Tavoita sarjakuvaharrastajat kotimaassa! Tutustu Kvaak.fi:n mediatietoihin.


Arvostelut: Hajoavan sellistin koko tarina (04.01.2020 klo 20:23:43)
Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointi sähköposti saamatta?
05.07.2020, klo 10:59:40

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Haku:     Tarkempi haku
483391 viestiä 10471 aihetta kirjoittanut 3844 jäsentä. Uusin jäsen: Lottorivi
Lue lisää pikkuilmoituksesta.
   Etusivu |   Ohjeet | Galleria | Kirjaudu | Rekisteröidy  
Sivuja: [1] 2 3 4 5 6 ... 10

 1 
 : tänään kello 09:52:08 
Aloittaja wilpå - Uusin viesti kirjoittanut Lurker
Olen seuraillut tätä Punaparta-keskustelua jo pitkään ja kaikki tuntuvat olevan niin innoissaan että se tarttui, näin seikkailujen ystävänä, minuunkin. Ostin nyt sitten nuo kaksi ensimmäistä kun kerran kolmaskin on tulossa.

On vaikea sanoa, mihin Punaparran viehätys perustuu. Se on piirrostyyliltään vähän jäykkää ja vanhanaikuiset juonet ovat kuin kolmesta muskettisoturista merellä. Silti se vain toimii aivan täysillä nykylukijallekin!

 2 
 : tänään kello 09:16:37 
Aloittaja Foxtrot - Uusin viesti kirjoittanut Vincent
Menivät sentään Buffy ja Usagi Yojimbo Boomille ja IDW:llä. Kuinkakohan kauan Dark Horsella pysyy vielä Hellboy?

 3 
 : tänään kello 03:58:05 
Aloittaja Markku Myllymäki - Uusin viesti kirjoittanut Jiksi
Tämä on ihan mihinkään perustumatonta mutua, mutta lehtien harrastaminen näyttäisi olevan yhä enemmän sitä, että haetaan joko entistä vanhempia numeroja tai sitten niitä tämän viikon lehtiä ja siinä välissä ei enää ole mitään.

Kokoelmat tulevat jo niin nopealla tahdilla, esim. Valiant-sarjat, että jo niiden tahdissa uusien sarjakuvien lukeminen on kovaa hommaa.

Tästä syystä ne noutamattomat lehdet muodostavat entistä suuremman ongelman. Toinen on tietysti, että mitä vähemmän on myyntiä, sitä kovemmin hävikki iskee tulokseen.

Jos muisteluihin mennään, niin teinivuosina käytin järjestelyä parin vuoden ajan, se oli siinä ihan 90-luvun alussa.

Viimeinen oli X-Force 40, sitten oli rahan kanssa tiukkaa monen vuoden ajan sekä itsellä, että perheellä.

Koska asuin maaseudulla, oli kaikki järjestettävä puhelimen kautta. Huonosti se silloin toimi.

Vasta aikuisena ymmärsin, että esim. ne väliin jääneet X-Cutioner's Song -numerot puuttuivat varmaan siksi, että olivat kysytympiä kuin muut X-Forcen numerot.

 4 
 : tänään kello 03:37:01 
Aloittaja wilpå - Uusin viesti kirjoittanut Garwin
Olen seuraillut tätä Punaparta-keskustelua jo pitkään ja kaikki tuntuvat olevan niin innoissaan että se tarttui, näin seikkailujen ystävänä, minuunkin. Ostin nyt sitten nuo kaksi ensimmäistä kun kerran kolmaskin on tulossa.

 5 
 : tänään kello 02:43:05 
Aloittaja Markku Myllymäki - Uusin viesti kirjoittanut Toni
Systeemi toimi loistavasti useiden kymmenien vuosien ajan myös Suomessa (oma kokemus tämän kestosta toki vain 30 vuotta), mutta sitten ihmisillä alkoi ilmetä yllättävää rahapulaa ja ongelma kaatui kauppojen niskaan. Puhumattakaan esim. Kiss-faneista, jotka tilasivat sarjisliikkeeseen tuhansien edestä Kiss-sarjiksia eivätkä ostaneet lopulta mitään. Siinä kaatui pitkään toiminut luottosysteemi. Paska juttu sekä myyjille että meille ostajille.

