Tavoita sarjakuvaharrastajat kotimaassa! Tutustu Kvaak.fi:n mediatietoihin.


Arvostelut: Ne Luupäät (24.07.2017 klo 11:00:00)
Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointi sähköposti saamatta?
17.08.2017, klo 07:00:48

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Haku:     Tarkempi haku
457142 viestiä 10165 aihetta kirjoittanut 7179 jäsentä. Uusin jäsen: Ankalliskirjasto
Lue lisää pikkuilmoituksesta.
   Etusivu |   Ohjeet | Haku | Jäsenet | Galleria | Ylläpito ja toimitus | Kirjaudu | Rekisteröidy  
Sivuja: [1] 2 3 4 5 6 ... 10

 1 
 : tänään kello 01:24:10 
Aloittaja hdc - Uusin viesti kirjoittanut Mikael Mäkinen
Vehniäisen albumien seuraksi luin Mikael Mäkisen Pietari, ihmisten kalastajan blogiin.


Kiitokset! Oli hyvä arvostelu!

 2 
 : tänään kello 00:45:52 
Aloittaja seppo-setä - Uusin viesti kirjoittanut Timo Ronkainen
Juurikin tässä mietin, että aikaa pitää kulua vähintään sama kuin kahden Judge Dredd -leffan välillä, ennen kuin tulee seuraava ja toivottavasti hyvä Valerian-elokuva.
Ehkä pääsen semmosen eläkeukkona katsomaan.

Timo

 3 
 : 16.08.2017, klo 23:51:47 
Aloittaja seppo-setä - Uusin viesti kirjoittanut Curtvile
Järjesin tapaamani ihmiset ovat todenneet Valerianin virheeksi ja epäonnistuneeksi taiteellisesti ja sovituksena.
Myös ne jotka odottivat ihan kamalaa paskaa lähtökohtaisesti.

Tämä ei vähennä tai tee elokuvasta pitäneiden kantoja (joita kvaakissakin on esitetty) mitättömiksi.

Tonin kommentti sinänsä on osuva ja ymmärtää elokuva-alaa syvemmin. On sitä ihan puhdasta mesenointiakin, myös maailmalla eikä yksin sisäsiittoisessa Suomen elokuvasäätiössä, mutta fakta on että Valerianin floppaus lykkää ainakin suuremman budjetin Yoko Tsunonkin julkaisua.

Taloudellinen menestys ei korreloi elokuvan laatuun saati taiteellisuuteen, mutta digitalisoituvassa maailmassa tekijänoikeuksista maksaminen mistään ei ole itsestäänselvyys. Koko joukkorahoitus/Patreonkuviokin kun on enemmän paluuta valistuksen aikaa edeltäneeseen mesenaattijärjestelmään.

Nyt siis Besson ei menetä rahojaan, mutta uuden rahoituksen saaminen? Uusi rahoitus eurooppalaiselle sarjakuvalle?
Vaikkei liittyisi mitenkään Valerianiin tai Bessoniin, siitä tuli juuri valtavasti vaikeampaa.

On myös idiootit keskuudessamme, ne joille kyseessä on lopultakin ihmisten väsyminen sarjakuva-elokuviin, loputtomaan supersankarien yms massaan.
Näin alkaa päivän (16.7.2017) Helsingin sanomien kulttuuriosaston B3 sivun "Teurastus Lippuluukuilla" [Jussi Lehmusvesi, Juho Typpö]

Lainaus
Supersankareilta toivotaan mitä uskomattomimpia ihmetekoja, mutta tänä kesänä ne eivät vaikuta pystyvän pelastamaan edes itseään
ns. artikkeli myös loppuu hienoon journalistiseen kehäliikkeeseen jossa
Lainaus
Ehkä teattereita eivät pelastakaan viiteen kertaan nähdyt supersankarit, vaan kolmatta kertaa valkokankaalla tarpova Rokka.

myös väliin osuva on konnotaatioiltaan samaa tarkalleen faktat päinvastoin esittävää asiaa:
Forbesin artikkeli Box Office: Summer was disaster for, Save for Comic Book Superhero movies

jännästi käännettiin päälaelleen tuo, varmasti vahingossa koska kulttuuritoimistustemme taso on korkea ja lahjomaton [kyllä tämä lause on sarkasmia]

Ja kuten artikkelissaan Forbeskin toteaa sillä ei ole hyvä seuraus vaihtoehdoille.
Moniäänisyydelle
Jos luulitte että aikaisemmin oli paljon supersankarielokuvia nyt niitä vasta tuleekin.
Koska ne myyvät yhä, Netflixien, HBOiden ja laittomien versioidensa aikakaudella.

