Eikun taas ymmärrettiin väärin.
EDIT: Muistakaa aina huomioida ironia.
Internetti-ironia jäi minulta huomaamatta (pahoittelut siitä), mutta vaihteeksi näinkin päin. (nimimerkki: en suostu käyttämään hymiöitä)
Juu, minä älähdin siitä, kun rasittaa kuinka yksioikoista tuo "kaikki on taidetta jos miesten pissalaarikin" -päättely yleensä on, varsinkin jos ei niistä taustoista tiedä mitään.
Olen paljon miettinyt miten kuvataiteen ja sen myötä koko ylimalkaisen 'taide' -käsitteen kehitys olisi mennyt ilman Duchampin röyhkeän ilkikurista nerokkuutta. usein kyllästyttää koko "onko mikäkin taidetta, ja kaikki on taidetta" -keskustelu - käsitetaiteen juuria penkomalla voi ehkä ymmärtää mikä siinä keskustelussa on vinksallaan, tai aikansa elänyttä. Toinen erinomainen lukuvinkki on Tony Godfreyn Conceptual Art -kirja, joka sai käsitetaiteen vihaajankin aikanaan tajuamaan mistä siinä koko jutussa oli kyse. Estetiikan alalla tietysti on mitä moninaisimpia esityksiä siitä mitä taide on - rajavetoja (kuten Jari Lehtinen pari sivua aiemmassa viestissään osoittaakin).
Henkilökohtaisesti koen, että taiteen ja viihteen rajojen kuuluukin sekoittua tässä ajassa - taide on perinteisesti heijastanut ihmisten henkistä ulottuvuutta, mutta kun se nykypäivänä tarkoittaa lähinnä tv:n katselua ja juorulehtien lukemista, muuttuu taidekin viihteenkaltaiseksi. Puhumattakaan taiteen kaupallisista paineista ja ulkokohtaisesta kilpailumentaliteetista, joka on tehnyt taideteoksista mainoksia.
Viihdekulttuuri taas on niin kutsuttujen taiteiden äpärälapsi, joka on aina lainannut ilmaisukieleensä elementtejä korkeataiteiden puolelta, ja nykyisin ne rajat viihteen ja taiteen välillä monasti sumenevat, hyvällä tavalla - vaikkapa tuoreen Puupäähattu-palkitun Turusen kohdalla.
Jotain Harald Hirmuista tai riisimuroja, tai Kummelia, ei siltikään millään mielekkäillä perusteilla kannata taiteeksi kutsua, silloin lähinnä osoittaa ymmärtäneensä koko taide-termin laajentamisen väärin. Allan Kaprowin filosofian mukaisesti jokainen ihminen voi kylläkin vaikka harjata hampaansa niin että se on taidetta - mutta hampaiden harjaaminen itsessään ei sitä ole.
Kyse on tietystä asenteesta, näkökulmasta ja pieteetistä.