Kirjoittaja Aihe: Tex Willer  (Luettu 1021903 kertaa)

0 jäsentä ja 2 Vierasta katselee tätä aihetta.

Mosabacka

  • Jäsen
  • Viestejä: 709
Vs: Tex Willer
« Vastaus #1785 : 04.01.2009 klo 18:51:46 »
Suomi 24:ssä puretaan tunteita...
Koirat haukkuvat, karavaani kulkee. Täytyy sanoa omalta kohdaltani se, että minun mielestäni lännensarja-osiossa on ihan mukava meininki. Siitä olen varma, että sarjakuvia silloin tällöin lukeville paikka saattaa äkkiseltään tuntua vain friikkien ja hurahtaneiden pieneltä piiriltä. Ehkä pieni totuuden siemen siinä onkin, mutta olen täysin varma siitä, että kenen tahansa kommentit ovat mukava lisä keskusteluun.

Lomalla tuli luettua Willereitä urakalla. Luin myös Galepin piirtämän tarinan Huuto myrskyssä (11/94). Kun vähän aikaa sitten ilmestyi Galepin huikeimpia tarinoita oleva Mefiston poika, kontrasti tähän yhden tarinan pituiseen Italiassa tasanumeroiseen (400) oli kohtuuttoman suuri. Ymmärrän täysin Galepin piirrosjälkeen kohdistuvan kritiikin, jos on ensimmäisinä lukukokemuksina ollut hänen viimeisin (?) teos. PIirrosjälki ei ole kovin mairittelevaa. Ne jalat.

Valo avaruudesta (4-7/96) on pelottavimpia tarinoita mitä Willereissä on. Joku siitä on jo aikaisemminkin maininnut, että Letteri osaa kauhun. Olipahan huikea tarina taas kerran!

Hyvää lännensarjapitoista vuotta kaikille!
kehittyvä willeristi

ilmari

  • Jäsen
  • Viestejä: 154
Vs: Tex Willer
« Vastaus #1786 : 04.01.2009 klo 20:34:31 »
Luin myös Galepin piirtämän tarinan Huuto myrskyssä (11/94).
Minä taas luin viimein marraskuussa ostamani kronikan 22. Nicolon piirrosjälki oli Saaren tyrannissa huikean mahtavaa! Järisyttäviä ne kanakit! Ja sen yhden kurkkua poltti tosiaan joka välissä. Itse stoorikin oli mainio, vaikka sitä alkua ei enää muistanut, kun ei jaksanut edellistä kronikkaa kaivaa esiin...

Samaisessa kronikassa alkoi myös tarina Coloradon rajoilla. Senkin on ilmeisesti Nicolo piirtänyt? Hienoa jälkeä kaikin puolin.

Janne

  • Tex-fanaatikko sekä muun lännen viihteen suurkuluttaja!
  • Valvoja
  • ***
  • Viestejä: 6 890
  • Hornan kekäleet!
Vs: Tex Willer
« Vastaus #1787 : 05.01.2009 klo 00:00:12 »
Samaisessa kronikassa alkoi myös tarina Coloradon rajoilla. Senkin on ilmeisesti Nicolo piirtänyt? Hienoa jälkeä kaikin puolin.

Kyllä on! Nicolóa parhaimmillaan molemmissa tarinoissa.
"Tex-tieteen yli-morisco"

Kimble

  • Vieras
Vs: Tex Willer
« Vastaus #1788 : 05.01.2009 klo 19:06:08 »
onko vanhat tex willer lehdet vuosilta 1970-75 arvokkaita lehdet ovat hyväkuntoisia

Janne

  • Tex-fanaatikko sekä muun lännen viihteen suurkuluttaja!
  • Valvoja
  • ***
  • Viestejä: 6 890
  • Hornan kekäleet!
Vs: Tex Willer
« Vastaus #1789 : 05.01.2009 klo 19:34:47 »
Vähän väärä ketju, mutta ovat ne arvokkaita. harvinaisimmat jopa yli sata euroa ja kympin pintaan menevät vähemmänkin harvinaiset tuosta satsista, jos ovat todella hyvässä kunnossa.
"Tex-tieteen yli-morisco"

El Reijo

  • Jäsen
  • Viestejä: 546
Vs: Tex Willer
« Vastaus #1790 : 05.01.2009 klo 22:02:13 »
onko vanhat tex willer lehdet vuosilta 1970-75 arvokkaita lehdet ovat hyväkuntoisia

No jos tuossa olisi vaikka kaikki numerot 1/71 - 12/75 ja hyväkunto tarkoittaa ei kynänjälkiä, palapuutteita, puuttuvia/irtonaisia sivuja eikä isoja taittumia/repeämiä niin yksitellen myyden voisi saada n. 2000 +- 500 euroa noista yhteensä.... 8]

AlkoTanko

  • Jäsen
  • Viestejä: 304
Vs: Tex Willer
« Vastaus #1791 : 06.01.2009 klo 20:37:30 »
En ole nyt muutamaan vuoteen postannut, mutta aktiivisesti seurannut tätä keskustelualuetta ja ollut Texin lukija toistakymmentä vuotta, ja minua kiusaa eräs asia: koska viimeksi on Tex Willerin maailmassa tapahtunut jotain oikeasti merkittävää? Tietenkin Willerversumin aikajana on parhaimmillaankin varsin hämärä, mutta viimeisin maailmaa ja etenkin hahmoa muuttanut asia on tältä istumalta muistaen Texin valitseminen navajojen päälliköksi ja tästä on jo 40 vuotta! Siitä eteenpäin kaikki tarinat ovat olleet "Tex kohtaa pahiksen ja ampuu tämän" josta siirrytään seuraavaan ihankuin edellistä tarinaa ei olisi tapahtunutkaan.

Toki Tex ei ole varsinaisesti mikään taustalla isompaa tarinaa pyörittävä sarja tai erinäisien laajempien tarinakokonaisuuksien jatkumo, mutta mitä enemmän tätä asiaa mietin, sen enemmän se minua rassaa, koska minkäänlaista sisäistä kehittymistä ei ole näilläkään näkymin tiedossa lähitulevaisuudessa. Onko Bonellin sisäinen sensuuri niin vahva että hahmon kanssa ei suostuta ottamaan riskejä levikin putoamisen pelossa? Muistan lukeneeni aiemmin täällä että Bonelli on ohjeistanut mm. naissuhteissa että ohimeneviä tuttavuuksia saa tuoda mukaan vaikka kuinka, mutta mitään vakavaa ei suvaita. Onko tämä nyt sitten lukijoiden kunnioittamista vai selkeää aliarvioimista että kaikki pidetään tuttuna ja turvallisena? Texin ystävätkin (tämän perusnelikon ulkoiset) jotka ovat olleet mukana useamminkin kuin kahdessa kolmessa tarinassa taitaa olla yksinumeroinen luku, naispuolisia ei sitäkään. Ymmärrän kyllä että Texille ei ole kirjoitettu toista romanssia Lilythin lisäksi ja kunnioitankin päätöstä, mutta Lilythiäkin on hyödynnetty suorastaan rikollisen vähän Willerissä, oliko edes alunperin ajatuskaan tehdä Lilythistä tärkeämpää henkilöä Texin maailmassa.

Vastustajat ovat luku sinänsä, sillä Mefistoa ja Yamaa lukuunottamatta pahisgalleriakin on loppupeleissä varsin suppea. Taitavat olla kertakäyttöistä materiaalia nämä pahikset, sillä Mefisto on ollut mukana viidessä tarinassa, Yama ja Proteus kolmessa, ja Mestari sekä Musta Tiikeri kahdessa. Loput ovat muutamia poikkeustapauksia lukuunottamatta enemmän tykinruokaa, vailla jännitettä tai persoonallisuutta. Lisäksi jokaisella vastustajalla on motiivina silkka ahneus, kosto toimii toissijaisena. Paholaisen Merkki-tarinan kultti oli piristävä poikkeus massassa, uskonnolliset fanaatikot vailla "taloudellisia" motiiveja tuotti pitkästä aikaa uhkaavan oloisen vastustajan sankareille tavallisten röyhkeiden ranchereiden, kierojen poliitikkojen ja liipasinherkkien pistolerojen sijaan. Samoin ensimmäisessä Proteus-tarinassa herra P:tä ajoi eteenpäin enemmän tempauksistaan saamansa adrenaliini ja jännitys, rahan ollessa suorastaan sivuseikka. Tälläisiä tapauksia toivoisi näkevänsä enemmänkin, jotain tavallisuudesta poikkeavaa, jotain jollaisia Tex ei olisi lähettänyt Saapasmäelle jo pienen kylällisen verran. Vastustaja voisi myös saada aikaan jotain maanlaajuista vahinkoa tai ravistelua, historialliset tosiseikat eivät olisi edes rasite, onhan Tex mm. tuhonnut Daltonien koplan ja Hurjan Joukon.

Eli tiivistäen: enemmän riskejä, enemmän hahmonkehitystä, jotain joka vaikuttaa hahmoon joka on pysynyt täysin samana jo puoli vuosisataa.

Tulipas nyt avauduttua.

Jarkko Sikiö

  • Valvoja
  • ***
  • Viestejä: 8 110
Vs: Tex Willer
« Vastaus #1792 : 06.01.2009 klo 21:02:06 »
Siitä eteenpäin kaikki tarinat ovat olleet "Tex kohtaa pahiksen ja ampuu tämän" josta siirrytään seuraavaan ihankuin edellistä tarinaa ei olisi tapahtunutkaan.

Kustantaja näkee Texin todennäköisesti ennemmin konseptina, jota on helppo toimituksen sellaisena hallita ja lukijoiden seurata. Kun Tex sellaisena toimii varsin hyvin ja kaiken lisäksi myy varsin mainiosti, sillä on vakiintunut paikkansa tässä muodossaan, jota tuskin tahdotaan muuttaa. Kunnianhimoisemmista visioista vastaavat muut sarjat.

Epäilen kyllä, että suuret muutokset herättäisivät vastustusta lukijakunnassa, joka lännentarinoiden osalta on mielestäni hieman koko sarjakuvakansaa konservatiivisempaa joukkoa. Tex-tarinoissa yhdistyvät suoraselkäisyys, toveruus ja tietty miesten maailma. Tex edustaa jatkuvuutta ja pysyvyyttä, eikä asiassa ole mitään väärää. Toki saman voi nähdä pysähtyneisyytenä ja sellaisena olevan turhauttavaa.

Lisäksi Tex-kirjoittajat työstävät melkoisen perinteitä jauhavia tarinoita, johtuipa asia sitten toimituksen ruoskasta tai ei. Tex-perinteitä ei kuitenkaan tahdota jatkossakaan rikkoa merkittävästi, ellei korkeintaan sukupolven vaihdosten myötä. Pienet kokeilut kauhun ja scifin osalta pysynevät sellaisina jatkossakin: pieninä kokeiluina.

Janne

  • Tex-fanaatikko sekä muun lännen viihteen suurkuluttaja!
  • Valvoja
  • ***
  • Viestejä: 6 890
  • Hornan kekäleet!
Vs: Tex Willer
« Vastaus #1793 : 06.01.2009 klo 23:35:56 »
Olen Jiksin kanssa samaa mieltä. Onhan se tälläkin forumilla jo nähty, kuinka 'vanhoillisia' suurin osa Texin lukijakunnasta on. Minäkin kuulun juuri niihin, joiden mielestä tuttuja Tex-kaavoja ei saisi ainakaan isolla kädellä särkeä. Boselli joskus yrittää murtautua kaavoista, mutta minä olen kyllä kavahtanut aina kun jotain sellaista on tapahtunut. Mielestäni peruslukijan pitää pystyä luottamaan Texiin ja siihen, että se maailma, johon joskus (=aika usein) niin mielellään uppoutuu, ei muutu. Ja näin varmasti ajattelee Sergio Bonellikin, koska on niitä säädöksiään jaellut.

Mutta Olen Mr Tangon (jonka toivotan riemuiten takaisin aktiiviseksi kirjoittajaksi!) kanssa myös samaa mieltä siitä, että tietty tuoreus ei olisi pahitteeksi. Ehkäpä juuri niiden roistohahmojen kautta löytyisi ratkaisu... Muistan kaverini kanssa kerran jutelleeni hiukan radikaalimmastakin vaihtoehdosta. Kaverini oli ehdottomasti sitä mieltä, että jonkun perusneliköstä olisi kuoltava. Olin sitä vastaan, mutta tarkemmin ajateltuna se ei ehkä olisi pahitteeksi. Mutta kuka? Carsonin rooli on niin suuri, että hän on poissa laskuista. Nuori Kit vai Tiger Jack? Toisaalta aika paljon potentiaalista lukijakuntaa menetettäisiin, jos toinen näistä eliminoitaisiin. Mutta pirun hieno ja pitkä tarina siitä saataisiin kostoineen kaikkineen! Loppujen lopuksi kallistuisin sille kannelle, että joku vakituinen sivuhahmo olisi heivattavissa. Vaihtoehtoina olisi Montales, El Morisco, Irlannin Pat, Gros-Jean, Jim Brandon, kenraali Davis tai Tom Devlin. Viimeisimpänä näistä heivaisin Moriscon, koska siinä menetettäisiin potentiaaliset magia-ainekset. Ehkä vähemmän arvokkaita ovat Pat tai Gros-Jean, joiden roolit ovat melko samankaltaisia (rotevia voimanpesiä...). Kaikien muiden varaan voisi mielestäni kyhätä ties kuinka komeita tarinoita. Lyhyesti: olisin Irlannin-Patin hautaamisen kannalla! Hänen pölkkypäämäisyytensä on joskus jopa ärsyttänyt minua.

Pistetäänkö aiheesta oikein äänestys pystyyn? Kuka Texin sivuhenkilöistä olisi heivattavissa?
"Tex-tieteen yli-morisco"

AlkoTanko

  • Jäsen
  • Viestejä: 304
Vs: Tex Willer
« Vastaus #1794 : 07.01.2009 klo 06:55:18 »
Mutta Olen Mr Tangon (jonka toivotan riemuiten takaisin aktiiviseksi kirjoittajaksi!) kanssa myös samaa mieltä siitä, että tietty tuoreus ei olisi pahitteeksi. Ehkäpä juuri niiden roistohahmojen kautta löytyisi ratkaisu... Muistan kaverini kanssa kerran jutelleeni hiukan radikaalimmastakin vaihtoehdosta. Kaverini oli ehdottomasti sitä mieltä, että jonkun perusneliköstä olisi kuoltava. Olin sitä vastaan, mutta tarkemmin ajateltuna se ei ehkä olisi pahitteeksi. Mutta kuka? Carsonin rooli on niin suuri, että hän on poissa laskuista. Nuori Kit vai Tiger Jack? Toisaalta aika paljon potentiaalista lukijakuntaa menetettäisiin, jos toinen näistä eliminoitaisiin. Mutta pirun hieno ja pitkä tarina siitä saataisiin kostoineen kaikkineen! Loppujen lopuksi kallistuisin sille kannelle, että joku vakituinen sivuhahmo olisi heivattavissa. Vaihtoehtoina olisi Montales, El Morisco, Irlannin Pat, Gros-Jean, Jim Brandon, kenraali Davis tai Tom Devlin. Viimeisimpänä näistä heivaisin Moriscon, koska siinä menetettäisiin potentiaaliset magia-ainekset. Ehkä vähemmän arvokkaita ovat Pat tai Gros-Jean, joiden roolit ovat melko samankaltaisia (rotevia voimanpesiä...). Kaikien muiden varaan voisi mielestäni kyhätä ties kuinka komeita tarinoita. Lyhyesti: olisin Irlannin-Patin hautaamisen kannalla! Hänen pölkkypäämäisyytensä on joskus jopa ärsyttänyt minua.

Pistetäänkö aiheesta oikein äänestys pystyyn? Kuka Texin sivuhenkilöistä olisi heivattavissa?

Hoh, tuo olisikin kyllä raaka veto että joku perusnelikosta saisi surmansa. Niin pitkälle en ehkä olisi valmis menemään vielä, mutta mainituista sivuhahmoista "uhrattavimmissa" olisi eniten kenraali Davis, jonka osa Tex-maailmassa on enemmän deus ex machina, korkea upseeri jonka pelkkä läsnäolo palauttaa takaisin ruotuun vastustajana olevan upseerin tai vastaavan. Montalesiakaan ei ole juuri nykyaikoina käytetty suurestikaan, ja tämän kuolemasta johtuva tarina voisi olla vavahduttavimpia koskaan, sen verran yhteistä historiaa hänellä ja Texillä on.

Irlannin Pat ja Gros-Jean ovat kyllä turhan samanlaisia hahmoja nykyisin, vaikka Gros-Jean ensimmäisessä tarinassaan oli suorastaan Texin veroinen ampuja, ja nykyisin haulikkokin on liian monimutkainen? Pat tosin on mielestäni hupaisa hahmo suorasukaisuudellaan, ja irlantilaisuus on mielestäni plussaa (Voittamattomat on yhä ehdottomia suosikkitarinoitani Texin historiassa). Gros-Jeankin on viihdettä tarjonnut, joten näistä kahdesta toisen valitseminen on hankalaa. Morisco on kyllä omaltakin kannalta suojattu, sillä kovin montaa mystikkoa ei Texin ystäväpiirissä ole, ja hän on vielä yksi kiinnostavimmista sivuhahmoista Texin historiassa. Jim Brandon ja Tom Devlin ovat myös kuin saman kolikon kääntöpuolia, ainoa kunnon eroavaisuus taitaa olla kansalaisuus. Devlin olisi enemmän valmis poistumaan keskuudestamme, kolme ystävää isoissa lainvartijan viroissa (Devlin, Brandon, McKenneth) on hieman liikaa, varsinkin kuin heidän panoksensa tarinoihin on lähinnä pulaan joutuminen ja neliapilan kutsuminen apuun.

Ymmärrän toki idean vastustajiakin, mutta monta tarinaa on jo tehty missä lähtölaukauksena toimii Texin ystävän tai perheenjäsenen kuolema, joten ei olisi kovinkaan uutta. Tai sitten voisi paljastua jotain uutta esim. vanhempien kuolemasta, että isän kuolema olikin tilaustyö, näin saataisiin uusi pysyvämpi vastustaja eikä tarvitsisi lukijakuntaa shokeerata tutuksi tulleen hahmon kuolemalla, kaikki olisivat tyytyväisiä.

VilleM

  • Jäsen
  • Viestejä: 801
Vs: Tex Willer
« Vastaus #1795 : 07.01.2009 klo 11:25:49 »
Kiinnostava keskustelunavaus A.Tangolta. Ei tosiaan ole hirveästi nähty sarjan kannalta merkittäviä tarinoita viime aikoina. Äkkiseltään tulee mieleen Paluu Culver Cityyn (03), Carsonin menneisyys (95) ja Navajon ylpeys (93), jotka ovat pureutuneet edes hieman syvällisemmin Texin ja kumppaneitten historiaan. Ehkä myös Mies ilman menneisyyttä (96-97) ja Mefisto! (02-03) voitaisiin laskea samaan kategoriaan eli tarinoihin, joilla on keskivertoa suurempi merkitys.

Olen pitkälti samaa mieltä Jiksin ja Jannen kanssa. Pysyvyys on Texin valtti eikä sarja ole enää pitkään aikaan yrittänytkään olla mikään kehityskertomus. Pakolliset juonikuviot on jokaisen neliapilan jäsenen osalta käyty läpi, eli vähän on taustoja valotettu ja mm. homoepäilyt saatu nätisti karisemaan pois. Konsepti on nykyisellään toimiva, vaikka ajoittain hengettömyys ja ideoiden puute (tai pikemmin vanhojen kliseiden kierrätys) vaivaavat. Kieltämättä jokin piristysruiske juoniosastolle ei olisi yhtään pahitteeksi. Tuleva Lilyth-tarina kuulostaa lupaavalta, mutta toisaalta jos se on vain yhden pokkarin mittainen, niin voiko siitäkään klassikkoa tulla.

Itse en ole yhtään innoissani ajatuksesta, että joku peruskvartetista pistettäisiin kylmäksi vain, että saataisiin parin tarinan ajaksi säpinää, vaikka trendi onkin ollut se, että Kit ja Tiger ovat viime vuosina olleet aika totaalisesti sumussa. Sivuhenkilöistä jonkun voisi ehkä uhrata, Pat tahi Gros-Jean olisivat oikein hyviä vaihtoehtoja. Tästä voisi Boselli kirjoittaa 4 pokkarin tarinan, johon tietysti jätettäisiin loppu osittain auki jatko-osaa varten.

Mutta likvidoimisen sijaan paras keino olisi mielestäni kuitenkin panostaa enemmän henkilöihin, ja etenkin konniin. Alko on täysin oikeassa, vastustajat ovat aivan liian usein pelkkää tykinruokaa. Persoonallisia konnia ei ole ollut pitkiin aikoihin. Proteus ja Mestari takaisin kehiin entistä vahvempina ja heidän lisäkseen voisi kehittää pari uutta hyytävää vihulaista, jotka tuottaisivat harmaita hapsia Texille parin kolmen seikkailun verran. Arkkivihollisten lisäksi Cobra Galindezin, Kannibaali-Boonen ja Jack Thunderin kaltaisia tyyppejä olisi mukava nähdä lisää. Ei Mefistoa tarvitse joka tarinassa keksiä uudelleen, mutta kun olisi edes pari stooria vuodessa, joissa konniin olisi oikeasti paneuduttu, pintaa syvemmältä. Aikaisempina vuosikymmeninnä on mukana ollut kaikenlaisia kulttiyhteisöjä ym. erikoisia, uskonnollisiakin, yhteisöjä, joista kannattaisi ammentaa ideoita nykyisinkin. Myös historiallisia henkilöitä ja tapahtumia voitaisiin hyödyntää paljon rohkeammin. Olihan esmes Salaliitto Custeria vastaan (02) varsin onnistunut tarina.

Lurker

  • Valvoja
  • ***
  • Viestejä: 17 162
Vs: Tex Willer
« Vastaus #1796 : 07.01.2009 klo 11:53:28 »
Sarjakuvissa jonkun hahmon kuolema on jotenkin aivan loppuunkaluttu "tapaus". Totta kai näin voisi käydä jonkun Texin sivuhahmon kohdalla ilman sen suurempia seremonioita, ei siinä mitään.

Ennemmin haluaisin nähdä viimeisen päälle hienoja tarinoita kuten "Punaiset sudet" ja vaikka "Colorado Belle". Texin hahmon suuruutta pelkästään lisää se, ettei hän edes ole mukana kaikissa kohtauksissa. Näyttämölle astumisen dramaattisuus siitä vain lisääntyy sitten kun se tarinan käännekohta koittaa.

Tarinoihin voisi myös tuoda vieläkin enemmän lisää historiallisuutta: aitoja Villin lännen tapahtumia ja henkilöitä.

El Reijo

  • Jäsen
  • Viestejä: 546
Vs: Tex Willer
« Vastaus #1797 : 07.01.2009 klo 12:51:42 »
Meikäläinen on täysin samoilla linjoilla Cheyennen kanssa...ja jos joku pitäisi uhrata niin korkeintaan Gros-Jean. Olihan Kirotut Maatkin mielestäni oikein vauhdikas ja monivivahteinen tarina josta olisi joku muu (Bennett?) kuin Lowe päätyä kiven sisään ja muutaman numeron päästä taas järjestää lisää kieroja kolttosia...

Proteuksen kaltaiset älykkäät konnat olisivat tervetulleita ja parin pokkarin mittainen juoni antamaan syvyyttä. Joku scifi/tiede-mysteerikin voisi piristää ja vanhaa kunnon El Moriscoakin taas tarvittaisiin...

No joo, kukahan niitä saapasmaan nyörejä voisi vähän nykäistä...Janne, Asko...

AlkoTanko

  • Jäsen
  • Viestejä: 304
Vs: Tex Willer
« Vastaus #1798 : 07.01.2009 klo 13:43:03 »
Elren kanssa olen samaa mieltä että yliluonnolliset tarinat ovat olleet Texin historiassa niitä selkeimmin edukseen erottuvia tarinoita, kuten nyt nämä Mefisto/Yama-tarinat. Uusi pahis tällä saralla olisi oikein mukava tuttavuus, kunhan ei ole Mefisto-klooni. Esimerkiksi voodoon uskovaisista voisi työstää itse toimivan vastustajan, tähän mennessä heitä on käytetty pelkkinä pääkonnien kätyreinä, ja kovin yksioikoisesti jos saan sanoa.

Suuren Vehkeilyn tasoinen laajamittainen organisaatio on myös varteenotettava vaihtoehto, todellinen ja suuren mittakaavan uhka, jonka johtaja olisi Blofield-tyylinen varjoissa oleva mastermind johon on lähes mahdotonta päästä suoraan käsiksi. Huippuälykäs ja laskelmoiva konna on heti kiinnostavampi ja vaarallisempi tapaus kuin tavallinen pamppu joita on nähty jo tarpeeksi usein. Ensimmäinen Musta Tiikeri-tarina on yksi parempia esimerkkejä tälläisestä rikollisesta, Texin ja Tiikerin ensimmäinen kohtaaminen kasvotusten ja siitä seurannut keskustelu on yksi Nizzin parhaimpia hetkiä uransa aikana.

Myös puhtaat psykopaatit olisivat toimivia kauhutarinoiden pahiksina, Pelon Matkueessa tälläinen ilman mitään normaalia syytä vainoava hirviö olisi tehnyt tusinatarinasta suoranaisen eloonjäämistrillerin. Mutta ymmärtääkseni Tex on enemmän nuorille kuin aikuisille suunnattu lehti, joten kovinkaan hurjia tarinoita tuskin päästetään läpi?

Herman

  • Vieras
Vs: Tex Willer
« Vastaus #1799 : 07.01.2009 klo 15:08:12 »
Noh, Musta tiikeri tullaan ainakin näkemään. Mestari Ehkä kuin myös Proteuskin ovat vielä hengissä. Toivotaan vain parasta (Texille ei niinkään parasta) että nämä hullut vielä nähdään.

Jack Thunder ei varmaankaan voinut selvitä hengissä kaivos sortumalta. Ellei toisin käynyt, ainakin hänen LUULISI olevan jo saapaskukkulalla. Muut koplan jäsenet ainakin on haudassa.

Mutta mitenköhän mahtaa mennä itse Clayton Chasella tarinasta Kilpailevat koplat. Ainakin numerossa 16.1994 kiinni jäätyään ukko kehui Texille voivansa jonain päivänä karata vankilasta ja kostaa myös sille meksikolaistytölle, johon Tex vain totesi sanoin, jos niin käy, olen valmiina. Tex Willerin sana!   Eipä ole vielä siitäkään miehestä kuulunut mitään.  

Ja kyllähän niitä persoonallisia arkkikonnia kaivattaisiin hiukan lisää.