Tavoita sarjakuvaharrastajat kotimaassa! Tutustu Kvaak.fi:n mediatietoihin.


Kolumnit ja matkaraportit: Black Peider 20 vuotta (16.05.2019 klo 15:25:21)
Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointi sähköposti saamatta?
04.04.2020, klo 21:03:27

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Haku:     Tarkempi haku
481512 viestiä 10440 aihetta kirjoittanut 3840 jäsentä. Uusin jäsen: kris
Lue lisää pikkuilmoituksesta.
   Etusivu |   Ohjeet | Haku | Galleria | Kirjaudu | Rekisteröidy  
+  Kvaak.fi - keskustelu
|-+  Sarjakuvantekijöiden keskustelut
| |-+  Julkaisu, markkinointi, tekijänoikeudet ja palkkiot
| | |-+  Sanoma News vie freelancerin tekijänoikeudet
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta. « edellinen seuraava »
Sivuja: 1 ... 4 5 6 7 8 [9] 10 11 12 13 14 ... 21 | Siirry alas Tulostusversio
Kirjoittaja Aihe: Sanoma News vie freelancerin tekijänoikeudet  (Luettu 106800 kertaa)
Aura
Wannabe
Jäsen
*
Poissa

Viestejä: 2 457« Vastaus #120 : 09.05.2009, klo 17:40:17 »

Nämä uutiset yhdessä vaan kuulostaa niin vahvasti lopun alulta.

Vai onko lama osasyy? Nythän porukkaa karsitaan vähän joka paikasta, mutta pitää sen lamankin mennä joskus ohi. (Ainakin toivon ettei graafiselta alalta valmistuvien tarvitse ilmoittautua suoraan työttömäksi.)
tallennettu

Hazart
Jäsen
*
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 3 184


YARRRR!


« Vastaus #121 : 09.05.2009, klo 18:02:35 »

Aikamoisella mielenkiinnolla tässä odottaa, että mitä tämä murrosaika merkitsee meille sarjakuvantekijöille myös noin kokonaisuutena, kun lehdet konkkaavat ja kaikki siirtyy nettiin, jossa rahan tekeminen on tunnetusti hurjasti vaikeampaa kuin fyysisten tuotteiden kera. Sanoma Newsin törkysopimus ei kauhiasti lisää uskoa tulevaisuuteen. Kilpailu tulee kovenemaan...
tallennettu

Aura
Wannabe
Jäsen
*
Poissa

Viestejä: 2 457« Vastaus #122 : 09.05.2009, klo 18:13:35 »

No, itse olen ainakin jo yrittänyt asennoitua siihen etten välttämättä saa oman alan töitä koulun jälkeen. Vapaita työpaikkoja on kehnosti ja freenä toimiminen pyritään tekemään entistä vaikeammaksi. Ja elämisen kustannukset sen kun vaan nousevat. Täytyy silti toivoa, että tilanne paranee. Olen silti vähän skeptinen sen suhteen että sopimukset menisivät tekijöiden kannalta parempaan suuntaan.
tallennettu

wallu
Jäsen
*
Poissa

Viestejä: 24


Ruudun takaa


« Vastaus #123 : 09.05.2009, klo 21:10:06 »

Positiivisuutta pursuten sanon, että viime vuosina sanomalehdistä on tullut luettua lähinnä vain sarjikset. Tähän laajaan tutkimusmateriaaliin perustuen uskon sarjakuvan elävän paperilla uutisia pitempään. Hesarista tulee tulevaisuudessa sarjakuvalehti...
Mutta siis minähän kuuntelen vielä vinyylejäkin. Ja luen kirjoja.
tallennettu
keijoahlqvist
Sarjakuvaneuvos
Jäsen
*
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 3 615


-


« Vastaus #124 : 09.05.2009, klo 23:58:56 »

mutta pitää sen lamankin mennä joskus ohi. (Ainakin toivon ettei graafiselta alalta valmistuvien tarvitse ilmoittautua suoraan työttömäksi.)
Tämä lama ei ehkä mene ohi.

Maailmantilanne muuttuu. USA:n talous on rakennettu suolle. Kehitysmaissa ei ehkä loputtomiin voi teettää orjatyötä. Öljy kallistuu eikä vaihtoehtoja kuljetusenergiaksi ole valmiina. Raaka-aineet kallistuvat. Napajäätiköt sulavat. Syöpä tappaa jo joka kolmannen, kohta joka toisen. Joskus kaiken on pakko näkyä elintason laskuna.

Työttömäksi on ennenkin valmistuttu. Aikoinaan minäkin: kulttuurisihteereitä koulutettiin siellä täällä mutta virat lopetettiin kun piti vähentää kunnilta valtionapuja jotta päästiin EU:hun.

