Kirjoittaja Aihe: Luettua  (Luettu 412289 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Lönkka

  • Vieras
Re: Luettua
« Vastaus #255 : 23.11.2005 klo 16:47:48 »
Luin sen Rautkorvelta (kiitos taas) saamani Trinity-alpparin. Makoisaa piirrosjälkeä mutta ei tuo tarina kyllä oikein napannut. Selvästi suoria kopioita (lainauksia? kunnianosoituksiksi tarkoitettuja?) tapahtumissa mm. Dark Knight Returnsista. Noh, kuten sanottua taide pelasti, komeaa jälkeä.

Tuosta vastaava Matt Wagner on ihan tolkuttoman lahjakas piirtäjä, mutta vielä lahjakkaampi kässääjä. Kohta mieheltä pukkaa ulos Batman & Monster Men -sarja.

Suosittelen kuitenkin lämpimästi miehen päätöitä eli Magea sekä Grendeliä. Etenkin kaksiosainen minialpparisarja Batman/Grendel: Devil's Riddle on ihan oksat pois -tason materiaalia. Jostain käsittämättömästä syystä ei ole koottu alppariksi. Kannattaa koettaa hankkia ulkomaisista puljuista kovaankin hintaan. (jaaha MHC:ssä näyttää NM:t tuosta olevan alessa $2.4 ja 1.8 -ostakee pois äkkia!)

tolppis

  • Jäsen
  • Viestejä: 4 332
  • Viinissä totuus
Re: Luettua
« Vastaus #256 : 23.11.2005 klo 17:02:52 »
Juu, mulla on nuo BM/Grendelit, aivan loistavaa kamaa jopa tarinaltaan. Erikoinen ruutujako.

tertsi

  • Vieras
Re: Luettua
« Vastaus #257 : 24.11.2005 klo 23:59:28 »
Nikke ja nenä
Nikke ja Kostajien sakki

Todella viihdyttävää luettavaa.

Jotta ei menisi ihan one-lineriksi, lisätään vähän tekstiä:

Pienen pojan minä-muotoinen näkökulma toimii loistavasti, lauserakenteilla ja nappiin osuneilla sanavalinnoilla luotu tämä sympaattinen ja koominen näkökulma taitavasti. Silti teksti on helposti ymmärrettävää ja sujuvaa. Lapsuuden onnellinen aika välittyy ilmavasta tekstistä auvoisesti.

Ruokajutut tuntuvat hieman tutuilta, samoin kalaa heilutteleva kalakauppias. Mutta niin paljon on uutta, kutkuttavaa oivallusta hersyvässä muodossa, että on ihan pakko todeta:
Todella viihdyttävää luettavaa.

Lönkka

  • Vieras
Re: Luettua
« Vastaus #258 : 29.11.2005 klo 11:29:21 »
Tuosta vastaava Matt Wagner on ihan tolkuttoman lahjakas piirtäjä, mutta vielä lahjakkaampi kässääjä. Kohta mieheltä pukkaa ulos Batman & Monster Men -sarja.

Lukaisin tuon Monster Menin ykkösosan eilen ja ei kyllä lämmittänyt. Juonesta on vaikea sanoa vielä mitään definitiivistä mutta piirros oli Wagnerin jäljeksi luvattoman heikkoa. Lienee toivottavasti jonkinlainen pastissi joka toivottavasti selittäisi tilanteen.

Katsotaan miten kehittyy jatkossa...

tertsi

  • Vieras
Re: Luettua
« Vastaus #259 : 05.12.2005 klo 11:40:49 »
Natasha: Maailman laidalla (Walthéry, Wasterlain, Will)

Dodiiiin!
Vihdoinkin näitä kultakauden Natashoita tulee Suomeksi! Tämä albumi on tehty vuonna 83.

Käsikirjoituksesta:
Tarina alkaa upeasti saman asian (lentokoneesta pelastautumisen) kertomisella kahteen kertaan, eri tavalla. Mielestäni todella hienoa.
Autiolla saarella sitten yritetään selvitä luonnon armoilla. Mutta onneksi Wasterlainille ei ole riittänyt kookospähkinöiden keräily, vaan saarelle on kehitetty myös mystinen "hirviö". Se tuo oman merkittävän jännitys- ja kauhuelementtinsä  mukaan tarinaan. Vauhtia piisaa. Täst mie tykkään.
Apinan tappaminen ja syöminen on tällaisessa lastensarjakuvassa aika erikoista, se hieman pisti silmään.

Grafiikasta:
Poiketen 5-6:sta viimeisestä suomeksi ilmestyneestä Natashasta, tässä albumissa (ja edeltävissä ja muutamassa seuraavassa) päähenkilö on piirretty mukavasti heteromiehen silmää miellyttäväksi. Walthéryn viiva on oikein mukavan muotoista. (Nyky-Natasha on jotenkin väljähtänyt). Muutenkin Walthéry on oivassa vedossa tässä albumissa.
Alussa oleva ambulanssitörmäyskin on piirroksena aivan mahtava, sekä ihan ensimmäinen iso kuva, jossa lentokoneessa on paniikki päällä. On todella harmi, että Walthéry ei enää tee taustojaan itse, vaan teettää ne muilla (poikkeus: Kivinen Meri).
Kaoottisen liikkeen kuvaajana Walthéry on mestari. Ja sitä on albumissa erittäin riittävästi.
Will on tehnyt viidakkotaustat ja laadukkaasti on tehnytkin. Herrojen tyylit istuvat saumattomasti yhteeen.


Kouluarvosana albumista: 8+


« Viimeksi muokattu: 06.12.2005 klo 17:27:33 kirjoittanut tertsi »

Antti Vainio

  • Karpaattien nero
  • Jäsen
  • Viestejä: 4 164
Re: Luettua
« Vastaus #260 : 11.12.2005 klo 01:51:30 »
XII osa 1

Lainasin kirjastosta sen Jalavan mustavalkoisen ja  se oli aika hauska, pitää muistaa että nämä ilmestyi ennenkuin aina hukassa oleva Matt Damon hukkasi vielä  muistinsakin. Nyt ostin nämä värilliset joista luin tänään ensimmäisen. 30 vuotta sitten harmitti että Bruno Brazilissa ja Bob Moranessa kaikilla on sama naama vähän kuin Korkkareissa. Mitään edistystä ei ole näköjään tapahtunut mutta on tämä silti mainiota pulppia, huomenna luen ilolla  osan II
"This country sucks. It's all about the nature and who the fuck cares about the nature".

jokela

  • sörsselsson
  • Jäsen
  • Viestejä: 777
  • .. I'm a devil in disguise ..
Re: Luettua
« Vastaus #261 : 12.12.2005 klo 15:47:56 »
Vähiin nuo ovat jääneet viime kuukausilta jos vain uutukaisia lasketaan, mutta nämä voi mainita ainakin --

C´est Bon 1-5. -- antologiat. Lähinnä kai taidesarjakuvaa. Siten ehkä kuviltaan parempaa kuin kerronalta. Mielytti ne kuitenkin. Tyylikästä!

Persepolis 1.-4. -- Marjane Satrapi. Aluksi tuntui ´köykäiseltä´ja yksinkertaistetulta (piiroksistaan)
mutta jo tokaan osaan päässeenä olin ihan koukussa. Tämän vuosikymmenen ehdottomasti parasta sarja-antia!!

Uusissa maisemissa -- Terhi Ekebom. Selasin tuota valmiina kirjasena, osan aikaisemmin jo lukeneena. Tuntui hieman kalliilta kun liksat puuttui ja siksi jäi ostamatta, joka kaduttaa. Tosi hieno teos ja Terhin tyyli, jutut ja kerronta puree minuun!

-- j --
« Viimeksi muokattu: 12.12.2005 klo 15:50:52 kirjoittanut jokela »
He may look like an idiot and talk like an idiot but don't let that fool you. He really is an idiot.

Doc Lomapäivä

  • Jäsen
  • Viestejä: 2 816
Re:Luettua
« Vastaus #262 : 15.12.2005 klo 14:57:23 »
"Rumiko Takahashi - Rumic World 1-2" Ranman tekijän uran alkuajan lyhyitä sarjakuvanovelleja koottuna albumeiksi. Tarinat vaihtelevat älyttömistä komedioista hyvin angstisiin ja synkkiin fantasialla höystettyihin ihmissuhdedraamoihin. Suosittelen varauksella.

Luin just Rumic Theaterin ja suosittelen varauksetta! Olenkin miettinyt että mangassa on pakko olla joitain suuria kertojia á la Art Spiegelman, ja Takahashi selvästi on sellainen, maaginen realisti japanista. Tämä on hyvää mangaa, todellista sarjakuvakirjallisuutta! Ihan hillittömiä juttuja lentävästä mummosta ja jättikokoisesta kotihengestä, tavallisen perhekuvauksen lomassa.

Antti Vainio

  • Karpaattien nero
  • Jäsen
  • Viestejä: 4 164
Re: Luettua
« Vastaus #263 : 17.12.2005 klo 22:41:18 »
Lopultakin Sandman:Brief Lives

Tämä ei ole innostanut kun se on aina näyttänyt niin valjulta enkä ole kovin innostunut kun sen olen vihdoin lukenut. Piirrostyö on yksinkertaisesti niin huonoa että hävettää mutta tarinakaan ei ole lähelläkään sitä parasta Sandmania. Ilkeästi voisi kysyä käyttääkö Gaiman näitä keskinkertaisia piirtäjiä jotta kenellekään ei syntyisi epäilyjä siitä kuka on se varsinainen stara?

Will Eisner:Sequential Art

Hyvä kirja ja vinkkinä:tämän saa helposti pääkaupunkiseudun kirjastoista. Oikeasti oivaltavaa pohdintaa sarjakuvakerronnasta ja kokonaisia Spirit-jaksoja esimerkkeinä. Ei voi kuin lämpimästi suositella
"This country sucks. It's all about the nature and who the fuck cares about the nature".

Antti Vainio

  • Karpaattien nero
  • Jäsen
  • Viestejä: 4 164
Re: Luettua
« Vastaus #264 : 02.01.2006 klo 19:40:08 »
vuoden eka:
Joe Sacco:The Fixer
Ei ehkä yhtä ravistava kuin Gorazde-kirja mutta Sacco paranee vain koko ajan. Ikinä siitä ei tulee mitään virtuoosipiirtäjää mutta esim.  sen taju yksityiskohdista ja kuvakulmista on hieno (ja niitä jotka osaavat piirtää loistavasti mutta joilla ei ole sanottavaa on muutenkin liikaa). Gorazde oli sankaritarina, tämä on kuin Orwellin Katalonia-kirja monessakin suhteessa, sankarit alkavat listiä toisiaan järjettömistä syista.
"This country sucks. It's all about the nature and who the fuck cares about the nature".

gerber

  • Jäsen
  • Viestejä: 168
  • What did ya expect - A drunken Galactus?!!
Re: Luettua
« Vastaus #265 : 04.01.2006 klo 10:24:37 »
Just sain luettua Essential Spider-Man vol.7:n. Tuttuja tarinoita, kaikkihan melkein jukaistu suomeksi. Meinasi tulla ihan lapsuus mieleen. ;)

Maso

  • Jäsen
  • Viestejä: 162
  • Kvaak!
Re: Luettua
« Vastaus #266 : 12.01.2006 klo 10:57:24 »
Lähinnä Morrisonia.

Joululoman aikana sain loppuun Doom Patrol vol 3:n, joka jatkuikin mielestäni erittäin mielenkiintoisena ja korkealaatuisena niinkuin pari edellistä tradeakin. Doom Patrol -kokoelmia saisi tulla vähän nopeampaan tahtiin... Sen lisäksi tuli vihdoin tartuttua Bendisin järkelämäiseen Jinxiin, joka osoittautui parhaaksi lukemakseni Bendisin Image-tekeleeksi (ainakin Torso on tosin lukematta). Dialogia oli runsaasti ja Bendisin kuvituskin on ihan mukiinmenevää (onko Bendisin kuvituksesta keskusteltu täällä aiemmin?). Välipalana meni Ihmesarja 6, eli Ihmeneloset. En jää kaipaamaan lisää 60-luvun materiaalia. Sitten sain vihdoin käsiini Morrisonin Marvel Boyn. Jätti vähän kylmäksi kuten myös sen jälkeen lukemani Vinamarama. Mielestäni Morrisonin Animal Man, Doom Patrol ja Invisibles hakkaavat mennen tullen nämä uudemmat minisarjat tyyliin Seaguy, WE3 ja Vinamarama. X-men ja JLA ovat herralta vielä katsastamatta (taisin jopa myydä JLA:t pois lukematta niitä) mutta taitaa niidenkin aika vielä tulla. Nyt on menossa tosin Ellisin Stormwatchin eka kokooma, Force of nature. Stormwatchia ja Authorityä taitaa riittääkin hiihtolomaan saakka. Planetaryt, Astro Cityt, Tom Strongit (Book 4, Terrific Talesit, Terra Obscurat siis) odottavat edelleen vuoroaan...

Petteri Oja

  • Juudas itselleen
  • Jäsen
  • Viestejä: 8 193
Re: Luettua
« Vastaus #267 : 14.01.2006 klo 20:49:10 »
Klassikoita:

Bob Morane - Kivijättien kosto
Bruno Brazil - Viittä vaille maailmanloppu
Tardi & Malet - 120, Rue de la Gare

Kivijättien kosto on paras Bob Morane minkä olen lukenut. Kuvitus oli todella upeaa ja tällä kertaa käsiskin jaksoi viehättää. Tää on siis se albumi missä Pääsiäissaaren kivipatsaat heräävät henkiin.

Bruno Brazil oli hyvä niinkuin aina. Harmi vaan että nyt mulla taitaa olla kaikki Brazilit. Kukahan suomentais ne pari välistä jäänyttä. Egmont? Eikö Natashan ja Pikojen väliin sopisi pari Brunoakin... Myös kokooma-albumit Zoomissa ilmestyneistä tarinoista kävisivät.

Kahden erinomaisen lisäksi klassikkonipussani oli yksi loistava. Maletin dekkari pääsi todella oikeuksiinsa Tardin kaksisataasivuisessa sarjakuvasovituksessa. Juttu oli tarpeeksi pitkä ja mutkikas jotta siitä ehti oikein nautiskelemaan, ja ihailemaan viitteitä ja juonenpätkiä jotka punottiin lopussa kauniisti yhteen. Ja kuvitusta tietty. Ah. On se vaan Jalava aikoinaan melkoista kulttuurityötä tehnyt kun on näitä klassikkoja tuonut Suomeen.

tertsi

  • Vieras
Re: Luettua
« Vastaus #268 : 19.01.2006 klo 07:42:26 »
Enki Bilal: 32. joulukuuta

Hohhoijaa!

Hirviön unen olen lukenut joskus silloin kun se ilmestyi. Eli sen henkilöt ja tapahtumat eivät ole niin hirveän tuoreessa muistissa.

Niinpä en ymmärtänyt oikeastaan mitään  tästä jatko-osasta. Tilannetta ei helpottanut se, että Bilal piirtää kaikki henkilöt samannäköisiksi. Kuvat ovat enemmän kuvasarjaa kuin sarjakuvaa. Teksti kauhean pitkäpiimäistä ja aseteltu ihan omituisesti .

Eivätkä kuvatkaan ole kovin laadukkaita, mustia viivoja jää kaipaamaan. Nyt oikein missään ei ole yksityiskohtia, kaikki on semmoista puuroa vaan.

Harmittaa, että tuli sorruttua alennusmyynnissä tämän roskan ostamiseen. Alkuperäinen hinta näytti olleen 18 €. Ohhoh!

Ai niin. En jaksanut lukea albumia kuin jotain sivulle 30 asti.

pertti jarla

  • Jäsen
  • Viestejä: 2 915
Re: Luettua
« Vastaus #269 : 19.01.2006 klo 08:15:03 »
Natasha: Maailman laidalla (Walthéry, Wasterlain, Will)
Tarina alkaa upeasti saman asian (lentokoneesta pelastautumisen) kertomisella kahteen kertaan, eri tavalla. Mielestäni todella hienoa.
Autiolla saarella sitten yritetään selvitä luonnon armoilla. Mutta onneksi Wasterlainille ei ole riittänyt kookospähkinöiden keräily, vaan saarelle on kehitetty myös mystinen "hirviö". Se tuo oman merkittävän jännitys- ja kauhuelementtinsä 

Lost!
Myötätunto ja huumori pois vakavasta asiasta!
-Huolestunut äiti