Kvaak.fi - keskustelu

Sarjakuvanlukijoiden keskustelut => Aku Ankka ja kumppanit => Aiheen aloitti: markus - 15.06.2003 klo 13:34:46

Otsikko: Kari Korhonen
Kirjoitti: markus - 15.06.2003 klo 13:34:46
En tarvitse Karia mihinkään projektiin tai vastaavaan, mutta mikähän on hänen sähköpostiosoitteensa? Entä missä kaupungissa hän asuu?
Otsikko: Re:Kari Korhonen?
Kirjoitti: VesaK - 23.06.2003 klo 14:22:51
Kari Korhonen asuu Helsingissä, helpoiten hänet tavoittaa Aku Ankan toimituksen kautta.
Otsikko: Kari Korhonen
Kirjoitti: pasoleati - 18.11.2005 klo 04:44:22
Uusimmassa Akussa oli kyseisen herran johtosarja. Mitä ihmettä hänelle on tapahtunut? Alussa Korhonen oli ihan kelvollinen keskikastin piirtäjä, mutta nykyisin hänen piirrostyylinsä on vajonnut alimmalle rappiotasolle. Hahmot ovat epämuodostuneita spitaalisia ja hahmojen ilmeet ovat kuin teilipyörällä murskattavalla narkkarilla. Ei noista tuherruksista ole edes Thomas-kuonaksi, Riihimäelle vaan.
Otsikko: Re: Umpisurkea K. Korhonen
Kirjoitti: VesaK - 18.11.2005 klo 07:04:20
No johan nyt! Kylläpä näyttää kademieli iskeneen. Korhonen on heikoimmillaankin paljon parempi kuin joku Van Horn tai ikijäykkis Don Rosa. Terveisiä vaan sinne Forssaan. 
Otsikko: Re: Umpisurkea K. Korhonen
Kirjoitti: Janne - 18.11.2005 klo 08:28:13
No, en minäkään kyllä kauheasti Korhosen tyylistä innostu. Mutta meneehän se siinä muitten mukana. Aika harvoin Akussa enää on tarinoita, joista tosissaan innostuu. Rosan tarinat kyllä säväyttäisivät, vaikka jotkut hänen tyyliään ilikiästi jäykäksi väittävätkin  ;).
Otsikko: Re: Umpisurkea K. Korhonen
Kirjoitti: Hjalmgunnar - 18.11.2005 klo 14:01:35
Hahmot ovat epämuodostuneita spitaalisia ja hahmojen ilmeet ovat kuin teilipyörällä murskattavalla narkkarilla.

Veit sanat suustani. Kyseinen sarja oli kuvitukseltaan aivan hirveä. En ymmärrä
tätä alkuunkaan, koska tiedän, että Kari osaa halutessaan piirtää hienostikin.
Jos tällaista kumityyliä diggaa, niin paljon taitavampaa/hauskempaa katsottavaa
löytyy vaikkapa akselilta Stefano Intini/Corrado Mastantuono.

Veikkaanpa, että jos taiteilijoiden nimet pidettäisiin salassa niinkuin entisaikoina, niin tuskinpa Kartsan nykytyyli löytyisi ihan lukijoiden kärkikymmeniköstä. Karia ylistetään kyllä, ja pieni sinivalkoisuus kuuluukin asiaan, mutta samalla porukka teilaa täällä sellaisia piirtäjiä, jotka sentään tuottavat suht harmonista barksilais-disneymäistä jälkeä, kuten Ferioli.

Van Hornin ankat näyttävät tosiaan aika ufoilta. Ne on jotenkin aina kuin maansa myyneitä, ihmeen orpo ilme päällä koko ajan. :(
Otsikko: Re: Umpisurkea K. Korhonen
Kirjoitti: pasoleati - 18.11.2005 klo 14:20:12
Joo, kyllä Korhonen tuntuu saavan näitä sinirillipisteitä ihan liikaa. Mitä tulee Ferioliin, niin Riihimäki-kandidaatti Feriolin vertaaminen Braksiin on puhdasta rienausta. Pankaa nyt hyvät ihmiset näiden piirroksia vierekkäin ja verratkaa. Kyllä ongelmajäte erottuu priimatavarasta.

William Van Horn pesee nämä Kurhoset ja Plöriölit vaikka joutuisi piirtämään silmät sidottuna. Pistäkääpä vieräkkäin Korhosen uusin tekele, jotain Barksia ja Van Hornia. Kyllä Korhosen surkeus ilmenee heti. Käsikirjoittajanakin KK on onneton.
Otsikko: Re: Umpisurkea K. Korhonen
Kirjoitti: Veli Loponen - 18.11.2005 klo 14:37:20
Hahmot ovat epämuodostuneita spitaalisia ja hahmojen ilmeet ovat kuin teilipyörällä murskattavalla narkkarilla. Ei noista tuherruksista ole edes Thomas-kuonaksi, Riihimäelle vaan.
Pasoleati, nyt seuraa virallinen varoitus:
Hillitse kieltäsi tulevaisuudessa. Saat toki kritisoida tekijöitä ja kertoa, jos joku ei miellytä, mutta koita muokata perustelusi ja kommenttisi vähemmän provosoivaan muotoon. Ei siis enää vertauksia spitaalisiin eikä kehoituksia lähteä Riihimäelle.
Tai muuten...
Otsikko: Re: Umpisurkea K. Korhonen
Kirjoitti: Jukka Laine - 18.11.2005 klo 16:13:03
Mitä vikaa Riihimäessä on?

Ja onhan Pasoleati ottanut onkeensa eikä enää esitä vertauksia kiinteään ulosteeseen. Saahan sitä värikästä kieltä käyttää mutta on muistettava että Aku Ankka -osastoa lukevat lapsetkin.

Ja Korhosen piirrosjäljessä oli aihetta kritisointiin,
Otsikko: Re: Umpisurkea K. Korhonen
Kirjoitti: VesaK - 18.11.2005 klo 16:25:54
Aina ennemmin Riihimäelle kuin Forssaan. Mutta haloo, Van Hornhan on ankkahistorian surkein piirtäjä. Giuseppe Perego (http://lambiek.net/artists/p/perego_giuseppe.htm) on nero Horniin verrattuna. Perego oli rehellisesti huono, eikä edes yrittänyt mitään muuta.
Don Rosa taasen... no tarinat ovat yhä hyviä, mutta teksti on lisääntynyt koko ajan ja samalla piirrosten taso laskenut kuin ankan pyrstö. Lisäksi ruuturytmitys on välillä aivan onnetonta.
Otsikko: Re: Umpisurkea K. Korhonen
Kirjoitti: Turo - 18.11.2005 klo 16:30:01
Korhosen piirrokset pesevät useat muut kuusi-nolla. Ne ovat sentään ilmekkäitä ja letkeitä. Mutta kyllä uusimassa tarinassa joissain kohdin pisti silmään ankkojen piirrosjälki. Räpylät kun olivat perin mielenkiintoisen näköiset.    
   Käsikirjoittajana Korhonen on kuitenkin mainio( Jos unohdetaan se Akun synttärisarjis). Hänen juonensa pyrkivät olemaan vähän erilaisia kuin muissa sarjiksissa, joissa itsensä toistavuus tulee usein esille. Esim. uusin Van Horn, jossa on sama juonikaava mitä tyyppi on aina käyttänyt; mennään paikasta A paikkaan B ja matkalla sattuu kaikkea "hauskaa". Van Horn tykkää tehdä taivallussarjiksia, mitkä maistuvat puulta.
 
Otsikko: Re: Umpisurkea K. Korhonen
Kirjoitti: dokki - 18.11.2005 klo 16:42:34
Korhonen on ihan ok. Kädet on jänskii tähdenmuotosia, kun kattoo. Uusissa Korhosissa (tämän vuoden Akuissa) on mun mielestä vähän samaa tyyliä haettu ku Brancalla, eli sellasia lennokaita ilmeitä ja asentoja, Brancalla oli vaan jotenki särmikkäämpiä. Korhosella jotenkin kumimaisia, varsinkin nokka. Tosin en nää tossa isossa turvonneessa nokassa mitään vikaa, hauska. Ainoastaan nuo tähtikädet näyttää jotenki kiireessä sutastuilta.

Van Hornin ankat on sarjakuvamaailman S. Seagalit. Ilmeet on aika vähissä.

Tosin Vanh Hornilla on iha ok perusankkaa, mut tyyli on älyttömän yksinkertanen. Selvästi muistaa lapsena lukemat Van Hornit yksinkertasuudestaan. Esim. sellanen juttu, missä Pelle  tekee jonku isonnus/pienennysaseen jota TH&L käyttää on 100-varmasti Van Hornia, vaikken oo lukenu juttua vuoden 1993/1994 jälkeen.

Mitä analyysia.
Otsikko: Re: Umpisurkea K. Korhonen
Kirjoitti: AkuMies - 18.11.2005 klo 16:57:08
Ei Korhonen ole mikään huono piirtäjänä, vaikka itse tykkäänkin enemmän Rosan tyylistä. Karilla on ehkä hieman liian "moderni" tyyli minun makuuni. Kari myös kirjoittaa hyviä käsikirjoituksia, kuten on jo mainittu. Ylivoimaisena ykkösenä "Kohtalokas 65", josta on muodostunut jo useita sisäpiirivitsejä :D. Joissakin tarinoissa lopun tietää jo etukäteen, mutta Karin sarjoista ei sellaista ole vielä löytynyt.

William Van Hornista en pidä käsikirjoittajana yhtään, samoista syistä, joita on jo mainittu. Piirrokset ovat kohtalaisen keskinkertaisen hyviä, mutta ei William Korhosta voita.
Otsikko: Re: Umpisurkea K. Korhonen
Kirjoitti: pasoleati - 18.11.2005 klo 17:24:08
Mitähän hyvää Korhosen käsikirjoituksissa on? Toki jos imbesilliys ja infantilismi ovat tavoiteltavia asioita Ankka-tarinoissa, niin sillä osastolla KK on kovassa iskussa.

Ja mitä pahaa Rosan tekstimäärän lisääntymisessä on? Onkohan lukutaidossa puutteita?

Dokin kommentteja en viitsi edes kommentoida, kun tekstin ja suomenkielen yhtäläisyydet ovat kovin vähissä.

SurfinJoe, Riihimäki lienee ihan mainio paikka, onhan siellä ongelmajätelaitoskin (sinne siis...). Thomas-kuona oli muuten raudanjalostuksessa syntyvää fosforipitoista jätettä, jota käytettiin lannoitukseen etenkin suoperäisillä mailla (huomaa käyttötarkoitus).

Nimenomaan lapsille on syytä jakaa oikeaa tietoa näistä rap***artisteista, etteivät joudu hunningolle.

Otsikko: Re: Umpisurkea K. Korhonen
Kirjoitti: dokki - 18.11.2005 klo 17:38:52
Korhosen kässärit on nykypäivän parhaita ankkakäsikirjotuksia. Joskus loppu saattaa olla suhteellisen tylsä, mutta nimenomaan harvoin ennalta-arvattavissa.
Otsikko: Re: Umpisurkea K. Korhonen
Kirjoitti: Jukka Laine - 18.11.2005 klo 17:43:42
Riihimäki lienee ihan mainio paikka, onhan siellä ongelmajätelaitoskin (sinne siis...). Thomas-kuona oli muuten raudanjalostuksessa syntyvää fosforipitoista jätettä, jota käytettiin lannoitukseen etenkin suoperäisillä mailla (huomaa käyttötarkoitus).


Thomas-kuonan muistaakseni selvitit jo aikaisemmin. Ja kyllä minä ongelmajätelaitoksen tiedän. Ei meiltä ole kuin pari kilometriä sinne...
Otsikko: Re: Umpisurkea K. Korhonen
Kirjoitti: Timo Ronkainen - 18.11.2005 klo 19:53:42
Hillitä kieltä? Siis pitäisi sanoa jotain muuta kuin tarkoittaa! On jumalauta aikoihin eletty!

Voihan sitä ihan saman asian sanoa vähän siistimminkin.
Anyway, piirustustaito ja -tyyli ovat toisistaan eriävät asiat. Korhonen on hyvin taitava piirtäjä ja on vain makuasia pitääkö tyylistä (joka on tosiaan viimeaikoina muuttunut - piirtäjän taitoa se ei muuta suuntaan tai toiseen). Toisaalta esim. Perego ei ole kovinkaan taitava piirtäjä, sen näkee epäröivästä viivasta ja tasapainottomasta sommittelusta - se ei ole enää tyyliseikka. Täytyy olla melkoinen puusilmä jos eroa ei näe.
Jos ei pidä jonkun tyylistä, ei kai se nyt sitä tarkoita että taiteilija pitää teilata ja hirttää m****staan?

En jaksa...

Timo
Otsikko: Re: Umpisurkea K. Korhonen
Kirjoitti: VesaK - 19.11.2005 klo 15:51:53
Nytkin Korhosen juttu oli erittäin nokkela, harvemmin on Roopen rahoja käsitelty muuten kuin yhtenäisenä massana, joka on vaarassa pudota kuiluun / joutua leijumaan pitkin avaruutta / vajota meren syvyyksiin. Korhonen on pätevä kirjoittaja ja piirtäjäkin, paljon parempi ainakin kuin ne jotka tekevät Ankkasarjoja kuin makkaraa. Kaikille asiat eivät vain avaudu, eikä sille voi mitään.

Jos ymmärtää mitään sarjakuvien perusluonteesta, käsittää että kyse on nimenomaan sanojen JA kuvien yhteenliittämisestä. Kun tekstiä vyöryy päälle yli puolet ruudusta jatkuvasti, sarja ei toimi kunnolla. Turha selittely pilaa tarinan - jos osaa, voi asiat ilmaista riittävän hyvin kuvillakin. Ennen kaikkea, kuten jo totesin, Rosalla on aivan liikaa tavaraa tarinoissaan. Ruutujen rytmitys ja sitä kautta sivukokonaisuudet eivät toimi. Rosa voisi keskittyä kirjoittamiseen ja jättää piirtämisen taitavammille tekijöille.
Otsikko: Re: Umpisurkea K. Korhonen
Kirjoitti: PTJ Uusitalo - 21.11.2005 klo 21:50:23
On se hassua kun vanhat sedät räyhäävät siitä kuka osaa piirtää parhaiten, mun lempparipiirtäjä vai sun lempparipiirtäjä. Kukin taaplaa tyylillään. Van Hornin piirrosjälki voi olla nukkeanimaation taidekirjan kuvitusta lähestyvää, mutta entäs sitten? Eniten ihmetyttävät ne pienet itikat, joita aina pörrää siellä sun täällä.

Korhonen on piristävän erilainen käsikirjoittaja, olkoonkin että hänen ratkaisunsa asuttaa Pikku-Aku isoäitinsä luokse on hieman mielenkiintoinen. Hänen piirtotyylissään ei minua ärsytä kuin hänen järjenvastainen ratkaisunsa ulottaa Pikku-Akun silmät nokan reunaan asti. Raukka näyttää ihan progerikolta.
Otsikko: Re: Umpisurkea K. Korhonen
Kirjoitti: Neittis - 21.11.2005 klo 22:22:58
Eikös pikku-aku asu mummon luona ihan virallisestikkin. (Rosan tarinoissa ainakin)

Korhonen on oikein hyvä käsikirjoittaja, piirrokset vain ovat turhan omaperäisiä.
Otsikko: Re: Umpisurkea K. Korhonen
Kirjoitti: W - 21.11.2005 klo 22:40:12
Nyt heräsi jokinasteinen innostus tähän Korhoseen. Omaperänen akkarin tekijä ja vieläpä suomalainen?
Pitänee tonkia veljen akkari hyllyä ja palata asiaan.
Otsikko: Re: Umpisurkea K. Korhonen
Kirjoitti: Duckster - 22.11.2005 klo 12:15:38
Hmmm....Kommentoidaanpas vähäsen.

Korhosen tarinat ovat aina olleet nokkelia ja oivaltavia ja piirrostyyli omaperäistä.
Olen itsekin huomannut Karin tyylin muuttuvan "kumi-ankkamaiseksi", josta olen ollut vähän huolestunut mutta piirrustustyylin muuttuminen on luonnollista. Mutta aina se on ollut omaperäista ja sen takia aina tunnistettavissa, katsokaa esim: Kalin kynsi ja Viitan varjo-taskareita tai Nälkäinen Kummitus-kirjaa.

Käsikirjoituksista huomaa vaikutteita leffoista ja muusta populaarikulttuurista(esim: aivottomat harlekiini-kirjat). Kässäreissä on huumoria, jännitystä ja Korhonen tuntee hyvin hahmot joista tarinoita tekee, niissä jatketaan Barksin perintöä oikeassa hengessä.     

Korhosen tuotannosta löytyy helmiä jos minkälaisia, esim:
Kuun pojat, hieno vanhan ajan seikkailutarina joka sijoittuu muinaiseen aikaan,
Pääsiäismunajahti, Film noir-tyylinen aarteenmetsästys tarina muistinmenetyksineen, takaumineen ja yllättävine loppuratkaisuineen.
Lemmenhuumaa, joistakin tämän sarjan puhekuplista on jo minulle klassikoita.

Van Hornia haukutaan täällä turhaan, tässä on myös omaperäinen tekijä joka osaa sitä mitä tekee.
hyvin kuvillakin. Ennen kaikkea, kuten jo totesin, Rosalla on aivan liikaa tavaraa tarinoissaan. Ruutujen rytmitys ja sitä kautta sivukokonaisuudet eivät toimi. Rosa voisi keskittyä kirjoittamiseen ja jättää piirtämisen taitavammille tekijöille.
Juteltiin koulussa kaverin kanssa ankoista ja niiden piirtäjistä. Sitten kaveri totesi: "Carl Barks on paras, Rosalla on liikaa tekstiä". Johon vastasin: "Mmmm", samalla nyökyttelin päätä ja hivelin sormella leukaani.   
Otsikko: Re: Umpisurkea K. Korhonen
Kirjoitti: Lurker - 22.11.2005 klo 12:53:45
Omaperäinen ja mielenkiintoinen ovatkin monen keskustelijan mielestä negatiivissävytteisiä attribuutteja.

Mitenkäs ne vanhan laulun sanat menevät. Koskaan et muuttua saa?
Otsikko: Re: Umpisurkea K. Korhonen
Kirjoitti: VesaK - 22.11.2005 klo 15:55:22
Mitenkäs ne vanhan laulun sanat menevät. Koskaan et muuttua saa?

Näinhän ne menee YUP:n (http://www.yup.ms/) "Rankat ankat"-sanat. Ja katso, sehän sopii tähän tismalleen:

Lainaus
Ne rankat ankat rakentaa nuo bunkkerinsa betonista,
ja irvistäen paloviinaa juo, kun askarrellaan tappolista.
On nynny ämmä pullasorsa, joka muutosmusiikkia soittaa.
On paperia sen Opel Corsa, kun panssarivaunu tiet tasoittaa.

On vihollinen vieras lapsikin, ja se maa joka jää rajan taa.
Jos koputetaan oveen bunkkerin on tunnuslause koskaan et muuttua
saa... Koskaan et muuttua saa...

Ja moni tulee vielä kaatumaan, ja katumaan, että edes sattui syntymään.
Kun rankkojen ankkojen opetusryhmä tulee teille tahtia näyttämään!

Niin aseita sormeilee räpylät hikiset.
Kuolet, jollet näkemyksiään jaa.
Vaan sinäkin rankka ankka vielä vikiset, kun bunkkerissa
jokin rasahtaa.

Niin ankkajoukko hätkähtää, vain höyheniä ilmaan jää leijumaan.
Näin voiman alttarille joutuu joskus uhraamaan!

Kun tulitus viimein taukoaa, kaatuneille tehdään kunniaa.
Ja suurin älypää muita ankkoja muistuttaa:
Kvaak kvaak kvaak! Sanokaa niille että minä olen mies!
Kvaak kvaak kvaak! Sanokaa niille että minä olen mies!
Kvaak kvaak kvaak! Sanokaa niille että minä olen mies!
Kvaak kvaak kvaak kvaak! Minä olen mies!
Kvaak kvaak kvaak kvaak! Minä olen mies!
Kvaak kvaak kvaak kvaak! Minä olen mies!
Kvaak kvaak kvaak kvaak! Minä olen mies!
MIES!

Vihdoin viimein odotettu päivä koitti.
Johtaja-ankka lähtökäskyn konekiväärillä soitti
soitti. Höyheniin meni mutaa ja rapaa, ja jokainen oli
vastuusta vapaa, tietäen työn oikeutuksen!

Vaan vihan innossa kontrolli petti.
Liian varhain irti pääsi tulivoima.
Taisi irti päästä koko helvetti,
kun oli joka ankka pian toisen likvidoima.
Vain yksi enää tantereella raahautui viime voimillaan.
Se räjäytti reiäin vihollismuuriin,
ja jäi näkyä katsomaan.

Se kyräillen tiiraili kolostaan,
kun kansa rannalla nauroi ja ui.
Ja moni näytti nauttivan olostaan,
rankka ankka rantaleijonille nyrkkiä pui.

Se silmänsä loi ylös taivaaseen,
ja lausui viimeiseksi lauseekseen:

Kvaak kvaak kvaak kvaak! Minä olen mies!
Kvaak kvaak kvaak kvaak! Minä olen mies!
Kvaak kvaak kvaak kvaak! Minä olen mies!
Kvaak kvaak kvaak kvaak! Minä olen mies!

Kvaak kvaak kvaak kvaak! Minä olen mies!
Kvaak kvaak kvaak kvaak! Minä olen mies!
Kvaak kvaak kvaak kvaak! Minä olen mies!
Kvaak kvaak kvaak kvaak! Minä olen mies!
Mies! Mies! Miees!

Ostakaapa Martikaiselle kaffet kun näätte seuraavax.
Otsikko: Re: Umpisurkea K. Korhonen
Kirjoitti: Jukka Laine - 22.11.2005 klo 16:18:50
Ei näy Martikaista ikinä vaikka samalla kylällä asutaan.
Otsikko: Re: Umpisurkea K. Korhonen
Kirjoitti: PTJ Uusitalo - 23.11.2005 klo 13:34:08
Eikös pikku-aku asu mummon luona ihan virallisestikkin. (Rosan tarinoissa ainakin)

Hetkinen... Asuu vai? Olikos tämä nyt Kolmostikliaisen merkissä, koska se on ainoa tällä hetkellä mieleen tuleva vaihtoehto?
Otsikko: Re: Umpisurkea K. Korhonen
Kirjoitti: comic.book.guy - 25.11.2005 klo 14:30:40
Aina ennemmin Riihimäelle kuin Forssaan. Mutta haloo, Van Hornhan on ankkahistorian surkein piirtäjä. Giuseppe Perego (http://lambiek.net/artists/p/perego_giuseppe.htm) on nero Horniin verrattuna. Perego oli rehellisesti huono, eikä edes yrittänyt mitään muuta.
Don Rosa taasen... no tarinat ovat yhä hyviä, mutta teksti on lisääntynyt koko ajan ja samalla piirrosten taso laskenut kuin ankan pyrstö. Lisäksi ruuturytmitys on välillä aivan onnetonta.
olen erimieltä.
William Van Horn on parhaimpia nykyisiä ankka piirtäjiä ja Don Rosa on paras! mun mielestä kaikkein huonoin piirtäjä on Branca (jos noita epä tunnettuja surkimuksia ei oteta)!
Otsikko: Re: Umpisurkea K. Korhonen
Kirjoitti: Markustus - 25.11.2005 klo 15:34:38
Minäkin olen miettinyt, että mitä kummaa Korhosen piirroksille on tapahtunut. Ennen ne olivat todella hienoja Roopen tuuheine poskipartoineen, mutta kääk sentään millaisia ne ovat nyt.
Onko joku muu huomannut jotain outoa Rosan sarjoissa. Rosan ensimmäiset sarjat perustuvat johonkin Barx-tarinaan tai omaan nuoruudensarjikseen. Ainoastaan ne toimivat hyvin. Mutta kun nykyään ei enää ole Barkssarjoja, joihin voisi tehdä jatko-osan, ja Perthwillaby paperssitkin loppuivat, on tarinoista tullut aika kökköjä. Rosa ratsastaa vain vanhojen sarjojensa maineella.
Ammattitaitokin on vähän rapistunut. Onko joku nähnyt huonompaa ankkasarjan lopetusta kuin Täyttä roskaa-sarjan viimeinen sivu?
Otsikko: Re: Umpisurkea K. Korhonen
Kirjoitti: jep - 28.11.2005 klo 21:15:19
joo, eipä William van horn mikään huippu piirtäjä oo.  >:( Muuten ihan hyvä mutta ne ilmeet...  ???
Otsikko: Re: Umpisurkea K. Korhonen
Kirjoitti: SampoH - 29.11.2005 klo 04:23:46
Kyllä nyt täytyy hieman valaista asiaa koskien Korhosen muuttunutta "Kumi-ankka" tyylistä. Asia on nyt nimittäin sillä lailla, että Kartsan työmäärät eri saroilla nousivat siihen pisteeseen, että jotain oli tehtävä, jotta julkaisuaikatauluista pystyttäisiin pitämään kiinni. Näinollen ratkaisuksi Tanskan pääkallopaikalta tuli määräys, että jatkossa suurin osa Karin piirroksista annetaan ulkopuoliselle tussaajalle. Ja siihen sopiva työjuhta löytyikin sitten espanjasta, jonka viiva on kieltämättä lennokasta ja poikkeaa tietenkin monessa suhteessa aikaisemmista sarjoista / piirroksista, jotka ovat jääneet lukijoille mieleen. Mutta nopeudesta ei todellakaan voi moittia, koska Karilla meni aikoinaan jopa pari päivää yhden sivun tussaukseen ja tällä uudella kaverilla tulee melkein koko tarina samassa ajassa. Tähän on nyt valitettavasti tultu, vaikka kyllä Karilta silloin tällöin vielä jotain juttua tulee ulos myös hänen omalla tussauksellaankin. Nou hätä.    
Otsikko: Re: Umpisurkea K. Korhonen
Kirjoitti: W - 29.11.2005 klo 08:49:36
Mää tutustuin tohon kaivostarinaan. Juoni oli yllätyksellinen. Eniten hupia tuottivat Roopen parahdukset rahariippuvuudesta ja ilmeiset fetissi viittaukset.
Tarina pysyi hyvin kasassa eikä tässä ollut hajuakaan tavanomaiseta häslinki tarinasta.
Akkareissa tavanomaiset poukkoilu, takaanajo tai muu aivoton häslääminen pitkin/ympäri kyliä on tämmä Korhosen tarina piristävä poikkeus. Mitä Korhosen piiros tyyliin tulee. Muista että olsin joskus lukenut niitä pikku Akuja. Eivät tarinallisesti iskeneet. Mutta piirostyyli on letkeää ja tulee melkein mieleen se tyyppi taskareissa.
Minä arvostan ainakin persoonallista otetta piirtäjässä. Varsinkin kun Korhosessa yhdistyy hyvä tarina ja omaleimainen kuvitus.

Van Hornin ankat on parhaita. Hän on piirtänyt suurimman osan akkari tarinosta joita muistan. Mä tykkään sen tyylistä piirtää ankat oikeasti ilkeiksi.
Otsikko: Re: Umpisurkea K. Korhonen
Kirjoitti: Neittis - 29.11.2005 klo 14:42:12
Korhonenhan ei piirrä pikkuakua (tai niitä mitkä minulla on tässä lähellä). Itsekkin olin ajatellut korhosen piirrokset hieman... vähemmän erikoisiksi ennenkuin luin että eihän se Korhonen ookkaan piirtäny näitä.
Otsikko: Re: Umpisurkea K. Korhonen
Kirjoitti: Duckster - 02.12.2005 klo 15:57:18
Viime Akkarissa(48/05) oli taas Korhosen kässäämä Pikku-Aku, joka oli taas osoitus Karin hienoista kirjoitus taidoista. Piirtäjäkin oli keskinkertaisen hyvä, minulle vähän oudompi tuttavuus. Varmaan parhain Pikku-Aku-tarina tähän mennessä.

Hah! Pikku-Akun rinnalla Bart Simpson on lällärikamaa!   
Otsikko: Re: Umpisurkea K. Korhonen
Kirjoitti: Jukka Laine - 03.12.2005 klo 23:33:51
Pikku-Aku on minustakin asiaa, jotkut eivät tunnu vain sietävän.
Otsikko: Re: Umpisurkea K. Korhonen
Kirjoitti: Arttu - 04.12.2005 klo 15:34:36
Piirsikö Barks koskaan Akua nuorena? Äkkiseltään ei tule mitään tällaista tarinaa mieleen? Useinhan Aku muisteli vanhoja juttuja (Tuomenmarjat jne.)  mutta näitä ei koskaan näytetty kuvallisina takaumina?

Pikku-Roope ainakin oli yhdessä Barksin sarjassa, tarina oli kuitenkin jonkun toisen käsikirjoittama.

Otsikko: Re: Umpisurkea K. Korhonen
Kirjoitti: Duckster - 04.12.2005 klo 17:00:47
Pikku-Roopen minäkin tiedän, tästä tarinasta:
http://coa.inducks.org/story.php/x/W+US+++44-04

Akusta ei ole minulla havaintoa eikä tietoa, mutta kyllä Timo neuvoo(?) meitä pimeyteen eksyneitä.
Otsikko: Re: Fanien suosikki K. Korhonen
Kirjoitti: Lurker - 02.01.2006 klo 17:57:22
Jenkkien Roope-Sedässä eli lehdessä Uncle Scrooge #349 on suomalaista sarjakuvaa!

"Gyro Gearloose tries “To Supply a Demand” in a creative new epic by Finnish fan favorite Kari Korhonen. We all know Gyro can invent anything... but Scrooge feels he'd be a little more successful if he knew what the public really wanted. With old McDuck's help and a new contract in tow, Gyro soon finds uses for all the gadgets he can possibly build. But how much 'all' is too much?" (lihavointi minun)
Lähde: http://scoop.diamondgalleries.com/scoop_article.asp?ai=10817&si=122
Otsikko: Re: Umpisurkea K. Korhonen
Kirjoitti: Timo Ronkainen - 02.01.2006 klo 18:39:08
Akusta ei ole minulla havaintoa eikä tietoa, mutta kyllä Timo neuvoo(?) meitä pimeyteen eksyneitä.

Pikku-Akua ei muistaakseni Barks mihinkään piirtänyt. Mutta Tony Strobl sen sijaan piirsi Akun pienenä jo vuonna 1960 Mummo Ankan hoteisiin hyvin samaan tapaan kuin Korhosen ja kumppanien uusissa pikku-Akuissa. Stroblin sarja perustui samanaikaiseen TV-spesiaaliin, jossa käytiin Akun elämää läpi. Akun mukana leikeissä olivat pikku-Hessu, pikku-Mikki ja pikku-Pluto (mikä on jo aika hoopoa). Myöhemmin näytetään Akua teininä lukiossa, ja sen mukaan Aku olisi lainannut Roopelta rahat 313:n ostamiseen ($5). Sarja julk. uudelleen Donald and Mickey -lehdessä #25 1994.

Timo
Otsikko: Re: Umpisurkea K. Korhonen
Kirjoitti: vesa saarinen - 02.01.2006 klo 19:34:58
Stroblin sarja perustui samanaikaiseen TV-spesiaaliin, jossa käytiin Akun elämää läpi.

Hei; löytyisiköhän tästä TV-spesiaalista lisätietoa? Mikäköhän se oli nimeltään, oliko se osa jotakin sarjaa vai mikä?
Otsikko: Re: Umpisurkea K. Korhonen
Kirjoitti: Timo Ronkainen - 02.01.2006 klo 20:13:53
Hei; löytyisiköhän tästä TV-spesiaalista lisätietoa? Mikäköhän se oli nimeltään, oliko se osa jotakin sarjaa vai mikä?

"This Is Your Life, Donald Duck". Eräänlainen parodia näistä TV-ohjelmista jotka oli suosittuja tuohon aikaan, päävieraan kiusaksi/iloksi studioon tuotiin kaikenlaisia sukulaisia ja tuttuja henkilön menneisyydestä.
http://entertainment.msn.com/movies/movie.aspx?m=544541
Timo
Otsikko: Re: Umpisurkea K. Korhonen
Kirjoitti: Duckster - 03.01.2006 klo 17:57:34
Mutta Tony Strobl sen sijaan piirsi Akun pienenä jo vuonna 1960 Mummo Ankan hoteisiin hyvin samaan tapaan kuin Korhosen ja kumppanien uusissa pikku-Akuissa.
Timo
Onko tämä se sarja jossa on "backflash" Barksin ajatuslaatikoista?
Otsikko: Re: Umpisurkea K. Korhonen
Kirjoitti: Timo Ronkainen - 03.01.2006 klo 18:28:51
Onko tämä se sarja jossa on "backflash" Barksin ajatuslaatikoista?

Sepä juuri.

Timo
Otsikko: Re: Umpisurkea K. Korhonen
Kirjoitti: Petteriz - 05.01.2006 klo 20:16:51
Mielestäni Karilla on omalaatuinen tyyli ja aivan mielettömän hyvät juonet ja hän on sentään suomalainen.Mutta hän ei ole kuitenkaan ylimpiä lempipiirtäjieni listalla kun on parempiakin ;D. Mutta katsokaapa Ankantekijät kalenterin 2006 ekaa kuvaa joka on Karin piirtämä...se on mielestäni erittäin surkea  >:( eikö olekkin?
Otsikko: Re: Umpisurkea K. Korhonen
Kirjoitti: lasse - 05.01.2006 klo 21:26:52
Kyllähän se Kari on ihan hyvä piirtäjä ja käsikirjoittaja. Minä pidän ainakin tosi kovasti Pikku-Akuista, juuri noitten Korhosen lennokkaiden kässäreiden takia.
Piirtäjän taas ihan normaalia Disney-tasoa, eli jälki on tosi vauhdikasta.
Että kyllähän niitä Karin tarinoita voisi enemmänkin tulla.
Otsikko: Uusin Aku
Kirjoitti: pasoleati - 21.04.2006 klo 19:20:39
Uusimassa numerossa on taas mahdollisuus hämmästellä millaiseen lietteeseen K. Korhosen piirtäminen on vajonnut. Alkaa lähestyä tilanne, jolloin tarvitaan radikaalimpia otteita piirtämisen tason pelastamiseksi. Pitäisi  vaikka maksaa pieni palkkio Korhoselle, jotta hän menisi pilaamaan jotain muuta lehteä.
Otsikko: Re: Uusin Aku
Kirjoitti: Jukka Laine - 21.04.2006 klo 19:50:23
Tämähän voisi olla samassa ketjussa missä haukuit aikaisemminkin Karin piirröstyötä.

EDIT: Ja niin nyt onkin.
Otsikko: Re: Umpisurkea K. Korhonen
Kirjoitti: Turo - 21.04.2006 klo 20:17:05
Ei ollut paljoa kehumista uusimmassa Korhosessa, vaikka yläkastiin tuokin tarina lukeutuu. Kauhukseni huomasin ruutujen sommittelun olevan aasin takamuksesta. Useimmat ruudut ovat mahdotoman tylsiä ja miettimättä-tehdyn oloisia. Liian paljon lähikuvia.

Eikä se tarinakaan oikein innostanut, siinä ei ollut edes kunnollista kliimaksia. Toivottavasti ensi kerralla saamme parempaa jälkeä. 
Otsikko: Re: Umpisurkea K. Korhonen
Kirjoitti: vesa saarinen - 21.04.2006 klo 20:21:27
Toivottavasti ensi kerralla saamme parempaa jälkeä. 

Syksyllähän on hyvä katsella, miten Karin tyyli on kehittynyt ajan mittaan, kun julkaistaan Korhosen oma Ankantekijät-kirja. Kaikenmoisesta oheistoiminnasta Massiivisine Maakuntakiertueineen on puhuttu, mutta katsoopa sitten mitä käy. :)
Otsikko: Re: Umpisurkea K. Korhonen
Kirjoitti: Lasarus - 22.04.2006 klo 11:33:51
Pakko myöntää että uusin Korhosen tekemän sarjan juoni oli yksihuonoimmista mitä Aku Ankassa on julkaistu

Korhonen voisi ruveta kuvittamaan muitten tekemiä juonia niin saattaisi oppia siinä sivussa miten homma tehdään kunnolla.
Korhosen puolustukseksi on pakko sanoa että piirrostyyli on jonkinverran parantunut aikaisemmista söherryksistä
Otsikko: Re: Umpisurkea K. Korhonen
Kirjoitti: jeesbox - 22.04.2006 klo 21:45:30
Hei kaikki kateelliset vinkujat! Piirtäkää itse paremmin ja kirjoittakaa parempia käsikirjoituksia niin pääsette varmaan töihin Disneylle  ;D Hmm....mitenköhän luulisin ettette onnistu ::) Ootte te sitten kyllä aika säälittäviä kun tänne tulette haukkumaan jotain tiettyä ihmistä. 
Otsikko: Re: Umpisurkea K. Korhonen
Kirjoitti: Silla Sukkela - 22.04.2006 klo 22:26:49
Tjaa...saahan sitä kritisoida noita piirtäjiä ::) .Sitä se on se taiteilijan elämä. Ei ole olemassa ihmistä, jonka piirtotyyli kaikkia miellyttäis. Ymmärräthän  ;), ei se lapsellista ole.

Voisiko joku laittaa jotain kuvan tapaista tästä ah-niin-surkeasta -sarjiksesta, jonka Kari, suomalaisten ylpeys (ainakin minun mielestä) on piirtäny?
Tai edes mikä numero oli kyseessä, niin etsin aa-nettisivuilta arkistosta
Meille kun lopetetiin Akun tilaus kroonisen rahanpuutteen vuoksi :'C :'C :'C  :'( :'( :'(
(arvatkaa vain oliko vaikeaa sanoa näkemiin hyvälle, vanhalle ystävälle :'c siitä puhumattakaan onko nyt helppoa :'P)

Pilke silmäkulmassa. ;)
Otsikko: Re: Umpisurkea K. Korhonen
Kirjoitti: jeesbox - 22.04.2006 klo 22:36:41
Joo saahan sitä jos ei muutakaan kirjoitettavaa keksi :) Itse en menisi haukkumaan jos en itse osaisi tehdä paremmin. Enkä osaa :) Niin ja ei tuo muiden haukkuminen ja mollaaminen ole muutenkaan mielestäni kovin antoisaa.
Otsikko: Re: Umpisurkea K. Korhonen
Kirjoitti: Lasarus - 23.04.2006 klo 07:58:39
Voisiko joku laittaa jotain kuvan tapaista tästä ah-niin-surkeasta -sarjiksesta, jonka Kari, suomalaisten ylpeys (ainakin minun mielestä) on piirtäny?
Tai edes mikä numero oli kyseessä, niin etsin aa-nettisivuilta arkistosta


Harmi kun ei ole skanneria :'(
Mutta tässä on spekuloitu viimeksi ilmestynyttä Aku Ankkaa (16/2006) jos Korhonen on ollut tuhertamassa
Otsikko: Re: Umpisurkea K. Korhonen
Kirjoitti: perjantai - 23.04.2006 klo 13:54:50
Viime tarinasta puuttui kokonaan virta joka veisi juttua sulavasti eteenpäin. Suunnilleen joka toisessa ruudussa hypätään ajassa viikko eteenpäin, eikä milloinkaan rauhoituta keräämään juonta kasaan.
Otsikko: Re: Umpisurkea K. Korhonen
Kirjoitti: Jukka Laine - 23.04.2006 klo 14:59:22
Sllla Sukkela voisi vähän säästeliäämmin käyttää noita hymiöitä.
Otsikko: Re: Umpisurkea K. Korhonen
Kirjoitti: Duck Woman - 23.04.2006 klo 17:43:29
En kyllä oikein tajua tätä Korhosen lyömistä. Tämä viimekertainen sarjis ei ehkä ollut hänen parhaitaan, mutta kyllä se silti selvästi voitti esim. Paul Halasin bulkkitarinat. Karin jutut jäävät mieleen, useimmista Aku Ankan tarinoista ei voi sanoa samaa.

Tutkittaisiinkohan Karin sarjakuvia täällä yhtä tarkan mikroskoopin kanssa ellei hän sattuisi olemaan Suomesta kotoisin?
Otsikko: Re: Umpisurkea K. Korhonen
Kirjoitti: pasoleati - 23.04.2006 klo 18:13:15
Aivan takuulla. Itse löisin Korhosen tyyliä vieläkin rankemmin jos hän olisi ei-suomalainen.

Viimeisimmissä tarinoissa piirtämisen taso on ollut samaa tasoa jos vaikkapa otetaan Barskin Ankka ja:
-jauhetaan se lihamyllyllä ja
-upotetaan happoon ja
-käsitellään moottorisahalla

Tuolla käsittelyllä olisi ehkä mahdollista saavuttaa samanlainen epämuodostunut möhkäle kuin Korhosen hahmot nykyisin ovat. Sääli, sillä olivathan hänen alkupään työnsä ihan kelvollista laatua.
Otsikko: Re: Umpisurkea K. Korhonen
Kirjoitti: jeesbox - 23.04.2006 klo 21:48:49
Osaat Pasoleati varmaan itse piirtää paremmin vai kuinka? Ja ei ne mun mielestä möhkäleiltä näytä, menehän ostaan silmälasit  ;D
Otsikko: Re: Umpisurkea K. Korhonen
Kirjoitti: pasoleati - 24.04.2006 klo 03:04:46
Lainatakseni Seppo Heikinheimoa: Saako ainoastaan lehmä arvostella maidon laatua?

Mitä tulee möhkäleisiin, niin tuskinpa ainakaan lievemmillä sanoilla voi kuvata sitä Akua, joka posottaa numeron 16/2006 sivun 3 aloitusruudussa. Aitoa rappiotaidetta, sanoisi Josif Vissarionovits ja olen samaa mieltä.
Otsikko: Re: Umpisurkea K. Korhonen
Kirjoitti: jeesbox - 24.04.2006 klo 07:50:13
Niin...Joku voisi väittää, että arvostelijoilla, jotka eivät pysty parempaan kuin toisten arvostelemiseen ja mollaamiseen, olisi huono itsetunto ;) Joo mutta siinäkö mollaatte jos siitä saatte jotain irti.
Otsikko: Re: Umpisurkea K. Korhonen
Kirjoitti: Janne Kuusinen - 25.04.2006 klo 14:27:02
Noniin, tulipa nähtyä viimein Korhosen jälkeä, uudehkossa AA:n numerossa. Ilokseni huomasin, että hei, tämä on nyt sitten se "huono ankkapiirtäjä", katsotaanpa.

Oli kyllä taskukirjamaisen persoonallista jälki. Ihan kuin ankat olisivat olleet ihan poikasia vasta: ne olivat niin... pieniä, lähes lutuisia! Vastaavasti ruudut olivat hyvin matalia, oli kuin ankkojen sovittaminen ruutuihin olisi tuottanut hankaluuksia?

Kässäriin en niin kiinnittänyt huomiota. Tällaisessa omaperäisyydessä oli kyllä mielestäni jotain hyvin sympaattista, en missään tapauksessa haukkuisi. Disneyllä pienikin "virallisesta" linjasta poikkeaminen on aina virkistävää. Ymmärrän toki, mikäli joku akuankkansa suurennuslasilla lukeva rosaisti ei Korhosen litistetyistä ankoista pidä. He eivät todennäköisesti ole joutuneet pienenä lukemaan 70-80 -lukujen bulkkikamaa, tasalaatuista yhdentekevää akuankkaa, joka sai meikäläisenkin lopettamaan AA:n tilauksen aikanaan.
Otsikko: Re: Umpisurkea K. Korhonen
Kirjoitti: pasoleati - 25.04.2006 klo 17:26:29
Joo, omaperäistä. Entäs jos piirtäisikin ruudut ruskeaa täyteen, eikö se olisikin aivan hienoa "omaperäisyyttä"? Kun jonkun piirtämän tuotokset ovat mielenvikaista kuonaa, niin aina vedotaan omaperäisyyteeen. Jos omaperäisyys on sitä millä Korhonen saastuttaa lehden sivuja, niin nämä omaperäistäjät voisi vaikka lähettää Afganistaniin taleban-leirille. Omaperäistäkööt siellä.

Mitä tulee "bulkkitavaraan" (bulkkia ainoastaan tosiuskovaisten mielestä), niin yhdessäkään vaikkapa 1980-luvun alun Akussa ei löydy samanlaista lietettä kuin Korhonen suoltaa nykyisin.
Otsikko: Re: Umpisurkea K. Korhonen
Kirjoitti: Lasarus - 25.04.2006 klo 19:27:26
Mitä tulee "bulkkitavaraan" (bulkkia ainoastaan tosiuskovaisten mielestä), niin yhdessäkään vaikkapa 1980-luvun alun Akussa ei löydy samanlaista lietettä kuin Korhonen suoltaa nykyisin.

Korjataan sen verran että 1980-luvulla kaikki tehdyt sarjat ovat parempia mitä Korhonen tekee Aku Ankan sivuille
Otsikko: Re: Umpisurkea K. Korhonen
Kirjoitti: jeesbox - 25.04.2006 klo 22:07:52
Ei voi muuta sanoa kuin että oot sä Pasoleati säälittävä. Harvoin näkee mitään noin katkeraa tilitystä...
Otsikko: Re: Umpisurkea K. Korhonen
Kirjoitti: Johannes_sankari - 26.04.2006 klo 03:09:40
Tämä kaikki siis lähti AA 16/06? Alkutarinasta Alavilla mailla hallan vaara?
...
Hmm, ehkö suomalaisiin sarjakuvapiirtäjiin kohdistuu enemmän odotuksia, mutta minusta Korhonen piirtää oikein mukavalla tavalla. Myönnetään, että hänen ankkansa ovat hiukan plastisia ja käsikirjoituksensa ehkä piirun verran aikuismaisempia, muttei se menoa haittaa.
Ihan mukiin meneväähän tuo on ja on hauskaa omata suomalainen sarjakuvapiirtäjä Disneyllä!
Otsikko: Re: Umpisurkea K. Korhonen
Kirjoitti: jeesbox - 26.04.2006 klo 08:46:31
Aivan ja olisi sekin aika tylsää jos kaikki piirtäisivät samalla tyylillä. (Tämä lause on muuten aika hyvä mollattavaksi jos ei ole muuta tekemistä! :) )  Mutta musta tuntuu, että tässä mollaamisessa on kyse juuri näistä "asiantuntijoista" jotka ottavat Aku Ankan-piirtämisen ihan turhan vakavasti ;D Tai no saavat ainakin jotain irti muiden mollaamisesta ja kertoohan sekin jo jotain kyseisten ihmisten ajatuksenjuoksusta ;)
Otsikko: Re: Umpisurkea K. Korhonen
Kirjoitti: Sihvonen - 26.04.2006 klo 09:15:06
Jotkut eivät tosiaan arvosta omaperäistä lähestymistapaa. "Kaiken pitää olla just ja prikuulleen silleen ku mä haluun" -ajattelutapa on aika syvältä.

Eiköhän sellaista tavallisen, "tylsännäköistä" Aku Ankkaa ole tehty jo aika paljon. Niin, että kyllä mun mielestä mukaan mahtuu muutama omaperäisempi visionääri. Eikös vain?

Mun mielestä esim. Don Rosa on aika huono piirtäjä, sen saan toki sanoa, mutta en nyt häntäkään umpisurkeaksi alkaisi luonnehtimaan. En vain pidä, that's it, sellaista se on. Eri makutottumuksistahan tässä on pohjimmiltaan kyse.

Don rosalla on muuten hieman samanlainen lähestymistapa piirtämiseen kuin Todd McFarlanella. Kummatkin yrittävät peittää taitamattomuutensa ylityöstetyllä piirroksellisella tilpehöörilä. Monet tähän vipuun tuntuvat menevänkin.

Korhonen sentään osaa pelkistää.
Otsikko: Re: Umpisurkea K. Korhonen
Kirjoitti: Curtvile - 26.04.2006 klo 09:58:58
Jotkut eivät tosiaan arvosta omaperäistä lähestymistapaa. "Kaiken pitää olla just ja prikuulleen silleen ku mä haluun" -ajattelutapa on aika syvältä.

Mun mielestä esim. Don Rosa on aika huono piirtäjä, sen saan toki sanoa, mutta en nyt häntäkään umpisurkeaksi alkaisi luonnehtimaan. En vain pidä, that's it, sellaista se on. Eri makutottumuksistahan tässä on pohjimmiltaan kyse.

Don rosalla on muuten hieman samanlainen lähestymistapa piirtämiseen kuin Todd McFarlanella. Kummatkin yrittävät peittää taitamattomuutensa ylityöstetyllä piirroksellisella tilpehöörilä. Monet tähän vipuun tuntuvat menevänkin.

Korhonen sentään osaa pelkistää.

Tällä ketjulla on enemmän potentiaalia tappeluketjuksi kuin sillä itsellään...
Itse pidän että pystyn erottamaan hahmot toisistaan enkä voi sotkea autoa ja lentokonetta keskenään.
En ole paljoakaan Korhosta lukenut, mutta en sen perusteella voi sanoa ketjun nimeä oikeutetuksi.
Don Rosa ja McFarlane ovat myös mielestäni hyviä piirtäjiä, jos joku haluaa niitä lyömäaseena minua vastaan käyttää. Ovat minut vivunneet.
Lainatakseni Seppo Heikinheimoa: Saako ainoastaan lehmä arvostella maidon laatua?
No ei ainoastaan lehmä saa arvostella maitoa. Mutta se että jollain yhdellä henkilöllä on laktoosi-intoleranssi ei tarkoita että maidon myynti pitää kaikilta lopettaa.
Saahan sitä kuvitella olevansa axis mundi. Yleensä silloin vain osoittaa olevansa lähes sama fraasi. Ensimmäisestä sanasta vaihtuu vain kaksi kirjainta.
Subjektiivinen maku ja sen osoittaminen on aina sallittua. Oman maun asettaminen oletusarvoisesti muiden yläpuolelle on veren kerjäämistä nenästä.
Otsikko: Re: Umpisurkea K. Korhonen
Kirjoitti: Flammenwerfer - 26.04.2006 klo 10:21:05
Tiedä sitten että haluaako Pasoleati vain lietsoa riitelyä vai onko hän todella noin fanaattisesti Korhosen tuotoksia vastaan. Jos on tosissaan tuota mieltä, ei hänen ehkä kannattaisi lukea niitä.

Minusta useimmat Korhosen käsikirjoitukset ovat Ankan keskitasoa selvästi parempia. Parhaimmat loistavia. Usein Korhosen sarja on mielestäni ollut käsikirjoitukseltaan lehden paras. Piirrostyyli on uusimmissa sarjoissa standardista poikkeava, mutta kuten edellä on todettu, poikkeava tyyli ei tee Korhosesta piirustustaidotonta. Ja muistaakseni vielä joku muu kuin Korhonen tussaa hänen sarjansa nykyään.


Otsikko: Re: Umpisurkea K. Korhonen
Kirjoitti: Veli Loponen - 26.04.2006 klo 10:27:51
Tiedä sitten että haluaako Pasoleati vain lietsoa riitelyä vai onko hän todella noin fanaattisesti Korhosen tuotoksia vastaan. Jos on tosissaan tuota mieltä, ei hänen ehkä kannattaisi lukea niitä.
Veikkaisin sitä fanaattisuutta, sillä samaan tapaan hän kirjoittaa Tex Willer -ketjuissakin.

Mitä tulee Korhoseen, niin se vähä, mitä häneltä olen nähnyt on monin verroin miellyttävämpää katsoa kuin Taskarien italopiirrännät IMO.
Otsikko: Re: Umpisurkea K. Korhonen
Kirjoitti: Kookos - 26.04.2006 klo 10:51:20
Tämän vuoden ankkoja en ole lukenut, mutta viimevuosien perusteella Korhonen on kyllä aivan käsikirjoittajien kärkikastia. Joskus olen huomannut vanhemmissa tuotoksissa hieman liiankin yksinkertaistetun piirrosjäljen (taustoissa), mutta yleisesti kuvitus on mukavasti keskiverron yläpuolella. Se miellyttää silmääni enemmän kuin suurin osa italialaisista ja hollantilaisista tekeleistä. Sanotaan nyt kuitenkin että kyllä Kari nykypiirtäjien top-kympissä sentään pyörii.
Otsikko: Re: Umpisurkea K. Korhonen
Kirjoitti: jeesbox - 26.04.2006 klo 19:03:48
Joo Pasoleatia taitaa vain joku ny vaivata... Eli ei siitä taida kannattaa kummemmin välittää. Puhukoon mitä puhukoon, jätetään se omaan arvoon ;D Lainaus Curtvileltä "No ei ainoastaan lehmä saa arvostella maitoa. Mutta se että jollain yhdellä henkilöllä on laktoosi-intoleranssi ei tarkoita että maidon myynti pitää kaikilta lopettaa", Tosi hyvin sanottu!:) En muuten osaa käyttää näköjään tuota lainaustoimitoa  ;D
Otsikko: Re: Umpisurkea K. Korhonen
Kirjoitti: Samu94 - 26.04.2006 klo 21:06:29
En muuten osaa käyttää näköjään tuota lainaustoimitoa  ;D

Klikkaat vaan siitä viestistä mistä haluat lainata jotain, sitä vastaa lainaten toimintoa  ;) Kyllä sä ossaat
Otsikko: Re: Umpisurkea K. Korhonen
Kirjoitti: Rami Selin - 26.04.2006 klo 21:50:49
Joo, omaperäistä. Entäs jos piirtäisikin ruudut ruskeaa täyteen, eikö se olisikin aivan hienoa "omaperäisyyttä"? Kun jonkun piirtämän tuotokset ovat mielenvikaista kuonaa, niin aina vedotaan omaperäisyyteeen. Jos omaperäisyys on sitä millä Korhonen saastuttaa lehden sivuja, niin nämä omaperäistäjät voisi vaikka lähettää Afganistaniin taleban-leirille. Omaperäistäkööt siellä.

Pasoleati ottaa nyt vain ihan rauhallisesti ja haistakoon samalla ***** (edit: haistattelut ovat lapsellisia ja pyydän tätä anteeksi). Aku Ankassa No: 16 julkaistu Karin 10-sivuinen tarina ei kuulu minunkaan suosikkeihini, mutta kyllä se on parempi kuin sitä seuraava Frank Jonkerin kirjoittama "Faraon kirous".
Kari ei ilmeisesti halua toistaa samaa sontaa lehdestä toiseen ja tekee erilaista. Jos joku sekoaa tämän vuoksi, niin seotkoon. Avohoidossa on nykyään aivan liian moni ja meidän tavallisten on vain siedettävä heitä.
Otsikko: Re: Umpisurkea K. Korhonen
Kirjoitti: J.Salo - 26.04.2006 klo 22:57:58
Ei Kari huono ole. Hän on melko keskivertopiirtäjä ja käsikirjoittaja. Itse jopa pidin tarinan erillaisesta piirrostyylistä (hivenen huumehöyryinen) ja juonitavasta, vaikka se ei oikein klikannut.

Lähinnä tuntuu että toimitus yrittää leipoa hänestä "kotimaista Carl Barksia", mitä hän ei myöskään ole. Tämä hypen ja todellisuuden välinen kuilu on se joka varmaan pistää pinnan niin monella kireäksi.
Otsikko: Re: Umpisurkea K. Korhonen
Kirjoitti: perjantai - 27.04.2006 klo 00:06:48
Ehdottomasti huonoin "tarina" vähään aikaan oli eräässä taskukirjassa yksisivuinen, jossa Milla lähettää verokarhun kiusaamaan Roopea. Käänsin sivua ja odotin töksähtelevästi alkaneen tarinan jatkuvan, mutta se olikin jo loppu.

Kokeellisesta piirrostyylistä muistan Mikki-tarinan, jossa juostiin läpi Venezuelan tai vastaavan, kirjeeseen postimerkkiä etsien. Juttu oli taskukirjassa, mutta nimestä ei ole tietoa.

Korhosen tarinat on joskus hyviä ja joskus ei. Piirrostyyli ei miellytä.
Otsikko: Re: Umpisurkea K. Korhonen
Kirjoitti: jeesbox - 27.04.2006 klo 07:06:55
Klikkaat vaan siitä viestistä mistä haluat lainata jotain, sitä vastaa lainaten toimintoa  ;) Kyllä sä ossaat

Katos vain...En edes huomannut tuota vastaa lainaten-toimintoa...Hmm..nooh aina viisastuu,kitosh!  ;D
Otsikko: Re: Umpisurkea K. Korhonen
Kirjoitti: Lasarus - 27.04.2006 klo 16:22:38

Kari ei ilmeisesti halua toistaa samaa sontaa lehdestä toiseen ja tekee erilaista.

Niin Korhonen tekee omanlaistansa sontaa ;D
Otsikko: Re: Umpisurkea K. Korhonen
Kirjoitti: pasoleati - 27.04.2006 klo 21:52:49
Pasoleati ottaa nyt vain ihan rauhallisesti ja haistakoon samalla ***** (edit: haistattelut ovat lapsellisia ja pyydän tätä anteeksi). Aku Ankassa No: 16 julkaistu Karin 10-sivuinen tarina ei kuulu minunkaan suosikkeihini, mutta kyllä se on parempi kuin sitä seuraava Frank Jonkerin kirjoittama "Faraon kirous".
Kari ei ilmeisesti halua toistaa samaa sontaa lehdestä toiseen ja tekee erilaista. Jos joku sekoaa tämän vuoksi, niin seotkoon. Avohoidossa on nykyään aivan liian moni ja meidän tavallisten on vain siedettävä heitä.

No, kaikenlaisia degeneroituneita omäperäisyysfaneja tänne sitten mahtuukin. Frank Jonker on käsikirjoittajana aivan musertavan ylivoimainen Korhoseen verrattuna. Korhonen ei kelpaa edes Jonkerin kengänkiillottajaksi.

Näitä Korhosen veljiä rappiotaiteessa on valitettavan runsaasti uudempien Taskarien piirtäjissä, kuten esim.  Massaroli, Xavi, Rappioli ja Joaquin. Näille tyypillistä ovat hutaisemalla tehdyt ja/tai vääristyneet (Rappioli) taustat, ruudun täyttäminen samalla hahmolla, avaruusolioiden piirtäminen limaklimpeiksi, hahmojen sairaat mittasuhteet (esim. jalkojen, käsien tai pään turvottaminen mielenvikaisiin mittoihin) jne.

Hyvä vertailukohta mestarin ja ala-arvoisuuden välillä löytyy ihan perättäisistä numeroista, AA:n numeroitten 15/2006 ja 16/2006 johtosarjoista. Edellisessä on mestarillinen Marco Rotan tarina, jälkimmäistä ei kannata mainitakkaan. 
Otsikko: Re: Umpisurkea K. Korhonen
Kirjoitti: Rami Selin - 28.04.2006 klo 03:07:52
No, kaikenlaisia degeneroituneita omäperäisyysfaneja tänne sitten mahtuukin. Frank Jonker on käsikirjoittajana aivan musertavan ylivoimainen Korhoseen verrattuna. Korhonen ei kelpaa edes Jonkerin kengänkiillottajaksi.

Kannatan omaperäisyyttä. Samaa vanhaa tuttua ei kannata enää julkaista, koska se on jo tehty. Sellaisen kirjoittaminen ja piirtäminen on vielä tuskallisempaa.
Frank voi olla jumalainen käsikirjoittaja, mutta ilmeisesti herra osaa tehdä myös erittäin kehnojakin kässäreitä. Mahdollisesti edellä mainitsemani sarjakuvan on pilannut piirtäjä. En tiedä, mutta lopputulos on kehno.
Otsikko: Re: Umpisurkea K. Korhonen
Kirjoitti: Nyoko - 28.04.2006 klo 04:37:52
Täytyy varovasti sen verran kommentoida tähän säikeeseen, että parin vuoden (tilaus)tauon jälkeen sain pitkästä aikaa käsiini uuden Akun, joka sattui olemaan AA 16/2006... Ja kyllähän tuon johtosarjan kuvituksen taso oli pienimuotoinen shokki, ei tuollaista jälkeä uskoisi näkevänsä vahvasti perinteillä ja laadulla ratsastavassa lehdessä.

Omaperäisyydessä ei ole mitään vikaa, ja minulle on tähän asti toiminut koko AA:n piirtäjäkaarti patsastelevasta Rosasta yksi-ilmeiseen van Horniin. Korhosen nimiin laitetussa kuvituksessa tökkäsi silmään räävitön hutilointi niin sommittelussa, hahmoissa kuin taustoissakin. En tiedä onko kehnosta suorituksesta kiittäminen (myös) ulkopuolista tussaajaa, mutta toivoisi Karin tekevän vähemmän töitä suuremmalla huolella; itse en ainakaan tuollaisia luonnosmaisia töherryksiä haluaisi kuunaan AA:ssa nähdä, vaikka joihinkin "tyylin lennokkuus" näyttääkin vetoavan.  ;)
Otsikko: Re: Umpisurkea K. Korhonen
Kirjoitti: Rami Selin - 28.04.2006 klo 04:46:50
Ja kyllähän tuon johtosarjan kuvituksen taso oli pienimuotoinen shokki, ei tuollaista jälkeä uskoisi näkevänsä vahvasti perinteillä ja laadulla ratsastavassa lehdessä.
Ei millään pahalla, mutta odottaako joku Ankalta laatua.

Lainaus
joihinkin "tyylin lennokkuus" näyttääkin vetoavan.  ;)
Jos viittaat minuun, niin en väitä pitäväni kuvituksesta. En muuten pidäkään. En vain ymmärrä, mitä merkitystä sillä edes on, miltä se näyttää. Sen vain sanon, että turhaa nysväämistä näkee tuossakin lehdessä turhan paljon.
Otsikko: Re: Umpisurkea K. Korhonen
Kirjoitti: Timo Ronkainen - 28.04.2006 klo 13:05:31
Itse asiassa Jonker suoltaa aika kaavamaisia juttuja rutiinilla, yllättää harvoin. Jos jaksaisin kaivaa esimerkkejä, niin niitä kyllä löytäisi Kuukauden sarjisekstroista. Katsokaa itse.

Timo
Otsikko: Re: Umpisurkea K. Korhonen
Kirjoitti: Eeki - 28.04.2006 klo 13:23:28
Itse asiassa Jonker suoltaa aika kaavamaisia juttuja rutiinilla, yllättää harvoin. Jos jaksaisin kaivaa esimerkkejä, niin niitä kyllä löytäisi Kuukauden sarjisekstroista. Katsokaa itse.

Timo

Nyt loppuu Ankka tekijöiden arvostelu. Ne on hyvii kaikki. Korhonenkin on todella nerokas, kuten VesaK jo sanoikin. Kyllä yhden Ankka sarjakuvan tekeminen vaatii vähintään yhtä paljon kekseliäisyyttä ja taitoa kuin jonkun taide romaanin tai elokuvan. kokeilkaa vaikka itse!
Otsikko: Re: Umpisurkea K. Korhonen
Kirjoitti: marko70 - 29.04.2006 klo 10:24:52
Jos ei pidä Korhosesta niin jättäkää lukematta kuka pakottaa lukemaan ???
Siinähän on piirtäjän nimi alla jos ei tyylistä näe...
Otsikko: Re: Umpisurkea K. Korhonen
Kirjoitti: pasoleati - 30.04.2006 klo 13:42:33
Sanoma magazines pakottaa. Kun tuote maksaa 80 ekiä, niin luulisi sillä saavan sitä mitä tilaa. Ja minä en ole tilannut Feriolia enkä Korhosta.
Otsikko: Re: Umpisurkea K. Korhonen
Kirjoitti: Timo Ronkainen - 30.04.2006 klo 14:42:26
Sanoma magazines pakottaa. Kun tuote maksaa 80 ekiä, niin luulisi sillä saavan sitä mitä tilaa. Ja minä en ole tilannut Feriolia enkä Korhosta.

Irtonumeroita voi ostaa.

Timo
Otsikko: Re: Umpisurkea K. Korhonen
Kirjoitti: dErasmus - 09.05.2006 klo 11:00:19
Ei, kyllä Korhonen mun mielestäni siihen kultaiseen keskivertoon sijoittuu; omasta mielestäni hänen tyylinsä on muuttunut enemmän koomiseksi kuin kaaoottiseksi. Onhan niitä huonompiakin, vaikka ovatkin yleisölle niin ihkuihania (Vicar nyt ensimmäisenä).
Otsikko: Re: Umpisurkea K. Korhonen
Kirjoitti: Lasarus - 09.05.2006 klo 16:16:29
Onhan niitä huonompiakin, vaikka ovatkin yleisölle niin ihkuihania (Vicar nyt ensimmäisenä).

Mikä muka tekee Vicarista huonon ?
Otsikko: Re: Umpisurkea K. Korhonen
Kirjoitti: Jukka Laine - 09.08.2006 klo 09:58:14
Ja uudessa ankassa 32/2006 Kari vahvistaa sen minkä olemme aina tienneet: Lupu on älykkäin. Lupu pääsee Lahjakkaiden lasten kouluun.

Ei kai Kari ole täällä käynyt ideoita etsimässä?
Otsikko: Re: Umpisurkea K. Korhonen
Kirjoitti: vesa saarinen - 09.08.2006 klo 15:30:22
Voisikohan, muuten, tämän umpisurkean threadin nimen vaihtaa, vaikkapa poistaa otsikosta sanan "umpisurkea", jos tarkoitus on Karin ankkatöistä ylipäätään keskustella? :)

Tottakai
Otsikko: Re: Kari Korhonen
Kirjoitti: Mai - 10.08.2006 klo 22:40:15
Korhosen kolmostarina oli oikein viihdyttävä, kunnes niitä kolmosia alkoi putkahdella ihan vaivaksi asti. Piirrosjälkikään ei ollut läheskään niin ärsyttävän valuvaa kuin joskus. Korhosen käsikirjoituksissa on usein oikein nastoja oivalluksia, mutta nyt ei ihan onnannut.
Otsikko: Re: Kari Korhonen
Kirjoitti: vesa saarinen - 11.08.2006 klo 00:41:05
Korhosen kolmostarina oli oikein viihdyttävä, kunnes niitä kolmosia alkoi putkahdella ihan vaivaksi asti. Piirrosjälkikään ei ollut läheskään niin ärsyttävän valuvaa kuin joskus. Korhosen käsikirjoituksissa on usein oikein nastoja oivalluksia, mutta nyt ei ihan onnannut.

Luulisin, ja ymmärtäisin, että valuminen on hieman vähenemään päin. Eipä tuosta varmaksi tiedä, mutta tällaista fiilistä munaskuissa on syystä jos kolmannestakin. Hum hum!
Otsikko: Re: Kari Korhonen
Kirjoitti: Wade - 11.08.2006 klo 11:06:00
Noniin. Tässä sitä uusimmassa nähdään Karin "mahtava" taide  >:(. Kolmosia putkahteli todellakin koko ajan. Nolottaa vähän olla suomalainen, jos meillä ei ole parempaa ankkapiirtäjää tarjota :-[. Korhonenhan onnistuu mokaamaan jopa puhekuplat! Mikseivät ne voi olla tavallisia, kysynpä vaan?
Otsikko: Re: Kari Korhonen
Kirjoitti: pasoleati - 11.08.2006 klo 18:39:25
Ei tunnu Korhosen ote piristyvän. Oli taas sen verran heikkoa jälkeä.
Otsikko: Re: Kari Korhonen
Kirjoitti: Wade - 11.08.2006 klo 22:31:37
Yleensä uudet piirtäjät kehittyvät, mitä enemmän piirtävät. Valitettavasti Korhoselle ei käy samoin. Päinvastoin
Otsikko: Re: Kari Korhonen
Kirjoitti: Lasarus - 13.08.2006 klo 11:21:45
Viimeisin tarina oli kyllä Korhosen paras tekele. Mutta vielä oli  vähän sellaista " valumista "
Otsikko: Re: Kari Korhonen
Kirjoitti: Wade - 13.08.2006 klo 15:44:54
Viimeisin tarina oli kyllä Korhosen paras tekele. Mutta vielä oli  vähän sellaista " valumista "

Paras? Ensimmäiset Korhoset olivat hänen "parhaitaan", jos nyt Karin tapauksessa voidaan puhua "parhaista"
Otsikko: Re: Kari Korhonen
Kirjoitti: Jamo - 26.08.2006 klo 11:49:16
Yleensä uudet piirtäjät kehittyvät, mitä enemmän piirtävät. Valitettavasti Korhoselle ei käy samoin. Päinvastoin
Kuinka kauan Korhonen on muuten piirtänyt? (Ajan takaa sitä, että mistä tiedät vaikka syntyisi muutos).
Otsikko: Re: Kari Korhonen
Kirjoitti: Jukka Laine - 27.08.2006 klo 19:35:05
Kari on tehnyt vuodesta 1993 Disney-sarjoja.
Otsikko: Re: Kari Korhonen
Kirjoitti: Jamo - 27.08.2006 klo 20:01:29
Kari on tehnyt vuodesta 1993 Disney-sarjoja.

 Ai, niin kauan... turha sitten vissiin odottaa "muutosta". Itse kyllä pidän Korhosen piiroksista (ja olen itse tavannut ja jutellut pari kertaa hänen kanssa). Kyllähän oman kotimaamme piirtäjiä pitää kannustaa  :).
Otsikko: Re: Kari Korhonen
Kirjoitti: Wade - 27.08.2006 klo 20:16:04
Ai, niin kauan... turha sitten vissiin odottaa "muutosta". Itse kyllä pidän Korhosen piiroksista (ja olen itse tavannut ja jutellut pari kertaa hänen kanssa). Kyllähän oman kotimaamme piirtäjiä pitää kannustaa  :).

No sovitaan vähän kannustaa.. Onhan se sentään Suomen edustajana ;)
Otsikko: Re: Kari Korhonen
Kirjoitti: Jamo - 28.08.2006 klo 19:33:39
Sitähän minä juuri sanoin  ;)

 (100. viesti tässä tobicissa   ;D)
Otsikko: Re: Kari Korhonen
Kirjoitti: Timo Ronkainen - 15.10.2006 klo 12:46:21
HUOM: Kari Korhonen tänään Arto Nybergin vieraana TV1 klo 19:45

Timo
Otsikko: Re: Kari Korhonen
Kirjoitti: Samu94 - 15.10.2006 klo 14:16:14
Kiitos tiedosta Timo. Pitääpäs katsella iltasella  :)
Otsikko: Korhonen kiertueella
Kirjoitti: vesa saarinen - 15.10.2006 klo 15:52:36
Ensi viikosta alkaen KK on turneella ympäri Suomen. Saapi tulla moikkaamaan missä mieli tekee. Karilta saa varmasti nimmareita, ehkä piirroksiakin. Allekirjoittanut ainakin käy Turun tapahtumassa jo ihan automaattisestikin. :)

Aikataulu:

ke 18.10.2006 klo 15-16: Turku
Akateeminen Kirjakauppa, Turku. (Eerikinkatu 15; Hansakortteli)

to 19.10.2006 klo 16-17: Tampere
Suomalainen Kirjakauppa, Tampere. (Hämeenkatu 18)

pe 20.10. klo 16.30-17.30: Oulu
Suomalainen Kirjakauppa, Oulu. (Rotuaari, Kirkkokatu 17)

la 21.10. klo 12-13: Espoo
Suomalainen Kirjakauppa, Iso Omena, Espoo.

la 21.10. klo 14-15: Helsinki
Suomalainen Kirjakauppa, Helsinki, Aleksi (päämyymälä)
Otsikko: Re: Kari Korhonen
Kirjoitti: Jaanta - 15.10.2006 klo 22:33:48
Muuten hyvä toi kiertue, mutta saisi tulla käymään täällä
itä-suomessakin vaikka Lappeenrannassa.
Otsikko: Re: Kari Korhonen
Kirjoitti: Markku Myllymäki - 16.10.2006 klo 11:28:50
Ukko oli tänään aamu-TV:ssä (mikä lie ohjelma kolmosella). Piirteli Akun nassun haastattelun aikana.

Olin jutusta ymmärtävinäni, ettei hän tussaa eikä väritä, vaan tekee vain lyijärit. Saatoin kuulla väärin.
Otsikko: Re: Kari Korhonen
Kirjoitti: Timo Ronkainen - 16.10.2006 klo 11:35:30
Olin jutusta ymmärtävinäni, ettei hän tussaa eikä väritä,

Näin on nykyään. Ollut jo reilun vuoden. Sivut menevät Espanjaan Ferran Rodriguezin tussattavaksi. Sarjojaan ei yksikään Disney-piirtäjä ei ole oikeastaan koskaan värittänyt.

Timo
Otsikko: Re: Kari Korhonen
Kirjoitti: mustaritari - 16.10.2006 klo 12:38:50
Onko tuosta Korhosen uusimmasta kirjasta tehty nahkakantista laitosta?
Otsikko: Re: Kari Korhonen
Kirjoitti: Samu94 - 16.10.2006 klo 18:03:14
Jos menee nimmaria hakemaan, voiko kirjan ostaa jo etukäteen, vai pitääkö ostaa paikanpäältä? Kai sen nyt etukäteen voi... :D
Otsikko: Re: Kari Korhonen
Kirjoitti: marko70 - 16.10.2006 klo 20:11:54
Jos menee nimmaria hakemaan, voiko kirjan ostaa jo etukäteen, vai pitääkö ostaa paikanpäältä? Kai sen nyt etukäteen voi... :D

Ouluun menen ja etukäteen ostan kirjat...
Nahkakirja on tehty 100 kpl 20 värillistä 80 mustavalkosta...
Otsikko: Re: Kari Korhonen
Kirjoitti: marko70 - 16.10.2006 klo 20:13:10
Onko tuosta Korhosen uusimmasta kirjasta tehty nahkakantista laitosta?
4 värillistä ostettu...3 parasta kuvaa ja 1 huono numeron takia...
Otsikko: Re: Kari Korhonen
Kirjoitti: Samu94 - 16.10.2006 klo 20:27:28
Mistä niitä nahkakantisia saa?
Otsikko: Re: Kari Korhonen
Kirjoitti: mustaritari - 16.10.2006 klo 20:47:33
Ouluun menen ja etukäteen ostan kirjat...
Nahkakirja on tehty 100 kpl 20 värillistä 80 mustavalkosta...

Minkä hintasii noi nahkakantiset on kuvalla tai ilman?
Otsikko: Re: Kari Korhonen
Kirjoitti: jutuahol - 17.10.2006 klo 07:25:33
Taisi olla tämä jo jossain toisessakin ketjussa, mutta Prismassa oli tuo Korhosen Ankantekijät-kirja 23,90e tai jotain sinnepäin. Esim. Aku Ankan sivuilla näkyi olevan "tarjoushinta" 29e.
Otsikko: Re: Kari Korhonen
Kirjoitti: marko70 - 17.10.2006 klo 09:22:04
Minkä hintasii noi nahkakantiset on kuvalla tai ilman?
Värillinen 250€ ja mustavalkokuvalla 180€ ja muita ei tietääkseni ole.... :-*
Otsikko: Re: Kari Korhonen
Kirjoitti: VilleM - 18.10.2006 klo 09:34:26
Näkyi olevan uusimmassa Akkarissa Kari Korhosen erikoisnumero. Lehdessä on miehen kaksi tarinaa sekä sellainen vajaan kahden sivun mittainen haastattelu.
Otsikko: Re: Kari Korhonen
Kirjoitti: vesa saarinen - 18.10.2006 klo 12:26:59
Näkyi olevan uusimmassa Akkarissa Kari Korhosen erikoisnumero. Lehdessä on miehen kaksi tarinaa sekä sellainen vajaan kahden sivun mittainen haastattelu.

Näin on. Mukana on tuoreempaa ja toisaalta vähän vanhempaa Korhosta. Lehden Veli Kani -tarina on yksi ensimmäisistä hyväksytyistä Korhosen käsikirjoituksia.

Ja muistakaa tosiaan, että Kari on tällä viikolla tavattavissa Turussa, Tampereella, Oulussa ja Helsingissä. Vilkaiskaapa aikataulut vaikka osoitteesta http://www.akuankka.fi/lukemista/uutisankka/?d=5502
Otsikko: Re: Kari Korhonen
Kirjoitti: marko70 - 18.10.2006 klo 14:31:02
Mistä niitä nahkakantisia saa?
TUOLLA ON YKSI... :-*

http://www.huuto.net/fi/showitem.php3?itemid=40244094

Duunasin kuvan... :P
Otsikko: Re: Kari Korhonen
Kirjoitti: waltzzu - 18.10.2006 klo 22:58:30
Olin tänään Turun Akateemisessa kirjakaupassa. Siellä se Kari jakeli niitä nimmareita  Naurettavat Naapurit -kirjaan. Sain minäkin Karin  nimmarin ja piirsi se Roopenkin kuvan, kun pyysin. :)
Aika vähän oli kyllä ihmisiä, mutta taisi olla vähän huono aika (15-16)
Otsikko: Re: Kari Korhonen
Kirjoitti: vesa saarinen - 18.10.2006 klo 23:34:46
Aika vähän oli kyllä ihmisiä, mutta taisi olla vähän huono aika (15-16)

Joo, oikeastaan valitettavan vähän. Karilla on faneja ympäri Suomen ja paljon niitä (palautteen perusteella) onkin, mutta liekö turkulainen apatia sitten syy sille, ettei ihmisiä kovin paljon paikalla käynyt.

Toivottavasti tamperelaiset näyttävät huomenna närhenpallit!
Otsikko: Re: Kari Korhonen
Kirjoitti: Curtvile - 18.10.2006 klo 23:48:03
Joo, oikeastaan valitettavan vähän. Karilla on faneja ympäri Suomen ja paljon niitä (palautteen perusteella) onkin, mutta liekö turkulainen apatia sitten syy sille, ettei ihmisiä kovin paljon paikalla käynyt.

Toivottavasti tamperelaiset näyttävät huomenna närhenpallit!
'

niin tai virka/työajalle ajoittunut ajankohta, nimimerkillä turkulainen kiirettä pitänyt sarjakuvaharrastaja, akateemisessa vasta neljän jälkeen.

Toivottavasti Tampere osoittaa olevansa oiva valinta seuraavaksi pääkaupungiksi....
Otsikko: Re: Kari Korhonen
Kirjoitti: waltzzu - 18.10.2006 klo 23:54:24
Tuota, Voiko Korhoselle lähettää fanipostia? Onko kellään tiedossa postiosoitetta tai/ja sähköpostiosoitetta? Kiitos jo etukäteen vastauksista.
Otsikko: Re: Kari Korhonen
Kirjoitti: vesa saarinen - 19.10.2006 klo 00:13:20
Tuota, Voiko Korhoselle lähettää fanipostia? Onko kellään tiedossa postiosoitetta tai/ja sähköpostiosoitetta? Kiitos jo etukäteen vastauksista.

Sähköpostiosoite ei - yllättäen - ole julkisessa jaossa, mutta Aku Ankan toimituksen kautta voi lähettää viestiä haluamallaan tavalla, sieltä kyllä fanipostit pistetään eteenpäin.
Otsikko: Re: Kari Korhonen
Kirjoitti: waltzzu - 19.10.2006 klo 00:18:20
Oke, kiitti tiedosta! Ei muuta kuin Akkarin toimituksen kautta fanipostia Karille!
Otsikko: Re: Kari Korhonen
Kirjoitti: Timo Ronkainen - 19.10.2006 klo 00:29:21
Tältä näytti Turun Akateemisessa ihan hetki ennen tapahtuman alkua. Jonoa tuli pikkuisen enemmän vähän myöhemmin. Sen verran ettei ihan kaikki paikalla olleet saaneet tunnin aikana kuvaa. Signeerauksen kyllä. Turku TV:n uutisissa Kari esiintyi vajaan minuutin verran. Uutiskertaus tulee viikonloppuna, ettei sitä ole missannut jos ei nyt tänään nähnyt. Turku-TV väitti että Naurettavat naapurit kirja julkistettiin Turussa. heh.
(http://www.kvaak.fi/keskustelu/index.php?action=dlattach;topic=6116.0;id=3559)

Timo
Otsikko: Re: Kari Korhonen
Kirjoitti: VesaK - 19.10.2006 klo 00:56:42
Kah, sielläpä reipas kummisetä Rikukin valvoo suojattiaan. Huomenna varmaan myös Turun Sanomista saamme lukea mitä herr Korhonen duumaili Turuus.

Juuh, oikeassa olin, Ajassa-osastosta löytyy tänään lyhyt juttu (myöhemmin löydettävissä arkiston kautta):

http://www.turunsanomat.fi/ajassa/
Otsikko: Re: Kari Korhonen
Kirjoitti: Wierdo - 19.10.2006 klo 09:20:22
Milloin Kari käy Helsingissä? Vai ehtikö se jo käydä?
Otsikko: Re: Kari Korhonen
Kirjoitti: Jukka Laine - 19.10.2006 klo 10:20:21
Milloin Kari käy Helsingissä? Vai ehtikö se jo käydä?

Käyhän Kari useinkin Helsingissä. Kerrankin tulivat Murtosaaren kanssa yhtä aikaa liikennevaloissa vastaan.

Lainaus
la 21.10. klo 14-15: Helsinki
Suomalainen Kirjakauppa, Helsinki, Aleksi (päämyymälä)
Otsikko: Re: Kari Korhonen
Kirjoitti: Timo Ronkainen - 19.10.2006 klo 12:53:50
Milloin Kari käy Helsingissä? Vai ehtikö se jo käydä?

Kyllähän tämä jo sanottiin muutama viesti takaperin:
la 21.10. klo 14-15: Helsinki
Suomalainen Kirjakauppa, Helsinki, Aleksi (päämyymälä)

Timo
Otsikko: Re: Kari Korhonen
Kirjoitti: VesaK - 19.10.2006 klo 13:01:59
Ja seuraavana viikonloppuna Kari on Helsingin kirjamessuilla, yleisön edessä pe 27.10, Soul Food -lavalla klo 16.00.

Kari Korhonen - chatti 25.10 klo 18-20 os. www.akuankka.fi

Saman osoitteen kautta löytyy varmaankin myös tietoa Karin signeerausajoista kirjamessuilla.
Otsikko: Re: Kari Korhonen
Kirjoitti: vesa saarinen - 19.10.2006 klo 22:52:27
Kari Korhonen - chatti 25.10 klo 18-20 os. www.akuankka.fi

Saman osoitteen kautta löytyy varmaankin myös tietoa Karin signeerausajoista kirjamessuilla.


Huomenna joo löytyy lisäinfoa. :)
Otsikko: Re: Kari Korhonen
Kirjoitti: Wade - 20.10.2006 klo 22:29:33
Huh huh. Voi Karin kanssa. Eipä tahdo mennä parempaan suuntaan nuo kumiankkakorhoset. Haluisko joku mennä Karille huomenna Helsinkiin sanomaan, että perustaa oman sarjakuvan, AKumiankka ja mennä turhimaan sitä sarjakuvaa epämuodostuneilla piirustuksillaan. Ei siinä, kyllä Karilla on omaa huumorintajuaan ja ideaansa tarinoissa, mutta esim. Kenon tarinoihin Korhosen piirruksen vertauksen tulos olisi sama kun vertaisi Minni Hiirtä Pat McRyaniin.
Otsikko: Re: Kari Korhonen
Kirjoitti: Samu94 - 21.10.2006 klo 01:42:08
No, tänään hain nimmarin ja piirsipä Korhonen ison ja vihaisen Akun, ei pelkkää päätä vaan oikein vartalon. Kommee on!

Rento heppu on se Korhonen. Ei yhtään sellanen jäykkis, niinku monesti on ollut muut.... :D
Otsikko: Re: Kari Korhonen
Kirjoitti: vesa saarinen - 21.10.2006 klo 10:04:24
Huh huh. Voi Karin kanssa. Eipä tahdo mennä parempaan suuntaan nuo kumiankkakorhoset.

Jos Korhosen uusimpia töitä katsoo, tämä väite ei kyllä pidä paikkaansa sitten tippaakaan - silmälasit olisi jonkun syytä hankkia.

Vrt. vaikka tuoreen kirjan "Suomi-sivua" (oliko se s. 112 vai 116 vai 119 vai mitä) saman kirjan tarinoihin paria vuotta varhaisemmalta ajalta.
Otsikko: Re: Kari Korhonen
Kirjoitti: Jukka Laine - 21.10.2006 klo 14:47:14
Muistaako joku Karin oman sarjan joka tuli Iltasanomissa Kuukauden kotimaisena. Pikkupoika ja mielikuvitusjänis. Mikä se sarja oli nimeltään?
Otsikko: Re: Kari Korhonen
Kirjoitti: Timo Ronkainen - 21.10.2006 klo 16:25:01
Muistaako joku Karin oman sarjan joka tuli Iltasanomissa Kuukauden kotimaisena. Pikkupoika ja mielikuvitusjänis. Mikä se sarja oli nimeltään?

Lelupupu Nössö. Huhtikuu 1993.

Timo
Otsikko: Re: Kari Korhonen
Kirjoitti: Wade - 21.10.2006 klo 23:02:20
Saattaa olla, että tämäkin täällä mainittu, mutta Nyt-liitteessä oli juttua Karista...
Otsikko: Re: Kari Korhonen
Kirjoitti: Reijo Valta - 22.10.2006 klo 18:38:29
"Oletko joskus miettinyt, miksi Aku Ankka ja Hannu Hanhi jaksavat vuodesta toiseen jahdata samaa naista, vaikka tämän käytös lähentelee neuroottista? No, se johtuu vain siitä, ettei Akulla ja Hannulla ole valinnanvaraa. Ankkalinnassa ei ole tarpeeksi naisia."

http://www.demari.fi/Article.jsp?article=6534

Demarissa esittelykirjoitus Korhosesta ja Ankantekijät 6:sta.
Otsikko: Re: Kari Korhonen
Kirjoitti: Jukka Laine - 22.10.2006 klo 19:54:34
Minnin Madonna-look 80-luvulta:

(http://content.answers.com/main/content/img/amg/pop_albums/2/8/7/d288437p574.jpg)
Otsikko: Re: Kari Korhonen
Kirjoitti: enginigger - 27.10.2006 klo 23:45:58
Menee jo ohi otsikon aiheen koko keskustelu.. Näkisin että ongelma on juuri siinä että ankka-sarjakuvissa yhteiskunta ja vallitsevat arvot tulevat liian vahvasti esille.

Mitähelvettiä?!? Ankanpojat irccaa ja chattii, tilataan netistä luottokortilla!!! Itse koen tämän erittäin vaivaavana asiana. Sarjakuville pitää antaa ajattomuus ja luonnollisuus. Väkisin nykynuorisoa kosiskelevaa paskaa ei kukaan halua lukea. Taitaapi mennä Disneyn sarjakuvilla huonosti kun pitää väkisin kehittää puolivillaisuuksia???
Otsikko: Re: Kari Korhonen
Kirjoitti: Timo Ronkainen - 28.10.2006 klo 21:29:03
Mitähelvettiä?!? Ankanpojat irccaa ja chattii, tilataan netistä luottokortilla!!! Itse koen tämän erittäin vaivaavana asiana.

Vähän nykyteinien kosiskelulta tuntuvat ja päälleliimatuilta moiset asiat, siksipä onkin erikoisinta että juuri näihin asioihin Ankkaan tulee kriittisintä palautetta juuri varhaisteineiltä. Ei haluta nettisakkia ja muuta nykyaikaa ja palaute on laitettu luitenkin sähköpostilla.  ;D
Toisaalta Ankkasarjat ovat aina seuranneet aikaansa, mikä taitaa kuulostaa hullulta, mutta kylläpä Ankan perheeseen TV-tuli etunenässä jo 1940-luvun lopulla. Miltäpä tuntuisi jos sitäkin hullutusta olisi pidetty liiallisena modernisointina aikoinaan?

Timo
Otsikko: Re: Kari Korhonen
Kirjoitti: Jukka Laine - 29.10.2006 klo 15:31:57
Ankantekijät 6 - Naurettavat naapurit (http://www.kvaak.fi/naytajuttu.php?articleID=697) arvosteltu.
Otsikko: Re: Kari Korhonen
Kirjoitti: Wierdo - 02.11.2006 klo 11:48:52
Mitähelvettiä?!? Ankanpojat irccaa ja chattii, tilataan netistä luottokortilla!!! Itse koen tämän erittäin vaivaavana asiana. Sarjakuville pitää antaa ajattomuus ja luonnollisuus. Väkisin nykynuorisoa kosiskelevaa paskaa ei kukaan halua lukea. Taitaapi mennä Disneyn sarjakuvilla huonosti kun pitää väkisin kehittää puolivillaisuuksia???


Kröhöm! Aku Ankka on mennyt muodin mukana koko ajan, ellet ole sattunut huomaamaan. Esim. Barksin jutuissa naisilla oli samanlaiset kuteet, kuin 60-luvun leideillä oli ollut, kampauksista puhumattakaan. Ja nehän on ajattomia! Aku ei vanhene paperilla koskaan. >:(
Toisekseen enpä ole nähnyt Nettisakkia sitten ala-asteen.
Otsikko: Re: Kari Korhonen
Kirjoitti: Timo Ronkainen - 02.11.2006 klo 13:27:11
Kröhöm! Aku Ankka on mennyt muodin mukana koko ajan, ellet ole sattunut huomaamaan. Esim. Barksin jutuissa naisilla oli samanlaiset kuteet, kuin 60-luvun leideillä oli ollut, kampauksista puhumattakaan.

Aivan totta, näin juuri on. Pitäisiköhän tästäkin aiheesta pläjäyttää Pamaukseen artikkeli - esimerkein valaistuna. Samaten kuin ikuisesta valituksesta, miten sarjat ovat nykyään paskoja kun ne ennen oli parempia (eli kun itse oli lapsi).

Timo
Otsikko: Re: Kari Korhonen
Kirjoitti: VesaK - 02.11.2006 klo 14:30:11
Niih, kyllä mää ainakin yhä tykkään Tony Stroblin tyylistä enemmän kuin Jippesin Sudenpentu-uusioversioista.
Korhosen haastattelun kirjaan kvaakkiin het kun täs ehtis...
Otsikko: Re: Kari Korhonen
Kirjoitti: Wade - 06.11.2006 klo 08:41:07
Ja millos on tulossa seuraavaa Korhosta?
Otsikko: Re: Kari Korhonen
Kirjoitti: Jukka Laine - 05.12.2006 klo 11:21:21
Uusimmassa numerossa 49/06 on Karin joulusarja.

Roope ja kerrankin hyvin esiin pääsevä ahkera kirjanpitäjä Säästöpää ovat päähenkilöt ja myös kannessa. Eräänlainen variaatio Dickensin Joulukertomuksesta, mutta tavallista poikkeavammin käsitelty. En nyt viitsi juonta kertoa, lukekaa itse.

Minä pidin.
Otsikko: Re: Kari Korhonen
Kirjoitti: Wade - 05.12.2006 klo 17:21:50
Minä pidin.
Minä myös. Korhoselta onnistunutta teosta pitkään aikaan
Otsikko: Re: Kari Korhonen
Kirjoitti: Wierdo - 07.12.2006 klo 16:01:58
Se olikin tosi kiva. Kun katoin sitä lehteä ekan kerran, ajattelin:
"Ei hitto! Korhosen tarina! Pakko lukea!" :D
Otsikko: Re: Kari Korhonen
Kirjoitti: Crosby - 20.12.2006 klo 11:26:04
Missä tuo tarina jossa Aku on jääkiekkoselostajana on ilmestynyt?
Otsikko: Re: Kari Korhonen
Kirjoitti: Wade - 20.12.2006 klo 17:46:07
Missä tuo tarina jossa Aku on jääkiekkoselostajana on ilmestynyt?
Hmm. Se oli loistava.
Joskus 90-luvun puolivälin jälkeen
Otsikko: Re: Kari Korhonen
Kirjoitti: Samu94 - 20.12.2006 klo 18:45:04
Ja jos tarkoititte sitä, mitä käsitin, se on ilmestynyt myös albumissa Sporttiankka.
Otsikko: Re: Kari Korhonen
Kirjoitti: Crosby - 20.12.2006 klo 19:02:25
Milloin tuo Sporttiankka on ilmestynyt? En löytänyt sitä inducksista.
Otsikko: Re: Kari Korhonen
Kirjoitti: Jukka Laine - 20.12.2006 klo 19:10:05
2003. Ei tuolla nimellä löydykään. Se on Sportti-Ankka. Sitä on myyty käsittääkseni vain Akkarin tilaajille.
Otsikko: Re: Kari Korhonen
Kirjoitti: Antti Peltola - 20.12.2006 klo 21:52:21
Tässäpä tämä (http://coa.inducks.org/issue.php/x/fi/AA2003-SPO). Oli myös irtonumeromyynnissä.
Otsikko: Re: Kari Korhonen
Kirjoitti: Jukka- - 28.12.2006 klo 22:20:50
Omasta mielestäni Karin piirrosjälki on hyvää, ei kuitenkaan ihan sarjakuvapiirtäjien eliittiä.
Sensijaan Karin tekemät käsikirjoitukset ovat olleet todella hyviä, kuten mm. Pikku-Aku sarjoissa olevat käsikirjoitukset.
Niissä on vain se jokin, en tosin osaa sanoa tarkalleen mikä.

Tämä on vain minun "nuoren" mielipide, joten ei siitä sen enempää.  :)

Ihan pienenä mainostuksena asiaan liittyen Ankkalinnakkeessa on avattu pari päivää sitten Kari Korhosta varten oma kysymyspalsta, Karin Kulma, johon sivuston kävijät voivat lähetellä Karille kysymyksiä ja Kari säännöllisesti vastaa.
Kaikki asiattomuudet ja suorat haukkumiset voi unohtaa saman tien, ne eivät Karille asti mene.
Karin Kulma löytyy täältä:
http://ankkalinnake.org/?sivu=postikari

Otsikko: Kari Korhonen
Kirjoitti: eeropitkanen - 22.01.2007 klo 16:32:40
Kari Korhonen on suomalainen Aku Ankan piirtäjä.... ;D ;D
Hänen ensimmäinen Aku Ankassa julkaistu tarinansa Pelle Pelottomasta sai erittäin myönteistä palautetta. Ankka-sarjojen lisäksi Korhonen on tehnyt viisi yksisivuista Mikki Hiiri-sarjaa.

Kari Korhosen kuvituksia ja sarjakuvia on kotimaassa nähty ainakin MADissä, Väiski Vemmelsääressä, Nalle Puh-lehdessä ja Punaniskassa. Hän on myös kuvittanut kolme satukirjaa. Karilta julkaistiin syksyllä kirja, Ankantekijät 6: Naurettavat naapurit, jossa on 14 Korhosen tarinaa. Peräti neljä näistä tarinoista on ennen julkaisemattomia. Lisäksi Korhosta on nähty Aku Ankka albumissa Villi Pohjola. ;D ;D


Otsikko: Re: Kari Korhonen
Kirjoitti: Wade - 22.01.2007 klo 16:43:29
Yhdistin uuden KK aiheen vanhaan. Nyt keskustellaan siis täällä tuosta paikoin mainiosta Disney- kuvittajasta ja satusedästä

-Wade
Otsikko: Re: Kari Korhonen
Kirjoitti: PJ - 22.01.2007 klo 17:51:19
Juuri sain tiedää, että Kari Krhonen tulee myös Tampere kuplii -tapahtumaan haastateltavaksi ja signeeraamaan teoksia. Kiitos, Kari!  ;)
Otsikko: Re: Kari Korhonen
Kirjoitti: VesaK - 22.01.2007 klo 18:00:27
Juuri sain tiedää, että Kari Krhonen tulee myös Tampere kuplii -tapahtumaan haastateltavaksi ja signeeraamaan teoksia. Kiitos, Kari! 

Kari on hieno mies. En ole koskaan kuullut hänen sanovan mitään negatiivista mistään asiasta. Ehkä hän kotonaan ärjyy kiukkunsa ja pahimmat paineet seinille, mutta julkisuudessa ollessaan on erittäin herrasmies. 
Otsikko: Re: Kari Korhonen
Kirjoitti: vesa saarinen - 22.01.2007 klo 18:03:01
Kari on hieno mies. En ole koskaan kuullut hänen sanovan mitään negatiivista mistään asiasta. Ehkä hän kotonaan ärjyy kiukkunsa ja pahimmat paineet seinille, mutta julkisuudessa ollessaan on erittäin herrasmies. 

...ja siviilissä mitä mainioin seuramies! Loistava tyyppi ja hieno ankkataiteilija. Kiva kuulla, että Kari tulee Tampereelle!
Otsikko: Re:Kari Korhonen?
Kirjoitti: eeropitkanen - 26.01.2007 klo 16:18:02
Kari Korhonen asuu Helsingissä
Asuuko hän todella helsingissä ???

Hymiöitä poisteltu
Otsikko: Re:Kari Korhonen?
Kirjoitti: VesaK - 26.01.2007 klo 16:27:41
Asuuko hän todella helsingissä

KYllä hän todella asuu. Olen vieraillut (työhuoneellaan), asunto on siinä lähellä.
Otsikko: Re:Kari Korhonen?
Kirjoitti: eeropitkanen - 27.01.2007 klo 16:35:34
Olen vieraillut (työhuoneellaan), asunto on siinä lähellä.

 
Kirjoittaako ja piirtääkö hän siellä ???

Eero, otetaan iisisti hymiöiden suhteen. Olen poistellut kymmenkunnan niitä parista viime viestistäsi. Luettavuus on mukavampaa, asiallisen keskustelupalstan mukaista, jos hymiöiden käyttö on rajallista. Näin saa käsityksen, että kyseesssä on poikasten chatti, tai messengerkeskustelu. -Ylläpito
Otsikko: Re:Kari Korhonen?
Kirjoitti: Wade - 27.01.2007 klo 17:12:17

 
Kirjoittaako ja piirtääkö hän siellä ???


Missäpä muuallakaan?
Otsikko: Re: Kari Korhonen
Kirjoitti: Matti Karjalainen - 28.01.2007 klo 20:17:21
Viikonlopun Ilta-Sanomien Plussa-liitteessä on Kari Korhosesta kahden aukeaman juttu, jossa tämä muun muassa nimeää idoleikseen Vicarin, Feriolin ja sitten jonkun Barksin sekä toteaa pitävänsä muun muassa Walt Kellyn Pogosta, Hugo Prattista, Tardista ja Milton Caniffista.
Otsikko: Re: Kari Korhonen
Kirjoitti: Timo Ronkainen - 05.02.2007 klo 00:14:33
Maanantai 5.2.07 TV2 Superfarmi Vieraana sarjakuvataiteilija Kari Korhonen. Korhosen pöytään on Aku Ankan piirtäminen tuonut leivän jo lähes 15 vuotta. Miten syntyvät Ankkalinnan tarinat ja hei, miksei Akulla ole housuja?

Timo
Otsikko: Re: Kari Korhonen
Kirjoitti: thunder - 22.02.2007 klo 19:51:18
Akulla ei ole housuja, koska Walt Disneyn mielestä ankat ilmaisevat tunteitaan pyrstöllään.
Otsikko: Re: Kari Korhonen
Kirjoitti: Jukka Laine - 02.05.2007 klo 17:17:03
Lambiek listaa Karin tanskalaiseksi:
http://lambiek.net/comics/disneyartists.htm#dk

Itse entryssä on sentään oikeat tiedot.
Otsikko: Re: Kari Korhonen
Kirjoitti: Timo Ronkainen - 02.05.2007 klo 17:24:28
Lambiek listaa Karin tanskalaiseksi:
http://lambiek.net/comics/disneyartists.htm#dk

Tarkoittaisikohan tanskalaistuotantoisia sarjoja. Samassa nipussa on myös mm. ruotsalainen Einar Lagerwall (listassa Kari Lagerwall) ja englantilainen Rex Archer.

Timo
Otsikko: Vs: Kari Korhonen
Kirjoitti: jho303 - 22.12.2007 klo 23:59:41
Mitäs täällä nykyään tykätään Karista? Itse ainakin pidin Jouluparaati -lehden kannesta, oli mukavan letkeää. :)

Voisiko joku kertoa miten Kari on vaikuttanut esim. tähän (http://coa.inducks.org/story.php?c=XFC+PP+++1946) Päivästä päivään -albumin kanteen?
Siis onko Taliaferro ensin piirtänyt noi ja sitten Korhonen kopioinut vai miten?

Ja onko tämä (http://coa.inducks.org/story.php?c=D+93005) tarina on tehty vuonna 1993 (ks. tarinakoodi) ja julkaistu vasta 1997?
Otsikko: Vs: Kari Korhonen
Kirjoitti: Timo Ronkainen - 23.12.2007 klo 00:23:16
Tuosta stripistähän se kansi on vedetty:
(http://outducks.org/us/zz/yd/1946/us_zz1946e30d_001.png)

Timo
Otsikko: Vs: Kari Korhonen
Kirjoitti: Jukka Laine - 23.12.2007 klo 00:40:01
Ja onko tämä (http://coa.inducks.org/story.php?c=D+93005) tarina on tehty vuonna 1993 (ks. tarinakoodi) ja julkaistu vasta 1997?

Näinhän se on. Ei siinä mitään kummallista ole.
Otsikko: Vs: Kari Korhonen
Kirjoitti: jho303 - 23.12.2007 klo 00:44:38
Tuosta stripistähän se kansi on vedetty

Muttamutta, huomaat kai, että Taliaferron nimen lisäksi siinä on vielä Korhosen nimi perässä? Eli on Karin jotain täytynyt tuon kannen eteen tehdä, eihän muuten siinä Karin nimeä olis..?
Otsikko: Vs: Kari Korhonen
Kirjoitti: Jukka Laine - 23.12.2007 klo 00:52:40
Kari on tehnyt kannen, jossa on Taliaferron piirtämä kuva. Onhan näitä.
Otsikko: Vs: Kari Korhonen
Kirjoitti: Timo Ronkainen - 23.12.2007 klo 01:20:51
Niin, siis jos se Kari on jotain tehnyt, niin piirtänyt ton kuvan uusiksi. Vanhasta stripistä suoraan suurentamalla olis voinu tulla tuhruisempi.

Timo
Otsikko: Vs: Kari Korhonen
Kirjoitti: Chompp - 23.12.2007 klo 04:11:38
Ankantekijät 6:ssa sanotaan näin: "Kansikuvat Al Taliaferron piirrosten pohjalta vuosien 1946, 1947, 1948, 1950, 1952 ja 1953 Päivästä päivään - albumeihin", eli eipä ole ainut albumi.
Otsikko: Vs: Kari Korhonen
Kirjoitti: Karhula - 03.04.2008 klo 18:57:50
Ennen piirrokset olivat liian kumimaisia ja käsikirjoitukset erinomaisia. Nykyisin piirrokset ovat parantuneet rutkasti, mutta käsikirjoituksissa on tapahtunut 0,0000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000001 lasku, mutta eihän tuo nyt niin merkittävä ole. ;D :police:
Otsikko: Vs: Kari Korhonen
Kirjoitti: Lurker - 09.05.2008 klo 11:01:13
Gemstone tykkää Korhosesta... ja upeiltahan nämä sivut näyttävät.
Walt Disney's Comics #690
Christopher Barat’s infamous wordplay adds spike to Kari Korhonen’s “Winter of Dissed Kismet!” (http://scoop.diamondgalleries.com/public/image-browser.asp?ai=69808&whichpage=6&whichimage=162870)
Otsikko: Vs: Kari Korhonen
Kirjoitti: marko70 - 09.05.2008 klo 13:06:02
Gemstone tykkää Korhosesta... ja upeiltahan nämä sivut näyttävät.
Walt Disney's Comics #690
Christopher Barat’s infamous wordplay adds spike to Kari Korhonen’s “Winter of Dissed Kismet!” (http://scoop.diamondgalleries.com/public/image-browser.asp?ai=69808&whichpage=6&whichimage=162870)
Hyvältä näyttää juu,mutta ainahan on valittajia. :P
Otsikko: Vs: Kari Korhonen
Kirjoitti: Jukka Laine - 08.07.2009 klo 11:32:25
Lokakuussa, AA:n numerossa 41/2009 on luvassa Kari Korhosen näkemys Aleksis Kiven Nummisuutareista.
Otsikko: Vs: Kari Korhonen
Kirjoitti: Jukka Laine - 30.09.2009 klo 14:33:52
Lokakuussa, AA:n numerossa 41/2009 on luvassa Kari Korhosen näkemys Aleksis Kiven Nummisuutareista.

Nummisuutarin Aku tulee siis ensi viikolla, mutta Kari Korhosta on jo tänään tulleessa numerossa, ja pientä haastatteluakin on.
Otsikko: Vs: Kari Korhonen
Kirjoitti: VesaK - 06.10.2009 klo 12:31:37
Nummisuutarit-sovitukseen on liitetty klassiset Aku-tarinakehykset, eli kyse on aluksi Ankallisteatterin esityksestä jota on ohjaamassa kiivaudestaan ja vaativuudestaan tunnettu maestro Touko Jurkka. Tämä on jo sinänsä hauska heitto, nimiväännöksellä kytketään uusi ja vanha suomalainen teatterielämä toisiinsa. Jurkan sukuhan oli vankasti esillä kotimaisessa teatterissa ja elokuvassa 1930 -luvulta 1970 -luvulle asti. Jouko Turkka tuskin esittelyjä kaipaa.


 
Otsikko: Vs: Kari Korhonen
Kirjoitti: Jukka Laine - 06.10.2009 klo 15:54:43
Jaa. Minä taas luulen, ettei Akkiksen kohderyhmällä ole aavistustakaan kuka on Jouko Turkka.
Otsikko: Vs: Kari Korhonen
Kirjoitti: Timo Ronkainen - 06.10.2009 klo 16:29:04
Turkka ei ole vähään aikaan ollut julkisuudessa, mutta ehkäpä jokunen lukija silti muistaa Joken.

Aku Ankan lukijaprofiilia

lukijoita 1 033 000

Naisia   442 000
Miehiä  591 000

12-19 -vuotiaita 298 000
20-29 -vuotiaita 185 000
30-39 -vuotiaita 187 000
40-49 -vuotiaita 201 000
50-64 -vuotiaita 123 000
65+    -vuotiaita  39 000

Lisää:
http://www.sanomamagazines.fi/mediabank/document/1075.pdf (http://www.sanomamagazines.fi/mediabank/document/1075.pdf)

Ainoa noissa luvuissa ihmetyttää itteäni, ettei alle 12-vuotiaita olisi ollenkaan (luvuista tulee yht. tuo 1 033 000).

KMT (kansallinen mediatutkimus) Lukija Syksy 07/Kevät 08
LT 2007 (Levikintarkastus)

Timo

Edit: "Kansallinen" ei "kunnallinen". Äh...
Otsikko: Vs: Kari Korhonen
Kirjoitti: Jukka Laine - 06.10.2009 klo 16:39:32
On täällä ennenkin ollut puhe, että vaikka Akkiksen lukijoista puolet on aikuisia, on kohderyhmä silti alle 12-vuotiaat.
Otsikko: Vs: Kari Korhonen
Kirjoitti: Timo Ronkainen - 06.10.2009 klo 16:44:46
On täällä ennenkin ollut puhe, että vaikka Akkiksen lukijoista puolet on aikuisia, on kohderyhmä silti alle 12-vuotiaat.

Siks mää tuota KMT:n tulosta ihmettelinkin. Luulis että alle 12-vuotiaita on kymmeniä tuhansia. Ellei enemmänkin. Paljonko tuon ikäisiä (n. 6-12) on väestöstä tällä hetkellä?

Edit goole on nopee
Lainaus
Vuoden 2008 lopussa Suomessa oli alle 15-vuotiaita henkilöitä 891 162,

Timo
Otsikko: Vs: Kari Korhonen
Kirjoitti: VesaK - 06.10.2009 klo 17:10:41
Jaa. Minä taas luulen, ettei Akkiksen kohderyhmällä ole aavistustakaan kuka on Jouko Turkka.

Akun peruskohdelukijat eivät varmasti Jurkkia tai Turkkiakaan tunne. Viestilläni viittasin kvaakilaisiin, jotka tunnetusti ovat he he yleissivistynyttä porukkaa.
Otsikko: Olenko ainoa joka pitää Kari Korhosen ankka jutuista ?
Kirjoitti: JPQ - 28.05.2010 klo 00:41:18
Olenko ainoa joka pitää Kari Korhosen ankka jutuista ? vähän kun noita olen lukenut aloin pitää varsinkin piirustustavasta. Selvästi pareampi kuin kököimmät italialais tarinat. Sanoisin muutenkin raikas tuulahdus mutta toki eräät vanhat piirtäjät jota en osaa nimetä on parhaita. no itselle kolahtaa parhaiten ehkä 70-80 luvun aku ankka lehdet.
Otsikko: Vs: Kari Korhonen
Kirjoitti: Janne P-O - 31.05.2010 klo 06:23:48
Suomalainen piirtäjä sai hahmonsa Aku Ankkaan

http://uutiset.msn.hs.fi/kulttuuri/artikkeli/Suomalainen+piirt%C3%A4j%C3%A4+sai+hahmonsa+Aku+Ankkaan/1135257206220
Otsikko: Vs: Kari Korhonen
Kirjoitti: Timo Ronkainen - 31.05.2010 klo 10:46:37
Hauskinta tuossa Hesarin uutisoinnissa on lukijakommentit (http://www.hs.fi/keskustelu/thread.jspa;jsessionid=1CD0D6F1180971FCBA49141075E57FDE.forums1?threadID=245152&messageID=4997189&). Kai ne espanjalaiset nimet sitten vaikuttavat suomalaisen korvaan italialaisilta.

Lainaus
Olen nähnyt sekä hyviä että huonoja. Hyviä juoniakin uusissa. Hyvin ja huonosti piirrettyjä. En tiedä tehdäänkö osa niistä tietokoneohjelmalla.


Juu... nappia painamalla generoituu valmis sarjakuva. ;D

Timo
Otsikko: Vs: Kari Korhonen
Kirjoitti: sila - 31.05.2010 klo 13:49:34

Tuo Korhosen tyylihän on tuollainen mukavan hempeä.Hän oli siis ilmeisesti keksinyt hahmoksi tuon puistonvartijan.Muistelisin Mummon Ankan myös aiemmin toimittaneen jonkintyylistä etsivän virkaa.
Otsikko: Vs: Kari Korhonen
Kirjoitti: VesaK - 31.05.2010 klo 21:38:34
Muistelisin Mummon Ankan myös aiemmin toimittaneen jonkintyylistä etsivän virkaa.

Heh, kukapa Ankalinnan väestä EI olisi joskus harjoittanut jonkinsorttista etsivän hommaa - Hannu Hanhea myöten.

Simo Sisun ja Kaasin olisi korkea aika eläköityä (Simohan on ollut isoisäkin jo vuosikymmenien ajan) ja Ankealinnan väen nousta barrikaadeille flegua poliisikuntaa kohtaan: "Ööäh Kurpanoja kuudessa jalokiviryöstö, avatkaa selli kuutonen, Mikki Hiiri tai Taikaviitta tai Superhessu tuo kohta syyllisen sisään."

Veli Nallen, Sepe Suden jne. kansoittamassa sysimetsässä sentään on vallalla kunnon viidakon laki. Kaikille turpaan ja vahvin (tai ovelin piikkipensaaseen piiloutuja) on syytön vaikkei olisikaan. 

No, nyt kun on murharouvien grand old damen, Agatha Christien juhlavuosi, kelpaa toki Mummo Ankkakin sosiaalisesti rajoittavien teekutsuvieraiden joukkoon. Täti paikalle ja kohtapa jo loordille kirstua höylätään. Ei Ankkulinnassa sentään vielä olla näin rankkoja, mutta kenties jo kohta...
Otsikko: Vs: Kari Korhonen
Kirjoitti: Mara - 31.05.2010 klo 21:50:45
Juu... nappia painamalla generoituu valmis sarjakuva. ;D
Pätee ehkä paremmin vaikka Karviseen. ;D

Mutta Korhosesta. Pidän sekä hänen käsikirjoituksistaan, että piirroksistaan. Parhaat piirrokset hän saa aikaan tussatessaan itse. Tosin se espanjalainen tussaaja oli mukavaa vaihtelua muihin Disney-piirtäjiin.
Otsikko: Vs: Kari Korhonen
Kirjoitti: sila - 31.05.2010 klo 22:37:44
Myönnän, että en ole perehtynyt sarjakuvapiirtäjien saavutuksiin. :P (Mitä, eikö Disney piirtänytkään kaikkea itse?) Olen lähinnä sarjakuvien lukija, joka nauttii hyvistä sarjakuvista.

Silloin sarjis on minun mielestäni ok,kun siinä ei kiinnitä huomiota mihinkään omituisuuteen.Mikään kohta ei siis hyppää silmille.Jossain jo mainitsin, että Don Rosan tyyli on liian särmikäs minun makuuni ja jotkut tarinat aika korkealentoisia, kuten Sammon salaisuus.Toki se on kirjahyllyssä, koska osittain kertoo kotikaupungista.Minun mielestä noissa Rosan sarjiksissa on silti liikaa kuvitteellista sillisalaattia,piilovitsejä ja äkkiratkaisuja.

Otsikko: Vs: Kari Korhonen
Kirjoitti: VesaK - 01.06.2010 klo 20:23:57
Tulevaisuudessa "iiinnnn thee yeeaar tuu thausaand" Korhosen sarjojen arvo tulee nousemaan ja Rosan laskemaan, niin siinä vaan käy.
Otsikko: Vs: Kari Korhonen
Kirjoitti: Roomalainen kynttilä - 02.10.2010 klo 14:42:04
Ei ole Korhosta viime aikona paljon nähty,  Mummon mysteerit- sarjaa lukuunottamatta. Sekin on jotenkin vaisuhko ja mielenkiinnoton, ilmeisesti kakaroille suunnattu.
Harmillista...
Otsikko: Vs: Kari Korhonen
Kirjoitti: OM - 03.12.2010 klo 19:48:22


Olin näkevinäni Suomalaisen kirjakaupan edessä olevassa metallisessa ilmoitus kyltissä, että Kari Korhonen olisi kaupassa signeeraamassa nyt tulevana lauantaina eli huomenna 4.12. klo 16. En ihan tarkkaan muista aikaa, mutta noin sen mielestäni luin.
Otsikko: Vs: Kari Korhonen
Kirjoitti: OP - 03.12.2010 klo 20:41:15

Olin näkevinäni Suomalaisen kirjakaupan edessä olevassa metallisessa ilmoitus kyltissä, että Kari Korhonen olisi kaupassa signeeraamassa nyt tulevana lauantaina eli huomenna 4.12. klo 16. En ihan tarkkaan muista aikaa, mutta noin sen mielestäni luin.

Miestä näkyilee vaikka missä, kertoo Ankkalinnake (http://ankkalinnake.blogspot.com/2010/12/kari-korhonen-kiertueelle.html).


Otsikko: Vs: Kari Korhonen
Kirjoitti: Henendo - 15.12.2010 klo 17:57:57
Viime aikojen Akkarin joulumokailujen keskellä oli mukavaa huomata, etteivät ihan kaikki hyvät joulutarinat ole vielä tulleet tiensä päähän. Kari Korhosen väsäämä Lahjoista parhaat Akkarista 50/2010 sai pitkästä aikaa hymyn huulille ja iloisen joulumielen valtaamaan itseni Akkaria lukiessani. Hyvä, Kari!
Otsikko: Vs: Kari Korhonen
Kirjoitti: Roomalainen kynttilä - 15.12.2010 klo 18:56:55
Viime aikojen Akkarin joulumokailujen keskellä oli mukavaa huomata, etteivät ihan kaikki hyvät joulutarinat ole vielä tulleet tiensä päähän. Kari Korhosen väsäämä Lahjoista parhaat Akkarista 50/2010 sai pitkästä aikaa hymyn huulille ja iloisen joulumielen valtaamaan itseni Akkaria lukiessani. Hyvä, Kari!

Iloinen joulumieli tuli tännekin, vaikkei tarinassa oikein kunnollista juonta ollutkaan.
Fiilistelyhän se näissä joulutarinoissa on tärkeintä.
Otsikko: Vs: Kari Korhonen
Kirjoitti: OP - 15.12.2010 klo 19:41:34
Mielestäni jouluakkarit ovat aina parhaasta päästä vuoden tarjonnassa.
Korhosen tarina oli oikein maittava, kuin myös jatkosarjan toinen osa. Itse asiassa koko lehti oli, samoin kuin viime viikkoinenkin.
Seuraavaa lehteä odotan innolla!
Otsikko: Vs: Kari Korhonen
Kirjoitti: Lurker - 02.12.2011 klo 10:34:23
Sipuliuksen päivä!

Aku Ankka etsii kadonnutta sinfoniaa - mukana myös "Sipuliuksen" syntymäkoti (http://www.yle.fi/alueet/hame/2011/12/aku_ankka_etsii_kadonnutta_sinfoniaa_-_mukana_myos_quotsipuliuksenquot_syntymakoti_3072755.html) - YLE
Aku Ankka juhlistaa säveltäjämestari Jean Sibeliuksen ensimmäistä virallista liputuspäivää ankkatarinalla Kadonnut sinfonia. Kari Korhosen piirtämässä ja käsikirjoittamassa tarinassa on haku päällä: Aku ja pojat etsivät Sibeliuksen, tai siis Sipuliuksen legendaarista kahdeksatta sinfoniaa. Tosielämässä Sibelius ilmeisesti poltti kokonaisen valmiin sinfonian Ainolan takassa vuonna 1945 - mutta Akkarissa asia menee tietysti hiukan toisin.
Otsikko: Vs: Kari Korhonen
Kirjoitti: Timo Ronkainen - 19.01.2012 klo 17:00:37
Kari Korhosen pre-Disney -sarjis, eli Ilta-Sanomien kuukauden kotimaisen klassikkouusinta netissä (http://www.iltasanomat.fi/suomiklassikko/suomi-klassikko-tucker-112012/car-1288438841225.html) alkoi jo kuun alussa. Vetävää dekkarimeininkiä! Ei ankkaa. mutta hyvää ja tyylikkäitä kuvia.

Timo
Otsikko: Vs: Kari Korhonen
Kirjoitti: Curtvile - 19.01.2012 klo 17:06:35
Kari Korhosen pre-Disney -sarjis, eli Ilta-Sanomien kuukauden kotimaisen klassikkouusinta netissä (http://www.iltasanomat.fi/suomiklassikko/suomi-klassikko-tucker-112012/car-1288438841225.html) alkoi jo kuun alussa. Vetävää dekkarimeininkiä! Ei ankkaa. mutta hyvää ja tyylikkäitä kuvia.

Hiisi vieköön ja Cthulhu nouskoon! Tämähän on mainiointa settiä mitä olen Korhoselta ikinä nähnyt.
Jos olisi tällä linjalla jatkanut olisin vankasti fani.
Ankat ei niin hirmuisesti nappaa.
Otsikko: Vs: Kari Korhonen
Kirjoitti: PuhuvaKissa - 25.01.2012 klo 09:21:50
Kari Korhonen on kotimaan ainoa menestynyt Disney piirtäjä, eli siitä jo tulee jonkin verran hyviä pisteitä. Hänen käsikirjoittamiaan tarinoita on helppo huomata, sillä ne ovat vähän erilaisia, nopeatemppoisia tarinoita.

Hänen tyylinsä on ihan kiva, sillä se eroaa muista piirtäjistä, siltihän voisi vielä aina löytää jotain huonoa sanottavaa, sillä kukaan ei ole täydellinen!
Otsikko: Vs: Kari Korhonen
Kirjoitti: Jukka Laine - 01.07.2012 klo 12:38:09
Kari Korhosen kuvittama lastenkirja Hölmölän Hessu sattui Suomalaisen alessa silmään. Ei sarjakuvia, mutta tuttuja hölmöläistarinoita kuvitettuna. Pääosissa Hessu, Polle ja Heluna.

Anu Valkama on merkitty kirjoittajaksi, mutta kansanperinteen tarinoita nämä ovat. Tussaajana Rodriguez ja värittäjänä joku toinen espanjalainen.
Otsikko: Vs: Kari Korhonen
Kirjoitti: VesaK - 01.07.2012 klo 13:03:02
Jaa, eikö tässä säikeessä ole vielä lainkaan mainittu Korhosen & co. Angry Birds -sarjakuva-albumia? Tarinat on laadittu alkujaan Kiinan markkinoita varten, siksi "itämainen" sävy. 

Tokihan siitä muuten on Kääkissä puhuttu:
http://www.kvaak.fi/keskustelu/index.php?topic=14635.0

Otsikko: Vs: Kari Korhonen
Kirjoitti: Barksi - 24.07.2012 klo 03:44:49
Kari Korhonen tarinoi tänään Yle Radio 1:n Kirja joka muutti elämäni- ohjelmassa.

http://ankkalinnake.blogspot.fi/2012/07/kirja-joka-muutti-elamani-kari-korhonen.html
Otsikko: Vs: Kari Korhonen
Kirjoitti: Jukka Laine - 15.08.2012 klo 08:28:01
Nykyään kun Mannerheimin esittäjästä väännetään kättä, Kari Korhonen voisi tehdä sarjakuvan Akusta Mannerheimina.
Otsikko: Vs: Kari Korhonen
Kirjoitti: kenda - 27.02.2013 klo 09:42:20
Päivän Hufvudstadsbladetissa oli iso artikkeli Korhosesta!

Kvaak sallii vain 400 kt liitteitä. Kun tulostin sivut PDF:ksi tiedoston kooksi tuli 4,5 Mt, joten jouduin käyttämään tällaista tiedostonjakopalvelua.

Hbl 27.2.2013 sivut 1, 14 ja 15
http://www.filedropper.com/hbl-20130227-sivut-1-14-ja-15 (http://www.filedropper.com/hbl-20130227-sivut-1-14-ja-15)

Tiedoksi niille jotka lukevat tämän joskus myöhemmin. Tuo PDF on ladattavissa ikuisesti jos joku lataa sen vähintään 30 päivän välein - toisin sanoen linkki luultavasti kuolee jossain vaiheessa.
Otsikko: Vs: Kari Korhonen
Kirjoitti: OM - 27.02.2013 klo 10:01:12


Harmi että artikkeli on ruotsiksi. Sitä en kovin puhu saati ymmärrä. Voi rähmä!
Otsikko: Vs: Kari Korhonen
Kirjoitti: Timo Ronkainen - 27.02.2013 klo 10:10:47
Pohojalaaset huomio:

Kari Korhonen tavattavissa Seinäjoella

Ensimmäisen Kari Korhosen laatiman Aku Ankan Suomi-tarinan kunniaksi taiteilija vierailee Seinäjoella yhdessä Aku Ankan päätoimittajan Aki Hyypän kanssa. Parivaljakko on tavattavissa Seinäjoen Epstorin Suomalaisessa kirjakaupassa keskiviikkona 27.2.2013 kello 17–18.30. Vierailu antaa erinomaisen tilaisuuden tavata Ankka-väkeä sekä pyytää taiteilijalta signeeraus omaan Ankka-aviisiinsa.

Ja sehän liittyy tänään ilmestyneessä Ankassa alkaneeseen ankkojen Suomen kiertueeseen:

Komia seikkailu alavilla mailla
Seikkailutarinan ensimmäisessä osassa Roope-setä, Aku Ankka ja ankanpojat matkaavat Etelä-Pohjanmaan lakeuksille, Roopen aikanaan lahjaksi saamalle maatilkulle. Roope oivaltaa, että näennäisesti arvottomasta palstasta saisi kynittyä mittavia tuottoja rakentamalla paikalle laskettelurinteen. Saisivat paikallisetkin vaihtelua tasaisilla pelloilla sivakoinnille!
Seikkailun lomassa Ankkalinnan väki törmää erehdyttävästi pohjalaista hiihtäjälegendaa muistuttavaan partasuuhun ja samoilta lakeuksilta maailmanmaineeseen ponnahtaneeseen hurjapääjoukkoon. Myös Roopen kunnianhimoisella rinnehankkeella on esikuvansa todellisuudessa. Seinäjoen Jouppilanvuori on tienoon korkein kohta ja varsin suosittu laskettelurinne. Korkeutta tekorinteellä on sikäläisittäin huimat 118 metriä, ja maa-ainesta vuorelle ajettiin Kyrkösjärven tekoaltaalta.

(Aku Ankan tiedote)

Timo
Otsikko: Vs: Kari Korhonen
Kirjoitti: Kujis - 27.02.2013 klo 20:37:14
No tulihan siellä käytyä ja haettua nimikirjoitus piirroksella Naurettaviin naapureihin.  8]
Otsikko: Vs: Kari Korhonen
Kirjoitti: Timo Ronkainen - 04.03.2013 klo 13:33:44
Karin haastattelu Huomenta Suomi -ohjelmassa Katsomosta (http://www.katsomo.fi/?progId=168760) kello 6:50:n ja 7:50:n kohdalta (00:22:43). Otsikkojuonnossa jostain syystä kuvassa Bas Heymans hanureineen.  :P

Timo
Otsikko: Vs: Kari Korhonen
Kirjoitti: Jukka Laine - 05.03.2013 klo 12:59:31
Erään parrakkaan jäsenen toiveesta siirrettiin vähemmän Kari Korhosta sivuava aihe omaksi ketjukseen:

http://www.kvaak.fi/keskustelu/index.php/topic,15395.0.html
Otsikko: Vs: Kari Korhonen
Kirjoitti: Antti Peltola - 13.03.2013 klo 19:42:32
Ennakkotiedot julkaisusta Ankan siivellä - 20 vuotta Ankkalinnassa.
Otsikko: Vs: Kari Korhonen
Kirjoitti: Timo Ronkainen - 16.04.2013 klo 15:46:08
Jos joltakulta jäi näkemättä Huomenta Suomi ja se minkälaisen kuvan Kari piirsi, niin tässäpä ruutukaappaus ohjelmasta. (tuohon kuvaan olis voinu vielä kirjoittaa "hyvin pyyhkii"  ;D )

Timo
Otsikko: Vs: Kari Korhonen
Kirjoitti: Jari Lehtinen - 23.04.2013 klo 13:41:46
Kari Korhosen tarinassa replikoivat Nightwishin Tuomas Holopainen ja Kotiteollisuuden Jouni Hynynen.

http://ylex.yle.fi/uutiset/popuutiset/suomalaisrokkarit-kirjoittivat-omat-aku-ankka-repliikkinsa-katso

(http://ylex.yle.fi/sites/ylex.yle.fi/files/imagecache/gs_5col/images/ankat.jpg)
Otsikko: Vs: Kari Korhonen
Kirjoitti: printemps - 05.10.2013 klo 19:44:27
Onko kukaan ehtinyt jo saada käsiinsä uutta Korhosen juhlakirjaa Ankan siivellä? Kiinnostaisi kuulla kommentteja siitä, kun en ole itse vielä päässyt sitä missään plaraamaan. Mitä tarinoita on mukana? Onko mielenkiintoisia artikkeleja, kuvituksia yms.?
Otsikko: Vs: Kari Korhonen
Kirjoitti: Kääk13 - 05.10.2013 klo 21:40:55
Minusta kirja on hieno!

Hinta on kyllä melko kova siihen nähden kuinka paljon se sisältää uudelleen julkaistua materiaalia, mutta tässä on selkeästi haluttu keskittyä Karin ihan omiin tarinoihin joita hän on itse sekä kirjoittanut, että piirtänyt. Suurin osa näistä on jo julkaistu Aku Ankassa tai muissa julkaisuissa.

Kirja sisältää mm. sellaiset jo ennestään tutut tarinat kuin "Omaa peliä", "Kolmiodraamoja", "Väärän vänkyrä aarre", "Kupin valtaajat" sekä "Nummisuutarin Aku"


Uusia, suomessa aiemmin julkaisemattomia tarinoita on kolme valmista ja yksi viimeistelty kuvakäsikirjoitus jonka otsikko ja puhekuplat on suomennettu.

Johtosarjassa "Mikä häpeä" Aku saa käsiinsä sudenpentujen käsikirjan ja yrittää soveltaa sen oppeja, vaarallisin lopputuloksin.

Pikku-Aku tarinassa "Hiutaleet ovat ikuisia" Aku ja Veka auttavat Väinö Ilmari Tikeliä kahden identtisen lumihiutaleen etsimisessä.

Mikki Hiiri tarinan "Hienostokoiranäyttely" kuvakäsikirjoitusluonnokset tehtiin aikoinaan Disney-studioiden 80-vuotisjuhlaa varten lyhytelokuvan "Society Dog Show" pohjalta, mutta sarjakuvan piirtämiseen palkattu henkilö vetäytyi projektista aikataulusyistä.

Kirjan päättää jostain syystä D/SAN-koodattu tarina "Sentistä kiinni" mikä ei mielestäni sisällä mitään mikä estäisi sen julkaisun muissa maissa. Ehkä koodin avulla sarjalle on saatu nopeampi julkaisu lupa suomeen? Tarinassa Säästöpää löytää uutisen minkä mukaan sentin kolikossa käytetyn metallin hinta on niin korkealla, että yhteen lanttiin tarvitaan puolentoista sentin arvosta  raaka-ainetta. Tästähän Roope innostuu...


Minä ainakin tykkäsin lukea kaikkein eniten Karin itsensä kirjoittamia esittelytekstejä tekemiinsä tarinoihin ja sitä kuinka hän kertoo sarjakuvataiteilijan työn tekemisestä.

Tarina "Omaa peliä" julkaistaan alkuperäisen käsikirjoituksen ja luonnoksien kanssa sivu sivulta jolloin tarinaa lukiessa voi verrata valmista sivua sen eri työvaiheisiin.

Ihan kirjan lopussa on Karin tekemiä lyijykynäpiirroksia, kansia ja kuvituksia joista hauskimpana ehkä versiointi Ferdinand von Wrightin kuuluistasta "Taistelevat metsot" maalauksesta. (Aku ja Hannu tukkanuottasilla)

Suosittelen jokaista tutustumaan opukseen.
Otsikko: Vs: Kari Korhonen
Kirjoitti: OM - 05.10.2013 klo 23:36:05


En tiennytkään, että kirjassa on Karin kansikuvituksia ja muuta. Olen nähnyt Karin tekemiä kansikuvituksia  sarjakuva-liike Kulku-Katin pojassa seinällä katon rajassa ainakin 2 kpl. Ihastuin niihin ja kauniiseen siveltimen jälkeen.
Kulku-Katin pojassa on myös muita makeita sarjakuva-originaaleja seinällä kehystettynä. Mutta Karin piirtämät oli vallan upeita.
Otsikko: Vs: Kari Korhonen
Kirjoitti: OM - 08.10.2013 klo 18:07:08
Tänään katselin eka kertaa tuota Kari Korhosen kirjaa. Jotenkin kiinnitin huomioni kirja hintaan, jota pidin melko korkeana. Se oli Akateemisessa 38 euroa.  Kirjan sisältö oli minulle mielenkiintoinen noiden extrojen takia, joita olisin mielellääni lukenut lisääkin. Kari Korhosen tekemät mustavalkoiset kansikuvat oli radikaalisti pienennetty.  Mukava lisämauste extroissa oli kirjan oikealla sivulla ollut luonnosmainen sivu vasemmalla olevasta väritetystä lopullisesta sivusta. Tästä hienosta oivalluksesta pidin kovin. Hieno opus, muttei minulle hintansa arvoinen. Painojälki ihan tavallista mitä noissa on aiemminkin ollut.
Otsikko: Vs: Kari Korhonen
Kirjoitti: Dennis - 09.10.2013 klo 20:32:41
Suomalaisen nettihinta on n 31 egee+ 0€ posti kanta-asikkaille, AA-kaupan hinta AA-tilaajille  30€+postit, Adlibriksessä 26,20€ postikulut 0€
Otsikko: Vs: Kari Korhonen
Kirjoitti: Czaba - 09.10.2013 klo 20:46:00
Laitetaan nyt tähän että Anttilassa Korhosen kirja on 29€ hyllyssä.
Otsikko: Vs: Kari Korhonen
Kirjoitti: VesaK - 10.10.2013 klo 10:49:28
http://www.paivalehdenmuseo.fi/ankan-siivella/

Eli Korhosen originaalinäyttely on esillä Helsingissä, Päivälehden museossa 3.11.2013 saakka.

1. Miten päin tässä nyt olis? Korhonen väkkäröi paparazzien tulituksessa.
2. Vähän virallisempi pose.
3. Sitten taas palvelemaan isompia ja pienempiä faneja.

Ahap, virallinen tiedotekin tuli aiheesta. Kiinnostavinta siinä on tämä:
"Korhonen kokeilee siipiään Aku Ankan päätirehtöörinä lokakuussa yhden lehden verran. Korhosen päätoimittamassa Aku Ankan numerossa 3 000 (43/13) ilmestyy myös taiteilijan näyttelyssä esillä oleva uusi Mummo Ankka-tarina."

  

Otsikko: Vs: Kari Korhonen
Kirjoitti: OM - 10.10.2013 klo 12:38:59


Kiitos tosi paljon VesaK tosta Kari Korhosen näyttely ilmoituksesta. En tiennyt tuollaisesta yhtään mitään. Tosi hienoa, että tuollainen on järjestetty. Kiitos ilmoituksesta. Täytyy mennä viikonloppuna heti katsomaan originaaleja.
Otsikko: Vs: Kari Korhonen
Kirjoitti: Lurker - 10.10.2013 klo 12:51:29
Tämä oli hyvä kuva. Vaatimaton taiteilija töittensä ääressä...

Originaaleissa näkyy mustan käyttö aivan toisella tavalla kuin lehden sivulla.
(http://www.kvaak.fi/keskustelu/index.php?action=dlattach;topic=6116.0;attach=26540)
Otsikko: Vs: Kari Korhonen
Kirjoitti: VesaK - 10.10.2013 klo 13:30:11
Jjepp, siinä näkyy kaikki kolme vaihetta ennen väritystä. Ihan ensin on tietysti karkea hahmottelu, mutta sitten:

Alemmassa kehyksessä postikorttia pienempi (12 x 7) sivuluonnos kuvasommitteluineen, sitten sivun puolikkaat noin A5-lyijykynäversioina, joista ne suurennetaan tussaajaa (Ferran R. Sanchez) varten A4-kokoon.
Otsikko: Vs: Kari Korhonen
Kirjoitti: Duck Woman - 10.10.2013 klo 17:41:32
Eli Korhosen originaalinäyttely on esillä Helsingissä, Päivälehden museossa 3.11.2013 saakka.

Äh, miksi noin vähän aikaa... En itse ehdi päästä ihastelemaan originaaleja. Kiitos kuitenkin noista valokuvista.
Otsikko: Vs: Kari Korhonen
Kirjoitti: Mara - 10.10.2013 klo 18:41:45
Näin tuon näyttelyn kuun vaihteessa. Originaalit olivat messevää nähtävää.
Otsikko: Vs: Kari Korhonen
Kirjoitti: Timo Ronkainen - 11.10.2013 klo 09:52:17
Heitänpä tähän muutaman kuvan, kun ne kuitenkin Pamauksessa tulevat olemaan m/v.
Pogoa Korhosen Kari ajatteli ryhtyvänsä tekemään 90-luvun alussa kuultuaan sarjan henkiinherättämisestä. Työnäyte jäi lähettämättä, kun taiteilija ei ollut tyytyväinen työnsä jälkeen. Höh... harva tuota Walt Kellyn jäljestä erottaisi.
Muissa kuvissa julkaisematon ankkakansi työnäyte vlta 1993. Warnerille tehty Väiski-kansi, joulukortteja.
Siellä on paljon muuta, kannattaa ehdottomasti käydä!

Timo
Otsikko: Vs: Kari Korhonen
Kirjoitti: Lurker - 11.10.2013 klo 11:51:20
Taiteilijan itsekritiikki on nyt kyllä ollut liioiteltua. Jösses, että äijä osaa tussata ja hyvin!
(http://www.kvaak.fi/keskustelu/index.php?action=dlattach;topic=6116.0;attach=26548)
Otsikko: Vs: Kari Korhonen
Kirjoitti: Jyrki Vainio - 11.10.2013 klo 15:21:16
Taiteilijan itsekritiikki on nyt kyllä ollut liioiteltua. Jösses, että äijä osaa tussata ja hyvin!

Ja huomaa: tuo on tehty 19-20-vuotiaana. Käsittämätöntä teknistä taitoa.
Otsikko: Vs: Kari Korhonen
Kirjoitti: Reima Mäkinen - 11.10.2013 klo 16:23:59
Hiano näyttely!
Otsikko: Vs: Kari Korhonen
Kirjoitti: Timo Ronkainen - 11.10.2013 klo 20:40:23
Ja huomaa: tuo on tehty 19-20-vuotiaana. Käsittämätöntä teknistä taitoa.

Aivan! Ja kun ajattelee, että ainakin Karin omien sanojensa mukaan piirteli enemmän tosissaan vasta lukion jälkeen. Missä välissä tuon taidon on kerenny hankkimaan? Kymmenen tuhannen tunnin sääntö?

Timo
Otsikko: Vs: Kari Korhonen
Kirjoitti: OM - 15.10.2013 klo 10:37:05


Kävin katsomassa Karin näyttelyn ja hienolta näytti. Mahtavaa oli se, että ne olivat originaaleja.

Siksi haluaisin kysyä, tietääkö kukaan, mitä mustetta Kari noissa töissään käyttää, sillä olen 100%sen varma, että se ei ole tavallista mustetta, koska se on niin mustaa ensiksikin ja valoa vasten kun huomasin, ääriviivat kiiltävät ja mustetta on kertynyt joihinkin kohtiin enemmän ja se hieman näkyi sellaisina kerroksina.
Tavallisella musteella tehdyt ääriviivat eivät kiillä valoa vasten samalla tavalla kuin noissa Korhosen hienoissa töissä. Haluaisin ostaa samaa mustetta jos tietäisin, mitä se on.
Otsikko: Vs: Kari Korhonen
Kirjoitti: Lurker - 15.10.2013 klo 11:58:11
Jänskää tietoa akuankka.fi:n sivuilta...
KUINKA SARJAKUVA SYNTYY (http://www.akuankka.fi/artikkeli/tietolaari/ajankohtaista/kuinka_sarjakuva_syntyy)
Oletko koskaan ihmetellyt, miten sarjakuvat käytännössä syntyvät? Millaisia työvaiheita tarvitaan, jotta tarinaideasta kehkeytyy valmis tarina? Vastauksen kysymykseen löydät ankkataiteilija Kari Korhosen tuoreesta juhlakirjasta – tai tästä jutusta.

Otsikko: Vs: Kari Korhonen
Kirjoitti: OM - 15.10.2013 klo 12:26:21


Kiitos Lurker tuosta Aku linkistä. Yritin etsiä infoo siitä tussi musteesta, muttei silmiini osunut. Jospa mainita olisi sitten tuossa Korhosen kirjassa, jota selailin kirjakaupassa. Täytyypi suunnistaa uudestaan. Sitten täytyy pysäyttää Herra Korhonen kaupungilla kun ehkä saatan joskus törmätä ja kysyä henkilökohtaisesti. Täytyy ottaa kuva mukaan että tunnistaa kyseisen taiteilijan. ;)
Otsikko: Vs: Kari Korhonen
Kirjoitti: Keuhko - 15.10.2013 klo 13:36:59
Minä ainakin tykkäsin lukea kaikkein eniten Karin itsensä kirjoittamia esittelytekstejä tekemiinsä tarinoihin ja sitä kuinka hän kertoo sarjakuvataiteilijan työn tekemisestä.

Juu. Erityisen mielenkiintoinen oli Korhosen avautuminen "kumiankkatyylistä", joka herätti varsin värikkäitä mielipiteitä tässäkin ketjussa ja josta itse ainakin tykkäsin ihan rutosti.
Tässä olis voinut olla enemmänkin vanhempia tarinoita vaikka 2000-luvun alusta, nämä viime vuosina yleistyneet Mummon mysteerit, Suomi-hehkutukset ym. mittatilaustyöt ei vaan oikein toimi.
Otsikko: Vs: Kari Korhonen
Kirjoitti: Timo Ronkainen - 15.10.2013 klo 13:51:41
Karihan ei itse enää tussaile (tuskaile tussin kanssa ;D ) Asiaa pitäis varmaan kysyä tussaaja Ferranilta. Mut kyllä ymmärtääkseni indian ink jättää kiiltävän tussipinnan, voi olla jopa kohollaan paperin pinnasta. Paperin pitää olla sitten semmosta, joka ei ime sitä mustetta.

Timo
Otsikko: Vs: Kari Korhonen
Kirjoitti: JanneT - 15.10.2013 klo 14:12:00
Karihan ei itse enää tussaile (tuskaile tussin kanssa ;D ) Asiaa pitäis varmaan kysyä tussaaja Ferranilta. Mut kyllä ymmärtääkseni indian ink jättää kiiltävän tussipinnan, voi olla jopa kohollaan paperin pinnasta. Paperin pitää olla sitten semmosta, joka ei ime sitä mustetta.

Timo

Joo kyllä vedenkestävät indian inkit yleensä kiiltää, olisko ollut arabikumi sidosaineissa vai mikä kun sai kiiltämään. Vesiliukoiset on yleensä mattapintaisempia. Ja indian ink myös jos on paljon vettä siveltimessä seassa musteen määrään nähden.
Otsikko: Vs: Kari Korhonen
Kirjoitti: Henendo - 27.10.2013 klo 15:11:17
Korhosen 20-vuotista taivalta Ankkojen parissa juhlistava Ankan siivellä arvostelussa etusivulla. (http://www.kvaak.fi/naytajuttu.php?articleID=2017)
Otsikko: Vs: Kari Korhonen
Kirjoitti: Jukka Laine - 31.10.2013 klo 17:13:39
Kari Korhonen Maaseudun tulevaisuus  (http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/maaseutu/aku-ankan-maaseutu-kuvaa-lapsuuden-muistoja-1.50056)-lehdessä.
Otsikko: Vs: Kari Korhonen
Kirjoitti: Antti Peltola - 12.03.2014 klo 19:04:52
Ennakkotiedot julkaisusta Ankkojen Suomi.
Otsikko: Vs: Kari Korhonen
Kirjoitti: Timo Ronkainen - 12.03.2014 klo 22:54:14
Oho, tulipas tämä kokooma äkkiä. Odotin että ensin olis koottu yhteen ne suomalaisten kirjoittamat erikoistarinat.

Timo
Otsikko: Vs: Kari Korhonen
Kirjoitti: Jukka Laine - 21.10.2014 klo 19:10:32
Oho, Kari Korhonen on Suomen kymmenenneksi yleisin nimi. Maasta löytyy 193 Kari Korhosta. Kvaakiinkin kirjoitteli yksi, joka on tämän ketjun aiheen täyskaima. Jotkut epäilivät identiteettivarkaudeksi.

http://yle.fi/aihe/artikkeli/2014/10/20/tassa-suomen-top100-yleisinta-nimea-onko-omasi-listalla
Otsikko: Vs: Kari Korhonen
Kirjoitti: Antti Peltola - 26.11.2014 klo 22:36:56
Sanomatalossa olisi 29.11. hieman ankka-aiheista ohjelmaa Ilta-Sanomien mainoksen mukaan. Korhonen nimmaroi, sarjiskirjoja saa halvennuksella ja muuta sellaista. Löytääkö joku tarkempia tietoja näiden muistelujen tueksi?
Otsikko: Vs: Kari Korhonen
Kirjoitti: Henendo - 27.11.2014 klo 11:02:22
Sanomatalossa olisi 29.11. hieman ankka-aiheista ohjelmaa Ilta-Sanomien mainoksen mukaan. Korhonen nimmaroi, sarjiskirjoja saa halvennuksella ja muuta sellaista. Löytääkö joku tarkempia tietoja näiden muistelujen tueksi?

Päivän Helsingin Sanomien C-osan takasivulla oli tapahtumasta mainos. Tänä lauantaina on klo 10-14 Sanomatalolla tarjolla jouluvalojen syttymistä, joululaulujen laulamista, joulumusiikkia sekä tietysti Joulupukki. Puuhailua on luvassa esimerkiksi Mummo Ankan pipareiden koristelun sekä Yrre-oravan kanssa askartelun muodossa. Klo 12.45 on Kari Korhosen ja Aki Hyypän haastattelun vuoro. Korhonen signeeraa klo 13-14. Kulma-myymälässä -20 % alennus normaalihintaisista tuotteista (paitsi oppikirjat, lehtien irtonumerot, lehtitilaukset ja Aku Ankan taskukirjat) sekä kahden sarjakuvakirjan ostajalle Aku Ankka -olkalaukku kaupan päälle.
Otsikko: Vs: Kari Korhonen
Kirjoitti: Lurker - 15.01.2015 klo 12:04:26
Onnittelut!!! Ankka-piirtäjä Kari Korhoselle Puupäähattu-palkinto!
https://twitter.com/Kultakuume/status/555665966823403520 (https://twitter.com/Kultakuume/status/555665966823403520)
Otsikko: Vs: Kari Korhonen
Kirjoitti: Jukka Laine - 15.01.2015 klo 12:09:44
Oikea valinta.
Otsikko: Vs: Kari Korhonen
Kirjoitti: vesa saarinen - 15.01.2015 klo 12:11:59
Onnittelut Puupäähatusta Suomen ankkamestarille! Valinta meni oikeaan osoitteeseen: KK on sekä hatun että hatunnoston arvoinen.
Otsikko: Vs: Kari Korhonen
Kirjoitti: Dennis - 15.01.2015 klo 12:13:40
Hieno homma!
Otsikko: Vs: Kari Korhonen
Kirjoitti: MattiHagelberg - 15.01.2015 klo 12:15:35
Onnea Kari Korhonen!
Otsikko: Vs: Kari Korhonen
Kirjoitti: Timo Ronkainen - 15.01.2015 klo 12:32:34
Mahtista! Onnitteluja Karille!

Timo
Otsikko: Vs: Kari Korhonen
Kirjoitti: Reijo Valta - 15.01.2015 klo 13:28:09
Uutinen etusivulla (http://www.kvaak.fi/index.php?articleID=2174).

edit: Juttuun lisätty kuvia.
Otsikko: Vs: Kari Korhonen
Kirjoitti: Toni - 15.01.2015 klo 15:18:09
Tämä hattu tiesi paikkansa! Palkinto osui siis juuri oikeaan osoitteeseen! Mahtavat onnittelut Karille ja kiitokset upeista Ankka-sarjakuvista!!!
Otsikko: Vs: Kari Korhonen
Kirjoitti: sihvonen - 15.01.2015 klo 16:50:51
Hieno uutinen! Onnittelut Korhoselle!
Otsikko: Vs: Kari Korhonen
Kirjoitti: hdc - 15.01.2015 klo 20:55:55
Myönnän että olin olettanut että Korhonen olisi jo aiemmin saanut hatun :) Eli ansaittu oli, onnittelut!
Otsikko: Vs: Kari Korhonen
Kirjoitti: Samone - 16.01.2015 klo 07:40:48
Hieno homma minustakin. Hyppäsi uutinen Hesarin sivuilta silmille ja pitihän sitä heti tännekin tulla fiilistelemään.
Otsikko: Vs: Kari Korhonen
Kirjoitti: Antti Peltola - 24.03.2017 klo 17:56:53
Ennakkotiedot julkaisusta Aku Ankka ja Suomi - Suomen historia räpylävinkkelistä.
Otsikko: Vs: Kari Korhonen
Kirjoitti: Antti Peltola - 05.09.2017 klo 02:17:05
Ennakkotiedot julkaisusta Ankkojen Suomi.

Kirjasta on julkaistu uusi versio.

Lainaus
Ankkojen Suomi - Juhlapainos (https://www.adlibris.com/fi/kirja/ankkojen-suomi-9789513245368) (3. laajennettu painos)
Suomen 100-vuotisjuhlien kunniaksi laajennettu painos sisältää myös Korhosen mainion jääkiekkotarinan Kaukalon kunkku, jossa lätkätaituri Patu Aalto joutuu Akun vuoksi outoon valoon. Ilmestynyt syyskuussa 2017.
Otsikko: Vs: Kari Korhonen
Kirjoitti: Antti Peltola - 03.04.2018 klo 18:31:59
Ennakkotiedot julkaisusta Aarteenetsijäin aatelia.
Otsikko: Vs: Kari Korhonen
Kirjoitti: Lurker - 06.08.2019 klo 21:31:24
Sanoman tiedote 6.8.2019 (https://sanoma.fi/tiedote/suomalainen-kari-korhonen-valittiin-piirtamaan-roope-ankan-klondiken-paivakirjat/):

Suomalainen Kari Korhonen valittiin piirtämään Roope Ankan Klondiken-päiväkirjat

Suomalainen sarjakuvavirtuoosi Kari Korhonen on piirtänyt ja kirjoittanut moniosaisen sarjan nuoren Roope Ankan seikkailuista Klondikessa. Sarja on myyty useisiin maihin, ja se julkaistaan Euroopan Aku Ankka -lehdissä. Klondike-sarjakuvaa kehutaan Korhosen uran kauneimmaksi ja yksityiskohtaisimmaksi työksi.
 
Tämän viikon keskiviikkona 7.8. ilmestyvässä Aku Ankassa alkaa sarjakuvataiteilija Kari Korhosen uutuus Roope Ankan Klondiken-päiväkirjat. Sarja on myyty useisiin maihin, ja se julkaistaan Euroopan Aku Ankka -lehdissä.

Klondike on Roope Ankan saagan myyttinen alkupiste. Rääsyistä rikkauksiin nousseen yritteliään Ankan tarina on kiehtonut lukijoita jo Carl Barksin legendaarisen Takaisin Klondikeen -sarjan julkaisun jälkeen vuonna 1953. Roopen Klondiken-seikkailujen kertomista jatkoi muun muassa Don Rosa, ja nyt puumerkkinsä Klondiken-tarinoihin jättää Suomen kaikkien aikojen tunnetuin sarjakuvataiteilija Kari Korhonen, jonka kädenjälki Klondike-sarjakuvissa on päätoimittaja Aki Hyypän mukaan ”kauneinta, huolellisinta ja yksityiskohtaisinta, mitä Kari on ikinä tehnyt”. Aihe vei piirtäjän mukanaan, ja luvassa on todellista sarjakuvataidetta!

”Emme useinkaan ajattele, että myös suurmiehet olivat nuoria joskus. Hekin saattoivat epäröidä ja etsiä tietään. On kunnia saada puhua Roopen äänellä”, Kari Korhonen kertoo.

Sarja paljastaa paljon uusia tietoja Roope Ankan seikkailuista Klondiken-ajalta. Roopen omaisuus ei ole syntynyt helposti, vaan se on vaatinut kovaa yritteliäisyyttä ja tuuria oikeaan aikaan. Piinallisen jännittävä ja hillittömän hauska sarja vie lukijansa kultaryntäyksen kiihkeisiin tunnelmiin.

”Roopen nuoruuden Klondike-seikkailut ovat perinteisesti olleet Ankka-piirtäjien mestarinäyte. Barks ja Rosa ovat nostaneet riman niin korkealle, että kaikkia aihepiiriä käsitteleviä sarjoja verrataan niihin – useimmat eivät uskalla edes yrittää. Korhonen suoriutuu haasteesta mestarillisesti, ja tätä sarjaa tullaan muistelemaan maailmanlaajuisesti vielä vuosikymmentenkin päästä”, hehkuttaa Aku Ankan päätoimittaja Aki Hyyppä.

Kari Korhonen on Disneyn ainoita yhä työskenteleviä käsikirjoittaja-piirtäjiä, ja hän on kansainvälisesti luetuin suomalainen sarjakuvapiirtäjä. Hänen luomassaan jatkuvajuonisessa sarjassa Roope Ankan Klondiken-päiväkirjat on viisi osaa, jotka julkaistaan Aku Ankassa kuukauden välein alkaen numerosta 32/19. Sarja jatkuu uusilla osilla vuonna 2020.

(https://pbs.twimg.com/media/EBPSsA4XYAI_hKZ?format=jpg&name=large)
Otsikko: Vs: Kari Korhonen
Kirjoitti: Kääk13 - 06.08.2019 klo 23:06:05
Lukaisin tuon ensimäisen osan tänään Digi-Akusta ja myönnettäköön, että Korhonen on selvästi panostanut piirroksiin. Yksityiskohtaisuus on silmiin pistävää verraten Korhosen viimeaikaisiin töihin ja erityisesti tarinan kaksi ensimmäistä sivua ovat visuaaliselta ilmeeltään omat suosikkini.

Korhonen on julkaissut ensimmäisen sivun Facebook-sivullaan (https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10156869876163541&set=a.10151160084888541&type=3&theater)

Itse juoni on kuitenkin melkoista säntäilyä. Ehkä seuraavissa osissa sekin paranee ja tarina pysähtyy välillä myös rauhoittumaan hetkeksi. Barks ja Rosa viittauksia on ainakin kosolti.
Otsikko: Vs: Kari Korhonen
Kirjoitti: Sampsa Kuukasjärvi - 07.08.2019 klo 16:30:42
Huh mitä tarinan hehkutusta Hyypällä. Piti vilkaista tämä kaupassa. Näköjään ensimmäinen osa on kymmensivuinen. Tarinasta kokonaisuutena voi tulla tuleva klassikko, mutta Korhosen taide ei vakuuta minua vieläkään.

Minusta juoni on keksitty hyvin: nuorelle Roopelle on kehitetty uskottavaa ja kiinnostavaa tekemistä alaskalaisessa satamakaupungissa. Hän kohtaa Petkunterän ilmeisesti ensimmäisen kerran, mutta oudosti tämän nimeä ei heti sanota.

Taide on vain tyypillistä no joo -tasoa. Taustojen piirtämiseen on kieltämättä panostettu tavallista enemmän, mutta Korhosen taiteessa on myös tässä vanhana tuttuna puutteena epäharmoniset asetelmat, liian hutaistut hahmot ja liian usein esiintyvä tapa peittää puhujan kasvot. Korhonen on muuten taas piirtänyt itsensä mukaan. Värit tuntuvat valjuilta, mutta en tiedä, aiheuttaako paperi sen.

Muutoin lehdessä tuntuivat olevan kiinnostavia Murryn piirtämä Mikki ja artikkeli kultakuumeesta. Paksu numero tuo oli.
Otsikko: Vs: Kari Korhonen
Kirjoitti: Darth Mika - 07.08.2019 klo 17:14:12
Ei se Korhonen ole minuakaan paremmin kiinnostanut...tosiaan piirrosjälki on vähän sinne sun tänne. Ankatkin vähän oudon näköisiä yleensä. Nooh olihan tässä yritystä, mutta kässäriä voisi silti vähän parantaa.

Paul Murrayn Mikki oli ihan jees...toi sarjakuva on kyllä mulla, mutta uusinta on tosi kaukaa vuodelta 1978, joten ihan hyvä se oli.
Al Taliaferroa lukee aina mielellään.
Roope-setä Entäs jos / Aku Ankka Untuvikkokärpänen / Karhukopla Oman tiensä torkkuja...kaikki uusia ja ihan luettavia sarjakuvia. Sitten olikin joku sarjakuva vuodelta 1984...sen muistin, joten hyppäsin yli. Vicarin jatkokertomus lopuksi. Yleisesti ottaen ihan hyvä Paksu-Aku lehti...varsinkin, kun posteljoonikin oli vaihteeksi ollut hyvällä tuulella ja ei ollut tuhonnut lehteäni.

Siinä oli myös se lukujärjestys...näköjään koulu on taas alkanut. Lukkarin takana oli kuva Aku Ankan taskukirjasta numero 479. Olihan muuten varmaan yksi hienoimmista taskukirjan kansista. Taskukirjassa näyttäisi olevan myös Taikaviittaa...tän voisi jopa ostaa...ihan tuon kannenkin takia...milloinhan viimeksi olen ostanut Aku Ankan taskukirjan. Jos ei oteta Aku Taikaviittaa 41 (oli ihan kuin just painosta tullut ja ei koskaan luettu kirjamessuilta) huomioon, niin taisin ostaa sen kun vielä Mayojen kalenterissa oli päiviä jäljellä.
Otsikko: Vs: Kari Korhonen
Kirjoitti: Sampsa Kuukasjärvi - 07.08.2019 klo 17:37:04
Korhonen on tarinankertojana välillä todella hyvä, ihan eri levelillä kuin piirtäjänä. Hahmot ovat hänellä usein valitettavan pelkistettyjä.

Aku Ankassa saa olla ehdottomasti mieluummin tällaisia hahmojen menneisyyden kuvailuja kuin kaupallisia ja kertakäyttöisiä julkkisjuttuja. Kunhan vain Roope-jutuissa Kultua ei käytettäisi liikaa.

Jaa, luulin, että Murryn juttu oli ennen julkaisematon suomeksi, koska muistaakseni sen alussa ei lukenut ”toivesarjaa” tai vastaavaa.
Otsikko: Vs: Kari Korhonen
Kirjoitti: Kääk13 - 07.08.2019 klo 17:53:40
Näköjään ensimmäinen osa on kymmensivuinen.
Tuskinpa loputkaan ovat sen pidempiä. Korhonen on pitänyt kiinni 10 sivun kaavasta tiukemmin kuin kukaan muu nykytekijä.

Jaa, luulin, että Murryn juttu oli ennen julkaisematon suomeksi, koska muistaakseni sen alussa ei lukenut ”toivesarjaa” tai vastaavaa.
Tieto tarinan maailman ensijulkaisusta, ja siitä jos sitä ei ole julkaistu aiemmin suomeksi, näkyy nykyään siinä Klassikko-logossa.

Jos logossa ei ole muuta mainintaa kuin vuosiluku, niin tarina on julkaistu aiemmin Suomessa. Jostain syystä aiempaa julkaisua ei vain enää erikseen mainita.
Otsikko: Vs: Kari Korhonen
Kirjoitti: Lurker - 07.08.2019 klo 17:58:47
Tuskinpa loputkaan ovat sen pidempiä. Korhonen on pitänyt kiinni 10 sivun kaavasta tiukemmin kuin kukaan muu nykytekijä.
--

Hmm, tuleekohan Klondike-saagasta lopulta satasivuinen?

2x5x10=100

"Sarja jatkuu uusilla osilla vuonna 2020."
Otsikko: Vs: Kari Korhonen
Kirjoitti: Timo Ronkainen - 07.08.2019 klo 19:28:59
Tanskassa ei kai anneta nykyään edes lupaa tehdä yli 16-sivuisia tarinoita. Mikä on kyllä aika pöh.
Joissakin ruuduissa olis voinu ehkä vahän jämäkämpi sommittelu, mutta tokihan Korhonen piirtää hyvinkin animaatiomaisen joustavasti verrattuna (kröhöm, sohaisen muurahaispesään) Rosaan. Ja nyt tässä on kiitettävästi yksityiskohtia ja miljöötä kuvattu. Kunhan ny vielä kerkeis sen tarinan tässä lukemaan.  :D

Timo
Otsikko: Vs: Kari Korhonen
Kirjoitti: Dennis - 07.08.2019 klo 19:53:03
Parasta Korhosta, kehittynyt paljon, ehkä saanut aikaa tehdä tätä? Yleensä Korhonen ei ole napannut mulle, mutta nyt on ihan oukkidoukki. Muuten lehti oli ihan jees, pitkästä aikaa.
Otsikko: Vs: Kari Korhonen
Kirjoitti: Kääk13 - 07.08.2019 klo 20:28:39
Tanskassa ei kai anneta nykyään edes lupaa tehdä yli 16-sivuisia tarinoita. Mikä on kyllä aika pöh.
donaldduck_norge on julkaissut Instagram-tilillään kuvan Arild Midthunista silmäilemässä uuden joulutarinan käsikirjoitusta ja silmiinpistävää on, että Arildin pitelemässä lapussa lukee sivumäärän kohdalla "30 pages".


Kuvan voi käydä katsomassa oheisen linkin takaa: https://www.instagram.com/p/BtLs9jXFuEa/
Oikealla puolella olevasta pienestä nuolesta (tai jos käyttää älypuhelinta niin pyyhkäisemällä oikealle) pääsee tarkastelemaan käsikirjoitussivua lähemmin.


Tarinan koodi on 2019-009 eli tuon voisi olettaa ilmestyvän tänä vuonna Norjalaisessa Aku Ankan jouluspesiaalissa (https://inducks.org/publication.php?c=no%2FDJUL&pg=img&num=1), mihin Midthun sikäläisine kumppaneineen on näitä tavallista pidempiä tarinoita tehnyt.
Mutta tuossa on kyse erikoisjulkaisusta, minkä tarinoita ei edes kaikissa Egmont-maissa nähdä. Sen takia siihen lienee mahdollista kirjoittaa pidempiä tarinoita kuin viikkolehteen.

Toisaalta erikoisuudesta on tässä Korhosenkin sarjassa kyse, joten en keksi pätevää syytä miksei näitäkin voisi tehdä esim. 15 sivuisiksi, kuten Rosa teki aikoinaan suurimman osan Roope Ankan elämä ja teot -sarjan osista.

Voihan olla, että on ollut ihan Korhosen oma idea pitää osat 10 sivuisina (jos ne kaikki nyt edes ovat saman mittaisia. Jää nähtäväksi).
Otsikko: Vs: Kari Korhonen
Kirjoitti: Jukka Laine - 07.08.2019 klo 21:32:32
Hän kohtaa Petkunterän ilmeisesti ensimmäisen kerran, mutta oudosti tämän nimeä ei heti sanota.

Koska kyseessä ei ole Petkunterä. Nimi on Soapy Slick, sillä vanhalla Klondiken aikaisella vihollisella.

Kronologisesti myöhemmin esiintynyt selkeästi nuorempi sikakonna on Argus McSwine. Muitakin nimiä on käytetty, mutta noissa voi olla montaa mieltä onko se sama sika vai ei. Barksin aikana ankat tapasivat sian joka kerta ensimmäisen kerran.
Otsikko: Vs: Kari Korhonen
Kirjoitti: DanyB - 07.08.2019 klo 23:28:46
Pakkohan tämä on nostaa esille, mutta kai se kuuluu suomalaiseen luonteeseen että Karin Klondiken Päiväkirjoja povataan jo kovaa vauhtia maailman laajuiseksi suurmenestykseksi. Mutta mitä itse ensimmäistä osaa luin, niin eipä tuo kovin kaksinen ollut. Tuntui hirveän levottomalta eikä lyhyistä episodeista koostuva "draaman kaari" helpottanut tätä asiaa joten vähän tuntuu siltä että tämä hype ja hehkutus on vähän jopa liian enen aikaista. Näin jos saa nyt vähän toppuutella tätä innostusta. Jossain jo jopa nimittäin väitettiin että Karin Klondike tarinat on jopa Rosan tarinoita parempia, mutta tuon lähteen jo ehdin tässä päivänmittaan hukkaamaan. Mutta Helsingin uutisissa näyttäisi olevan kuitenkin jonkinsorttista juttua Korhosen uutuusjatkiksesta vaikka suurinpiirtein teksti näyttäisi olevan lähes sanasta sanaan sama kuin Akkarissa: https://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/790330-kari-korhonen-piirsi-roope-sarjan-jota-povataan-menestykseksi-jo-nyt-tullaan

Edit: ehkä vain olen tottunut liian tasokkaisiin juoniin ja tarinankerrontaan hotkiessani kirjoja, en tiedä olisiko minustakaan sen kaksisempaa käsikirjoittajaa kun en ole koskaan kokeilutkaan.
Otsikko: Vs: Kari Korhonen
Kirjoitti: Timo Ronkainen - 08.08.2019 klo 11:13:33
Ihan hyvä juttuhan tuo oli. Loppu tuli ehkä vaan vähän liian nopeasti ja töksähtäen. Muutama lisäsivu oli auttanut. Kyllä tämä hakkaa mennen tullen ne pikaläpijuoksu-halki-Egmont -maiden -tarinat, joissa ravataan vaan turistikohteelta toiselle jonkun artefaktin perässä, samalla kun joku konna seuraa salaa ankkoja ja juoni on "sidottu" yhteen rivillä Akulle sattuvia kommelluksia.
Jatkoakin pohjustetaan ihan mukavasti.

Timo
Otsikko: Vs: Kari Korhonen
Kirjoitti: Kujis - 08.08.2019 klo 11:47:58
Oli tämä ihan piristävää luettavaa. Ei ollut niin melankolista tunnelmaa ja masentuneita hahmoja kuin Korhosen tarinoissa yleensä. Itse ainakin tykkään Karin hahmoista. Erottuu kivasti muista piirtäjistä. Omaa tyyliä ankoissa.
Otsikko: Vs: Kari Korhonen
Kirjoitti: DanyB - 08.08.2019 klo 12:07:32
Minua muuten vaivaa eräs asia näissä Karin hamoissa, miksi niillä on suu kiinni eikä ilmekkään värähdä kun ne puhuvat? Se on vähän outoa että puhekupla "kuuluu" huulten läpi. Kiinostaisi tietää miksi Kari on tehnyt tälläisen valinnan kun vielä 2000-luvun alussa hahmot olivat vielä ilmekkäämpiä mutta eivät kuitenkaan liikaa liioiteltuja? Vai tykkääkö ihmiset enemmän lukea tälläisiä tarinoita joissa on selkeästi liioiteltuja liikkeitä ja vain vähän ilmeitä? Ainakaan en itse jaksa hirveän levotonta sarjakuvaa kovin pitkään lukea. En haluisi kuitenkaan hirveän negatiivinen olla, mutta toisaalta koen että on myös jokaisen kehittymisen kannalta väärin antaa vain pelkkää positiivista palautetta. Parhaita on ollut varsinkin Korhosen Pikku Aku tarinat, ihan Korhosen ja muidenkin piirtäminä. Ja yllätyin että se karhutarina 2000-luvun alusta (Hunajainen juttu AA33 2002) on korhosen kynästä.
Otsikko: Vs: Kari Korhonen
Kirjoitti: Sampsa Kuukasjärvi - 08.08.2019 klo 18:58:03
Minua muuten vaivaa eräs asia näissä Karin hamoissa, miksi niillä on suu kiinni eikä ilmekkään värähdä kun ne puhuvat? Se on vähän outoa että puhekupla "kuuluu" huulten läpi.

En kiinnitä tällaiseen huomiota, koska voi ajatella vaikkapa niin, että piirros kuvaa hetkeä, jolloin repliikki on juuri sanottu. Disney-sarjojen ulkopuolelta esimerkiksi Taika-Jimin suu on käytännössä aina kiinni, vaikka hän puhuisi.

Edit: ehkä vain olen tottunut liian tasokkaisiin juoniin ja tarinankerrontaan hotkiessani kirjoja, en tiedä olisiko minustakaan sen kaksisempaa käsikirjoittajaa kun en ole koskaan kokeilutkaan.

Voi totta kai arvostella sarjoja, vaikka ei itse kirjoittaisi tai piirtäisi, kunhan perustelee arvostelunsa.

Joissakin ruuduissa olis voinu ehkä vahän jämäkämpi sommittelu, mutta tokihan Korhonen piirtää hyvinkin animaatiomaisen joustavasti verrattuna (kröhöm, sohaisen muurahaispesään) Rosaan. Ja nyt tässä on kiitettävästi yksityiskohtia ja miljöötä kuvattu.

”Jämäkämpi sommittelu” on hyvin sanottu. Tämä on varmaan osittain samaa, mitä tarkoitan asetelmien epäharmonisuudella. Asetelmat ruudussa ovat Korhosella usein sellaisia, että ne eivät painota yhtikäs mitään taikka ne painottavat jotakin vähemmän tärkeää asiaa. Jälkimmäisessä tapauksessa lukija havaitsee epäharmonian. Jos haluaa nähdä sopusointuisia asetelmia, ei tarvitse katsoa kuin samassa Aku Ankassa olevia Murryn ja Brancan sarjoja. Enkä ymmärrä, mitä lisäarvoa piirroksille tuo se, että henkilöiden kasvoja ei näytetä, mitä Kari kovasti harrastaa – kyllä lukijaa hei kiinnostaa havaita henkilöiden ilmeet!

Toki olen sitä mieltä, että joskus pelkistetty viiva, jonka Korhonen osaa, on erinomainen asia. Ja Rosan tyyli on minustakin kovin jäykkä. Korhosella kuitenkin on rutkasti parannettavaa.

Koska kyseessä ei ole Petkunterä. Nimi on Soapy Slick, sillä vanhalla Klondiken aikaisella vihollisella.

Hahmo kyllä nimettiin nimenomaan Petkunteräksi seikkailun loppupuolella. Ihmettelin siis sitä, että tätä vastustajan nimeä ei ilmoitettu jutussa heti, se on minusta moka.

Tieto tarinan maailman ensijulkaisusta, ja siitä jos sitä ei ole julkaistu aiemmin suomeksi, näkyy nykyään siinä Klassikko-logossa.

Jos logossa ei ole muuta mainintaa kuin vuosiluku, niin tarina on julkaistu aiemmin Suomessa. Jostain syystä aiempaa julkaisua ei vain enää erikseen mainita.

Ok, kiitos. Tuossa joo lukee pelkästään ”Klassikko vuodelta 1978”. Eli kun aiempaa suomalaista julkaisukertaa ei lue (kuten tässä), se on julkaistu aiemmin suomeksi - onpa epäselvää.
Otsikko: Vs: Kari Korhonen
Kirjoitti: Sampsa Kuukasjärvi - 04.09.2019 klo 21:13:45
Roopen Klondiken-päiväkirjat jatkuvat uudessa Akussa. Jakso on nyt reippaasti alle kymmensivuinen. Hieman hätäiseksi tuo tarina menee näin vähillä sivuilla, mutta se on sinänsä laadittu hyvin ja se kiinnostaa lukea. Taiteesta en innostu edelleenkään.

Numeron selvästi parasta antia ovat Barksin upea Mummo-tarina ja minulle tuntemattomien tekijöiden Mikki-seikkailu. Korhosella on lehdessä joku toinenkin tarina, mutta siihen en ehtinyt tutustua.
Otsikko: Vs: Kari Korhonen
Kirjoitti: Kääk13 - 05.09.2019 klo 10:50:00
Korhonen kertoo Facebook-sivuillaan, että sarja julkaistaan muissa maissa 1 osa/viikko tahdilla ja Suomessa ainakin nämä ensimmäiset viisi osaa tulevat näissä kuun ensimmäisissä Paksu-Akuissa.

Eli kohta pääsemme lunttaamaan esim. Kalle Ankasta, että ovatko muutkin osat alle 10 sivuisia.
Otsikko: Vs: Kari Korhonen
Kirjoitti: Kujis - 05.09.2019 klo 12:35:59
Korhonen oli jättänyt Hiidenkirnulta maissipiipun pois. Nuorisohan olisi voinut vaikka villintyä.
Otsikko: Vs: Kari Korhonen
Kirjoitti: DanyB - 05.09.2019 klo 14:05:47
Korhonen oli jättänyt Hiidenkirnulta maissipiipun pois. Nuorisohan olisi voinut vaikka villintyä.

Korhoselta on myös unohtunut että Hiidenkirnu jäi myöskin eläkkeelle ja että Karhukopka räjäytti Loistavanlantin sen jälkeen kun Jokinoita vajosi pohjaan.
Otsikko: Vs: Kari Korhonen
Kirjoitti: Sampsa Kuukasjärvi - 06.09.2019 klo 17:16:33
Jos Loistava lantti on rakennettu uudestaan, se pitäisi mainita sarjassa.

Seitsemän sivua on Klondike-jutun toisen osan pituus. Valitettavasti jo pelkän pienen sivumäärän takia näistä tulee puuttumaan Rosan eeppisyys. Roopen ja muiden kasvot ovat taas liian usein peitossa: joko piirretty aivan liian pieniksi taikka varjoon, mutta eivät sentään niin usein kuin ensimmäisessä osassa. Juu ja ymmärrän toki, että pääpahiksen (jonka henkilöllisyyden arvaan) kasvot halutaan tahallaan pitää vielä piilossa, mutta en tarkoita sitä.

Tykkään tässä tokassa osassa kuitenkin kovasti siitä miten Roopen jääminen satamakaupunkiin perustellaan: hän haluaa odottaa, että herra Pelottoman muisti palautuu. Ja parantumisen odottamisen myötä saadaan sopivasti tapahtumia eli keksintöjä aikaiseksi.

Sitä vain rupesin miettimään, että millä voimanlähteellä keksijän härvelit liikkuvat? Polttomoottoreillako? Ei näytä siltä. Jos ne kulkevat sähköakuilla, niin missä akut ladataan kun sähköverkkoa ei vielä todellakaan ole? Kyllä nuo keksinnöt ovat liian nykyaikaisia 1800-luvun loppuun, mutta joo, sarjakuvaahan tämä vain on.

Korhosen toinen kertomus samassa lehdessä 36/19 on ihan eri tyyliä. Siinä hahmojen kasvot ovat isot ja enimmäkseen näkyvillä, ja se on näppärä ja melko hauska juttu Akusta ja maailman harvinaisimmasta sarjakuvasta. Taustat kuitenkin ovat vain luonnosmaiset verrattuna Klondike-tarinoihin.
Otsikko: Vs: Kari Korhonen
Kirjoitti: Sampsa Kuukasjärvi - 08.10.2019 klo 19:52:29
Näköjään Klondike-tarinan kolmas osakin on vain seitsemänsivuinen. Harmi. Kyllä tätä lukee, mutta fiilis on liikaa toiminnallisen huumorisarjan fiilis eikä pitkän jatkosarjan fiilis. Kertomus ja hahmojen luonteet olisivat syvempiä, jos sivuja olisi huomattavasti enemmän ja ruuduissa pysähdyttäisiin välillä tunnelmoimaan ja keskustelemaan. Kaikissa osissa kyllä toistaiseksi on kehitelty vaaroja ja vastuksia hyvin, esitelty nuoren Roopen kykyjä onnistuneesti ja viitattu menneisyyteen ja tulevaisuuteen suhteellisen kekseliäästi.
Otsikko: Vs: Kari Korhonen
Kirjoitti: Lurker - 08.10.2019 klo 20:06:14
Kari Korhosella (s. 8.10.1973) on tänään 46-vuotissynttärit!
Otsikko: Vs: Kari Korhonen
Kirjoitti: DanyB - 08.10.2019 klo 20:53:07
Näköjään Klondike-tarinan kolmas osakin on vain seitsemänsivuinen. Harmi. Kyllä tätä lukee, mutta fiilis on liikaa toiminnallisen huumorisarjan fiilis eikä pitkän jatkosarjan fiilis. Kertomus ja hahmojen luonteet olisivat syvempiä, jos sivuja olisi huomattavasti enemmän ja ruuduissa pysähdyttäisiin välillä tunnelmoimaan ja keskustelemaan. Kaikissa osissa kyllä toistaiseksi on kehitelty vaaroja ja vastuksia hyvin, esitelty nuoren Roopen kykyjä onnistuneesti ja viitattu menneisyyteen ja tulevaisuuteen suhteellisen kekseliäästi.

Korhosen tarina Sukulaissieluja oli huomattavasti parempi ja sijoittui suunilleen samoihin aikoihin. Luulin aluksi että tuossa Korhosen jatkosarjan kolmannessa osassa olisi ollut kehno viittaus siihen, mutta se olikin referenssi enemmän Mikki -tarinoiden maailmaan. Klondiken-päiväkirjat kyllä laittaa barksin ja Rosan tarinat sekä monta muutakin kyllä kunnolla palasiksi ja sekaisin kuin blenderi ikään. Katsotaan nyt mihin tuo tarinan kehitys vie, mutta ihmetyttää kyllä jos osottautuu että Glasgow takapiru onkin Angus tai Pii.

Edit: tälläinen nippelinappeli huomio että kaikkien kolmen osan aikana Roope on vasta edennyt Skagwaysta Chilkootin solaan eli on räpylöinyt vasta noin 30 kilometrin matkan.
Otsikko: Vs: Kari Korhonen
Kirjoitti: Kääk13 - 08.10.2019 klo 21:36:44
Tänään on muuten Kari Korhosen syntymäpäivä. Onnea vaan, Kari!

Korhonen kertoo Facebook sivuillaan, että Klondiken päiväkirjat kestää vain 5 osaa. Ensi vuoden päiväkirjasarja keskittyy johonkin toiseen aiheeseen.

7 sivun pituus näyttää vakiinnuttaneen asemansa tällä sarjalla. Seuraavakaan osa ei ole yhtään sen pidempi. Lähde niin ikään Face: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10156975578323541&set=pcb.10156975569898541&type=3&theater

Onkohan Egmontilta taas jyrähdetty, että "EI PITKIÄ TARINOITA! PISTE."
Otsikko: Vs: Kari Korhonen
Kirjoitti: Sampsa Kuukasjärvi - 11.10.2019 klo 20:52:10
Onkohan Egmontilta taas jyrähdetty, että "EI PITKIÄ TARINOITA! PISTE."

Joo, vika on todennäköisesti Tanskan Egmontin päässä. Ja valitettavasti lyhyys syö Korhosen kertomuksesta sen paljon puhutun eeppisyyden pois, vaikka AA.n toimitus miten puhuisi "Klondiken mestarista".

Barks ja Rosa käyttävät runsaasti sivuja asioiden pohjustamiseen, esimerkiksi Takaisin Klondikeen  -seikkailussa, johon kaikki Klondike-stoorit väistämättä vertautuvat, vietetään alussa monta sivua aikaa pelkästään Roopen toimistossa! Korhosen Klondike-jutussa puolestaan on jatkuvasti vauhti päällä ja pysähtyminen jää ikävästi vain yksittäisiin ruutuihin.

Korhosen tarina Sukulaissieluja oli huomattavasti parempi ja sijoittui suunilleen samoihin aikoihin.

Pitääpä tutustua tähän. Tarinan nimi ei soita minulla kelloja.
Otsikko: Vs: Kari Korhonen
Kirjoitti: DanyB - 11.10.2019 klo 21:01:15
Joo, vika on todennäköisesti Tanskan Egmontin päässä. Ja valitettavasti lyhyys syö Korhosen kertomuksesta sen paljon puhutun eeppisyyden pois, vaikka AA.n toimitus miten puhuisi "Klondiken mestarista".

Barks ja Rosa käyttävät runsaasti sivuja asioiden pohjustamiseen, esimerkiksi Takaisin Klondikeen  -seikkailussa, johon kaikki Klondike-stoorit väistämättä vertautuvat, vietetään alussa monta sivua aikaa pelkästään Roopen toimistossa! Korhosen Klondike-jutussa puolestaan on jatkuvasti vauhti päällä ja pysähtyminen jää ikävästi vain yksittäisiin ruutuihin.

Pitääpä tutustua tähän. Tarinan nimi ei soita minulla kelloja.

Tuossa vielä kyseisen tarinan inducks linkki jos sattuu kiinostamaan: https://inducks.org/story.php?c=D%2FSAN+2017-012&search=Sukulaissieluja
Korhonen teki kyseisen Klondike- tarinan muutama vuosi sitten juhlistamaan Suomen 100 vuotista taivalta. Suomessa se nähtiin Akkarin numerossa 2017-49 eikä sitä ole julkaistu missään muualla kuin Suomessa ja Ranskassa.
Otsikko: Vs: Kari Korhonen
Kirjoitti: Sampsa Kuukasjärvi - 11.11.2019 klo 21:19:50
Lukaisin taas uuden Klondike-jakson. Tarinassa on oikea lännentunnelma, mutta juoni ei ihan toimi, koska
(klikkaa näyttääksesi/piilottaaksesi)
Kaikkiaan tämä on minusta heikoin osa tähän mennessä.

Erehdyin tässä ketjussa ekan osan kohdalla väittämään, että Korhonen on piirtänyt itsensä mukaan sarjaan (arvelin pahiksen lähiapulaista häneksi). Hän kuitenkin on ilmeisemmin tässä uudessa osassa (pennikirjailijana).

McAnkka on taidettu kirjoittaa väärin muodossa ”Mac”.

En ymmärrä viimeistä puhekuplaa, jossa pahikset ihmettelevät San Fransiscon satamassa kuinka he löytävät Roopen. Roopehan oli menossa kultakentille, joten eikö hän löydy kohta taas Klondikesta? Mitä perustetta pahiksilla on olettaa toisin? Ja aiemmissa osissa pääpahiksella ei ole ollut minkäänlaista vaikeutta jäljittää Roopea.

Edit: tälläinen nippelinappeli huomio että kaikkien kolmen osan aikana Roope on vasta edennyt Skagwaysta Chilkootin solaan eli on räpylöinyt vasta noin 30 kilometrin matkan.

Joo, etäisyydet ja ajan kuluminen ovat kummalliset. Roopen päävastustaja asuu "toisella puolella maapalloa", mutta hän ehtii lähettää sieltä saakka viestejä kätyreilleen ja nämä viestejä hänelle, ja apulaiset ehtivät myös järjestäytyä, mutta sillä välin Roope ei ehdi kulkea maastossa pitkälle ja hänet tavoitetaan nopeasti.

Tässä neljännsessä osassa Roopesta myös ehtii tulla pennilehdistön avulla kuuluisa ilmeisesti vain muutamassa päivässä kun hän lentää Skagwaystä San Franciscoon. Ja pääpahis ehtii matkustaa maapallon toiselta puolelta (ilmeisesti Skotlannista tai Etelä-Afrikasta?) Yhdysvaltojen länsirannikolle (huom. ei itärannikolle!) laivalla sillä välin kun Roope ehtii vain lentää länsirannikkoa pitkin San Franciscoon?

Katsotaan nyt mihin tuo tarinan kehitys vie, mutta ihmetyttää kyllä jos osottautuu että Glasgow takapiru onkin Angus tai Pii.

(klikkaa näyttääksesi/piilottaaksesi)
Otsikko: Vs: Kari Korhonen
Kirjoitti: Kääk13 - 11.11.2019 klo 22:37:00
Barks ja Rosa käyttävät runsaasti sivuja asioiden pohjustamiseen, esimerkiksi Takaisin Klondikeen  -seikkailussa, johon kaikki Klondike-stoorit väistämättä vertautuvat, vietetään alussa monta sivua aikaa pelkästään Roopen toimistossa! Korhosen Klondike-jutussa puolestaan on jatkuvasti vauhti päällä ja pysähtyminen jää ikävästi vain yksittäisiin ruutuihin.
Mikähän perustelu Egmontilla on siihen, että pitkiä tarinoita ei tehdä? Monissa maissa normaalikokoisissa viikkolehtissä on yli 50 sivua ja paksuimmissakin erikoisnumeroissa sivuja on jopa 100. Lehdistä kai noin 3/4 on sarjakuvia ja loput artikkelintynkää ja mainoksia. Kyllä noihin sivuihin mahtuisi kerralla julkaistavaksi vaikka 20-sivuinen tarina ja silti sivuja riittäisi lyhyemmille tarinoille ja mainoksille. Vai onko kyse siitä, että niitä mainoksia pitää jonkinlaisen sopimusteknisen syyn takia julkaista väh. kymmenen sivun välein? ???

Rosa sai sentään aikoinaan kirjoittaa RAe&t-sarjansa perusosat 15-sivuisiksi.
Se on yli puolet näistä Korhosen tarinoista. Sivujen vähyyden lisäksi Korhosen tarinat jatkavat tutulla kohelluslinjalla. Tämä uusin osa oli siitä mainio esimerkki. Yhdessäkään Rosan kirjoittamassa tarinassa ei koskaan ollut tällainen vauhti päällä (Kadonneen kirjaston vartijat lienee Rosan mittapuulla pahinta säntäilyä paikasta toiseen).

Kovasta menosta huolimatta, piirrosjälki miellyttää yhä minun silmääni yksityiskohtaisuudellaan ja hahmot ovat animaatiomaisen lennokkaan näköisiä. Kyllä Korhonen piirtää osaa.

McAnkka on taidettu kirjoittaa väärin muodossa ”Mac”.
"Mac" on kai jonkinlainen käännös Mc-etuliitteelle. Noin se on ainakin kirjoitettu, jos ei kaikissa, niin ainakin useimmissa suomennoksissa. Itsessänikin tuo tuottaa välillä kummastusta.
Otsikko: Vs: Kari Korhonen
Kirjoitti: Timo Ronkainen - 12.11.2019 klo 00:16:28
Mac se on ollut.

Timo
Otsikko: Vs: Kari Korhonen
Kirjoitti: Sampsa Kuukasjärvi - 12.11.2019 klo 16:17:32
Juu, oli se suomennoksissa alkujaan ”Mac”, mutta luulin, että se on muutettu. Esim. Vuosisadan ankat -kirjassa lukee Vanhan linnan salaisuudessa ”McAnkka”. Ja Inducks tarjoaa (https://inducks.org/character.php?c=Angus+McDuck) Angus McAnkalle ensisijaisena nimenä muotoa ”Mc” ja satunnaisena muotoa ”Mac”.

Kyllä tuo Roopen vastustajan matka laivalla vanhasta maailmasta San Franciscoon on järjettömän pitkä, koska Panaman kanavakin valmistui vasta 1900-luvun puolella (ks. Rosan tarina ”Culebran liikenero”). Reissu lienee kestänyt pari kuukautta. Samassa ajassa Roope matkaa tosi vähän.
Otsikko: Vs: Kari Korhonen
Kirjoitti: Antti Peltola - 12.11.2019 klo 18:50:09
Ja Inducks tarjoaa (https://inducks.org/character.php?c=Angus+McDuck) Angus McAnkalle ensisijaisena nimenä muotoa ”Mc” ja satunnaisena muotoa ”Mac”.

Tämä muoto on otettu virallisimpana versiona Rosan kootuista, kun Rosan Roope-tarinoissa noita seremoniamestareita esiintyy runsaasti. Kootuissa kuten myös koottujen materiaalia käyttävissä uudelleenjulkaisuissa käytetään lyhyempää muotoa. Kiinnostunut voisi vielä tarkastaa mitä muotoa käytetään Barksin koottujen Vanhan linnan salaisuudessa.
Otsikko: Vs: Kari Korhonen
Kirjoitti: Timo Ronkainen - 12.11.2019 klo 19:44:50
"Mc" on Kootuissa.
Vissiin molempia voi käyttää, mutta "mc":tä pidetään lyhenteenä "mac":istä. Aakkostamisen ohjeistusta: "A book on filing rules from 1918 gives an example showing Mc and M' treated as abbreviations, i.e. for Mac,"
Täältä (https://en.wikipedia.org/wiki/Mac_and_Mc_together).

Asterixissakin välillä tuntuu, että Roomasta Gallialaiseen kylään tullaan välillä yllättävän nopeasti. Sitten toisinaan on se matka realistisempi. Alpitkin pitäis ylittää, jos ei laivalla mene jostain kohtaa.

Timo
Otsikko: Vs: Kari Korhonen
Kirjoitti: Sampsa Kuukasjärvi - 13.11.2019 klo 13:53:03
Kummatkin etuliitteet tarkoittavat toki samaa ja ne äännetään samalla tavalla, mutta nimen kirjoitustapa ei saisi vaihdella Disney-julkaisusta toiseen. Mielestäni alkuperäinen englanninkielinen ”Mc” on oikeampi Roopelle. Ehkä tuo ”Mac” valittiin aikoinaan, jotta suomalaiset lapset osaisivat ääntää sen.

Roopen pahis olisi pitänyt sijoittaa Pohjois-Amerikkaan, jos Korhonen välttämättä halusi hänen yhteilevän apulaistensa kanssa kesken tapahtumien. Odotan, että tulee selviämään mistä päin tarkalleen hän on kotoisin.

Oletan, että Roope palaa Klondikeen sarjan viimeisessä osassa, koska kolmannen osan lopussa sankarimme kirjoitti, että hän kertoo solasta myöhemmin ja koska ymmärtääkseni sarjan idea on esittää Roopen onnistuminen kullankaivuussa. Solaa ei siis nähty neljännessä osassa.
Otsikko: Vs: Kari Korhonen
Kirjoitti: Lurker - 14.11.2019 klo 20:34:19
Mac-keskusteluun hauskana knoppitietona, että MacDuck-tartankuviokangasta valmistetaan oikeasti! (https://www.scotweb.co.uk/tartandesign/details/102935)

Corporate Tartan belonging to Walt Disney (Registered in 1942)
Otsikko: Vs: Kari Korhonen
Kirjoitti: Timo Ronkainen - 15.11.2019 klo 00:50:40
MacDuck tartan on siis rekisteröity jo ennen Scrooge McDuckin keksimistä!?

Timo
Otsikko: Vs: Kari Korhonen
Kirjoitti: Lurker - 15.11.2019 klo 21:04:22
MacDuck tartan on siis rekisteröity jo ennen Scrooge McDuckin keksimistä!?

Timo

Tässä artikkelissa Twelve Fictional Characters With Officially Registered Tartans (https://www.wired.com/2012/09/registered-fictional-tartans/) kerrotaan:

Scrooge McDuck. Long before Disney created the DunBroch clan, they created MacDuck. Uncle Scrooge wore "Ancient MacDuck." Its registration notes that it may have been used by the US government to promote the sale of war bonds during World War II.

Otsikko: Vs: Kari Korhonen
Kirjoitti: Timo Ronkainen - 15.11.2019 klo 23:38:03
No nyt ymmärrän! Sen täytyy liittyä Spirit of 43 (https://www.youtube.com/watch?v=TZPHV0elLnQ) -elokuvaan! Siinähän on se proto-Roope. War bonds and taxes.

Timo
Otsikko: Vs: Kari Korhonen
Kirjoitti: Sampsa Kuukasjärvi - 16.11.2019 klo 09:39:17
Hienoa! Noin sen täytyy olla: Disney mainosti sotaobligaatioita hahmoillaan, joiden joukossa oli sitä varten kehitetty skottiankka (tosiaan varsin paljon Roopen näköinen). Amerikkalaiset yhtiöt ovat luoneet ja rekisteröineet noita kankaita, jotta voivat käyttää niitä.

Myös toisella (https://www.tartanregister.gov.uk/tartanDetails?ref=2412) tartaanien rekisterisivulla lukee, että Disneyn tartaani on rekisteröity vuonna 1942. ”Mc” ja ”Mac” kyllä vaihtelee noillä kahdella sivulla.

Roopen suvun tartaanista on ollut jotain puhetta aiemminkin (http://www.kvaak.fi/keskustelu/index.php/topic,2734.msg161451.html#msg161451).
Otsikko: Vs: Kari Korhonen
Kirjoitti: Kääk13 - 24.11.2019 klo 02:42:45
Valitettavasti lyhyys syö Korhosen kertomuksesta sen paljon puhutun eeppisyyden pois, vaikka AA.n toimitus miten puhuisi "Klondiken mestarista".

Barks ja Rosa käyttävät runsaasti sivuja asioiden pohjustamiseen, esimerkiksi Takaisin Klondikeen  -seikkailussa, johon kaikki Klondike-stoorit väistämättä vertautuvat, vietetään alussa monta sivua aikaa pelkästään Roopen toimistossa! Korhosen Klondike-jutussa puolestaan on jatkuvasti vauhti päällä ja pysähtyminen jää ikävästi vain yksittäisiin ruutuihin.
Klondike tarinat toimivatkin parhaiten pitkissä kertomuksissa.

No, nyt Egmont on sitten tuottanut upouuden Klondike-tarinan, millä on mittaa peräti 30 sivua! Donald julealbum 2019 (https://inducks.org/issue.php?c=no%2FDJUL2019)

Tanskalaisissa viikkolehtiformaattiin tuotetuissa tarinoissa samainen sivumäärä on tainnut mennä  rikki viimeksi 13 vuoden takaisessa Don Rosan "White Agony Creekin vanki" tarinassa.
Sattumalta sekin käsitteli Korhosen Klondiken päiväkirjat-saagan tapaan Roopen mainariaikoja.

Kyllä Korhosenkin Klondiket saisivat olla pidempiä kuin vain sen 7 sivua.
Otsikko: Vs: Kari Korhonen
Kirjoitti: Darth Mika - 24.11.2019 klo 11:44:38
Klondike tarinat toimivatkin parhaiten pitkissä kertomuksissa.

No, nyt Egmont on sitten tuottanut upouuden Klondike-tarinan, millä on mittaa peräti 30 sivua! Donald julealbum 2019 (https://inducks.org/issue.php?c=no%2FDJUL2019)

Tanskalaisissa viikkolehtiformaattiin tuotetuissa tarinoissa samainen sivumäärä on tainnut mennä  rikki viimeksi 13 vuoden takaisessa Don Rosan "White Agony Creekin vanki" tarinassa.
Sattumalta sekin käsitteli Korhosen Klondiken päiväkirjat-saagan tapaan Roopen mainariaikoja.

Kyllä Korhosenkin Klondiket saisivat olla pidempiä kuin vain sen 7 sivua.
Vihdoinkin! Tämmöisiä lisää. Niistä lyhyistä tarinoista päästä edes kunnolla alkuun.
Otsikko: Vs: Kari Korhonen
Kirjoitti: Sampsa Kuukasjärvi - 04.12.2019 klo 18:45:29
Nyt on Klondiken-päiväkirjojen viimeinen osa ulkona. Voi, voi. Tarina lässähtää ikävästi.

(klikkaa näyttääksesi/piilottaaksesi)

Toivoin myös turhaan näkeväni kohtauksen, jossa Roope löytää kultaa. Tarina kuvasi liikaa Roopen vastuksia.
Otsikko: Vs: Kari Korhonen
Kirjoitti: J.T.Chance - 05.12.2019 klo 17:27:04
Kari Korhonen on tänään haastateltavana Puoli seitsemän -ohjelmassa.
Otsikko: Vs: Kari Korhonen
Kirjoitti: Kääk13 - 08.12.2019 klo 23:54:49
Hmm, tuleekohan Klondike-saagasta lopulta satasivuinen?

2x5x10=100

"Sarja jatkuu uusilla osilla vuonna 2020."
Ainakin ensimmäisestä sarjasta tuli nyt vain 38 sivuinen.

Ankallispäivän Facebook-live lähetyksessä (mikä on katsottavissa vieläkin Aku Ankan face-sivuilta) Korhonen kertoo, että Klondike-sarjan jaksojen pieni sivumäärä tuli Egmontilta.
Tämä ensimmäinen sarja oli kuulemma tällainen kokeilu, että kuulostellaan hieman mitä lukijat pitävät tällaisesta jatkuvajuonisesta sarjasta.

Seuraava sarja kertoo Korhosen kertoman mukaan siitä ajasta, miten Ankkalinnan kaupunki kasvaa Roopen saapuessa sinne.

Kuulostaa mielenkiintoiselle.
Otsikko: Vs: Kari Korhonen
Kirjoitti: Timo Ronkainen - 09.12.2019 klo 16:14:35
Ankallispäivän Facebook-live lähetyksessä (mikä on katsottavissa vieläkin Aku Ankan face-sivuilta) Korhonen kertoo, että Klondike-sarjan jaksojen pieni sivumäärä tuli Egmontilta.

Niinpä niin. On se helevata. Parempaankin pystyttäisiin. Tuommoinen tiivistäminen syö tehoja.

Timo
Otsikko: Vs: Kari Korhonen
Kirjoitti: mallamp - 09.12.2019 klo 17:16:59
Toivottavasti testin tulos oli, että ensi vuonna sarja saa olla pidempikin. Olisi komeaa jos Korhosesta nyt lunastuisi oikea Rosan perinteen jatkaja.
Otsikko: Vs: Kari Korhonen
Kirjoitti: _tex_ - 10.12.2019 klo 17:05:00
Toivottavasti testin tulos oli, että ensi vuonna sarja saa olla pidempikin. Olisi komeaa jos Korhosesta nyt lunastuisi oikea Rosan perinteen jatkaja.
Näistä sit kovakantista kirjaa!!

Q=<>
Otsikko: Vs: Kari Korhonen
Kirjoitti: hdc - 10.12.2019 klo 17:25:25
Mä toivoisin että Korhonen voisi olla ihan vaan Korhosen perinteen jatkaja.

Mutta myönnetään että tarinasarja jossa seurattaisiin enemmän myös Ankkalinnan kehitystä kuulostaa kyllä kiinnostavalta, toivottavasti vähän Roopen ympäriltäkin.
Otsikko: Vs: Kari Korhonen
Kirjoitti: Sampsa Kuukasjärvi - 10.12.2019 klo 18:11:13
Tuossa Facebookin keskustelussa Korhonen sanoi, että jatkokertomuksesta huolimatta osat ovat itsenäisiä. Väite ei täysin pidä paikkaansa eikä se päde etenkään sarjan viimeisen osan kohdalla, sillä sitä on vaikea ymmärtää ilman aiempia osia.

Korhonen myös mainitsi odottaneensa, että hän saa kovasti kritiikkiä Barksin ja Rosan tarinoiden tapahtumien yhdistämisestä näihin päiväkirjoihin, mutta kuulemma vain yksi norjalainen oli arvostellut siitä että hiiriuniversumi oli sotkettu ankkauniversumiin.

Kaikkiaan tämä oli minusta lukemisen arvoinen sarja, mutta kuten todettu, tempo olisi saanut olla rauhallisempi. ADHD-koohotusta oli kamalan paljon. Tapahtumia sivumäärään nähden olisi pitänyt vähentää rutkasti.

Mielestäni käsikirjoitusta olisi muutenkin pitänyt hioa pikkuisen enemmän. Mainitsin jo aiemmin epäuskottavan viestinnän ja matkustamisen. Kojeiden voimanlähteitä 1800-luvulla ei ollut aina otettu huomioon, viimeisessä osassakin köysiradan hissi on aika mahdoton ilman sähköä.

Tekstiä olisi pitänyt hioa niin, ettei sinne jää sisäisiä ristiritaisuuksia.
(klikkaa näyttääksesi/piilottaaksesi)

Oli tässä paljon hyvääkin. Korhosen taide oli ehkä parasta koskaan. Myyttisen lännen vaikutelma välittyi. Leikkiminen nykyisten hahmojen esivanhemmilla oli ok.
Otsikko: Vs: Kari Korhonen
Kirjoitti: Timo Ronkainen - 14.12.2019 klo 13:07:40
Ankallispäivän Facebook-live lähetyksessä (mikä on katsottavissa vieläkin Aku Ankan face-sivuilta) Korhonen kertoo, että Klondike-sarjan jaksojen pieni sivumäärä tuli Egmontilta.

Nyt kun ajattelin asiaa, niin tuntuu melkein kiusanteolta Egmontin puolelta. "Annetaan sivutilaa liian vähän, niin se ei voi onnistua, hähää". Halutaanko ankkasarjojen tekeminen pitää skandinaavisena? Mauri Kunnastakaan eivät millään päästäneet tekijäksi. Arild Midthunille antavat kyllä sivumäärää. Pahuksen juutit.  ;D No vitsi sikseen, nykyistä toimituspolitiikkaa tuntuu vaivaavan ihmeellinen arkuus uuden kokeilun suhteen. Midthun jatkaa noilla pitkillä jutuillaan turvallisesti Rosan viitoittamalla polulla.

Timo
Otsikko: Vs: Kari Korhonen
Kirjoitti: Kääk13 - 14.12.2019 klo 14:08:24
Midthun jatkaa noilla pitkillä jutuillaan turvallisesti Rosan viitoittamalla polulla.

Timo
Eiköhän Midthunilla norjalaisine kumppaneineen ole mahdollisuus tehdä noita pitkiä tarinoita ainoastaan siitä syystä, että joku siellä on keksinyt tuollaisen joulualbumi konseptin. Jouluaiheiset julkaisut myyvät todennäköisesti parhaiten, joten tuollaisen julkaiseminen on kannattanut jo 10 albumin verran.

Todennköisesti Norjalainen julkaisija joutuu itse maksamaan noihin albumeihin tuotettavien tarinoiden viulut, jos ei kokonaan, niin varmaan ainakin osaksi, ja se jos jokin varmasti edesauttaa luvan saantia pitkien tarinoiden tekemiselle.
Samaan tapaan nämä Korhosen varta vasten suomalaisiin julkaisuihin tekemät erikoistarinat maksetaan käsittääkseni suomalaisen toimituksen tilipussista.

Tuskin mikään (muu kuin raha) varsinaisesti estää suomen toimitusta tilaamasta pitkää tarinaa suoraan meikäläisille lukijoille. Itse asiassa pari tällaista (https://inducks.org/comp2.php?code=D%2FSAN&keyw=&keywt=i&exactpg=&pg1=20&pg2=&bro2=&bro3=&exactparts=&parts1=&parts2=&kind=0&rowsperpage=0&columnsperpage=0&hero=&xapp=&univ=&xa2=&creat=&creat2=&plot=&plot2=&writ=&writ2=&art=&art2=&ink=&ink2=&excludeCZ=on&pub1=&pub2=&ser=&xref=&mref=&xrefd=&repabb=&repabbc=al&reppub1=&reppub2=&imgmode=0&vdesc2=on&vdesc=en&vfi=on&sort1=auto) on teetettykin, mutta ne on piirrretty taskariformaattiin ja julkaistu ensi kerran muualla kuin Aku Ankka-lehdessä.