Kirjoittaja Aihe: Sin City: elokuva ja sarjakuvat  (Luettu 67425 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

terhie

  • Vieras
Re: Sin City elokuvaksi
« Vastaus #180 : 31.07.2005 klo 22:32:06 »
Kävin katsomassa Sin Cityn. Aivan kuin olisi seurannut jonkun teinin käsityö-fantasiasessiota. Minulle tuli todella vahva tirkistelijä-olo. Nolotti. Tuntuu että pitäisi pyytää joltain anteeksi että katsoin.

Tätä ei varmaan tajua, jos tietyllä tasolla pystyy samaistumaan elokuvan/sarjakuvan henkilöihin. Minä en pystynyt.

"Täydellinen nainen.Jumalatar"

VesaK

  • Jäsen
  • Viestejä: 15 557
  • Kuka mitä häh?
Re: Sin City elokuvaksi
« Vastaus #181 : 01.08.2005 klo 12:02:17 »
Mikael Fränti lätsää myös Sincitulaa omalla palstallaan Hesarin tv-sivulla tänään 1.8.
"Ohjaaja on joku Tarantinon oppilas... ei tule hyvää vaikka kuinka "hienoista" sarjakuvista sovitellaan..." jne. Sekä sitten kunnon petervonbaghilaista retoriikkaa kuinka ranskalaisohjaajat (Resnaisko se nyt oli) 60-luvulla halusivat välittää taiteellaan rakkautta, eivät väkivaltaa...

http://www.elitisti.net/forum/index.php?act=Attach&type=post&id=115
« Viimeksi muokattu: 04.08.2005 klo 11:48:23 kirjoittanut VesaK »
“Like millions of Americans, I grew up with ‘Peanuts.’ But I never outgrew it.”
- Barack Obama

Lurker

  • Valvoja
  • ***
  • Viestejä: 17 162
Re: Sin City elokuvaksi
« Vastaus #182 : 01.08.2005 klo 12:15:38 »
Toisaalta totuushan on, että Sin City on naisvihamielistä, ultraväkivaltaista viihdettä. Sen "sankarit" ovat selvästi Mickey Spillanen Mike Hammerin perillisiä ja asenne kaksinverroin sama. Kyse on vain siitä, miten tähän tyyliteltyyn violence-tajunnanvirtaan suhtautuu. Homma on ihan ok, jos sen perussarkastisen idean tajuaa, mutta jos sitä katsoo vain pinnalta niin...

Janne Kuusinen

  • Jäsen
  • Viestejä: 924
  • I.L.S.J.K.P.(R)
Re: Sin City elokuvaksi
« Vastaus #183 : 01.08.2005 klo 12:21:43 »
Sin City on yksi niistä lukuisista, pikku hiljaa kertyvistä asioista, jotka tulevat erottamaan meidät videolain veteraanit nykypolvesta. "K-18 ei ole enää sitä mitä ennen" tulee olemaan huolestuneiden kolmekymppisten mantra. Myös meikäläisen. Ei hemmetti jos Sin City ei ole K-18, niin ei millään näytä olevan mitään väliä, olkoonkin vaikka kuinka "sarjakuvamaista" mättöä. Ja mikä peruste se muutenkaan on? Miksi aikoinaan Punisheriakin silvottiin minuuttikaupalla?

Herkullinen leffa muuten, harmi vain, että se vanhakaupunki -osio mielestäni hieman latisti tiukkaa kokonaisuutta chicks with guns -asetelmista huolimati.  Tämän jälkeen Tukholman tai vaikkapa Prahan reissut eivät tunnu enää samalta. Ja pitäisi varmaan joskus ajaa pääkaupunkiseudun linja 503 loppuun asti.

Mitä tulee sarjakuviin. Mikä ihmeen älynväläys tämä pokkarijuttu oikein on? Ilmeisesti nämä uudet painatteet on aiottu jonkinlaiseksi pulppitavaraksi, joka häipyy elokuvien luoman kertakäyttöisen innostuksen myötä? En sulata! Pienempää kokoa surkealla paperilaadulla, uusin pokkari yli 20 euroa, ehei pojat, ei Sin Cityä tällä tavalla käydä.

Kenen idea? Erittäin mielelläni lukisin vaikkapa tästä ketjusta jonkinlaista perustelua, taustatarinaa sille, miten tällaiseen järjettömään ratkaisuun on päädytty. Kyllä minusta pitäisi ehdottomasti alkaa pommittaa Likeä, jotta uusimmasta albumista saadaan kunnollinen versio. Mitä seuraavaksi? Tulevat Akiran osat pokkarimuodossa? Buddy Bradley -sarjikset?

Yst.terv. Vaativa kuluttaja -75

Ilja Rautsi

  • Jäsen
  • Viestejä: 645
  • Kvaak!
Re: Sin City elokuvaksi
« Vastaus #184 : 01.08.2005 klo 13:35:40 »
Käsittääkseni tuo pokkarikoko on ihan Millerin oma idea. Herra jauhaa aiheesta Eisner/Miller-haastattelukirjassa, eli siitä miten tämä koko on kätevämpi esim. satunnaisostajien saamisessa.
"I'd prefer not to be reminded of his continued existence, frankly. If he's hit by a bus--let me know so I can go piss on his grave--otherwise, give it a rest."

-Erik Larsen Rob Liefeldista

VesaK

  • Jäsen
  • Viestejä: 15 557
  • Kuka mitä häh?
Re: Sin City elokuvaksi
« Vastaus #185 : 01.08.2005 klo 13:45:47 »
Jos alkuperäinen oikeudenomistaja sanoo että nämä julkaistaan nyt tässä formaatissa niin eipä siinä ole suomalaisella kustantajalla vastaansanomista. Myös Far Sidet ja Calvin & Hobbes on määrätty jatkossa julkaistaviksi kaikkialla vain ja ainoastaan juhlakirja-muodossa, tavallinen albbariformaatti (44 - 48 aaneljä-sivua) ei enää kelpaa.
“Like millions of Americans, I grew up with ‘Peanuts.’ But I never outgrew it.”
- Barack Obama

Canard

  • Jäsen
  • Viestejä: 718
  • Der Zorn Gottes
Re: Sin City elokuvaksi
« Vastaus #186 : 01.08.2005 klo 19:56:24 »
Mikael Fränti lätsää myös Sincitulaa omalla palstallaan Hesarin tv-sivulla tänään 1.8.

Fränti kyllä löytää yllättävän monesta elokuvasta "asefetisismiä" ja "naisvihaa", ettei hänen vuodatuksiaan osaa enää ottaa todesta, mieshän on selvästikin  tekotaiteellinen kunniafeministi.

Grezen

  • Jäsen
  • Viestejä: 1 853
  • ¡Viva Zapata!
Re: Sin City elokuvaksi
« Vastaus #187 : 02.08.2005 klo 01:02:11 »
Kävinpä katsomassa elokuvan. Oli ihan viihdyttävä pläjäys, vaikka ei nyt minnekään lempielokuvieni top-10:en menekään.

Tuli kyllä paljon filosofisia pohdintoja mieleen. Nimittäin järjettömän väkivallan katharttisesta vaikutuksesta. Kas, kun nykypäivän ihminen lukee esimerkiksi Grimmin satuja, niin monet ovat järkyttyneet siitä julmuudesta, mitä näissä tarinoissa esiintyy. Ilkeä äitipuoli pannaan kävelemään tulisissa rautakengissä, silmiä nokitaan irti jne. Aika kaukana samoista saduista tehdyistä Disney-leffoista. Kovin moni ei vaan älyä, että ennen 1900-lukua satuja on kerrottu pääasiassa aikuisille, eikä vain lapsille, niin kuin nykyään.

Joten eikös voisi ajatella, että tällaisilla Sin Cityn ja Kill Billin tapaisilla ultraväkivaltaelokuvilla olisi samantapainen funktio, kuin menneen ajan väkivaltaisilla saduilla tai joillakin pyhimysten kidutuskertomuksilla? Omia pahoja ajatuksia ei tarvitse hautoa päässä, kun on laillinenkin keino purkaa väkivaltafantasiansa. Kun miettii esimerkiksi aikaa, jolloin äärettömän väkivaltaiset aikuisten sadut on muutettu viattomaksi ja puhtoiseksi lasten viihteeksi, niin sille ajallehan sattuu esim. sellainen pieni selkkaus kuin toinen maailmansota ;) Ja millainen helpotus joku Viiltäjä-Jack onkaan ollut viktoriaanisen ajan briteille: seksi ja raaka väkivalta samassa paketissa, tätähän me kaivattiinkin, voi kun kamalaa (aah)!

Eikä tämä päde vain aikuisiin. Bruno Bettelheim -niminen psykoanalyytikko joskus puhui siitä, miten sadut auttavat lapsia käsittelemään omia kiellettyjä, negatiivisia tunteitansa.

Järjetön, täysin absurdi väkivalta on vielä siinä mielessä hyvä asia, ettei siihen pysty samaistumaan millään. Jossain 1980-90-lukujen Hollywoodin toimintaelokuvissa on ollut rankkoja väkivaltakohtauksia, jotka kuitenkin olisivat vielä täysin toteutettavissa, mutta joista ihminen ei oikeasti selviäisi hengissä. Överiksi vedettynä pitäisi kaikille olla selvää, ettei noin voi oikeasti tehdä. Gangsteripomoa pystyy vielä leikkimään oikeassa elämässä, mutta ei Marvia.

Sitten päästäänkin vielä aasinsillan kautta lempielokuvaani Kellopeliappelsiiniin, joka on täydellinen vastakohta Sin Citylle. Kellopeliappelsiinissahan väkivalta on samaa lajia kuin jossain normaaleissa toimintapätkissäkin, mutta a) täysin perustelematonta ja b) realistista siinä mielessä, että esimerkiksi pahoinpitelyyn voi hyvinkin kuolla. Tämäkin elokuva järkytti aikanaan (ja vieläkin) ihmisiä. Kuitenkin tämäkin ääripää on mielestäni parempi, kuin tuo toimintaelokuvavaihtoehto, jossa täysin idealisoidut hyvikset hakkaavat pahiksia minkä kerkeävät, eikä tästä toiminnasta seuraa oikeastaan mitään pahaa kenellekään.

Siinä siis hieman filosofista ja media-analyyttistä pohdintaa yön ratoksi. Pahoittelen, jos viestistä ei saanut mitään selvää, on nimittäin tullut pari tuoppia alkoholia nautittua. Yritän huomenna selventää pointtiani, jos ketään kiinnostaa ;D

*Lisäys: Niin, siis, jos jollekin jäi epäselväksi, niin oma vankkumaton mielipiteeni on, että elokuvaväkivallan pitäisi olla joko juuri tuollaista överiksi vedettyä, tai sitten sellaista, että (realistisen) väkivallan jäljet ovat selvästi näkyvissä. Ja elokuva oli ihan ok, vaikka en sitä välttämättä dvd:nä hyllyyni hankkisi. Sarjakuvamaisuus viehätti, vaikka voidaankin miettiä, miksi sarjakuvista täytyy ylipäänsä tehdä elokuvia, jos elokuvamuoto ei periaatteessa tuo pakettiin mitään uutta? Vai onko se vain sitä, että saadaan lisää kohdeyleisöä?
« Viimeksi muokattu: 02.08.2005 klo 01:31:18 kirjoittanut Grezen »

Noe Trauman

  • Uusi jäsen
  • Viestejä: 8
Re: Sin City elokuvaksi
« Vastaus #188 : 02.08.2005 klo 11:01:57 »
Olin lukenut sarjakuvat ennen leffassakäyntiä, ja keskityttyäni lähinnä kuvalliseen puoleen oli yllätys miten repliikit korostuivat ääneen puhuttaessa. Pidän elokuvaakin ihan jeessinä, mutta muutamia pahoja mokia siellä oli. Eniten tökkäsi korvaan kohta jossa Nancy kiittää siitä että on vielä neitsyt. Olkoon kuinka paatunut nappula tahansa, se tuskin kiittäisi mahdollisuudesta antautua koskemattomana jollekin karvamahalle myöhemmin. Tässäkin keski-ikäinen miekkonen paistoi aivan liikaa hahmojen läpi, että edes illuusio monihenkilöisestä tarinasta olisi säilynyt.

Doc Lomapäivä

  • Jäsen
  • Viestejä: 2 816
Re: Sin City: Hell and Back
« Vastaus #189 : 14.08.2005 klo 15:06:52 »
Ajattelin jatkaa tätä täällä, ettei sarjakuvien kokokeskustelu mene enempää off topiciksi.

oletteko muuten kiinnittäneet huomiota miten näiden uusien Sin City- pokkarien paperin laatuun? Liian karkeaa ja kellertävää hintaansa nähden. Suoraansanoen kaduttaa, että ostin koko lärpäkkeen: koko ja laatu on samaa luokka Ankkataskarien kanssa, mutta hinta on yli kymmenen euroa. Olisi varmaan tilaamalla löytynyt suomentamaton (ja parempilaatuinen) versio :P

Pokkarikoolla ja huokoisemmalla paperilla on ilmeisesti haettu pulphenkeä. Itse pidin muutoksista. Mutta (Liken www-sivujen mukaan) 16 e uusintapainoksesta ja 25 e (!) Takaisin helvetistä-opuksesta, on aika käsittämätön hinta, oli sivumäärä sitten mitä hyvänsä.

Riekko

  • SURFIN' BIRD
  • Jäsen
  • Viestejä: 1 104
  • Right, remove the supports!
Re: Sin City elokuvaksi
« Vastaus #190 : 16.08.2005 klo 23:32:05 »
Sin City oli mielestäni oikein mainio elokuva, joskin episodimaisuus oli vähän omituinen ratkaisu.  Marvinin tokaisu epäonnistuneen sähkötuolikäristyksen jälkeen nousee ehdottomasti one-linereiden kärkikastiin: "Is that best you can do, pansies?" (tuosta lausahduksesta tulee jostakin syystä nimittäin mieleen Monty Pyhtonien Holy Grail-elokuvan musta ritari):D

Huomasin Internet Movie Databasesta, että Sin Citylle olisi tulossa kaksi jatko-osaa (joista muuten jälkimmäisen ainoana ohjaajana näyttäisi olevan Miller itse). Onko kukaan kuullut mitään ennakkotietoja meinataanko nuo jatko-osat tehdä ensin sarjakuviksi vai lähdetäänkö liikkeelle suoraan elokuvakäsiksistä?

Ja vielä linkit IMBD:hen.
Sin City 2
Sin City 3
« Viimeksi muokattu: 16.08.2005 klo 23:42:51 kirjoittanut Riekko »
Millainen maa on tämä, jossa niitä harvoja, joilla on vielä toivoa jäljellä kutsutaan epätoivoisiksi? - Stefano Benni, Elianto

Rami Rautkorpi

  • Has been
  • Jäsen
  • Viestejä: 3 986
Re: Sin City elokuvaksi
« Vastaus #191 : 16.08.2005 klo 23:59:15 »
Onko kukaan kuullut mitään ennakkotietoja meinataanko nuo jatko-osat tehdä ensin sarjakuviksi vai lähdetäänkö liikkeelle suoraan elokuvakäsiksistä?

Robert Rodriguez on sattumoisin juuri vastannut kysymyksiin asiaa koskien:
http://www.latinoreview.com/interviews/rr-sincitydvd.html (Superhero Hype!n kautta)
Lainaus
What are you guys working on story wise for the sequels?
Robert Rodriguez: A Dame to Kill For is the basis for the second one.
[...]
And for the third?
Robert Rodriguez: Yeah, we’re still writing the script to see if there’s enough for a third one or we might just stick with the second one.
[...]
Have you looked at To Hell and Back which has a lot of that color and thought about that technology?
Robert Rodriguez: Oh, totally, totally thought about Hell and Back and Family Values and there’s so many good books, it’s all about picking and choosing. We’re starting with Dame to Kill For and a couple other shorts and see how they work together.

Eli suomeksi: Rodriguez ei ole varma, kannattaako edes yrittää tehdä kolmatta elokuvaa, koska hän ja Miller molemmat tietävät, että loput Sin Cityt ovat enimmäkseen kelvotonta ryönää.
"Vaikka onhan joukossa Anssi Rauhalaa ja Rami Rautkorpea, jotka ovat paremmasta päästä verrattuina tekijöihin, joiden taso olisi jokin aika sitten supistunut omakustanteisiin ja sarjakuvaseurojen julkaisuihin." -- Kari T. Leppänen (https://tinyurl.com/ycbb3cw2)

Rac

  • Jäsen
  • Viestejä: 882
Re: Sin City elokuvaksi
« Vastaus #192 : 17.08.2005 klo 02:55:19 »
Lainaus
DRE: What’s the status of new Sin City movies?

FM: We’re working on putting the structure of Sin City 2 together but we’re talking about starting shooting in January.

DRE: What stories is it going to be?

FM: We’re talking about weaving together A Dame to Kill For and a new story I’m coming up with.

DRE: Cool!

Koko haastis. (Tuolla saitilla on sit kai kans jotain NSFW-matskua, mut en oo varma ku en oo haastiksia pitemmälle tutkinu. Mut joo, niinku varotuksen sanana tjsp.)
"Excuse me. Have you ever danced with the devil in the pale moonlight?" -Batman

Riekko

  • SURFIN' BIRD
  • Jäsen
  • Viestejä: 1 104
  • Right, remove the supports!
Re: Sin City elokuvaksi
« Vastaus #193 : 17.08.2005 klo 12:22:14 »
IMDB:n tulevien elokuvien tulevaisuuteen ei kannata 100 % luottaa. Tuossa vaiheessa voi vielä sattua vaikka mitä.
Totta. Nuo ennakkotiedot taitavat perustua pääasiassa studioitten ja/tai tekijöitten puheisiin.

Kiitos Rodriguesin haastattelulinkeistä Rami ja Rac. Täytyy ryhtyä lukemaan niitä.
Millainen maa on tämä, jossa niitä harvoja, joilla on vielä toivoa jäljellä kutsutaan epätoivoisiksi? - Stefano Benni, Elianto

Janne Kuusinen

  • Jäsen
  • Viestejä: 924
  • I.L.S.J.K.P.(R)
Re: Sin City elokuvaksi
« Vastaus #194 : 18.08.2005 klo 13:31:02 »
Juuri luin tuossa Family Valuesin, ilmeisesti sen oikea kirjoitusmuoto on "familyvalues", koska suomennoksessa ainakin seisoo notta "Perhe arvot".

En tiedä, kuinka yksin olen mielipiteineni, mutta onko muilla edes jotain järkeviä perusteluja, joiden avulla tuota tarinaa ja albumia ei voi tuomita kuraksi? Millerillä on tuossa ollut jonkinlainen suttu- ja hiusterävaihe menossa artistisella urallaan, deadlinet ovat ilmeisesti pakanneet päälle, ja tarinakin on todella heppoinen, mitä koitetaan kompensoida sivun mittaisilla Miho -kuvilla. Ja muutenkin on ohkainen kirja.

Tarinan jännitteettömyys on se, miksi tätäkin sepustusta aloin väsätä. Päähenkilöt ovat koko ajan kovin itsevarmoja, missään vaiheessa ei tule minkäänlaista vaaraa tahi uhkan tuntua. Kaikki sujuu niin kuin pitääkin, ruumiita tulee, yksiulotteinen Miho tappaa talossa ja puutarhassa niin, ettei lobomaisessa voittamattomuudessa ole oikeastaan enää mitään järkeä. Yhtä antoisaa olisi lukea puhelinluetteloa, kun kuitenkin tietää sen loppuvan Ö:hön.

Toimiihan tuo äärimmäisen tympeä sarjakuva jonkinlaisena valkoisen musteen/korjauslakan käytön oppituntina, mutta kyllä nyt täytyy sanoa, että 12,90 euroa meni hukkaan. Tässä tapauksessa täytyy toivoa, että elokuvaversion tarinaa on edes jonkin verran rikastutettu.

Että millä? No Jollain!