Tuoreimmat viestit

Sivuja: [1] 2 3 4 5 6 ... 10
1
Lännensarjakuvat / Vs: Tex Willer
« Uusin viesti kirjoittanut Secos-Bill tänään kello 18:41:14 »
^^ Värikirjaston on osassa 11 ( Carson puuttuu peliin ) Tex puuttuu kannesta. Osassa 38 Mefiston kapina, Tex on ainoastaan pienenä kuvajaisena Mefiston liemimaljassa.
2
Toimintasarjakuvat / Vs: Pelisarjakuvat
« Uusin viesti kirjoittanut Jarkko Sikiö tänään kello 17:50:32 »
Jäitkö kaipaamaan jatkoa vuoden 1993 elokuvaklassikolle Super Mario Bros.: The Movie? Tämän mestariteoksen merkitys on peleihin perustuville elokuville sama kuin... hmmm... Nintendon Virtual Boyn merkitys videopelaamiselle!

Ja nyt sen jatko-osa on ilmainen nettisarjakuva! Tai siis tämän jutun mukaan Super Mario Bros. 2: The Comic alkoi jo 2013 "elokuvan käsikirjoittajien tuella".

En innostukseltani ollut osua tuolla roskasivustolla sellaiseen linkkiin, mikä olisi vienyt sarjakuvaan, joten tästä pääsette tärisevin käsinenne lukemaan sarjakuvaa. Tämä jäi minulta sivulle kaksi, joten en ole mielestäni vastuussa, jos joku uskaltautuu sitä pidemmälle.
3
Eurooppalaiset sarjakuvat / Vs: Venäläinen sarjakuva
« Uusin viesti kirjoittanut Darzee tänään kello 17:41:59 »
No ainakin Bilalin ja Christinin Metsästyshetki

"Metsästysretki" sijoittuu tarkkaan ottaen Puolaan, mutta juonen "yleisitäblokkius" huomioiden on tietysti paikallaan se tässä mainita. Vähän jo itseänikin hävettää tällainen saivartelu.

Jerome Charynin ja François Boucqin "Pirun huuli" sijoittuu osin Neuvostoliittoon, mutta ehkä se luetaan enemmän tällaisiin James Bond -juttuihin.

Jos saa laajentaa tarkastelua Neuvostoliitosta muuhun silloiseen itäblokkiin, niin Vittorio Giardinon Jonas Fink -sarjoissa (englanniksi "A Jew in Communist Prague") käsitellään reaalisosialismin arkea Tšekkoslovakiassa systeemin hampaisiin joutuneen juutalaisperheen näkökulmasta.

4
Toimintasarjakuvat / Vs: Sandman
« Uusin viesti kirjoittanut Darth Mika tänään kello 17:33:19 »
Hei, etsin apuja erääseen projektiin, joten saadaanko palstaa heräteltyä sen verran, että voisin kysellä tietäjiltä Sandmanista? Lähinnä kiinnostaa erilaiset suomennokset, joista löytyy huonosti tietoa netistä. Osasta on taas liikkeellä useampia käännöksiä. Aloitan yhdellä kysymyksellä: Miten on käännetty The Dreaming (Unten ja painajaisten valtakunta)? Mikäli joku tulee kuulolle niin kyselen lisää myöhemmin.  :)
No tässä jotain sivuja, jossa noita Suomen julkaisuja kerrotaan...

http://www.perunamaa.net/sarjakuvat/publication.php?id=sandman

https://sarjakuvat.eurocomics.info/

Muuta en oikein tiedä.
Kirjastosta pistää varaukseen, niin kyllä niitä löytyy. En tiedä kyllä sitten mikä tilanne on Helmetin ulkopuolella muualla Suomessa. Noi kirjat 1-9 pitäisi löytyä ja me kaikkihan tiedetään mitä taphtui kirjalle 10.
Niitä vanhempia sarjakuvia en tiedä...mikä niiden tilanne on, mutta Kansalliskirjastosta varmasti löytyy.
5
Lännensarjakuvat / Vs: Tex Willer
« Uusin viesti kirjoittanut J.T.Chance tänään kello 17:29:28 »
Kaikkien liuskojen kannessa on Tex hepan selässä, mutta vaihtuvassa kansikuvassa on todellakin monia Texittömiä kuvia.
6
Lännensarjakuvat / Vs: Tex Willer
« Uusin viesti kirjoittanut J.T.Chance tänään kello 17:25:58 »
Ai niin, se Mefisto-tarina. Kiitos tarkkuudesta. En vaivautunut käymään kaikkia opuksia läpi, onhan niitä riittämiin.
7
Lännensarjakuvat / Vs: Tex Willer
« Uusin viesti kirjoittanut Lurker tänään kello 17:25:24 »
Liuskoissa on muistaakseni montakin kantta, joissa ei ole Texiä.
8
Lännensarjakuvat / Vs: Tex Willer
« Uusin viesti kirjoittanut Nokus tänään kello 17:12:21 »
Olisikohan tämä ensimmäinen Tex-julkaisu, jonka kanteen ei ole taiteiltu itse päähenkilöä?

https://shop.sergiobonelli.it/tex/2022/01/17/albo/rivolta-all-inferno-1021268/
Ainakin 2002/16 ei ole
9
Lännensarjakuvat / Vs: Tex Willer
« Uusin viesti kirjoittanut Nokus tänään kello 17:04:37 »
Olisikohan tämä ensimmäinen Tex-julkaisu, jonka kanteen ei ole taiteiltu itse päähenkilöä?

https://shop.sergiobonelli.it/tex/2022/01/17/albo/rivolta-all-inferno-1021268/
Olisiko näin, ei viitsi varmistaa selaamalla kaikkia Texejä läpi
10
Muut sarjakuva-aiheet / Vs: Luettua
« Uusin viesti kirjoittanut Jarkko Sikiö tänään kello 16:52:19 »
Tosipohjaisissa sarjakuvissa teknologia-aiheet ovat oma pahnanpohjimmaisensa. Silti niitä on kiehtovaa lukea. Osin näin voi sanoa myös opuksesta A for Anonymous: How a Mysterious Hacker Collective Transformed the World (Bold Type Books, 2020).

Kirjoittaja David Kushner on toimittaja, ja yhteistyö piirtäjä Koren Shadmin kanssa ei ole ensimmäinen. Siitä huolimatta tämä on kyllä kamalan huono ja tylsä. Kuvittelisi, että ilmiöstä olisi saanut paremman esityksen aikaan. Oma muisti ei ulotu terävästi tällaisiin kymmenen vuoden takaisiin juttuihin, mutta jos Wikipedia-artikkeli tuntuu kiinnostavammalta kuin sarjakuvamuotoinen esitys, niin jossain on menty pahan kerran pieleen.

Kenties ansioksi tulee lukea, ettei hakkeriryhmittymää yksipuolisesti ylistetä, vaan nostetaan esiin myös aktivistien toiminnan kestämätön puoli virheineen.

Opuksesta olisi tullut kiinnostavampi, jos se olisi pureutunut tapahtumien kuvauksen sijasta vaikuttimiin tai yhdistänyt ilmiön kiinteämmin jenkkien kulttuurissa läpitunkevaan oman käden oikeuteen, eräänlaista vigilante-meininkiä tämäkin on.

Sen sijaan teos taantuu monin paikoin "voimme olla naapureitasi" -tasolle. Hoh hoijaa. Surkeinta opuksessa on, etten minä tästä(kään) tule oppimaan mitään, vaan tartun seuraavaan teknologia-aiheiseen vesijättömaahan käsivarret ojossa.
Sivuja: [1] 2 3 4 5 6 ... 10