin oikealta) ja Braniac (ei sekään kovin onnistunut ollut) joka kuten tunnetusti oli Kandorin perässä (toki tunnetun historian perusteella oli jokusen vuoskymmenen liian aikaisin). Suurin osa sarjasta oli kuvattu pimeässä (jolla ehkä peiteltiin lavasteiden heikkoutta tai hämärässä jossa hahmot näkyivät kohtuuhyvin (lavasteet eivät) ja ainoat valoisat kohtaukset olivat kun Seg-El, Lobo, Adam Strange ja Brainiac olivat jossain metsässä (ei kumminkaan keltaisen auringon alla kun Seg-Elistä ei tullut Teräsmiestä).

Kokonaisuudessaan välttävä, ei tuonut lisäarvoa Teriksen tai Kryptonin historiaan (tuskin tämä jatkumo saa jatkoa), pääosan näyttelijät hoitivat hommansa ihan hyvin mutta eivät hekään ihmeisiin pysty, jos olisi haluttu tehdä sarja kunnolla niin olisi menty jonnekkin Kryptonin alkuaikoihin eikä viimeisiin muutamiin vuoskymmeniin.
6
Lännensarjakuvat / Vs: Sinitakit
« Uusin viesti kirjoittanut echramath tänään kello 19:05:23 »


Sinitakeistahan on puolisalaa tullut videopelikin (PC:lle) tuossa 2012 paikkeilla, taas, tai siis Amigalle ja matolaatikkonintendolle kasarin loppumetreillä tullut North & South on modernisoitu nykykoneille nimellä Bluecoats: North & South. Viime vuonna tuosta tuli vähän enemmän pöhinää kun julkaisu on saatu myös erinäisille pelikonsoloilelle. Itäisen USA:n kartalla harjoitetaan "vuoropohjaista strategiaa" sellaisella koko perheen lautapelin tarkkuudella ja mikäli joukot hyökkäävät toistensa, linnoituksen tai rahaa kuljettavan junan kimppuun, seuraa jonkin sortin toimintakohtaus, jossa ratkaistaan onnistuuko tämä.

Aikanaan peli oli hyvinkin suosittu, niissäkin piireissä ja maissa joissa itse sarjakuvaa ei niin tunnettu, onhan USA:n sisällissota tuttu aihe kaikille ja itse peli oli tyypiltään enemmän mainstreamia silloin kun nykyään (vähän sukulaisuutta voisi nähdä esim. Defender of the Crowniin, jossa soditaan keskiajan Englannissa). Uusioversio... no, nykyisin puhuisimme lautapelistä ja muutamasta minipelistä, mille saattaa olla vähän hankala perustella parinkympin hintalappua, ja jos kohta kartta ja mekaniikka ovat aivan perua vanhasta pelistä, nämä minipelit on uudistettu ja vaihdettu, monien mielestä huonompiin.

Luulen, että olisi kannattanut joko remasteroida klassikko sellaisenaan tai ottaa sama idea, mutta alkaa miettimään koko juttua alusta asti, nyt ainakin videoiden perusteella kyseessä on väliinputoaja.
7
Sarjakuvien ostaminen ja keräily / Vs: Carl Barksin signeeratut litografiat ym.
« Uusin viesti kirjoittanut Timo Ronkainen tänään kello 18:36:13 »
Olen aina välillä ihmetellyt täkäläisten keräilijöiden hapanta suhtautumista ko. litoon ja kirjaan. Epäilen että kyse on kateudesta. Sen siitä saa, kun ei kerkiä mukaan juttuihin. ;D

Kun tämä kirja ilmestyi, luin siitä Sarjainfosta ja kiroilin, koska mulla ei ollu moiseen luksukseen varaa. Mutta kun aikanaan sitten näin, miten noi sarjat oli väritetty, niin eipä tuota käy kateeksi. Kamala liukuvärjäys (vaikka onkin taiteilija ihan tehnyt vesiväreillä). Ja kun muistaa, mikä valitus tuli tanskalaisperäisen Carl Barksin koottujen liukuvärjäyksestä viimeksi. Tästä en muista koskaan kuulleeni moisia valituksia. Outoa.

Timo
8
Palaute ja uudistukset / Vs: Palautteet ja kyselyt tänne
« Uusin viesti kirjoittanut Jarkko Sikiö tänään kello 17:18:12 »
Hyvää pohdintaa, Reima, palveluna Kvaak voi muuttua maailmaa ja käyttäjäkuntaa vastaavasti, mistä tämä...

- Eikö  Condorito (ja Etelä-Amerikkalainen huumori) -ketju kuuluisi amerikkalaisiin?

...on hyvä analogia. Täällähän kouluissa opetetaan kuuteen mantereeseen pohjautuvaa mallia ts. on vain yksi Amerikan manner.

Ja onhan niitäkin vielä useita. Maailma on niin kuin sen katsotaan olevan.

Ketjujen siirtoa ja säätöä varmaan on tiedossa vastakin, mielestäni tässä on nyt otettu tärkeä askel pois takavuosien lamaannuksesta.
9
Palaute ja uudistukset / Vs: Palautteet ja kyselyt tänne
« Uusin viesti kirjoittanut Reima Mäkinen tänään kello 17:07:39 »
Minäkin voisin kommentoida uudistusta. Oliko ideana että tuo vanha Alternative-alue rajautuisi selkeämmin undergroundina? Kieltämättä tämä on kinkkinen juttu kun meillä on sekaisin genreihin ja maantieteellisiin alueisiin jaoteltuja keskustelualueita.

Nykyinen Amerikka on sikäli virkistävä että siellä on vähemmän ketjuja ja vähemmän päällekkäisyyttä kuin muualla. Lisäksi uudistus oli varmasti helpompi kuin moni muu, joka olisi edellyttänyt enemmän ketjujen siirtelyä. Kuitenkin olisi voinut olla hyvä keskustella tästä, sillä sekavuus ei suinkaan foorumilta kadonnut ja ylipäätään julkaisu- tai artistien kotimaihin perustuva jako on hankala. Kohennus yleissysteemiin olisi ollut perusteltu senkin vuoksi että maailma on muuttunut. Nyt digisarjakuva ja sen printti-inkarnaatiot ovat täysin eri "tasolla" kuin Kvaakin aloittaessa ja näitä alueita alun perin päätettäessä. Jossain määrin saatoimme suunnitella ennakkoon mutta nyt aika on ajanut tämän ohi.
Lisäksi on huomioitava, että Sarjakuvantekemiseen liittyvät alueet ovat käytännössä kuolleet. (Syynä taas netin kehitys), joten siltä puolen olisi voinut alueita karsia samalla kun olisi järkeistänyt tuon lukijoiden alueen. Yhtä lailla voisi yhdistää alueet Kritiikki ja sarjakuva mediassa sekä tuon estetiikka-osion Muihin sarjakuva-aiheisiin. Niiden alueiden perustaminen oli liian kunnianhimoionen yritys generoida vakavampaa keskustelua sarjakuvista ja nykyisellä käytöllä ne vain sotkevat ja sotkeutuvat toisiinsa. Näiden poistojen avulla olisi mahdollista luoda tolkullinen, kompakti, genrepohjainen (paitsi srtipit erikseen) keskustelualueiden kokonaisuus.

Uudistuksen jälkeen hankalia tapauksia on mm. Kauhusarjakuviin, undergroundiin, omakustanteihin ja kotimaisiin liittyvät keskustelut. Muitakin varmaan, mutta mitäpä niitä tässä luettelemaan...

Mutta siis nyt.

- Eikö  Condorito (ja Etelä-Amerikkalainen huumori) -ketju kuuluisi amerikkalaisiin?
- Mark Beyer -ketjun voisi poistaa sillä sen viesteissä ei ole (enää) mitään järkeä.
- Vs: Viime aikoina luettua vaihtoehtosarjakuvaa Tämän paikka ehdottomasti ei ole amer.-osiossa. Ehkä muut sarjakuva-aiheet?
- Julie Doucet on kanukki on sekä underground että kanadalainen, joten amerikka ei tullut ensimmäisenä tai vielä toisenakaan mieleen kun näin hänen nimensä, mutta tuonnehan se siis kuuluu.
- Skip Williamson -ketju kuuluu selkeästi undergroundiin. Itse sijoittaisin sinne kyllä monta muutakin Amer. alueen tekijää, mutta...

10
Eurooppalaiset sarjakuvat / Vs: Heiska ja Heta
« Uusin viesti kirjoittanut VesaK tänään kello 16:24:29 »
Franquinin tyyliä ei voi kuin ihailla. Sarjojen lavastus on otettu suoraan julkaisuajan sisustuslehtien kuvista.

Asetelma on kovin tuttu eräästä toisestakin sarjakuvasta. Heiska törmäilee erilaisten keksintöjen kanssa ja muutenkin, ja päätyy lähes aina vitsien kohteeksi. Heta on hieman etäällä pysyvä ystävätär, jota kosiskellaan mahdollisimman viattomasti, ja joka käyttää mielellään Heiskaa ilmaisena työläisenä. Kulkukauppias-Felixissä on proto-Niiloa, mutta myös samaa huoletonta otetta, joka vertautuu toisen sarjakuvan myssypäiseen hippiserkkuun. On ärjy naapuri. Sekä poikakolmikko.

Ei puutu enää kuin upporikas setä, mutta aivan hyvin voi uskoa, että sellainenkin olisi tarvittaessa saatu mukaan.

Vitsit ovat lopulta varsin kilttejä ja simppeleitä, jos taas kerran vertaa Niiloon. Tähän luonnollisesti vaikutti Tintin-lehden konservatiivinen linja. Itsemurha on (varsinkin) katolisessa maassa tabu, mutta hirttäytymisvitsi on mennyt läpi, onhan se huumorisarjojen klassikkohirtehismiä, köydestä kaulassa on riittänyt pilailtavaa Mikki Hiirestä Fingerporiin. 

Heiskaa ja Hetaa voisi kuvata retroaarteeksi.
Sivuja: [1] 2 3 4 5 6 ... 10