Tavoita sarjakuvaharrastajat kotimaassa! Tutustu Kvaak.fi:n mediatietoihin.


Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointi sähköposti saamatta?
22.09.2019, klo 05:32:13

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Haku:     Tarkempi haku
477005 viestiä 10600 aihetta kirjoittanut 7421 jäsentä. Uusin jäsen: Jukkas
Lue lisää pikkuilmoituksesta.
   Etusivu |   Ohjeet | Haku | Jäsenet | Galleria | Ylläpito ja toimitus | Kirjaudu | Rekisteröidy  
+  Kvaak.fi - keskustelu
|-+  Sarjakuvanlukijoiden keskustelut
| |-+  Toimintasankarit
| | |-+  Ultimaatteja
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta. « edellinen seuraava »
Sivuja: 1 ... 15 16 17 18 19 [20] | Siirry alas Tulostusversio
Kirjoittaja Aihe: Ultimaatteja  (Luettu 53826 kertaa)
Darzee
Valistunut arvailija
Avustava toimittaja
*
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 2 087


Me likes prairie dogs!


« Vastaus #285 : 03.08.2016, klo 11:51:02 »

Ultimate-versumista on jäljellä Miles Morales ja paha Reed Richards.

Pääversumiin tuotiin jo Ultimate Nick Furyä muistuttava alkuperäisen Nick Furyn poika. Jotkut hahmot ovat saaneet vaivihkaa piirteitä Ultimate-vastineiltaan. Rautamies ja Haukansilmä ainakin.

Ultimate-universumin kestävimmäksi perinnöksi jäänee sen vaikutus Marvel-elokuviin, vaikkeivät filmit mitään suoria sarjakuvasovituksia olekaan. Elokuvat tavoittavat kuitenkin niin paljon sarjakuvia laajemman yleisön, että niissä esitetyt hahmotulkinnat muokkaavat aika ratkaisevasti niiden (siis hahmojen) kulttuurista kuvaa. Selittäisin vanhan pääuniversumin hahmojen Ultimate-vastineiltaan saamat piirteet pääosin tätä kautta, niistä halutaan tehdä hiukan enemmän leffojen oloisia.
« Viimeksi muokattu: 03.08.2016, klo 12:22:37 kirjoittanut Darzee » tallennettu
Jiksi
Toimittaja
**
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 6 637« Vastaus #286 : 04.08.2016, klo 01:02:03 »

Kannattaa lukea linkkaamani Vulture-artikkeli, sen kirjoittaja todella tietää mistä kirjoittaa. Kyllä se ensimmäinen Ylivertaiset on 2000-luvun Dark Knight Returns.

Ei pidä antaa hämätä, että The Authority ehti ensimmäisenä, ja tekijät itse ehtivät sen sivuilla jo harjoitella...

Tosiaan, lukuprojektissa kertasin Ylivertaiset 2, joka on edelleen mestarillisesti kirjoitettu ja kuvitettu. Silti se maita mullistava osuus ehti tulla jo ensimmäisessä sarjassa, ja vaikka maittava opus kaikin puolin onkin, ei se ole käsissä kulunut ensimmäisen tavoin – ja tuskin koskaan tulee kulumaankaan.

Olen karkeasti viitoittanut lukuprojektille sellaiset rajat, että luen kaikki Ultimates ja Ultimate Avengers -sarjat, sekä Millarin kirjoittamat osuudet.

Hämikseen ei tee mieli uudelleen tarttua, Suomessakin esitetty Ultimate Six poislukien, se oli turhan lähellä esikuvaansa ja Bagley ei erityisemmin lukeudu suosikkeihini (joskaan ei lukeudu myöskään inhokkien joukkoon). Uusi Miles Morales tulee varmaan katsastettua jossain vaiheessa.

Ehdin jo Millarin Ihmeneloset lukea joku aika sitten. Suomessa nähty X-Men ei juuri sytyttänyt, vaan olisiko siellä jatkossa lukukelpoisempaa materiaalia?
tallennettu
Darzee
Valistunut arvailija
Avustava toimittaja
*
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 2 087


Me likes prairie dogs!


