Kirjoittaja Aihe: Luettua  (Luettu 413257 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Antti Vainio

  • Karpaattien nero
  • Jäsen
  • Viestejä: 4 164
Re: Luettua
« Vastaus #210 : 26.07.2005 klo 00:24:21 »
Benoit Brisefer, Les taxis rouges
(Benjamin, Punaiset taksit)
En vissiin koskaan lukenut Ruutu-lehdissä tätä tarinaa. Jotenkin ne väritkin olivat niin haaleita.
Jyrki Vainio kehui taannoin Peyoa täällä Kvaakissa. Siispä tilasin Les taxis rouges ja Les 12 travaux albumit, ihan vain kesän kunniaksi!

Punaiset taksit-albbu on aikansa lapsi, joskus 50-luvulla tehty. Kaikesta päätellen ula-keskukset tekevät tuloaan ja ovat uusinta tekniikkaa. Ja eikös vain rosvot heti keksi sitä hyödyntää. Eli tarina on aivan älytön nykyajan vinkkelistä katsottuna.
MUTTA tämä oli aivan mielettömän loistava sarjakuva! Mainioita gageja! Seikkaillaan trooppiselle saarelle asti. Ja itse Benjaminin hahmo on ihan täysi kymppi! Todella onnistunut pikkuvanha, yksinäinen lapsi.
Willin taustatkin toimivat hyvin kaikessa yksinkertaisuudessaan.
Ja kaltaiselleni surkealle ranskantaitajallekin tätä voi suositella, kieli on yksinkertaista, sanakirjaa ei tarvita.

Ensi viikolla on vuorossa 12 urotekoa, joka on muistaakseni vielä parempi kuin tämä albumi.

Nämä oli sellaisia joiden avulla opiskelin ruotsia, Carlsen julkaisi ne  asiallisina albumeina joita löytyi divareista muutamalla markalla. Ei elämää suurempia mutta erittäin viehättäviä, se ranskalainen pikkukaupunkimentaliteetti ei sitten loppujen lopuksi ollut lapsena niin vierasta verrattuna  Kissankulmaan tai  Muumilaaksoon
"This country sucks. It's all about the nature and who the fuck cares about the nature".

lasse

  • Jäsen
  • Viestejä: 645
Re: Luettua
« Vastaus #211 : 07.08.2005 klo 12:54:12 »
Salapoliisi Conan kynpin sain luettua. Ehkä paras lukemani Conani. Vika mysteeri oli paras. Harmi vain,ettei Kouvolan rautatie-aseman ärrällä ollut niitä täytekynällä varustettuja versioita. Mutta mitä sillä kynällä tekee.

Leo

  • Jäsen
  • Viestejä: 1 269
Re: Luettua
« Vastaus #212 : 07.08.2005 klo 13:26:18 »
Viikon ostoksia: Ihmesarja 6: Ihmeneloset, SC: Kaiken takana on nainen, SC: Keltainen äpärä, Mega 4: Ihmeneloset ja lisäksi tilasin Hämähäkkimiehen kotiin.

Näistä paras on ylivoimaisesti Kaiken takana on nainen. Keltainen äpärä ei ehkä iskenyt niin paljoa, sillä sen olin nähnyt jo elokuvissa ja juonenkäänteet eivät iskeneet. Mutta en voi kuin ihmetellä kuinka Miller heittää ukkoihin sinne tänne mustaa (ts. siltä se vaikuttaa) ja saa sen silti näyttämään hienolta. Mega 4 oli vähän tylsä. Ihmenelosten alkuperäinen syntytarina oli paljon hauskempi. Ihmesarja 6 taas iski niin hyvin, että tilasin Hämähäkkimiehenkin samantien. Marveliahan ne ovat molemmat.

tertsi

  • Vieras
Re: Luettua
« Vastaus #213 : 13.08.2005 klo 12:49:48 »
Trondheim: Kaput et Zösky (vai pitäiskö sanoa Zosky?)
Aivan mainio sarjakuva! Kaksi pahista jotka haluavat tuhota jokaisen eteensä sattuvan planeetan tai ainakin alistaa asukkaat hirmuhallinnon alle (ja tappaa joitakin huvin vuoksi silloin tällöin). Trondheimin hassunhauskan yksinkertainen piirrostyyli sopii todella hyvin näiden kahden luuseriavaruusseikkailijan toilailuihin. Tarinat ovat nautittavan hulvattomia ja mikä tärkeintä, niissä tapahtuu koko ajan, toisin kuin puuduttavassa Jussi Jäniksessä.
Tätä on hankittava lissää!

Ranskan kieli on Kaput et Zöskyssä melko yksinkertaista, joten albumi sopii mitä parhaiten ranskaansa parantelevalle surkealle ranskan taitajalle, kuten mulle.

http://www.bdnet.com/zi/bdweb/images/27/9782847890273_cg.jpg

http://www.bdnet.com/zi/bdweb/images/27/9782847890273_pg.jpg
« Viimeksi muokattu: 13.08.2005 klo 13:00:50 kirjoittanut tertsi »

Markku Myllymäki

  • Lyijykynän jatke
  • Jäsen
  • Viestejä: 1 815
  • /* You are not expected to understand this. */
Re: Luettua
« Vastaus #214 : 13.08.2005 klo 13:01:20 »
Trondheim: Kaput et Zösky (vai pitäiskö sanoa Zosky?)

Saako tuota Suomesta?
When you earnestly believe you can compensate for a lack of skill by doubling your efforts,
there's no end to what you can't do.

tertsi

  • Vieras
Re: Luettua
« Vastaus #215 : 13.08.2005 klo 13:02:48 »
Tilasin tuon nettikirjakaupasta.
Mutta esim. Akateeminenhan tilaa vissiin ihan mitä vain niiltä pyytää. Toimitusaika vain on pitkähkö.


VesaK

  • Jäsen
  • Viestejä: 15 557
  • Kuka mitä häh?
Re: Luettua
« Vastaus #216 : 13.08.2005 klo 15:25:57 »
Saako tuota Suomesta?

Kaput et Zöskyä on julkaistu suomeksi parin jakson verran Sarjainfossa, sarjakuvasisältöisessä erikoisnumerossa joka oli 3/2001 (no 112).  Sitä ei valitettavasti  www.kupla.net :in listauksessa ole, mutta sarjisfestareilta sitten saabi.

"Te mielettömät! Olette tuhonneet alebössin patsaan ja pyhätön!"

Niin ja Jysäyksessä 2/05 on myös kaksi lyhyttä K&Z-juttua, eri jutut kuin Infossa.

Omista luetuista viimeksi... en nyt ihan täysillä ole ehtinyt lukea, mutta pikalukaista Alan Mooren ja Gene Han esiosan Top10:lle. The Forty-Niners oli mainiota työtä, joskin vaatii aivan helkkaristi tietoa 20 - 40 -luvun sarjakuvista että kaikki aukeaisi. Historian tuntemattomuus ei tosin hirveästi haittaa, mutta juoni kyllä avartuu kummasti mikäli tietää paitsi sarjakuvista, myös USAn sodanjälkeisestä historiasta ainakin perusteet.
« Viimeksi muokattu: 15.08.2005 klo 12:35:06 kirjoittanut VesaK »
“Like millions of Americans, I grew up with ‘Peanuts.’ But I never outgrew it.”
- Barack Obama

Doc Lomapäivä

  • Jäsen
  • Viestejä: 2 816
Re: Luettua
« Vastaus #217 : 21.08.2005 klo 20:04:07 »
Luettua: Minä Lewis Trondheim. Palautti taas uskon siihen, että sarjakuvalla voi kertoa psykologisesti mielenkiintoisia ja puhuttelevia tarinoita. Eikä edes tarvitse olla erikoinen piirtäjä, riittää että jäljessä on "sitä jotain" joka tempaa mukaansa.

OlliH

  • Luopio
  • Jäsen
  • Viestejä: 414
Re: Luettua
« Vastaus #218 : 03.09.2005 klo 18:28:24 »
Viime aikoina on tullut luettua varsin paljon, ja suosittelenkin kaikille muillekin sairastumista. Maalari ja merirosvon kakkososa oli mainio, ehkä kuitenkin pienoinen pettymys ykkösosan jälkeen. Rannan ja Lietzenin Engelsmannit tulevat oli myös hyvää kamaa. Tosin ei olisi haitannut yhtään vaikka pituus olisi ollut kaksinkertainen, vaikka sitten olisi kerrottu ajankuvasta yleisemminkin, tai vaikka syvennetty joihinkin henkilöihin tai jotain. Hyvä näinkin.

Joitakin aikoja luin loppuun Preacherit, joista jäi vähän ristiriitainen fiilis: hyviä tarinaelementtejä, loistavia hahmoja ja posketonta väkivaltaa, mutta toisaalta pääpariskunta olisi pitänyt ampua esim. heti alussa, Dillonin kuvitus alkoi ottamaan päähän jo huomattavasti ennen puoltaväliä ja yleisesti arvomaailma oli pikemminkin (väärällä tavalla) moralisoiva kun nihilistinen. Noh, mutta varsinainen pointtini olikin, että nyt tuli luettua sitten ne Preacher-spessut, ja niissä oli melkein kaikki nuo ongelmaosiot korjattu. Hyvät hahmot olivat sooloseikkailuissa elementeissään (paitsi heikoimpana lenkkinä Arseface), nihilismi oli kukassaan (etenkin mainiossa Good Old Boysissa) ja taiteilijatkin olivat ainakin piristävää vaihtelua. Ei-niin-yllättäen heikoin lenkki oli taas se jossa Custer esiintyi.

Lopuksi voisi vielä haukkua Alan Moorea, kirjastosta kun bongasin Hiljainen Kuolema -albumin. Eipä ollut tosiaankaan hääppöinen. Kai tuota pitäisi ihan keskivertona ellei tietäisi muita kirjoittajan teoksia.

1978 villiä metsää

  • Jäsen
  • Viestejä: 527
Re: Luettua
« Vastaus #219 : 09.09.2005 klo 20:49:05 »
Rebecca Dart "Rabbithead"

Yhdestä ruuturivistä useampiin sivujuoniin (ja riveihin) haarautuva sanaton sarjakuva. Pupu sylkäisee pari kertaa ja alkaa tapahtua. Aika epätavallisen "poikamainen" tarina naistekijältä, trippailuineen ja silpomisineen välillä hiukka painostava mutta silti jotenkin kepeä ja hauska. Vaati hiukan omaksumista tämä taitto, kaiketi paras tapa lukea on sivu (ei aukeama) kerrallaan.
Suosittelen tutustumaan jos tulee jossain kohti, sillä tämä hakee vertaistaan ja löytää sen Chris Waressa. Tai ehkei sittenkään, muussa kuin fakkiintuneen kuvataiton kyseenalaistamisessa, tunteikkaassa mykkyydessä ja innovatiivisuudessa.

Edit: Katsoin lehteä uudemman kerran ja varmaan sittenkin on parempi lukea aukeama kerrallaan... --Äh, tai mikä milloinkin tuntuu parhaalta, vaikka kiikarein kaverin hartioilta.

Bill Siekiewicz/Martin I. Green "Voodoo Child:
The illustrated Legend Of Jimi Hendrix"

Tämä helmi on jostain syystä pysynyt minulta kymmenen vuotta piilossa, olen varmaan olettanut sen olevan vain Sienkiewiczin kuvituksilla elävöitettyä tekstiä.
Kuvat itsessään eivät syyllisty turhaan kikkailuun, vaan niillä on läpi tarinan perusteltu paikkansa kokonaisuudessa. Kerronta on älykästä, sarjakuvan keinoin toteutettua, eikä sivuja olla hukutettu turhaan selittelevään tekstiin. CD on osuva bonus, kannet tuntuvat kivoilta kädessä.
 

 
 >
Onko muuten muita tutustumisen arvoisia Sienkiewiczin teoksia saatavilla? Tai muita, joihin olisi pitänyt aikanaan tarttua?


« Viimeksi muokattu: 11.09.2005 klo 18:11:36 kirjoittanut diego-go:godego,I »

roju

  • sarjispelle
  • Jäsen
  • Viestejä: 1 738
Re: Luettua
« Vastaus #220 : 10.09.2005 klo 01:14:56 »
Onko muuten muita tutustumisen arvoisia Sienkiewiczin teoksia saatavilla? Tai muita, joihin olisi pitänyt aikanaan tarttua?

About ainoa sankarisarjakuva mistä olen ikinä ollut kiinnostunut on Elektra Assassin. Se toinen taitaa olla V for Vendetta. Edes Watchmeniä en ole vaan jaksanut lukea sen ekan pakkokahlaamisen jälkeen.

Muistaakseni myös Black Orchid oli ihan kaunis, joskin sisällöltään tavanomaistakin ärsyttävämpää pseudosyvällistä uus-supersankarisotkua. Mikä pakko niitä syvällisyyksiä on sankarisarjakuviin päälleliimata? Ei se lisää sitä syvällisyyttä eikä tuo uutta "aikuista" lukijakuntaa vaan vesittää sekä supersankarisarjan että syvällisyyden.
Myös on kehuttu Sienkiewiczin Moby Dickiä vai mikä klassikkosovitus se oli, mutta sitä en ole lukenut. Aika nopeasti se maneeri kumminkin alkaa hypätä silmille. Ehkä Elektra oli huippu.
Muista poika, että tämän päivän kapinallinen on huomispäivän pieru.

MarkZero

  • Jäsen
  • Viestejä: 688
Re: Luettua
« Vastaus #221 : 10.09.2005 klo 11:38:22 »
Jep, Elektra Assassin. Yksi parhaita sarjakuvia ihan genreistä riippumatta. Big Numbers olisi varmaan ollut toinen suositeltava, mut se jäi kahteen numeroon.

Miller/Sienkiewicz tekivät myös alpparin Daredevil - Love and War, ihan okei, muttei Elektran tasoinen.

1978 villiä metsää

  • Jäsen
  • Viestejä: 527
Re: Luettua
« Vastaus #222 : 11.09.2005 klo 18:16:32 »
Kiitos vihjeestä, jäänyt tuolta osin aukko sivistykseen. Pitää laittaa harkintaan seuraavan kerran kun on varaa sijoittaa sarjakuviin. Mikäli tätä vielä myyvät. 

JV

  • Jäsen
  • Viestejä: 1 048
Re: Luettua
« Vastaus #223 : 11.09.2005 klo 19:02:35 »
Hei. Tuollahan puhutaan Sienkiewiczistä, ängenpä lössiin...

Minusta Daredevil - Love and War on kaikin puolin eheämpi ja onnistuneempi kokonaisuus kuin Elektra Assassin. Elektrassa häiritsee minua visuaalisesti aika paljonkin paksut valkoiset palkit ruutujen välissä, jotka vievät tehoa kuvilta. Siinä ei ole otettu sivutilaa silleen onnistuneesti haltuun. Elektrassa on semmoinen voimakas rohkean kokeilun ja yrittämisen tuntu, ihan hyvällä tapaa, mutta minusta siinä Miller vetää vähän överiksi hulluuden kuvauksessaan. Minä luin albumin vasta muutama vuosi takaperin, ja tiedän että joskus aiemmin se olisi tiputtanut minut ihan eri kaliiberilla tuolilta.

Stray Toastersin Sienkiewiszilta sain hankittua joku vuosi takaperin, ja se on kummitellut mielessäni Sienkiewiczin magnum opuksena, mitä se pitkälti varmaan onkin, mutta siinä kerronnaliset kokeiltu menee jo tosi rankalle tasolle, ja yhdistettynä hankalaan tarinaan, se on aika todella raskas paketti. Mutta visuaalisesti ihan loistelias.

Mutta Voodoo Child on kyllä kypsä ja kaunis sarjis, joskin tarina on ehkä vähän köykäinen, ja sarjiksen takakannessa ja esipuheessa häpeillään tosiasiaa että kyseessä on sarjakuva...

Rojulle lehdottomana lukusosituksena Bendisin kässäämiä ja Alex Maleevin piirtämiä Daredevileja, ne ovat hyvinkin maanläheisiä ja pelaavat Bendisin nokkelalla dialogilla sekä ainakin DD -diggarille yllättävillä juonikuvioilla.

Ja KAbukihan ei oikeastaan supersankarisarjis ole koskaan ollutkaan, mutta kannattaa ehdottomasti tsekata Kabuki: Metamorphosis -albumi ja uusimmat Alchemy-lehdet, niitä olen täällä hehkuttanut aiemminkin, mutta siinä on tuon tradition edustavin uuden sukupolven tyyppi, jonka tavat rakentaa sarjakuvaa ovat sangen omaperäisiä ja ihmeellisiä.

Luin tässä tänään Alan Mooren Writing Comicsin, joka on varmaan yhdelle jos toisellekin sarjakuvan kirjoittajalle ihan ajatuksiaherättävää tekstiä, vaikka se onkin jo joku 15-20 vuotta vanhaa tekstiä alunperin Comics Journalista.

MarkZero

  • Jäsen
  • Viestejä: 688
Re: Luettua
« Vastaus #224 : 11.09.2005 klo 19:13:00 »
Kiitos vihjeestä, jäänyt tuolta osin aukko sivistykseen. Pitää laittaa harkintaan seuraavan kerran kun on varaa sijoittaa sarjakuviin. Mikäli tätä vielä myyvät. 

Elektra Assassinia oli männävuosina vaikea saada, mutta tuossa joku vuosi sitten tuli viimein uusintapainos, eli pitäis löytyä.

Ja Veltti, makuasioista pitää kiistellä. Joo, olet varmaan oikeassa että Daredevil on eheämpi kokonaisuus silleen tarinatekninessä mielessä ja kuvitukseltaankin, mutta Elektran tarina, hahmot ja sata lasissa meininki viehättää itseäni enemmän.