Kirjoittaja Aihe: KVAAK Kirja  (Luettu 52694 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Timo Ronkainen

 • professionaali amatööri, sarjakuvaneuvos
 • Toimittaja
 • *
 • Viestejä: 19 265
 • "Ja rangaistus on greippi!"
Vs: KVAAK Kirja
« Vastaus #840 : 16.04.2023 klo 21:50:30 »
Kvaak Kirja ja Kvaak-yhteisö saatika Kvaak-foorumin palveluntarjoaja eivät ole yksi ja sama asia. Kvaak Kirja on ponnistanut foorumilta, mutta ei ole yhtä kuin foorumi. Joukko keskustelupalstan käyttäjiä on ainoastaan perustanut Kvaak Kirjan, joka ei sekään ole kustantamo - sillähän ei ole y-tunnusta ymmärtääkseni. Anarkistista touhua, siinä mielessä siis, että keskusjohtoa ei ole.

Timo

Illodiini

 • Multikeskinkertaisuus
 • Jäsen
 • Viestejä: 795
 • #MeTammelat
Vs: KVAAK Kirja
« Vastaus #841 : 16.04.2023 klo 23:27:24 »
En ole Kvaak-kustannuksessa milllään muulla lailla mukana kuin mesenaattina alusta alkaen, mutta tuo kommenttisi aiheuttaa lievää närästystä. Onko Kvaakista tulossa jokin elitistinen kerho, johon ei tavallisella sarjakuvaharrastajalla ole mitään asiaa, ellei pankkitilillä ole katetta? En ole Tallinnassa käynyt vuosikausiin enkä taskareitakaan keräile, mutta en silti aio laittaa 99 euroakaan ihan mihin tahansa projektiin. Makuasioistahan tässä on kyse, eiköstä vaan? Turha alkaa rajata Kvaakin kannattajakuntaa millään tavalla.
Elitismiä sikäli ettei noissa julkaisuissa ole tarkoituskaan etsiä pienintä yhteistä nimittäjää. Kyse on ymmärtääkseni tuoda saataville sellaista sarjakuvaa, joka muuten jäisi suomentamatta, vaikka pitää sen myydäkin. En ole mukana missään päätöksiä tekevissä elimissä, mutta ei sen pidä estää minua eikä muita kertomasta jämptiä mielipidettä jatkon suhteen.  Charleyn sota on saanut lentävän lähdön, eikä mielestäni tulevaisuudessakaan ole syytä vaatimattomuuteen.
"There's nothin' wrong with bein' a son of a bitch."

-- Gaspode the wonder dog (Terry Pratchett, Moving Pictures)

Miqz

 • Avustava Slemmy
 • Jäsen
 • Viestejä: 1 768
 • Riipivä jännityspommi!
Vs: KVAAK Kirja
« Vastaus #842 : 17.04.2023 klo 09:06:12 »
Sain omat kappaleeni kirjoista vasta pääsiäisen jälkeen, ehjinä tulivat perille. Koska palaute kirjoista on keskittynyt lähinnä postituksen epäonnistumisen ruotimiseen, ajattelin kirjoittaa nyt oman arvioni projektin onnistumisesta.

Tämä rahoitushan poikkesi edellisistä siten, että yhteistyökumppanina oli Egmont, joka hoiti projektin rahoituksen keräämistä ja kampanjan vastikkeiden jakelua lukuunottamatta erittäin ammattimaisesti kaiken itse kirjaan liittyvän. Kirjojen bibliografiaan ja vuosilukuihin jne on lipasahtanut jossain välissä pieniä virheitä, jotka ovat vain kauneusvirheitä erittäin onnistuneessa kokonaisuudessa. KVAAK kirjan porukka ei osallistunut itse kirjan toteutukseen mitenkään, vaan koko kirjan tuotanto on tehty Egmontin puolesta. KVAAK Kirja sen sijaan on tuottanut mesenaattispesiaalin materiaalit P.A. Mannisen tekstiä lukuunottamatta. Siksi haluan nyt kertoa itse kirjasta mielipiteeni, kun nyt kirjan viimeinkin käsiini saatuani ja luettuani sen olen ihastellut itse kirjan toteutusta. Korostan, että "Wallace Wood: Verta ja väristyksiä" on täysin Egmontin ja Jouko Ruokosenmäen käsialaa!