Valerian elokuvan alku antoi ymärtää että tehdään sarjakuvan mukaista elokuvaa mutta tosissaan ja kunnon rahoituksella.
Mutta vain alku.
Onnistuneempaa sovitusta joudutaan nyt odottamaan niiltä jotka laittavat likoon oman aikansa ja rahansa.

Älkää surko:
1960-luvun Batmanit ja Modesty Blaiset tappoivat sarjakuvagenren/adaptaatiot vähintään 20 vuodeksi ellei 40 vuodeksi.
Sama pätee Cannon/Stallonen Judge Dreddin ankeaan varjoon.

Nolanin Batmanit, Marvelin elokuvat tuotannot Bladesta lukien, Sin Cityt ja Dredd pyyhkivät pöydän useilla eri tasoilla, tuotantoyhtiöille merkitsevimpinä taloudelliset elokuvien ja sarjakuvien käyttäjille taiteellisilla meriiteillä.

Valerian on useiden hyvien ja rakastettujen tarinoiden aarreaitta ja saattaa hyvinkin saada uuden elokuvansa. Se voi kyllä viedä sen 10-20 vuotta.
Tärkeintä on oppia virheistä.

 4 
 : 16.08.2017, klo 23:49:29 
Aloittaja JanneT - Uusin viesti kirjoittanut Sini L
90sivuinen käsikirjoitus on tehty aikoinaan. Storyboardin tekeminen aloitettu..ja se on ollut hidasta. Tietää mitä haluu sanoa, mutta jäätävä ero sarjakuvan ja elokuvan storyboardilla. Yrittänyt vääntää elokuvaajan aivoja sarjakuvamoodiin..nyt pitkän tuskaisen "peppu eellä puuhun" hetken jälkeen alkaa hahmottua ja esiluonnoksia löytyy jo melkein kaikista 80 kohtauksesta. Vielä kun jaksaisi ne tehdä kunnolla storyboardiksi photarissa. Menoa vähän hidastaa yli vuoden sairasloma, kun sisuskalut tilttas pöpön seurauksena viime kesänä..mutta minähän teen tämän storyboardin, suunnittelen sen fontin ja logon! Maaliskuussa pysyi 15minuuttia kynä kädessä, nyt jo 4-6h riippuen päivästä. Mä edistyn. Kiitollinen ja onnellinen siitä..hiljaa täältä tullaan, mutta tullaan kuitenkin. Wink

 5 
 : 16.08.2017, klo 23:23:31 
Aloittaja kasse - Uusin viesti kirjoittanut outonaapuri
Tykkäsin paljon. Loppuyllätyksestä olin valitettavasti spoilaantunut, kannattaa ankkafanien pysyä kaukana spoilereista.
Mutta huumori ja hahmot oli toimivia. Akun ja poikien suhde erityisesti oli koskettava.

Eikö silti voitais jo päästä yli tuosta konseptista, että Aku puhuu tuota superärsyttävää ankkasössötystä josta saa ehkä 30% selvää. Jos Akulla nyt on kerta isompi roolikin tässä sarjassa, niin on se jo iso miinus, että on yksi keskeinen hahmo joka puhuu jotain siansaksaa. Menee kirjoittajien hyvä työ ihan hukkaan.

 6 
 : 16.08.2017, klo 23:19:44 
Aloittaja seppo-setä - Uusin viesti kirjoittanut outonaapuri
Usein leffasarjoista tai varsinkin niiden ekoista osista tulee sanottua, että ei tämä nyt vielä maailmaa järisyttänyt, mutta pohja oli sillä tavalla tukeva, että jatko-osa voi hyvinkin onnistua olemaan sitten todella hyvä. Eli tärkeimmät, päähahmot ja maailma ja fiilis kunnossa. Marvel-pätkissä varsinkin menee usein näin.

Valerianin kanssa ei voi sanoa samaa. Ei tämä superhuono ollut, mutta kun just nuo tärkeät seikat oli pielessä molemmat leadit ei varmasti paranisi jatko-osassa. Kyllä kummastuttaa suuresti miksi noihin päädyttiin. Ei oo mitään sitä jäbää vastaan, sehän on ihan hyvä näyttelijä ollut aiemmissa leffoissaan, mutta eihän se sopinut millään tavalla tähän mitä tää hahmo yritti olla.

Kuitenkin, kaiken rienaamisen jälkeen olin leffan alkaessa ihan yllättynyt, että hyvä menohan tässä on. Se ulottuvuuksien välinen markkinapaikka ja siellä ollut actionvääntö varsinkin oli todella kekseliästä ja hauskaa kesäleffaa. Jos tällasta menoa olis ollut koko elokuva, niin ei ne hahmojen ja näyttelöiden tai pahiksen kökköys ois niin haitannut. Ei kuitenkaan oltu niin onnekkaita, vaan tarkalleen siitä kohti kun Laurelinen päässä oli "lautashattu" aina elokuvan loppuun saakka, eli jotakuinkin viimeinen tunti, ei tässä ollut enää mitään yllättävää, kekseliästä tai hyvää. Pelkkää tv-budjettimaista laiskaa ammuskeluactionia. Missä oli kaikki makeet scifikonseptit sieltä leffan alkupuolelta? Miksi elokuvantekijät ei välitä kliimakseista? Sitä on itseasiassa jotkut elokuva-alan tutkijat kirjoittaneetkin, että leffoissa on usein huonot loput sen takia, että ne ei kiinnosta tuotanporrasta. Tärkeämpää on, että on hyvä "koukku", joku juttu mikä saadaan traileriin ja homma näyttämään houkuttelevalta. Kliimaksi ei ole se juttu millä leffaa markkinoidaan ja näin saada katsojia, joten sillä ei ole niin merkitystä. Ne jotka se näkee on jo lippunsa ostaneet. Tietty joku toinen ääni voisi sitten vastata, että on se lopetus aika tärkeä sen puolesta millainen maku katsojille jää, ja se taas vaikuttaa word of mouthiin ja sen semmoiseen.

Enivei, Valerian, buu. Menin ja ostin Fifth Elementin blurayn tämän jälkeen.

 7 
 : 16.08.2017, klo 22:28:11 
Aloittaja seppo-setä - Uusin viesti kirjoittanut Toni
Tää ilmeisesti floppaa pahasti je sitten on turha toivoa toista Valerian-elokuvaa.
Timo

Juu, eipä ole kovin hyvin menestynyt missään. Lipputulot heiluu nyt 100 miljoonan dollarin hujakoilla koko maailman mittakaavalla - eikä siitä päädy tekijöille kuin ehkä puolet. Hintalappu oli puolestaan melkein tuplat eli lähes 200 miljoonaa - ja siihen päälle tulevat vielä mittavat mainos- ja markkinointikulut. Eli todella syvällä tappion suossa kylvetään.

Ei vetänyt hyvin edes Ranskassa. Ensi-iltaviikonlopuissa katsottuna kaikkien aikojen tilastoissa ei mahdu 50 parhaan joukkoon. Ja seuraavana viikkona tuli jo raju tiputus katsojamäärissä (lähes 60%).

Eipä pitäisi käsittääkseni kuitenkaan Bessonin omaa tiliä pahemmin lovettaa, kun teki sellaiset diilit, että käytännössä kaikki rahat tuli muiden taskuista. Mutta tuskin kukaan nyt kätensä polttaneista suostuu toista kertaa länttäämään rahojaan likoon Bessonin Valerianin puolesta. Tai kukaan muukaan.

 8 
 : 16.08.2017, klo 22:10:46 
Aloittaja Lurker - Uusin viesti kirjoittanut Lurker
Hauska häsäri trendaa twitterissä, osallistukaa: #ajatteleyhtäsarjisruutua!


 9 
 : 16.08.2017, klo 22:07:29 
Aloittaja seppo-setä - Uusin viesti kirjoittanut Timo Ronkainen
Yhm.. Tulipa tuo eilen käytyä katsomassa sitten. Isossa Scape-salissa oli kaikkiaan 12-13 katsojaa. Ei kertone hyvää leffan suosiosta.

Jos päähenkilöiden nimet ei olis Valerian ja Laureline, eikä siellä täällä olis selkeitä asioita alppareista, ei tätä pitäis Valerian-leffana laisinkaan ja ehkä se sitten olis suht ok. Ehkä sitä sitten ajattelis, että miksei se Pessooni jo tee Valerianista elokuvaa. Nyt sitä ajattelee, että miksi piti mennä tekemään tämmöinen.
Toimihan se paikka paikoin ja oli tosiaan parhaimmillaan kaunista katsottavaa. mutta eipä paljon muuta. Tää ilmeisesti floppaa pahasti je sitten on turha toivoa toista Valerian-elokuvaa.

Tekisivät Yoko Tsunosta! Vinealaista avaruusoopperaa...

Timo

 10 
 : 16.08.2017, klo 22:01:42 
Aloittaja kasse - Uusin viesti kirjoittanut Timo Ronkainen
"Money Bin" lukee siinä sillalla. Joko se rahasäiliö on se majakan näköinen paikka siinä laiturin päässä tai sitten se on tosiaan siellä kartanon alla. Ei ole barksilainen näkemys lainkaan, vaan ihan omansa.

Timo

Sivuja: [1] 2 3 4 5 6 ... 10