Ja tämä kaikki on positiivista. Mitä maailmassa tapahtuukin, taidetta tarvitaan ja sitä sinä pystyt tuottamaan. Siihen ei pysty Sanomayhtymän merkonomit. Nosta hinnat kymmenkertaisiksi.
tallennettu

Doc Lomapäivä
Jäsen
*
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 2 798


« Vastaus #125 : 10.05.2009, klo 09:54:44 »

Tiedä liittyykö asiaan, mutta Sanoman alkuvuoden tulos romahti 67 miljoonasta 11 miljoonaan ja Sanoma Newsiltä karsitaan porukkaa:
http://www.iltalehti.fi/talous/200905070125900_ta.shtml

Nämä uutiset yhdessä vaan kuulostaa niin vahvasti lopun alulta.
Vaikka pudotusta on reippaat 55 miltsiä, konserni tuottaa yhä voittoa 11 miljoonaa. Vasta kun se muuttuu tappioksi, on syytä huolestua. Useat firmat käyttää lamaa keppihevosena, että saadaan tuotanto siirrettyä ulkomaille ilman vastaväitteitä. Sanoma yrittää käyttää sitä tekijänoikeuksien ryöstämiseen.

Tämä lama ei ehkä mene ohi.
Menee. Tämä lama menee yhtä varmasti ohi, kuin 2 vuotta sitten sanottiin ettei se ehkä koskaan tule. Lama karsii lehtialaa, mutta niin kuin 2000-luvun alun notkauksen jälkeen nähtiin, se synnyttää uusia rikkaita julkaisuja. Viimeksi kun alkuvuodesta katoin, nettimainostus oli kasvanut 50% kun muut olivat vastaavasti romahtaneet.

Facebookissa on ryhmä nimeltä "Hesari, näpit irti freen tekijänoikeuksista!" Että siihen liittymään! Ja muistutetaan nyt vielä Helsinkiläisiä, että keskiviikkona 13.5. kello 16. on kaikkien tekijäjärjestöjen yhteinen mielenilmaus Sanomatalon edessä.

Eniten mua vituttaa opportunistit, jotka vaikenee nyt sillä periaatteella, että "jos nyt pistän tuohon nimen, niin en saa ikinä töitä Hesarista." Kuka perkele tuollaisia ehdoilla mitään sinne ikinä haluaakaan tehdä?!
tallennettu

vieras
Vieras
« Vastaus #126 : 10.05.2009, klo 13:03:44 »

Kuinkahan paljon Sanomille maksoi ja tulee maksamaan Venäjän seikkailu? Todellinen kullankaivuu reissu tyyliin high risk/high reward.

Muutenkin kun katsoo Sanomien toimia tuntuu että nousukiidossa on rakennettu kerros kerroksen päälle, vahvistamatta alimpia kerroksia niin että ne kestäisivät ja tukisivat ylempiä.

Iso osa noista tappioista johtunee taantumasta, mutta kyllä taantumaan vedoten saadaan piilotettua johdon tekemät epäonnistuneet ratkaisutkin. Persnetto pyritään repimään sitten erittäin kovilla säästöillä takaisin ja säästöthän yleensä kohdistuu alimpiin portaisiin.
tallennettu
Aura
Wannabe
Jäsen
*
Poissa

Viestejä: 2 457« Vastaus #127 : 10.05.2009, klo 15:51:35 »

Mitä maailmassa tapahtuukin, taidetta tarvitaan ja sitä sinä pystyt tuottamaan. Siihen ei pysty Sanomayhtymän merkonomit. Nosta hinnat kymmenkertaisiksi.

No siinä tapauksessa saisi töille sanoa hei hei. Tilannehan on se että jos pyytää liikaa (eli kohtuullisen hinnan) sanotaan että "ei meillä ole varaa" ja hankitaan joku muu. Ehkä tilanne muuttuisi jos yksikään tekijä ei suostuisi halpoihin hintoihin. Tai sitten ei. Kuvituksista kun säästetään ensimmäisenä, vaikka kuviin kiinnitetään helpoimmin huomiota.

Mutta eipä taide maailmasta katoa vaikka kukaan ei enää maksaisi siitä mitään: tarve tehdä on niin kova että kyllä joku aina taiteilisi. Ainoa ongelma olisi ettei monellakaan kai olisi enää mahdollisuutta ammattimaiseen tekemiseen tai aikaa vaativiin projekteihin.
tallennettu

keijoahlqvist
Sarjakuvaneuvos
Jäsen
*
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 3 615


-


« Vastaus #128 : 10.05.2009, klo 16:34:40 »

Ehkä tilanne muuttuisi jos yksikään tekijä ei suostuisi halpoihin hintoihin.

...

Ainoa ongelma olisi ettei monellakaan kai olisi enää mahdollisuutta ammattimaiseen tekemiseen tai aikaa vaativiin projekteihin.
Joskus maailma oli niin paljon köyhempi ja taiteen tekeminen niin paljon kalliimpaa. Silti se kehittyi. Rodin veisti oviaan 20 vuotta. Voi olla että olot on jopa kehittyneet.

Aina on niitä jotka ei suostu halpoihin hintoihin koska haluaa tehdä kunnollista jälkeä. Toimeentulo riittäisi ja työskentelymahdollisuus, mersuun ei tarvitsisi olla varaan.

Aina on ollu ay-aktiiveja jotka on ottanu turpiin niitten puolesta jotka sitte nauttii hedelmistä.

Kaikille: älä ole se joka polkee hintoja.
tallennettu

rama
Jäsen
*
Poissa

Viestejä: 1 740


”Be a devil, not a crybaby!”


« Vastaus #129 : 10.05.2009, klo 19:04:16 »

Kaikille: älä ole se joka polkee hintoja.

Joo, ja tähän vielä lisäisin että älkää kuvitelko voivanne vaatia enemmän ”sitten kun olette saaneet kengän oven rakoon”, ne ottavat vain tilallenne uuden höynäytettävän.
tallennettu

”My problem lies in reconciling my gross habits with my net income”                      
      Errol Flynn

https://oblivionhigh.wordpress.com
Ossi Hiekkala
Archipictor
Galleriataiteilija
*
Poissa

Viestejä: 1 762


archipictor.com


« Vastaus #130 : 10.05.2009, klo 22:56:23 »

Joo, ja tähän vielä lisäisin että älkää kuvitelko voivanne vaatia enemmän ”sitten kun olette saaneet kengän oven rakoon”, ne ottavat vain tilallenne uuden höynäytettävän.

Joo, ja kerran alas itsensä hinnoitelleen on vaikea alkaa nostamaan niitä hintoja. Parempi vain olla reilu itselleen.
tallennettu

Reima Mäkinen
Avustava toimittaja
*
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 9 208« Vastaus #131 : 11.05.2009, klo 13:56:22 »

Vaikka pudotusta on reippaat 55 miltsiä, konserni tuottaa yhä voittoa 11 miljoonaa. Vasta kun se muuttuu tappioksi, on syytä huolestua. Useat firmat käyttää lamaa keppihevosena, että saadaan tuotanto siirrettyä ulkomaille ilman vastaväitteitä. Sanoma yrittää käyttää sitä tekijänoikeuksien ryöstämiseen.
Noiden lukujen kanssa kannattaa olla tarkkana. Kun on kvartaaleja ja koko vuosi, voittoja ja tappioita kirjataan moneen sarakkeeseen (liiketoimintavoitto yms.) Tuossa puhutaan siis Sanoma yhtiön voitosta. Luin juuri että Sanoma Newsin voitto oli viime vuonna liki 8 miltsiä. En osaa edes kuvitella montako kymmentä miljoonaa se oli v.2007. Hyvien aikojen voitot maksetaan nopeasti ulos yhtiöistä eikä panna säästöön huonojen aikojen varalta. Ja huonoina aikoina yritetään kiristää vyötä tehostamalla eli irtisanomalla mahdollisimman paljon populaa. Yritys on rahantekokone ja firman pomojen tehtävä on pitää sen koneen toiminta mahdollisimman hyvin rasvattuna.

Menee. Tämä lama menee yhtä varmasti ohi, kuin 2 vuotta sitten sanottiin ettei se ehkä koskaan tule.
Lue nyt kumminkin Keijon perustelut vielä uudelleen.  Smiley

Viimeksi kun alkuvuodesta katoin, nettimainostus oli kasvanut 50% kun muut olivat vastaavasti romahtaneet.
Kun lähtötaso on alhainen niin kasvu näyttää helposti tuolta. Murdoch uhkaili laittaa Wall Street Journalin rohkaisevan esimerkin mukaan muitakin lehtiään maksulliseksi netissä. Sanomakin voisi keskittyä miettimään sitä miten saisi kasvatettua tulojaan, sen sijaan että heikentää firman brändiä tällaisilla epäeettisillä vedoilla. Ilmeisesti Sanoma tosiaan luottaa monopoliinsa niin vahvasti että se kuvittelee voivansa tehdä mitä tahansa.

Eniten mua vituttaa opportunistit, jotka vaikenee nyt sillä periaatteella, että "jos nyt pistän tuohon nimen, niin en saa ikinä töitä Hesarista.

älkää kuvitelko voivanne vaatia enemmän ”sitten kun olette saaneet kengän oven rakoon”, ne ottavat vain tilallenne uuden höynäytettävän.

