Vuokrakatto. Tosin näkemykset tästä vaihtelevat. Vuokrasäännöstelyn poistaminen 1990-luvun alussa sai aikaan vuokrien holtittoman nousun. Toisaalta väitetään että vuokrakatot johtavat asuntojen tarjonnan laskuun eikä vuokranantajilla ole haluja asuntojen remppaamiseen, jos vuokrat on säännelty liian alas.
Toisaalta vuokra-asuntoje tehdään muutenkin liian vähän.
Vuokralle antaminen on tehty liian kalliiksi varsinkin yksityiselle vuokranantajalle, jolla ei ole muita intressejä (rakentaminen, keinottelu, erilaisten tilojen hallinta). Tää on niitä harvoja kohtia joissa oon todellakin omaisuussanktioiden alentamisen kannalla: pystyäkseen täyttämään vuokranantajalle annetut velvoitteet (ellei satu olemaan varsinainen kotitarvetimpuri, viikonloppu-lvi-ammattilainen ja amatöörisähkömies) sillä vähällä mitä vuokrasta jää käteen kun valtio vie omansa, pitää vuokran olla aivan liian suuri. Ja tää siis siitä huolimatta että vuokranantajat yleensä tyytyvät sellaiseen 5% katteeseen sijoitukselleen.
Asuntojen remppaaminen on yksi kysymys, toinen on se että nykyään on halvempaa pitää asuntoja tyhjillään kuin antaa niitä edes jotenkin kohtuullisella vuokralla käyttöön

Totta kai sitten on niitä joilla menee viikot ja kuukaudet sekaisin hinnoittelussa, ja jotka odottavat vuokra-asunnolta samanlaista tuottoa kuin Nalle Wahlroos varastamiltaan valtionyhtiöiltä. Mutta varsinainen ongelma on kuitenkin verotus, joka jättää taas kerran yksityishenkilölle liian vähän marginaalia.