Äänestys

Mikä vaihtoehdoista on Sinun mielestäsi vuoden paras käännössarjakuva?

Boselli - Venturi: Tex Willer, Uudisraivaajat (suom. Renne Nikupaavola, Egmont)
26 (12.7%)
Canales & Guarnido: Blacksad Amarillo (suom. Kirsi Kinnunen, Egmont)
9 (4.4%)
Cooke & Conner: Vartijat ennen - Minuuttimiehet/Silkkiaave (Suom. Jouko Ruokosenmäki, Egmont)
5 (2.5%)
David B: Epileptikko (suom. Saara Pääkkönen, WSOY)
7 (3.4%)
Ellis - Granov: Iron Man, Extremis (suom. Petri Silas, Egmont)
2 (1%)
Emerson - Jackson: Danten Inferno (suom. Juhani Tolvanen, Arktinen Banaani)
4 (2%)
Ferri - Conrad: Asterix ja Piktit (suom. Outi Valli, Egmont)
7 (3.4%)
Gaiman: Kuolema - elämisen kallis hinta (suom. Petri Silas, Egmont)
7 (3.4%)
Gipi: Merkintöjä sotatarinaa varten (suom. Mika Lietzén, Asema)
16 (7.8%)
Lanzac & Blain: Ulkoministeriö - Diplomaattisia merkintöjä 2 (suom. Saara Pääkkönen, WSOY)
24 (11.8%)
Lee ja Romita: Hämähäkkimies - sanomalehtisarjat (suom. Rami Rautkorpi, Egmont)
9 (4.4%)
Loeb - Sale: Batman, Pitkä pyhäinpäivä (suom. Petri Silas, Egmont)
11 (5.4%)
Lust: Tänään on loppuelämäsi viimeinen päivä (suom. Hannele Richert, Like)
18 (8.8%)
Martina - Bioletto: Mikki Hiiren Inferno, Ankalliskirjallisuuden klassikot 3 (suom. Ville Keynäs ja Anu Partanen, Sanoma Magazines)
9 (4.4%)
Millar - Romita jr.: Kick-Ass (suom. Leena Hyttinen ja Antti Koivumäki, Egmont)
5 (2.5%)
Moore - O'Neill: Kerrassaan Merkillisten Herrasmiesten Liiga: Musta kansio (suom. Jouko Ruokosenmäki, Egmont)
5 (2.5%)
Morvan - Buchet: Sillage 7, Vankila (suom. Mirka Ulanto, Egmont)
9 (4.4%)
Pratt: Sertãon mies (suom. Heikki Kaukoranta, Jalava)
9 (4.4%)
Talbot: Grandville  (suom. Petri Stenman, Like)
5 (2.5%)
Tezuka: Viidakon valtias 2 (suom. Jannika Riikonen, Sangatsu)
9 (4.4%)
Toriyama: Nekomajin (suom. Heikki Valkama, Sangatsu)
0 (0%)
Vallée - Nury: Olipa kerran Ranskassa 3 (suom. Markku Salo, Apollo kustannus)
8 (3.9%)

Äänestäjiä yhteensä: 181

Äänestys päättynyt: 07.01.2014 klo 13:59:42

Kirjoittaja Aihe: Valitse v. 2013 paras käännössarjakuva: äänestä Herra Koipeliini -voittajaa!  (Luettu 45546 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

kaltsu

  • Jäsen
  • Viestejä: 1 869
Omasta profiilista voi napsutella yksityisviesteihin liittyvät asetukset kohdalleen.

Halutessaan yksityisviestien ja sähköpostien välisen yhdeyden voi myös napsauttaa poikki, lienee käytännöllisin ratkaisu tähän kohtaan.

Luitko sä edes mun kirjoitusta? En halua kytkeä yksityisviestejä pois päältä vain välttyäkseni satunnaisilta tiedotteilta. Voin tietenkin laittaa Lurkerin estolistalle mutta entäs kun Jiksi haluaa spämmätä minua?

Lurker

  • Valvoja
  • ***
  • Viestejä: 17 162
Luitko sä edes mun kirjoitusta? En halua kytkeä yksityisviestejä pois päältä vain välttyäkseni satunnaisilta tiedotteilta. Voin tietenkin laittaa Lurkerin estolistalle mutta entäs kun Jiksi haluaa spämmätä minua?

Ks. edellinen viestini. ^ Myös tiedotteet voi estää.

Jarkko Sikiö

  • Valvoja
  • ***
  • Viestejä: 8 110
Luitko sä edes mun kirjoitusta?

Pyyhi nyt kyyneleet ja kurkkaa niitä asetuksia.

Jospa vaikka ruksi kohdassa "Ilmoita sähköpostiin uusista tiedotteista" saisi taas raiteiltaan suistuneen maailman takaisin kohdalleen.

Hannu

  • Jäsen
  • Viestejä: 2 284
Ensinnäkin, ymmärrän että ylläpidon puolella ollaan huolissaan palkinnon arvovaltaisuudesta äänestysmäärien ollessa alhaisia mutta emmä kyllä täysin ymmärrä miksi väen vängällä haalia mukaan sellaisia käyttäjiä joita sarjakuvat tai foorumi eivät kiinnosta sen vertaa että kävisivät edes kerran pari kuussa tsekkaamassa sivustoa ja huomaamassa kohtalaisen näkyvää äänestystä? Voiko edes puhua kvaakkilaisten myöntämästä tunnustuksesta jos iso osa äänestäjistä on sellaisia jotka sivustoa edes käytä?

Minä käyn kvaakissa jos en nyt joka päivä niin ainakin joka toinen päivä, ja osallistun suht aktiivisesti keskusteluihin (muihinkin kuin Tex). En olisi kuitenkaan tiennyt koko Koipeliini-jutskasta mitään ilman viestiä. Näin siksi, että Kvaakissa menen suoraan keskusteluosastolle (kirjanmerkki), joten en pahemmin seuraa mitä etusivulla on. Niin että väen väkisin sellaisia joita sarjakuvat tai foorumi ei kiinnosta... Pah!
 Ne jotka käyvät satunnaisesti kvaakissa eivät varmaan vielä ole ede tuota viestiä lukeneet.

"Voiko edes puhua kvaakkilaisten myöntämästä tunnustuksesta jos iso osa äänestäjistä on sellaisia jotka sivustoa edes käytä?" Tarkoitatko Kaltsu tällä sitä, että äänioikeutettuja ovat vain aktiiviset jäsenet, eivät kaikki Kvaakkiin rekisteröityneet?  Äänioikeus pois passiiviselta paarialuokalta!?
Kaikki on miltä se kulloinkin näyttää

Secos-Bill

  • Jäsen
  • Viestejä: 1 013
Ei ole noin yksinkertainen asia, paitsi ehkä tuon ensimmäisen "yksi tykkää" -kohdan osalta ja siinäkin tapauksessa vain, jos moni muukin on päässyt osalliseksi lähtökohtaisesti samasta kokemuksesta (unohdetaan nyt kokemuksen subjektiivinen luonne) ja lopputulos on silti ollut tuo. Jotkut - useat verrattuna mihin? Kovin epämääräistä.
Uusi yritys  :) :
asian tekemiseen liittyvä sisäpiiri tykkää = roskaa
harvalukuinen eliitti tykkää = hyvää
suuret massat tykkäävät = roskaa

Mitä? Onko satatuhatta Elvis-fania väärässä?
40 miljoonaa sanottiin mainoksessa jo aikoinaan.

Ja jos Tex voitti asiantuntemattoman rahvaan äänillä, niin johtopäätös on selvä: Texit kiinnostavat suuria joukkoja. Kun on yhden osan lukenut, niin usein haluaa lukea muitakin osia.
Samaa ei voi sanoa kaikesta 'laatusarjakuvasta', joita ei välttämättä saa edes ensimmäistä kahlattua loppuun.
Jotkut sanovat, että teos on hyvä vain, jos se herättää ajatuksia vielä jälkeenpäin ja että suoraviivainen viihde on arvotonta. Mutta miksi kaiken pitäisi aina olla opettavaista tai sivistävää. Tex on ihan rehellisesti tarkoitettu viihteeksi ja se myös viihdyttää, joten homma on siis hoidettu kunnolla ja se ansaitsee arvostusta. Ja tällä kertaa se tuli Koipeliinin muodossa.

Ja Texin kautta minäkin aikoinani Kvaakin löysin - ja Kvaakin kautta paljon muuta. Kiitos, Tex!

Turha tulla enää valittamaan Kvaakkia elitistiseksi.  ;D
:laugh:



kaltsu

  • Jäsen
  • Viestejä: 1 869
Jospa vaikka ruksi kohdassa "Ilmoita sähköpostiin uusista tiedotteista" saisi taas raiteiltaan suistuneen maailman takaisin kohdalleen.

No niin. Kiitos ja anteeksi. Tämä kohta jäi huomaamatta vaikka asetuksia tutkailinkin. Yhdistin sen ehkä siihen että saisin ylipäänsä muistutuksia mistään sähköpostiini.

Tarkoitatko Kaltsu tällä sitä, että äänioikeutettuja ovat vain aktiiviset jäsenet, eivät kaikki Kvaakkiin rekisteröityneet?  Äänioikeus pois passiiviselta paarialuokalta!?

Nää oli sellaisia päällimmäisiä tuntemuksia joita yritin vain jotenkin analysoida. En minä oikeasti ole vaatimassa äänioikeutta pois keltään.
« Viimeksi muokattu: 10.01.2014 klo 17:38:06 kirjoittanut kaltsu »

Janne

  • Tex-fanaatikko sekä muun lännen viihteen suurkuluttaja!
  • Valvoja
  • ***
  • Viestejä: 6 890
  • Hornan kekäleet!
Ilman muuta Texit kausijulkaisuina ovat liukuhihnatyötä, mutta se ei tee niistä automaattisesti huonoja.

Enpä menisi tuotakaan yleistämään. Sergio Bonelli Edotoren vuosittain julkaisemat Texin suuralbumit eivät ole liukuhihnatyötä. Siihen valikoidaan sarjan vakiokaartin ulkopuolisia kuvittajia, sekä, kuten tässä tapauksessa, ansioituneimpia vakkareita. Suuralbumin tekoon suhtaudutaan erityisellä huomiolla: siihen valikoidaan paras tarina-aihio, mitä käsillä on ja kuvittaja tekee työnsä erityisellä huolella. Taitaapa olla ennätys 6 tai 7 vuotta, jota eräs kuvittaja, taisi olla Magnus, käytti pelkästään yhden suuralbumin piirtämiseen. Bruno Brindisiltä meni vain hitunen vähemmän aikaa. Myös tämän uutukaisen kuvittaneelta Venturilta kului työhön melkein neljä vuotta.

Periaatteessa ei ole tarkoitus mustamaalata ketään oman suosikin arvon nostamiseksi, mutta nyt on pakko vertailla, kun tämä keskustelu nyt on mennyt näille raiteille. Eikö niin, että esim. uusimman Blacksadin ja Asterixin, joita syystäkin pidetään laatusarjakuvina, molemmat kuvittajat kertoivat tehneensä työnsä hirveässä kiireessä ja ilmeisesti muutamassa kuukaudessa. Tex Willer -tiimissä toimitaan toisin. Kuvittaja Miguel Angel Repetto on tiivistänyt firman metodit tyyliikkäästi: ensin ajatellaan sarjakuvaa, vasta sitten rahaa. Ja herranen aika, mitä sieltä sitten tuleekaan, kun Claudio Villa saa valmiiksi yli vuosikymmenen ajan piirrustamansa suuralbumin. Tarvitseeko silloin Koipeliinia järjestääkään, vai julistetaanko voittaja ilman äänestystä?
« Viimeksi muokattu: 10.01.2014 klo 21:36:40 kirjoittanut Janne »
"Tex-tieteen yli-morisco"

Secos-Bill

  • Jäsen
  • Viestejä: 1 013
Mielestäni olisi hienoa, jos Tex Willer voittaa, vaikka en ole sille ääntäni antanutkaan.

 ;)

Gothicus

  • Jäsen
  • Viestejä: 2 788
Minulla on ainakin äärettömän hyvä maku, pidän tykkäämistäni sarjakuvista, leffoista, musiikista jne. aivan suunnattomasti. 
Täsmälleen! Minunkaan omat pieruni eivät haise mielestäni niin ikävälle, kuin muiden pierut, vaikka pieruja nekin vain ovat.
"Ihminen on ihmiselle kettu."

Reima Mäkinen

  • Jäsen
  • Viestejä: 10 120
Siihen valikoidaan sarjan vakiokaartin ulkopuolisia kuvittajia, sekä, kuten tässä tapauksessa, ansioituneimpia vakkareita. Suuralbumin tekoon suhtaudutaan erityisellä huomiolla: siihen valikoidaan paras tarina-aihio, mitä käsillä on ja kuvittaja tekee työnsä erityisellä huolella.
Mielenkiintoista tietoa. Nostit vielä vertailtavaksi hätäiseseti rykäistyt B.D.t Asterixin ja Blacksadin. Itse olen miettinyt viimeaikoina (lähinnä Mustanaamion tiimoilta) sarjakuvan toimituksen roolia. Varsinkin amerikkalaisillahan se ohjaus ja sääntely on vahvaa. Itse asiasssa auteur-vetoisesti tuotettuja albumeita tuossa listassa on aika vähän. Loppuelämäsi viimeinen päivä nyt ehkä selkeimpänä.

Mutta siis se peruskysymys, että parantaako vai heikentääkö se lähtökohtaisesti sarjakuvaa jos taustalla on toimitus, joka valvoo ja kenties jopa ohjeistaa tekemistä? Väittäisin että varsinkin viihteessä toimitus voi olla hyväkin olemassa, eivät pääse taiteilijat ottamaan liiaksi vapauksia.  :) Vastaavasti moni yksin tekevä tai jopa työpari selvästi hyötyy (ja hyötyisi) myös siitä että joku ulkopuolinen vielä hioo teoksesta pahimmat särmät pois. Ja kuitenkin, näin kun toimitaan tullaan äkkiä, varsinkin mielikuvissa kaupallisuuden ylikorostamiseen. Toisaalta, paha se on siitä taiteestakaan nauttia silloin jos tekijä on liiaksi kääntynyt sisään päin, eikä osaa ottaa lukijaa huomioon.
"Facts are meaningless. You can use facts to prove anything that's even remotely true." Homer Simpson

Miha

  • Vieras

Mutta siis se peruskysymys, että parantaako vai heikentääkö se lähtökohtaisesti sarjakuvaa jos taustalla on toimitus, joka valvoo ja kenties jopa ohjeistaa tekemistä? Väittäisin että varsinkin viihteessä toimitus voi olla hyväkin olemassa, eivät pääse taiteilijat ottamaan liiaksi vapauksia.  :) Vastaavasti moni yksin tekevä tai jopa työpari selvästi hyötyy (ja hyötyisi) myös siitä että joku ulkopuolinen vielä hioo teoksesta pahimmat särmät pois. Ja kuitenkin, näin kun toimitaan tullaan äkkiä, varsinkin mielikuvissa kaupallisuuden ylikorostamiseen. Toisaalta, paha se on siitä taiteestakaan nauttia silloin jos tekijä on liiaksi kääntynyt sisään päin, eikä osaa ottaa lukijaa huomioon.

Parantaako? Ei. :)

Jari Lehtinen

  • Jäsen
  • Viestejä: 4 011
  • Itsevalaiseva myyrä joka selvittelee kurkkuaan
Spiroussa paransi. Siitä varmaan yhäti väitellään, mikä lopulta oli Yvan Delporten rooli, mutta vaikka Delporte jätettäisiinkin laskuista pois, muualla olisi ollut hankalaa saada kasaan millään keinoilla käsittämätön tiimi Franquin - Jidéhem - Greg.
”Yhdysvalloissa vuosittain julkaistaan 720 miljoonaa kappaletta »C o m i c s» sarjakuvia … joista ei vain puutu kaikki kasvatuksellinen arvo, vaan jotka ovat suorastaan vahingollisia.” Lastemme puolesta, Kansainvälisen lastensuojelukonferenssin Suomen päätoimikunta 1952.

Gothicus

  • Jäsen
  • Viestejä: 2 788
Uusi yritys  :) :
asian tekemiseen liittyvä sisäpiiri tykkää = roskaa
Useimmiten juuri näin. Kvaak on täynnä hyviä esimerkkejä.
harvalukuinen eliitti tykkää = hyvää
suuret massat tykkäävät = roskaa
Tästä mystisestä "eliitistä" on ollut viime aikoina paljon puhetta monessakin yhteydessä. Keitä he ovat? Jedejä? Texas rangereita? Suuriin massoihin liittyen viittaan jälleen aikaisemmin kirjoittamaani.
"Ihminen on ihmiselle kettu."

Lurker

  • Valvoja
  • ***
  • Viestejä: 17 162
Jos taas verrataan vanhan ajan Hollywoodiin, niin siellähän tehtiin A- ja B-luokan länkkäreitä. Nämä Texin jättialbumit ovat niitä A-luokan. Kyse oli siis budjetista. A-luokan westerneissä oli tunnetut ohjaaja ja näyttelijät, B-luokan ei.

Mutta oli noissa B-luokan elokuvissakin hyviä sarjoja. Aikoja sitten näytettiin Hopalong Cassidy -sarjaa televisiossa ja se oli yllättävän hyvä.

Texissäkin on normisarjassa ilmestynyt aivan loistavia tarinoita, yleensä moniosaisia.

Secos-Bill

  • Jäsen
  • Viestejä: 1 013
Tästä mystisestä "eliitistä" on ollut viime aikoina paljon puhetta monessakin yhteydessä. Keitä he ovat?

Elittissä ei ole mitään mystistä, he ovat henkilöitä, jotka itsevarmasti ja tosissaan julistavat, että kyllä he tietävät, mikä edustaa hyvää makua ja mikä edustaa huonoa. Ja kuin sattumalta ensimmäistä edustavatkin juuri he itse ja heidän pitämänsä asiat, toista taas muut ja muiden pitämät asiat.
Asiaan kuuluu tietysti se, että jos hyvää makua edustavasta asiasta tulee liian suosittu rahvaan parissa, niin se muuttuukin roskaksi - taiteilijat ovat myyneet itsensä ja kaikesta uudesta puuttuu 'sielu', vaikka muuten se onkin identtistä vanhan kanssa.
( Itse olen ollut havaitsevinani hiukan yllättäenkin kaikkein pahimpaa elitismiä raskaan rockin kuuntelijoissa - suurimmat snobit eivät kulje monokkeli silmässä :) )