Näin upeaa kirjaa EC-sarjakuvista ei ole Suomessa aiemmin tehty! Toki JättiKAUHU -kirja on omalla tavallaan hieno läpileikkaus EC artisteihin ja väreissä toteutettu, mutta: En voi olla ihailematta tämän Verta ja väristyksiä kirjan UPEAA Toteutusta: Kovakantinen, erittäin tyylikäs kansi, lankasidottu ja hyvälaatuinen paperi. Ruokosenmäen valikoimat suomalaissukuisen Wally Woodin PARHAAT TARINAT yksissä kansissa, isokokoisena ja erinomaisella painolaadulla. Tämä kokoelma näyttää ja tuntuu paremmalta kuin Fantagraphicsin pienempikokoiset Wood-kokoomat. Isossa koossa Woodin upea piirrostaide ja kuvakerronta pääsee todella oikeuksiinsa! Tähän kirjaan on saatu jopa mukaan muutama tarina, joita edes Fantagraphics ei ole vielä saanut ulos (muutenhan tarinat ja matskut perustuvat Fantan aineistoihin). Kiitos niistä Illodiinille, jonka alkuperäisiä matskuja on näiden julkaisun mahdolliseksi saatu käyttää, ja joka on myös työstänyt mesenaattispesiaalin pättävän tekstin, joka on aivan hulvattoman hauska ja samalla vakava kunnianosoitus Wally Woodille.

Noista tarinoista vielä. Kirja avataan Woodin maailmalla. Voiko olla osuvampaa aloitusta? Sen jälkeen edetään läpikäyden Woodin sci-fi, rikos-, sota- ja kauhutarinoita päätyen kahteen sokeriin opuksen pohjalla. Väitän että nämä ovat Woodin parhaat tarinat: Ja koitti aamu (joka saa nyt kolmannen julkaisunsa Suomessa, mutta kuka olisi jättänyt sen pois kun haetaan täydellistä Wood-antologiaa? En ainakaan minä!) sekä Iljetys, joka Woodin maailman lisäksi saa nyt Fantan kirjoista poiketen nykyaikaisen ensiesityksensä ja vieläpä ensimmäisenä suomeksi. Käännöstä on jo täällä ehditty kehua, samoin kuin ladontaa. En bongannut yhtään kirjoitusvirhettä ladonnassa, ja tarinoiden nimet on toteutettu hienosti myös suomeksi. Ja väitän, että vaikka 80-luvulla the Metsänen otti taiteellisia vapauksia käännöksessä ja sekin oli sujuvaa, on tämä Joukon käännös nyt onnistuneempi ja alkuperäiselle uskollisempi. Vertaa: "Came the dawn" - "Ja Koitti aamu" -vaiko sittenkin - "Naisista on vain harmia!"

Ymmärrän kyllä harmituksen joka johtuu epäonnistuneesta postituksesta, mutta kehoitan kaikkia katsomaan itse lopputulosta ja sisältöä. Jos se olisi jotenkin sössitty, sitä ei olisi edes vahingoittuneiden kirjojen korvaavat kappaleet korjanneet.
"Aijaa no minä olen Rauta-Pekka!"
"Iskä, saanko minä sinun Batman-kalsarit sitten kun sinä kuolet?"

Illodiini

 • Multikeskinkertaisuus
 • Jäsen
 • Viestejä: 795
 • #MeTammelat
Vs: KVAAK Kirja
« Vastaus #843 : 17.04.2023 klo 09:41:00 »
Ihan tässä punastelee  vaikka oma panos niin kovin vaatimaton olikin. Olin kaikin puolin onnellinen voidessani lainata materiaalia Kvaak-kirjan käyttöön  ja kukapa keräilijä ei olisi. Samalla sain juntattua oman suosikkini Iljetyksen (mikä upea carlbarksilainen käännös! Kiitos, Jouko!) mukaan. Ja jatkaakseni vielä pääkirjan kehuja totean uudestaan: Verta ja väristyksiä-kirjan sisällysluettelon tiedot ovat pilkuntarkasti oikein. Virheet bibliografiassa näyttäisivät johtuvan aiempien Wally-julkaisijoiden huolettomuudesta. Kukapa tänne Mongoliaan perään huutelisi.
"There's nothin' wrong with bein' a son of a bitch."

-- Gaspode the wonder dog (Terry Pratchett, Moving Pictures)

oskari

 • Jäsen
 • Viestejä: 186
Vs: KVAAK Kirja
« Vastaus #844 : 17.04.2023 klo 09:47:38 »
Eikös se Karvinen Omnibus pitänyt tulla tähän väliin?
Ja Scott Adamsin kootut sidottuna laitoksena.

oskari

 • Jäsen
 • Viestejä: 186
Vs: KVAAK Kirja
« Vastaus #845 : 17.04.2023 klo 09:52:27 »
No, niin! Nyt mennään että ryminä käy. Kovia lukuja.

Näiden kamppisten kokoa voi skaalata ilmeisen hyvin erilaisten tavoitteiden mukaan.

Mites on, voivatko ns. yleiset tahot osallistua tällaiseen julkaisutoimintaan? Tarkoitan siis kirjastoja ja mahdollisia muita vastaavia? Vai onko niiden hankintamääräykset esteenä?

Muutenhan konsepti on hyvä, kunhan kampanjoiden väli pysyy sopivana eli riittävänä.

Jarkko Sikiö

 • Valvoja
 • ***
 • Viestejä: 8 081
Vs: KVAAK Kirja
« Vastaus #846 : 17.04.2023 klo 10:36:10 »
Onnittelut jo tässä vaiheessa koko KVAAK Kirjan ja Zum Teufelin väelle onnistuneesta Charleyn sota -kamppiksesta!

Vaati suuresti uskallusta julkaista kokonainen trilogia kerralla, joten nyt täytyy olla huojentunut olo. Kolmen kirjan julkaiseminen erikseen olisi ollut tiimille kolminkertainen työ, mutta merkittävästi enempää tuskin olisi sillä taktiikalla rahaa herunut. Kuvitelkaa sen sijaan epäilevien viestien määrää, että jääkö julkaiseminen kesken ennen trilogian päättymistä. Henkisesti helpompaa kaikille julkaista yhdellä kertaa. Sen lisäksi näyttää sarjakuvien julkaisemiseen päteä sama totuus kuin kaikkeen muuhunkin, eli eniten kiinnostaa aina mikä odottaa vasta tulevaisuudessa, joten kantaisiko kovakaan alkuinnostus kolmen erillisen kirjan verran.

Satasen panostaminen kerralla sarjakuvaan voi tuntua kovalta, mutta on tässä myös luettavaa kerrakseen. Lisäksi kannattaa huomioida, että Eternautti-kirjat koteloineen heltisivät alkuperäisen kamppiksen mesenaateille neljällä kympillä, kun nyt niistä on pulitettava lisäsatanen toisen kamppiksen kyljessä. Kuinka paljon koteloineen Charleyn sota tulee olemaan seuraavassa joukkorahoituskampanjassa, kun ne on liitetty kylkeen vastikkeena? Hinta ei suinkaan tule laskemaan, arvaan.

Huolimatta kovalta kuulostaneesta hinnasta on mesenaattien määrässä ylitetty edellisen Wally Wood -kamppiksen tukijoiden määrä. Huomioiden edellisen kampanjan vastineen olleen huomattavasti alhaisempi kuin Charleyn sota -trilogian, voi ehkä hieman uumoilla, ettei suurtenkaan taiteilijoiden nimillä ole maksavan yleisön silmissä niin paljon väliä.

Tiimin sisällä asia tietenkin voi näyttäytyä toisenlaisena, mutta luvuista voisi kuvitella tälläkin kertaa olevan mukana ensikertalaisia mesenoimassa, mikä on aina terve merkki jatkoa ajatellen.

Kuten tässä ketjussa on minua viisaampien suulla jo lausuttu, näillä joukkorahoitusprojekteilla julkaistaan sellaista sarjakuvaa, mitä ei muutoin varmaan ikipäivänä nähtäisi. Siitä syystä kaikki elitistiseksi leimaavat kirveet kannattaa jättää heiluttamatta, vaikka kaikkiin kampanjoihin ei tekisi omakohtaisesti mieli tarttua. Jokainen onnistuminen mahdollistaa seuraavan, enkä itse malta odottaa millaisia juonia tekijöiden mielissä tulevina vuosina kehitttyy.

Petteri Oja

 • Juudas itselleen
 • Jäsen
 • Viestejä: 8 135
Vs: KVAAK Kirja
« Vastaus #847 : 17.04.2023 klo 16:00:03 »
Mites on, voivatko ns. yleiset tahot osallistua tällaiseen julkaisutoimintaan? Tarkoitan siis kirjastoja ja mahdollisia muita vastaavia? Vai onko niiden hankintamääräykset esteenä?

En tiedä, olisiko kirjastojen puolelta mahdollista osallistua kampanjoihin, mutta varsinaisestihan siihen ei ole edes tarvetta, kun kirjat tulevat jälkikäteen myös tukkumyyntiin. Paitsi toki ekstrakirjat. Jos sellaisia vielä tehdään, niin asia kaipaa selvittämistä.

Duckula

 • Jäsen
 • Viestejä: 19
Vs: KVAAK Kirja
« Vastaus #848 : 17.04.2023 klo 19:22:57 »
Nyt kun on saanut rauhassa toipua pakkauksen (tai lähinnä sen puutteen) aiheuttamasta ensijärkytyksestä ja viimein tutustua kauan odotettuun Wally Wood -julkaisuun itseensä, niin on vain todettava että upealta näyttää!
Suuri kiitos ja hatunnosto taas kerran Kvaak-kirjan väelle.
Kiitos myös muille mesenaateille, kun saatiin kovat kannet ja extrajulkaisu, joka on myös erittäin laadukas.

Lurker

 • Valvoja
 • ***
 • Viestejä: 17 024
Vs: KVAAK Kirja
« Vastaus #849 : 17.04.2023 klo 21:27:01 »
34K€ rikki. Jos meinaa mesenoida, niin nyt on aika, keskiyön hetkeen.

https://mesenaatti.me/2982/

Janne

 • Tex-fanaatikko sekä muun lännen viihteen suurkuluttaja!
 • Valvoja
 • ***
 • Viestejä: 6 811
 • Hornan kekäleet!
Vs: KVAAK Kirja
« Vastaus #850 : 17.04.2023 klo 22:19:19 »
Hetkinen. Kirjoitit ensin, että Haggarthia ei ole julkaistu englanniksi, mutta laitat perään näytteen siitä englanniksi. Fuenten taide miellyttää kovasti silmääni. Olisin mukana!

Sanoin, ettei sitä ole julkaistu albumimuodossa englanniksi. Pelkästään siis pienissä osissa heavy metalissa. Jos jotain kiinnostaa julkaisumielessä tutustua, niin minulla on kyllä skannit kaikista sivuista. Itsekään en ole tuota kunnolla vielä lukenut, ainoastaan selannut. En siis osaa sanoa, kuinka vanhanaikainen asenteiltaan julkaisu on.
"Tex-tieteen yli-morisco"

Esa Turunen

 • Jäsen
 • Viestejä: 22
Vs: KVAAK Kirja
« Vastaus #851 : 18.04.2023 klo 07:17:16 »
Charleyn sota keräsi lähes 35.000€! Huh,huh.

Onneksi olkoon projektin tyypeille!

Mahtavaa että teidän työ kantaa hedelmää, kerää näin hyvin kannatusta taloudellisesti ja saadaan huippusarjakuvaa suomen kielelle.

Nyt on rima korkealla taas seuraavaan projektiin. 😄

Jarkko Sikiö

 • Valvoja
 • ***
 • Viestejä: 8 081
Vs: KVAAK Kirja
« Vastaus #852 : 18.04.2023 klo 07:25:33 »
Charleyn sota -kampanja keräsi taakseen 278 tukijaa ja 34 626 euroa.

Vaikuttavia lukuja merkittävämpänä pidän, että kyseessä on ensimmäinen joukkorahoitettu sarjakuvatrilogia Suomessa. Tämä avaa aivan uusia mahdollisuuksia jatkon suhteen, joten jännitettävää riittää.

Kannattaa muidenkin joukkorahoitukseen ryhtyvien ottaa oppia siitä, miten tämä kampanja vedettiin alusta loppuun, ilmaiseksi ei voitto suinkaan tullut, vaan tuli sivustakin sellainen olo, että nyt on huhkittu hartijavoimin töitä. Olon täytyy olla tiimin sisällä kuin urheilusuorituksen jälkeen eli väsynyt mutta onnellinen.

Onnea voittajille!

EDIT: Selainkaan ei aamutuimaan tahtonut päivittyä niin suuriin lukuihin, kuin mitä projekti päättyi...
« Viimeksi muokattu: 18.04.2023 klo 07:28:11 kirjoittanut Jarkko Sikiö »

Kujis

 • Varastomies
 • Jäsen
 • Viestejä: 740
 • Elämme kovia aikoja ystävä hyvä!
Vs: KVAAK Kirja
« Vastaus #853 : 18.04.2023 klo 07:38:56 »
Mitäs kivaa mesenaatit mahdollisesti saisivat vielä extra-rahalla? Saadaanko edes "Välitämme"kortti surkea ilmeisellä Kvaakkilaisella?Tietenkin 10 eri variaatiota, että saadaan keräilyharvinaisuuksia.

Illodiini

 • Multikeskinkertaisuus
 • Jäsen
 • Viestejä: 795
 • #MeTammelat
Vs: KVAAK Kirja
« Vastaus #854 : 18.04.2023 klo 10:56:17 »
Lainaus
Charleyn sota -kampanja keräsi taakseen 278 tukijaa ja 34 626 euroa.
Yeah, baby!
Mutta mitä sitä nyt jännää, kun ei voi tsekata vartin välein mesenaattimäärää?  :(
"There's nothin' wrong with bein' a son of a bitch."

-- Gaspode the wonder dog (Terry Pratchett, Moving Pictures)