Kirjoittaja Aihe: Roope-setä -lehti  (Luettu 215223 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Miqz

  • Avustava Slemmy
  • Jäsen
  • Viestejä: 1 833
  • Riipivä jännityspommi!
Vs: Roope-setä -lehti
« Vastaus #435 : 09.07.2012 klo 13:25:49 »
Uusimmassa Roopessa oli nyt todellinen Marco Rotan klassikko "Pendelöijien parhaimmistoa"! Tarina alkuaan vuodelta 1977. Sääli, että tämmöinen herkkupala on jäänyt suomentamatta.
Timo

Tykkäsin myös, todella sujuvaa settiä, niin tarinan kuin taiteenkin puolesta. Hyvä että suomennettiin nyt. Toivottavasti vastaavaa 4-rivistä on varastossa lisääkin...!
"Aijaa no minä olen Rauta-Pekka!"
"Iskä, saanko minä sinun Batman-kalsarit sitten kun sinä kuolet?"

Lurker

  • Valvoja
  • ***
  • Viestejä: 17 162
Vs: Roope-setä -lehti
« Vastaus #436 : 09.07.2012 klo 16:36:11 »
Uusimmassa Roopessa oli nyt todellinen Marco Rotan klassikko "Pendelöijien parhaimmistoa"!

Oli aivan Barksin tasoa, niin tekstin kuin piirroksenkin puolesta. Heti avaussivusta näkyi että nyt on ihan oikea klassikko tyrkyllä. Ropsu on huikeassa nousussa. (Että sitä X-Mickeytäkin saatiin suomeksi.) Ylivoimaisesti Suomen paras Disney-julkaisu, vaikka taso välillä hiukan heitteleekin. Saisi ilmestyä joka viikko ja se AA-lehti kerran kuussa.

Vielä vähän lisää siimahäntää niin minä olen tyytyväinen.

Koninkaulus

  • Jäsen
  • Viestejä: 306
  • "Atte kumiorava, varo imuketta!"
Vs: Roope-setä -lehti
« Vastaus #437 : 20.07.2012 klo 08:48:28 »
Kerrataanpa, mitä maaliskuun jälkeen Roopessa on tapahtunut.

Huhtikuun numero oli vaisu. Augusto Macchetton ja nerokkaan Gigi Pirasin Indy-tarina oli toki varsin mainio, mutta muuten lehti petti. Pikku-Aku (Arrighini&Vetro) oli edellistä hahmon seikkailua vaisumpi eli vain kelvollinen. Paljon parempaa Pikku-Akuakin olisi ihan sen tutun Inducks-scouttauksenkin perusteella tarjolla. "Klassikot" olivat kuitenkin jälleen ne todelliset flopit. Bordinin kutsuminen mestariksi on melkoinen vitsi ja miehen tarina odotetun järkyttävä, mutta myös Gazzarrin ja De Vitan Roope-sarja oli hyvin puuduttavaa luettavaa.

Toukokuun johtosarja oli täyttä roskaa, kuten yllä on todettukin. Martinan ja Bottaron Mikki oli sen sijaan loistava haku! Kerrankin klassikko, jonka nähdessään on aidosti innostunut, ja kyllähän se hieno tarina olikin. Figusin ja Cambonin Ankport oli myös erinomainen, Scarpan piirtämä Roope vaisuhko.

X-Mickey! Kesäkuussa tämä kauan odotettu tarinasarja sitten lopultakin Suomessa debytoi Bruno Ennan ja Alessandro Perinan avausosan myötä.. Olen pari näitä juttuja lukenut ruotsiksi tahi norjaksi, mutta kyllähän tätä saagan ensimmäisestä osaa suomeksi on kaivattu, jotta pääsisi kunnolla ainakin alusta mukaan X-Mickeyn maailmaan. Saa nähdä, kuinka paljon ja kuinka valikoiden tätä tullaan jatkossa julkaisemaan. Kaikkea ei ainakaan, se lienee valitettava tosiasia. Itse tarinahan oli todella hyvä ja kiehtova, laadukasta ammattimiesten työtä. Odotan tason vain paranevan jatkossa, kun homma pääsee kunnolla vauhtiin. Heshukka on outo valinta otsikoksi, miksi ei X-Mickey tai X-Mikki?
Kesäkuun lehden muut tarinat jäivät toki automaattisesti tuon varjoon, mutta olivat ne kyllä melkoista roskaakin. Järkyttäviä suorastaan nuo kaikki lehden Viitta-jutut. Ei sitten noiden tilalle löytynyt klassikkoa, kun yleensä vanhoja tarinoita on ollut liikaakin...huoh. Ja se nyt ei voi olla liikaa pyydetty, että samoja tarinoita ei julkaistaisi kuukauden sisään eri suomennoksella sekä Taskarissa että Roope-sedässä. Vastaavia kämmäyksiä on Suomessa nyt sattunut viime vuosina aivan liian usein. Tehkää taustatyönne ja kommunikoikaa, ettette munaa itseänne ja julkaisujanne!

Heinäkuu! Oi suloinen heinäkuu! No, johtosarja oli heikko esitys Povolerilta ja Gottardolta, ja tästä numerosta puuttuivat tuoreet tarinat taas tyystin. Giampiero Ubeziota oli kuitenkin upea nähdä, mielestäni todella aliarvostettu Mikki-piirtäjä. Myös miehen käsikirjoitus toimi varsin mallikkaasti. Hieno taiteilija!
Mutta se pääasia, se suloisuus...te tiedätte, mihin tämä johtaa. Marco Rota, tuo jumalainen piirtäjämestari, todellinen legenda, Milanon maestro. Mies, jonka jokainen ruutu on kaunis kuin taidemaalaus. Mies, joka on myös erinomainen käsikirjoittaja, mutta jonka tuotannossa ei kuitenkaan liikaa ole ollut sinne aivan Disney-tarinoiden terävimpään eliittiin kuuluvia mestariteoksia. Niitä, joissa piirrosten lisäksi myös käsikirjoitus osuu täydellisesti nappiin. Paperino pendolare, "Pendelöijien parhaimmistoa", on juuri sellainen tarina. Arvasin sen. Olen useamman kerran katsonut Inducksista tarinan avaussivua, nimeä ja jopa käyttäjien antamaa arvosanaa, ja arvasin tarinan olevan loistava. Se on vielä parempi. Kaikki toimii kuin unelma: idea on loistava, juonenkäänteet nerokkaita, vauhdikas ja eloisa tunnelma vertaansa vailla, huumori hulvatonta, Aku pääroolissa todella valloittava. Piirrokset huikeat, tietenkin. Marco Rotan aivan parhaita tarinoita ehdottomasti, ellei paras. Yllä tätä on verrattu Barksin sarjoihin...No, tiedän, etten ole kova barksisti, mutta minusta tämä on parempi kuin yksikään Barksin tarina.

"Nyt oli hyvä klassikko", voisi sanoa.
« Viimeksi muokattu: 20.07.2012 klo 08:51:14 kirjoittanut Koninkaulus »
Topolino & Orazio Cavezza

haplo

  • Jäsen
  • Viestejä: 1 531
Vs: Roope-setä -lehti
« Vastaus #438 : 20.07.2012 klo 09:21:31 »
Paperino pendolare, "Pendelöijien parhaimmistoa", on juuri sellainen tarina. Arvasin sen. Olen useamman kerran katsonut Inducksista tarinan avaussivua, nimeä ja jopa käyttäjien antamaa arvosanaa, ja arvasin tarinan olevan loistava. Se on vielä parempi. Kaikki toimii kuin unelma: idea on loistava, juonenkäänteet nerokkaita, vauhdikas ja eloisa tunnelma vertaansa vailla, huumori hulvatonta, Aku pääroolissa todella valloittava. Piirrokset huikeat, tietenkin. Marco Rotan aivan parhaita tarinoita ehdottomasti, ellei paras.

Samaa mieltä. Inducksissa tarina on muuten noussut sadan parhaan joukkoon, tätä kirjoittaessa sija 92. Suomen lisäksi pendelöinti on julkaistu tänä vuonna Brasiliassa ja Italiassa eli pelkästään suomalaisten tykkäämisen varassa nousu ei ole ollut. Korkeat pisteet heitin kyllä tuolle.

Mukavaa pitkästä aikaa lukea Koninkauluksen analyyseja.

Keuhko

  • Jäsen
  • Viestejä: 273
Vs: Roope-setä -lehti
« Vastaus #439 : 20.07.2012 klo 13:26:12 »
Heshukka on outo valinta otsikoksi, miksi ei X-Mickey tai X-Mikki?

Varmaan siksi että edes muutama vannoutunut hiirenvihaajakin saataisiin innostumaan. Mielestäni ihan toimiva ratkaisu.
« Viimeksi muokattu: 04.08.2012 klo 11:32:29 kirjoittanut Tole »

haplo

  • Jäsen
  • Viestejä: 1 531
Vs: Roope-setä -lehti
« Vastaus #440 : 21.07.2012 klo 20:29:09 »
Tuo Roope-sedän esittelyteksti ainakin on hieman tulkinnanvarainen, vaikka missään kohti ei kyllä suoraan sanota tarinasarjan nimeksi Heshukkaa.

Roope-setä on pistänyt nyt kahdessa perättäisessä lehdessä kaksi erittäin hyvää tarinaa lukijoille. Melkein jo jännittää onnistuuko elokuun lehti yltämään samalle tasolle.

Koninkaulus

  • Jäsen
  • Viestejä: 306
  • "Atte kumiorava, varo imuketta!"
Vs: Roope-setä -lehti
« Vastaus #441 : 21.07.2012 klo 23:24:11 »
Lehden sisällysluettelossa Heshukka on merkitty päähenkilöksi. Tätä tarkoitin, vaikka varsinaisesti otsikosta ei tosiaan ollutkaan kysymys. Lisäksi "Päivän Pamauksen" esittelytekstissä Heshukka on nostettu melko lailla keskiöön, mihin haplo edellä taisi viitatakin. Käsittääkseni Heshukka ei tätä vähäisemmässä roolissa ole monissa muissakaan X-Mickey-tarinoissa, ja jos olisikin, olisiko päähenkilö silloin joku muu? Menisi aika sekavaksi. Siksi X-Mickeyä tai X-Mikkiä olisi ollut paljon kätevämpi käyttää minusta tässä ja kaikissa tulevissa tarinoissa. Väkisin haettu päähenkilö tämä Heshukka.

Tolen tarjoama syy olisi surullinen, mutta Suomessa valitettavan todennäköinen. Mikin roolia julkaistavissa tarinoissahan on ennenkin pyritty vähättelemään milloin Akun, milloin Hessun noustessa rinnalle tai ohi. En kyllä ymmärrä tuota. Jos joku innostuu tarinan muka-päähenkilöstä eikä itse tarinasta, ollaan aika heikossa jamassa. Mutta kai tuollaisiakin tapauksia sitten löytyy. Välillä unohdan, että on oikeasti olemassa ihmisiä, jotka eivät automaattisesti lue jokaista tilaamansa/hankkimansa sarjakuvajulkaisun tarinaa ja päätä sen jälkeen, ovatko ne hyviä vai eivät.
Topolino & Orazio Cavezza

Janne

  • Tex-fanaatikko sekä muun lännen viihteen suurkuluttaja!
  • Valvoja
  • ***
  • Viestejä: 6 890
  • Hornan kekäleet!
Vs: Roope-setä -lehti
« Vastaus #442 : 12.09.2012 klo 10:16:23 »
Nyt tuli ensimmäinen huono numero (9/2012) näissä suuren koon ropsuissa. Tarinat olivat ennalta-arvattavia ja innottomia. Edes suursuosikkini Scarpan kuvitustaide ei pelastanut viimeistä tarinaa latteudelta; jo ensimmäisten ruutujen naamanilmeistä pystyi päättelemään pääpiirteittäin tarinan kulun.
"Tex-tieteen yli-morisco"

Kahkonen

  • Jäsen
  • Viestejä: 771
Vs: Roope-setä -lehti
« Vastaus #443 : 13.09.2012 klo 13:32:26 »
Minulle Ubezio pelasti tämän täydeltä flopilta. Se oli myös ainoa tarina, jossa oli vähän yritystä. Mutta, sanoitkin sen jo: kaikki ennalta-arvattavia ja innottomia.

Miqz

  • Avustava Slemmy
  • Jäsen
  • Viestejä: 1 833
  • Riipivä jännityspommi!
Vs: Roope-setä -lehti
« Vastaus #444 : 05.10.2012 klo 22:02:46 »
Uusimmassa Ropsussa on Vitaliano & Ferraris kaksikon sujuvan näköinen Ankkatarina, Heshukkaa, Faccinin yksisivuinen ja sokerina pohjalla Pier Lorenzo De Vitan kuvittama Aku ja Roope -hassuttelu. Onpas mukava nähdä grandmaster DeVitan persoonallista kuvitusta pitkästä aikaa. Vielä kun ehtis lukemaan tarinat, mutta ensiselailu antoi kyllä kansitekstille vastinetta, "Nappisijoitus!".
"Aijaa no minä olen Rauta-Pekka!"
"Iskä, saanko minä sinun Batman-kalsarit sitten kun sinä kuolet?"

kuiskaaja

  • Jäsen
  • Viestejä: 39
Vs: Roope-setä -lehti
« Vastaus #445 : 14.12.2012 klo 23:27:02 »
Minuun tuo Korhosen tarina kyllä upposi. Ei se nyt mikään maailman erikoisin juttu tietenkään ollut, mutta silti ihan mukavasti etenevä, eivätkä Suomi-viittauksetkaan nyt niin päälleliimatuilta tuntuneet kuin yleensä (ihan turhaa lukijoiden kosiskelua moinen kyllä). Mutta eipä minulla mitään kummoisia odotuksia tietysti ollutkaan, nimenomaan kun sitä läpinäkyvää kosiskelua lähinnä olisin odotellut, että sikäli...

Hieno juttu, jos Korhonen tosiaan aikoo kokeilla enemmänkin siipiään pidempien taskariseikkailujen tekijänä. Kaavamaiset 10-sivuiset Akkarissa ovatkin alkaneet jo kauan sitten ainakin allekirjoittaneelle maistua hieman puulta, eikä niissä ole enää ollut sellaista samanlaista - miten sen nyt sanoisin - no, näkökulmien tuoreutta, kuin aiemmin. Tässä Ropsu-jutussa sellaista löytyikin jo vähän enemmän.

Janne

  • Tex-fanaatikko sekä muun lännen viihteen suurkuluttaja!
  • Valvoja
  • ***
  • Viestejä: 6 890
  • Hornan kekäleet!
Vs: Roope-setä -lehti
« Vastaus #446 : 15.12.2012 klo 00:50:31 »
Sijoittavathan italialaiset kirjoittajat Ankka-pesueen useasti Italiaan, niin miksi sitten suomalainen kirjoittaja ei voi kirjoittaa Suomeen sijoittuvaa tarinaa? Odotin vähän, että Korhonen olisi pistänyt Cavazanon piirtämään Ankat Helsingin keskustaan... :) Hyvä oli Korhosen kirjoittama stoori, mutta muuten oli lehdykkä aika vaisu. Muutenkin on loppuvuotta kohti hurraa-huudot ainakin meidän talossa vaienneet lehden kolahdettua postilaatikkoon. Niinkauan, kun lehdessä on esim. pikku-Akua, joka on minusta täysin pelkästään lapsille suunnattua pilipalia, niin parantamisen varaa julkaisusta löytyy.
"Tex-tieteen yli-morisco"

VesaK

  • Jäsen
  • Viestejä: 15 557
  • Kuka mitä häh?
Vs: Roope-setä -lehti
« Vastaus #447 : 19.12.2012 klo 15:12:54 »

Roope tulee eläkeikään.

Lainaus
Kitupiikki Roope 65 vuotta
 
Yksi Aku Ankka -lehden rakastetuimpia hahmoja on Roope-setä, jonka ensiesiintymisestä tulee nyt joulukuussa kuluneeksi peräti 65 vuotta. Visukintun ensiesiintyminen Carl Barksin Joulu Karhuvuorella -tarinassa ilmestyi Yhdysvalloissa jo vuonna 1947. Maailmankuulu saituri on siis ylittänyt Suomen alimman virallisen eläkeiän.
 
Alku-Roopen esikuva oli Charles Dickensin joulutarinasta tuttu kiukkuinen saituri Ebenezer Scrooge, jolle oli tunnusomaista raskaasti kävelykeppiin nojaava asento.
Carl Barksin luoman Roope Ankan pitikin alunperin olla vain Joulu Karhuvuorella -tarinaa varten luotu kertakäyttöhahmo. Kitupiikki oli kuitenkin niin suosittu, että hän vakiinnutti nopeasti paikkansa Ankkalinnan vakiokaartissa. Ebenezer antoi inspiraation myös Roopen englanninkieliseen nimeen Scrooge McDuck.
 
Vaikka Roope on muiden nykypäivän senioreiden tapaan muuttunut vuosien varrella, on hän edelleen varsin vetreässä vedossa. Ankka ei haikaile eläkkeen perään, vaan jatkaa sinnikkäästi kasvavan kolikkovarastonsa kerryttämistä. Aku Ankka -lehtiä selaileva löytääkin Roopen seikkailujen lomasta varmasti myös liudan ikivihreitä säästövinkkejä.
“Like millions of Americans, I grew up with ‘Peanuts.’ But I never outgrew it.”
- Barack Obama

Koninkaulus

  • Jäsen
  • Viestejä: 306
  • "Atte kumiorava, varo imuketta!"
Vs: Roope-setä -lehti
« Vastaus #448 : 01.01.2013 klo 00:23:35 »
No niin, loppuvuosi käsittelyyn Roope-sedän osalta.

Elokuun lehti oli hyvä. Pezziniltä kaksi mainiota tarinaa, Cavazzanon piirtämä Mikki-sarja ja Carpin taiteilema Roope-juttu. Kumpikin maistui oikein hyvin, vaikkeivät huippuklassikoiksi missään nimessä nousseetkaan. Lisäksi Macchetton ja Intinin Riitta-lyhäri oli varsin mukava, ja lopullisesti pankin räjäytti takakannen Enrico Faccinin vitsisarja. Malliesimerkki niin täydellisestä yksisivuisesta kuin Faccinin neroudestakin. Taisin kaksi kertaa tämän kuluneen vuoden aikana nauraa ääneen ihan kunnolla ja pitkään lukiessani Disney-sarjakuvia. Ensimmäinen tällainen tapaus oli kesäkuun Taskarin futisaiheinen tarina ja kaksikon Panaro-Perina hillitön näkemys Giovincosta, Chiellinistä ja kumppaneista. Toinen ratkinaurattaja oli tämä Faccinin Pientä huvia.

Syyskuun Roope ei tosiaankaan ollut hirveän onnistunut. Yhdyn Jannen näkemykseen tarinoiden ennalta-arvattavuudesta, mutta toisaalta myös Kahkosen huomioon siitä, että Giampiero Ubezio (tarkkana siellä toimituksessa) oli lehden positiivisin asia. Kovin aliarvostettu piirtäjä oman huippukautensa osalta edelleen. Ja tuo Mario Voltan tarinakin oli lehden selvästi paras.

Edelleenkin Heshukan nosto X-Mickeyn Suomen-julkaisujen päähenkilöksi on väsynyt ratkaisu. Mikki on noiden tarinoiden päähenkilö ja sillä selvä. Tämä Ambrosion ja Turconin tarina oli lokakuun lehden selkeästi parasta antia. Chendin ja "grandmaster" De Vitan tarina oli vähän kajahtanut, sen sijaan Faccinin yksisivuinen juuri ennen sitä toimi jälleen loistavasti.

Marraskuun Ropsu oli keskinkertainen. Ankport-valintatarinasta tykkäsin, kun taas "klassikot" osoittautuivat jälleen pettymyksiksi muutamista hauskoista kohtauksista huolimatta. Mikin puuttuminen sekä marras- että joulukuun Roopesta häiritsi.

Korhosen tarina ei kyllä toiminut lainkaan. Tavallaan mukava idea, mutta missään vaiheessa tarina ei vain lähtenyt käyntiin eikä mitään mielenkiintoista lopultakaan tapahtunut. Sinälläänhän aina tykkään siitä, että ei koohoteta sinne tänne raketit jalkojen paikalla, mutta kyllä tämä oli ihan rehellisen tylsä viritys. Toki Korhosen tyylistä en ole koskaan pitänyt enkä häntä kaksiseksi käsikirjoittajaksi mieltänyt, joten ei minulla näiden pidempien tarinoidenkaan (tämän ja tulevan Taskari-stoorin) suhteen mitään kummempia odotuksia ole ollut. Toki Taskareiden Egmont-matsku on ollut sen verran epävireistä viime vuodet, että kyllä sinne yksi Korhos-Karikin yrittämään mahtuu. Ropsuihin olisi parempaakin tarjolla, kun italialaistarinoihin keskitytään.

Michelinin ja Cavazzanon sarjakuva-aiheinen klassikkotarina oli ihan hauska. Toki Akun suhtautuminen poikien sarjakuviin ja poikien haluttomuus taistella vastaan oli aika karmeaa nähtävää, mutta loppu oli tietenkin odotettu...

Niinkauan, kun lehdessä on esim. pikku-Akua, joka on minusta täysin pelkästään lapsille suunnattua pilipalia, niin parantamisen varaa julkaisusta löytyy.

Minä olen tästä vähän eri mieltä. Toki nuo ovat varmasti enemmän lapsille suunnattuja tarinoita, mutta silti ne ovat minusta monesti onnistuneita niin huumorin, rennonletkeän tunnelman kuin usein juonenkin osalta. Olen ottanut ilolla vastaan Pikku-Aku-tarinoiden lisääntyneen määrän (ennenhän näitä nähtiin Suomessa vain jouluisissa Teemataskareissa). Taso tietenkin vaihtelee, mutta pääosin nämä ovat vähintäänkin kelvollista sarjakuvaa. Tämänkertainen Macchetton ja Dalenan tarina ei ollut juoneltaan ihan terävimmästä päästä ja meni vähän toistohuumorinkin puolelle, mutta oli kuitenkin ihan luettava. Paljon lapsellisempina pidän Korhosen Pikku-Akuja ja oikeastaan 90 prosenttia Aku Ankka -lehdestä muutenkin.

Italiassa on taidettu tehdä viime vuosina muutamiakin pidempiä Pikku-Aku-jatkiksia. Näitä toivoisin Suomeenkin jonkin julkaisun kautta, voisivat olla ihan maukasta matskua.

Kaiken kaikkiaan "Sedän" päättyneen vuoden taso ei ollut ihan toivotunlainen. Liian vähän uutta Mikkiä, liian vähän hyviä tuoreita tarinoita yleisemminkin, Mikin rooli muutenkin liian pieni, liikaa "klassikoita", liian vähän oikeasti tekijöidensä kultakauden klassikoita. Huonomminkin on tässä välillä saattanut mennä, mutta kyllä niistä muutaman vuoden takaisista huippuajoista ollaan kaukana.

Onneksi niitä helmiäkin mahtui tähän Ropsu-vuoteen. Taidanpa tekaista niistäkin jonkinmoisen top-listan, kunhan ehdin.
« Viimeksi muokattu: 01.01.2013 klo 00:28:40 kirjoittanut Koninkaulus »
Topolino & Orazio Cavezza

Secos-Bill

  • Jäsen
  • Viestejä: 1 013
Vs: Roope-setä -lehti
« Vastaus #449 : 01.01.2013 klo 01:32:49 »
Yhdyn Jannen näkemykseen tarinoiden ennalta-arvattavuudesta, mutta toisaalta myös Kahkosen huomioon siitä, että Giampiero Ubezio (tarkkana siellä toimituksessa) oli lehden positiivisin asia. Kovin aliarvostettu piirtäjä oman huippukautensa osalta edelleen. Ja tuo Mario Voltan tarinakin oli lehden selvästi paras.
Itse olen tästä ehdottomasti päinvastaista mieltä. Ubezion tyyli on melkeinpä kamalinta, mitä olen näissä nähnyt. ( Ehkä vain pari muuta on Stefano Intinin johdolla ollut kamalampia. ) Jotenkin Ubezio saa ilmeistä ja elehtimisestä ärsyttävän näköistä. Tässä hän tosin ei ollut ihan pahimmillaan...
Voltan käsikirjoitus taas oli jahkailun maailmanennätys. Koko juttu olisi hyvin voitu tiivistää kymmeneen sivuun, mutta nyt siihen oli käytetty melkein 50! Ja mysteerin kehittely oli onnetonta, kaikki spoilattiin hyvissä ajoin.
Mielestäni vuoden ehdoton pohjanoteeraus.