« Vastaus #287 : 04.08.2016, klo 10:48:19 »

Kannattaa lukea linkkaamani Vulture-artikkeli, sen kirjoittaja todella tietää mistä kirjoittaa.

Joo, olisi kannattanut lukea tämä ennen kommentoimista, tuollahan ne kaikki edellisissä viesteissäni esiin nostamat asiat jo todetaankin paremmin taustoittaen.

Olinkin jo ehtinyt unohtaa, että Ultimatum menee tosiaan väkivallassa aika överiksi. Muistin yksityiskohdista vain Magneton kuoleman lopussa. Hämähäkkimiehen henkilökohtaisiin edesottamuksiin keskittyvä osuus on tosin maltillisempi.

Näin jälkiviisaasti on helppoa sanoa, että tarina olisi pitänyt toteuttaa hiukan pienemmässä mittakaavassa ja vähemmän verisesti, koska Vulturen artikkelin kirjoittajan toteamalla tavalla Marvelilta alkoivat loppua hahmot, joista voidaan tehdä Ultimate-versio.

Oli kiinnostavaa lukea, että yksi Ultimate-konseptia valmisteltaessa pohdittu aihio oli tehdä tarinoita tuttujen sankarien sukulaisista tai jonkinlaisista henkisistä perillisistä. Epäselväksi tosin jää, olisiko nämä kuitenkin nivottu pääjatkumoon, mikä ei olisi palvellut pyrkimystä päästä eroon monimutkaisen historian painolastista. Tällä idealla toteutettuja nuorennusleikkauksia on ollut paljon sekä Marvelilla että DC:llä, vaihtelevalla menestyksellä.

Ultimatumin jälkeen sitten tulee näitä kokonaan uusia hahmoja, mutta jotenkin niistä puuttuu karismaa, kuten Jukka edellä mainitsee.
« Viimeksi muokattu: 04.08.2016, klo 10:59:22 kirjoittanut Darzee » tallennettu
Jukka Laine
Ylläpitäjä
****
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 36 665« Vastaus #288 : 04.08.2016, klo 11:14:01 »

Stan Leekin luo koko ajan muiden kirjoitettaviksi uusia hahmoja. Tylsiä nekin ovat.
tallennettu

Jiksi
Toimittaja
**
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 6 637« Vastaus #289 : 04.08.2016, klo 18:15:24 »

Ei tehnyt aivan heti mieli koskea Ylivertaisten jälkeen kauhun väristyksiä vieläkin aiheuttavaan kolmososaan. Sen sijaan päätin jatkaa parhaimmistolla ja valitsin uusintalukuun Ultimate Six -sarjan.

Kyllä tämä Marvel-kultapoika Bendisin ja tätä nykyä erityisesti Valiantin leivissä kelpo työtä tehneen Trevor Hairsinen käsissä hyvin kulkee, ei siinä mitään.

Täytyy kuitenkin vielä kerran taputtaa itseäni selkään tuon Vulture-artikkelin löytämisestä, siinä nimittäin avataan hienosti kuinka Millarin provosoiva tyyli vaikuttaa negatiivisesti laajemmin sarjakuvakentässä. (Tämä vaatii minulta vähän kiertämistä, mutta osuu niin oivallisesti juuri lukemaani, että täytyy se ihan rautalangasta käsitellä itsellenikin.)

Todellakin, ensimmäisillä kerroilla Ylivertaisissa lyö kasvoille sellainen täyden volyymin millarismi, mutta nyt yhteen putkeen lukien siitä paljastui merkittävä määrä hienovaraista – Kapteeni Amerikan kohdalla peräti herkkää – käsikirjoittamista ja monitulkintaisuutta.

Aikanaan minulta tuo hienovaraisuus on mennyt ikään kuin ohitse, erityisesti Kapteeni Amerikalle Millar on kirjoittanut hienosti siviili- ja sotilasminän.

Juuri tuo monitulkintaisuus tekee Ylivertaisten lukemisesta niin kokonaisvaltaisesti sujuvan kokemuksen, koska mm. sen "luuletko, että tämä on A kuin Ranska" voi lukea täysin sulavasti satiirina tai täytenä totena (mihin liittyen siinä Vulture-artikkelissa on hauska tarina).

