Tavoita sarjakuvaharrastajat kotimaassa! Tutustu Kvaak.fi:n mediatietoihin.


Uutiset: Porin sarjakuvafestivaalit perjantaina ja lauantaina (10.04.2019 klo 14:04:49)
Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointi sähköposti saamatta?
20.04.2019, klo 20:11:13

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Haku:     Tarkempi haku
473448 viestiä 10509 aihetta kirjoittanut 7386 jäsentä. Uusin jäsen: samtoivo
Lue lisää pikkuilmoituksesta.
   Etusivu |   Ohjeet | Haku | Jäsenet | Galleria | Ylläpito ja toimitus | Kirjaudu | Rekisteröidy  
Sivuja: [1] 2 3 4 5 6 ... 10

 1 
 : tänään kello 19:39:02 
Aloittaja sampio - Uusin viesti kirjoittanut X-men
Maanantaina 22.4 tulee perjantaisen Avengers-piirretyn jatko-osa n. 12.35.

 2 
 : tänään kello 19:31:21 
Aloittaja Timo Ronkainen - Uusin viesti kirjoittanut X-men
Jos seuraavaan Aquamaniinm tarvitaan stand-iniä Meralle niin Sanni olisi hyvä ehdokas.
 3 
 : tänään kello 19:23:08 
Aloittaja Timo Ronkainen - Uusin viesti kirjoittanut X-men
Perheentupa on mukana kaikissa Disney-lehdissä Jenkkilässä eli ilmeisesti Disney-asiantuntija tjsp. Alkupään Ducktaleseissa ei ollut assistant editoria kuten näissä uusimmissa.

 4 
 : tänään kello 16:32:56 
Aloittaja Timo Ronkainen - Uusin viesti kirjoittanut Timo Ronkainen
Amerikkalaisen lehden apulaistoimittajaksi on tullut suomalainen nimi Anni Perheentupa, tietääkö joku hänestä?

Kas, kiinnostavaa! En tunne, mutta LinkedInissä ja Facebookissa olevien profiilien mukaan on opiskellut Helsingin kuvataidelukiossa, Helsingin yliopistossa ja sitten San Diegon yliopistossa (M.A englannin kieli ja kirjallisuus). Eli on kyllä ihan suomalainen. Aloittanut IDW:llä 2018 lokakuussa. Koko nimi näyttäisi olevan Anni Perheentupa Mackey.

Timo

 5 
 : tänään kello 08:59:52 
Aloittaja Antti Peltola - Uusin viesti kirjoittanut Sampsa Kuukasjärvi
Mikin 90-vuotisjuhlakirjasta Maailman paras Mikki Hiiri:

Voihan tässä Disney-kirjojen julkaisuoikeuksien siirrossa käydä hyvinkin. Ehkäpä Egmontin alaisuudessa jätetään puolivillaiset juhlakirjat kuten "Maailman paras Mikki Hiiri" vähemmälle ja siirrytään kunnolla esimerkiksi exploittaamaan varsin vähälle julkaisuhuomiolle kirjapuolella jääneitä Scarpaa tai Vicaria.  Murry ja Bottaro lienevät Egmontillekin liian villejä visioita.  Grin

Sana ”puolivillainen” on totta painoasussa. Kirjassa esiintyy runsaasti rasteriviivaa, etenkin Casablanca-tarinassa. En ymmärrä, miten tällainen huiskinta on edelleen mahdollista! Ehkä kokoelman kaksi kertomusta myös julkaistiin uusintana jälleen liian pian. Sinänsä teokseen on valittu oikein tärkeimmät piirtäjät, ja itse seikkailut ovat laadukkaita ja viihdyttäviä.

 6 
 : tänään kello 08:27:58 
Aloittaja Timo Ronkainen - Uusin viesti kirjoittanut Sampsa Kuukasjärvi
Luin uusia amerikkalaisia DuckTalesejä numeroon 20 saakka. 20-sivuisia tarinoita on ollut keskeytyksettä numerosta 14 alkaen. Lehdessä on edelleen aivan valtava käsikirjoitusongelma. Pitkät tarinatkaan eivät ole lähteneet lentoon, ne ovat samanlaista kohellusta kuten 10-sivuiset jutut, dialogi on kummallisen vaikeaa, eikä kasvanutta tilaa ole käytetty hyväksi lähettämällä hahmoja eksoottisiin paikkoihin. Näissä seikkailuissa ei ole mitään ikimuistettavaa.

