Kirjoittaja Aihe: Kysymyksiä Marveleista  (Luettu 582670 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Rami Rautkorpi

  • Has been
  • Jäsen
  • Viestejä: 3 986
Re: Kysymyksiä Marveleista
« Vastaus #570 : 13.05.2006 klo 21:59:48 »
"Vaikka onhan joukossa Anssi Rauhalaa ja Rami Rautkorpea, jotka ovat paremmasta päästä verrattuina tekijöihin, joiden taso olisi jokin aika sitten supistunut omakustanteisiin ja sarjakuvaseurojen julkaisuihin." -- Kari T. Leppänen (https://tinyurl.com/ycbb3cw2)

Rac

  • Jäsen
  • Viestejä: 882
Re: Kysymyksiä Marveleista
« Vastaus #571 : 15.05.2006 klo 00:47:19 »
Niin minäkin. Viime vuonna kävi samoin jonkun lehden kanssa. Tympeää kun lisälehtiversioita ei myydä jokaisessa lehtipisteessä.

Mutta eihän tällä lisälehdellä tee juuri mitään kun se jo omistaa. Saahan siitä toki pari ropoa kun divariin toimittaa.
"Excuse me. Have you ever danced with the devil in the pale moonlight?" -Batman

Petteri Oja

  • Juudas itselleen
  • Jäsen
  • Viestejä: 8 193
Re: Kysymyksiä Marveleista
« Vastaus #572 : 15.05.2006 klo 07:46:45 »
Mutta eihän tällä lisälehdellä tee juuri mitään kun se jo omistaa. Saahan siitä toki pari ropoa kun divariin toimittaa.

Sen voi antaa pikkuveljelle. Tai myydä kalliilla kahdenkymmenen vuoden päästä.

Johannes_sankari

  • Kätyri
  • Jäsen
  • Viestejä: 73
  • Omae wa mou shindeiru!
Re: Kysymyksiä Marveleista
« Vastaus #573 : 16.05.2006 klo 01:26:43 »
Puhun lyhyesti:

Onko Kreivi Nefaria esiintynyt muissa suomalaisissa lehdissä kuin mitä uusimmassa Megassa?
C'est un homme qui ne meurt jamais et qui sait tout!

J.M:salo

  • Jäsen
  • Viestejä: 2 916
Re: Kysymyksiä Marveleista
« Vastaus #574 : 16.05.2006 klo 01:38:23 »
Uusin Mega on Uudet Kostajat?

Minulla olisi käsitys että hän olisi esiintynyt Kostajissa Busiek/Perez-tiimin aikana. Julkaistiinko tämä Suomessa?

...

Näköjään ei. Nefaria ei mielestäni ollut hahmo jota käytettiin kovin paljoa. Eikös Uuden Ryhmä-X:n (seiskytluvulla) eka seikkailu ollut Nefariaa vastaan? Muita ei tule mieleen. Hahmoa ei taidettu paljoa käyttää. Eikös hänellä ollut jotkut ubervoimat, joka teki hänen voittamisensa mahdottomaksi?

Johannes_sankari

  • Kätyri
  • Jäsen
  • Viestejä: 73
  • Omae wa mou shindeiru!
Re: Kysymyksiä Marveleista
« Vastaus #575 : 16.05.2006 klo 01:48:07 »
Jep, Uudet Kostajat (alkoi muuten helvetin kovalla ryminällä! Jiihaa!)
...
Uuden Ryhmä-X:n eka vastus?
Hmm, eikös se ollut se elävä saari, Krakatoa... Krakoa...?
...
Wikin mukaan kaveri pysäyttää Thorin vasarankin yhdellä kädellä ja Kostajat ovat useasti helisseet kaverin otteessa. Erään kerran (Pakko saada tämä jostain!) Vision lenteli kilometrien korkeuteen ja muutti tiheytensä 90:ään tonniin ja tipautti itsensä Nefarian niskaan - kaveri meni TAJUTTOMAKSI!!
WOOWEKAZOOWIE!
...
Olenko tosiaan ainoa joka diggaa moisista megalomaanisista testosteronipuristuksista?  :-[
Kenties Nefarian naurettava voimataso tekee hänen käyttämisensä hiukan vaikeaksi.
C'est un homme qui ne meurt jamais et qui sait tout!