Muistan, että aikanaan Ultimate Six -sarjassa minua silitti vastakarvaan juuri se, että Fury & kumpp. ovat niin ulkona roolihahmoistaan (off-character), että sivuilla on puolifasistinen jälkimaku. Sivuutin tämän aikanaan olan kohautuksella.

Kuitenkin juuri Millaria vastaan kohdistuvasta kritiikistä Vulture-artikkelissa nostetaan kuuluville oivaltava ääni. Siinä missä Millar vetää provoa, hänen otteessaan on monitulkintaisuutta. Kun Millaria seuraavien kirjoittajien käsissä tuo monitulkintaisuus suodattuu pois, on kupin pohjalla enää fasismi...

Kieltämättä tuo kritiikki myös hyvin osuvasti kuvaa juuri sitä, mitä olen lukemassa. Jännää löytää tällaisia uusia juttuja vanhoista tarinoista.
tallennettu
Jiksi
Toimittaja
**
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 6 637« Vastaus #290 : 05.08.2016, klo 22:08:48 »

Jos tuota Ultimate 3:sta voi jotenkin kuvata, niin kyllä siinä Jeph Loeb työntää päänsä niin pitkälle omaan ahteriinsa, että se pilkistää 90-luvun alusta esiin. Kuinka huono voi Ultimatum olla, jos se on vielä merkittävästi tätä huonompi?

Toisaalta voi vain kuvitella, millainen lerssi on kasvanut Loebin otsaan, kun sarjan ideointipalaverissa on mietitty Magneton menettävän lapsensa (Loeb menetti poikansa pari vuotta aiemmin).

Kyllä vain kummasti tuo Marvelin ylä- ja alamäet – lyhyet ja pidemmät; loivat ja jyrkät – aina näyttävät osuvan yksiin toimituksen ja johdon vaihtumisiin.

Jännä juttu, että sama mies vielä päästettiin irti New Ultimates -sarjassa. Olihan se parempi esitys, mikä ei toki vähiten ollut Frank Chon ansiota. Vanhaa Masi-strippiä mukaillen huono sarjakuva on kuin armeija: liikaa väkivaltaa, liian vähän seksiä. New Ultimates korjaa asiaintilaa parhaansa mukaan.

Ei mikään ihme, että Millarin jatkotyöt olivat Ultimate Avengers -sarjaa, sen verran kokkareista The Ultimates -brändistä Loebin jäljiltä tuli.
tallennettu
X-men
Jäsen
****
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 13 371


Comics costs too much, damned!!!


« Vastaus #291 : 06.08.2016, klo 19:31:21 »

Ultimate Power oli taas mättöä ja lisää mättöä ja Greg Landin valokuvapiirtämistä ja juoni oli sitten siellä taustalla.
tallennettu

There Are Too Many Comics Which Don't Get Published Here.
Veli Loponen
Isoveli
Ylläpitäjä
****
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 10 985


<><


« Vastaus #292 : 06.08.2016, klo 20:27:41 »

Mä jostain comixologyn alesta ostin Ultimatumin ja Ultimate powerin, kun halvalla sai. Ei niistä mitään muistikuvaa jäänyt, joten aika tyhjänpäiväisiä taisivat olla, mutta eivät ihan huonoja kuitenkaan. Sen kun kumminkin muistaisi.
tallennettu

Perry Rhodan ei polta tupakkaa!
http://www.veliloponen.com/sarjakuva
X-men
Jäsen
****
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 13 371


Comics costs too much, damned!!!


« Vastaus #293 : 07.08.2016, klo 19:48:19 »

Mä jostain comixologyn alesta ostin Ultimatumin ja Ultimate powerin, kun halvalla sai. Ei niistä mitään muistikuvaa jäänyt, joten aika tyhjänpäiväisiä taisivat olla, mutta eivät ihan huonoja kuitenkaan. Sen kun kumminkin muistaisi.