Amerikkalaisen lehden apulaistoimittajaksi on tullut suomalainen nimi Anni Perheentupa, tietääkö joku hänestä?

 7 
 : tänään kello 08:25:47 
Aloittaja Jukka Laine - Uusin viesti kirjoittanut Sampsa Kuukasjärvi
Australialaisessa Mustanaamio-aiheisessa Chronicle Chamberissä on varsin kiintoisia mestaripiirtäjien haastatteluita. Felmangin kaksiosainen haastattelu: osa 1 ja osa 2. Myös Rolf Gohsin haastattelu löytyy. 91-vuotiasta Sy Barryä haastatellaan podcastissä.

 8 
 : tänään kello 08:00:57 
Aloittaja HEsko - Uusin viesti kirjoittanut Jukka Laine
Riihimäki osallistuu pride-tapahtumiin ensi kesänä. Lähinnä liputetaan sateenkaarilipuilla yhtenä päivänä. Kova polemiikki asiasta on ollut täällä. En kyllä muista että Suikolla olisi ollut keskusteluun osaa tai arpaa.

 9 
 : 19.04.2019, klo 23:04:15 
Aloittaja tolppis - Uusin viesti kirjoittanut Jiksi
The Ukrainian and Russian Notebooks: Life and Death Under Soviet Rule (Simon & Schuster, 2016) on tutkivaa journalismia sarjakuvan muodossa.

Opuksen ensimmäinen puoli koostuu ukrainalaisten vanhusten elämäntarinoista toisen maailmansodan molemmin puolin. Toinen osa puolestaan käsittelee nykypäivän Venäjää, jota tahraavat poliittiset murhat. Krimin valloituksen jälkeen italialainen tekijä, Igort, on lisännyt loppuun sivuja. Kokonaisuuden kannalta parempi ratkaisu olisi ollut lisäys jälkisanojen muodossa.

Tarkemman kuvauksen kirjan sisällöstä voi lukea täällä ja täällä on runsaasti näytesivuja.

Ensimmäinen osa on teoksen kantavin osuus. Se alustaa ensin nykytilaa Ukrainassa, taustoittaa työn ja ryhtyy sitten asiaan. Yksitellen vanhukset kertovat tarinansa, jotka vääntävät vatsanpohjaa myöten.

Toinen osa käynnistyy Anna Politkovskayan murhasta ja Tsetsenian tilanteesta, mutta kääntyy sittemmin takaisin Ukrainan historiaan muodostaen siten yhtenäisen kokonaisuuden.

Kuvitus ei silmäiltynä näytä hyvältä, mutta vertautuu Kevin O'Neillin tyyliin. Ohut viiva muodostaa myös tehokkaan tyylikeinon: muistojen tarkimmat yksityiskohdat ovat kadonneet, mutta kauheimmat vääryydeet ja kärsimys ovat raastavat kokijaansa sahalaitaisesti.

Vääryyttä ja kärsimystä löytyy sivuilta enemmän kuin lukija kestää. Tätä ei pysty kerralla lukemaan, se tapahtuu vähissä erin, ajan kanssa.

Tämä on merkittävin ja surullisin aikoihin lukemistani teoksista. Sen sisältämät tarinat ovat kauheuksia, joita ihmismieli ei pysty viihteen muotoon kuvittelemaan. Surullisen siitä tekee kuinka Venäjän hirmuteot on unohtanut, sivuuttanut ja alistuen hyväksynyt.

Tietyllä tavalla tämä vertautuu täysin siihen, kuinka vähitellen fasismi eri kasvoineen on luikerrellut lännessä Suomea myöten syvälle kansaan.

Viimeinen tunne opuksen laskettuaan on väsymys. Kamala teos, joka tulisi jokaisen tuntea.

 10 
 : 19.04.2019, klo 22:11:16 
Aloittaja Timo Ronkainen - Uusin viesti kirjoittanut Reima Mäkinen
Yllä Manaran tulkinta Perussuomalaisten tiedotustilaisuudesta (18.4.2019) ja alla kohtaus Fellinin elokuvasta La Voce del la Luna (1990).

Sivuja: [1] 2 3 4 5 6 ... 10