Kirjoittaja Aihe: Luettua  (Luettu 408006 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

tertsi

 • Vieras
Re:Luettua
« Vastaus #60 : 29.10.2004 klo 03:18:25 »
Bob Morane:
Sammakkojen Linna

Huh, huh! Olipa huttua!
Juonessa ei päätä ei häntää. Taas täytyy ihmetellä miten sama käsikirjoittaja, Vernes, on voinut kirjoittaa sellaiset albumit kuin Samurain silmä ja Kauhusaaret.
Vancen piirrokset sentään ovat jälleen lähes huippuluokkaa.

Aku Ankka:
Itsehillinnän mestari
Yllätti positiivisesti. Antoi mielenkiintoisen kuvan sarjakuva-ammattilaisesta nimeltään tai paremminkin nimimerkiltään Vicar. Sarjakuvien välissä olevat syventävät tekstiosiot puolustivat paikkaansa hyvin.

Agentti X9 No: 5 1975
Modesty Blaise ja kuolema autiomaassa on hieno seikkailu vaikka onkin Romeron piirtämä. En ole vain huomannut missään Modesty -kokoelmassa olevan tätä erinomaista pätkää. Olisi kiva saada lukea tämä juttu originaalistrippimuodossa eikä tällain saksittuna.

Frank Robbins ja Johnny Hazard toimii charmantisti. Tätäkin olisi kiva saada lisää. Ja nimenomaan mustavalkoisena!

Lisäksi Agentti Kelly ja Jeff Hawke, joista Hawke on se parempi.

Petteri Oja

 • Juudas itselleen
 • Jäsen
 • Viestejä: 8 157
Re:Luettua
« Vastaus #61 : 29.10.2004 klo 11:14:41 »
Bob Morane:
Sammakkojen Linna

Huh, huh! Olipa huttua!
Juonessa ei päätä ei häntää. Taas täytyy ihmetellä miten sama käsikirjoittaja, Vernes, on voinut kirjoittaa sellaiset albumit kuin Samurain silmä ja Kauhusaaret.
Vancen piirrokset sentään ovat jälleen lähes huippuluokkaa.

Kas vaan! Hauska kuulla että sama kirjoittaja on saanut jotain hyvääkin aikaiseksi. Mulla on kans tuo Bob Morane eikä sen perusteella ole tehnyt mieli tutustua tyyppiin tarkemmin.

tertsi

 • Vieras
Re:Luettua
« Vastaus #62 : 29.10.2004 klo 11:28:37 »
Nuo molemmat mainitsemani Bob Moranet ilmestyivät aikanaan Zoom kuukauden seikkailu -albumisarjassa.

Ovat oikein kelpoa poikamaista seikkailua. Ja juoni on ihan seurattava ja looginen.

Mutta mikä ihmeen alkemistikin oli tyrkätty tähän sammakkohommaan ja Moranella haulikko koko ajan käden ulottuvilla. Ihan kuin käsikirjoittaja olisi ollut pilvessä tai vastaavassa.

tolppis

 • Jäsen
 • Viestejä: 4 321
 • Viinissä totuus
Re:Luettua
« Vastaus #63 : 29.10.2004 klo 14:20:03 »
Lately I've been mostly reading Tex Willers.

Eli tarkemmin sanoen:

se uusi iso alppari jossa Tex pääsi kurmoottamaan rosmoja, ampumaan silmittömästi petoihmisparkoja ja haukkumaan meksikolaisia piirros oli aika vaisua...

Luin myös kirpparilta hankkimiani pari vuotta vanhoja Ortizin mainiosti piirtämiä Texejä. Niitä on aina nautinto lueskella ja ihailla.

Juu no, ehtisin myös Risson piirtämän ja sen toisen argentiinalaisen kirjoittaman Boy Vampiren kolmannen alpparin lukea. Olipas harvinaisen tylsää kamaa kahteen ed. albumiin verrattuna vaikka Risso edelleen olikin omalla tasollaan.

Muuten olenkin tehnyt töitä, flunssaillut ja ihmetellyt (seuraa sovinistinen kommentti, naiset "korvat kiinni"..."silmät kiinni"? No kuitenkin...) ovatko KAIKKI naiset hieman vinksahtaneita  ;D

tertsi

 • Vieras
Re:Luettua
« Vastaus #64 : 29.10.2004 klo 16:17:54 »
Jodorowsky ja Moebius: Madwoman of a sacred heart

Kiinnostavalta työparilta pitempi albumi, jossa ruoditaan uskonnollisia pulmia hieman Bataillemaisissa tunnelmissa. Oikein onnistunut teos, Moebiuksen kuvitus ei mitään kummoista ole, mutta tarinaa kuljettaa oikein pätevästi.Eivät nuo piirrokset mitään Arzakkeja ole tai Tsi-na-pahia, mutta ovat muuten vaan hienoja ja sopivat tämäntyyliseen tarinaan kuin nenä naamaan. Suosittelen!

Pieni miinus on se, että ainakaan mä en ole löytänyt kuin ranskankielisen päätösosan.

Tässä olisi oiva julkaisukohde jollekin suomalaiselle kustantajalle, siis julkaista koko tarina på finska.

JV

 • Jäsen
 • Viestejä: 1 048
Re:Luettua
« Vastaus #65 : 29.10.2004 klo 22:34:05 »
Jodorowsky ja Moebius: Madwoman of a sacred heartEivät nuo piirrokset mitään Arzakkeja ole tai Tsi-na-pahia, mutta ovat muuten vaan hienoja ja sopivat tämäntyyliseen tarinaan kuin nenä naamaan. Suosittelen!

Pieni miinus on se, että ainakaan mä en ole löytänyt kuin ranskankielisen päätösosan.

Tässä olisi oiva julkaisukohde jollekin suomalaiselle kustantajalle, siis julkaista koko tarina på finska.

Minä lainasin Lahden kaupunginkirjastosta enkkualbumin... Ja olet oikeassa että tarinaan Moebiuksen kuvitus kyllä sopii oikein hyvin.

Veli Loponen

 • Isoveli
 • Ylläpitäjä
 • ****
 • Viestejä: 11 051
 • <><
Re:Luettua
« Vastaus #66 : 01.11.2004 klo 12:40:30 »
Helsingin reissun saldona toin kotiin True Britin ja Formerly known as Justice Leaguen. Molemmat ehdin lukea ennen kotiin pääsyä ja olivat oikein hyviä.
Täytyy tunnustaa, että tykkäsin enempi FKAJL:sta, mutta siihen saattaa vaikuttaa se, että luin sen ensin ja True Britin luin paluumatkalla junassa vaikeassa asennossa (mistä syystä IC:ssä on paljon ikävämpi matkustaa kuin pikajunassa?).
Ostin myös Doom Patrol nelosen (vitonen ei tietenkään vielä ollut ehtinyt Suomeen) ja se oli oikein hyvä lopetus tälle tarinalle. Odotan innolla vitosta ja robottisotia...
Seuraavaksi pitäisi tulla tällä viikolla paketti ebaylta Byrnen varhaistuotantoa eli Doomsday+1 -lehtien uusintajulkaisuja Doomsday Squadia. Ekan numeron olenkin joskus lukenut, mutta nyt pääsen lukemaan liki koko sarjan...
Perry Rhodan ei polta tupakkaa!
http://www.veliloponen.com/sarjakuva

Veli Loponen

 • Isoveli
 • Ylläpitäjä
 • ****
 • Viestejä: 11 051
 • <><
Re:Luettua
« Vastaus #67 : 02.11.2004 klo 10:52:54 »
John Buscema vain ehti kuolla ennen kokoelman julkaisua. Taisi olla ainoa näistä joka oli tehnyt töitä Leen kanssa ennenkin, sikäli olisi ollut kiinnostavaa lukea mietteitään.
Myös Byrne on tehnyt Leen kanssa töitä ennenkin. Ainakin Hopeasurffarin spesiaalin, joka julkaistiin samassa Marvelissa kuin Leen Moebiuksen kanssa tehty Surffari-tarina. Sellainen mielikuva on, että Byrne ois tehny jotain muutakin Leen kanssa...
Perry Rhodan ei polta tupakkaa!
http://www.veliloponen.com/sarjakuva

h00k00

 • Jäsen
 • Viestejä: 208
Re:Luettua
« Vastaus #68 : 02.11.2004 klo 17:21:44 »
Uusi Aku Ankka (45/2004) tuli luettua ja harvoin on Akussa viime vuosina ollut yhtä huonoa tarinaa kuin Raaka romuralli. Surkea juoni ja kuvituskin ihan p:stä. Tuli ihan mieleen muutamat 60-luvun kalkkunat Akussa. Huolestuttavinta oli, että tuon piirtäjänä oli Freddy Milton, jonka töistä olen yleensä pitänyt.

