Et siis ymmärrä esimerkiksi tuota Harry Potter linkkiä tai Vesan osoittamaa väärää vuosilukua virheeksi?
Ymmärrän toki virheiksi jos niin vaaditaan... Muistaakseni tarkistin Kutkan ilmestymisen Fennicasta, jossa se oli ilmoitettu näin...
Numerointi: 1979-
Julkaisija: Jyväskylä : Gummerus, 1978- Mutta muutin nyt Wikipediaan lauseen Kutkasta: "joka alkoi ilmestymisensä vuonna 1978 vuosinumerosta 1979".
Virheellinen (käytän nyt rohkeasti tätä sanaa) linkki Harry Potteriin johtui siitä, että joku oli linkittänyt innokkaasti kaikki Harry Potterin henkilöt ko. artikkeliin, myös Kutkan.
Minusta on virhe lausua yleistys joka ei pidä paikkaansa. Esimerkiksi noissa omistamissani kirjoissa ei ole pikkutuhmia tissikuvia.
No, minulla nyt sattui olemaan molemmissa, myös tässä uudemmassa. Monet ennen wanhaan ilmestyneistä joulualbumeista ja lehdistä olivat uskonnollisen hartaita. Nämä Lipeäkalat ja Joulukärpäset olivat kyllä pikkuisen anarkistisia niihin verrattuina...
Ja tisseistä puhuin vain täällä Kvaakissa, en suinkaan Wikipediassa. Tuossa vuoden 1957 Lipeäkalassa muuten tehtiin pilaa kuluneen vuoden eduskunnan istunnoista, television tulosta Suomeen, naisten vapautumisesta ja muista ajan ilmiöistä.
Miksi vain julkaisija mainitaan artikkelissa? Maininta julkaisijasta on vähintäänkin kummallinen sillä nykylukija ei välttämättä ymmärrä mitä julkaisija tarkoittaa. Et myöskään huomauta että julkaisijan nimi muuttui matkan varrella.
Tämä vaatisi tosiaankin suurempaa asianharrastusta ja vaikka käymistä Yliopiston kirjastossa, jossa voisi katsoa tiedot lehdestä. Fennicakin vain kertoo, että "kustantaja vaihdellut". Toivottavasti joskus joku joululehtien keräilijä ja asianharrastaja iskee kiinni täkyyn ja kirjoittaa Wikipediaan niistä hienot artikkelit.
Nythän ei muuten keskustella sarjakuvasta vaan ihan muista lehdistä. Suomalaiset sarjakuvantekijät ovat olleet puuhakasta porukkaa ja liikuskelleet vapaasti monellakin kulttuurin saralla. Artikkelit onkin mukava linkittää kirjailijoihin, taiteilijoihin, lehtiin, tyylisuuntiin jne. Ei sarjakuva ole muusta maailmasta eristäytynyt vakuumi.
Wikipedia on todennäköisesti pysyvä ilmiö. Ovatko jonkun seuran sivut tai tietokannat edes olemassa joskus 10-20 vuoden kuluttua? Tai Kvaak?
Copyright Gantriis, Lipeäkala 1957