J.M:salo

  • Jäsen
  • Viestejä: 2 916
Re: Kysymyksiä Marveleista
« Vastaus #576 : 16.05.2006 klo 01:55:59 »
Giant Size X-Men ei minusta IMHO ole "ensimmäinen tehtävä". Tyypit kerättiin kiireessä ja olivat lähinnä "lomittajia", jotka menivät pelastamaan oikean Ryhmä-X:n. Vasta kun alkuperäinen ryhmä lopetti, voi uusi ryhmä muotoutua. Ja näin Nefaria oli eka.
...
Minä vihaan noita jumala-heppuja. Musta on kivaa että hyviksillä on edes mahdollisuus. Esimerkiksi Mr. Sinister -- mikä sen suomenkielinen nimi sitten olikaan -- selviää Ryhmä-X:n ja Tekijä-X:n yhteistykityksestä ilman haavakaan. Ja sitten Havokin ja Kykloopin superisku tuntui olevan vain pieni epämukavuuden tunne. Tai Tuhon ekat esiintymiset. Tai Onslaught. En tykkää. Jätkiltä tuntuu puuttuvan kaikki inhimillisyyden piirteet. Tuntuu että sankarit hyökkää tuulimyllyjä vastaan.

Magneto on sentään ihminen. Ei se jaksa vetää sitä linjaa kokoaikaa, ja jos se lopettaa keskittymisen sekunniksikin, niin joku ryhmästä voisi päästä lävitse. Pelikenttä on toisin sanoin jotakuinkin tasainen. Tuhosta ja kavereista tulee mieleen että pelataan pokeria Tuhon pakalla ja se jakaa kortit. Eri huoneessa kuin muut pelaajat.

Eli toisin sanoen sama ärsytys kuin lastenohjelmissa, jossa sankarit tuhoavat miljoonien arvoiset tukikohdat, mutta pahis pääsee aina helikopterilla pakoon. Ja ensi jaksossa uudestaan.

Johannes_sankari

  • Kätyri
  • Jäsen
  • Viestejä: 73
  • Omae wa mou shindeiru!
Re: Kysymyksiä Marveleista
« Vastaus #577 : 16.05.2006 klo 02:46:58 »
Giant Size X-Men ei minusta IMHO ole "ensimmäinen tehtävä". Tyypit kerättiin kiireessä ja olivat lähinnä "lomittajia", jotka menivät pelastamaan oikean Ryhmä-X:n. Vasta kun alkuperäinen ryhmä lopetti, voi uusi ryhmä muotoutua. Ja näin Nefaria oli eka.

Noh, tuosta voidaan olla montaa mieltä. Lomittajia tai ei, ei se ratifioitu status takaa vielä mitään. Tiiminä porukka osoitti kuitenkin kykeneväisyytensä. Mutta lienet kuitenkin oikeammilla jäljillä kuin mitä allekirjoittanut.
...
Jakaisin supersankarit kahteen eri loosiin: individualisteihin ja joukkuetoimijoihin.

Joukkuetoimijoiden (Ryhmä-X, Kostajat, Ihmeneloset etc.) vastustajien kuuluukin olla ylivoimaisia voimiltaan ja taidoiltaan. Tämä korostaa ryhmän voimaa ja tuo tietynlaisen moraalisen opetuksen kollektiivisuuden voimasta lukijoiden ulottuville. Näppien ulottuvilla on siis aimo moraalinen aarrearkku, josta ammentaa kliseitä, kuten: ”Kaveria ei jätetä!”, ”Yhteistyö luo voimaa!” ja ”Joukossa tyhmyys tiivistyy. ( ;D)”. Joukkuetoimijoiden vastustaja pitää siis nähdä arkkitarinoiden myyttis/kerronnallista taustaa pönkittävänä nemesiksenä, joka lopulta auttaa sankareita pääsemään tavoitteeseensa yhteistyön keinoin. Tällaiseen tehtävään ei päästä kierrättämällä Hämiksestä tuttua Pilkkua Kostajien vihollisena. Mitä suurempi uhka, sitä tiiviimmin ryhmän väliset sidokset ilmentyvät. Huolimatta esim. Marvel-maailman joukkuetovereiden ikuisista emotionaalisista kiistoista, he yhdistävät voimansa suurempaa hyvää ajatellen.
Tällaisen teesin lienee helppo imeytyä myös lukijan superegoon.

Individualistien vastustajat taasen ovat voimakkaita arkkivastustajaansa nähden. Hämähäkkimies esim. ottaa vain vaivoin Sarvikuonon pois laudalta. Tässä mennään kategoriaan ”yksilö ja kredentialistisen yhteiskunnan aiheuttamat kollektiiviset vaarat” ergo individualistin on aina kohdattava arkielämässä vaaroja, jotka jadajadajaa…

Osittain em. syistä jotkut viholliset ovat hirmuisesti voimakkaampia kuin toiset, osin tämä johtuu tarinallisista elementeistä. Pointti on kuitenkin siinä, että eritasoisia vihollisia tarvitaan. Eihän oikeassa elämässäkään ole pelkästään taskuvarkaita.

Tietenkin on vielä toinen, naiivimpi mielipiteeni: übervoimat omaavat pahikset ovat HIEMAN NÄTTEJÄ!
Aah, missä olisi ollut se ylitsevuotava vaaran tuntu, ellei Thanos olisi murskannut kaikkia maapallon sankareita Ikuisuuden Rautahanskassa? 
Entäpä se, kun tri Doom nussi Hopeasurffarin laudan ja jyristeli läpi maailman kauhua aiheuttaen?
Tai kun Magneto repi Wolverinen adamantiumin irti ja ainoastaan Xavier (kuten useimmissa tapauksissa, ei saa inhimillistää liikaa [keskittymistä - pah] arkkivihuja!) saattoi hänet pysäyttää?
Ja vielä se miten Doomsday tappoi Teräsmiehen?

Aah, uskomattomia, ikimuistoisia tarinoita, joissa jumalaiset voimat omaava sankari kuvataankin yllättäen heikoksi nysväkkeeksi, osaksi joukkoa ja inhimillisyyden etuvartiota – ainoana tarkoituksenaan pelastaa koko maapallo/universumi uhkaavalta despotialta. Moiset helmet antavat tarkoituksen supersankarifanaattisuudelleni. Lisäksi mahtavat voimat omaava arkkivihollinen on aina näyttäytynyt ainakin itselleni huomattavasti moniulotteisempana hahmona, kuin mitä esim. tähtipöksy kapt. Amerikka. Se emotionaalinen skaala, jonka läpi suurin osa ns. pahiksista tuo esille, saa ainakin minun puhtoisen mieleni askartelemaan pimeällä puolella, paikassa johon kenelläkään meistä ei ole suoranaisia emotionaalisia avaimia. Kukapa nyt ei haluaisi valloittaa maailmaa ja ommella kirkuvien neitsyeiden nahoista telttoja?

Mitä kirkkaampia sankareita, sitä suuremman pahuuden pitää vaania taustalla.

Olen nyt kaikkivoipa.
Mitä tehdä tällä omnipotentilla voimalla?
Vastaus siihen on hyvin yksinkertainen: Mitä minua huvittaa.

- Thanos
C'est un homme qui ne meurt jamais et qui sait tout!

