Wikipedia on hyvä lähtökohta mistä alkaa etsiä varsinaista informaatiota. Jos saamme sukupolven jonka tietämys pohjaa vain wikipediaan maanpäällisen absoluuttisen helvetin portit lennähtävät nopeammin ja pysyvämmin auki kuin kukaan uskookaan.
Imagen etu on siinä että on juurikin tekijälähtöinen. haluat tehdä rikossarjakuvaa? Ok. Scifiä? joo Kauhua? Tietty Supersankareita? Kyllä Ihmissuhteita? käy
kaikiika yllämainittuja yhtäaikaa? selvä
Useimmat toisaalla menestystä nauttivat sarjat kuten esim. Ex machina aloittivat Imagen puolella ja tämä "nuorten kirjoitustaidottomien ja anatomiaansa tuntemattomien pallotissisankarittaria piirtävien" lafka on tehnyt enemmän paitsi tekijänoikeuksien hyväksi kuin sarjakuvakentän monipuolistamiseksi kuin vaikkapa Fantagraphics.
Monethan povasivat että koko Image kaatuu vuodessa parissa silloin 90-luvulla, nyt kaksikymmentä vuotta myöhemmin on vakiinnuttanut asemansa USAn neljänneksi suurimpana sarjakuvakustantamona.
Walking Dead on johtotähtenä mutta ei ainut.
Markkinaraon sijasta näiden kantava idea on se että tekijät omistavat työnsä ja sarjoilla on mahdollisuus kehittyä siis mihin tahansa suuntaan johon tekijät, ei toimituskunta tai firman lakimiehet katsovat parhaaksi, haluavat.
Voimavara on monipuolisuus, moniäänisyys.
Äkkiseltään mieleen tulee jo aiemmin mainittujen lisäksi Revival, Lazarus , Hoax hunters, Satellite Sam, Rat Queens ja sellainenkin helmi kuin Three.
Three on siis anti-300, kertoo raakoja spartalaisia pakenevien heloottien tarinan mahdollisimman historiallisesti tarkasti.
Siis juuri sitä settiä jota tyhjäpäinen supersanteribimbokustantamo pukkaa ulos.
Nuokin tulevat kevään kesän mittaan tradeina jotta niistä voi ällistyä uutuuksina.
Rat queensin naiset kyllä lumoavat:

Fantasiaa asenteella.