Jännästi on vakiintunut meininki että opiskelijat tekee nykyään firmoille töitä ilman palkkaa. Sillä että osa työstä tehdään ilmaiseksi saa firma hetkellisesti näytettyä tehokkuuden parantumista, mutta kun tämä etu on kerran käytetty mitenkäs sitten tehostetaan? Itse asiassa voisi jopa sanoa että myös koulut ovat vastuussa tästä kehityksestä. Työharjoittelu kai sen nimi on virallisesti. Ennen aikaan opiskelijat olivat ihan rehellisesti kesätöissä, saivat työstään palkan ja ja työssäoppiminen hoidettiin näin. Nyt opiskelija oppii firmojen kannalta kätevästi tekemään ilmaista työtä. Koulun jälkeen seuraava luonnollinen askel on mennä "töihin" koeajalle ilman palkkaa. Tätähän on nähty jo palvelualoilla.
Kouluissa ei ilmeisesti korosteta riittävästi eläkkeenmaksun (YEL) tärkeyttä ja muita yrittäjänäkökohtia. Tai sitä että jos haluaa joskus perustaa perheen... Omaa vyötä voi kiristää uran alussa, mutta ilmaiseksi myymällä ei todellisuudessa ole mitään asiaa alan ammattilaiseksi.

Eiköhän se Sanoma Newsin kuvituskin pyörisi tarvittaessa ihan opiskelijavoimin jos ammatti-ihmiset saneerataan ulos. Näin siis siihen asti kunnes ala saa niin huonon maineen että kukaan ei enää pyri "ammattiin" ja alan kouluihin.

Mutta joo. Keskiviikkona klo 16 on mielenilmaus Sanomatalolla. Edes jotain hauskaa.  Smiley


EDIT: miekkarin kellonaika
 
« Viimeksi muokattu: 11.05.2009, klo 14:14:44 kirjoittanut Reima Mäkinen » tallennettu

"Facts are meaningless. You can use facts to prove anything that's even remotely true." Homer Simpson
PurPur
Vieras
« Vastaus #132 : 11.05.2009, klo 14:45:00 »

Eiköhän se Sanoma Newsin kuvituskin pyörisi tarvittaessa ihan opiskelijavoimin jos ammatti-ihmiset saneerataan ulos. Näin siis siihen asti kunnes ala saa niin huonon maineen että kukaan ei enää pyri "ammattiin" ja alan kouluihin.

Paljon sitä porukkaa onkin media-alalle koulutettu, ja sitä taustaa vasten tämäkin manööveri on nähtävä.

tallennettu
Doc Lomapäivä
Jäsen
*
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 2 798


« Vastaus #133 : 11.05.2009, klo 16:02:39 »

Noiden lukujen kanssa kannattaa olla tarkkana.
Tiedän. Kunhan kärjistin.

Lue nyt kumminkin Keijon perustelut vielä uudelleen.  Smiley
Luin. Se on samasta korista kuin lause: "seuraava lama ei ole yhtä paha kuin edellinen." Sisältö vain on negatiivinen.

Kun lähtötaso on alhainen niin kasvu näyttää helposti tuolta.
Summat voi olla pieniä, mutta suunta on selvä. Kun printtimainonta putoaa 20-40 % ja nettimainonta nousee 50%, voi alkaa laskeskella kannattaisiko sittenkin perustaa sarjakuvablogi ja myydä mainostilaa sieltä, sen sijaan että tappelee sisällöstä tyhmien päätoimittajien kanssa.
tallennettu

heikki jokinen
Jäsen
*
Poissa

Viestejä: 78


« Vastaus #134 : 11.05.2009, klo 19:54:55 »

pieni lisä keskusteluun sanoma-konsernin kannattavuudesta. kehnot ajat olivat tiedossa jo syksyllä, koska ilmoitusten määrä alkoi laskea jo silloin.

tällöin yrityksen pitäisi varautua huonoihin aikoihin vaikka keräämällä hiukan rahaa säästöön. näin toimivat myös freelancer ja orava, edellinen ei tuhlaa aivan kaikkia säästörahojaan jos huonot ajat ovat tulossa ja jälkimmäinen jemmaa tammenterhoja talvea varten.

sanoma oyj teki toisin. sen voitto viime vuonna oli 187,22 mio euroa, josta jaettiin osinkoina 146,78 miljoonaa euroa. taloon ei siis paljoa jätetty, jotta heti alkuvuodesta voidaan todeta kassan olevan tyhjä ja henkilöstöä voidaan lähteä vähentämään.

tallennettu
Sivuja: 1 ... 4 5 6 7 8 [9] 10 11 12 13 14 ... 21 | Siirry ylös Tulostusversio 
« edellinen seuraava »
Siirry: