Kylläpä taas nauru maittaa. Bart Simpsonismiahan tietysti aina sopii odottaa teoreettiseen keskusteluun.
Tottakai taiteilijalla on itsemääräämisoikeus, hän tekee omaa juttuaan, mutta ei taiteilija voi itse määritellä teoksensa lopullista onnistumista. Se on yksi taiteen
perusarvoista.
Taiteilijan ei myöskään tarvitse muuttaa työskentelytapojaan vastaanoton perusteella tai sen takia. Hän voi ihan hyvin jatkaa omalla valitsemallaan tiellä.
Kuvat ja tekstit pöytälaatikossa eivät ole
taidetta, ne ovat kuvia ja tekstejä pöytälaatikossa. Ne voivat olla tärkeitä tekijälleen, mutta ei häntä silti voi kutsua
taiteilijaksi. Sama koskee esimerkiksi lasten piirustuksia. Vanhemmat toki voivat kutsua pienokaistaan taiteilijaksi. Lapsitaiteilijat ovat sitten erikseen.
Kvaakkaaja tmielonehan onneksi jo lainasi Oxford dictionaryä, niin ei teidän tarvitse uskoa minua.
Taide on
olemassa ihmiskunnan kollektiivisessa tajunnassa, historiallisesti aikaisemmassa diskurssissa ja primääristi taideteoksissa.
Mona Lisa ei katoa maailmantaiteesta, vaikka se fyysisenä esineenä nyt tuhoutuisikin. Valitettavasti maailmantaiteesta on kadonnunt lukuisia teoksia, mm. sotien seurauksena, kun niistä ei ole säilynyt jäljennöksiä tai edes sanallisia kuvauksia.
Saivartelemalla voi väittää, että eivät museoiden varastoissa satoja vuosia maanneet maalauksetkaan sitten ole taidetta. Nämä maalaukset on kuitenkin indeksoitu osaksi taidehistoriaa. Niitä on mahdollista mennä katsomaan, vaikka lehtiartikkelia varten.
Tottahan toki aina löytyy joku, joka väittää, että vesi ei ole märkää.
Kyllä vain, jokainen käsityöläinen tietää tämän. Tarkistaa = muuttaa tarkemmaksi.
Ja Secos-Billille tiedoksi.
Muuttaa tarkemmaksi = tarkentaa,
sanalla "tarkistaa" on tässä meidän vaikeaksikin väitetyssä kielessämme eri viittauskehys.