Kirjoittaja Aihe: Olennaiset Image/Wildstorm/ym sarjat  (Luettu 60004 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Jiksi

 • Valvoja
 • ***
 • Viestejä: 7 143
Vs: Olennaiset Image/Wildstrom/ym sarjat
« Vastaus #135 : 14.09.2014 klo 19:19:32 »
Danger Club on oiva sarja niille, jotka ovat kenties hieman jo supersankareihin kyllästyneet.

Supersankarit ovat suunnanneet avaruuteen taistelemaan tuntematonta uhkaa vastaan ja jäivät sille tielleen. Maassa asiat ovat huonosti sielläkin ja jäljellä ovat enää teinisankarit eli sidekick-hahmot.

Tarinassa yhdistyvät uusi ja nostalgia saumattomasti ja kuka ei muka pitäisi Nightwing-henkisestä sankarista, jonka supervoima on olla aina oikeassa'?

Landry Q. Walker hallitsee lehtimittaisen jaksotuksen mestarillisesti ja Eric Jones on ensi silmäyksellä aivan kuin Steve McNiven, joskin liukuu tyylistä toiseen (mm. Japaniin sijoittuvissa kohtauksissa on manga-vaikutteisuutta niin 1970-luvulta kuin nykyistä linjaa).

Sarja kyllä ilmestyy aivan tuskaisen hitaasti, mutta hyvää voi vartoa, sanotaan.

Jiksi

 • Valvoja
 • ***
 • Viestejä: 7 143
Vs: Olennaiset Image/Wildstrom/ym sarjat
« Vastaus #136 : 18.09.2014 klo 23:27:29 »
Mikäli pääsee ylitse peruskoulutason kuvituksesta ja käsikirjoituksesta kertojanäänineen, niin jotain auttamattoman kiehtovaa on Stuart Mooren ja Gus Stormsin sarjassa EGOs – ainakin vanhan scifi-jäärän silmin tarkasteltuna.

Hölmöltä tuntuu kuitenkin lukea neljästä jaksosta koostuvaa kokoelmaa, jossa tarina kestää kolme jaksoa ja viimeinen on pelkkää täytettä. Halpaa suorastaan, sanoisin.

(Ei tämä tietenkään ole järin olennaista Imagea, mutta tällaisetkin löytynevät jatkossa helpommin kuin yleisestä Luettua-ketjusta.)

Jiksi

 • Valvoja
 • ***
 • Viestejä: 7 143
Vs: Olennaiset Image/Wildstrom/ym sarjat
« Vastaus #137 : 20.09.2014 klo 19:50:21 »
Itse jo luen melko lailla sarjakuvat sähköisesti, mutta niille jotka voivat valita paperiversion - ja jotka odottavat kokoelmaa - laittakaa korvan taakse The Field, Ed Brissonin nerokkaasti käsikirjoittama ja Simon Royn kauniin luontevasti visualisoima pikku scifi-herkku.

Tarinasta on mahdoton lausua montaa sanaa tuhoamatta lukukokemusta, mutta riittänee jos varsin kuluneesta alkuasetelmasta (muistinsa menettänyt mies herää pellolta ja saa tekstiviestejä mystiseltä auttajalta) purkautuu auki erityisen nautittava idealeikki niin ikään varsin kuluneesta perusideasta.

Tokihan tämä on niitä sarjoja joiden kohdalla näkyy että käsikirjoitus on tehty ikään kuin puolittain siinä toivossa, että Hollywood siihen tarttuisi, mutta ei se lukunautintoa pilaa. Lisäbonuksena tässä on paikoitellen mukavasti Garth Ennis -henkeä.

Jussi Tyni

 • Jäsen
 • Viestejä: 185
Vs: Olennaiset Image/Wildstrom/ym sarjat
« Vastaus #138 : 22.09.2014 klo 11:54:20 »
Mites Millarin uudet Starlight ja Jupiter's Legacy? Onko joku lukenut ja pystyykö suosittelemaan? Kohta varmaan kasataan molemmista kokoomat, kun alkaa olla kuusi numeroa pihalla, niin vois katsastaa. Kummassakin on nimittäin kuvittajina sellaisia päälliköitä, että jos tarina vähänkään toimii, niin hankin hyllyyn.

Curtvile

 • Ylläpitäjä
 • ****
 • Viestejä: 15 526
Vs: Olennaiset Image/Wildstrom/ym sarjat
« Vastaus #139 : 22.09.2014 klo 12:13:56 »
Itse ehdottaisin Jupiter's Legacya.
Parempaa Millar-osastoa.


amasofi

 • Jäsen
 • Viestejä: 138
Vs: Olennaiset Image/Wildstrom/ym sarjat
« Vastaus #140 : 08.11.2014 klo 19:43:01 »
Sagan eka kovakantinen deluxe laitos (sisältää osat 1-18) tuli myyntiin. Taitaapa olla must-hankinta, kun hintakin on vaan vähän päälle 30 egee.

Curtvile

 • Ylläpitäjä
 • ****
 • Viestejä: 15 526
Vs: Olennaiset Image/Wildstrom/ym sarjat
« Vastaus #141 : 08.11.2014 klo 20:54:29 »
Ketjua taaksepäin lukemalla en välty ajatukselta että Jiksi saa vähän eri kappaleet kuin allekirjoittanut.
Toki East of West ja eritoten Sex Criminals ovat missä tahansa mantereella ja ulottuvuudessa hyvää sarjakuvaa mutta päästäkseen noihin määritelmiin täytyy olla samanniminen erittäin eri tavalla kirjoitettu ja piirrety teos.

Sex criminals nimittäin on enemmän velkaa jos jollekin niin Nicholson Bakerin mainiolle Fermata-romaanille (1994) jossa päähenkilö kykenee pysäyttämään ajan eikä suinkaan käytä sitä rikoksiin tai rikastumiseen vaan seksuaalisiin tarkoitusperiin.

Itselle myös Fractionin kirjoittama ja Howard Chaykinin klassisen lihaisasti piirtämä Satellite Sam on lukeutunut niihin pakollisiin Imagen sarjoihin.
50-luku sykkii varjoissa ja spottien valoissa kovin lumoavasti...

Seksin sijasta nykyelämämme ekstrapolointiin keskittyvä Greg Ruckan ja Michael Larkin Lazarus on tiedostavaa post-kyberpunkia.
Raharikkaat perheet hallitsevat maailmaa rehellisen feodaalisesti ja käyvät yksityisiä sotia keskenään apunaan lapsesta kasvatetut geenimuunnellut lazarukset joille regeneraatio ja kivun tunteminen ovat toissijaisia.
Carlylen perheen sisäisiä ja ulkoisia konflikteja seurataan monesta perspektiivistä mutta ennen muuta Foreverin kautta.
Nuori neito on Carlylen luottolazarus, silkkisen näköinen mutta titaaninen ja armoton nyrkki joka on absoluuttisen lojaali, mutta myös älykäs.

tarina on siis umpikulunut mutta Rucka osaa puhaltaa henkilöt eloon ja antaa larkin taiteen hengittää. Eikä asetelmastaan huolimatta pakkosyötä poliittista agendaa, oikealle tai vasemmalle kallellaan olevat pahoittavat mielensä kun omaa pikku musuunmussun maailmankuvaa ei julistetakaan tavoiteltavaksi aja yhdeksi oikeaksi tieksi totuudeksi ja elämäksi.

Muista: Perhe ennen kaikkea
tai vaihtoehtoisesti Oderint Dum Metuant
Curtvile

 • Ylläpitäjä
 • ****
 • Viestejä: 15 526
Vs: Olennaiset Image/Wildstrom/ym sarjat
« Vastaus #142 : 18.11.2014 klo 23:09:30 »
Jatketaan Imagen laatusarjoilla.
Ne jotka minut tapasivat Necrossa todennäköisesti kuulivatkin myyntipuheeni Rat Queensille.
Jos pidät fantasiasta pidät siitä, jos vihaat fantasiaa pidät siitä, yli sukupuolirajojen, eihän tästä sarjakuvasta voi olla pitämättä, paitsi tietenkin jos olet tyhmempi kuin vasemman jalan kengänpohja.Yleensähän fantasiasarjat ottavat malliksi joko sen umpitylsän Tolkienin värittäen sen roolipelien D&Dn kautta, tai jos paremmin käy Conanin, jos flaksisi pelittää saadaan jotain Song of Fire & Icen kaltaista settiä jossa ei törmätä kaikkiin kliseisiin.
Huonoin vaihtoehtohan on se joko kokoomus- tai vasemmistohenkinen fantasia jota maassamme kutsutaan "arkirealismiksi" mikä ei voi pitää paikkaansa, lobotomisoitujen debiilien määrä kun ei kaikesta huolimatta yksinkertaisesti voi olla sentään ihan niin suuri.

Tai sitten voi ottaa karvaisiin(tai ajeltuihin, saatte te olla metro-tai bussiseksuaalejakin) kätösiinsä Kurtis J. Wieben kirjoittaman ja Roc Upchurchin mallikkaasti taiteileman Rat Queensin.

Kaikki kliseet edellämainituista tietty löytyvät myös mutta sen sijaan että avattaisiin se peruskuvio "tehdään hei vammainen parodia kun ei itse osata ja lahjamme ei todellakaan piisaa satiiriin" tässä otetaan raikkaalla otteella lukijaa pillistä kiinni ja näytetään mistä siipikarja virtsaa, mutta tyylillä.Hannah, Betty, Dee ja Violet ovat seikkailijoita. Mutta näitä neitoja ei tarvitse pelastaa, he pelastavat.
Ei.
Nyt ei mennä siihen että kaikki saattoi saada alkunsa siitä että aloittivat sen kapakkatappelun/sodan/piirityksen/maailmanlopun.
Errare homonym est ja se jacta kanssa.
Rehellinen virhe, et sinäkään aina toimi kuuden ja puolen promillen humalassa odotetusti, että katso peiliin vaan.
Ei siihen peiliin, se on oikeastaan kirottu...no, voi lohikäärmeksen visvainen...Parhaiden fantasiatarinoiden tavoin tästä huomaa löytävänsä paitsi teemoja ympäröivästä todellisuudesta myös isot laumat tuntemiaan ihmisiä joko neitonelikosta, Neljästä Davesta, Sawyerista, Garysta...hitto minä tunnen muutaman Obsidian darknessistakin..( ja yllättävän monta Bettyä ja Tizzieta joita suuresti arvostan oli heidän lempirinnassaan sitten nuoli tai ei) ja jossain vaiheessa matkaa sitä huomaa jopa välittävänsä henkilöistä.
Ei hahmoista, niistä huomaa tulleen moninverroin syvempiä kuin se paksu kiiltäväpintainen paperi jolle tämä jenkkilässä on painettu.

Toki mukana on halpahintaista huumoria, itsetarkoituksellista tylyä väkivaltaa, sattumia ja sukuvietin viemistä milloin ketäkin rytmikkään vikinän saatellessa.
Vähän niinkuin elämässäkin käy.

Väkivaltaa, seksiä ja satunnaisesti fiksuja ajatuksia on kuitenkin paljon, paljon enemmän kuin enimmästä osaa sarjakuvia saa.

Eri mieltäkin toki saa olla, mutta Hannahia lainaten:


Jiksi

 • Valvoja
 • ***
 • Viestejä: 7 143
Vs: Olennaiset Image/Wildstrom/ym sarjat
« Vastaus #143 : 22.11.2014 klo 04:49:34 »
Morning Glories on nyt ilmeisesti sitä osastoa, jossa sarjakuvantekijät unohtavat sarjakuvallisuuden ehdot ja loikkaavat mielessään suoraan HBO-tilipussin syrjään: ummet ja lammet dialogia, hitaaaaaaaasti Lost-tyylistä ihmettelyä ja mysteerin aukaisemista.

Kannattaisi sieltä HBO:n suunnasta jonkun kertoa, että ne erikoisefektit ovat jo sellaisen vuosikymmenen olleet niin halpoja, ettei niitä kannata aloitusvaiheessa säästellä, kun kerran scifiä on tarkoitus kirjoittaa.

Ei myöskään kannata ehdoin tahdoin pyrkiä dialogilla turruttamaan lukijaa: jos tekijöitä onnistaa ja heidän sarjakuvastaan muokataan tv-sarja niin siihen voi sitten kirjoittaa lisää höpinää.

On tämä myös visuaalisesti niin äärettömän lattea, että ihmetellä pitää miksi tätä on kehuttu: kaikille valkoiset koulupuvut, samanlaiset kampaukset ja hahmoja oli kuulemma viisikymmentä: minä laskin ja tunnistin eroon viisi erilaista.

Curtvile

 • Ylläpitäjä
 • ****
 • Viestejä: 15 526
Vs: Olennaiset Image/Wildstrom/ym sarjat
« Vastaus #144 : 09.12.2014 klo 23:56:19 »
Southern BastardsEarl Tubb on mies.

EI öykkäri, ei vellihousu, ei räkänokka.
Mies.
Jotain hipstereille sekä persuja ja kokoomusta äänestäville täysin vierasta.
Hänen isänsä oli myös mies, Mies isolla M-kirjaimella. Sheriffi Bertrand Tubb.
Kuollut sankari.
Jonka varjo on suurempi kuin hautansa yllä olevan puujätin.

Ainoa ongelma on että Earl on kotoisin Craw County, Alabamasta. Ja nyt hän on tullut takaisin. Vanha mies jolla on iso keppi.
Ja, toisin kuin viherpiiperot tai ne joiden rohkeus piisaa tasan niin kauan kun on turvallista välimatkaa, hän ei siedä sellaisia pikkujuttuja kuin korruptiota, rasismia tai sovinismia vaikka moni muu mieluummin painaa päänsä alas.
Pitää huolen omista asioistaan.
Koska niin on helpompaa elää, ilman hankaluuksia, ilman harmeja.

Earl on vanha mies ja sellaisten ei tarvitse pelätä. Kuolema on aina lähellä ja maailma ei ole reilu.Jason Aaronin kirjoittama ja  Jason Latourin hikisen kiihkeästi kuvittama sarjakuva ei ole toisinto Eastwoodin Gran Torinosta eikä mallinna Walking Tallien värittämää tositarinaa Buford Pusserista.
Molempia löytyy sarjan DNAsta kuten myös Joseph Conradia, Joe R Lansdalea, Cormac McCarthya, James Crumleyta...mutta Southern Bastards ei ole veretön valokopion kopio.

Vaan jylhän pelottava.

Tekijät ovat kotoisin yhdysvaltain syvästä etelästä, auringonpaahteesta, dieselin ja gumbon katkusta. Jonka  maistaa.

Aaron hallitsee tarinansa täysin ja Latourin kulmikkaan raaka jälki virittää jokaisen kuvan, aina tarinan ehdoilla. Joko jännittäen ne äärimmilleen latausta tai runtaten luita musertavalla voimalla rustot ja räät ulos.Sillä Craw County ei ole vain pohjois-amerikkalainen tapahtumapaikka, taustamiljöö.
Se on mielentila.
Siinä on sama massey fergusonin raatojen ontto kaiku, loputtomien suomalaisten peltosarojen horisontti joilla ajaa ympyrää corollan tai corsan romulla kuunnellen mötorheadia  unelmoiden pääsystä pois. Minne vaan.
Tai lähiöurbaaneille se ankea betonikasarmin harmaa matto joka on päällystetty mäyräkoiran hylsyillä ja spraytölkeillä.

Loputon tukahduttava muitten ihmisten aiheuttama angsti, jopa sen yhden kivan tytön tai pojan, jonka hymykuoppa haudan lailla  sitoo  sinutkin polvia myöten inhimilliseen sontakuoppaan.

Moni teistä tunnisti paikan. Kotiaan ei unohda.

Paikkaa josta Vietnamin sotakin on parannus.

Mutta mies tulee takaisin. Mies maksaa velkansa. Vaikka miten monta vuotta myöhässä, mutta maksaa ne.
Eikä taivu.


Mies on.


mlietzen

 • Jäsen
 • Viestejä: 533
Vs: Olennaiset Image/Wildstrom/ym sarjat
« Vastaus #145 : 21.12.2014 klo 15:48:59 »
Siinä on sama massey fergusonin raatojen ontto kaiku, loputtomien suomalaisten peltosarojen horisontti joilla ajaa ympyrää corollan tai corsan romulla kuunnellen mötorheadia  unelmoiden pääsystä pois. Minne vaan.

"About a place you can love and hate and miss and fear all at the same time", ihan mielenkiintoista miljöökuvausta oli juu.

Imagen sarjoista on viime aikoina viehättänyt eniten Scott Snyderin ja Jockin hittisarja Wytches:Hiukan yllättäenkin, piirrosjälki sen enempää kuin jatkuvasti roiskeisempi värityskään (kolmas numero näyttää jonkinlaiselta pahalta onnettomuudelta maalitehtaassa) eivät ole omaan makuuni, mutta tarinassa ja aika tiukkaan rajatussa miljöössä on jännää hehkua. Voi olla että viehättää siksikin että on rehellisesti kauhusarja.


Jiksi

 • Valvoja
 • ***
 • Viestejä: 7 143
Vs: Olennaiset Image/Wildstrom/ym sarjat
« Vastaus #146 : 25.01.2015 klo 04:54:51 »
Manifest Destiny on moneen kertaan kehuttu maasta taivaisiin. Alku onkin perin muikea, mutta sitten lukiessa jää vain pohtimaan, että milloinka se sarja oikein alkaa. Ilmeisesti kaikki arviot ovat sarjan alkuvaiheissa kirjoitettu, koska pidemmälle tämä ei jaksa vetää.

Onhan niitäkin käsikirjoittajia, jotka kykenevät kutkuttelemaan ajasta ikuisuuteen, mutta tämän sarjan kanssa näin ei ole.

Southern Bastards

Hienosti kirjoitit, ei muuta voi sanoa. Harmi, ettei sarja ole samaa tasoa kuin kuvauksesi.

Kuvittaja on hieman keventänyt käsikirjoitusta, mikä valitettavaa kyllä vetää kokonaisuutta juuri väärään suuntaan.

Ensimmäinen kokoelma päättyy just oikeaan kohtaan, teeskentelen sarjan loppuneen siihen, enkä koskaan lue jatkoa ja jää näin vielä ainakin suht positiiviset tunnelmat.

mlietzen

 • Jäsen
 • Viestejä: 533
Vs: Olennaiset Image/Wildstrom/ym sarjat
« Vastaus #147 : 25.01.2015 klo 10:08:40 »
[Southern Bastardsin] Ensimmäinen kokoelma päättyy just oikeaan kohtaan, teeskentelen sarjan loppuneen siihen, enkä koskaan lue jatkoa ja jää näin vielä ainakin suht positiiviset tunnelmat.

Itse asiassa sarja muuttuu vain paremmaksi sen jälkeen. "...this is not a story where the hero comes in and cleans everything up"

Jiksi

 • Valvoja
 • ***
 • Viestejä: 7 143
Vs: Olennaiset Image/Wildstrom/ym sarjat
« Vastaus #148 : 25.01.2015 klo 15:06:00 »
Itse asiassa sarja muuttuu vain paremmaksi sen jälkeen.

No pihkana, teet päätöksen vaikeaksi.

Jiksi

 • Valvoja
 • ***
 • Viestejä: 7 143
Vs: Olennaiset Image/Wildstrom/ym sarjat
« Vastaus #149 : 25.01.2015 klo 23:26:03 »
Sheltered on nokkela modernisointi Kärpästen herrasta.

Jenkeissähän on näitä survivalist-hihhuleja, jotka odottavat mitä tahansa mullistusta, jonka johdosta sivilisaatio romahtaa ja parasta on vetäytyä syrjäseudulle bunkkeriin ja syödä purkkiruokaa muutama vuosi ennen pään pistämistä ulos luukusta.

Lapsissa on tulevaisuus, miettivät paranoidien entistä paranoidimmat lapset. Nämä ovat vakuuttuneita, että Yellowstonen kuuluisa tulivuori on purkautumassa ja koska vanhemmilla on kolmen vuoden sijaan einestä purkitettuna vain puolentoista vuoden tarpeiksi, on vanhempien syytä uhrautua lastensa puolesta. Tietenkin vanhemmat voivat sitten pilven päällä olla ylpeitä jälkikasvustaan, jotka ovat todellisia selviytyjiä.

Kokematon käsikirjoittaja ja liikaa mittaa upottavat tämän toisen kokoelman alkuun. Kaksi kokoelmaa (kymmenen jaksoa) ovat liikaa aiheesta, joka purkitetaan normaalisti neljässä, korkeintaan kuudessa jaksossa. Kaikki eivät ole uusia Walking Dead -sarjoja, sori vain.