Tuoreimmat viestit

Sivuja: [1] 2 3 4 5 6 ... 10
1
Aku Ankka ja kumppanit / Vs: Näköispainokset
« Uusin viesti kirjoittanut jarkkopatiala tänään kello 15:38:45 »
Se taitaa tosiaan olla, kuten Timo Ronkainen kirjoitti - mitä tekivät ennen rasistit, sitä tekevät nyt ei-rasistit; ympyrä on menossa kiinni. Samankaltainen kehityskulku tuntuisi ilmenevän Aku Ankassa ei vain Veli Kanin/Mikko Repolaisen/Veli Nallen kohdalla: Kyllähän sitä joskus Kekkosen kaudella kovin paheksuttiin, ettei ankoilla ollut housuja, ja nyt ollaan Akkarin kieltolistalle sijoittamassa sitä kuta kuinkin ainoaa ankkahahmoa, jolla ne housut tapasi olla - Moby Ankkaahan ollaan kovin poistamassa AA:n sivuilta, kun hänen ammattinsa ei ole nykymittapuulla "eettisesti korrekti".
     Odottelen innokkaasti, koska huutonetistä huutamani AA:n näköispainos vuosimallia 1972 ilmestyy likeiseen ärkiskaan - ovat yleensä sen verran paksuja kokonaisuuksia, etteivät taloutemme postilodjuun sovi. No, tuohonhan voi jatkossa tulla jotakin muutosta, jos rasismin/eettisen epäkorrektiuden/ken tietää minkä vaikutuksesta mainittuja opuksia ruvetaan jatkossa julkaisemaan periaatteella 1234-sivuinen mestariteos, josta 1233 sivua sensuroitu ja sivulla 1235 pyydetään suomalaiseen nyyhkyiskelmätyyliin anteeksi kun on näin päässyt käymään.
     Meinasin jo ruveta mietiskelemään, kuinka kivaa se olikaan, kun ennen wanhaan se eettisen korrektiuden käsite ei ollut niin tapetilla kuin nyt, mutta sitten tajusin, että eihän se niin ollutkaan - kyseisen käsitteen nimi vain oli silloin ei "eettinen korrektius", vaan "rähmällään oleminen".
     Ja jos niitä akkarien sisältöjä finlandizierungin aikoihin leikeltiin, niin kuinkakohan paljon sitä tehtiin muista kuin tarinoitten pituuteen liittyvistä syistä?
2
Aku Ankka ja kumppanit / Vs: Näköispainokset
« Uusin viesti kirjoittanut Garwin tänään kello 14:36:38 »
Ei paljon häiritse minua. Riittää, että asia on kerrottu kirjojen alkusivuilla ja sarjoja on vielä korvattu jollain muulla. Muutenkin 1950- ja 1960-lukujen Aku Ankkojen jälkeen Veli Kani- ja Pikku-Hiawatha-sarjat ovat tuntuneet jotenkin lehden turhilta täytesarjoilta joita ei aina viitsi edes lukea. Parempi että Näköispainoksia edelleen julkaistaan, vaikka ilman noita kahta, kuin että lopetettaisiin (tai muutettaisiin nimi Painokseksi, tai Ei Näköispainokseksi) koska ei ole oikeuksia kaikkeen materiaaliin.
3
Aku Ankka ja kumppanit / Vs: Aku Ankan taskukirja
« Uusin viesti kirjoittanut Kääk13 tänään kello 14:35:20 »
Nyt on Yön ruhtinas julkaistu ja se menee heittämällä tämän vuoden taskarien kärkisijalle. Upean kannen lisäksi taskari sisältää kaksi pitkää tarinaa Castylta.

Castyn sekä kirjoittama, että piirtämä Orobomiain vaeltava kaupunki ja kanteen liittyvä Mustakaapu-tarina Älkää unohtako nimeäni, minkä on kirjoittanut Marco Nucci. Siitäkin huolimatta siinä on hyvin vahvaa Castyn tarinoiden tuntua. Todennäköisesti Casty on vaikuttanut jonkin verran juonen hiomiseen, vaikkei häntä olekaan merkitty toiseksi kirjoittajaksi.

Tarina on ensimmäinen osa Nuccin ja Castyn yhteiselle Mustakaapu tarinoiden sarjalle, missä hahmo pyritään palauttamaan lähemmäksi Floyd Gottfredsonin luomaa uhkaavaa pahishahmoa.
Sarjasta kerrotaan saksalaisella Disney-sarjakuvien wiki-sivustolta duckipedia.de/Phantom-Saga.


Pitää muuten vielä antaa suomalaiselle taskaritoimitukselle kehut siitä, että ovat nostaneet Mustakaapu-tarinan taskarin avaavaksi tarinaksi, kun muissa maissa kirja aukeaa sysisurkealla Egmontin Taikaviitta-kohelluksella. Viimeksi taskarin avannut Mikki tarina, (jossa ei ollut Akua mukana) on nähty numerossa 223.

Heti kehujen jälkeen on kuitenkin annettava myös noottia siitä, että kirjan kanteen on lipsahtanut virhe. Siinä mainostettua Tuplanolla-tarinaa kirjan sisältä ei löydy. Muissa maissa tässä taskarissa julkaistu Oikosulku nähtiin meillä jo puolitoista vuotta sitten teemataskarissa Arjen supersankarit. Virhe lienee tästä syystä päätynyt kanteen saakka.
4
Aku Ankka ja kumppanit / Vs: Näköispainokset
« Uusin viesti kirjoittanut Darzee tänään kello 10:06:01 »
Ahaa, sivuhahmoksi kuitenkin kelpaa.

Tässä yhteydessä olisi kiinnostavaa tietää, miten tarinat "tunnistetaan" tietyn julkaisupolitiikan toteuttamiseksi. Jos on päätetty syystä tai toisesta olla julkaisematta Hiawatha-tarinoita erimaalaiset uusintapainokset mukaan lukien, niin jäävätkö haaviin vain tarinat, joissa Hiawatha on päähenkilö, ts. jotka on ehkä jossain - missä lie - indeksoitu nimenomaan Hiawatha-jutuiksi? Mietin vain, selittäisikö tämä sen, että Secos-Billin mainitsema Pikku Hukka -juttu on saanut jäädä "näkkäriin"*. Kyseessä voisi olla vahinko.

*"Näkkäri" lainausmerkkeihin, sillä eihän se ole mikään oikea näköispainos, jos osa opukseen kootuissa lehdissä alkuaan ilmestyneistä tarinoista on korvattu muilla. Tässä olen aika ankara muutaman muun kommentoijan tavoin.
5
Aku Ankka ja kumppanit / Vs: Näköispainokset
« Uusin viesti kirjoittanut Sampsa Kuukasjärvi 03.10.2022 klo 20:25:16 »
Näköjään – Inducksista katsottuna – sarjakuvalehtien Hiawatha-tarinoita ei ole tehty Yhdysvalloissa kansainvälisille markkinoille enää vuoden 1980 jälkeen. Itse Yhdysvalloissa niitä ei ole julkaistu 1970-luvun puolivälin jälkeen.

Sanomalehtisarjojen julkaiseminen on kuitenkin eri asia. IDW julkaisi vuonna 2017 Silly Symphonies -sunnuntaisivujen kokoelman, jossa oli mukana Hiawathaa. Ja WDC-lehden 75-vuotisspesiaalissa vuonna 2015 oli niin ikään yksi sunnuntaisivu tätä sankaria. Nämä vanhat sunnuntaisivut ovat mykkiä. Selvästi tuo alkeellinen englannin kieli on ainakin yksi syy siihen miksi Hiawatha on USA:ssa pannassa, ja se vaikuttanee siihen että julkaisuoikeuksia ei myönnetä muuallekaan.

Kaikkea Hiawathaa ei näistäkään kirjoista ole poistettu. Ensimmäinen opus on vielä kesken, mutta melko varhaisessa vaiheessa tuli vastaan Pikku Hukka-sarja, jossa Hiawatha on mukana aika tärkeänä sivuhenkilönä.

Ahaa, sivuhahmoksi kuitenkin kelpaa.
6
Sarjakuvaelokuvat, televisiosarjat ja animaatiot / Vs: Etelän laulu
« Uusin viesti kirjoittanut Darth Mika 03.10.2022 klo 19:50:31 »
Minusta on aikalailla sama että onko tuo Näkkäri-ketjussa puitu Etelän Laulu-elokuva parempi katsoa dvdltä vai laserlevyltä vai bluray-levyltä kun siitä tuskin on restauroitua versiota olemassa ja se on sentään 76 vuotta wanha elokuva.
No joo ei se paljon muutu leffan kuva, kun alkuperäiselle ei mitään ole tehty.
Suomi-tekstitys olisi kyllä kiva...tekstityksiä ei ole laserdisceissa, muuta kuin kuvaan poltettuja. Tai en ole varma, mun koneessa on nappi subtitle, mutta se ei kyllä toimi, vaikka sitä kuinka painelisi.

7
Sarjakuvaelokuvat, televisiosarjat ja animaatiot / Vs: Etelän laulu
« Uusin viesti kirjoittanut X-men 03.10.2022 klo 19:32:24 »
Minusta on aikalailla sama että onko tuo Näkkäri-ketjussa puitu Etelän Laulu-elokuva parempi katsoa dvdltä vai laserlevyltä vai bluray-levyltä kun siitä tuskin on restauroitua versiota olemassa ja se on sentään 76 vuotta wanha elokuva.
8
Sarjakuvailmaisu, sarjakuvan estetiikka ja historia / Vs: "Klaffivirheet" sarjakuvissa
« Uusin viesti kirjoittanut X-men 03.10.2022 klo 19:25:04 »
Asian vierestä: mikä tuo alkuperäisjulkaisu on? Haukka on mukana, mutta Kyklooppi ja Ihmetyttö ovat pukeutuneet Ryhmä-X:n alkuperäisiin keltamustiin vormuihin (tai no, Ihmetyttö on jo vaihtanut hupun karnevaalimaskiin, mutta kuitenkin). Haukka debytoi vuonna 1969, ja samana vuonna äksät päivittivät vaatekaappinsa värikkäämmäksi (Kyklooppi sai sinisen haalarin, Ihmetyttö vihreän mekon jne.). Ajoitus on näiden johtolankojen perusteella vähän epäselvä.

Ennen GSXM #1stä sen jälkeen kun alkup. ryhmän uudet seikkailut loppuivat univormuissa oli "hiukan" hajontaa kun Hulkissa Xt (Proffa X, Kyklooppi ja Marvel Girl vangitsivat Juggernautin) Kyklooppi ja Marvel Girl olivat ns. päästä varpaisiin puettu univormuun (kuten Avengers #110-111) ja sitten oli Capuissa olleet vormut ja sitten mentiin takaisin siihen mitä oli kun GSXM tuli.

Luulisin että alkuperäisnumero on captain america 173 May 1974

Lähellä mutta se on CA #175.

Nuo Caput oli sitä Secret Empire I tarinaa.
9
Sarjakuvaelokuvat, televisiosarjat ja animaatiot / Vs: Black Panther (2018)
« Uusin viesti kirjoittanut X-men 03.10.2022 klo 19:12:45 »
Eli uusi Black Panther on!

(klikkaa näyttääksesi/piilottaaksesi)

Jos hallitsija-kausi kestää pitempään kuin sarjakuvissa niin on hyvä.


Traileri ei sinällään paljastunut paljoa eli sinällään hyvä.
10
Lännensarjakuvat / Vs: Tex Willer
« Uusin viesti kirjoittanut MikaKLA 03.10.2022 klo 17:45:21 »
Olen tässä jonkun aikaa lukenut 80-luvun ja 90-luvun willereitä ja nyt on vuorossa siis vuosi 1997. Seuraavana tarina Voittamattomat. 90-luvulta etenkin Ticcin, Fuscon ja Letterin tarinat ovat hyviä.
Sivuja: [1] 2 3 4 5 6 ... 10