Antti Vainio

 • Karpaattien nero
 • Jäsen
 • Viestejä: 4 164
Re:Luettua
« Vastaus #69 : 03.11.2004 klo 08:48:16 »
divarista löytyi Eddie Campbellin Alec:Three Piece Suit, maksoi puolitoista euroa.
eka tarina ei juurikaan innostanut, piirros oli pelkkiä huolimattomia luonnoksia ja tekstiä oli jumalattomasti. mutta se loppupuoli olikin sitten oikein mainiota tavaraa, pieniä juttuja arkisista asioista mutta todella hyvin kerrottuna. jos joku saa niinkin vastenmielisestä ilmiöstä kuin viinisnobbailusta hauskan tarinan aikaiseksi niin se on aika saavutus. Campbell on Australian Pauli Kallio paitsi että se on taitava piirtäjä, mikä kyllä olikin jo tiedossa
"This country sucks. It's all about the nature and who the fuck cares about the nature".

Lurker

 • Vieras
Re:Luettua
« Vastaus #70 : 03.11.2004 klo 12:27:37 »
Mustanaamiossa on alettu taas (eikös näitä ollut Mustiksessa jo 80-luvulla) julkaista upeita Russ Heathin Robin Hoodeja (hienojen esittelyjen kera, mm. vanhoja kansikuvia).

Iloksenne pari hyvää Russ Heath -linkkiä:

http://www.twomorrows.com/comicbookartist/articles/spheath.html

http://www.budplant.com/bio.itml/icOid/8254


Rami Rautkorpi

 • Has been
 • Jäsen
 • Viestejä: 3 986
Re:Luettua
« Vastaus #71 : 03.11.2004 klo 13:00:14 »
Dr. Doom suosittelee: Spider-Girl.

Arvoisan tohtorin nemesis suosittelee myös, ja muistutan lisäksi, että Spider-Girlin numerot 0-5 on myös koottu pokkariksi "Marvel Age Spider-Girl Vol. 1", ja tässä kuussa on tulossa Vol. 2, eli nrot 6-11.
"Vaikka onhan joukossa Anssi Rauhalaa ja Rami Rautkorpea, jotka ovat paremmasta päästä verrattuina tekijöihin, joiden taso olisi jokin aika sitten supistunut omakustanteisiin ja sarjakuvaseurojen julkaisuihin." -- Kari T. Leppänen (https://tinyurl.com/ycbb3cw2)

Markku Myllymäki

 • Lyijykynän jatke
 • Jäsen
 • Viestejä: 1 814
 • /* You are not expected to understand this. */
Re:Luettua
« Vastaus #72 : 03.11.2004 klo 13:14:15 »
Dr. Doom suosittelee: Spider-Girl.
Arvoisan tohtorin nemesis suosittelee myös[...]

Rami Rautkorpi... Reed Richards... hmmmmmm.....
When you earnestly believe you can compensate for a lack of skill by doubling your efforts,
there's no end to what you can't do.

Ilja Rautsi

 • Jäsen
 • Viestejä: 645
 • Kvaak!
Re:Luettua
« Vastaus #73 : 03.11.2004 klo 15:32:17 »
Planetary #21

Hiljaisempi hengähdysnumero, sisäavaruuden tutkimusta by Elijah Snow. Ihan viihdyttävää.

Ocean #1

Lisää Warren Ellisiä, Chris Sprousen kanssa luotu kuusiosainen scifistely Neptunuksen kuun Europan merestä. Ensimmäinen numero luonnollisesti pelkkää alustusta, hyvin peruselliskamaa. Verta, tylyn humoristista pessimismiä ja tieteen ihmeitä. Ihan ok, mutta ei sen kummempaa.
"I'd prefer not to be reminded of his continued existence, frankly. If he's hit by a bus--let me know so I can go piss on his grave--otherwise, give it a rest."

-Erik Larsen Rob Liefeldista

Osku

 • Jäsen
 • Viestejä: 81
 • Kvaak!
Re:Luettua
« Vastaus #74 : 04.11.2004 klo 22:17:41 »
Christin - Mezieres: Suuren tyhjyyden reunalla

Toisin kuin osa täällä, minä pidin albumista. Mezieres pitää albumin pinnalla kauniilla piirroksellaan. Pari erilaisella värityksellä varustettua sivua saivat minut toivomaan samanlaista tyyliä muuhunkin albumiin.

Toki tarina on heppoinen ja Phnomanilainen tyttö liian Laureline tyyppinen, mutta aineksia tarinassa on riittämiin pitääkseen mielenkiintoni yllä. Ja jatkoahan tähän odottaa taas suurella mielenkiinnolla.

Furman ym.: Transformers: Dinobot Hunt ja Transformers: Prey
Hyvä kokoelma varhaisia Marvel UK:n numeroita. Dinobot Huntissa pääosassa Dinobotit. Preyssa tarinoita metsastettävä/metsästäjä teemalla. Vaihteleva kuvitus vähentää suosittelun vain asianharrastajille.