Tuoreimmat viestit

Sivuja: 1 [2] 3 4 5 6 7 ... 10
11
Lännensarjakuvat / Vs: Uusin Tex Willer *aihe spoilaa aina kulloinkin uusinta Willeriä*
« Uusin viesti kirjoittanut Nokus 24.05.2024 klo 16:59:30 »
Texin juttujen suurin ongelma onkin että texit ja kumppanit ei voi kuolla.
12
Lännensarjakuvat / Vs: Hopeanuoli -lehti
« Uusin viesti kirjoittanut Oiyahe 24.05.2024 klo 16:05:34 »
On hyvin todennäköistä, että Sølvpilen painettiin juuri Exprintissä. 80-luvulla siellä painettiin monia ulkomaisia sarjakuvia.

Hopeanuolen yhteispainatusta vain epäilen, koska lehtien julkaisuajoissa on isoja eroja, jopa vuosia ja koska suomalaisen Hopeanuolen paperi on erilaista ja painoasu usein muutenkin huonompi kuin Norjassa ja Saksassa. Ehkä suomalainen lehti vain kopioitiin myöhemmin ulkomaisista, mutta painettiin samassa painossa kuin ne.

Tuo kopiointi voisi tosiaan olla mahdollista. Mitenköhän meidän lehdet sitten valikoitiin muiden Pohjoismaiden valikoimasta? 

Meidän ensimmäinen lehti oli siis 1/76.

Liitän oheen kuvat Tanskan, Ruotsin ja Norjan vastaavat jotka kaikki ovat muuten ilmestyneet 26/74.
13
Amerikkalaiset sarjakuvat / Zoe Thorogood
« Uusin viesti kirjoittanut Curtvile 24.05.2024 klo 12:24:12 »
Tänne ketju on pakko avata koska tämä on ainoa minne " kuuluu"
Zoe Thorogood on kylläkin britti, mutta Britannia ei oikein istu eurooppalaiseen sarjakuvaan. Ei edes ennen koko brexit pelleilyä , mutta jos kansakunta haluaa tuhota itsensä se on heidän vapaasti valittavissa.

Ja huolimatta Zoe Thorogoodin ansioitumisesta kauhussa Joe Hillin kanssa Rain:issa ja Hack/Slash piirtäjänä tai Life is Strange pelin saejakuvasovituksen osalta niin jpu loukkaisi pikku tunteensa jos olisi toimintasankareissa jonka stigma yleisesti ottaen on jotain pornoa likaisempaa.

Tähän astinen päätyönsä It's Lonely at the Centre of the Earth kuitenkin kuuluu lähinnä tänne. Imagen julkaisema omaelämäkerrallinen sarjakuva ei ole niin puuduttava kuin termi yleisesti on.
Thorogood ensinnäkin omaa paitsi itsekritiikkiä, myös huumoria ja itsetuhoisuutta mutta ennen kaikkea ymmärtää valitun taidemuodon, sarjakuvan. Eikä vain sillä kuluneella " on hyvä piirtäjä".

Thorogood kulkee takki auki, teos on yhtä intiimi kuin lajityyppiin kuuluu, toisen päiväkirjan lukeminen ei ole ikinä ollut oma juttuni ja siksi en yleensä välitä omaelämäkerrallisrsta sarjakuvasta. Kyllä, haluan tietää millaista on olla joku muu, edes yrittää ymmärtää elämää erilaisesta näkökulmasta ja lähtökohdista.
Varmasti kertoo yhtä lailla minusta mutta Zoe Thorogood onnistuu tässä. Ei tule olo että lukijaa aliarvioidaan kuten useimmissa.
Tasapainottelu arjen ja yksityisen kertomisesta tavalla jonka voi käsitellä vaikka se olisi haastavaa on suoritus.
Tässä käyttää ajoittain myös etäännyttämistä ja tarinallistamidta.
The Impending blindness of Billie Scott on tavallaan fiktiivinen esiosa. Enemmän sankaritarina ja onnellisella lopulla.