Jos sietää Landin "taidetta" ja pitää päättömästä mätöstä jossa on hahmoja mukana enemmän kuin jaksaa laskea, juonenkäänteitä riitti aikalailla. Powerista taidettiin nähdä täällä maistiainen.
tallennettu

There Are Too Many Comics Which Don't Get Published Here.
Jiksi
Toimittaja
**
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 6 637« Vastaus #294 : 28.09.2017, klo 23:35:54 »

Olen lukenut neljä kokoelmaa Ultimate Comics Spider-Man -sarjaa, eli Miles Moralesin omaa lehteä. Hyvä tämä on, Bendis on iskussa ja kuvittajat loistovalintoja.

Kaksi ensimmäistä kokoelmaa on silkkaa rautaa, kolmannessa silittää vastakarvaan iso crossover. Kumma valinta oli myös aloittaa ensimmäinen kokoelma valitsemalla edeltävän crossoverin osa.

Alkuperäisen Ultimate Hämiksen jutuissa hankasi vastakarvaan, että lopulta se oli samaa Hämistä kuin aina ennenkin. Oliko 2001 muka liian aikaista mustalle Hämikselle. Radioaktiivinen hämähäkki kuitenkin on siitä käytännöllinen alkutarina, että kuka tahansa olisi voinut tulla purruksi.
tallennettu
X-men
Jäsen
****
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 13 371


Comics costs too much, damned!!!


« Vastaus #295 : 29.09.2017, klo 19:44:05 »

Radioaktiivinen hämähäkki kuitenkin on siitä käytännöllinen alkutarina, että kuka tahansa olisi voinut tulla purruksi.

Uusimman retconnin mukaan se perusversumin hämähäkki puri myös korealais-amerikkalaista eli etnisyyttä sitten riittää nykyään.
tallennettu

There Are Too Many Comics Which Don't Get Published Here.
Jukka Laine
Ylläpitäjä
****
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 36 665« Vastaus #296 : 29.09.2017, klo 22:08:24 »

Ultimate-lehtien idea oli alunperin aloittaa tutut sankarit alusta, ilman vuosikymmenten jatkumoa. Siksi Hämis oli Peter Parker ja Ultimaatit olivat Kostajia. Oli myös ilmassa ajatus, että Ultimate-universumi korvaisi jossain vaiheessa alkuperäisen, ja alkuperäinen tuhottaisiin jopa väkivaltaisella tavalla joka aiheuttaisi mediakohun.

Kun ultimaattinen myynti notkahti, alettiin tekemään radikaalimpia muutoksia nimenomaan uuteen versumiin.
tallennettu

X-men
Jäsen
****
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 13 371


Comics costs too much, damned!!!


« Vastaus #297 : 30.09.2017, klo 19:38:29 »

Eivät ottaneet opiksi Heroes Rebornista jne.
tallennettu

There Are Too Many Comics Which Don't Get Published Here.
Jiksi
Toimittaja
**
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 6 637« Vastaus #298 : 20.12.2018, klo 16:09:37 »

Ultimatum ei ollutkaan niin kamala kuin sen maineen perusteella olisin saattanut odottaa. Olihan se kamala, mutta kun ne pahimmat kamaluudet olivat kiertäneet haukuttavina jo vuosikymmen sitten pitkin internettiä, niin tuon saattoi lukea sellaisella "luetaan ja nauretaan" -mielellä.

Tuossa vaiheessa nämä ultimaatit sitten jo viimeistään taisivat menettää otteensa, silmäilin vielä ne toisiinsa ketjuttuvat minisarjat, sekä viimeisimpiin lukeutuneet Cataclysm- ja Ultimate End -sarjat. Ei niistä juuri mitään enää käteen jäänyt, eikä noita myöhemmän kauden perussarjoja tee mieli lukea.

Warren Ellisin Armor Wars ja se toinen Miles Morales -sarja olivat parempaa osastoa.

Olen nyt sitten viimeisen kerran tainnut ultimaatit lukea. Alkupään klassikot tästä jäivät mieleen ja niihin varmaan sitten voi joskus palata, mutta on vaikea kuvitella että väliin jääneisiin perussarjoihin enää koskaan tulisi uteliaisuudestakaan koskettua.
tallennettu
Sivuja: 1 ... 15 16 17 18 19 [20] | Siirry ylös Tulostusversio 
« edellinen seuraava »
Siirry: