Jahas,
Järkytys on näemmä ollut melkoinen. Johtoajatukseni tätä lehteä tehdessä oli ottaa vihdoinkin molemmat sukupuolet kunnolla huomioon sarjoja valittaessa. Viritin feminiinisen puoleni ilmeisesti äärimmilleen, koska positiivisemmat kommentit ovat tulleet naisiin viittaavien nimimerkkien takaa.
Aloitetaan Liekehtivästä Ruususta. Sarja on minusta mainio, eihän se siellä muuten olisi. Ensimmäiset 10 sivua tekijä vielä hakee tyyliään, mutta sitten se naksahtaa paikalleen ja kestää loppuun asti. Pääkirjoituksessa on selostettu mikä tekee sarjakuvasta minun silmissäni mielenkiintoisen. Ei siis se, että se näyttää mangalta, vaan se, että nähdäkseni pääsemme tämän sarjan yhteydessä todistamaan tietyn murroksen alkua. Profetia voi tietysti osoittautua vääräksi, mutta ainakin pääsette sanomaan mielipiteenne siitä.
Liekehtivä Ruusu julkaistiin Ranskassa heinäkuun alussa, eli tämä on yksi kurkistus siihen, mitä siellä tapahtuu juuri nyt. Tottakai siellä tapahtuu kaikkea muutakin, mutta valitsin tämän, koska manga on tänä syksynä ajankohtainen aihe Suomessakin. Minusta tätä on mielenkiintoista verrata suomalaisten manga-artistien töihin (tiedätte mitä tarkoitan näillä suomi- ja euromanga termeillä, ei juututa loppuliitteen etymologiaan). Eräänlaista vertailevaa kulttuuriantropologiaa siis.
toivottavasti teinit kiinnostuvat tästä manganumerosta, niin että saadaan näitä edelleen.
Parin kioskin otoksella lehtipisteiden myyjät ainakin ovat laittaneet lehden paljon paremmin esille.
Vincentin ja Sokrateen nerokkuutta en kuvitellut kenenkään voivan kiistää, mutta näköjään sekin onnistuu Kvaakissa. Ne edustavat juuri sitä fiksua aikuissarjakuvaa, jota itse olen eniten kaivannut.
Toimivaa, hyvää mainstreamia. Tän päivän, ei eilisen.
Viitaten aiempaan avantgardekeskusteluun, julistaisin Vincent ja Van Goghin taidesarjakuvaksi ja sen suomalaisen sarjakuvan, jota tähän saakka on kutsuttu taidesarjakuvaksi, avangardeksi. Vai onko Vincent sittenkin taidehistoriallinen sarjakuva?
Positiivista Jysäyksissä on kyllä ollut se että jokainen setti on ollut täysin erilainen. Uusia tuttavuuksia tullut joka kerta. Ehkä jostain rivien välistä löytyy se paras tämänhetkinen eurosarjakuva. 
Aluksi on ollut tarkoitus antaa lukijoille jonkinlainen yleiskatsaus eurooppalaisen sarjakuvan moninaisuudesta laadusta tinkimättä. Maut lyövät tietysti toisiaan korvilleen ja minun makuni varsinkin. Niin kiivaasti kuin täällä edellisen numeron silppua vastustettiinkin, pidempiä sarjoja taidetaan inhota vielä enemmän. Olishan se pitänyt muistaa jo ykkösnumerosta (jota nykyään kaikki luonnollisesti kaihoisasti muistelevat ainoana oikeana Jysäyksenä:)
Mainosten määrä ja tarinoiden väliin tunkeminen häiritsi aika paljon. Jos tuo on määrä mitä lehteen tarvitaan sen hengissäpysymiseen niin sitten kyllä heikkenee luottamus Jysäykseen. Ohuempi lehti ei ole synti, mainosten kolminkertaistaminen on.
Kieltämättä mainosten myynnissä oli hirveä työ. Palaamme siis 36-sivuiseen lehteen, niin pääsemme kaikki helpommalla. Hinta jatkossakin 3,90. Kiitän kuitenkin kaikkia mainostajia tähänastisesta hienosta kulttuurityöstä, jonka avulla on saatu paljon vihattua sarjakuvaa alta pois ilman, että lukijat ovat joutuneet maksamaan kärsimyksestään lisähintaa.
Pitäisikö muuten aloitaa seuraavasta numerosta lähtien uusi ketju, tällaiset jättiketjut ovat vähän hankalia mm. jos haluaa viitata aikaisemmin sanottuun.
Eikös tuo numeron vaihtumiskohta kuitenkin ole aika helppo löytää? Katsotaan kuinka monta sivua Kvaakin moottori kestää ennenkuin jysähtää.
Ehdotuksena toimituskunnalle, eurooppaa on ranskankielisen vaikutuspiirin ulkopuolella; Saksa, Italia, Ruotsi, Iso-Britannia, Irlanti.
Jep, ja niinpä Vincent ja Van Gogh on jugoslavialaisen tekemä. Sille Jysäys ei voi mitään, ettei Jugoslaviaa enää ole ja että Smudja loikkii ympäri Eurooppaa. Roihuvuoren tekijää epäilen puolalaiseksi nimen perusteella, mutten ole ehtinyt hakea asialle vahvistusta. Keski-Euroopassa rajojen yli hyppiminen on niin paljon helpompaa kuin täällä, ettei tekijöiden asuinpaikan/kansallisuuden perässä pysy. Ai niin ja Blacksad oli Espanjasta. Mainitsemistasi maista ei ole vielä mitään julkaistu, mutta eivät ne missään boikotissa ole, kunhan jotain loistosarjakuvaa tekevät.
Eipä tullut tälle tilaajalle vielä tänäänkään.
Käsittämätöntä. Tietojeni mukaan lehdet ovat olleet jo viikon matkalla. No, eivät ne enää kauaa voi viipyä...(koputtaa puuta)