Tämäkin tyhjästä noussut tekijä on siis jo vuosia julkaissut sarjakuvaa. Kuten liki kaikki uudet tekijät On yksi sadoista ellei tuhansista tekijöistä joista ei ole omaa ketjua saati keskustelua. Oli vieraana Heroes comic con Finland tapahtumassa ja viime tiedon mukaan tulossa Helsingin sarjisfesrarien vieraaksi 2024.

Lahjakas ja ahkera jonka originaalien koko on ällistyttävän pieni.

Kertojanäänensä on vahva ja jo muotoutunut pääosin mutta ei jämähtänyt paikalleen. Tekijä jolta on lupa odottaa paljon vastaisuudessa myöskin.
14
Lännensarjakuvat / Vs: Paras Tex Willerin suuralbumi
« Uusin viesti kirjoittanut TexMex 24.05.2024 klo 11:03:09 »
Ticci ei kyllä tosiaan ole Texin ulkopuolelta tuttu, tiedä sitten olenko hänen parhaita töitään ikinä nähnyt.

Ja mitä Galepiin tulee, mieshän oli vuosia yksin vastuussa Texin piirtämisestä kansineenkin, lienee täytynyt aika nopeaan tahtiinkin piirtään mikä varmasti vaikuttaa lopputulokseen. Enkä siis tarkoita että mikään huono olisi, mutta enemmän tykkään näistä monista uudemmista piirtäjistä kuin alkupään Galepin piirroksista.

Siitä olen iloinen että suuralbumisarjaan ei tuotu enempää vanhoja tarinoita. Menee sekavaksi jos julkaistaan uusintoja summanmutikassa joka formaatissa, minusta uusinnoille olisi parempi olla ihan oma sarjansa (kuten kronikat/kirjastot).
15
Lännensarjakuvat / Vs: Tex Willerin suuralbumeista
« Uusin viesti kirjoittanut Janne 24.05.2024 klo 09:09:00 »
Ei ole muuten yhdessäkään paikkakuntani kaupassa tullut vastaan yhtään suuralbumia, jotta olisin päässyt vertailemaan muualta saamani albumin painoasua siihen. Huolestuttaa tämäkin.
16
Lännensarjakuvat / Vs: Uusin Tex Willer *aihe spoilaa aina kulloinkin uusinta Willeriä*
« Uusin viesti kirjoittanut Janne 24.05.2024 klo 09:06:17 »
Minusta oli kyllä aika nolo kohtaus se väivyjys suolla. Pinkertonin agentit tietenkin krokotiilien kitaan, mutta Texille ja kumppaneille ei käynyt kuinkaan. Tuollaisesta väijytyksestä ei olisi kenenkään pitänyt selvitä.
17
Lännensarjakuvat / Vs: Paras Tex Willerin suuralbumi
« Uusin viesti kirjoittanut Janne 24.05.2024 klo 09:02:49 »

Sitten "heikompien" teosten osalta täytyy sanoa sen verran että henkilökohtaisesti en niin kovasti ylistetyn Pueblon (ja Ticcin ylipäänsä) suosiota ihan ymmärrä. Omasta mielestä etenkin henkilöiden kasvot on "sotkuisia" ja silmätkin vaan jotkut kiemurat tai viivat.

Myöskään Kaksipäisessä käärmeessä ja pitkään alkupään peruswillereissä edustanut alkuperäispiirtäjä Galep, vaikkakin kaikki kunnia herralle urastaan Willerin parissa, ei ole omia suosikkejani. Epäilen että osaksi Galepin suosio johtuu vanhojen lukijoiden nostalgiasta kun varmaan Galep ollut ensikosketus Texiin ;).

Laitetaanpas nyt loppuun vielä yksi kysymys; mikäs juttu tämä Villan ylimääräinen Kadonnut laiva -albumi on?

Jos Ticcin taide ei ole muista yhteyksistä tuttu, niin tiedoksi, että Ticci on muuttanut tyyliään moneen otteeseen: 1970- ja vielä 80-luvullakin kuvitus oli hyvin tarkkaa, mutta sitten tyyli muuttui luonnosmaiseksi, mistä osoituksena juuri tuo suuralbumi. Suurin osa pitää enemmän Ticcin varhaistöistä. Tuo Galepin suuralbumi puolestaan on tosi surullinen osoitus maestron uran loppuvaiheista. Hänen olisi pitänyt ehdottomasti lopettaa viimeistään 1980-luvun puolivälissä. Eli hänen tapauksessaan vanhempi kuvitustyö ei ole ainoastaan erilaista, vaan se on myös selvästi parempaa.

Kadonnut laiva puolestaan oli esimerkki ajasta, jolloin Suomessa vielä harrastettiin kunnollista toimitustyötä ja Tex myi lehtipisteissä kuin häkä. Suomessa oli 'omia' maxeja ja 'tiiliskiviä' ja pistettiinpä sitten yksi vanha huipputarina myös suuralbumiin. Oli kai tarkoitus kasvattaa suuralbumi-sarjaa muillakin vanhoilla tarinoilla, mutta kaikki tämmöinen loppui kuin seinään, kun Egmont irtisanoi valtaosan toimittajistaan.
18
Eurooppalaiset sarjakuvat / Vs: Mikä sitten on HYVÄÄ euroscifiä? (Tai fantasiaa...)
« Uusin viesti kirjoittanut amasofi 23.05.2024 klo 23:59:06 »
Caza: Arkadi and the Lost Titan, 528-sivuinen scifi tiiliskivi tulossa englanniksi Humanoids ja backerkit.com yhteistoimena. Joukkorahoituksen call to action alkanut ja varsinainen kampanja alkaa 12 päivän päästä. Takuuvarmasti mukana kampanjassa.

https://nordic.ign.com/arkadi-and-the-lost-titan/82656/news/arkadi-and-the-lost-titan-a-seminal-graphic-novel-finally-comes-to-the-us

https://www.backerkit.com/call_to_action/2d268600-3467-4e7c-ab9b-5642ceab7703/landing
19
Lännensarjakuvat / Vs: Lännentie
« Uusin viesti kirjoittanut TexMex 23.05.2024 klo 22:58:53 »
Pääasiassa tämän foorumin kautta nyt tutustunut näihin muihinkin lännensarjoihin, ja lännentie-kronikoita jo jonkun aikaa kaupoissa käydessä vilkuillut niin nyt tutustuin kyseiseen sarjaan enemmän, ja huomasin että tämä "varsinainen" lännentie-sarja kestääkin vain ensimmäiset 72 tarinaa, tai tässä tuplapokkariuusinnassa 36 pokkaria. Kohta tulee ulos numero 18, eli puolivälissä mennään ja tällä vauhdilla kolmen vuoden kuluessa koko saaga on valmis.

Aiemmin olen siis sarjaa lukenut vain tuon erikoisjulkaisun Bandidos! joskus.

Pitänee koettaa onkia käsiin nämä tähänastiset julkaisut ja varmaan jatkossa säännöllisesti vierailla lehtihyllyillä, helppo sarja kerätä kun tosiaan ei kovin pitkä ole ja juuri uusintajulkaisu käsillä.

Uskon että tulen kyllä pitämään tästäkin sarjasta.
20
Lännensarjakuvat / Vs: Hopeanuoli -lehti
« Uusin viesti kirjoittanut Sampsa Kuukasjärvi 23.05.2024 klo 18:27:25 »
On hyvin todennäköistä, että Sølvpilen painettiin juuri Exprintissä. 80-luvulla siellä painettiin monia ulkomaisia sarjakuvia.

Hopeanuolen yhteispainatusta vain epäilen, koska lehtien julkaisuajoissa on isoja eroja, jopa vuosia ja koska suomalaisen Hopeanuolen paperi on erilaista ja painoasu usein muutenkin huonompi kuin Norjassa ja Saksassa. Ehkä suomalainen lehti vain kopioitiin myöhemmin ulkomaisista, mutta painettiin samassa painossa kuin ne.
Sivuja: 1 [2] 3 4 5 6 7 ... 10