Jatketaan Imagen laatusarjoilla.
Ne jotka minut tapasivat Necrossa todennäköisesti kuulivatkin myyntipuheeni
Rat Queensille.
Jos pidät fantasiasta pidät siitä, jos vihaat fantasiaa pidät siitä, yli sukupuolirajojen, eihän tästä sarjakuvasta voi olla pitämättä, paitsi tietenkin jos olet tyhmempi kuin vasemman jalan kengänpohja.

Yleensähän fantasiasarjat ottavat malliksi joko sen umpitylsän Tolkienin värittäen sen roolipelien D&Dn kautta, tai jos paremmin käy Conanin, jos flaksisi pelittää saadaan jotain Song of Fire & Icen kaltaista settiä jossa ei törmätä kaikkiin kliseisiin.
Huonoin vaihtoehtohan on se joko kokoomus- tai vasemmistohenkinen fantasia jota maassamme kutsutaan "arkirealismiksi" mikä ei voi pitää paikkaansa, lobotomisoitujen debiilien määrä kun ei kaikesta huolimatta yksinkertaisesti voi olla sentään ihan niin suuri.
Tai sitten voi ottaa karvaisiin(tai ajeltuihin, saatte te olla metro-tai bussiseksuaalejakin) kätösiinsä Kurtis J. Wieben kirjoittaman ja Roc Upchurchin mallikkaasti taiteileman Rat Queensin.
Kaikki kliseet edellämainituista tietty löytyvät myös mutta sen sijaan että avattaisiin se peruskuvio "tehdään hei vammainen parodia kun ei itse osata ja lahjamme ei todellakaan piisaa satiiriin" tässä otetaan raikkaalla otteella lukijaa pillistä kiinni ja näytetään mistä siipikarja virtsaa, mutta tyylillä.

Hannah, Betty, Dee ja Violet ovat seikkailijoita. Mutta näitä neitoja ei tarvitse pelastaa, he pelastavat.
Ei.
Nyt ei mennä siihen että kaikki saattoi saada alkunsa siitä että aloittivat sen kapakkatappelun/sodan/piirityksen/maailmanlopun.
Errare homonym est ja se jacta kanssa.
Rehellinen virhe, et sinäkään aina toimi kuuden ja puolen promillen humalassa odotetusti, että katso peiliin vaan.
Ei siihen peiliin, se on oikeastaan kirottu...no, voi lohikäärmeksen visvainen...

Parhaiden fantasiatarinoiden tavoin tästä huomaa löytävänsä paitsi teemoja ympäröivästä todellisuudesta myös isot laumat tuntemiaan ihmisiä joko neitonelikosta, Neljästä Davesta, Sawyerista, Garysta...hitto minä tunnen muutaman Obsidian darknessistakin..( ja yllättävän monta Bettyä ja Tizzieta joita suuresti arvostan oli heidän lempirinnassaan sitten nuoli tai ei) ja jossain vaiheessa matkaa sitä huomaa jopa välittävänsä henkilöistä.
Ei hahmoista, niistä huomaa tulleen moninverroin syvempiä kuin se paksu kiiltäväpintainen paperi jolle tämä jenkkilässä on painettu.
Toki mukana on halpahintaista huumoria, itsetarkoituksellista tylyä väkivaltaa, sattumia ja sukuvietin viemistä milloin ketäkin rytmikkään vikinän saatellessa.
Vähän niinkuin elämässäkin käy.
Väkivaltaa, seksiä ja satunnaisesti fiksuja ajatuksia on kuitenkin paljon,
paljon enemmän kuin enimmästä osaa sarjakuvia saa.
Eri mieltäkin toki saa olla, mutta Hannahia lainaten:
