Tavoita sarjakuvaharrastajat kotimaassa! Tutustu Kvaak.fi:n mediatietoihin.


Artikkelit ja henkilökuvat: 1952 / 100 – Seikkailuja erämaassa (13.03.2018 klo 11:48:55)
Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointi sähköposti saamatta?
22.09.2020, klo 18:34:30

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Haku:     Tarkempi haku
484891 viestiä 10322 aihetta kirjoittanut 3850 jäsentä. Uusin jäsen: JoR
Lue lisää pikkuilmoituksesta.
   Etusivu |   Ohjeet | Galleria | Kirjaudu | Rekisteröidy  
+  Kvaak.fi - keskustelu
|-+  Sarjakuvanlukijoiden keskustelut
| |-+  Netti- ja mobiilisarjakuvat
| | |-+  FinnishComicsDA, ryhmällinen suomalaista sarjakuvaa
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta. « edellinen seuraava »
Sivuja: 1 ... 5 6 7 8 9 [10] 11 12 13 14 15 ... 22 | Siirry alas Tulostusversio
Kirjoittaja Aihe: FinnishComicsDA, ryhmällinen suomalaista sarjakuvaa  (Luettu 71002 kertaa)
Grezen
Jäsen
*
Poissa

Sukupuoli: nainen
Viestejä: 1 876


¡Viva Zapata!


« Vastaus #135 : 07.02.2012, klo 14:13:25 »

Vanhempi polvi tietenkin tahtoo suojella hyväksi havaitsemiaan perinteitä tai mukavia urautumia - näin se on aina.

Urautumisesta toki sen verran muistutan nuorisoa, että esim. Sarjakuvakeskus on toiminut vasta vuodesta 2008 ja ollut seuran toiminnassakin aivan täysin uusi ja mullistava asia. Paheksuttua Finnish Comic Annualia julkaistaan tänä vuonna toinen osa. Sarjakuvablogit.com on ollut pystyssä kolmisen vuotta. Eli muumiotkin uudistuvat jatkuvasti. Smiley

Terv. nimim. "Kohta kolmekymppinen"
« Viimeksi muokattu: 07.02.2012, klo 14:18:17 kirjoittanut Grezen » tallennettu

Reima Mäkinen
Avustava toimittaja
*
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 9 386« Vastaus #136 : 07.02.2012, klo 14:19:47 »

Älkää kiirehtikö, virallinen Natsimuumiokilpa alkaa Facebookissa vielä tällä viikolla.
Miksi?

Enkä mä nyt tarkoita, etteikö kaksi yhteisöä voi elää rinnatusten, mutta se ei ole vaan kannattavaa toimintaa, jos yhteisöjen funktiot ovat liian samanlaisia (vrt. moniko palvelu on kuollut Facebookin tai Twitterin takia).
Kvaakinkin FB saanut henkitoreisiin.  Sad

Kritiikkipiiri yksinään on ehkä vähän liian spesifi kantavaksi voimaksi yhteisölle, vaikka joitakin hyödyllisiä viritelmiä olen nähnyt. Sinänsä olisi kiva olla kyllä joku paikka, johon mielellään lisää vaiheessa olevia töitä näytille ja muiden kommentoitavaksi, koska haluaa yhteisön osallistuvan kehitykseen.
Ehkä se nyt vaan on niin että netti (ainakaan tekstipohjaiseen kommentointiin perustuva palvelu siinä) ei oikein sovellu kritiikkipiirin alustaksi.

En nyt löydä enää kommenttia jossa oli viittaus eri hiippakuntien toimintaedellytyksiin... Sen vain meinasin sanoa että sarjakuvaharrastuksen ulospäin näkyvin ja toimeenpanevin porukka on aina ollut meillä piirtäjät. Piirtäjät ovat esimerkiksi perustaneet kymmenkunta sarjakuvaseuraa (ei tosin tätä Suomen SS:aa, joka on keskustelussa ollut esillä) ja julkaisseet niiden puitteessa satoja sarjakuvalehtiä ja albumeita. Myös sarjakuvatapaamiset pyörivät eri kaupungeissa piirtäjien varassa, vaikka ovatkin kaikille avoimet.
FCDA nyt eroaa aikaisemmista virityksistä lähinnä siinä että porukkaa on enemmän ja se on vähemmän sitoutunutta. "Emme saa tarpeeksi huomiota!" -tyyppisen mölyn määrä näyttää kuitenkin olevan aika vakio.  Smiley

En tiedä mistä johtuu, mutta jo pidemmän aikaa minusta on tunutunut siltä että useimmat Kvaakin höyry- ja valitusketjut voisi yksinkertaisesti kuitata sanomalla: Tehkää parempia sarjakuvia!
tallennettu

"Facts are meaningless. You can use facts to prove anything that's even remotely true." Homer Simpson
matkamies
taiteellinen maatalousmies
Galleriataiteilija
*
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 627


Ukon lapset


« Vastaus #137 : 07.02.2012, klo 14:20:02 »

Plus vielä muuten. Minusta on erittäin mainiota aina nähdä miten sarjakuvaväki kvaakissa ja muutenkin yleensä reagoi näin yleiseen kritiikkiin ja moittiviin fraaseihin. Sen sijaan että loukkaannuttaisiin, tehdään natsimuumio T-paitoja. Upeaa!
tallennettu

VesaK
Avustava toimittaja
*
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 15 801


Kuka mitä häh?


« Vastaus #138 : 07.02.2012, klo 14:25:03 »

Miksi?

Miksi ei? Koska se on tehtävissä ja kiinnostusta kisaa kohtaan selvästi on, pistä vaan sinäkin Reima oma N-muumiokuvasi tulemaan.
tallennettu

“Like millions of Americans, I grew up with ‘Peanuts.’ But I never outgrew it.”
- Barack Obama
katjunen
Jäsen
*
Poissa

Viestejä: 18


« Vastaus #139 : 07.02.2012, klo 14:25:25 »

Ja näin "aikuisena" voin sanoa että on paljon polttavampiakin huolenaiheita raha-asioihin ynnä yleiseen elämään liittyen, että kävisi edes mieelssä jonkin "sarjakuva-instituution" nöyristely, sitä kun ei kenenkään edes tarvii tehdä. Ehkä sitä aikuisumisen myötä alkaa huolehtia myös todellisemmista asioista, kuten vaikka perheensä elättämisestä, että tohtii tehdä sellaisia sarjakuvia kuin haluaa.

Vaikka vastustankin jonkin verran aikuinen-nuori-uusi vastakkainasettelua (osa vanhentuu tehokkaasti tulematta ikinä aikuiseksi, eivätkä kaikki skeneen "tulevat" ole nuoria, eivätkä kaikki nuoret epävarmoja ja aikuiset varmoja) niin pakko sanoa että Hear Hear!

Onhan sitä tutkittu esimerkiksi että naisten eroottinen elämä nousee kuin lehmun häntä keväällä 40 ikävuoden jälkeen - ilmeisesti seurauksena siitä että muiden mielipiteet omista ominaisuuksista ja kiinnostuksenkohteista eivät vain jaksa enää nin kovin keinauttaa...
tallennettu
Grezen
Jäsen
*
Poissa

Sukupuoli: nainen
Viestejä: 1 876


¡Viva Zapata!


« Vastaus #140 : 07.02.2012, klo 14:42:28 »

Lainaus
Aina ei tarvitse nöyristellä - ottakaa mallia aiemmista sukupolvista. Eivät hekään ottaneet itsestäänselvyytenä sitä, mitä kolmikymppiset ja vanhemmat heille sanoivat.

Olet oikeassa. Ottakaa mallia isistänne - hekään eivät kuunnelleet isiään!
tallennettu

Aura
Wannabe
Jäsen
*
Poissa

Viestejä: 2 457« Vastaus #141 : 07.02.2012, klo 14:59:28 »

Tämän yhdeksänsivuisen ketjun sekä Hessun mielipidekirjoitukset luettuani minulla ei _vieläkään_ ole käsitystä siitä, mitä ne varsinaiset, konkreettiset ongelmat tai ei-toivotut toimintamallit tai lisää toivotut toimintamallit ovat. Käyttökelpoisin olisi numeroitu luettelo, mielellään muutaman korjausehdotuksen kera, jotta samalla aukeaa myös se, millainen on se toiminnan suunta, jota halutaan hakea. Silloin luettelon vastaanottaja kykenee esittämään myös omia ehdotuksia.

Tämä teki mieli nostaa esiin. Keskustelua ei voi syntyä kun kellään ei ole selvää käsitystä mistä edes puhutaan.

Sarjakuvaskene on ilmeisesti pirstoutunut todella pahasti. Tänään kuulin että mangavaikutteiset tekijät julkaisevat julmetusti omakustanteita, joista ei ole kuultu "normaalilla puolella" juuri mitään. Natsimuumioista taas ei kuulla mangapuolella. Ja ainakaan mangapuolella ei ilmeisesti ole edes mitään haluja pitää yhteyttä muuhun sarjisskeneen, eikä sille koeta tarvetta.

En tiedä mille puolelle FCDA nyt sitten kuuluu, "mangaihmisiin" vai omaan osastoonsa, joka ei kuulu kumpaankaan leiriin?

Tässä on pelkkiä keinotekoisia vastakkainasetteluja, ja itsellä alkaa tuntua siltä ettei enää jaksa. Pitäisi valita puoli mutta en kuulu minnekään. Ellen sitten ole jonkun mielestä natsimuumio. Huh
tallennettu

Grezen
Jäsen
*
Poissa

Sukupuoli: nainen
Viestejä: 1 876


¡Viva Zapata!


« Vastaus #142 : 07.02.2012, klo 15:13:19 »

Sarjakuvaskene on ilmeisesti pirstoutunut todella pahasti. Tänään kuulin että mangavaikutteiset tekijät julkaisevat julmetusti omakustanteita, joista ei ole kuultu "normaalilla puolella" juuri mitään. Natsimuumioista taas ei kuulla mangapuolella. Ja ainakaan mangapuolella ei ilmeisesti ole edes mitään haluja pitää yhteyttä muuhun sarjisskeneen, eikä sille koeta tarvetta.

Tietysti voi miettiä, mikä on mangaväen vahvin yhdistävä tekijä - onko se manga ja anime, sarjakuva, japanilainen kulttuuri laajemminkin vai oma, samanikäinen ja -henkinen kaveriporukka? Veikkaan, että sarjakuva on vain yksi sivujuonne harrastuksessa. Ei Helsingin sarjakuvatapaamisissakaan (aina) sarjakuvista puhuta...

Mun mielestä on ihan luontevaa, että ihmiset liikkuvat niissä porukoissa, joissa haluavatkin liikkua. Kaiken maailman conit tuntuvat pyörivän vallan mainiosti ilman natsimuumioiden valvontaa. Enkä ole havainnut asiasta katkeruutta. Onneksi eriytyminen ei aina tarkoita vastakkainasettelua.
tallennettu

matkamies
taiteellinen maatalousmies
Galleriataiteilija
*
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 627


Ukon lapset


« Vastaus #143 : 07.02.2012, klo 15:15:21 »

Niin, kukin liikkukoon vapaasti siellä missä haluaa, en vain ymmärrä mikä tässä yleensä nyt sitten on se ongelma. Itse tyydyn natsimuumiona piileksimään pohjois-pohjanmaan metsissä, sarjakuvaelämäni on kvaakissa.
tallennettu

Emppu
Känisijä
Jäsen
*
Poissa

Viestejä: 512

"I don't even believe in Jebus!"


« Vastaus #144 : 07.02.2012, klo 15:18:13 »

Mua ihmetyttää, miten mangaväki on järjestynyt, kun vaikuttaa enemmän siltä, että se touhu keskittyy oman tuotannon pyörittämiseen kuin siihen, että tehtäisiin sitä yhteisöllisesti? Jokunen poikkeus on ollut, mutta sivustakatsojana se touhu on kyllä aika autonomista kaikesta, niin coneista, toisista tekijöistä ja seuroista. Sellaisia tuntuu olevan vain hieman turha kosiskella toimintaan mukaan, jos heidän päämääränsä ei kohtaa mitään intressejä kehittää yhteisöä.

Kvaakinkin FB saanut henkitoreisiin.  Sad
Eh, äh, miten? Siis tuli noita vaikutuskanavia kuinka paljon, foorumeilla on oma arvonsa. Etenkin, kun Facebook yrittää niin väenvängällä keksiä niitä tapoja, jolla he saisivat sen ihmisten sisällön ainoastaan Facebookiin, kuitenkin suurin osa ihmisistä ei tähän halua turvautua. Se, että joku kuva tai tapahtumatiedoitukset ovat siellä, ei tarkoita, että yhteisön koostama tietotaito olisi siellä.
tallennettu

Mikael Mäkinen
maziwapp
Valvoja
***
Paikalla

Sukupuoli: mies
Viestejä: 1 317


Ostapa kuule sarjakuvaa.


« Vastaus #145 : 07.02.2012, klo 15:18:29 »

Nyt on pakko pistää oma lusikkansa soppaan ja kysyä, että missä tämä mangapuoli on ja miten heihin saa yhteyden?

Hämmentävän hyvin täällä vältettiin sama kysymys kuin aiemmin eräässä toisessa ketjussa, jossa minä ja muut keskustelimme iloisen vihaisina siitä ketä on ammattilainen ja ketä ei. Tällä tarkoitan nimenomaan sitä, että siitä ei kannata väitellä, en sitä että sitä ei olisi saanut välttää.

Itse kuulun FCDA:han, Kvaakkiin ja pariin kymmeneen muuhun paikkaan. Sarjakuvaseuraan en kuulu siitä yksinkertaisesta syystä että se maksaa. En sano että rahoilleen ei saisi vastinetta, vaan että ei ole rahaa. Mangapuolle menisin myös, jos vain tietäisin miten. (Tästä on muuten pakko syyttää pikkusiskoa joka minulle meni lainaamaan muutaman pokkarin.)

Jos tulkitsin oikein (ja on hyvin mahdollista että en) kyse on, kuten aina ennekin, rahasta. Ketä sitä saa ja mistä syystä. Tähän en ole koskaan päässyt mukaan. Vaikka olisin koska tehnyt mitä, en ymmärrä miksi minun pitäisi saada tyhjästä rahaa. Mutta se on sivuseikka.

Menkää pankkiin, sieltä saa rahaa. Sitten voitte kustantaa/järjestää/tehdä mitä haluatte.
tallennettu

Lönkka
Jäsen
*
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 4 275


Life goes on (except for those who die)


« Vastaus #146 : 07.02.2012, klo 15:20:23 »

Pitäisi valita puoli mutta en kuulu minnekään. Ellen sitten ole jonkun mielestä natsimuumio. Huh
Siteeratakseni taitelijoita:

"Pioneereille olen fascisti
ja fascisteille pioneeri
kaikki pikku runkkarit
huutaa lokeroistaan
jos et ole puolellamme
olet meitä vastaan!"
tallennettu
Aura
Wannabe
Jäsen
*
Poissa

Viestejä: 2 457« Vastaus #147 : 07.02.2012, klo 15:23:19 »

Tietysti voi miettiä, mikä on mangaväen vahvin yhdistävä tekijä - onko se manga ja anime, sarjakuva, japanilainen kulttuuri laajemminkin vai oma, samanikäinen ja -henkinen kaveriporukka? Veikkaan, että sarjakuva on vain yksi sivujuonne harrastuksessa. Ei Helsingin sarjakuvatapaamisissakaan (aina) sarjakuvista puhuta...

Totta, onhan se niin että mangapuolella kiinnostuksen kohteet ja hengailu ovat erilaisia. Tosin eriytyminen aiheuttaa hämmennystä erityisesti näin sekasikiötekijän näkökulmasta, kun ei tiedä minne itse kuuluu ja kelle pitäisi markkinoida. (Itse asiassa selittää loput ongelmista.) Mun kohdalla asia on todennäköisesti niin ettei kohderyhmää ole missään, mutta tuntuu vähän hassulta että muilla tekijöillä on kustanteita joista ei ole kuullut mitään vaikka kuitenkin harrastaa alaa. Ja jos joku haluaa ammattilaiseksi, pääsevätkö tekijät esiin kun skene toimii lähinnä fanituspohjalla?

Nyt on pakko pistää oma lusikkansa soppaan ja kysyä, että missä tämä mangapuoli on ja miten heihin saa yhteyden?

Ei hajua, ilmeisesti pitää kuulua jonkinlaiseen sisäpiiriin. Tai sitten voi mennä coneihin taidekujalle katselemaan.
tallennettu

Grezen
Jäsen
*
Poissa

Sukupuoli: nainen
Viestejä: 1 876


¡Viva Zapata!


« Vastaus #148 : 07.02.2012, klo 15:29:25 »

Menkää pankkiin, sieltä saa rahaa. Sitten voitte kustantaa/järjestää/tehdä mitä haluatte.

Tai ottakaa mallia edellisistä sukupolvista, jotka eivät kyselleet natsimuumioilta vaan tekivät helvetin hyviä tapahtumia, näyttelyitä, lehtiä ja tempauksia. Ilman rahaa. Aina löytyy yhteistyötahoja, joilta saa tiloja, mainoksia, sponsoriapua jne. Muistelen lämmöllä Solja Järvenpään (ja kumppaneiden) järjestämiä Lahden sarjakuvan lokakuu -tapahtumia 2006 ja 2007. Oli myyntipöytää ja iltabilettä ja Lahti Comics -antologiaa ja näyttelyjäkin oli pystytetty ympäri kaupunkia, mm. lahtelaisten baarien vessoihin. Eikä takuulla pennin hyrrää taskussaan yhdelläkään järkkärillä. Kiss
« Viimeksi muokattu: 07.02.2012, klo 15:37:26 kirjoittanut Grezen » tallennettu

Jari Lehtinen
Jäsen
*
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 4 054


Itsevalaiseva myyrä joka selvittelee kurkkuaan


« Vastaus #149 : 07.02.2012, klo 15:34:08 »

Nyt on pakko pistää oma lusikkansa soppaan ja kysyä, että missä tämä mangapuoli on ja miten heihin saa yhteyden?

Conien taidekujilla. Et sinä siitä ole kiinnostunut. Niistä kustanteista puolet on yaoita. Cool

Joskus käyn nuuskimassa pöytiä, selailen julkaisuja, näyttelen närkästynyttä ja piirtäjät tirskuvat. Se on ihan hauskaa tutkailua natsimuumion ikäiselle.
tallennettu

”Yhdysvalloissa vuosittain julkaistaan 720 miljoonaa kappaletta »C o m i c s» sarjakuvia … joista ei vain puutu kaikki kasvatuksellinen arvo, vaan jotka ovat suorastaan vahingollisia.” Lastemme puolesta, Kansainvälisen lastensuojelukonferenssin Suomen päätoimikunta 1952.
Sivuja: 1 ... 5 6 7 8 9 [10] 11 12 13 14 15 ... 22 | Siirry ylös Tulostusversio 
« edellinen seuraava »
Siirry: