Itse en ollut Suomen Comic Conissa. Mutta mitä olen seuraillut muiden edesottamuksia netissä, niin nuo nimmarijonot on olleet kyllä vähän pitkiä. Korkeintaan 2 tuntia pitäisi olla nimmarijono...joissakin paikoissa oli kuulemma ollut jopa 4 tunnin jonoja...se on jo liikaa. Helsingissä jonotusta tulee varmaan enemmän, kun on enemmän väkeäkin tulossa...toivottavsti homma saadaan tehtyä jotenkin nopeammin.
Ainoastaan Don Rosa omasi noin pitkän. Seuraavaksi pisin oli J-P Ahosella. Muiden tekijöiden ( länsimaisten, en ollut manga/animeartistien luona) oli perjantaina ja lauantaina max kuuden hengen jono.
Käsittääkseni vain Howard Chaykinin nimmareista piti maksaa erikseen se 10€ joku korjatkoon mikäli puhun tässä kukkua.
I
Sitten enemmän sarjakuva-tapahtumaa pitää saada...jotkut valitteli, ettei sitä sarjakuvaa ollut paljoakaan Comic Conissa, jonka alkuperäinen idea on sarjakuvat. En tiedä kuinka paljon sarjakuvaa siellä oli, mutta kyllähän olisi hyvä jos puolet olisi sarjakuvaa ja puolet muuta. Kutsuvieraat ei ainakaan mulle ollut tässä Tampereen Comic conissa kovin kiinnostavia. Ehkä Howard Chaykin oli eniten kiinnostava, mut en hänen takiaan pelkästään viitsinyt tulla paikalle.
Sarjakuvaa myyviä tahoja oli: Turun Sarjakuvakauppa, Rosebud, Fantasiapelit, Puolenkuun pelit, Animetown, Tampere Kuplii ständi, pokuto/Salmelin ja yhdellä tai kahdella enimmäkseen krääsää myyvällä oli ~5-10 mangaa myynnissä.
Pelkästään Chaykinin takia kannattaa tehdä retki.
Mutta ihan kiva, jos tämmöisiä järjestetään. Hinnat tietysti voisi olla hieman siedettävämpiä.
Kovin paljoa ei voi. Maantieteelle emme mitään voi. Tämä on pohjoinen periferia. Tämä tekijä myös rajaa miten kaukaa voi hankkia tekijöitä ja artisteja. Jonkun on maksettava matkat ja majoitus vaikkei vieraana olevalle maksettaisi mitään palkkiota. Myös tapahtumatila on kuluerä ja mitä suuremman henkilömäärän laillisesti omaavia edukkaita paikkoja on kovasti harvassa.
Kiva että järjestetään kohdasta samaa mieltä .
Oliko paikalla sarjakuvamyyjiä vai oliko vain krääsän myyjiä. Oliko krääsä laadukasta...oliko T-paitoja ja oliko niissä tämmöiselle isolle miehelle tarpeeksi X:iä L:n edessä...esim 3XL tai 4XL.
Huomaamani sarjakuvamyyjät listasin aiemmin. Krääsää, pelejä, bofferimiekkoja ja eri konsolipelejä oli tarjolla enemmän, sitten olivat muut tapahtumat ja seurat Ropecon, Tracon, 501. Legioona. Joker Deux a Folie seinä, Mad Max Furiosa Onnenpyörä, Karvinen Onnenpyörä ja Finnkinon popcorn yleisständi jossa syrjitään älypuhelittomia ja kahdesta eri tatuointipaikasta sai leimaa nahkaan jos halusi.
T-paitoja sai monesta paikasta useimmat ilmoittivat että on kaikkia kokoja, en testannut väitettä.
Myös cosplay asuja oli myynnissä. Parempi osapuoli ei ainoastaan kieltäytynyt tarjouksesta anime-henkisestä ranskalaisen sisäkön asusta vaan päätti fraasilla " kerro ihmeessä lisää fantasioistasi"
Mutuna väittäisin että sarjakuvaa myyvät olivat ehkä alle 10% näytteilleasettajia. Eri makeis/herkkumyyjiä oli saman verran.