J.M:salo

  • Jäsen
  • Viestejä: 2 916
Re: Kysymyksiä Marveleista
« Vastaus #578 : 16.05.2006 klo 15:37:58 »
Selitin jo Magneton. Tietenkin hän on kova vastus. Ryhmä-X:n koko voima tarvitaan että päästään jotakuinkin tasoihin hänen kanssaan. Sama juttu Sarvikuonon kanssa. Kyllä, Hämis hädintuskin kykenee voittamaan häntä, mutta loppujen lopuksi Hämis voittaa. Hän on tehnyt niin monta kertaa aiemmin ja tekee niin monta kertaa tämän jälkeen. Se on itsestäänselvää.

Thanos taas on saanut jonkin sortin ubervoiman kymmeniä kertoja mutta lopulta aina epäonnistuu - kenties hän ei halua alitajuisesti onnistua, kuten jossain ehdotettiin.

Mr. Sinister on ollut nyt kuvioissa noin 20 vuotta. Vuoteen 2005 mennessä hän oli hävinnyt vain kerran, ja sekin oli vaihtoehtoversio vaihtoehtotodellisuudessa (Tuhon aika)*. On yksi asia että vihollinen on ylivertainen. On jotain ihan muuta jos vihollinen on Jumala...! <-ei mikään Thor-jumala vaan sellainen kaikkivoipa kappale. Ikuisuuden Rautahanskassa ja Salatuissa Sodissa (Doom!) sivumäärä oli rajattu ja kaikki tiesivät että viimeiselle sivulle ehdittäessä kaikki on taas hyvin. Se on huomattavasti ärsyttävämpää jos lehti on luonteeltaan jatkuva ja kaikesta näkee että tässä leivotaan uutta arkkipahista.

Siis tietenkin pahis saa voittaa. Doomkin voittaa aina välillä. Se on ihan ok. Mutta minusta silloinkin kun Doom voittaa pitäisi näyttää kuinka lähellä Ihmeneloset olivat voittoa. Että heillä oli mahdollisuus voittaa, mutta mogasivat.
Se on jotain ihan muuta kuin jos Pahis kävelee labraan, ilmoittaa että hän ryöstää sen. Hämähäkkimies, Ihmeneloset ja Kostajat saapuvat kaikki paikalle ja yrittävät pysäyttää hänet. Häntä ammuttaan, hakataan, lyödään ja maanitellaan, mutta mikään ei edes HIDASTA häntä. Lopulta hän painaa nappia ja katoaa, kertoen juuri sitä ennen että tällä keksinnöllä mä valloitan maailman! Okei, meillä on siis pahis joka on alunperinkin niin voimakas että hänen ei tarvitse edes puolustautua vaikka kaikki tekee yhteishyökkäyksiä kohti. Ja sitten hän ilmoittaa että nyt hänestä tulee vieläkin voimakkaampi.

Ei sellaista ole hauska lukea.

 *voin olla väärässä, mutta en kovin paljoa

Johannes_sankari

  • Kätyri
  • Jäsen
  • Viestejä: 73
  • Omae wa mou shindeiru!
Re: Kysymyksiä Marveleista
« Vastaus #579 : 17.05.2006 klo 01:07:01 »
Aivan, aivan!
Ymmärrän pointtisi, mutta eikö juuri kuvailemasi kaltaiset tapahtumat toimi airuina sankareiden murskavoitoille?
...
Hirvittävän hegemonian kanssa ratsastavat pahiksethan ovat aika yleinen näky? Nehän kuitenkin vain ennakoivat sankareiden lopullista voittoa. En kovinkaan montaa sarjakuvaa muista, missä sankarit olisivat oikeasti (siis OIKEASTI, oikeasti) hävinneet vastustajalleen. Muutamia leffoja kyllä, mutta sarjakuvissa melkein aina hyvä on voittanut pahan. Kuten totesin, mitä suurempi pahuus, sitä kirkkaammin hyvyyden liekki loistaa.
...
Hyvä on, jos pahis on (siinä ilmentymässä, jossa hän profiloituu sarjakuvan sivuilla) ns. hyviksiin nähden epäsovinnainen, eikä istu sarjan sisäiseen tematiikkaan, on tämän asema kyseenalaistettava. Viittaan useisiin uusiin, kirjoittajan hihastaan vetämiin "MEGA"pahiksiin, joista kukaan ei pärjännyt hetkeäkään enempää (Onslaught) ja lopulta ne vaipuivat historian hämäriin.
....
Joten olen siis siltä osalta kanssasi samaa mieltä.
Überpahiksilla vain loppujen lopuksi tuetaan heikkoa tarinaa. Toisaalta, jos etsii supersankarisarjakuvista elämää suurempia tarinoita, on kenties syytä etsiytyä… jonnekin muualle.  ;)