 6 
 : tänään kello 00:57:45 
Aloittaja Markku Myllymäki - Uusin viesti kirjoittanut Jiksi
Noutolaatikko (pull box) olisi ennakkotilausjärjestelmän mukana pitänyt hylätä vuosia sitten.

Kyse on siitä, että asiakkaat voivat ennakkoon ilmoittaa mitä sarjoja tahtovat (esim. saman sarjan kaikki julkaistavat numerot) ja käyvät sitten noutamassa lehdet kaupasta.

Kyse on juuri lehdistä, koska väliin jäävät numerot muodostavat ongelman lukijoille.

Kaupoilla ei ole palautusoikeutta, eikä asiakkailla ostovelvollisuutta. Järjestelmän riskit siis kaatuvat kokonaan sarjakuvakauppojen niskaan, toisin sanoen noutamatta jääneet lehdet jäävät kaupan tappioksi, ellei se pysty niitä myymään muille asiakkaille.

Asia ei ole uusi, tähän liittyen jokunen vuosi sitten jo nähtiin kauppojen some-tileillä useita vetoomuksia sen puolesta, etteivät ihmiset jättäisi lehtiä noutamatta tai vähintään ilmoittaisivat etteivät enää tahdo lehtiä heille tilattavan.

Koska myyntivolyymi on laskenut alas, muodostavat noutolaatikot entistä suuremman ongelman. Kaupalle kasautuu nopeasti satojen taalojen noutolaatikoista useiden tuhansien taalojen edestä sarjakuvia.

Tällä hetkellä ne ovat iso ongelma, kun kassa on koronaviruksen vuoksi kuivunut.

Kuten jo vuosia sitten, sarjakuvakauppiaat laskevat paljon asiakkaan käytöksen varaan, jopa syyllistävät asiakkaitaan vastuuttomasta käytöksestä.

Ei, kyllä tämä on aivan alan oma, itse aiheutettu ongelma.

Tämähän on sama kuin autokauppaan ei kuuluisi tilaussopimusta, varausmaksua tai käsirahaa. Hotellit veloittavat huonevaraistuksesta, ja suositut ravintolat pöytävarauksesta, rangaistusmaksun jne.

Osa sarjakuvakaupoista on ollut tyytyväinen pitäessään vain kokoelmia myynnissä, kun puolestaan lehdet muodostavat monelle kaupalle kolmanneksen kokonaismyynnistä. Jos ennustaa pitäisi, ensimmäisiin lukeutuvat sarjakuvakaupat ovat suhteellisesti paremmassa tilanteessa.

 7 
 : tänään kello 00:06:09 
Aloittaja h00k00 - Uusin viesti kirjoittanut Timo Ronkainen
Mistä ostit tuon korttipakan?

En omista tuota pakkaa, etsiskelin kuvia netistä. Näin näitä kyllä marketin kirja- ja paperiosastolla joskus vuonna mitälie...

Timo

 8 
 : 04.07.2020, klo 23:01:54 
Aloittaja h00k00 - Uusin viesti kirjoittanut Darth Mika
Tulihan suomalaiselta TacTic-gamesilta tämä Disney Old Gang -retropakka joitakin vuosia sitten. Ei taida enää olla saatavilla(?). Ei ainakaan TacTicin sivuilta löytynyt.

Timo
Mistä ostit tuon korttipakan?

 9 
 : 04.07.2020, klo 22:57:42 
Aloittaja h00k00 - Uusin viesti kirjoittanut _tex_
Mulla oli erilainen tuo rasia ainakin "kuvien osalta?" kuin Timmon kuvassa.Oliko täällä ilmestynyt sit erilainen ruskea kuori oli ainakin??Sama kuin Timon kuvassa?

Voin tietty muistaa väärinkin???Kannen kortit oli erilaiset muuten tismalleen samanlaiset?

Q=)

 10 
 : 04.07.2020, klo 22:22:32 
Aloittaja h00k00 - Uusin viesti kirjoittanut haplo
Tulihan suomalaiselta TacTic-gamesilta tämä Disney Old Gang -retropakka joitakin vuosia sitten. Ei taida enää olla saatavilla(?). Ei ainakaan TacTicin sivuilta löytynyt.

Heh, enpä tätäkään muistanut joskus omistaneeni ennen tätä kuvaa. Minne lie joutunut, ei minkäänlaista muistikuvaa.

Sivuja: [1] 2 3 4 5 6 ... 10