Ulkopuolisten lähteiden vaatiminen on korostunut, koska oppilaitokset eivät hyväksy Wikipediaa lähteeksi. Tällöin opiskelija voi hakea tietoa suoraan järkevämmästä lähteestä.
Poistamisten kannalta on kuitenkin omituista, että elokuvat, tv-sarjat, videopelit ja jopa yksittäiset Pokémon-hahmot kelpaavat artikkeliaiheiksi. Niitä vartenhan omat tietokantansa, imdb yms, eikä ne mielestäni kuulu tietosanakirjaan. Lyhyet ja ytimekkäät määritteet taas ovat tietosanakirjojen perusidea, mutta Wikipediassa ne haukutaan tyngiksi ja joko poistetaan tai tyngetaan väkisin suuremman artikkeliin väliin.
Mikä taas erottaa Pokémon-hahmon ja sarjakuvablogin on se, että ensimmäinen on erään pelisarjan yksittäinen fiktiivinen hahmo (ei siis edes itsenäinen teos), jälkimmäinen on käsite.
Äkkiseltään katsottun enkkupediassa on kaikessa rauhassa omia artikkeleita monille eri blogityypeille, tosin taidemuotoiselle blogille tarkoitettu artikkeli on puuttuva. =)
*Kuten Jarla (ja pari muutakin joita en nyt huomaa) tuohon ehti jo sanoa, parempi tehdä erikoisalawikejä, kuin väkisin tyrkyttää kaikkea nippelitietoa yleiswikiin.