PS: Olen tosin löytänyt useita elämää suurempia tarinoita… ja useita!  ;D
C'est un homme qui ne meurt jamais et qui sait tout!

X-men

  • Jäsen
  • Viestejä: 15 088
  • Comics costs too much, damned!!!
Re: Kysymyksiä Marveleista
« Vastaus #580 : 21.05.2006 klo 01:46:58 »
Käyttikös Hämistyttö (siis tämä Peterin tytär ei se toinen) koskaan mustaa asua? Löysin sieltä netistä pari kuvaa (liitteenä)  joissa on musta puku.
There Are Too Many Comics Which Don't Get Published Here.

Pyreus Kril

  • Uusi jäsen
  • Viestejä: 3
Re: Kysymyksiä Marveleista
« Vastaus #581 : 06.06.2006 klo 14:35:13 »
Hei!

80-luvun (sekä 90-luvun alun) Marvel-fanina kyselisin, kun en tiedä tätä juttua. Miksi Mail-Man lähti? Mitä hän mahdollisesti nykyisin tekee?

Divarista kerran löysin lehden, jossa oli M-M:n viimeinen palsta. Tarina oli huono (Joku Purppurahämähäkki  ::)), mutta ostin sen palstan takia.

V3§a V1tikain3n

  • Jäsen
  • Viestejä: 1 009
  • kersanttinapalm.com/
Re: Kysymyksiä Marveleista
« Vastaus #582 : 18.06.2006 klo 00:55:26 »
Joskus pari vuotta sitten Ryhmä-X:ssä oli semmoisia porukoita kuin X-Yhdistys ja X-Joukot, mitäköhän ne olivat enklanniksi, ja siekailivatkohan nuo vain X-Menin sivuilla vai josskain muuallakin?

gerber

  • Jäsen
  • Viestejä: 168
  • What did ya expect - A drunken Galactus?!!
Re: Kysymyksiä Marveleista
« Vastaus #583 : 18.06.2006 klo 10:11:59 »
X-Yhdistys = X-Corporation ja
X-Joukot = X-Corps. X-joukot eivät seikkailleet kuin Uncanny X-Menin nroissa # 401-406. X-Yhdistyksellä taas on osastoja ympäri maailmaa ja porukkaa seikkaili New X-Menin lisäksi  X-Treme X-Menin sivuilla. Nimet ovat kieltämättä hyvin saman kaltaiset.

J.M:salo

  • Jäsen
  • Viestejä: 2 916
Re: Kysymyksiä Marveleista
« Vastaus #584 : 18.06.2006 klo 11:11:22 »
X-Yhdistyksellä oli toimipisteitä ympäri maailmaa. Sen missio oli levittää positiivista pr:ää mutanteista ja perustaa kouluja joissa mutanttivoimia opeteltiin käyttämään. Ranskan (New X-Men vol. 1) ja länsirannikon (X-Treme) yhdistykset olivat ainakin näkyvästi mukana sarjakuvissa.

Luulen että District X:ssä Bishop edusti nimenomaan X-Joukkoja.